Va Temeti De "e"-uri? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Va Temeti De "e"-uri? |
12 Jun 2003, 08:04 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Am gasit azi o lista cu euri.....voi ce parere aveti de aceste substante...."nenaturale"?
iata cum se prezinta... E-urile considerate de oncologi drept "criminale" Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477; Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroida); Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal) Cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS. E-urile bune: vitamina E naturala E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, oua, peste, soia); vitamina C naturala - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o alga marina. Cum va hraniti? Care e legislatia in alte tari? Sursa: DespreCopii.com -------------------- Am zis!!
|
|
|
23 Nov 2007, 11:00 AM
Mesaj
#2
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 44 Inscris: 12 September 07 Forumist Nr.: 10.532 |
QUOTE E sanatoasa zaharina? Dar aspartamul? Eu stiam ca Aspartamul (E 951) e de evitat si zaharina e ok, ca de aia imi si indulcesc cafeaua cu Süßstoff. Din cate m-am documentat eu, si zaharina, si aspartamul, si ciclamatul de sodiu sunt extrem de nocive. Un indulcitor care nu are dezavantajele indulcitorilor sintetici e fructoza (dar nu glucoza, nici lactoza, ca nu-s acelsi lucru). Fructoza nu e cancerigena si poate fi consumata si de diabetici, deoarece nu provoaca hiperglicemie ca si zaharul. Singurul dezavanatj (altfel nu se putea ) este ca are ceva calorii, de aceea trebuie consumata cu moderatie de catre cei cu probleme de greutate. |
|
|
23 Nov 2007, 02:43 PM
Mesaj
#3
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 581 Inscris: 17 June 05 Forumist Nr.: 6.462 |
De azi am trecut pe zahar brun.
Fructoza sub ce forma se gaseste in magazin? Si mai am cateva intrebari: 1. E sanatoasa untura de cocos? Din asta am luat : www.palmin.de 2. ulei de samburi de struguri? 3. ulei de samburi de bostan / dovleac ? 4. ulei de rapitza ? 5. unt de arahide ? 6. otetul de Modena ? -------------------- "...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui,
unul zboara peste cuibul cucului" |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 16 May 2024 - 12:51 AM |