HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

12 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Moartea
Mi_
mesaj 26 Aug 2003, 11:19 PM
Mesaj #36


Vornic
****

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 476
Inscris: 15 August 03
Forumist Nr.: 609



Afirmatia cu "mai liber spiritual în antichitate" e relativa. Sa nu uitam ca în multe civilizatii mortii erau îngropati cu averi colosale, din diferite motive dogmatice, averi si resurse care a fi putut fi folosite mult mai cu rost în alta parte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
david
mesaj 27 Aug 2003, 12:31 AM
Mesaj #37


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 74
Inscris: 21 April 03
Din: Athens, Greece
Forumist Nr.: 212



Nu multe civilizatii, ci doar cateva din ele, si mai precis egiptienii, cei care au lasat mosteniri filosofice nu au facut-o. wink.gif
Iar "liberatea spirituala nu era relativa", vezi grecii antici, radacina sofiei de acolo vine, si nu este relativa.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 27 Aug 2003, 06:54 PM
Mesaj #38


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



Nu inteleg de ce se abate acest "blestem" al fastului funerar doar la egipteni. Ei nu au fost primii si cu siguranta nici ultimii. Printre primele civilizatii care au practicat ingroparea de avere, sclavi si obiecte personale au fost toltecii(?), babilonienii si caldeenii. Problema este ca la acestia nu s-au mai gasit urme ale acestor fasturi funerare. Explicatia cea mai logica este ca dupa scurta vreme au fost vizitate de hoti. Au urmat ca sa-si impodobeasca locul funerar, in stil mare, cu cele mentionate, egiptenii, ca mai apoi sa preia de la acestia modelul ingroparii, cat si al mumificarii deopotriva, Nubienii. Sa retinem faptul ca de la o civilizatie la alta locul piramidal nu reprezenta neaparat loc de veci precum in conceptia egipteana, acesta comportand o cu totul alta motivatie existentiala. Nubienii au cucerit Egiptul timp de zeci de generatii regale, imprumutand tehnicile si grandomania egipteana de inmormantare. Tot nubienii sunt cei care, fata de egipteni, au continuat traditia crearii de piramide. Iar acestia au creat un numar cu mult mai mare decat au creat egiptenii ori alta civilizatie vreodata, dar, evident, la proportii reduse. Sa nu uitam ca dupa multe esecuri de constructii piramidale, inginerii egipteni, din ordinul faraonilor ce au succedat la domnie, au renuntat la a mai face piramide. Totusi, istoria consemneaza acest lucru ca fiind unul extrem de bizar, tinand cont de faptul ca Egiptul cunoastea cele mai fastuoase, marete si impunatoare constructii piramidale create vreodata de ingeniozitatea si truda omului. Dar din atare motive, nedescoperite pana in prezent atat de egiptologi cat si arheologi, marii arhitecti ai celor trei piramide, dintre care una a ajuns a fi considerata si o minune a lumii, s-au oprit din a mai crea monumente arhitectonice. Piramide intalnim si la Anghor, cat si pe domeniul vechiului domeniu al Imparatului Chin/Qin (pronuntat "cin") cel dupa care China actuala ii datoreaza numele.
Asadar nu de la egipteni a venit traditia piramidelor, insa, fara doar si poate, acestia sunt cei mai enigmatici dintre toate celelalte civilizatii ce au practicat constructia piramidala, fie ele precedate sau succedate ce civilizatia marelui imperiu de alta data - Egiptul.


-----
AVE!
-----


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Aug 2003, 06:54 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
cameron
mesaj 29 Aug 2003, 10:27 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.407
Inscris: 4 August 03
Forumist Nr.: 542



Si totusi conceptia despre cultul mortilor nu exista la stramosii Egiptului antic. Se presupune ca preotii egipteni initiati au aparut ca o reincarnare a unor spirite superioare.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 29 Aug 2003, 06:53 PM
Mesaj #40


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



"Pentru antici moartea era o caldura dulce, si-o lumina alba, intensa, care largea orizontul si lamurea vederea departe."
"Nu de moarte ma cutremur, ci de vesnicia ei."
(Alexandru Vlahuta)



