Miine, [Jurnalul Carmelitei] |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Daca doriti si dumneavoastra un Jurnal, trimiteti un mesaj in acest sens in cadrul topicului Detalii Forum.
Nou: Autorul unui jurnal are dreptul de a decide ca un mesaj scris in cadrul Jurnalului sau de catre altcineva sa fie sters. Daca doriti acest lucru, trimiteti-mi un PM cu adresa mesajului in cauza si acesta va fi sters (bineinteles, atat timp cat nu se exagereaza).
Miine, [Jurnalul Carmelitei] |
15 Apr 2006, 06:37 PM
Mesaj
#1
|
|
Gazda Hanului Grup: Admin Mesaje: 8.578 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Scrieri, ganduri, amintiri din viata Carmelitei veti putea citi in cadrul acestui Jurnal.
Lectura placuta! -------------------- |
|
|
16 Apr 2006, 07:51 AM
Mesaj
#2
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Sa va spun reteta de pasca tipica regiunii Carintia.
Kärntner Reindling: Ingrediente: Pentru aluat: 500 gfaina 20 g drojdie 50 – 100 g Margarina/Unt 250 ml lapte caldut 1 ou, 1 galbenus 50 g zahar 1 linguritza sare 1/2 linguritza scortisoara Umplutura: 50 g Margarina/unt 100 g zahar 2 lingura (supa) scortisoara 100 g stafide Preparare: Aluatul: Intr-un castron se pune faina, se face o adincitura in mijloc unde se pune drojdia cu 1 pic de zahar si sare. Se adauga citeva linguri de lapte caldut, se acopera si se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga restul ingredientelor si se framinta. Aluatul se mai framinta o data bine de tot si, pe masa cu faina, se intinde o foaie groasa de 1 cm aprox. Foaia se unge cu untul topit, se presara zaharul, scortisoara si se repartizeaza uniform stafidele, apoi se ruleaza strins si se pune intr-o forma rotunda tapetata cu unt. Se coace la 180 de grade circa 60 de Minute, se lasa in forme sa se raceasca si apoi se scoate. Si asa arata: |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 8 May 2024 - 01:13 PM |