Va Temeti De "e"-uri? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Va Temeti De "e"-uri? |
12 Jun 2003, 08:04 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Am gasit azi o lista cu euri.....voi ce parere aveti de aceste substante...."nenaturale"?
iata cum se prezinta... E-urile considerate de oncologi drept "criminale" Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477; Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroida); Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal) Cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS. E-urile bune: vitamina E naturala E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, oua, peste, soia); vitamina C naturala - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o alga marina. Cum va hraniti? Care e legislatia in alte tari? Sursa: DespreCopii.com -------------------- Am zis!!
|
|
|
25 Aug 2003, 11:43 AM
Mesaj
#2
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 475 Inscris: 8 April 03 Forumist Nr.: 171 |
Am citit tot threadul din scoarta in scoarta cu jumatate din alimentele din frigider in brate "perchezitionandu-le" de E.Am incercat sa vad ce are fiecare.Toate erau impostoare .. fiecare detinea cate un E.Vai de mine .. si de frigiderul meu.
Acum parca ma obsedeaza ideea asta de a manca cat mai natural , dar nu stiu ce sa mai mananc. De exemplu mananc ceva care stiu sigur ca e natural: Omleta facuta din gaini care nu au fel si fel de "injectii" cu produse chimice .. sunt gaini 100% made in romania .. sunt rustice , la fel ca si laptele pe care il beau .. e 100% natural din tzatza vaci.Si mai cateva alimente aduse de la tara. Dar mancand zi de zi aceleasi alimente m-am cam plictisit si mai vreau si altceva.A am uitat sa precizez ca mai mananc si ceva rosi,castraveti,ardei, ... astia toti de la mine din gradina (tot naturali,fara a fi afectati de ceva chimice). Acum am mai vazut pe aici ca lumea zice sa tot mananc ulei de masline , dar cum sa tot mananc la ulei ? si in plus nici nu prea imi plac maslinele.. nu le mananc . Ce mai mananca lumea , ca sa zica ca mananca natural ? Cei de aici de pe forum care au grija de ei ce mananca dimineata la pranz si seara ? Sa mai schimb si eu ... Apropo de sucuri m-am uitat pe ele .. pe mai toate chiar si pe cappy & prigat .. si ele au acizi .. etc ..ce sucuri mai bea lumea ( cu conditia sa fie naturale). Apropo de E am mai gasit o pagina interesanta http://www.codexalimentarius.net/ Acest topic a fost editat de necromanc: 25 Aug 2003, 11:54 AM -------------------- |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 16 May 2024 - 03:47 AM |