In opinia mea, Moartea nu reprezinta o incetare a Vietii, ci o continuare a ei intr-o alta forma existentiala. Asadar, acest popas in fata Doamnei cu Coasa nu inseamna decat un alt Inceput. Se incheie existenta carnala, Materiala, telurica in ordine ca sa se purceada catre perfectiune, catre desavarsire prin Spirit. Firul Vietii telurice este prea scurt pentru a fi doar acesta singura reprezentare existentiala a omului, cat si a oricarei alte vietuitoare. Nu ma pot pronunta daca puntea dintre Viata si Moartea, si, respectiv, Moarte si Eternitate reprezinta incununarea unei etape de pregatire catre o nemurire in solitudine ori in compania altor "fiinte"-entitati, ci pot spune doar ca Moartea, atat de temator perceputa de oameni, in genere, reprezinta un alt pas existential.
Nu ar trebui sa ne temem de Moarte asa cum nu ne temem sa respiram. Fara doar si poate Moartea, ca stare ori fenomen, nu ar trebui acceptata printr-o seninatate banala a lucrurilor, ci ca o atitudine ori luare de pozitie ce depaseste Rationalul catre o stare superioara.
Ca punct terminis al redactarii de fata, conchid ca Moartea, indiferent de modul in care este perceputa de oameni, aceasta nu poate reprezenta Sfarsitul, deoarece Trenul Vietii in infinitatea sa de statii, infloreste si reanfloreste viata propriu-zisa chiar in cele mai ostile locuri de pe glob, in varii forme si specii. In absenta unei continuitati, formele de viata/ speciile s-ar pierde in neant, si nu s-ar mai regasi in eterul universal.
Matematic vorbind, Viata si Moartea se prezinta precum teoria asimptotelor, fiind aidoma unor linii paralele directoare a Existentei, care se vor intalni, candva, in infinit.
Asadar, Moartea reprezinta doar trecerea catre un alt plan existential, planul astral semnificand de-abia doar Inceputul catre Lumina...



<Copilul rade:
"Intelepciunea si iubirea mea e jocul!"
<Tanarul canta:
"Jocul si-ntelepciunea mea-i iubirea!"
<Batranul tace:
"Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea!"
("Trei fete" - Lucian Blaga)


-----
AVE!
-----

Acest topic a fost editat de Copernic: 29 Aug 2003, 06:54 PM


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 30 Aug 2003, 11:12 AM
Mesaj #41





Guests






Hmm...Moartea? Pai pana de curand nu-mi era frica de ea...Mi-o doream...Cu ardoare chiar...Din contra, imi era frica sa traiesc, nu voiam sa traiesc...Insa de ceva timp incoace mi-am dat seama cat de mult vreau sa traiesc, cate am de facut si cate pot face...Mi-am dat seama ca viata chiar e pretioasa pt mine...
Cum vad eu moartea? Nu prea am idee, insa imi doresc sa fie una scurta, fulgeratoare, sa nu am timp sa regret ca nu mai pot trai...Ce va fi dupa moarte? Imi place sa cred ca sufletul meu va fi ca o stea, ca voi calatori prin univers sa-i aflu toate tainele si ca, de acolo, de sus, ii voi putea privi cu drag pe ai mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
prejby
mesaj 30 Aug 2003, 01:29 PM
Mesaj #42


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 30 August 03
Forumist Nr.: 686



QUOTE (Carmi @ Jun 12 2003, 09:15 PM)
Cum vedeti moartea?
imi pare rau daca va rog sa va repatati insa consider ca trebuia pusa distinct si aceasta intrebare.....
deci e o urcare pe o scara luminoasa....sau omul devine doar" o daraba de carne (parafraza) care nu mai e irigata de sange"?
sau e o trecere in alte forme....
nu voi face aici portretul mortii dupa fiecare credinta ci va voi lasa pe fiecare sa o descrieti cu ochii proprii.....
va e teama de ea? sau aveti o atitudine "mioritica".......

Nu exista!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arktu
mesaj 31 Aug 2003, 02:16 AM
Mesaj #43


Gica contra!
*****

Grup: Membri
Mesaje: 501
Inscris: 17 August 03
Din: -
Forumist Nr.: 619



Ma mira aceste certitudini false: "nu exista viata duoa moarte" ... asemanare cu somnul etc.
certitudini bazate pe necunoastere. 1+1 face 3 pentru ca 5 x 9 face 25. D'aia. Cam asa e si cu aceste afirmatii. De fapt mai rau.
Pe ce baza spuneti ca nu exista viata dupa moarte? Ati verificat in vreun fel sau altul? Aveti vreo urma de dovada? Aveti ceva? Aveti ciu-ciu. Aia aveti.
Cand nu stii ceva taci. Dar omul este mai "destept"; vorbeste cu atat mai tare cu cat stie mai putin. Va invit cordial sa ma contraziceti CU ARGUMENTE LOGICE!!!
Experiente in pragul mortii false. De unde stii tu ca sunt false? Acelasi lucru. Vorbim tampenii. De ce? D'aia.
D'aia.
Ar trebui sa existe un sub-regulament aici:

"Sa nu sa faca vreo afirmatie fara o justificare solida." asa ar tb. sa sune un aliniat.

Uitandu-ma in jurul meu in ultimi (zeci) de ani am aflat un lucru: majoritatea oamenilor vorbesc fara sa judece. Facand abstractie de acest loc, (PP. ca nu e cazul aici - desi....) consider ca nici o afirmatie serioasa nu ar trebui privata de o justificare serioasa.
Nu exista viata dupa moarte pentru ca asa vrea muschii mei <- de exemplu biggrin.gif
Acum astept niste argumente.


--------------------
Mama prostilor e tot timpul insarcinata... si mai nou am aflat ca e romanca !!!
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmi
mesaj 2 Sep 2003, 06:06 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.677
Inscris: 29 March 03
Forumist Nr.: 141



Prejby de ce zici ca nu exista moarte?? Nu exista dovezi sau de ce?


--------------------
Am zis!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DaC
mesaj 2 Sep 2003, 07:55 PM
Mesaj #45


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 27
Inscris: 2 September 03
Forumist Nr.: 702



Exista "viata" dupa moarte? As zice nu, viaţa este cea ce traiesti in acest moment. Traieste clipa! O traiesc, ma simt bine si mor impacat ca mi-am "trait" viaţa. Dar pentru ce? Pentru ca (virgula) corpul si mintea mea sa se simta bine inainte de a putrezi? Oare acesta e scopul o "clipă" de plăcere? Oricum mă simt bine.
Dar dacă viaţa nu-mi ofera şansa să mă simt bine, mai am o speranţă "viaţa de apoi". Atunci o să fie mai bine. Ce trebuie să fac ca să fie mai bine atunci? Să merg la biserică. La care? Să ţin post, să fiu cumpatat, să fiu bun şi generos, să-mi dau averea săracilor.
Să nu fie moartea sfârsitul. Sufletul meu va exista in continuare, se va elibera, va hoinari prin univers liber si fericit. Ce bine! Si viata pe Pamant la ce bun? De ce ne mai chinuim sa traim daca e mai bine sa murim.
"Om muri şi om vedea". De vazut nu ştiu ce vom vedea dar vom muri. Cam sinistru gând. Să ne fie frică de ea? De obicei ne temem de necunoscut. Atunci ar trebui să ne temem la fel de tare şi de viaţă. Ne naştem şi pornim în viaţă cu o singură certitudine - că vom muri. Poate fi moartea mai rea decât viaţa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 2 Sep 2003, 09:31 PM
Mesaj #46


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



Salutare si bine ai tras la Han draga DAC! 40.gif

[Undercover Brother]
---------
AVE!
---------


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmi
mesaj 3 Sep 2003, 10:58 AM
Mesaj #47


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.677
Inscris: 29 March 03
Forumist Nr.: 141



Dacule bine ai venit !
interesant raspuns si punctul meu de vedere se apropie oarecum de-al tau.


--------------------
Am zis!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sagitarius
mesaj 30 Sep 2003, 09:49 AM
Mesaj #48


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 212
Inscris: 16 September 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 782



Moartea este un fenomen natural si nu are nimic infricosator asa cum incearca unii sa prolifereze.Dupa aceea apare "viata vesnica" wink.gif


--------------------
La vita e bella!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 30 Sep 2003, 10:22 AM
Mesaj #49


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Si accidentele genetice, malformatiile congenitale, sunt tot naturale. Teoria mea despre moarte ar fi ca oamenii se impart in doua: celor care le-au murit parintii si celor care nu le-au murit inca parintii. Primii discuta despre moarte cu totul atlfel, fara detasearea celor din urma.




--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 30 Sep 2003, 11:34 AM
Mesaj #50





Guests






Figaro, mie nu mi-au murit parintii si, slava domnului, si bunicii mi-s vii, dar niciodata nu am privit moartea cu detasare... sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 30 Sep 2003, 11:39 AM
Mesaj #51


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Nici mie, dar am cunoscut persoane cu o asemenea experienta, care m-au facut sa nu privesc moartea cu detasare.

QUOTE ("Sagitarius")

Moartea este un fenomen natural si nu are nimic infricosator


Se vehiculeaza termenul de natura cu conotatie de in regula, ok. Nu e in regula. Moartea o fi un fenomen natural, insa e clar unul negativ. Totul e infricosator in ce priveste moartea. Absolut totul.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 30 Sep 2003, 11:57 AM
Mesaj #52


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



DaC
QUOTE
Si viata pe Pamant la ce bun?

Pentru fiecare dintre noi, misiunea e alta. Ca ne-o vom duce la bun sfarsit sau nu, e greu de spus. Si greu de crezut ca suntem in stare sa selectam din viata numai faptele bune, iar pe cele rele sa le ignoram... Si astfel, cine stie de cate ori ne vom infatisa mereu la "datorie" , sub o alta infatisare, pentru a scapa de povara ce ne apasa ? Paradoxul este ca, in loc sa scapam de aceasta povara, continuam sa ne adaugam noi poveri cu fiecare viata ce trece, si astfel va trebui sa ne nastem sub niste semne in care s-ar putea sa ne plangem de mila... Nu mi-ar place sa ma nasc intr-un loc unde, doar perspectiva mortii ar fi singura bucurie...


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
motzart
mesaj 30 Sep 2003, 12:18 PM
Mesaj #53


Cel Mai Romantic Forumist
****

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 304
Inscris: 9 August 03
Forumist Nr.: 570



...moartea...e un lucru natural...ha....numai ca oamenii il fac ingrozitor...
...ce e dupa?...nu mai bine va intrebati ce a fost inainte?...inainte de viata?...
...cititi 'Criptozoic' sa vedeti conceptie...


...'so u think u can tell heaven from hell?...blue sky from rain?...'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 30 Sep 2003, 12:22 PM
Mesaj #54


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



"...can you tell a green field from a cold steel rail"

I *love* that song.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 1 Oct 2003, 12:34 PM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Moartea e un fenomen natural si nu are nimic infricosator atunci cand se intampla altora. smile.gif


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Storm
mesaj 24 Jan 2004, 01:59 PM
Mesaj #56


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 131
Inscris: 13 January 04
Forumist Nr.: 1.805



Nastem spre a muri si murim spre a ne naste

Moartea trupului nu e decat o integrare in natura.
Insa cine poate sti daca sufletul poate muri?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 29 Jan 2004, 12:32 PM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
Nastem spre a muri si murim spre a ne naste


Bine zis smile.gif Teama de moarte este apanajul acelor indivizi primitivi care se identifica cu tarana din care le-a fost creat trupul, nestiind ca 80% din fiinta umana este nemuritoare. Absolut toti cei care au fost in apropierea mortii (NDE, postul lui Iisus, forme dure de initiere etc.) au scapat de aceasta teama. Cu alte cuvinte, au renascut chiar in timpul vietii.

QUOTE
Nu mi-ar place sa ma nasc intr-un loc unde, doar perspectiva mortii ar fi singura bucurie...

Te cred... Da' nici Terra nu e tocmai locul indicat pentru o vilegiatura prelungita cry.gif


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
willie
mesaj 29 Jan 2004, 07:07 PM
Mesaj #58


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 112
Inscris: 17 December 03
Forumist Nr.: 1.541



Topicul asta mi-a amintit de ceva din copilarie, un lucru pe care pe atunci il luam f in serios, acum insa imi m-a facut sa zambesc.Pe la 8 ani, m-am gandit eu ca poate cand o sa cresc mare, o sa fiu un om rau si o sa ajung in iad.Ma rugam sa mor atunci, cat eram inca un copil cu sufletul curat.Tot asa gandeam si pe la 17 ani.
Nu mi-a fost frica niciodata de propria mea moarte, dar imi e f frica sa nu moara cineva drag mie.La inmormantarile unor oameni care nu mi-au fost apropiati, nu am simtit nici un fel de tristete, parca nici nu s-ar fi intamplat nimic deosebit.
nu de moarte trebuie sa ne fie frica, ci ca nu ne-am trait bine viata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Absolut
mesaj 30 Jan 2004, 02:03 PM
Mesaj #59


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 661
Inscris: 12 October 03
Forumist Nr.: 967



QUOTE (Carmi @ Jun 12 2003, 07:20 PM)
Cum vedeti moartea ?


Mi`e teama sa nu fie ceva de genul : gata ! s`a stins lumina . aveam momente inainte de a adormi in care ma intrebam cum ar fi daca as muri acum ? cum e oare dincolo? cum voi mai auzi , vedea , simti , mirosi , atinge ?si atunci ma cuprindea panica . nu inteleg nici cum notiunea de energie constienta. cred ca este o trecere , ar fi mult prea sec sa nu mai fie nimic .


--------------------
I art .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 30 Jan 2004, 02:57 PM
Mesaj #60


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
aveam momente inainte de a adormi in care ma intrebam cum ar fi daca as muri acum


Pai nu degeaba somnul este denumit mica moarte. In timpul somnului se petrece un fenomen asemanator mortii, in sensul ca o parte din structurile noastre nemuritoare (sunt 8 la numar) se degaja, avand ca destinatie Cerul de provenienta, unde invatam lucruri care ne ajuta aici, pe pamant, suntem judecati pentru faptele noastre rele din timpul zilei, ne intalnim si comunicam cu alte spirite destrupate etc.

Cand murim, nu incetam o clipa din a fi constienti... mai mult, trecem la o stare de hiperconstienta, stim instantaneu "cum sta treaba".

QUOTE
nu de moarte trebuie sa ne fie frica, ci ca nu ne-am trait bine viata.

Evident. Venim la intrupare pentru a invata si pentru a face faptele bune a caror suma ne determina misiunea personala (care este la randul ei o particica din Arhistrategia de Lumina a Sfintei Treimi). In functie de masura in care ne-am indeplinit sau nu aceasta misiune, putem eleva sau involua cu maxim 2 Ceruri. Ca sa fac un paralelism grosolan, a "retrograda" din Cerul 5 in Cerul 4 este ca si cum ai fi pedepsit sa traiesti intr-un spatiu cu doar 1 dimensiune, dupa ce ai zburdat in 3D.

Atunci cand insa dupa moarte s-a stins lumina , draga Absolut, persoana respectiva a facut cu obtinatie raul si a ajuns in Cerurile Intunecate. Not funny.

Pentru eventualii contestatari ai celor de mai sus, recomand lectura sustinuta a Cartilor Sfinte.
Sa precizez ca inainte de reply? Precizez.


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 30 Jan 2004, 09:38 PM
Mesaj #61


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (RZA @ Jan 30 2004, 02:02 PM)
Cand murim, nu incetam o clipa din a fi constienti... mai mult, trecem la o stare de hiperconstienta, stim instantaneu "cum sta treaba".

Sa inteleg ca vorbesti din experienta proprie, nu?


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuanescu
mesaj 1 Feb 2004, 07:59 PM
Mesaj #62


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 526
Inscris: 16 December 03
Forumist Nr.: 1.521



din experientzele mele trecute shi recente ... am observat ceva foarte curios ... majoritatea oamenilor vor sa ajunga in rai dar nimeni nu se grabeshte ... cu cat mai tarziu cu atat mai bine
iar cu cat credintza prinde contur ...prinde contur shi frica de moarte .... eu n-am treaba cu astfel de spaime ... aici religiile joaca magnific ... nu stiu cine a spus ca biserica a monopolizat iadul ... si il foloseshte ca pe o arma cu care ne tot amenintza ... avea dreptate

iadul shi-a cam pierdut farmecul ... instrumentele de tortura nu prea au progresat ... pai ar cam fi timpul sa se introduca si pe acolo shocuri electrice care itzi scot ochii din orbite ... ceva unde electromagnetice shi substantze ce itzi handicapeaza "perifericele" ... etc etc ...

era un banc : - doamne iarta-ma ! fa ceva pentru mine
- nu pot decat sa-tzi schimb pedeapsa din electrocutare ... in spanzuratoare
- multzumesc doamne ca bun mai eshti !

la inceput moartea era privita ca o curiozitate ... nici macar nu se ingropau oamenii ... erau doar abandonatzi
pe urma cand sedentarismul se impunea ... shi cum cei mortzi starneau mirosuri suparatoare s-a inceput acoperirea lor cu crengi ... mai tarziu chiar erau afumatzi inainte de a fi acoperitzi cu crengi ... pamant ...etc

ca totdeauna au existat oameni care mancau shi de pe viu shi de pe mort vorba scriitorului shi s-au gandit ei cum sa scoata un profit de pe spinarea mortzilor
shi de atunci a pornit povestea cu cu raiul staretzit de domnul shi iadul calarit de corbul
de atunci au inceput sa se vada suflete prin aer shi varcolaci mancand din cornul lunii
de atunci umbla dracii goi shi ingerii cu aripi ... . de atunci cershim la domnul s-avem moartea ca nesomnul
de atunci au aparut profetzii .... stihuindu-si slova ca poetzii
de atunci vrem mantuire shi ne temem de cimitire !

cum ajungem la mantuire ? ... facand cershatorie divina ... asha spun tzarcovnicii

daca n-ar exista teama de moarte dumnezeu ar ramanea departe
daca nu s-ar insufla frica mortzii am constata ca avem nevoie de dumnezeu cum are nevoie harletzul de mana celui care sapa
daca n-ar exista spaima agonizanta de moarte satan shi ziditorul ar sta la o agapa privindu-ne jocul
daca n-ar fi teama de moarte n-as mai vedea creshtini plangand pe cei ce "pleaca" ... shi satanishti dormind cu mortzi in groapa
daca n-ar exista frica de moarte a celorlaltzi n-ash mai scrie acum starnind furtuna




Go to the top of the page
 
+Quote Post
E.B.E.
mesaj 6 Feb 2004, 01:08 AM
Mesaj #63


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.292
Inscris: 20 November 03
Din: Delft, NL
Forumist Nr.: 1.248



on-topic:

QUOTE (yuanescu)
daca nu s-ar insufla frica mortzii am constata ca avem nevoie de dumnezeu cum are nevoie harletzul de mana celui care sapa


Atata doar: "Daca Dumnezeu nu exista, atunci totul nu e decat cenusa." (M.Eliade)

QUOTE (yuanescu)
daca n-ar exista frica de moarte a celorlaltzi n-ash mai scrie acum starnind furtuna


Hmm... de ce am eu impresia ca asta e un overstatement? Ca daca ai fi pus(a?) fata in fata cu moartea... ti s-ar schimba parerile curajoase si nihiliste... Radical...

Sau tot ce spui aici sunt tot... vorbe in vant... fara substanta... mie cam asa imi par, oricum... stralucitoare si pseudocoerente pe dinafara, goale pe dinauntru...

Acest topic a fost editat de E.B.E.: 6 Feb 2004, 01:12 AM


--------------------

I spend my time thinking of Angel... praying she ain't thinking of me...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuanescu
mesaj 6 Feb 2004, 07:38 PM
Mesaj #64


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 526
Inscris: 16 December 03
Forumist Nr.: 1.521



QUOTE (E.B.E. @ Feb 6 2004, 01:08 AM)
on-topic:
Atata doar: "Daca Dumnezeu nu exista, atunci totul nu e decat cenusa." (M.Eliade)
Ca daca ai fi pus(a?) fata in fata cu moartea... ti s-ar schimba parerile curajoase si nihiliste... Radical...



atata doar : de cine-i produsa ?(cenusha)

sa se intzeleaga : cred ca exista o fortza guvernanta care ne-a aruncat aci shi rade de tampeniile noastre dar ... nu cred in cartzi inspirate shi capete vizitate de ingeri
nu cred in preotzimea care leaga aripile misterului in doua copertzi pe care scrie apoi .... biblie
nu cred povatza tzarcovniceasca ... care e cel mult una etica


Ca daca ai fi pus(a?) fata in fata cu moartea... ti s-ar schimba parerile curajoase si nihiliste... Radical...

nu spun eu s-a mai spus .... un lucru nu e bun sau rau prin imanentza sa (prin sine) ... ci prin modul (calea) care a dus la acel lucru
daca ar fi sa ma tem de ceva ar trebui sa ma tem de modul in care voi muri ... ca nu e tot una sa mori in somn ... instantaneu ... sau sa mori torturat !

cum sa fiu pus fatza in fatza cu moartea ? ... ha ! ha ! ce ... moartea e ceea ce s-a (shi se) picteaza pe toate frescile ? ceva craniu shi ceva gluga ... ceva mantie shi ceva coasa in spinare ? ... la ritmul in care se moare ... sigur shi-a schimbat coasa in treieratoare

pot fi pus "fatza in fatza" cu posibilitatea mortzii ....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alchimistul
mesaj 12 Feb 2004, 12:03 PM
Mesaj #65


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 4
Inscris: 11 February 04
Forumist Nr.: 2.188



Moartea nu este infricosatoare, cred, daca se respecta macar doua conditii:
- prima ar fi certitudinea unei morti rapide si fara durere (nu cred ca este cineva incintat de ideea de a muri dupa citeva luni de chinuri prin spitale, operatii, perfuzii si alte asemenea)
- a doua ar fi sa nu regreti nimic din ce lasi in urma (personal nu cred ca aceasta conditie poate fi indeplinita vreodata)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 13 Feb 2004, 01:02 PM
Mesaj #66


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



E frumos ca atunci cand trecem in nefiinta sa putem spune asemeni sfintilor: "Eu nu mor, ci acum incep sa traiesc."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tear
mesaj 13 Feb 2004, 01:14 PM
Mesaj #67


Dregator
*****

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 571
Inscris: 12 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.791



Spunea cineva pe forum ca vrea sa moara frumos. Asta este important ! Ca sa mori frumos trebuie sa traiesti frumos, nu ? Sa nu ne improscam cu noroi unii pe altii, nu ? Sa luam de la fiecare ce are el mai bun, sa discutam constructiv si in pace, nu, fratilor ?


--------------------
Nimic nu e intamplator
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 13 Feb 2004, 01:34 PM
Mesaj #68


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Viata ne-a fost data ca un dar, un dar frumos.
Pentru a muri frumos, trebuie sa traim frumos (spune Julia si imi permit sa adaug), o viata frumoasa consta in a darui, sa daruiesti bucurie celorlalti si astfel primesti bucurie....sa daruiesti aproapelui din iubire si astfel primesti iubire...sa daruiesti speranta si astfel vei primi speranta...sa daruiesti credinta si ajutor si vei primi de la Dumnezeu ajutorul si o credinta mare.

Secretul unei vitii sfinte e darul, e iubirea, e speranta, e credinta....de vei trai credinta vei trai viata[cea vesnica]...de vei oferi iubirea, vei fi inconjurat de iubire...de vei intari[semenilor] speranta, vei avea speranta la Dumnezeu......ceea ce daruiesti este ceea primesti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lizard
mesaj 29 Mar 2004, 06:57 PM
Mesaj #69


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 51
Inscris: 29 January 04
Forumist Nr.: 2.032



De ce toata lumea se gindeste la moarte? De ce la moarte ,atita timp cit avem o viata inainte pe care trebuie sa o traim cit mai frumos?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 29 Mar 2004, 07:23 PM
Mesaj #70


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Pur si simplu pentru ca moartea e inevitabila... cel putin cea fizica.

Si anii trec peste noi, si ea se apropie din ce in ce mai mult.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 02:36 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman