HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Feminismul, Cand e benefic si cand se exagereaza?
Olaf
mesaj 13 Apr 2006, 12:14 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Discutie pornita de la raspunsurile de la subiectul Anti Miorita .

Sunt perfect de acord cu egalitatea intre sexe. Dar cand incepem sa catalogam opere clasice, avand cu totul alt subiect, ca opere antifeministe, eu cred ca este deja vorba de paranoia. Si ma simt profund lezat cand se propune (chiar si la misto) cenzurarea acestor opere ca fiind, vezi Doamne, antifeministe. mad.gif

Voi ce parere aveti? Unde este limita?

Acest topic a fost editat de Olaf: 13 Apr 2006, 12:57 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 13 Apr 2006, 12:30 AM
Mesaj #2


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



nu stiu olaf unde este limita. Tot ce stiu e ca inca multe femei se lasa zidite de vii. Stiu ca societatea asta masculina ne preseaza sa procreem ca sa avem (toti gramada) cine ne plati pensiile. Stiu ca in secolul asta, dupa ce femei si-au riscat viata si au iesit in strada si s-au facut neiubite, nu putem vorbi deschis despre avort ca ne sar in cap tot felul de qvasi-credinciosi care cred ca daca dorm cu biblia sub perna sint sfinti. Stiu ca o femeie care nu poate avea copii este privita cam chioris desi in ziua de azi nu avem nevoie de urmasi ca sa ne asigure hrana la batrineti. Stiu ca daca o femeie nu vrea sa aiba copii este catalogata in cele mai urite chipuri si forme, uneori da... ce trist... chiar de catre femei.
Mai stiu ca se asteapta de la noi - si noi consideram ca de la sine inteles - sa fim si cu scoala, si cu slujba, cu copil si gospodine perfecte. Prin gospodina se intelege - normal! - femeie de serviciu, spalatoreasa, croitoreasa, bucatareasa, cofetareasa (sau cum i-o mai fi spunind).
Mi-e sila cumva de obiceiul barbatului (roman sau mai putin roman) de a veni acasa periodic cu un buchet de flori, la care ea cade pe spate ca ce barbat atent are si spala mai departe sosete si chiloti barbatesti la lighean. Mi-e sila sa mi se tina usa deschisa de parca as fi handicapata si n-as reusi sa minuiesc o bucata de lemn atirnata-n doua balamale. Mi-e sila sa mi se pupe mina ca forma de suprem respect dar sa nu mi se ia opinia in considerare.
Si mi-e sila de alte multe, dar sint cam prea obosita acum...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
black ice
mesaj 13 Apr 2006, 12:46 AM
Mesaj #3


blue-eyed dreamer
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.367
Inscris: 14 April 03
Din: Cluj / Bucuresti
Forumist Nr.: 192



Limita e acolo unde ar trebui să se īntālnească īnţelegerea feminină cu cea masculină. Iar īn cazul 'Meşterului Manole' şi a scoaterii sale din scoli, librării, s.a.m.d. īn mod sigur a fost īncălcată acea limită.

Ce nu īnţeleg e de ce se generalizează? Dacă 60% din bărbaţi fac discriminări, se poartă urāt sau sunt indiferenţi, nu īnseamnă ca şi ceilalţi 40% sunt la fel.

Apoi, cred că ar trebui să fim conştienţi de afinităţile genetice ale fiecăruia. De exemplu, o femeie nu cred că ar da un randament la fel de mare īntr-o mină de cărbune, ca un bărbat. Asemenea, nu cred că un bărbat poate īngrijii un copil mic mai bine decāt o femeie. Avem fiecare propriile afinităţi, şi nu cred că e un lucru tocmai bun să ne revoltăm īmpotriva lor.
Pe scurt fie spus, suntem diferiţi şi ar trebui să ne comportăm īn consecinţă, să apreciem şi să avem īnţelegere pentru fiecare "diferenţă".

PS: Chestia cu deschiderea uşii, sărutatul māinii sau alte gesturi asemănătoare nu īnţeleg de ce trebuie reinterpretate de fiecare dată. Īn mod sigur dacă nu am fi ţinut uşa deschisă şi dacă nu am face cāte un gest care să reflecte respect sau admiraţie, aţi spune ca suntem ţărani.

P.P.S: Discriminări există şi vor exista şi de o parte şi de alta a 'baricadei', īnsă răspunsul nu e o atitudine ultra-feministă.


--------------------
"Mai bine o noapte eternă decāt o zi fadă, mai bine obscuritatea decāt o lumină ştearsă" (E. Cioran)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 13 Apr 2006, 12:46 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Olaf
mesaj 13 Apr 2006, 12:47 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



De acord, Carmelita. Pe de alta parte sunt si atatea femei puternice. Sunt femei care conduc corporatii intregi. Sunt femei care... dar nu cred ca trebuie sa-ti spun toate astea. Si de ce nu un pic de curtoazie? Din ce vad in jurul meu, toata lumea tine usa tuturor. Si, incet incet se tinde catre asta. Nu spun ca nu trebuie luptat. Dar se ajunge uneori a se profita de aceasta lupta, chiar in locurile in care a fost castigata deja. Am auzit de cazuri de barbati care au fost "crucificati" (pierdut procese absurde, slujbe) pentru ca au incercat egalitatea, oponentul fiind o femeie.
Exista in Franta o lege a egalitatii intre sexe. Care spune ca numarul de angajati dintr-o institutie trebuie sa fie in proportie de 50% femei. Ce se intampla insa cand slujba respectiva este mai potrivita unui barbat? Nu ca nu exista femei care nu ar putea sa o faca, dar procentual vorbind sunt mai putine. Sau o slujba mai potrivita unei femei. (la fel, procentual) Asteptam pana apare numarul necesar? Defavorizam un candidat mai bun decat ceilalti 50% doar pentru ca este barbat/femeie? Nu este asta tot o forma de discriminare?
Si, revenind la ceea ce am pornit, ce se intampla cand ajungem sa deformam ideile din operele artistice ca sa le potrivim unor scopuri... mai mult sau mai putin nobile? Interzicem mesterul Manole, interzicem miorita, interzicem jumatarte din clasici. Pentru ce? Pentru ca ni s-a parut ca... Pentru ceva care ne supara. Sa ne distantam un pic si sa vedem ce inseamna egalitate.

Acest topic a fost editat de Olaf: 13 Apr 2006, 12:55 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 13 Apr 2006, 01:54 AM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (Carmelita @ 13 Apr 2006, 01:30 AM)
Stiu ca o femeie care nu poate avea copii este privita cam chioris desi in ziua de azi nu avem nevoie de urmasi ca sa ne asigure hrana la batrineti. {...}

La scara īntregii societăţi oricum e nevoie de urmaşi. tongue.gif

QUOTE

Prin gospodina se intelege - normal! - femeie de serviciu, spalatoreasa, croitoreasa, bucatareasa, cofetareasa (sau cum i-o mai fi spunind).


Dacă īn cuplu se cāştigă suficienţi bani - cred că nici pe departe nu se pune problema de aşa ceva.
Serios vorbind acuma, de ex. despre cusătorie - eu nu-mi mai amintesc să fi văzut vreodată īn anii de după Revoluţie o persoană de <50 de ani să mai coasă ceva īn casă. Şi deşi am mai văzut modele de-alea vechi de maşini de cusut care erau destul de răspāndite pe vremea lu' Ceaşcă - doar la mătuşă-mea mare ( care oricum, a fost croitoreasă la viaţa ei ) am mai văzut asemenea relicvă efectiv funcţionīnd. rolleyes.gif

Şi cam la fel şi despre prăjituri - īn afară de situaţiile cīnd cineva vrea să impresioneze ... cam majoritatea fetelor/femeilor pe care le ştiu şi au şi ceva bănuţi preferă să cumpere de la cofetărie. Sau ciocolata.

Eşti chiar aşa convinsă că ce spui tu chiar reflectă realitatea sau na ... frustrări de pe vremea străbunicii ? unsure.gif

P.S. : Să facem o listă şi cu ce se aşteaptă de la un bărbat ? wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 13 Apr 2006, 06:51 AM
Mesaj #6


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Carmelita @ 13 Apr 2006, 01:30 AM)
Stiu ca o femeie care nu poate avea copii este privita cam chioris desi in ziua de azi


E privita chioras doar cea care nu vrea sa aiba copii, nu cea care nu poate. wink.gif Personal n-am nimic cu ele, stiu doar ca sunt situatii cand femeia vrea sa fie mai barbat decat barbatul. Acu', ce sa facem daca n-a fost sa fie ei cei care aduc pe lume pruncii?!


QUOTE
Mai stiu ca se asteapta de la noi sa fim si cu scoala, si cu slujba, cu copil si gospodine perfecte.


Asta cred ca o mai poti pleda doar ca avocat al unei clase sociale rurale...


Cat despre galanterie, well... mie imi place ca un barbat sa fie galant si nu vad musai o 'mituire' a lui in asta, in sensul ca s-ar astepta sa fac pe menajera in schimb. Eu cel putin n-am avut parte de asta.

De fapt, eu nu sufar feminismul, la fel cum nu sufar misoginismul sau orice alt extremism. wink.gif E nevoie de un echilibru. Iar sa ajungi sa gasesti in Miorita o manifestare a misoginismului... sorry, dar... laugh.gif hh.gif Eu nu sufar balada asta pentru simplul fapt ca nu ii vad valoarea exagerata pe care unii i-o atribuie, dar atat. Pana la discutia la care s-a ajuns e cale lunga...


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 13 Apr 2006, 08:51 AM
Mesaj #7


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (nefertiti @ 13 Apr 2006, 07:51 AM)

Cat despre galanterie, well... mie imi place ca un barbat sa fie galant si nu vad musai o 'mituire' a lui in asta, in sensul ca s-ar astepta sa fac pe menajera in schimb. Eu cel putin n-am avut parte de asta.

Experientele personale actuale nu sint relevante pentru subiectul in cauza. Sa nu uitam ca n-am sarit direct din fusta-n pantaloni, ci a fost un proces lung si dureros cool.gif

Diferenta intre asta:

user posted image

si asta

user posted image

nu s-a facut dint din pleoape tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 13 Apr 2006, 08:55 AM
Mesaj #8


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Daca experientele personale acutale nu sunt relevante, nici frustrarile n-ar trebui sa fie. wink.gif

Si amu ce ar trebui sa facem, apropo de procesul ala lung si dureros? A fost, a trecut, are meritul lui si basta!


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 13 Apr 2006, 08:59 AM
Mesaj #9


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (nefertiti @ 13 Apr 2006, 09:55 AM)
Daca experientele personale acutale nu sunt relevante, nici frustrarile n-ar trebui sa fie. wink.gif

Noaa hai ca acuma chiar mi-ai inchis gura. Asa-mi trebe daca ma lansez in discutii despre viata mea privata pe mess. Si da, ai perfecta dreptate si topicul asta chiar ar trebui inchis. Ca loc de desertat sacul cu frustrari am in jurnalul propriu. ohyeah.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 13 Apr 2006, 09:28 AM
Mesaj #10


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Carmelita @ 13 Apr 2006, 09:59 AM)

Noaa hai ca acuma chiar mi-ai inchis gura. Asa-mi trebe daca ma lansez in discutii despre viata mea privata pe mess.

Pe mess?? Sorry, nu obisnuiesc sa profit de problemele altora, spre deosebire de unii. Sincer, am incercat sa uit unele mizerii, dar e greu...

Cat despre discutia de aici, e axata doar pe ce ai scris, mai citeste cu atentie si poate o sa iti dai seama. wink.gif
Si nu stiu daca trebuie inchis sau nu, mi se cam rupe, mi-am spus parerea si atat.

Acest topic a fost editat de nefertiti: 13 Apr 2006, 09:29 AM


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 13 Apr 2006, 10:02 AM
Mesaj #11


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



smile.gif Chiar va rog sa va concentrati exclusiv pe tema feminismului. Si sa evitati pe cat posibil referirile care nu isi au locul la persoana interlocutorilor.

Si asa subiectul nu a inceput sub auspicii bune (pe 13 biggrin.gif:, dupa miezul noptii, ca o continuare a unei discutii cam aprinse, purtata inclusiv intre jurnale hh.gif , debutand cu un mesaj scris la suparare ...).

Deja am citit o propunere de a inchide subiectul, nu imi mai trebuie mult pana la o accepta. wink.gif


--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Apr 2006, 11:03 AM
Mesaj #12


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (MIA @ 13 Apr 2006, 12:54 AM)
Serios vorbind acuma, de ex. despre cusătorie - eu nu-mi mai amintesc să fi văzut vreodată īn anii de după Revoluţie o persoană de <50 de ani să mai coasă ceva īn casă. Şi deşi am mai văzut modele de-alea vechi de maşini de cusut care erau destul de răspāndite pe vremea lu' Ceaşcă - doar la mătuşă-mea mare ( care oricum, a fost croitoreasă la viaţa ei ) am mai văzut asemenea relicvă efectiv funcţionīnd. rolleyes.gif

Draga MIA, tu de cusut la mana n-ai auzit? laugh.gif

Nu s-or mai carpi sosete mai nou, dar sunt altele, de ex nasturii, astia mai pica si trebe cusuti la loc. ohyeah.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 13 Apr 2006, 11:03 AM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Feminismul mi se pare ridicol in prezent. Nu spun ca daca nu era, probabil invarteam in cratita in loc sa scriu la calculator, ii recunosc meritele, beneficiez din plin de efectele lui, numai ca sa fii feminista in prezent mi se pare depasit. Ori poate n-am fost eu discriminata pentru ca sunt femeie?

Si ce am remarcat eu la unele feministe infocate: pretentii de egalitate cu duiumul, dar barbatul sa le intinda mana cand coboara din autobuz, sa tina usa la lift. etc. Asta nu e ipocrizie? unsure.gif

QUOTE
Discriminări există şi vor exista şi de o parte şi de alta a 'baricadei', īnsă răspunsul nu e o atitudine ultra-feministă
thumb_yello.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 13 Apr 2006, 11:20 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (Carmelita @ 13 Apr 2006, 09:51 AM)
Diferenta intre asta:
{...}
nu s-a facut dint din pleoape tongue.gif

Nu prea cred ca are sens sa batem cimpii despre cum s-a facut "la altii" tranzitia cu pricina - in Romania ( si nu numai ) tranzitia aia s-a facut extrem de simplu, in principiu, si peste noapte - prin directiva de la Partid. tongue.gif

Si apropo - o femeie in blugi arata cam naspa dupa o anumita virsta ... tot fusta e mai "naturala" si vine mai bine. rolleyes.gif

QUOTE

Nu s-or mai carpi sosete mai nou, dar sunt altele, de ex nasturii, astia mai pica si trebe cusuti la loc.


Si robinetele mai trebuie verificate din cind in cind si mai trebuie si gunoiul dus ... wink.gif - asta asa, daca tot vorbim de chestii marunte. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 13 Apr 2006, 11:55 AM
Mesaj #15


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Totusi,feminismul nu-i atat de ridicol incat sa inchidem ochii la" unele scapari "care se vor generalizari.Adica pina la urma are si el rostul lui intr-o societate in tranzitie si haotica precum asta in care ne ducem zilele!La Romanika ma refer.Pentru cine nu mai simte nevoia lui,lucky you! eu ,una ,sunt vigilenta! wink.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Apr 2006, 12:18 PM
Mesaj #16


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (Olaf @ 12 Apr 2006, 11:14 PM)
Sunt perfect de acord cu egalitatea intre sexe. Dar cand incepem sa catalogam opere clasice, avand cu totul alt subiect, ca opere antifeministe, eu cred ca este deja vorba de paranoia. Si ma simt profund lezat cand se propune (chiar si la misto) cenzurarea acestor opere ca fiind, vezi Doamne, antifeministe. mad.gif

Voi ce parere aveti? Unde este limita?

Limita e greu de impus, adica unii o simt mai aproape, altii mai departe, e o chjestiune subiectiva, de ce sa nu recunoastem?

Eu nu as scoate opera respectiva din programa scolara, dar as impune sa se puna in discutie faptul ca a fost vorba acolo de o crima, din punct de vedere al valorilor societatii actuale.


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Apr 2006, 12:21 PM
Mesaj #17


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (nefertiti @ 13 Apr 2006, 05:51 AM)
Iar sa ajungi sa gasesti in Miorita o manifestare a misoginismului... sorry, dar... laugh.gif hh.gif

Nefe, nicaieri nu a fost vorba ca Miorita ar fi o o manifestare a misoginismului! Citeste mai atent. wink.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 13 Apr 2006, 12:29 PM
Mesaj #18


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



uatevar, ana lu' manole... devil.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Apr 2006, 12:40 PM
Mesaj #19


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (nefertiti @ 13 Apr 2006, 11:29 AM)
uatevar, ana lu' manole... devil.gif

uatevar o fi la tine, mie nu mi se pare acelasi lucru ohyeah.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 13 Apr 2006, 12:44 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Nu ma pot abtine sa nu scriu si eu citeva rinduri off-topic , dar care se vor un raspuns la citeva dintre parerile exprimate anterior de mai multe persoane.

Daca tot veni vorba de scoaterea de texte din manualele scolare si din biblioteci devil.gif devil.gif devil.gif , atunci ma intreb ce ar mai ramine din tragedia greaca , din piesele anticilor greci , pline de acte de fratricid , matricid , patricid , incest , tradare... ?
Daca continuam pe aceiasi linie atunci am ajunge la concluzia ca si anumite texte biblice ar fi trebuit sa fie scoase din uz ; povestea lui Lot , David si Batsheva (saracul Uriah ), ... Cain si Abel. cry.gif


Pe Manole l-am putea transforma intr-un fel de precursor al lui Dracula devil.gif , iar Minastirea Argesului intr-un parc de distractii , Manole-Land . wub.gif





--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 13 Apr 2006, 12:46 PM
Mesaj #21


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Felina @ 13 Apr 2006, 01:40 PM)

uatevar o fi la tine, mie nu mi se pare acelasi lucru ohyeah.gif

n-am zis ca e acelasi lucru, am scris io in graba, dar era vorba de anutza lu' manolica. wink.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 13 Apr 2006, 01:02 PM
Mesaj #22


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (MIA @ 13 Apr 2006, 12:20 PM)

Nu prea cred ca are sens sa batem cimpii despre cum s-a facut "la altii" tranzitia cu pricina - in Romania ( si nu numai ) tranzitia aia s-a facut extrem de simplu, in principiu, si peste noapte - prin directiva de la Partid. tongue.gif

Depinde ce intelegi prin emancipare si sint curioasa la ce directiva exact te referi. Desi cred ca directivele comuniste nu sint chiar concludente ... dar ma rog... ceausescu ne-a scos din bucatarie si ne-a facut strungaritze. Asta o fi esenta emanciparii?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 13 Apr 2006, 01:29 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



QUOTE (Felina @ 13 Apr 2006, 12:18 PM)
dar as impune sa se puna in discutie faptul ca a fost vorba acolo de o crima, din punct de vedere al valorilor societatii actuale.

Pai se discuta despre crima: sacrificarea cuiva pentru o opera de arta. tongue.gif Alte accente sunt de prisos si nu le pot vedea decat ca discriminatorii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Apr 2006, 01:38 PM
Mesaj #24


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (Olaf @ 13 Apr 2006, 12:29 PM)
sacrificarea cuiva pentru o opera de arta.

atata timp cat acel cineva sacrificat <> autorul operei de arta - se cheama crima tongue.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 13 Apr 2006, 01:49 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Pai am spus eu altceva?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 13 Apr 2006, 04:05 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (Carmelita @ 13 Apr 2006, 02:02 PM)
{...} ceausescu ne-a scos din bucatarie si ne-a facut strungaritze. Asta o fi esenta emanciparii?

Una din ele - şi foarte importantă şi ea. wink.gif
Deşi le-a cam făcut strungăriţe pe ălea de nu le ducea creierul mai mult şi acuma ar fi ajuns producătoare sau, īn cazul bun, croitorese prost plătite. rolleyes.gif

QUOTE

Desi cred ca directivele comuniste nu sint chiar concludente


Păi nu e vorba de o directivă anume. Comunismul īnsă a avut īn tot Estul Europei ( şi şi mai pregnant īn ţările ca Ungaria şi Polonia unde a trebuit să īnfrunte şi concepţiile susţinute de o Biserică Catolică extrem de puternic susţinută de afară ) o agendă destul de constantă de emancipare a femeii - văzută īntr-un cadru mai larg de luptă contra mentalităţilor īnvechite, mic-burgheze ş.a.m.d. devil.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 13 Apr 2006, 04:08 PM
Mesaj #27


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Dreptul de a-si planifica familia nu exista pe timpul raposatului. Nu existau (oficial) anticonceptionale si pentru avort faceai puscarie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 13 Apr 2006, 06:26 PM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (Carmelita @ 13 Apr 2006, 05:08 PM)
Dreptul de a-si planifica familia nu exista pe timpul raposatului. Nu existau (oficial) anticonceptionale si pentru avort faceai puscarie.

Un aspect. Īn Ungaria sau Polonia era taman pe dos - partidul a legalizat avorturile pentru a fi contra bisericii. tongue.gif

Oricum - nici īn perioada anterioară, e drept că mai degrabă din motive "tehnice", lucrurile nu stăteau mult diferit. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 13 Apr 2006, 06:42 PM
Mesaj #29


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Acu' sa-mi zic si io parerea: a vorbi despre misoginism sau despre opresiunea femeii in Romania este evident o exagerare. Intotdeauna femeia in Romania a avut parte de un respect intangibil, ca mama. Poate ca acesta nu s-a transformat intru totul in respect pt femeia-sotie, dar partea din el care s-a transformat a reusit sa impuna o relatie oarecum de colaborare in casnicie. Femeia nu a fost atat exploatata, cat s-a autoexploatat. In casniciile romanesti are loc o impartirea a sarcinilor satisfacator echitabila iar pozitia pe care o are femeia azi, in Romania, nu se datoreaza nu stiu carei miscari feministe sau mai stiu eu carei vizionare. Femeia are astazi locul pe care evolutia normala a societatii i l-a atribuit, datorita calitatilor ei, datorita rolului pe care a stiut sa si-l asume la momentul dat. Mmparerea mea.


QUOTE (MIA)
Deşi le-a cam făcut strungăriţe pe ălea de nu le ducea creierul mai mult şi acuma ar fi ajuns producătoare sau, īn cazul bun, croitorese prost plătite.


900.000 de croitorese prost platite platesc taxe si impozite la stat cum multe "valori ale spiritualitatii romanesti" nu o fac, asa ca ciocul mic si cereti scuze fata de aceste 900.000 de femei pt faptul ca le-ai pus pe aceeasi scara cu "producatoarele", desi realizeaza 27% din exporturile Romaniei. mad.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 13 Apr 2006, 06:54 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (mariusc2 @ 13 Apr 2006, 07:42 PM)
{...} cereti scuze fata de aceste 900.000 de femei pt faptul ca le-ai pus pe aceeasi scara cu "producatoarele", desi realizeaza 27% din exporturile Romaniei. mad.gif

Nu am de ce să-mi cer io scuze pentru o stare de fapt care face ca astea două să fie cam singurele alternative "profesionale" pentru o fată fără studii superioare īn Romānia. rolleyes.gif

Eventual ai putea tu să-ţi ţii ciocu' mic şi să nu fii arţăgos de pomană. wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 13 Apr 2006, 07:15 PM
Mesaj #31


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE (mariusc2 @ 13 Apr 2006, 07:42 PM)
Intotdeauna femeia in Romania a avut parte de un respect intangibil

Sa stiti ca exceptiile nu fac decat sa confirme regula! wink.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Apr 2006, 07:24 PM
Mesaj #32


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (mariusc2 @ 13 Apr 2006, 06:15 PM)
Intotdeauna femeia in Romania a avut parte de un respect intangibil

Ce vrea sa insemne 'respect intangibil'?


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 13 Apr 2006, 07:26 PM
Mesaj #33


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (Felina @ 13 Apr 2006, 08:24 PM)
QUOTE (mariusc2 @ 13 Apr 2006, 06:15 PM)
Intotdeauna femeia in Romania a avut parte de un respect intangibil

Ce vrea sa insemne 'respect intangibil'?

respectul de care are parte femeia romanca nu are tangenta cu barbatul... cred ca asta inseamna ...

p.s. exergy, am glumit, stiu ce-i aia "intangibil" da? ceva ce nu se asorteaza cu tanga nu? rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 13 Apr 2006, 09:20 PM
Mesaj #34


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



haida-de...respect intangibil la masculul romanesc mioritic...ma faci sa rad mah marius!Te-a luat valul,ai?Cred ca nici tie nu-ti vine a crede ce scrisesi! hh.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 13 Apr 2006, 09:24 PM
Mesaj #35


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



sorry.gif Cam ashe! laugh.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 03:46 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman