HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Gradinile Zoologice: Pro Sau Contra?
Mihai
mesaj 6 Jun 2003, 07:45 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Sunteti pro sau contra pentru tinerea animalelor captive in gradinile zoologice? Merita animalele sa fie tinute captive daor pentru a ne delecta noi ochii?
Sunt importante, sunt importante doar daca sunt ingrijite animalele, reprezinta distractie sau un rau care trebuie eradicat?
Va invit sa va spuneti parerea!

Eu consider ca atat timp cat animalel sunt ingrijite, si au spatiu mai mare 'in care sa se manifeste' (dupa cum am vazut la Animal Planet biggrin.gif). Concluzie: in situatia actuala, gradinile zoologice ar trebui sa fie desfiintate in Romania.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 6 Jun 2003, 09:07 PM
Mesaj #2


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Contra, categoric contra.

Gradinile zoologice fac parte, ca sa zic asa, din mostenirea grea a trecutului. tongue.gif In vremuri de demult apuse circarii cumparau animale exotice si le prezentau prin bilciuri, scotind un ban cinstit din asta; fapt pozitiv in felul sau pentru ca altfel omul de rind n-ar fi avut in vecii vecilor norocul sa vada lei, elefanti, foci si mai stiu eu ce crocodili.Dupa aia conceptul a evoluat si au aparut gradinile zoologice, unde vine omul, da un ban si vede zeci, poate sute de animale pe viu, cu aceleasi avantaje de ordin "cultural" sa-i zicem. Dar in ziua de azi? Cind avem Animal Planet, National Geographic, Discovery, ba chiar si Teleenciclopedia, si atitea alte emisiuni de popularizare, care prezinta nu numai animalul ca atare, dar si comportamentul sau in mediul natural, are oare sens sa tii in tarc biata vietate, ca pe un exponat de muzeu, s-o chinui, practic, si sa mai cheltuiesti si o caruta de bani pentru intretinerea, si toate pentru doar citiva vizitatori pe zi?



--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 6 Jun 2003, 10:22 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41




Contra, oriunde si mai ales la noi in tara.

Uitati o poza luata de la Baneasa...si cand ma gandesc ca sant oameni mai salbatici decat asta, as vrea sa-i bag si pe ei dupa gratii!!

Am fost la Craiova, la Baneasa, la Dumbrava si-n nordul Moldovei la rezervatia de zimbrii. Iar conditiile animalelor de acolo lasa mai mult decat de dorit.

Iubesc prea mult animalele ca sa le vad dupa gratii.

Sorin.

ps. inca ne mai intrebam de ce nu ne merge turismul......


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 6 Jun 2003, 10:22 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mistinguett
mesaj 7 Jun 2003, 03:23 AM
Mesaj #4


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Imi pare rau daca o sa va dezamgesc, dar eu sunt pentru, daca animalele sunt ingrijite bine si au spatii unde pot sa traiasca confortabil.

Gradina Zoo din Baneasa ar trebui desfiintata si inca multe altele poate, cu asta sunt de acord. Dar am vizitat 3 gradini zoologice care desfid orice idee preconceputa care am avea-o fata de gradinile zoologice.

Una este Gradina Zoologica din Bronx, NY, care este imposibil de vizitat intr-o singura zi chiar daca nu te opresti sa vezi animalele, atat este de enorma. Girafele, elefantii au hectare intregi la dispozitie, si ca si restul animalelor, au medii create artificial care reproduc exact clima regiunii de unde provin.

A 2a este undeva pe langa Toronto (intre Toronto si cascada Niagara) unde animalele nu sunt ingradite, ci oamenii. Se viziteaza numai cu masina la o viteza minima, pe alei concepute de asa maniera incat treci prin toata gradina cap-coada - nu ai voie sa intorci, sa deschizi geamurile sau sa te dai jos la nici un moment (fapt caruia ii datorez neplacerea de a nu avea nici o poza de-acolo, caci lasasem aparatul foto in portbagaj). Este extraordinar sa vezi o girafa cum isi apleaca gatul si iti linge parbrizul, sau sa vezi o maimuta care se urca cu popoul pe oglinda ta retrovizoare si incepe sa se purice. laugh.gif

A 3a este in Singapore, unde animalele traiesc tot in mediu natural, gradina se viziteaza cu o masina-trenulet, si nici aici nu exista garduri. Treci prin zone cu temperaturi diferite, umiditate diferita, totul creat pentru confortul animalelor. Iarasi uimitor cum alaturi de tigri traiesc antilope (am inteles ca exista niste campuri de forta care tin animalele de la a se vana intre ele).

Eu consider gradinile zoo sa fie de foarte mare ajutor educational multor copii (mai ales) care poate nu au avut ocazia nici sa vada cum arata o gaina (stiti povestea aia proverbiala cu plodul care a scris la extemporal ca gaina are 4 picioare, ca atatea gasea mama-sa in punga cu pui) - si de ce sa nu recunoastem, si adultilor in aceeasi masura. O sa spuneti poate ca putem trai foarte bine si fara sa vedem un elefant in persoana, dar stiti ce? odata ce il vezi in carne si oase nu se poate sa nu-l iubesti - si poate abia atunci se naste ideea ca trebuie sa ne protejam mediul cat mai mult.

Mult mai vorbesc!... Scuze.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 7 Jun 2003, 12:56 PM
Mesaj #5


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Misti...nu trebuie sa iti ceri scuze ca vorbesti mult! smile.gif

Iata si o curiozitate, pe care am 'cules-o' din revista "Stiinta pentru toti":

"La Menagerie du Jardin des Plantes din Paris este cea mai veche gradina zoologica deschisa publicului. Parizienii au vizitat pentru prima data parcul zoo pe 10 iunie 1793. Istoria acestui adevarat muzeu in aer liber este strans legata de insasi istoria Frantei. In 1633, regele Louis al XIII-lea a avut ideea sa construiasca Gradina regala de ierburi medicinale, destinata, in special, studentilor de la Facultatea de Medicina. Dupa Revolutia din 1789, Menajeria regala de la palatul Versailles a fost mutata la Jardin des Plantes. Intr-o prima faza, aceasta nu era decat o suprafata conceputa sa adaposteasca un numar foarte mic de animale. La Menagerie du Jardin des Plantes devine o gradina zoologica asemanatoare celor moderne in 1805, cand arhitectii francezi construiesc prima "cusca" pentru ursi, Astazi, cea mai veche gradina zoologica din lume se intinde pe 24 de hectare si gazduieste 350 de specii de mamifere, 480 de specii de pasari si peste 70 de feluri de reptile. Pe tot parcursul existentei sale, gradina nu a fost inchisa decat o singura data, in 1870, cand Parisul a fost asediat. Acesta este, probabil, cel mai dramatic eveniment legat de Jardin des Plantes, pentru ca, din cauza foametei, parizienii au luat cu asalt gradina si au mancat multe din animalele gazduite aici.
Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  parisjp1.jpg ( 14.27K ) Numar descarcari: 12
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmi
mesaj 7 Jun 2003, 04:48 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.677
Inscris: 29 March 03
Forumist Nr.: 141



La noi nu prea se pot tine animalele in gradini zoologice sad.gif
insa sunt copii in occident care chiar cred ca vaca e lila ca aia de la Milka.....(fara gluma) si in afara de asta cei mici pot indragi animalele si ar putea sa le pese mai mult de protejarea lor....dat fiind ca de ei vor depinde viitor majoritatea animalelor.....


--------------------
Am zis!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 7 Jun 2003, 10:57 PM
Mesaj #7


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



Sa spun si eu cate ceva... sunt si contra si pentru. Contra,pentru ca iubesc animalele foarte mult si visul meu era sa traiesc la tara cu animale multe pe langa mine. In plus de asta de mica am vrut sa ma fac medic veterinar ( fara reusita din pacate sad.gif ), apoi am avut un catel care a ramas la ai mei si a murit in aprilie , de inima. Avea aproape 13 ani. M-a durut foarte mult vestea asta si am plans si inca mai plang dupa ea ( era fetita) pentru ca speram sa o mai vad odata cand veneam in tara.
Sunt pentru, pentru ca, ca si Misti, consider ca atunci cand au conditii de ingrijire si cam tot ce le trebuie, e o bucurie chiar si pentru cei mari sa vada ceva ce nu au vazut niciodata in viata lor. Si in Germania exista o Gradina Zoo unde oamenii se plimba cu masinile printre lei albi. Am vazut reportajul la televizor. Aici, in München, am fost si eu la ZOO. Am fost foarte incantata sa vad Girafe, Elefanti, Rinoceri etc. Ma bucuram ca orice copil. Am si facut o gramada de poze. Bineinteles ca nici nu se compara conditiile de aici cu cele de la Baneasa. Aici Leii nu stau in cusca umbland pe asfalt, asa ca cei din Baneasa. Au spatiu verde cu un lac care ii desparte de vizitatori.
Si eu mi-am pus de multe ori intrebarea : de ce trebuie sa fie tinute animalele in captivitate doar pentru a ne satisface o placere. Avand in vedere ca am avut un catel si l-am crescut de la 3 saptamani, va spun sincer ca am fost impotriva dresajului, ceva de genul stai pe burta, sari in "cap", adu-mi ziarul etc. Eu nu mi-am invata catelul, decat sa ma astepte cand era nevoie, in fata unui magazin, sa merga langa mine la pas, sa se joace cu mingea. Pentru mine nu a existat sa-l dau la scoala de dresaj sau sa merg cu el la concursuri de frumusete. Sunt total impotriva acestor lucruri. Mi se pare ca li se rapeste din intimitatea lor , din viata lor adevarata de animale. Si parinti mei gandesc la fel. Cel mult mama a zis ca,chinuim catelul, la bloc. A fost impotriva cresterii unui catel la bloc, dar nu a avut de ales, ca eu si tata ne doream foarte mult un catel.Putina educatie ii trebuie, asa cum ne trebuie si noua, dar de aici pana la al pune sa sara peste garduri( de ex.) e mult. Raspunsul la intrebarea cu animalele in captivitate, inca nu l-am gasit. E cu dus-intors. Poate ca asa e viata.
E, si ca sa nu lungesc vorba, inchei. 5.gif.


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 8 Jun 2003, 12:00 AM
Mesaj #8


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Locul lor e in natura, asa cum e si normal sa traiasca, sau in rezervatii mari care sa le dea o libertate de miscare satisfacatoare.Daca mai sint si ceva doctori pe acolo totul e perfect.Gradinile alea zoo mari cu spatii destul de mari pt animale si fara clasicele custi cu gratii de otel mi se par un compromis acceptabil.Cit despre gradinile zoologice de la noi din tara, mai bine lipsa.Directorii lor ar trebui bagati acolo sa vada si ei cum e sa stai inchis.Si culmea prostiei, verdeata si aranjamente florale in jur, iar in custi beton.Da ce sa ne mai miram ca la noi totul e cu fundul in sus.Iar pe nenorocitii aia care organizeaza safarii i-as bate numai in gura, mama lor de neispraviti, viteji din dosul pustii.


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 8 Jun 2003, 02:11 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Bdl, egoistule...i-am bate si iar i-am 24.gif

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 8 Jun 2003, 02:25 PM
Mesaj #10


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



bdl > Dar exista si foto-safari, in care n-ai voie decit sa facdi filme si sa fotografiezi (ok, shoot, but just with the camera). Cred ca n-ai nimic impotriva lor.

Cred ca asemenea foto-safari ae fi singurul fel de "gradina zoologica" pe care l-as accepta. Chiar si acele super-zoo pe care le-au descris Misti si fani sint tot legate de ideea de prizonierat, animalele alea sint scoase din mediul lor natural, nu pot sa duca viata lor normala, de pradatori sau ierbivori sau ce-or fi, nu pot sa migreze daca asa scrie in cartea vietii lor, plus ca niciodata un urs polar nu se va simti bine la Singapore, nici un elefant n-o sa fie in largul lui la Munchen (mai ales in timpul lui Oktoberfest, cind toate alunele se duc linga bere biggrin.gif ).


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 8 Jun 2003, 02:48 PM
Mesaj #11


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Normal ca sint de acord cu foto-safari.Si tu ai dreptate ca anumite specii luate din mediul lor sufera oricum.Dar trebuie ales intre a proteja anumite specii sau riscul de a le pierde definitiv.Asa ca o gradina zoologica mare cu spatiu suficient e de preferat decit sa dispara specia.Stiu ca unele specii au ramas numai in captivitate si dupa o perioada au reinceput incet-incet sa repopuleze anumite zone, in special rezervatii.


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 9 Jun 2003, 05:18 PM
Mesaj #12


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



Contra.
Un exemplu mic...daca am fi si noi inchisi in conditii bune de catre o alta forma de viata inteligenta si sa vina sa ne viziteze...sa ne arate cu degetul si sa ne bata in gratii ca sa iesim afara...?


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 9 Jun 2003, 05:59 PM
Mesaj #13


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (Mihai @ Jun 7 2003, 01:31 PM)
La Menagerie du Jardin des Plantes devine o gradina zoologica asemanatoare celor moderne in 1805, cand arhitectii francezi construiesc prima "cusca" pentru ursi, Astazi, cea mai veche gradina zoologica din lume se intinde pe 24 de hectare si gazduieste 350 de specii de mamifere, 480 de specii de pasari si peste 70 de feluri de reptile.

Asaaa ... avem 24 de hectare = 240.000 de metri patrati si 350 de soiuri de mamifere + 480 pasari + 70 reptile = 900 soiuri de animale. Hai sa presupunem ca e un singur exemplar din fiecare animal; asta inseamna ca fiecaruia ii revine 240.000 / 900 ~= 266 metri patrati, adica un dreptunghi de 13 x 20 metri. Sau cit careul de 16 metri de la fotbal. Probabil ca unui mamifer de tip gaina sau sopirla biggrin.gif ii ajunge suprafata aia, dar cele de mari dimensiuni s-ar putea sa dea in claustrofobie. Si n-am scazut nici suprafata aleilor pentru vizitatori, si poate ca e mai mult de un animal din fiecare neam... si e vorba de Paris, care vorba aia, aveam niste pretentii.


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 11 Jun 2003, 10:21 AM
Mesaj #14


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



QUOTE (bubu @ Jun 9 2003, 06:53 PM)
Contra.
Un exemplu mic...daca am fi si noi inchisi in conditii bune de catre o alta forma de viata inteligenta si sa vina sa ne viziteze...sa ne arate cu degetul si sa ne bata in gratii ca sa iesim afara...?

Da, Bubule, ai dreptate. De multe ori ar trebui sa ne punem in situatia de a ne gandi cum se simt animalele inchise, chiar in conditii bune. Si poate ar trebui sa aplicam treaba asta si in relatiile dintre noi oamenii,sa incercam sa intelegem greutatile altora si sa ne punem in locul lor, si asa poate o sa devenim mai buni unii cu altii. Dar vezi tu, eu mi-am dorit intotdeauna sa vad animalele pe viu, sa vad un Elefant, un Leu, un Hipopotan etc. si cum posibilitatile nu-mi permit sa le vad decat la ZOO, nu am incotro. Daca as fi avut posibilitatea sa le vad in mediul lor natural, as fi facut-o cu cea mai mare placere. Exemplul tau a fost cat se poate de adevarat.


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 11 Jun 2003, 12:33 PM
Mesaj #15


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



..sunt CONTRA..
in Italia deja nu mai exista Gradini Zoologice..au fost interzise.
Dar am fost la Zoo in Romania si in Germania..De cele din Romania,nici nu cred ca mai este ceva de spus,iti vine sa plangi langa gratiile alea..dar nici cele din Germania nu m-au facut sa ma simt mult mai bine ,chiar daca era o diferenta foarte mare de cele din Romania..tot in captivitate erau animalele,chiar daca erau custile mai mari..nici nu puteam sa le privesc in ochi..singurul sentiment care l-am avut a fost..MILA...
Chiar credeti ca un copil care se duce si vede animalele alea asa..in custi..ii provoaca un sentiment de dragoste fata de ele?Ar fi bine..macar atat..dar ma gandesc ca daca provoca acest sentiment,tinand cont ca Gradiniile Zoologice sunt,cum s-a si spus deja ,de atatia ani,ar fi trebuit ca acum sa nu mai existe aceste "inchisori"...ar fi trebuit ca aceasta dragoste sa dea efect..nu?
Sa speram ca aceasta interzicere care este in Italia sa fie doar un inceput si sa se exinda in toata lumea...
Am fost si la Acvariul din Genova ,care este cel mai mare din Europa( www.acquario.ge.it )si ne-au pus si un filmulet 3D..uite ar fi o idee aceste filme sa inlocuiasca custile si acvariile...cu acest film m-am simtit chiar printre pesti...imi venea sa intind mana si sa ii mangai smile.gif ...Daca ar fi filmate animalele,mamiferele,pestii,etc...in habitatul lor natural si ai vedea un asemenea film,cred ca fiecare s-ar simtii mult mai apropiat de ele...iar ele nu ar mai trebui sa fie chinuite ca noi sa ne hranim sufletul si mintea..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 11 Jun 2003, 04:04 PM
Mesaj #16


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



QUOTE (fani @ Jun 11 2003, 10:56 AM)
[Dar vezi tu, eu mi-am dorit intotdeauna sa vad animalele pe viu, sa vad un Elefant, un Leu, un Hipopotan etc. si cum posibilitatile nu-mi permit sa le vad decat la ZOO, nu am incotro.

Despre asta e vorba Fani, de satisfacerea dorintelor umane din pacate...
Se spune ca ce este placut oamenilor(majoritatea), este si admis...total gresit din punctul meu de vedere.


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 12 Jun 2003, 12:29 PM
Mesaj #17


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



De acord cu tine, bubule. Din pacate suntem oameni si vrem sa ne satisfacem dorintele umane. Dar hai sa privim putin si latura pozitiva a acestui lucru. Crezi oare ca atunci cand ai grija de un animal este tot o satisfacere a dorintelor umane?. Eu cred ca aici intervine iubirea. Un exemplu concret: cateau mea, care acuma nu mai este, a fost operata la 7 ani de uter. I s-a scos tot uterul pentru ca a avut infectie. Asta s-a intamplat iarna, la o temperatura de -15 grade. Din pacate nu prea erau conditii bune de operatie, in cabinetul in care a fost operata, dar a fost pe maini bune. E, am dus-o acasa, am pus-o pe canapea si am invelit-o cu paturi pentru ca incepuse sa iasa din anestezie si tremura. Am stat 2 ore langa ea, pana si-a revenit, timp in care cu o batista umeda i-am umezit buzele si i-am picurat apa. Iti spun sincer, nu a fost un moft, a fost iubire si dorinta de a avea grija de ea.Si pot sa-ti spun ca mi-a placut sa am grija de ea.In plus de asta, la mine nu a fost o simpla dorinta de a avea un caine. Pur si si simplu, ii iubesc. E alt sentiment. Am intalnit pusti cu catei care nu ii cumparasera decat ca sa se dea mare ca ei au un catel. La mine nu a fost asa, si pot spune ca nici cu alte animale nu ar fi asa. Mi-ar placea sa cunosc cat mai multe animale, de aproape. Sa le ating, sa am grija de ele, sa invat modul lor de viata.
E, am devenit cam sentimentala. Ca sa revin la subiect, si lipsa asta de libertate a animalelor duce la ceva bun. Din pacate si animalele se imbolnavesc si au nevoie de ingrijiri. Uite, un alt exemplu ar fi faptul ca oamenii de stiinta incearca sa mentina anumite specii pe cale de disparitie, izolandu-le si avand grija de perpetuarea speciei. Asa este de ex. cu Leii albi. Am vazut un reportaj la nemti si se spunea ca au mai ramas foarte putin Lei albi in lume, asa ca ei incearca sa mentina specia prin izolare intr-un loc care cred ca se cheama safari. Deci, iata ca rolul acestor izolari nu este numai pentru a ne satisface placerile. Cel mult asa cred eu. Acuma astept raspunsuri.


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 12 Jun 2003, 02:37 PM
Mesaj #18


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



bineinteles ca nu este nici un rau in a creste un animal domestic.Sint categorii si categorii de oameni in ceea ce priveste motivul cresterii unui animal domestic pe linga casa.Sint multi care o fac din pasiune si dragoste fata de animal, dar la fel de multi sint care o fac pentru a fi in pas cu moda, sau pentru aparare...etc.
Ma doare sufletul cind vad pe strada oameni cu ciini in lesa(care merg foarte sfiiti, speriati), abia daca ridica capul, privirea la stapin, merg aproape tiris.Ciinele care este iubit de stapin il vezi de la o posta.
Cit priveste libertatea animalelor salbatice, eu zic asa.Daca nu exista posibilitatea lasarii lor in mediul lor, atunci este bine ce se intimpla cu rezervatiile foarte bine organizate din unele tari.Dar in nici un caz gradina ZOO.
Eu cred ca animalul si ar dorii mai mult o saptamina in libertate cu sanse mici de supravietuire in mediul lui unde l a lasat Dumnezeu, decit citiva ani chinuiti la ZOO.


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 12 Jun 2003, 06:27 PM
Mesaj #19


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



OK. Sunt de acord cu tine, dar si cu mine. Cat priveste catelusa mea, a mers pe langa noi fara lesa. Ieseam cu ea afara sa-si faca nevoile in locuri unde stiam ca nu sunt periculoase ( cu otrava pusa special de asa zisi oameni) si tot timpul era fara lesa. Avea doar zgarda pusa ca asta era ca un fel de aparatoare a gatului in cazul in care alt caine s-ar fi dat la ea ( in sensul mai rau, nu doar in joaca).Pot sa-ti spun ca a fost o rasfatata.Isi cunostea limitele, ca i-am dat putina educatie, dar era copilul casei. Ok, nu mai continui ca schimb titlul la topic tongue.gif . Si in plus de asta mi se face dor de ea, si cum a ramas doar intr-o poza, o sa-mi vina sa plang.... Si ca sfarsit, desi am avut si alta parere cu privire la ZOO, si mi-o mentin, iti dau si tie perfecta dreptate privind chinuirea animalelor la ZOO. Poate in sinea mea gandesc si eu la fel, dar revenim la aceeasi treaba: placerea de a ne satisface dorintele si dorinta de a le vedea mai de aproape si de ale atinge, este mai puternica decat gandul ca ele nu sunt in libertatea lor naturala.


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 12 Jun 2003, 06:54 PM
Mesaj #20


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Hai ca ar trebui sa-mi schimb numele cu "roza", am crezut ca am postat ceva acum 2 zile dar vad ca nu...

Am vazut la tv un reportaj despre una din cele mai mari Zoo din lume, cea din San Diego. Si 2 lucruri spuse de ingrijitorii de acolo mi-au atras atentia.

(in treacat fie spus, ingrijitorii de zoo din state, cei care intra in contact direct cu animalele, au de obicei facultate si sunt mari iubitori de animale)

Prima declaratie a unui tip a fost ca o Zoo permite lumii, copii si adulti, sa vada animalele in mediul lor natural si asta le trezeste curiozitatea - in felul asta ei pun intrebari si devin mai educati in ceea ce priveste mediul in care traim, care este rolul acestor animale, si ce putem face noi sa ajutam sa micsoram numarul speciilor pe cale de disparitie. Ceea ce e un lucru bun. (asta am zis-o si eu)

A 2-a a fost ca majoritatea animalelor din Zoo au fost nascute in captivitate si desi au instincte naturale se pare ca acestea nu ar supravietui daca ar fi eliberate. Cele care nu au fost nascute in captivitate sunt de multe ori animale cu nevoi deosebite (care au fost ranite sau bolnave) care au fost tratate si sunt tinute sub observatie o vreme, apoi sunt eliberate. (asta a zis si fani)

Am zis doar parerea unui ingrijitor de gradina zoologica.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 13 Jun 2003, 10:35 AM
Mesaj #21


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



Misti, scumpo, nu trebuie neaparat sa spui ca a fost parerea unui ingrijitor. Putea la fel de bine sa fie si parerea ta. Era OK. De asta e topicul, ca fiecare sa-si de-a cu parerea smile.gif . Intr-adevar ceea ce a spus acel ingrijitor de faptul ca Zoo permite lumii, copii si adulti, sa vada animalele in mediul lor natural si asta le trezeste curiozitatea , este foarte adevarat. Dupa cum se stie animalele sunt o foarte buna terapie pentru oameni, atat pentru adulti cat si pentru copii care au probleme de adaptare in societate sau alte probleme. Teoria asta este probata la mine in familie cu catelusa care am avut-o. Nu ca as fi avut eu probleme cu adaptarea in societate ( eram in clasa a 12 -a cand a venit tata cu ea acasa), dar tensiune din casa, care exista la aceea ora din cauza problemelor de zi cu zi, au fost pe zi ce trece, indepartate.Cand veneai acasa, fie de la scoala sau de la serviciu ( ai mei), oricat de obosit erai nu puteai sa nu bagi in seama acea faptura minunata care sarea pe tine si nu te lasa pana nu te pupa.Exemplele ar putea continua, dar nu stiu daca intra la rubrica asta. Apoi am auzit de povesti cu pisici. Cum, ca sunt persoane care isi pun pisica in brate si se linistesc imediat. rolleyes.gif . Nu cunosc intamplari cu alte animale...A, totusi, delfinul este si el folosit la terapia copiilor care au teama de apa. Se pare ca totusi aceasta izolare nu este folosita doar pentru a ne satisface placerile. E, cred ca este asa cum am spus de la inceput. Intrebarea forumului este cu dus- intors. Exista atat argumente pro cat si contra. Le ascultam pe toate cu placere.


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 13 Jun 2003, 11:00 AM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41




Contra, chiar daca toate animalele ar avea asemenea conditii.

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 11 Jul 2003, 03:09 PM
Mesaj #23


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



Am revenit pe acest topic pentru ca plimbarea prin Bern mi-a schimbat si imi schimba pe zi ce trece, parerea, privind animalele de la ZOO. Deci, lasand la o parte faptul ca Bern este un oras frumos, ceea ce ii strica "fatada" este renumita "Groapa cu Ursi" care este amplasata intr-un loc cu trafic. Se spune ca Ursul este simbolul acestui oras capitala, dar eu zic ca ursii respectivi nu au nimic deaface cu acest simbol. Am vazut doar un Urs care statea lungit cu capul pe labute si parea extrem de trist. Imaginea asta si ce a turistilor care veneau si se uitau curiosi ( ca si mine, de altfel) la aceasta groapa cu ursi, m-a facut sa sufar si a facut din orasul Bern ( care de altfel este un oras frumos) un oras lipsit de suflet. Nu am putut sa inteleg de ce au folosit ursi adevarati ca sa exprime simbolul orasului??!!! E, cred ca daca ar fi incercat cineva sa ma convinga ca totusi animalele trebuie sa traiasca si ele libere, nu ar fi reusit asa cum a reusit aceasta"imagine" care am vazut-o acolo. Am stat si m-am intrebat oare ce i-a determinat sa tina ursi aia acolo??!!! Puteau sa deseneze, sa sculpteze ursi, ca simbol al orasului, dar utilizarea ursilor adevarati...!!! Incep sa ma contrazic singura si incep sa cred ca intr-adevar ar trebui sa lasam animalele libere, chiar daca nu au posibilitatea sa se ingrijeasca cand sunt bolnave si altele. Da!!! Nu prea mai am cuvinte....


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 11 Jul 2003, 05:00 PM
Mesaj #24


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Fani, din pacate asta intra la abuzul animalelor. Asa cum sunt si stapani de animale domestice care nu le merita pentru ca le abuzeaza. Sunt cazuri si cazuri.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 11 Jul 2003, 06:54 PM
Mesaj #25


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (fani @ Jul 11 2003, 03:09 PM)
Deci, lasand la o parte faptul ca Bern este un oras frumos, ceea ce ii strica "fatada" este renumita "Groapa cu Ursi" care este amplasata intr-un loc cu trafic. Se spune ca Ursul este simbolul acestui oras capitala, dar eu zic ca ursii respectivi nu au nimic deaface cu acest simbol. Am vazut doar un Urs care statea lungit cu capul pe labute si parea extrem de trist. Imaginea asta si ce a turistilor care veneau si se uitau curiosi ( ca si mine, de altfel) la aceasta groapa cu ursi, m-a facut sa sufar si a facut din orasul Bern ( care de altfel este un oras frumos) un oras lipsit de suflet. Nu am putut sa inteleg de ce au folosit ursi adevarati ca sa exprime simbolul orasului??!!!

Ar fi trebuit sa procedeze precum indienii cu vacile sfinte, adica sa lase ursii liberi pe strada, daca sint atit de atasati de simbolul viu al orasului lor. Oare ce i-o fi impiedicat s-o faca? wink.gif


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 11 Jul 2003, 09:13 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41




Sant prea reci pt. a se gandii la asa ceva !!! O tara asa frumoasa, dar oamenii.....

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 11 Jul 2003, 09:24 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Razbunarea ursilor!!!

Daca to vorbim de ursi...ieri, la gradina zoologica di Moscova, un urs a reusit sa iasa din cusca si a atacat mortal o ingrijitoare ce dedea de mancare unor veverite din o cusca vecina.

Ursul a fost impuscat imediat, iar ingrijitoarea a decedat in drum spre spital.

Pacat.

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fani
mesaj 14 Jul 2003, 11:00 AM
Mesaj #28


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 May 03
Forumist Nr.: 300



Sorin, asa cum ai spus si tu, Bern ne-a dat o impresie de oras primitor si cu suflet. Nu stiu de ce, dar si eu si sotul ne-am simtit mai bine decat in Zürich, pana cand am ajuns la ursi. Vreau sa-ti spun ca nu am facut nici o poza la groapa respectiva. Pur si simplu nu am putut. Poza care ai pus-o tu e foarte trista. Stau si ma intreb oare ce fac cei din marea organizatie a protectiei animalelor??!!! mad.gif Daca as fi avut o putere ( sa fi facut parte dintr-o org. de protectie a animalelor) as fi facut tot ce as fi putut ca sa schimb aceasta situatie. Cat despre ce ai spus tu, cu razbunarea ursilor, da, este pacat atat pentru cea care a murit cat si pentru urs. Dar sti cum e, de cele mai multe ori omul si le face cu mana lui. Se spune ca omul este mai destept decat un animal, dar de cele mai multe ori se pare ca totusi animalele ne intrec in gandire. S-ar putea sa exagerez putin, dar daca ursul ala ar fi fost lasalt sa traiasca in mediul lui natural, alta ar fi fost treaba. Hm... foarte trist .... animalele au si ele instinctul lor de aparare la fel ca orice vietate.
Pentru Ypsi: nu stiu daca ar fi trebuit sa lase Ursii sa umble pe strada, cred ca nici asta nu e o solutie, dar puteau sa-si reprezinte altfel simbolul, exista multe metode, mai omenesti, zic eu, decat sa se faleasca cu niste ursi inchisi asa cum arata poza lui Sorin.
Sorin, cred ca cuvantul "reci" este prea mic. Eu zic ca sunt fuduli ( si asta mi-a confirmat-o si sotul lui soacramea care este elvetian, a zis ca asa sunt ei, ei si-au construit tara singuri si ei sunt cu ..ei), lipsiti de suflet. Cand i-am spus elvetianului ca sunt total impotriva acestei gropi cu ursi, mi-a spus ca ursii sunt simbolul Bernei si asta este. S-a uitat ciudat la mine de parca as fi venit de pe alta planeta. Intr-adevar, mare pacat de aceasta tara asa frumoasa si totusi cu defecte.... sad.gif


--------------------
" Adesea cuvantul spune mai putin decat tacerea"- Ovidiu
" Inspaimantator este doar faptul de a-ti vedea gandurile reflectate intr-o oglinda care le deformeaza si le saraceste. Nu trebuie sa spui nimic celorlalti din ceea ce faci, mai inainte de a fi facut: fara aceasta, nu ai mai avea curajul de a merge pana la capat; caci nu ar mai fi ideea ta, ci netrebnica idee a altora, pe care ai vedea-o in tine" - "Jean Christophe"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iarina
mesaj 15 Jul 2003, 09:51 PM
Mesaj #29


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 308
Inscris: 3 April 03
Forumist Nr.: 160



Mie mi se par tare triste gradinile zoo si de fapt, nu le pot vizita fiindca imi vine sa plang intotdeauna la iesire. E adevarat ca au reusit sa mai inmulteasca nu stiu ce specii pe cale de disparitii, dar mi se pare atat de crud sa tii animalele in custi, indiferent de conditiile pe care le asiguri.... chiar daca, sa zic, copiii pot sa priveasca animale pe care altfel nu au ocazia sa le vada decat la TV, dar tot e trist...


--------------------
Success usually comes to those who are too busy to be looking for it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriel
mesaj 16 Jul 2003, 10:34 AM
Mesaj #30


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 428
Inscris: 11 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 65



Chiar ieri am fost la Zoo Baneasa. Si pentru ca tot vorbeati voi de ursi..tin sa va spun ca ursii de acolo traiesc in conditii execrabile. In niste custi inguste si mizere. Dar...gradina trece printr-o perioada de modernizare. Se pare ca postul Animal Planet a investit ceva bani..si vor sa faca ceva la standard european. Am si vazut prin gradina cateva panouri publicitare cu respectivul post TV.

Si o veste buna.....se construieste un pavilion mare , nou si separat pentru ursi si lupi. Sa vedem cum o sa arate.

Deja au aparut doua pavilioane noi si moderne..cu termopane si geamuri frumoase..unul pentru reptile , altul pentru pasari. Am gasit ieri in gradina....vreo 20 de serpi constrictori....printre care si doua anaconde infricosatoare. O multime de iguane , 2 crocodili de Nil si vreo 15 pitoni....din care unul enorrrrrm. Cred ca avea 7 m..si o grosime colosala.

M-am apropiat de cusca leoaicei...si a venit langa mine sa ma miroasa. Era asa frumoasa. Se uita la mine cu ochi omenesti si cu gura deschisa. I-am facut poze. Oricum..mi-a placut intalnirea cu leoiaca. Bine...asta pt. ca era gard despartitor intre noi. smile.gif

Ce sa zic ? Mi-a placut la Zoo. Nu mai fusesem de multa vreme.




--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>It's so easy to laugh. It's so easy to hate.</span>
It takes strength to be gentle and kind.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Praetorian
mesaj 17 Sep 2003, 11:44 PM
Mesaj #31


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 144
Inscris: 17 September 03
Forumist Nr.: 786



Chiar imi pare rau ca esti PRO Misti. Eu sunt contra. Contra gradinilor zoologice, contra coridelor, contra vanatorii , contra dresurii de animale. Sunt doar PRO rezervatii naturale.
Gandeste-te Misti cat spatiu ii trebuie unei leoaice sa traiasca, confortabil ? Dar cat spatiu ii trebuie sa vaneze ? Ce inseamna o leoaica daca nu vaneaza si nu creste pui ? Cat de mult ma poate atrage pe mine o leoaica inchisa intr-o cusca ? Mai bine ma uit la televizor pe Animal Planet, s-o vad cum vaneaza, cum isi apara puii, cum ii creste...

Uitasem sa mai spun ceva: cat spatiu ii trebuie unui ghepard sa alerge cu 80-100 Km/h ? Mai bine sta cuminte intr-o cusca...

Acest topic a fost editat de Praetorian: 17 Sep 2003, 11:45 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 18 Sep 2003, 12:35 AM
Mesaj #32


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Am spus ca sunt de acord cu gradinile zoologice unde animalele au spatiu, nu unde sunt tinute in cusca. Si eu sunt impotriva vanatorii si a coridelor. Pe de alta parte, am 2 pisici pe care le tin intr-un apartament de 3 camere, asa cum fac multe alte milioane de oameni cu animalele domestice.
Gradinile zoologice pe care le-am vazut aici, ny, si Singapore, sunt intinse pe multe hectare, si animalele sunt mai ingrijite decat multi oameni care ar avea nevoie de ingrijire. Ce te faci cu animalele care s-au nascut dependente de oameni? (vezi situatia elefantilor in Thailanda) Le omori, le dai drumul in jungla unde mor singure sau le tii intr-o zoo cu tot confortul? unsure.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 18 Sep 2003, 10:17 AM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Depinde de tipul de gradini ZOO, cred ca de citiva ani cele occidentale nu mai au dreptul sa cumpere (cu exceptii) animale salbatice, ci doar sa "reproduca" pe cele deja in cusca, deci intr-un fel "domesticite"
Astfel in unele zouri exista animale pe cale de disparitie in natura... blink.gif
Depinde mult si de spatiul disponibil si de calitatea ingrijitorilor blink.gif
Si apoi, sa intrebam animalele biggrin.gif ce doresc, 3 mese pe zi si turisti sau o gazela pe saptamina si vinatori biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sagitarius
mesaj 26 Sep 2003, 06:17 PM
Mesaj #34


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 212
Inscris: 16 September 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 782



Sunt CONTRA
De ce? In gradinile zoologice animalele sunt chinuite...daca ar fi ingrijite cum trebuie...ar fi super wink.gif


--------------------
La vita e bella!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nicushor
mesaj 26 Sep 2003, 06:27 PM
Mesaj #35


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 42
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 820



Unde ai vazut tu sa fie animalele chinuite in ZOO, poate in vreo tara unde si populatia este chinuita(saraca). In tarile civilizate se bucura animalele din ZOO de ocrotire si tratament poate mai bun ca si unii dintre noi! Daca spuneai CIRC eram de acord cu tine dar in zoouri in ziua de azi nu se practica asa ceva. Deobicei zoourile sant finantate de primaria localitatii respective, deci fondurile sand indestulatoare. Sant multe specii de animale care daca n-ar fi existat zoouri n-ar mai exista in ziua de azi.

stima, Nicu


--------------------
I think drinking and driving is terrible. You always spill it when you change gears...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 02:23 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman