HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Lista Bancilor

Top 10 Banci: BCR - Banca Comerciala Romana | BRD - Groupe Societe Generale | Raiffeisen Bank | ING Bank | HVB Tiriac Bank | Bancpost | CEC - Casa de Economii si Consemnatiuni | Banca Transilvania | Alpha Bank | ABN Amro
Banci 11-36: Citibank | Banca Romaneasca | Eximbank | UniCredit | Volksbank | Banca Italo-Romena | Finansbank | Piraeus Bank | Romexterra | Banca Comerciala Carpatica | OTP Bank | SanPaolo IMI | Anglo-Romanian Bank | GarantiBank | ProCredit | Bank Leumi (Eurom Bank) | Egnatia Bank | Libra Bank | Mindbank | Romanian International Bank RIB | Emporiki Bank (Daewoo Bank) | Bloom Bank | Banca di Roma | Raiffeisen Banca Pentru Locuinte | Porsche Bank | HVB - Banca Pentru Locuinte

> HVB Tiriac Bank Romania
Pe o Scala de la 1 la 5, ce nota acordati per general (servicii, personal, suport, reputatie) acestei banci?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 10
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
Mihai
mesaj 17 Aug 2006, 06:24 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



HVB Bank Romania - HVB Tiriac Bank

user posted image


Info
Autorizata sa functioneze de la data: 13. 04. 1998
Inmatriculata in registrul comertului la data: 24. 11. 1997

Istoric
QUOTE
Pana la 09.09.1998 a functionat sub denumirea Banca Creditanstalt S.A.
In perioada 09.09.1998-24.08.2001 a functionat sub denumirea Bank~Austria Creditanstalt Romania S.A.
Editat: In data de 1 septembrie 2006 HVB Bank a fuzionat cu Banca Ion Tiriac.

HVB Bank Romania, subsidiara a Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) , este prezenta în România din septembrie 1998. Anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Pregatirile pentru integrare au început în septembrie 2005, iar pe parcursul procesului de fuziune HVB Bank si Banca Tiriac vor functiona în paralel. Noua entitate va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara româneasca, cu o cota de aproximativ 7,5% .

Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac fac parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group . Cu active totale de 782 miliarde EUR si cu o capitalizare de piata de aproximativ 64 de miliarde EUR, potrivit datelor din martie 2006, noul UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.



Prezentare
QUOTE
HVB Bank Romania este subsidiara a Bank Austria Creditanstalt, cea mai mare institutie financiara din Austria, cu un capital de peste 7 miliarde de EUR. Impreuna cu UniCredit Group, caruia ii este membru, Bank Austria Creditanstalt coordoneaza cea mai mare retea bancara din Europa Centrala si de Est. Cu 2.900 de sucursale in 24 de tari, Bank Austria Creditanstalt deserveste 17 milioane de clienti prin intermediul celor 60.000 de angajati ai sai.

UniCredit Group se situeaza pe locul patru pe piata bancara europeana. Unindu-si fortele cu HVB Group si Bank Austria Creditanstalt in 2005, o banca cu adevarat europeana a fost creata. Obiectivul sau principal este acela de a imbina specificul si know-how-ul locale cu o viziune internationala, dedicata celor 28 de milioane de clienti pe care ii deserveste.
HVB Bank Romania inregistra la finalul anului 2005 active totale in valoare de 6.312 milioane RON, cu 52% mai mari decat in 2004, si un profit net de 147 milioane RON, cu 62% peste cel din anul precedent. Rata rentabilitatii financiare a fost de 45,94%, raportul costuri administrative / venituri nete operationale 30%, iar indicatorul venitului per angajat 0,86 milioane RON. Rata rentabilitatii economice a fost de 3,17%. La finalul anului trecut, banca deservea 50.171 de clienti prin intermediul a 14 sucursale, avand 398 angajati.

Pe langa sediul central al bancii si sucursalele din Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Brasov, Constanta, Sibiu, Arad si Ploiesti, in cursul anului 2005 a fost deschisa o noua sucursala in Iasi.

HVB Bank Romania este o banca universala iar, din punctul de vedere al serviciilor bancare oferite persoanelor fizice si juridice, detine o pozitie privilegiata pe piata romaneasca. Banca combina avantajele cunoasterii pietei locale cu avantajele oferite de apartenenta la reteaua internationala a UniCredit Group.



Oferta
QUOTE
Persoane Fizice
Persoane Juridice
Retea Unitati
Retea Bancomate
Cariera


Contact
QUOTE
Head-Office: Piata Charles de Gaulle, nr. 15, sector 1, Bucuresti
Telefon: 080 100 1000
SWIFT: BACX RO BU
Email Office: contact@ro.hvb-cee.com
Cariere: jobs@ro.hvb-cee.com
Site: http://www.hvb.ro



Informatii preluate de pe site-ul oficial.

Ii invit pe cei ce sunt (fosti) clienti ai HVB Bank sa-si exprime opinia referitoare la serviciile oferite de aceasta banca. smile.gif

Acest topic a fost editat de Mihai: 7 Sep 2006, 11:10 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri (1 - 6)
Mihai
mesaj 26 Aug 2006, 05:13 PM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: Profit de 32.7 milioane euro pentru HVB Bank, Banca Ion Tiriac si Unicredit Romania anul acesta


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 29 Aug 2006, 03:22 PM
Mesaj #3


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: Operatiuni limitate vineri la HVB Tiriac

QUOTE
HVB Tiriac, banca rezultata din fuziunea Bancii Tiriac cu HVB Bank, va derula o gama limitata de operatiuni vineri, 1 septembrie, pentru a permite finalizarea unificarii sistemelor IT ale celor doua banci. Serviciile oferite reintra in normal luni, 4 septembrie. La acea data urmeaza sa fie creditate pe conturile clientilor toate incasarile in lei si valuta primite de la alte banci pe 1 septembrie. Tot atunci vor fi executate si instructiunile pe suport de hartie, inclusiv cecuri primite vineri in cele peste 80 de sucursale HVB Tiriac. Cat priveste ziua de joi, operatiunile de cont curent, precum si aplicatiile multicash si online banking vor fi disponibile pana cel tarziu la ora 14:30, instructiunile ulterioare urmand a fi procesate luni.

HVB Tiriac isi informeaza clientii ca tranzactiile cu carduri nu vor fi afectate, luand insa in calcul posibilitatea aparitiei unor evenimente imprevizibile care sa duca la mici disfunctionalitati pe perioade de timp limitate.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 29 Aug 2006, 03:22 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Dualist
mesaj 31 Aug 2006, 09:04 PM
Mesaj #4


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800



La denominare nu am avut personal probleme cu cardul insa am inteles ca au existat multi clienti care nu au putut sa le foloseasca.

Fuziunea cu Tiriac, au anuntat-o cu juma de gura si am aflat pe ultima suta de metri ca vineri e zi nebancara pt HVB. Acum mi-am adus aminte ca mai am nevoie de bani si nu pot sa retrag cry.gif

Sper ca luni sa pot folosi fara probleme cardul.

Persoanele fizice ar trebui sa arunce o privire la depozite si online banking zic eu.


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 7 Sep 2006, 11:08 AM
Mesaj #5


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



HVB -Tiriac este deplin operationala
QUOTE
Fuziunea intre HVB Bank si Banca Comerciala Ion Tiriac a fost finalizata vineri, 1 septembrie, iar noua institutie de credit, denumita Banca Comerciala HVB - Tiriac SA, isi va incepe activitatea cu intreaga oferta de produse si servicii incepand de astazi.
"HVB Romania a fost radiata la data de 31 august, iar in acest sfarsit de saptamana are loc migrarea datelor, si astfel, din 4 septembrie, noua institutie va fi pe deplin operationala", a declarat presedintele HVB - Tiriac, Dan Pascariu.
Banca Comerciala HVB - Tiriac a fost autorizata incepand cu 1 septembrie, cand noua institutie a derulat doar o parte din operatiunile uzuale, intrucat sistemele informatice au fost oprite pentru a asigura transferul datelor.



Un cover story despre acest eveniment este prezentat in Business Magazin: Radiografia Unei Fuziuni.

Fisa tehnica a fuziunii:
QUOTE
HVB Bank, Banca Tiriac si UniCredit, cele trei subsidiare din Romania ale grupului italian UniCredit, au realizat in prima jumatate a lui 2006 un profit cumulat de peste 116 milioane de lei (32,7 milioane de euro). Cele trei banci controlau in iunie active cumulate de 3,3 miliarde de euro, situandu-se astfel pe locul al treilea in topul bancilor din sistem.



Razvan Voican scrie in Ziarul Financiar despre O fuziune de 10 mil. euro
QUOTE
Costurile fuziunii dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac s-au ridicat la circa zece milioane de euro, afirma Dan Pascariu, presedintele HVB Tiriac Bank. "Costurile sunt de circa zece milioane de euro si includ cheltuieli cu consultantii, organizarea de activitati si sectorul IT", a spus Pascariu. El a precizat ca urmatoarele saptamani sunt critice in activitatea noii entitati. "Trebuie sa vedem daca nu apar probleme dupa migrarea sistemelor informatice ale celor doua banci pe o singura platforma." Pascariu estimeaza ca HVB Tiriac va incheia anul acesta cu active totale de 2,8 miliarde de euro si un profit brut de cel putin 60 de milioane de euro.



Alte informatii referitoare la HVB Tiriac Bank:

HVB Tiriac Bank a modificat dobanzile
QUOTE
Banca HVB Tiriac Bank a modificat, incepand de marti, dobanzile la depozitele la termen, potrivit unui comunicat remis de banca.
Noile dobanzi la lei sunt de 6,3 la suta pentru o saptamana si trei luni, de 6,4 la suta pentru o luna, de 6,2 la suta pentru sase luni, iar pentru noua luni si pentru un an, de 6,1 la suta.
Pentru depozitele de termen in dolari, noile dobanzi practicate de banca sunt de 3,25 la suta pentru o saptamana si pentru o luna. Atat pentru trei, sase si noua luni, cat si pentru un an, dobanzile sunt de 3,3 la suta.
Pentru depozitele in euro, dobanzile sunt de 1,9 la suta - pentru o saptamana, 1,95 la suta - pentru o luna, 2,05 la suta - pentru trei luni, 2,2 la suta - pentru sase si noua luni si de 2,3 la suta - pentru un an.
HVB Tiriac Bank ofera si varianta de depozite in lire sterline, care au dobanzi de 1,5 la suta pentru o saptamana si una, trei, sase si noua luni, pentru un an dobanda fiind de doi la suta.
Dobanda la vedere pentru contul curent este de 0,10 la suta pe an.
QUOTE
Societatea ANI Leasing, subsidiara a HVB, a devenit societate pe actiuni si institutie financiara nebancara, schimbandu-si denumirea in ANI Leasing IFN, potrivit deciziei actionarilor. Societatea are un capital social de 724.400 de lei, divizat in 7.244 de actiuni cu valoare nominala de 100 de lei. Bank Austria Creditanstalt Leasing GmbH detine pachetul majoritar de 90,0055% din actiuni, in timp ce Beteilgungsverwaltungsgesellschaft der Bank Austria Creditanstal Leasing GmbH controleaza 9,9530% din titluri. Structura actionariatului este completata de alte trei societati ale grupului austriac, cu cate o cota de 0,0138%.
Bank Austria Creditanstalt, parte a HVB, este responsabila pentru extinderea si dezvoltarea operatiunilor bancii germane in statele central si est-europene.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 19 Sep 2006, 07:29 AM
Mesaj #6


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



HBV Tiriac are "A minus" de la Fitch
QUOTE
Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a acordat bancii HVB Tiriac ratingul "A minus" pentru datoriile pe termen lung in valuta si a retras ratingul Bancii Tiriac. HVB Tiriac a rezultat din fuziunea HVB Bank cu BCIT, finalizata la 1 septembrie. Noua entitate a mai primit calificativele "F2" pentru creditele pe termen scurt, "D" individual si "1" pentru sprijin. Ratingul individual a fost plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, pana la finalizarea unei analize financiare complete a noii entitati. HVB Tiriac este detinuta in proportie de 50% plus o actiune de Bank Austria Creditanstalt, restul titlurilor fiind controlate de Ion Tiriac.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 13 Jan 2007, 10:13 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Harnagea a dat "Banca Tiriac" in judecata

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Catalin Harnagea, a dat in judecata "Banca Tiriac" pentru ca a furnizat procurorilor DIICOT date despre conturile sale, in conditiile in care nici macar nu era pus sub acuzare in vreun dosar. Harnagea a solicitat despagubiri de un milion de euro, iar Tribunalul Bucuresti a admis ca actiunea sa fie scutita de taxa de timbru, pe baza unor decizii ale CEDO privitoare la taxele excesive care ar impiedica accesul la Justitie al consumatorilor prejudiciati. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 25 de ianuarie a.c. Avocatii lui Harnagea au declarat ca banca a incalcat raportul contractual cu clientul Harnagea, raport guvernat de OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorului, care prevedea ca unitatea bancara era obligata sa-si informeze clientul inainte de a raspunde procurorilor.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 05:19 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman