HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cele Patru Legi Dupa Care Va Judeca Dumnezeu Lumea, Crestinii si Ne-Crestinii
Mihai
mesaj 22 Aug 2006, 03:15 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Au existat mai multe discutii la Han care ajungeau la o intrebare comuna: 'daca nu sunt crestin, inseamna ca ajung in Iad?'

In speranta ca raspunsul Parintelui Cleopa ii va lamuri pe cei ce aveau aceasta dilema, il redau in cele ce urmeaza:


Cele Patru Legi dupa care va judeca Dumnezeu lumea


Acum voi zice cateva cuvinte si despre constiinta, ca cine isi pazeste constiinta sa curata, negresit moartea il gaseste fericit si pregatit. Constiinta este judecatorul cel drept pe care l-a pus Dumnezeu inlauntrul nostru.
Constiinta nu poate fi reflexia materiei in veacul veacului. Ea este glasul lui Dumnezeu in om si ea pururea il mustra, cand greseste : " Omule, de ce ai facut asta ?"
Aceasta lege a firii o au si chinezii, o au si crestinii, o au si budistii si brahmanii si mahomedanii. Este legea cea dintai pe care a pus-o Dumnezeu in inima omului de la creatie, dupa care s-a condus lumea pana la Legea cea scrisa. M-a intrebat un avocat necredincios :
- Parinte, eu nu ma impac cu judecata de apoi !
- Dar de ce nu te impaci, frate ? Cum asa ?
- Cum, parinte, o sa ma judece Hristos, daca eu as fi chinez sau de alt neam, care n-am auzit niciodata de Hristos ? Ei de acolo nu au auzit de Hristos. Oare Dumnezeu pedepseste cu nedreptate ? El este drept. Cum o sa ma judece si o sa ma pedepseasca, daca eu nici nu am auzit de Evanghelia lui Hristos ?
- Stai oleaca ! Dumneata stii sa invartesti actele acolo, sa faci procese verbale sau ce faci dumneata. Scriptura insa nu o cunosti. Esti un rationalist, desfaci firul in 40 si te prapadesti cu totul, umbland dupa capul tau.
Patru legi sunt dupa care Dumnezeu va judeca tot pamantul. Nu una, ci patru. Si nimeni nu poate scapa de urgia si dreptatea lui Dumnezeu, fie chinez, fie brahman, fie budist, fie crestin, fie mahomedan, fie evreu, pentru ca Dumnezeu este drept, cum zice Apostolul : Dumnezeu este drept si tot omul mincinos.
Dumnezeu, deoarece este drept, a pus legile acestea, ca pe toti sa-i judece dupa dreptate. Auzi ? Patru legi.

Legea cea dintai este legea firii sau legea constiintei.
Prin aceasta lege a mustrat Dumnezeu pe Cain, cand a omorat pe fratele sau Abel. Ca auzi ce spune Scriptura:
QUOTE
"Atat era mustrat de constiinta ca a cazut in deznadejde si a strigat asa : Mai mare este greseala mea, decat a mi se ierta mie ".
A cazut in deznadejde, ca a ucis pe fratele sau Abel, pastorul; ca Dumnezeu i-a primit aceluia jertfa si el l-a zavistuit si, iesind la camp, l-a omorat.
Legea constiintei ii spunea : " Ce-ai facut ? Ai omorat pe fratele tau !" Aude pe Dumnezeu :
- Cain, unde-i fratele tau ?
Dar el, in loc sa zica : " Doamne, am gresit ", a zis :
- Dar ce, eu am a pazi pe fratele meu ?
Si i-a zis Dumnezeu :
- Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant. Pentru ca ai facut aceasta cu toate pedepsele te voi pedepsi pe tine si cine te va omori pe tine de saptezeci de ori cate sapte se va pedepsi ...
Si a trait Cain peste o mie de ani, cum scrie in Hronograful lui Chedrin, si nimeni nu-l omora, ca se temea de pedeapsa care era pusa de Dumnezeu asupra lui. Care au fost cele sapte pedepse ale lui cain, pentru ca a ucis pe fratele sau, Abel ?
Mai intai a fost deznadejdea, apoi tremurarea, apoi plansul, ca plangea gemand pe pamant, apoi frica, caci fugea dintr-un loc in altul, de teama ca-l vede Dumnezeu; apoi blestemarea pamantului sa nus-i dea roadele sale si celelalte, cum scrie in Sfanta Scriptura la Facere, capitolul IV.

Orice om de pe pamant, cand face rau, este mustrat de constiinta sa, care ii spune : " De ce ai facut rau ?" Aceasta este legea cea dintai data de Dumnezeu omului, numita si legea constiintei sau legea firii.


A doua lege care sta in fata noastra vesnic, cum arata Sfantul Grigorie de Nissa si care, ca o trambita din inaltul cerului rasuna pururea si ne arata pe Dumnezeu, este legea zidirii.
QUOTE
Cine a facut cerul, pamantul si toate cate sunt ? Luna, ierburile, florile, pestii, marile, raurile, pietrele, copacii, muntii, toate vietuitoarele de pe uscat, din apa si din aer. Cine le-a facut, fratilor ? Cine a facut ceasul u niversului care merge cu atata precizie si uimire, incat nimeni nu-l poate imita ? Nimeni altul decat Bunul Dumnezeu ! Centrul de indrumare al acestei lumi este Ziditorul ei, Dumnezeu, Care a pus randuiala in toate.
Aceasta lege a zidirilor este ceea ce spune proorocul David : Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria. Cum ? Prin asezarea lor sferica si prin imensa lor departare; prin spatiul interstelar, care are miliarde de ani calatoria luminii, prin miscarea astrilor ceresti, a sistemului solar si a planetelor cu atata masura si precizie, incat uimeste mintea celor mai mari astronomi din lume.
Ce-a zis Isac Newton, marele fizician englez, care treizeci de ani a fost ateu si la urma cand a descoperit " Legea atractiei universale " si a vazut ca fiecare planeta o atrage pe cea mai mica si nu o lasa sa se departeze, nici sa se sfarame sau sa mearga in neregula in lumea astrelor ceresti. A pus aparatele pe masa si a zis :
Mare esti, Doamne, si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale !
Vezi ? El, afland stiinta din afara, a venit la frica de Dumnezeu, cunoscand minunile ce;e mari din lumea astrelor. Ce-a zis Kepler, Isac Newton si ceilalti, de care nu imi ajunge vremea sa-i amintesc, cand s-au convertit, vazand ei zidirea lui Dumnezeu ca nu-i singura, ca are un centru de indrumare si o precizie, care uimeste toata mintea ?
Din secretele naturii inca nu s-a scos nici unu la miliard. Ca intelepciunea lui Dumnezeu n-are margini si nici nu va avea in veacul veacului, pentru ca nemarginita este intelepciunea Creatorului.
Deci, a doua lege care ne sta tuturor in fata este Legea zidirilor sau a creatiei. Ca prin contemplatia naturala in duh, noi ne suim de la ratiunile lucrurilor, la Ziditorul lor.
Daca vezi corabia, trebuie sa te gandesti ca a fost un mester care a facut-o; daca vezi o haina buna pe un om, trebuie sa stii ca bun a fost si croitorul. Daca vezi un palat, o cladire arhitectonica frumoasa, sa stii ca a fost un arhitect destept. Daca vezi un ceas, negresit este un ceasornicar priceput care l-a facut.

Deci, toate acestea ne arata ca este un Facator si, daca este, trebuie sa ne temem si sa ascultam de El, ca sa nu ne pedepseasca dupa dreptate.


A treia lege este Legea scrisa, data de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai, adica cele zece porunci si tot Vechiul Testament, dupa care va fi judecat poporul ales, adica evreii.


A patra si ultima lege este Legea Darului, Legea Desavarsirii, Legea dragostei lui Iisus Hristos, adica Sfanta Evanghelie. Dupa aceasta lege dumnezeiasca vor fi judecati toti crestinii, botezati in numele Preasfintei Treimi.


Cea dintai a fost legea firii, care ramane generala pentru toate popoarele pana la sfarsitul lumii.
Cea de-a doua, legea zidirilor, este la fel cu cea dintai.
Dupa cea dintai si a doua lege se vor judeca toate popoarele lumii, afara de crestini si de evrei.
Dupa Legea scrisa, adica dupa Vechiul Testament se vor judeca evreii.
Iar dupa Legea Darului si dupa Evanghelie vom fi judecati noi crestinii, fiindca legea noastra este mai desavarsita decat toate celelalte legi. Iar daca o calcam, mai mare pacat avem si mai mare munca vom avea decat ei, care n-au cunoscut Evanghelia.

Asadar, ne-a pus Dumnezeu asemenea avocat. Sa nu ne inselam, fratilor, si sa zicem ca Dumnezeu nu stie ce face fiecare. Nici nu vei putea sa spui ca nu ai pacat, pentru ca n-ai stiut, ca ai fost chinez sau turc sau ateu.
Pagan daca ai fost, dar constiinta ai avut si dupa acea lege te va judeca. Zidirea ai vazut-o. Nu ti-ai pus niciodata intrebarea cine a facut cerul, soarele, pamantul si toate, ca dupa aceea sa te gandesti si sa te temi de Dumnezeu, care a facut toate ? Amin.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 22 Aug 2006, 04:11 PM
Mesaj #2


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Salut, Mihai!

Buna intrebare. Dar trebuie precizat celor care nu stiu ca, a fi crestin inseamna a fi deja salvat, adica Hristos I-a platit TOATE pacatele: Rom. 8:9 "But ye are not in the flesh, but in the Spirit, if so be that the Spirit of God dwell in you. Now if any man have not the Spirit of Christ, he is none of his" ; Coloseni 2:13 "And you, being dead in your sins and the uncircumcision of your flesh, hath he quickened together with him, having forgiven you all trespasses"
Deci, un raspuns pertinent biblic, este ca daca nu esti crestin 100% ajungi in iad.

Re. CELE 4 LEGI DUPA CARE VA JUDECA DUMNEZEU LUMEA:
Am cautat in toata Biblia si n-am gasit unde scrie asa ceva. Am gasit ca scrie ca Hristos va judeca lumea dupa toate cuvintele Sale (care sunt TOATA Biblia) si dupa Moise (care se poate demonstra ca inseamna acelasi lucru: Moise+Profetii=Biblia).

Acest forum, fiind dedicat Credintei=Hristos, este indicat sa avem ca sistem de referinta Biblia, nu citate din ceea ce au scris unii si altii despre Biblie despre care nu le stim relatia lor cu Dumnezeu.

Ce parere ai?


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 22 Aug 2006, 04:39 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (zexelica @ 22 Aug 2006, 06:30 PM)
Salut, Abureala!

Foarte tare! Poate ma ajuti tu! Sau altcineva care are versurile unde pot gasi, fara a contrazice niciun alt vers din Biblie!

Uite aici scrie despre relatia parintelui Cleopa cu Dumnezeu
QUOTE

28. Si l-au ocarat si i-au zis: Tu esti ucenic al Aceluia, iar noi suntem ucenici ai lui Moise. 
29. Noi stim ca Dumnezeu a vorbit lui Moise, iar pe Acesta nu-L stim de unde este. 
30. A raspuns omul si le-a zis: Tocmai in aceasta sta minunea: ca voi nu stiti de unde este si El mi-a deschis ochii. 
31. Si noi stim ca Dumnezeu nu-i asculta pe pacatosi; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu si face voia Lui, pe acesta il asculta. 
32. Din veac nu s-a auzit sa fi deschis cineva ochii unui orb din nastere. 
33. De n-ar fi Acesta de la Dumnezeu n-ar putea sa faca nimic. 
34. Au raspuns si i-au zis: In pacate te-ai nascut tot, si tu ne inveti pe noi? Si l-au dat afara. 

41. Iisus le-a zis: Daca ati fi orbi n-ati avea pacat. Dar acum ziceti: Noi vedem. De aceea pacatul ramane asupra voastra. 



Acest topic a fost editat de abureala: 22 Aug 2006, 04:39 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 22 Aug 2006, 04:39 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mihai
mesaj 22 Aug 2006, 06:01 PM
Mesaj #4


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ai venit la Han, zexelica! han.gif

QUOTE
Acest forum, fiind dedicat Credintei=Hristos, este indicat sa avem ca sistem de referinta Biblia, nu citate din ceea ce au scris unii si altii despre Biblie despre care nu le stim relatia lor cu Dumnezeu.  Ce parere ai?

Mentionez ca puncte de reper pentru discutiile de aici Biblia si cuvintele Sfintilor Parinti si ale marilor duhovnici. smile.gif
Ramane la latitudinea fiecaruia a crede sau nu aceste marturii si informatii.

Consider discutia incheiata.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 22 Aug 2006, 06:35 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



Nu te taie nimeni zexelica, dar vad ca recunosti ca singur invator Biblia. Ai concediat cu de la tine putere pe Duhul Sfint, care nu mai are nici io indeplinire, desi se spune clar in Ioan, 14.26 "Dar Māngāietorul, Duhul Sfānt, pe Care-L va trimite Tatăl, īn numele Meu, Acela vă va īnvăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu." si in multe alte locuri. Ceea ce practicati este un reductionism ce face pacat impotriva Duhului Sfint caci nu mai recunoasteti lucrarea lui asupra oamenilor.

Ia vezi, ce poti scoate despre Duhul Sfint, relatia lui cu oamenii, faptul ca sfinteste pe cine El voieste, etc.?

Acest topic a fost editat de IoanV: 22 Aug 2006, 06:38 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 22 Aug 2006, 06:44 PM
Mesaj #6


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



@zexelica si Cla: sunt sterse mesajele offtopic si cele cu caracter malitios. Comentariile le astept pe PM.
Eventual cititi si regulamentul inainte. wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 23 Aug 2006, 04:15 PM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Merci pt. apreciere IOAN V!
Sunt elegant in exprimare, de acum inainte. Nu stiu si eu cum faceti voi cu "Quote". Poate imi deschide cineva ochii si mie.

Duhul Sfint este o prezenta in fiecare credincios (Efeseni 1:13 " Şi voi, după ce aţi auzit cuvīntul adevărului (Evanghelia mīntuirii voastre), aţi crezut īn El, şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfīnt, care fusese făgăduit") dar interpretarea are la baza o descriere foarte exacrta in citeva versuri: 1 Cor. 2:13, Isaia 28:9, 10, 13 ; 2 Pet. 1: 21, 22, Evrei 6: 1, 2, etc... In 1 Cor. 2:13 se spune clar ca noi comparam SPIRITUAL cu SPIRITUAL. In Ioan 6:63 citim:"Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele, pe cari vi le-am spus Eu, sīnt duh şi viaţă". Deci comparam Scriptura cu Scriptura. Nu compar din capul meu cu din capul altcuiva (alu' Nea Caisa, de exemplu) si consider concluzia adevarata pentru ca eu ma consider salvat iar despre celalalt "mi se spune ca a fost sfint". In niciun caz. N-are rost sa polemizam nimic. scrie, studiem si discutam. Nu scrie in Biblie, mai bine ne vedem de treaba noastra. Harasho?



--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 23 Aug 2006, 06:35 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



Toate cele necesare sunt scrise in Biblie, insa selectia observationala ne face sa le vedem intr-un fel sau altul, sa ignoram unele si sa interpretam fortat altele.
Slabut raspunsul de la cineva care se pretinde asa mare studios. Poate nu ai abordat subiectele care trebuie. Mai astept, poate iti clarifici si ma edifici mai bine asupra perspectivei tale legate de prezenta, lucrarea si chiar plecarea Duhului Sfint de la noi.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 24 Aug 2006, 11:49 PM
Mesaj #9


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Merci, IOAN V.

Acum putem sa discutam la obiect: rezultatul hermenuticului fals pe care il folositi este clar vazut in:

Doctrina botezului: care este dovada biblica referitor la botezul copiilor? De ce alte biserici considera ca este un SEMN al faptului ca ai devenit salvat? CINE MINTE? Ca toate aceste biserici au preoti si enoriasi. Dar nu poate sa fie botezul si asasi asa! CINEVA MINTE!

Data cuceririi Samariei de catre Asirieni. Teologii Dvs. considera ca este o EROARE SCRIBALA in legatura cu regele Ohozia( IV Regi 18:9, 10), pentru ca au gasit arheologii o inscriere intr-un templu legata de succesorul lui Salmanasar, si au tras concluzia ca a avut loc in 721 i.d.H, cind de fapt data biblica este de 709 i.d.H. Ceea ce este mai rau nu este faptul ca au gresit. Toti facem asta. Ci faptul ca au pus la indoiala Cuvintul lui Dumnezeu si au considerat mai adevarat o descoperire arheologica. Si astia sunt oamenii care supravegheaza strictetea doctrinara!! Nu mai continui ca nu stiu cit de multe stiti despre subiect... Observ insa ca aduceti argumente afara din Biblie si afirmatii fara acoperire.

Plereaca Duhului Sfint Aceasta afirmatie demonstreaza ca toate argumentele biblice trebuie efectuate DUPA ce intelegem fenomenul si MIRACOLUL salvarii (sau mintuirii) cf. Evrei 6:1 2. Ce este practic salvarea? Salvarea de la ce? De la o eternitate in iad (Rom. 6:23 "Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vecinica in Isus Hristos, Domnul nostru"). Singura varianta de a scapa de aceasta condamnare este doar daca Dumnezeu ne PLATESTE aceasta datorie fata de Lege. SINGURA maniera de plata este cea pentru TOATE pacatele, deoarece pentru un singur pacat sentinta este iadul (Iacob 2:10 "Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr`o singura porunca, se face vinovat de toate"). Si atunci Dumnezeu ne plateste TOATE pacatele(Col. 2:13 "Pe voi, cari erati morti in greselile voastre si in firea voastra paminteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v`a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne -a iertat toate gresalele.;Evrei 10:17 18 "adauga: ,,Ni nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele lor, nici de faradelegile lor.``Dar acolo unde este iertare de pacate, nu mai este nevoie de jertfa pentru pacat" ; Romani 8:1 "Acum dar nu este nici o osindire pentru ceice sint in Hristos Isus, cari nu traiesc dupa indemnurile firii pamintesti, ci dupa indemnurile Duhului" ; Coloseni 1:13 "El ne -a izbavit de supt puterea intunerecului, si ne -a stramutat in Imparatia Fiului dragostei Lui" ; Ioan 10: " Eu le dau viata vecinica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mina Mea. Tatal Meu, care Mi le -a dat, este mai mare decit toti; si nimeni nu le poate smulge din mina Tatalui Meu."etc...

Mai mult suntem PECETLUITI cu Duhul Sfint care este ARVUNA (daca intelegi ce este arvuna): Efeseni 1:13, 14 "Si voi, dupa ce ati auzit cuvintul adevarului (Evanghelia mintuirii voastre), ati crezut in El, si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfint, care fusese fagaduit, si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor cistigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui"

Dar, ceea ce afirmi tu face parte din doctrina LIBERULUI ARBITRU care este falsa. Am 300 de versuri care o contrazic si nu am nevoie decit de 2 sau 3 pentru a obtine o negatie biblica!

Inca o data astept afirmatii cu versuri care sa demonstreze ceeace afirmi tu si care sa nu contrazica nici un vers de mai sus.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 25 Aug 2006, 08:00 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



Nu am dat cuvintele exacte din Biblie legat de plecarea (stingerea duhului). Nu am formulat chiar exact dar este mentionat clar de Sfintul Pavel: "Duhul sa nu il stingeti " 1 Tesaloniceni 5.19. Deci se poate sa il pierdem nu? Si inca foarte usor, neimplinind poruncile lasate de Iisus.

Ai recunoscut ca hermeneutica ta nu are nici o baza biblica si bine ai facut. Pt. ca cel care ne invata cum sa o intelegem nu poate fi decit Duhul Sfint. Cu ajutorul lui ajungem la viziunea globala a modului in care se face mintuirea noastra nu tot cautind dupa intelesul cite unui cuvint.
In acest sens, incapacitatea de a (re)dobindi Duhul Sfint si a fi invatat de acesta este cel mai mare handicap si nici nu ar trebui sa ne aventuram in interpretari fara El.
De aceea asa cum spun sfintii scopul vietii crestine e dobindirea Duhului Sfint. Fara el nu suntem pe cale, nici nu ajungem la mintuire. Simpla credinta, fara implinirea poruncilor aratate de Iisus nu ne ajuta.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 26 Aug 2006, 01:24 AM
Mesaj #11


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Mesaj off-topic.

Va rog sa continuati discutia in cadrul unui topic dedicat, daca doriti acest lucru.
Repet raspunsul la observatia ta, zexelica:

QUOTE
Acest forum, fiind dedicat Credintei=Hristos, este indicat sa avem ca sistem de referinta Biblia, nu citate din ceea ce au scris unii si altii despre Biblie despre care nu le stim relatia lor cu Dumnezeu.  Ce parere ai?

Mentionez ca puncte de reper pentru discutiile de aici Biblia si cuvintele Sfintilor Parinti si ale marilor duhovnici.
Ramane la latitudinea fiecaruia a crede sau nu aceste marturii si informatii.



Consider discutia off-topic incheiata.

Acest topic a fost editat de Mihai: 26 Aug 2006, 02:29 AM


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 25 Sep 2006, 05:38 PM
Mesaj #12


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Legea Evangheliei, minunata si infricosatoare: iubiti-va unii pe altii precum si Eu v-am iubit pe voi. Avem cea mai pretioasa comoara, care ne uneste cu divinitatea si o dispretuim.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 29 Sep 2006, 10:40 AM
Mesaj #13


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Andra_V


QUOTE
Avem cea mai pretioasa comoara, care ne uneste cu divinitatea si o dispretuim.

Normal ca o dispretuim.
Citeste Romani 3:10-20.
Niciun om, de la sine insusi nu poate fi pe placul lui Dumnezeu, nici sa-L caute, crede, chema, etc....
Inafara de cei facuti sfinti de ei insisi, despre care gura lumii zice ca sunt sfinti....


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 29 Sep 2006, 11:12 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (zexelica @ 29 Sep 2006, 12:40 PM)
Inafara de cei facuti sfinti de ei insisi, despre care gura lumii zice ca sunt sfinti....

zexelica,

tot sfintii spun ca Diavolul a cazut in pacat din pricina imaginatiei. Vad ca la tine abunda. Arata-mi un sfant care a spus despre sine ca este sfant.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 12 Oct 2006, 01:42 PM
Mesaj #15


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



QUOTE
Arata-mi un sfant care a spus despre sine ca este sfant.

Iti dau doi, nu unu'

21El a īntrebat -o: ,,Ce vrei?`` ,,Porunceşte``, I -a zis ea, ,,ca, īn Īmpărăţia Ta aceşti doi fii ai mei să şadă unul la dreapta şi altul la stīnga Ta.``

22Drept răspuns Isus a zis: ,,Nu ştiţi ce cereţi. Puteţi voi să beţi paharul pe care am să -l beau Eu, şi să fiţi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu?`` ,,Putem``, I-au zis ei.

23Şi El le -a răspuns: ,,Este adevărat veţi bea paharul Meu, şi veţi fi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu: dar a şedea la dreapta şi la stīnga Mea, nu atīrnă de Mine s'o dau, ci este păstrată pentru aceia pentru cari a fost pregătită de Tatăl Meu.``

Putem este echivalent cu a spune ca sunt sfinti, pt. ca NUMAI sfintii pot fi botezati cu botezul cu foc al lui Hristos.

Ai putina bunavointa si mai citeste Biblia.
Cumpara-ti concordanta si interliniara pentru ca sa nu iei de buna traducerea altora.
Succes.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 12 Oct 2006, 01:53 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE

34. Si-L vor batjocori si-L vor scuipa si-L vor biciui si-L vor omori, dar dupa trei zile va invia.
35. Si au venit la El Iacov si Ioan, fiii lui Zevedeu, zicandu-I: Invatatorule, voim sa ne faci ceea ce vom cere de la Tine.
36. Iar El le-a zis: Ce voiti sa va fac ?
37. Iar ei I-au zis: Da-ne noua sa sedem unul de-a dreapta Ta, si altul de-a stanga Ta, intru slava Ta.
38. Dar Iisus le-a raspuns: Nu stiti ce cereti ! Puteti sa beti paharul pe care il beau Eu sau sa va botezati cu botezul cu care Ma botez Eu ?
39. Iar ei I-au zis: Putem. Si Iisus le-a zis: Paharul pe care Eu il beau il veti bea, si cu botezul cu care Eu ma botez va veti boteza.
40. Dar a sedea de-a dreapta Mea, sau de-a stanga Mea, nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregatit.
41. Si auzind cei zece, au inceput a se mania pe Iacov si pe Ioan.
42. Si Iisus, chemandu-i la Sine, le-a zis: Stiti ca cei ce se socotesc carmuitori ai neamurilor domnesc peste ele si cei mai mari ai lor le stapanesc.
43. Dar intre voi nu trebuie sa fie asa, ci care va vrea sa fie mare intre voi, sa fie slujitor al vostru.
44. Si care va vrea sa fie intai intre voi, sa fie tuturor sluga.


Au crezut ca multi iudei ca Hristos este un imparat lumesc si au vrut scaun de domnie. Si au spus acest lucru si din dragoste pentru Hristos. Au cerut o marire. Dar nu au spus ca sunt sfinti. Au vrut doar o slava de la Dumnezeu. pentru ei, doar pentru ei. Insa Dumnezeu fiind drept a pastrat slava celor care se cuvine , dupa cum spune Scriptura. Mai cauta. smile.gif


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 12 Oct 2006, 02:29 PM
Mesaj #17


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



QUOTE
Dar nu au spus ca sunt sfinti.

3Nu ştiţi că noi vom judeca pe īngeri? Cu cīt mai mult lucrurile vieţii acesteia?
2Nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea? Şi dacă lumea va fi judecată de voi, sīnteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri de foarte mică īnsemnătate?

Mai citeste.
Foarte buna preocuparea.
M-ar bucura daca-i incerca sa-ti verifici doctrina cu TOATA Biblia, ca sa fii sigur.



--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 12 Oct 2006, 04:51 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (zexelica @ 12 Oct 2006, 04:29 PM)
QUOTE
Dar nu au spus ca sunt sfinti.

3Nu ştiţi că noi vom judeca pe īngeri? Cu cīt mai mult lucrurile vieţii acesteia?
2Nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea? Şi dacă lumea va fi judecată de voi, sīnteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri de foarte mică īnsemnătate?

Mai citeste.
Foarte buna preocuparea.
M-ar bucura daca-i incerca sa-ti verifici doctrina cu TOATA Biblia, ca sa fii sigur.

Normal ca nu au spus ca sunt sfinti. Fiindca nici un sfant nu aspus despre sine ca este sfant, nu stiu, de ce tot insisti, dar ma rog.
QUOTE

27 Atunci Petru a luat cuvīntul si I-a zis: Iatć cć noi am lćsat tot, si Te-am urmat; ce rćsplatć vom avea?"
28 Isus le-a rćspuns: Adevćrat vć spun cć, atunci cīnd va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al mćririi Sale, la īnoirea tuturor lucrurilor, voi, cari M-ati urmat, veti sedea si voi pe doućsprezece scaune de domnie, si veti judeca pe cele doućsprezece semintii ale lui Israel.
29 Si ori si cine a lćsat case, sau frati, sau surori, sau tatć, sau mamć, sau nevastć, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi īnsutit, si va mosteni viata vecinicć.
30 Dar multi din cei dintīi vor fi cei din urmć, si multi din cei din urmć vor fi cei dintīi.


Cei doi apostoli au cerut doar locurile de frunte, dar Dumnezeu in dreptatea sa le-a hotarat celor alesi. Dar nu ma mir, pentru tine Scriptura este un mister.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 12 Oct 2006, 05:54 PM
Mesaj #19


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



QUOTE
Normal ca nu au spus ca sunt sfinti. Fiindca nici un sfant nu aspus despre sine ca este sfant, nu stiu, de ce tot insisti, dar ma rog.

Cum adica nu au spus?
Daca cineva zice prietenului sau "ne vedem in paradis" mai trebuie sa zica (,) ca este sfint?
Daca sfintii vor judeca lumea si dupa aia zice "NOI vom judeca lumea" ce inseamna?
Chiar in halul asta?

QUOTE
Cei doi apostoli au cerut doar locurile de frunte

Pai LOCURI DE FRUNTE inseamna ca ai loc si vrei loc de frunte!!!!!
Cine merge in paradis? SFINTII.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 12 Oct 2006, 06:05 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



zexelica,

1. esti offtopic ca in toate subiectele din acest subforum, cu exceptia celui al propriei doctrine.
2. numirea in scaunele care vor judeca lumea a facut-o Hristos, nu ei s-au numit pe ei insisi sfinti. Hristos i-a numit sfinti, daca vrei. Ei doar au vrut sa fie cat mai aproape de Hristos. Ceea ce ai prezentat si tu.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 12 Oct 2006, 07:05 PM
Mesaj #21


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



QUOTE
numirea in scaunele care vor judeca lumea a facut-o Hristos, nu ei s-au numit pe ei insisi sfinti. Hristos i-a numit sfinti, daca vrei.

Am contestat eu numirea?
Am raspuns la afirmatia ta mincinoasa ca NIMENI nu a spus despre sine ca este sfint.
Si ti-am dovedit cu Biblia, nu cu literatura obscura.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 17 Oct 2006, 04:42 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (zexelica @ 12 Oct 2006, 09:05 PM)
QUOTE
numirea in scaunele care vor judeca lumea a facut-o Hristos, nu ei s-au numit pe ei insisi sfinti. Hristos i-a numit sfinti, daca vrei.

Am contestat eu numirea?
Am raspuns la afirmatia ta mincinoasa ca NIMENI nu a spus despre sine ca este sfint.
Si ti-am dovedit cu Biblia, nu cu literatura obscura.

Atunci astept inca sa aduci un exemplu de un sfant care s-a numit pe sine sfant. Caci ma bucur ca esti de acord cu mine ca despre apostoli, chiar Hristos a spus ca sunt sfinti, nu ei despre ei insisi.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 17 Oct 2006, 06:06 PM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



QUOTE
Caci ma bucur ca esti de acord cu mine ca despre apostoli, chiar Hristos a spus ca sunt sfinti, nu ei despre ei insisi.


3Nu ştiţi că noi vom judeca pe īngeri? Cu cīt mai mult lucrurile vieţii acesteia?
2Nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea? Şi dacă lumea va fi judecată de voi, sīnteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri de foarte mică īnsemnătate?

Pavel zice de el insusi ca este sfint.



--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 17 Oct 2006, 06:21 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (zexelica @ 17 Oct 2006, 08:06 PM)

Pavel zice de el insusi ca este sfint.

Unde? Recunosc ca nu stiu unde a spus lucrul acesta. Chiar sunt curios. Desi ma indoiesc ca a spus asa ceva.

later.
Numeste sfant decat pe Dumnezeu, pe Hristos, templu si tot ce tine de Fiinta Dumnezeiasca. In nici un caz pe sine.
Mai incearca.

Acest topic a fost editat de abureala: 17 Oct 2006, 06:31 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 17 Oct 2006, 06:40 PM
Mesaj #25


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Daca zice ca "NOI vom judeca lumea" si dupa aceea "SFINTII vor judeca lumea"
Da' pt. tine e prea complicat.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 17 Oct 2006, 06:43 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (zexelica @ 17 Oct 2006, 08:40 PM)
Daca zice ca "NOI vom judeca lumea" si dupa aceea "SFINTII vor judeca lumea"
Da' pt. tine e prea complicat.

Probabil. "Noi vom judeca lumea" nu exista in Scriptura. Si nici pe google. link . Daca nu e inventam si rezolvam problema. Succes in continuare in inchipuiri, caci esti maestru. Si in imaginatie. Sa iti reamintesc ca din imaginatie a cazut si Diavolul? E inutil.

Acest topic a fost editat de abureala: 17 Oct 2006, 06:44 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 17 Oct 2006, 06:54 PM
Mesaj #27


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



stii despre Biblie tot atit cit babele tale despre care scrii.

Unde scrie de exemplu "Dumnezeu este Tata, Fiu si Duh Sfint"? Nu ai fraza "exacta" cu asta.
Unde scrie "Sfinta Treime" in Biblie? Nicaieri.
QUOTE
Succes in continuare in inchipuiri, caci esti maestru. Si in imaginatie. Sa iti reamintesc ca din imaginatie a cazut si Diavolul? E inutil.

Esti un mincinos.
Unde scrie ca a cazut satan in inchipuire?


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 17 Oct 2006, 07:44 PM
Mesaj #28


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Editat: offtopic

Acest topic a fost editat de Clopotel: 18 Oct 2006, 07:12 PM


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 17 Oct 2006, 08:08 PM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE (zexelica)
Unde scrie de exemplu "Dumnezeu este Tata, Fiu si Duh Sfint"? Nu ai fraza "exacta" cu asta.


Epistola I Ioan
5:7 Căci trei sunt care mărturisesc īn cer: Tatăl, Cuvāntul şi Sfāntul Duh, şi Aceşti trei Una sunt.

Chiar nu stiai?


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 18 Oct 2006, 12:41 AM
Mesaj #30


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



IoanV
Bineinteles cam stiu.
Dar nu asta era ideea.
Abu tot incearca sa se bage cind nu cunoaste. Nu ai vazut ce mi-a scris?
QUOTE
"Noi vom judeca lumea" nu exista in Scriptura. Si nici pe google.

In aceeasi ordine de idei, cuvintul "treime" nu exista. Este un termen toelogic, general acceptat care se refera la dumnezeire.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 18 Oct 2006, 08:13 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



Editat: offtopic

Acest topic a fost editat de Clopotel: 18 Oct 2006, 07:26 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 18 Oct 2006, 08:43 AM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (zexelica @ 17 Oct 2006, 08:54 PM)
QUOTE
Succes in continuare in inchipuiri, caci esti maestru. Si in imaginatie. Sa iti reamintesc ca din imaginatie a cazut si Diavolul? E inutil.

Esti un mincinos.
Unde scrie ca a cazut satan in inchipuire?

Asa este. Sunt un mincinos care spune adevarul.
QUOTE

PENTRU CA MINTEA LUI HRISTOS N-A AVUT IMAGINATIE, toti sfintii o spun aceasta. Cind vine Hristos, Noul Adam, sa-l restaureze pe cel vechi vine exact cum a fost Adam mai inainte de cadere. Adam inainte de cadere n-a avut imaginatie, dupa dumnezeiescul Maxim, care zice: "Ia seama ca atunci cind Adam a cazut in imaginatie, a cazut in inchipuire". Dumnezeu i-a spus sa nu manince de acolo, iar diavolul i-a zis, cind vei minca din pom ti se vor deschide ochii si vei cunoaste, vei fi ca Dumnezeu si mincind a cazut tot neamul omenesc. Prin ce ? Prin IMAGINATIE. Cine a cazut mai intii prin imaginatie? Tocmai diavolul, caci la Isaia 14, 14 citim: "Tu ai zis in gindul tau: Deasupra norilor ma voi sui, ma voi sui peste muntii cei de miazanoapte, care sunt in ceruri, care sunt deasupra tuturor stelelor cerului, voi pune scaunul meu si voi fi asemenea celui Preainalt". Iata inchipuirea diavolului.


-Arhimandrit Ilie Cleopa.
link

Editat: offtopic...

Acest topic a fost editat de Clopotel: 18 Oct 2006, 07:25 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 18 Oct 2006, 08:59 AM
Mesaj #33


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Mihai, asa de bine trebuie sa fie "dincolo", ca nimeni nu vrea īnapoi drunk.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 18 Oct 2006, 12:24 PM
Mesaj #34


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Editat: offtopic

Acest topic a fost editat de Clopotel: 18 Oct 2006, 07:09 PM


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 18 Oct 2006, 06:37 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



zexelica, ai luat-o pe ulei...
nu mai discuti la subiect, am vazut si pe alte topicuri. Incerci sa construiesti relatii prin identificarea dusmanului comun...

daca vei fi editat sa nu te mai plingi.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:32 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman