HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Lista Bancilor

Top 10 Banci: BCR - Banca Comerciala Romana | BRD - Groupe Societe Generale | Raiffeisen Bank | ING Bank | HVB Tiriac Bank | Bancpost | CEC - Casa de Economii si Consemnatiuni | Banca Transilvania | Alpha Bank | ABN Amro
Banci 11-36: Citibank | Banca Romaneasca | Eximbank | UniCredit | Volksbank | Banca Italo-Romena | Finansbank | Piraeus Bank | Romexterra | Banca Comerciala Carpatica | OTP Bank | SanPaolo IMI | Anglo-Romanian Bank | GarantiBank | ProCredit | Bank Leumi (Eurom Bank) | Egnatia Bank | Libra Bank | Mindbank | Romanian International Bank RIB | Emporiki Bank (Daewoo Bank) | Bloom Bank | Banca di Roma | Raiffeisen Banca Pentru Locuinte | Porsche Bank | HVB - Banca Pentru Locuinte

 
Reply to this topicStart new topic
> Eximbank Romania
Pe o Scala de la 1 la 5, ce nota acordati per general (servicii, personal, suport, reputatie) acestei banci?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 4
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
Mihai
mesaj 7 Sep 2006, 02:12 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



EXIMBANK Romania

user posted image


Info
Autorizata sa functioneze de la data: 14. 04. 1992
Inmatriculata in registrul comertului la data: 08. 04. 1992

Istoric
QUOTE
Infiintata in 1992 ca societate pe actiuni, Banca de Export Import a Romaniei EXIMBANK - S.A. este singura banca din sistemul financiar romanesc care opereaza atat ca banca cat si ca institutie de asigurari.

In intreaga lume sub denumirea de EXPORT CREDIT AGENCIES si INVESTMENT INSURANCE AGENCIES (Institutii de asigurare a creditelor de export), exista institutii publice care ofera credite, asigurari si garantii in nume si cont stat companiilor/firmelor de export de stat sau particulare din tara respectiva, care doresc sa faca afaceri in strainatate, in special in tari sau pe piete in dezvoltare, cu risc financiar si politic mai ridicat. Majoritatea natiunilor industrializate au cel putin un ECA/o astfel de institutie, care, de obicei, este un agent al statului respectiv.

Pe plan international ECAs-urile reprezinta astazi cea mai importanta clasa de institutii publice de finantare a comertului international, in integralitatea lor depasind ca marime Grupul Bancii Mondiale. ECAs-urile sunt, astfel, printre cele mai mari surse de sprijin public pentru implicarea firmelor in proiecte industriale in tarile in dezvoltare.

Particularitatea ECAs-rilor din intreaga lume este scoasa in evidenta si de faptul ca, in toate sistemele financiar-bancare in care ele functioneaza, oferta lor este complementara gamei de produse si servicii financiar-bancare, de asigurare si garantare oferita de bancile comerciale sau societatile de asigurare a creditelor de export. Peste tot in lume exista acest parteneriat intre ECAs-uri si bancile comerciale in sprijinirea exporturilor, fiind unanim recunoscut faptul ca ECAs-urile preiau riscurile, astfel incat bancile nu pot pierde fondurile imprumutate si nici dobanda aferenta.

Indiferent de forma de organizare (tip ECA - agentie guvernamentala de asigurare a creditelor de export - sau tip EXIMBANK - banca si agent al statului, specializata in creditarea, asigurarea si garantarea creditelor de export si investitiilor nationale in strainatate), Guvernul confera acestei institutii un rol bine definit in promovarea exporturilor tarii respective. Misiunea ei este clara: stimularea exporturilor si investitiilor autohtone in strainatate, prin mecanisme specifice, in scopul de a contribui substantial la dezvoltarea comertului exterior al tarii.

EXIMBANK reprezinta o componenta esentiala a mecanismului de sustinere a dezvoltarii comertului exterior al Romaniei, desfasurand activitati atat in nume si cont propriu, cat si in nume si cont stat, ca agent al Statului in cadrul politicii economice a Guvernului.

Obiectivul principal al EXIMBANK este sprijinirea exportatorilor romani prin mecanisme de finantare, asigurare si garantare in scopul de a le spori competitivitatea si de a prelua riscurile comerciale si politice implicate de operatiunile de comert exterior.

Incepand din 2001, Banca de Export Import a Romaniei EXIMBANK S.A. a pornit un proces de restructurare sub consultanta Bancii Mondiale in cadrul PSAL II. Astfel s-a decis declansarea masurilor pentru retragerea bancii din operatiuni de banca comerciala si regandirea ofertei bancii care sa duca la crearea de produse si servicii caracteristice unui ECA. S-a initiat un nou tip de relatii cu bancile comerciale in sensul stabilirii unui parteneriat in complementaritatea serviciilor oferite exportatorilor romani si s-a schimbat modul de abordare a clientilor si potentialilor clienti ai bancii, precum si a promovarii ofertei EXIMBANK.

In urma rolului conferit de Programul de Guvernare 2001 - 2004, EXIMBANK si-a propus sa fie varful de lance in eforturile de crestere a volumului exporturilor si de promovare a investitiilor, strategii cheie pentru revigorarea economica a tarii. In acest sens, EXIMBANK si-a concentrat atentia asupra modalitatilor de a oferi sprijin profesional exportatorilor romani confruntati cu riscurile inerente operatiunilor de comert exterior, acordandu-le facilitati de creditare oportune, in fazele de pre- si post-livrare, faze esentiale pentru realizarea intregului potential de export al clientilor nostri.

Oferind operatiunilor de export asigurari si garantii specifice impotriva posibilelor pierderi, EXIMBANK a urmarit intarirea pozitiei financiare a exportatorilor, cresterea increderii in potentialul propriu si dobandirea posibilitatii de a se mentine pe pietele actuale, precum si de a penetra mai eficient pe noi piete.


Actionari EXIMBANK
QUOTE
Structura acţionariatului EXIMBANK:
user posted image

Consiliul de Administratie:
1. Carmen RADU, Presedinte
2. Iulian VELICU, Vicepresedinte
3. Andreea STOICA, Vicepresedinte
4. Georgeta DRAGU, Membru
5. Gelu-Stefan DIACONU, Membru
6. Nicolae CIMPEANU, Membru
7. Emilian BADICA, Membru



Prezentare EXIMBANK
QUOTE
In raport cu anii precedenti, activitatea EXIMBANK in ultimii 2 ani se poate caracteriza prin cateva elemente majore:

a) in plan intern

- banca a utilizat integral fondurile statului destinate sustinerii exporturilor, puse la dispozitia EXIMBANK de catre stat prin Legea Bugetului 2002 (1000 de miliarde in 2002),
- in conditiile in care s-a practicat o politica de scadere dramatica a dobanzilor si s-au parcurs etapele esentiale ale procesului de restructurare sub consultanta Bancii Mondiale in cadrul PSAL II, banca s-a mentinut pe profit (la sfarsitul anului 2001, inregistrand un profit net de 104 miliarde lei, iar la sfarsitul anului 2002 un profit net de 202,7 miliarde lei). Toate acestea au fost posibile datorita sustinerii guvernamentale, EXIMBANK beneficiind in anul 2002 de cea mai mare majorare de capital din intreaga sa existenta. Capitalul social se cifreaza acum la valoarea de 851,318 miliarde lei. In aceasta perioada, EXIMBANK a sustinut institutiile implicate in sprijinirea exporturilor romanesti, a creat un adevarat parteneriat cu bancile comerciale care i s-au raliat in eforturile de promovare a exporturilor romanesti si a investitiilor romanesti in strainatate.

Trebuie mentionat si faptul ca toate cele sase sucursale ale EXIMBANK S.A. (Bucuresti, Timis, Cluj, Bacau, Constanta si Brasov) si-au orientat activitatea pentru indeplinirea rolului de centre regionale de promovare a facilitatilor oferite de EXIMBANK S.A., devenind legatura directa in teritoriu cu agentii economici, identificand necesitatile acestora si raspunzand cererii crescande de produse si servicii asociate tranzactiilor de comert exterior, precum si necesitatii dezvoltarii comertului regional.

Astfel, punand la dispozitia exportatorilor o gama diversa de produse, un portofoliu competitiv de garantii si instrumente financiare specifice prin activitatile sale de finantare, garantare si asigurare, EXIMBANK a sustinut, in anul 2002, 14,53% din volumul total al exporturilor romanesti.

b) in plan extern

- pe langa gestionarea fondurilor proprii si a fondurilor de stat, EXIMBANK a intreprins demersurile necesare si a reusit incheierea unor acorduri pentru atragerea de surse de finantare, utilizate atat pentru proprii clienti, cat si pentru bancile participante la acest program pentru clientii acestora (KfW (1999) si Commerzbank (2002));
- constienta de faptul ca o banca de comert exterior fara relatii internationale nu exista, EXIMBANK a initiat, negociat si incheiat acorduri de cooperare cu banci straine de prim rang, cu institutii similare EXIMBANK, precum si cu institutii de renume in domeniul finantarii si asigurarii creditelor de export.

Toate aceste actiuni au dus la modificarea treptata a perceptiei EXIMBANK, institutia fiind din ce in ce mai mult privita ca un agent al statului, un ECA, partener si nu concurent al bancilor comerciale.
Se poate afirma ca EXIMBANK Romania a devenit in ultimul timp o reala institutie de tip EXIMBANK, creand pe de o parte produse si servicii specifice atat in nume propriu, cat si in numele si contul statului completand ofertele celorlalte banci, principiul complementaritatii fiind baza colaborarii EXIMBANK cu celelalte institutii financiar - bancare, iar pe de alta parte dezvoltand un nou tip de relatii cu bancile comerciale, in scopul de a stabili un parteneriat de lunga durata in sustinerea exporturilor romanesti.
Misiunea EXIMBANK S.A. este clara: stimularea dezvoltarii bunurilor si serviciilor de export si crearea de noi locuri de munca in acest sector, prin asigurarea unui acces rapid si deschis pentru exportatorii romani la facilitatile de creditare a comertului exterior, dupa cum a precizat Mariana Diaconescu, Presedinte EXIMBANK, la a 10-a aniversare.

Banci Corespondente
Entitati la care EXIMBANK este membru
Acorduri Internationale
Acorduri inchieate cu institutii romanesti
Bilantul Contabil



Oferta
QUOTE
Produse si Servicii



Contact
QUOTE
Head-Office: Splaiul Independentei nr.15, Sector 5, Cod Postal 050092, Bucuresti
Tel-Verde: +40-21-319.29.29
SWIFT: ?
Email Office: office@eximbank.ro
Site: http://www.eximbank.ro/



Informatii preluate de pe site-ul oficial.

Ii invit pe cei ce sunt (fosti) clienti ai EXIMBANK sa-si exprime opinia referitoare la serviciile oferite de aceasta banca. smile.gif


Editat 19.09.06: Eximbank si-a lansat site-ul nou, au fost modificate linkurile.

Acest topic a fost editat de Mihai: 19 Sep 2006, 09:51 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 9 Oct 2006, 06:20 PM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Eximbank incearca sa vanda mai mult prin parteneriate

QUOTE
Eximbank isi va vinde produsele si serviciile in special prin intermediul colaborarilor cu bancile comerciale din sistem, in conditiile in care oferta proprie este dificil de explicat direct intreprinzatorilor, a declarat Iulian Velicu, vicepresedintele bancii.

"Am incercat sa le explicam intreprinzatorilor, dar ne-am dat seama ca ar trebui sa ne adresam mai degraba bancilor", spune Velicu. In prezent, Eximbank are 100 de clienti directi, in general mari companii care deruleaza proiecte de investitii in strainatate sau santiere navale. Vicepresedintele bancii spune ca ideal ar fi ca toti clientii sa acceze serviciile proprii prin intermediul acestor parteneriate.

Eximbank ofera in principal subventionari de dobanzi la credite, garantii si asigurari pentru creditele de export contractate de agentii economici, care sunt, in opinia lui Velicu, complementare cu cele oferite de bancile comerciale.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 8 Feb 2014, 04:40 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



hmm.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 8 Feb 2014, 04:40 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Minerval
mesaj 9 Feb 2014, 09:21 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Cu Eximbank Confederatia Nationala Patronatul Roman a incheiat un acord de parteneriat, venind in ajutorul IMM-urilor cat si in ajutorul investitorilor privati straini membri sau afiliati unor programe de investitii autohtone.
Este o banca care ofera consultanta si servicii profesioniste, ofera pachete orientate pentru fiecare client "friendly offers", finanteaza targuri si expozitii.
Dar mai mult decat atat, Eximbank ofera oportunitati reale de investitii pt relansarea sectorului privat romanesc.


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 10 Feb 2014, 03:47 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



Desi conducerea e super competenta, gigeii de la dosare sunt niste super spagari pilosi.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 28 Apr 2014, 05:26 PM
Mesaj #6


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(turbo trabant @ 10 Feb 2014, 04:47 PM) *
Desi conducerea e super competenta, gigeii de la dosare sunt niste super spagari pilosi.


Nici cu ăia de la frondesk nu mi-e rușine. eu mai aveam puțin și luam și două șuturi în fund că am deranjat o tanti de la cafea la sucursala de la Buzău. Îi descriam eu ei produsele pe care le avea de vândut. Eximbank-ul e doar fațadă, nu știu din ce trăiesc ăștia! rolleyes.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 28 Apr 2014, 10:03 PM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Din contribuțiile noastre, acționar e statul și noi acoperim gaura făcută, de vreo 25 "meleoane". Dacă nu era "rotația cadrelor" n-auzea nimeni nimic de cât pot fura unii din banul public fără nicio jenă.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 11:41 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman