Va Temeti De "e"-uri? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Va Temeti De "e"-uri? |
12 Jun 2003, 08:04 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Am gasit azi o lista cu euri.....voi ce parere aveti de aceste substante...."nenaturale"?
iata cum se prezinta... E-urile considerate de oncologi drept "criminale" Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477; Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroida); Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal) Cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS. E-urile bune: vitamina E naturala E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, oua, peste, soia); vitamina C naturala - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o alga marina. Cum va hraniti? Care e legislatia in alte tari? Sursa: DespreCopii.com -------------------- Am zis!!
|
|
|
19 Jun 2003, 01:26 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Ma bucur ca ai decis sa incerci uleiul de masline Lucru bun. Vezi daca-l faci cu usturoi sa pui suficient ulei, patrunjelui si usturoiul doar sa-i dea gust, si sa ai o paine proaspata si cu coaja crocanta, yummm...
Tine minte, cand cumperi uleiul, uita-te pe etichete si vezi daca scrie anul recoltei si aciditatea. Deci recolta 2002 ar trebui sa fie acum pe piata, aciditatea sub 1%. Eu am acum un Kalamata, firma ILIADA - bun rau, foarte aromat. Cu maslinele, am o pasiune noua: masline italienesti, verzi (un verde mai aprins decat la maslinele verzi marinate) - sunt aproape crude, doar un pic marinate, sunt mai tarisoare... le mananc in nestire, ca pe fructe. Mi-aduc aminte cu drag pe vremea copilariei mele, pe Martisor era inca o bacanie a unui grec, ce bunatati avea - unde-s bacaniile de altadata? Suntem asa OFF TOPIC ca trebuie sa zic ceva de e-uri: Uleiul de masline n-are E-uri care fac rau -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 15 May 2024 - 02:25 AM |