HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Enigma de Cristal
Kyklos
mesaj 11 Aug 2006, 11:24 PM
Mesaj #1


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Acum trei ani pe vremea aceasta aparea in ziarul local ....Rasunetul...Enigma de Cristal de Victor Vicos, mi-ar face placere sa fie citita macar de un forumist...sa vad pareri pro si contra .


Enigma de cristal

Anul 2990, anul în care zborurile pe Andromeda, Proxima Centauri Galax, Venus, Pluto, Monoide şi pe toate planetele descoperite, au devenit loc pentru excursii spaţiale . În fiecare zi pleacă oameni în turism cosmic , pe aceste planete cu ajutorul navelor MW 5000.Pe satelitul natural al Pământului , Luna , s-a descoperit în nucleul ei , documente despre Egipteni şi Sumerieni . Era totuşi un mister , Craniul de Cristal din metropola Gapel . În acest oraş , se găseau peste 40.000 de locuinţe suspendate , şi într-un birou plutitor se afla Orion Panticus un tânăr de 150 de ani , care cerceta Craniul de Cristal din anul 2900 . Aflase de la computerul său vorbitor despre pilula timpului şi a teleportării . Orion făcuse o cerere de cumpărare a unui flacon de X 22.500 , aşa se numea acest recipient , care conţinea multă energie vie .
Toţi prietenii lui au descifrat problemele omenirii . Cea mai revoluţionară descoperire , a fost a documentelor de pe Lună , manuscrise despre istoria Egiptenilor şi a Sumerienilor . Cel mai mare şoc a fost acela că Egipteni au fost clonaţi , aduşi în incubatoare speciale . Şi de aici , prin experimente genetice pe oameni s-a ajuns la fiinţele inteligente de azi . Egiptenii au ajuns la cea mai dezvoltată civilizaţie de pe tot Universul Partenian . Alt tânăr Paba X 40 , descoperise aceste documente cu ajutorul unui laser cu acid . Paba era amic cu Orion , cei doi terminaseră facultatea de Universoarheologie din Camelatra , planeta Monoide . Panticus era foarte dezamăgit de faptul că , prietenul său a făcut mega descoperirea anului 2988 .
El a fost premiat cu o casă ultra-modernă , de pe planeta Monoide .
Orion îşi făcea acum planuri pentru următoarea misiune , numită Enigma de Cristal . Se auzi de afară un zgomot , era comandantul expediţiei spaţiului galatic .
- ,,Stele în ochi,, domnule Panticus , spuse repetând un salut al unui cosmopoet de pe Terra .
- Cu ce treburi pe la noi Qawo KL , nu ai mai fost pe la noi de doi ani lumină .
- Ai o expediţie !
- De ce ţipaţi , la mine , v-am greşit cu ceva ?
- Taci şi ascultă !
- Orion nu putea să creadă că un domn atât de paşnic , vorbeşte atât de răstit .
- Auzi , Orion , cei de la facultate ţi-au dat o misiune îl întrerupse , nepoliticos , Panticus .
- Recunosc , că am o misiune ...... să elucidez o enigmă .
- Şi de ce nu descoperi , sunt multe lucruri nedesoperite , tufă de Marte .
- Bine , domnule Qawo , aşteptaţi puţin că trebuie să răspund la nava de transmitere . Veniseră medicamentele de la Academia Medicală a Universului. Luase pilulele de teleportare şi îi arătase domnului KL .
- Qawo , am consultat pe computerul meu o cercetare , referitor la Enigma Craniului de Cristal , din metropola noastră .
- Şi vei fi interesat să afli adevărul acestui craniu care s-a descoperit în jurul anului 1927 . Puţine persoane au descifrat , codul acestui Craniu de Cristal .
Se presupune că ar conţine , toate planurile marilor construcţii din Univers .
- Domnule KL , eu vă respect pentru tot ce spuneţi dumneavoastră dar trebuie să mă întorc în timp , prin anul 27 după Hristos , cu ajutorul pilulei timpului .
- Pleci singur , te aventurezi singur în această peripeţie ?
- Evident că nu , voi lua cu mine celebrul arheolog , Paba care mă va ajuta să descifrez enigma .
Domnul Orion Panticus îi urase succes în survolarea spaţiului aerian al oraşului , cu ajutorul aeronavei cu propulsie pe bază eoliană .
Îşi luase loc pe scaunul minţii , şi îi transmise telepatic lui Paba : - Prietene , te rog ajută-mă într-o misiune . După asta , te aştept la mine în birou . Ieşii din transa telepatică , îşi luă aparatul de fotografiat cu laser , computerul vorbitor care încăpea în buzunarul hainei sale , un scut şi o cutie pentru protejarea Craniului de Cristal . Se făcuse o lumină puternică şi apăruse amicul său .
- Ce faci , prietene , am primit mesajul şi m-am bucurat că mergem într-o misiune ; .......... dar ce misiune , ai tu , de făcut ?
- Să descopăr o enigmă .
- Ce enigmă ?
- Misterul Craniului de Cristal din oraşul nostru preistoric . Acum suntem în epoca construcţiilor din Titan , trebuie să luăm doar pastila timpului şi o să ajungem , cât ai clipi în preistorie .
Luară cei doi acele pilule şi porniră în descoperirea unei taine vechi de 2963 de
ani .
Aceste medicamente , erau progamate să îi ducă în vechiul Gapel . În preistorie , oraşul se numea Gapel . Cei doi arheologi , au rămas surprinşi de ce văd .Într-o poiană luxuriantă se găsea doar un altar din bazalt , în formă de pentagon . Pe toate laturile altarului se găseau desene rupestre . Se vedea clar că populaţia care a construit acest lăcaş de cult avea cultul focului . Craniul de Cristal era pus în centrul încăperii , pe un soclu de plantină . Acest soclu avea o înălţime de doi metri , diametrul părţii superioare măsura 50 de centrimetri . Postamentul este împobit cu diamante şi briliante . La temelia coloanei se afla o inscripţie . Precizează faptul că acest Craniu de Cristal şi Altarul Universului datează din anul 999 înainte de Hristos şi a fost ridicat de zeul Gapel , care era zeul focului şi al Universului .
Cei doi arheologi , şi-au luat măsuri de siguranţă pentru eventualele capcane. S-au protejat cu scut , greu de perforat . Când au luat Craniul de Cristal , a ţâşnit o săgeată din interiorul coloanei , iar pietrele preţioase au scos o lumină foarte puternică , care a luminat încăperea întunecată . Dacă nu ar fi existat acel scut , soarta lor ar fi fost pecetluită .
- Orion , gata cu pozele , hai să ieşim din locul acesta blestemat !
- Paba te rog pune în cutia specială , soclu şi Craniul de Cristal .
Cei doi au ieşit din Altarul Universului , şi luară pilula timpului . Acum , au pus mâna pe cel mai greu craniu din Univers , nici un craniu descoperit vreodată nu era aşa greu , avea 20 de kilograme , iar soclu 10 kilograme . Cei doi prietenii au ajuns , în Epoca Titanului cu marea captură de 30 de kilograme .
Craniul de Cristal a fost pus într-o camera specială ,iar în aceea încăpere se găsea un computer care a sustras toată informaţia . Toate această operaţiune a durat o zi şi o noapte . Iar finalul craniului de cristal , a fost sumbru , el s-a autodistrus . Concluzia celor doi arheologi a fost una interesantă . Craniul nu a putut să reziste pentru că i-a fost şters creierul , şi fără inteligenţă s-a autodistrus .
- Paba , ai văzut că fără Materia cenuşie acest craniu nu a vrut să trăiască ?
- Orion , cred că acest mister ne-a învăţat ceva . Trebuie să luăm exemplul craniului . Să asimilăm multe cunoştinţe din toate domeniile .
Informaţiile adunate au limpezit multe lucruri neelucidate până atunci . Istoria fiecărui popor a fost descoperită . Cum s-a construit Stonehenge , Marile piramide din Univers , Turnul Babel , Luna , Terra , Sfinxul şi multe lucruri care până în anul 2990 erau adevărate enigme .
Paba X 40 şi Orion Panticus au fost numiţi de Universitatea de Istorie şi Arheologie , geniile anului 2990 . Erau cei mai importanţi oameni , au fost puşi în cartea Titanii Universului . În accea carte toate geniile erau scrise cu litere de aur. Panticus Orion a fost şters de pe lista neagră , care conţinea oameni care nu au contribuit la descoperirea unor enigme sau la invenţia unui obiect .
Cei doi prieteni au construit o bază de cercetare pe planeta Pluto .



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 April 2024 - 11:21 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman