HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Lista Bancilor

Top 10 Banci: BCR - Banca Comerciala Romana | BRD - Groupe Societe Generale | Raiffeisen Bank | ING Bank | HVB Tiriac Bank | Bancpost | CEC - Casa de Economii si Consemnatiuni | Banca Transilvania | Alpha Bank | ABN Amro
Banci 11-36: Citibank | Banca Romaneasca | Eximbank | UniCredit | Volksbank | Banca Italo-Romena | Finansbank | Piraeus Bank | Romexterra | Banca Comerciala Carpatica | OTP Bank | SanPaolo IMI | Anglo-Romanian Bank | GarantiBank | ProCredit | Bank Leumi (Eurom Bank) | Egnatia Bank | Libra Bank | Mindbank | Romanian International Bank RIB | Emporiki Bank (Daewoo Bank) | Bloom Bank | Banca di Roma | Raiffeisen Banca Pentru Locuinte | Porsche Bank | HVB - Banca Pentru Locuinte

 
Reply to this topicStart new topic
> Otp Bank Romania
Pe o Scala de la 1 la 5, ce nota acordati per general (servicii, personal, suport, reputatie) acestei banci?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 5
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
Mihai
mesaj 23 Aug 2006, 06:40 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



OTP Bank Romania

user posted image


Info
Autorizata sa functioneze de la data: 20. 12. 1995
Inmatriculata in registrul comertului la data: 24. 11. 1995

Istoric
QUOTE
Pana la data de 18.07.2005 a functionat sub denumirea Banca Comerciala "ROBANK" SA

OTP Bank, cea mai mare banca maghiara si un jucator important in regiune, si-a facut intrarea pe piata locala la jumatatea anului 2004, cand a achizitionat integral pachetul de actiuni a uneia dintre numeroasele banci mici - RoBank, pentru suma de 47.5 milioane de dolari. Ungurii mai avusesera o tentativa, in 2003, cand au format un consortiu cu HVB pentru a depune o oferta de preluare a BCR, care insa nu a fost luata in considerare de statul roman. Desi a trecut un an, investitia de la RoBank nu s-a facut vizibila la nivelul pozitiei detinute pe piata de RoBank.
Achizitia a venit dupa o perioada lunga de tatonari ale maghiarilor pe piata locala, timp in care si-au exprimat interesul pentru Banca Transilvania si Banca Romaneasca. Alegerea finala a fost motivata de oficialii OTP de portofoliul de credite curat al bancii, chiar daca RoBank era un jucator de talie redusa, cu o cota de piata foarte mica, de sub 1%. De asemenea, OTP s-a ales astfel mai usor cu licenta de operare. In anul scurs de la preluarea RoBank, maghiarii au schimbat de doua ori conducerea bancii si abia recent si-au adus propria identitate pe firma unitatilor teritoriale.
Pe de alta parte, OTP Bank Romania a beneficiat recent de o infuzie de capital de 30 de milioane de euro, astfel incat capitalurile bancii au ajuns in prezent la aproximativ 50 de milioane de euro.
Noua conducere a intarit afirmatiile initiale privind o crestere organica rapida pana la o cota de piata de 4%-5% si extinderea retelei teritoriale pana la aproximativ 150 de unitati. (sursa: Anuar ZF)



Prezentare OTP Bank
QUOTE
OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est. Grupul are operaţiuni în ţări precum Ungaria, Slovacia, Croaţia, Bulgaria şi România şi peste 8 milioane de clienţi. Grupul intenţionează să devină cel mai important jucător în regiune şi să continue strategia de dezvoltare regională prin achiziţionarea de instituţii financiare în ţările Europei Centrale.

Astfel, anul acesta OTP Bank a depus o ofertă angajantă pentru achiziţionarea a 89,39% din pachetul de acţiuni al Niska Bank, din Serbia şi o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea a 99% din acţiunile Vojvodjanska Banka din Serbia. În România OTP Bank a depus o oferta neangajantă pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al CEC şi a finalizat achiziţia companiei româneşti de asigurări non viaţă Ceccar Romas, prin subsidiara sa OTP Garancia Insurances.

Recenta achiziţionare a băncii RoBank din România se înscrie în aceeaşi strategie de dezvoltare a regională a grupului. Banca, re-denumită ulterior
OTP Bank România, se află în plin proces de transformare, obiectivul fiind acela de a deveni un bancă universală puternică şi competitivă, cu o puternică componentă de retail. Pe termen mediu, OTP Bank România şi-a propus creşterea cotei de piaţă la 4-5% din piaţa bancară românească.

Construită pe bazele băncii de economii şi consemnaţiuni din Ungaria, activitatea OTP Bank a demarat în anul 1992, în urma achiziţionării băncii de stat. Banca a devenit rapid liderul inovator al pieţei bancare maghiare, pe toate segmentele şi produsele. În prezent grupul deţine 940 de sucursale, are 18.000 de angajaţi şi a înregistrat în anul 2004 un profit net în valoare de 521 milioane EUR.

OTP Bank Group este unul dintre cele mai profitabile grupuri financiare din regiune, fapt demonstrat şi de profitabilitatea acţiunilor, a căror valoare este acum de 70 de ori mai mare în comparaţie cu oferta iniţială din 1995. OTP Bank Group a înregistrat rezultate financiare excelente, inclusiv în cazul subsidiarelor achiziţionate recent, cum este DSK Bank din Bulgaria. DSK, banca de stat din Bulgaria, echivalentul CEC din România, a fost achiziţionată de OTP Bank Group în anul 2003. Înainte de 1989 DSK era singura bancă care oferea credite pentru persoane fizice şi companii. După preluare, OTP Bank Group a condus banca către o creştere substanţială, atât ca volum cât şi ca profit. În anul 2004 valoarea totală a împrumuturilor acordate a crescut cu 74% în 2004, valoarea totală a depozitelor a crescut cu 28% iar profitul net a fost aproape dublat, fiind cu până la 80% mai mare în comparaţie cu anul preluării.

Evoluţia OTP Bank a fost apreciată şi reflectată atât de satisfacţia acţionarilor cît şi de premiile primite. Banca a fost inclusă de către revista Forbes în topul celor mai importante 1000 companii la nivel mondial, în vreme ce un studiu al publicaţiei Euromoney, supravegheat de 54 de analişti financiari şi investitori, a desemnat OTP Bank ca fiind “Cea mai performantă companie Est Europeană”, cu cea mai coerentă şi mai convingătoare strategie de afaceri. OTP Bank a primit 12 premii “Cea Mai Bună Bancă din Ungaria”, alături de premii precum „Mobile Bank of the Year” şi „Internet Bank of the Year”.

Rezultatele financiare ale OTP Bank Group pentru cel de-al treilea trimestru arată o creştere de 4,9% a profitului net în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, acesta atingând cifra de 39.1 miliarde forinţi. Profitul net înregistrat la nivel de grup după primele 9 luni ale anului 2005 a înregistrat o creştere de 12,2% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut – 117,4 miliarde forinţi, într-un an în care s-au realizat o serie de achiziţii şi s-au operat majorări de capital social.

În primele 9 luni ale anului 2005 activele totale ale băncii au crescut cu 27,1%, atingând cifra de 4.910,4 milioane forinţi, creditele de consum acordate de OTP au crescut cu 45%, creditele acordate companiilor au crescut cu 24%, iar depozitele au crescut cu 18,9%.

În prezent OTP Bank România are 50 de unitati, localizate în toata tara, în orase precum Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu, Brasov, Piatra Neamt, Galati, Ploiesti, Braila, Craiova, Satu Mare, Pitesti, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Bacau, Alba Iulia si Sfântu Gheorghe, Baia Mare.
OTP Bank a dezvoltat un plan de extindere rapida a retelei de sucursale, astfel ca, în 2006, urmeaza sa fie inaugurate inca 30 de noi sucursale.



Oferta
QUOTE
Persoane Fizice
IMM-uri
Corporatii
Internet Banking
Calculator de Rate
Retea Unitati si ATM-uri
Cariera


Contact
QUOTE
Head-Office: Sos. Buzesti, 66-68, Sector 1, Bucuresti
TelVerde: 0800.88.22.88
SWIFT: BNRB RO BU
Email Office: office@otpbank.ro
Site: http://www.otpbank.ro/



Informatii preluate de pe site-ul oficial.

Ii invit pe cei ce sunt (fosti) clienti ai bancii OTP Bank sa-si exprime opinia referitoare la serviciile oferite de aceasta banca. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 26 Aug 2006, 01:49 AM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: OTP vede incertitudini in privatizarea CEC

QUOTE
Inca exista incertitudini semnificative legate de privatizarea CEC, a afirmat ieri Sandor Csanyi, presedintele OTP Bank, citat de publicatia ungara online "portfolio". OTP a ramas in finala procesului de privatizare a CEC alaturi de National Bank of Greece (NBG). Csanyi a tinut sa-si exprime indoielile privind posibilitatea ca vanzarea pachetului majoritar de actiuni ale CEC sa se incheie cu succes in curand, avand in vedere ca inca exista "o diferenta semnificativa intre valoarea reala a bancii si pretul pe care Guvernul roman se asteapta sa-l incaseze". Totusi, seful Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu, a declarat dupa deschiderea ofertelor financiare angajante ca le considera multumitoare, drept pentru care Comisia a hotarat continuarea negocierilor cu OTP si NBG.

Termenul de depunere a ofertelor imbunatatite a fost amanat pentru 15 septembrie, dupa ce cei doi competitori au solicitat auditarea rezultatelor financiare inregistrate de CEC la jumatatea anului.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 26 Aug 2006, 06:27 PM
Mesaj #3


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



"La începutul lui 2009, OTP Bank România va trece pe profit" - interviu in revista eFinance cu László Diósi, director general adjunct, Divizia Retail, OTP Bank România.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 26 Aug 2006, 06:27 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mihai
mesaj 31 Aug 2006, 11:42 AM
Mesaj #4


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



OTP Bank investeste in Muntenegru, anunta Ziarul Financiar.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 1 Sep 2006, 03:07 PM
Mesaj #5


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: Ungurii de la OTP mai aduc 30 mil. euro la capital
OTP Bank Romania a operat o majorare cu 30 milioane de euro a capitalului social, prin aportul in numerar al actionarului majoritar, OTP Bank Ungaria. Ceilalti actionari ai bancii (alte companii din grupul OTP) nu au participat la majorare, astfel ca OTP Bank Ungaria detine acum 99,99% din capitalul filalei locale. Dupa aceasta majorare, OTP Bank are un capital social de 367,47 milioane de lei (echivalentul a 104 milioane de euro). Maghiarii au mai adus 20 de milioane de euro la capitalul OTP Bank Romania si in luna iunie. Filiala locala inregistra la jumatatea anului o pierdere de 6,1 milioane de euro, dubla fata de cea din iunie 2005.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 19 Sep 2006, 09:47 AM
Mesaj #6


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Comunicat: OTP Bank Romania lanseaza o oferta promotionala pentru creditele in lei

Pana la data de 31 decembrie 2006, la OTP Bank România se poate obţine mai uşor o sumă mai mare de bani, prin creditele în lei pentru persoane fizice.

Plafonul maxim al creditului ipotecar de la OTP Bank România este echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro şi se acordă pe o perioadă de 5 până la 30 de ani, cu o dobândă de numai 8.5%, la împrumutul in lei.

Creditul in lei pentru nevoi personale cu garanţie imobiliară, destinat persoanelor fizice se acordă pe o perioadă de 3 până la maxim 20 de ani, cu o dobândă promoţională de 9%.

Prin creditul pentru nevoi personale, persoanele fizice pot obţine o sumă de maxim 10.000 euro - echivalent in lei, pentru o perioadă de 6 luni până la 7 ani, cu o dobândă de numai 10% pentru creditele acordate in lei (DAE = 12.66% si a fost calculată pentru o perioadă de creditare de 7 ani, luand in considerare rata de dobândă de 10% pe an şi un comision unic de acordare de 5.9%). Cererea pentru un astfel de împrumut se procesează într-o singură zi, iar beneficiarii nu trebuie să depună avans sau să ofere garanţii suplimentare.

La acordarea oricărui credit, din cele de mai sus, OTP Bank Romania oferă gratuit un abonament la serviciul OTPdirekt, timp de 1 an de zile.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Noa
mesaj 4 Oct 2006, 09:55 AM
Mesaj #7


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 250
Inscris: 23 December 04
Forumist Nr.: 5.278



Intrebare: smile.gif

Pot primi pe contul meu (deschis la OTP) o suma de bani din-afara ?

Va multumesc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:32 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman