HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Lumea Dansului: Citeste si Scrie Tu Insuti-Dansand, "Dansand de-a viata"
One_Last_Dance
mesaj 15 Jan 2006, 06:28 PM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



Adie vantul frunza plopului, inmarmurirea stancii se trezeste la viata. Marea ritmeaza cu pamantul, in ritualul molcom al magneticei luni, atractie planetara, melodica, prefigurand sentimente. Puiul de lup se dezmiarda, in haita, invartind jocul "in figuri" pentru a trai, pentru sine, mai apoi. Acompaniati de ganguritul non-silabic, ochii nou-nascutului "danseaza" gesturi pentru a desprinde iubirea de mama, de fiintele dragi, jucandu-se pentru a deveni om. DANSUL este ritmul planetei circuland in venele omului, armonizandu-l cu cosmosul, cu natura inconjuratoare. Izvorand din joc devine credinta, spre a depozita liric experienta umana, "traducand" astfel trairi emotionale, uneori "intraductibile" de alte sisteme de comunicare. Devine "Declaratie de Dragoste" pentru fiinta iubita, apoi spectacol-imn de lauda fiintei umane, rostuind astfel speranta in mai bine, prin FRUMOS. In traire transcedentala, spre lumina, armonizata cu credinta intru Domnul pana la indumnezeire.
DANSUL innobileaza, intr-un festival al viitorului continuu, cu fiecare "pas", cu fiecare "figura", pledam, prin iubirea aproapelui, pentru conditia noastra umana. Pe "apele" lui sonore, sufletele noastre timide plutesc temerar dinspre vis spre ideal, "invesmantate in frumos."
DANSUL ne invata sa intrupam propriile noastre certitudini. Din "vis", prin miraj, pana la starea de extaz. Prin muzica si unduirea trupurilor noastre, piruietam spre perfectiune.
DANSUL exprima un semnificant clocot unic de viata, care intretine actiunea unei imaginatii, imbinand realitatea cu fantezia.

DANSATORUL nu e strain de singuratate... el se inchide in dans pentru a conversa cu el insusi. Dansul vine ca o transa care face legatura intre imanent si transcendent, este un mod de comunicare simbolica cu zeii, oamenii si deopotriva cu el insusi. Este un refuz al determinismului si o eliberare de limite. Prin dans el isi manifesta instinctul vietii, care aspira la suprimarea oricarei dualitati a lumii temporale.
Dansul comunica din dansator intreaga sa lume imaginara interioara... un prea plin al sufletului care necesita a fi rostuit si calauzit. In acest sens, viata vine ca un dans in care intri fara voia ta, dar imbatat de voluptatea caruia te duci, inconstient, pana la capat, cand te prabusesti istovit sub greutatea pe care singur ai adunat-o.
Dansul vine din interior, dintr-o nevoie de exorcizare a propriilor crize si blocaje... "dansul cu viata" este un joc fatal, asemanator cu dansurile barbare ale salbaticilor cu cutite in dinti, la lumina de focuri in noapte. Este un dans in care de la inceput cunosti si sfarsitul, de-a carui vraja si ispita nu te poti elibera. Doar modul tau unic de a simti, de a vorbi iti confera libertatea care mai intai se traieste si numai apoi se cunoaste.
Dansand - existi - dansul iti confera valoarea existentei. O existenta in care te poti recunoaste ca intr-o oglinda.


In Lumea Dansului castigi simtul echilibrului launtric.
Gaseste si TU un gand pe care, ti se pare, ca ti l-ai marturisit candva, dar n-ai apucat sa-l exprimi... citeste si scrie TU insuti... DANSAND.


Intr-o viata de om, o singura data poti atinge culmile. In rest, totul nu este decat a urca si a cobora de pe aceasta culme...

Acest topic a fost editat de One_Last_Dance: 15 Jan 2006, 06:41 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 30 Jan 2006, 09:00 PM
Mesaj #2


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



Din totdeauna am stiut ca am sa dau, putin cate putin, trasatura cu trasatura, chip acelui ceva necunoscut. Acel necunoscut care a patruns incet in inima mea, in sangele meu, in fiinta mea, umpland un gol care nu stiam ca exista, schimband o existenta ce nu credeam ca avea nevoie sa fie schimbata. A fost nevoie de EL pentru ca nimic in viata mea sa nu mai fie ca inainte. Acel necunoscut are acum si un nume – Dansul Sportiv – si a intrat in viata mea ca sa ramana. Am inceput sa-i primesc inlantuirea, timid la inceput, ca pe niste ecouri ale unor lucruri necunoscute, parca venite dintr-un alt spatiu, un joc care mi se dezvaluia treptat, acaparant...
Prin dans emotiile si ratiunea par a-si inversa functiile si totusi, (incredibil!) raman in ordinea lor fireasca. Dansand ajungi sa vorbesti o limba unde gandesti cu inima lucrurile pe care vrei sa le spui, iar cu mintea simti intentiile celuilalt. Este la fel ca atunci cand.......

Ar mai fi de spus, multe, dar... e prea greu.
Nu am cuvinte... cred ca asa a fost - sa-i stau in calea LUI... si daca cineva se poate dizolva in ritm de dans, atunci, eu de mult sunt in aceasta stare...





--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 16 Apr 2006, 09:18 AM
Mesaj #3


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Imi e dificil sa invadez cu statistici si referinte topicul asta inceput atat de inimos si elegant de One_Last_Dance, dar nu pot sa ma abtin. smile.gif
Astazi dimineata, citind "Prosport-ul" in metrou, am dat peste un articol care, in mod involuntar, mi-a captat atentia: "Dansul Sportiv", amintindu-mi ca exista si la Han un subiect deschis si care trateaza aceeasi tematica, si m-am gandit sa postez aici informatiile, asa, pentru necunoscatori. tongue.gif

"Dansurile sportive isi desfasoara campionatele nationale sub forma a trei competitii: pe sectiuni standard si latino, pe 10 dansuri si pe formatii"

Dansuri standard:
Vals lent - Fiind un dans de origine engleza, muzica ii confera un caracter romantic, visator, sensibil si sentimental ( wub.gif ). Este caracterizat prin inaltari si coborari ample si elegante, fiind considerat regele de necontestat al dansurilor de societate.
Tango - Contestat in trecut la Londra, pentru ca ar fi fost considerat un dans erotic ( laugh.gif ), este plin de personalitate, cu multa traire interioara care invaluie publicul cu parfumul sau.
Vals vienez - Cand valsul a ajuns in salile vieneze de dans, partenerilor le era permis sa se atinga, astfel ca era supranumit "dansul interzis" ( sorry.gif ). Este cel mai cunoscut dans standard, legat de Viena in special prin muzica familiei Strauss, iar datorita elanului atrage atat dansatorii, cat si spectatorii.
Slow-Fox - Este plin de prestanta si caracteristic stilului englezesc. Este dansul cu cea mai mare eleganta, gratie si stil si impune dansatorilor un simt al echilibrului si o tehnica a picioarelor ce trebuie bine stapanite, toate acestea conferind spectatorilor impresia de plutire pe ring.
Quick-Step - S-a dezvoltat in timpul Primului Razboi Mondial in suburbiile New-York-ului, fiind interpretat initial de africani si caraibieni. Este cel mai energic dans standard, jucaus si vioi, ritmul fiind dat mai ales de pasii iuti.

Dansuri latino:
Samba - S-a consacrat ca un dans national in Brazilia, numeroase versiuni ale acestui stil fiind etalate la Carnavalul de la Rio. Pentru a reusi exprimarea adevaratului caracter al sambei, dansatorii trebuie sa abordeze o interpretare vesela, exuberanta.
Rumba - Senzuala, subtila si pasionanta, rumba este numita perla dansurilor latino-americane, fiind un dans al iubirii si al suferintei. Are o melodicitate lirica, poate chiar un anumit melodramatism.
Cha-Cha - Un dans plin de viata, ce trebuie sa degaje o atmosfera vesela, putin obraznica, strengareasca. Se danseaza pe melodii ce au imprumutat multe elemente din jazz, beat si disco, interpretate, printre altii, de Julio Iglesias, Gloria Estefan, Ricky Martin, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez.
Passo-Doble - Atmosfera este specific spaniola. Modul de prezentare are multe in comun cu cea a toreadorului, care trebuie sa aiba contact vizual permanent cu taurul.
Jive - Influentele stilului vin de la sclavii africani din America. Dansul jive este un dans fara prea multa deplasare.

Dupa aceasta incitanta prezentare, se face o scurta referire la influentele dansului in educatia tinerilor din Romania.

"Pentru multi copii, dansurile sportive pot reprezenta si un mijloc de educatie"

Peste 5.000 de sportivi legitimati si alti 15.000 de amatori se regasesc saptamanal in cele 103 cluburi de dans sportiv afiliate la federatia de profil.
Conform oamenilor de specialitate, istoria dansului sportiv in Romania ar fi demarat inca de la inceputurile epocii, cu petrecerile de salon. "Povestea este spusa de rochiile vaporoase ale tinerelor gratioase pentru care iesirea la salonul de dans avea multe semnificatii" - se specifica in ultima revista a CN, desfasurat la Brasov.
Intre timp, salile de dans au ajuns sa reprezinte acum, nu numai locurile unde se nasc campionii dansului sportiv, ci si un mod excelent pentru petrecerea timpului liber, de relaxare. (...)
Se spune ca prima sedinta de dans reprezinta practic un prag, care, odata trecut, te cucereste. Frumosul se imbina perfect cu utilul, dansul sportiv regasindu-se la granita dintre miscare si arta.


Poate ca si de aceea, tinerele dansatoare sunt atat de romantice, visatoare, sensibile si sentimentale. smile.gif


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Apr 2006, 09:18 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
contraste
mesaj 16 Apr 2006, 11:44 AM
Mesaj #4


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Am dansat adeseori purtată de trăiri rebele. Pătrunsă de muzică nici nu mai ştiam, nici nu mai vedeam.
Până când câte un partener deştept foc, intervenea şi mă aducea cu picioarele în rândul lumii, că prea dansam a scenă!
De cele mai multe ori am dansat singură, într-o casă mare, o cameră mare şi goală. Podele vopsite proaspăt şi frecvent.
Rănd pe rănd, pereţii odăii erau un platou tibetan unde dansam învăluită-n văluri la apus, iar soarele, se oprea să vadă tot spectacolul. Dansam până nu mai aveam suflu şi picioare. Si eram rând pe rând şi munte, şi vânt. Eram structură din granit, dar, se pornea vntul.
Uitam să mai fiu om. Eram trăire şi dans. Simţire şi iubire.
Eram profetul unei singurătăţi în care m-am găsit şi m-am recules.
Preoteasa tibetană.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 18 Apr 2006, 10:50 AM
Mesaj #5


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



In momentul cand am scris acest subiect am fost destul de entuziasmata de idee, si m-am asteptat sa primesc o multime de comentarii. Mi-am spus in gand: pentru a iubi dansul, varsta nu conteaza. tongue.gif In plus, dansul te ajuta sa vezi lumea cu alti ochi, poate intr-un fel te incarca pozitiv. Iti confera incredere in tine, te face sa te simti mai frumos, mai atragator. Am gandit asa... fara sa cred un moment ca asta ar putea sa se rasfranga negativ asupra mea smile.gif
Desi foarte interesant subiectul (pentru mine), m-am trezit in mijlocul unei nepasari searbede si pe cat de lungi, pe atat de fara finalitate, am ajuns sa ma intreb ce fac, ce caut aici, despre ce vorbesc si cu cine... nici un raspuns, nici un text, nici o licarire de speranta. Cum comentariile n-au aparut, am simtit ca nu are rost sa ocup spatiul pentru atata timp cu asa ceva. In semn de protest, as fi vrut sa fac curatenie. Ei, dar in fine, nu sunt eu moderator sa pot face curatenie printre mesajele postate. Am fost si eu impulsiva (odata), noroc c-am invatat sa numar pana la zece... wink.gif
(Hai ca o dau pe gluma, dar...) sa concluzionez deci! Parerea mea sincera este ca pentru a un om care isi ia inima in dinti si scrie ceva (orice ) si posteaza acel ceva pe internet, o face pentru ochii cititorilor, asteptand interesul si comentariile lor. Parerile si comentariile sunt necesare, ele conteaza cel mai mult - insa daca un text nu ti-a placut, si nu prezinta interes, alegi sa-l ignori...
Am incercat sa-mi pastrez cumpatul si sa privesc aceasta ignoranta altfel, n-am fost sigura daca gresesc sau nu, dar am plecat de la ideea ca utilizatorii Hanului au de citit cu sutele de texte - si niciodata nu o sa aiba timp sa le citeasca pe toate - la timp.
Si uite asa, a venit si randul meu... am intuit corect. Viata este plina de evenimente... ea te invata ca trebuie sa dai importanta fiecarei clipe si clipa iti va destainui importanta ei in timp. Trebuie doar rabdare. wink.gif

Contraste - Iti multumesc, ca ma citesti si ca ai ales sa impartasesti cu mine emotiile... tot ce-mi doresc acum e sa te imbratisez si sa-ti spun ca-mi esti atat de aproape. Cum altfel sa-mi explic bucuria care ma impresoara acum, dupa ce am citit ce-ai scris? Cum altfel sa-mi explic surasul, daca nu prin aceasta imbratisare? Te mwah1.gif si-ti multumesc cu drag pentru ca mi-ai oferit zambetul pe aceasta pagina.

Il salut cu mare prietenie pe Marcus si... ii multumesc ca s-a gandit sa ne impartaseasca articolul citit din "Prosport" ... O_L_D te pretuieste in mod public si fara de margini. smile.gif
QUOTE
Poate ca si de aceea, tinerele dansatoare sunt atat de romantice, visatoare, sensibile si sentimentale.

Dansul are frumusetea lui si un caracter aparte. In loc de cuvinte, prin dans putem exprima variate trairi si emotii: iubire, bucurie, tristete, pofta de viata, "nebunie", nevoia de a ne refugia intr-o poveste cu printi si printese in ritmuri de vals sau de a ne retrage pe o plaja in ritmuri latino. Daca barbatii ar stii ce afrodiziac puternic este dansul pentru femei, cred ca fiecare barbat din lume si-ar dori sa invete sa danseze mai bine decat o face. Te tenteaza?
mwah1.gif Te pretuiesc pe mai departe...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 18 Apr 2006, 02:47 PM
Mesaj #6


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



QUOTE
daca un text nu ti-a placut, si nu prezinta interes, alegi sa-l ignori...


Aici gresesti. tongue.gif Cuvintele tale nu doar "prezinta interes"... ajung la suflet ca o terapie, la fel ca si... smile.gif
Calitatea lor provine cel mai mult din faptul ca tu traiesti dansul, te identifici cu aceasta "forta supranaturala", si totusi... atat de naturala. smile.gif Dansul este o stare de spirit mirifica prin care te "purifici" la infinit. smile.gif Orice cititor cat de cat experimentat si care a invatat sa citeasca dincolo de cuvinte, realizeaza cu usurinta implicarea ta sufleteasca si atunci prefera sa priveasca deoparte la ce e frumos, decat sa strice cu neindemanarea sa. Asa fac eu. smile.gif
Pe de alta parte, te inteleg pentru ca la fel am procedat si eu atunci cand am scris la Han si am fost dezamagit cand nimeni nu si-a spus macar o parere, crezand ca nu intereseaza. Si, cand credeam ca ma sufoc de tot, prima apreciere a venit in cele din urma ca o gura de aer de la denise. smile.gif


QUOTE
In semn de protest, as fi vrut sa fac curatenie. Ei, dar in fine, nu sunt eu moderator sa pot face curatenie printre mesajele postate

Ce bine ca nu esti moderatoare! Ma duc si-i spun lui Mihai sa nu te faca vreodata moderatoare! laugh.gif

In schimb, poti face altceva. Scrie! Scrie, deschide-ti cu grija sufletul precum o floare care-si deschide cupa. smile.gif Scrie atunci cand simti, inainte sa fuga "muza". Scrie pentru noi, danseaza pentru... smile.gif


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 21 Apr 2006, 09:51 AM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



user posted image

Dansul sportiv este o imbinare fericita intre arta si sport, placere si competitie, fair-play si frumusete! wub.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 21 Apr 2006, 03:16 PM
Mesaj #8


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



... smile.gif

Marcus - pentru mine "Povestea Dansului" este "Povestea Copilariei" traita intre joc si dans. Este o poveste despre inventivitate, indrazneala, perseverenta, loialitate, independenta, compromis si mai apoi realizari... astazi mi-a ajuns la inima atat sub forma de multumire sufleteasca, cat si ca boala.
E o boala grea, fara vindecare... dar nu "omoara", da viata. wub.gif

QUOTE
danseaza pentru... 
tine si poarta prin lume propriul tau "clocot unic de viata"

Erwin
QUOTE
Dansul sportiv este o imbinare fericita intre arta si sport, placere si competitie, fair-play si frumusete!  wub.gif
... foame, disciplina si pasiune, personalitate, gratie, forta, daruire, zambete, lacrimi, echilibru launtric, atacuri de panica, bretele rebele si parchet alunecos, dans si spectatori vrajiti, parinti speriati, note, lacrimi... note, lacrimi, cupe!!! Impresii si ecouri, stralucire si faima. Si iar lacrimi... de toate felurile.
Dansul - iti deschide "O Usa Catre Univers" si... TU ramai acolo fermecat tot restul vietii... wub.gif

"Fiecare dansator poarta in sine propriul PARADIS".


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 21 Apr 2006, 03:20 PM
Mesaj #9


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Am mai multe poezii scrise despre dans.
Intră în paginile mele şi vezi "Fata care dansează". Să-mi scrii acolo daca fata a dansat pe gustul tău.
Este ceva mai în urmă.
"Crociuri, Fulguraţii, Fantezii"
Cu drag...

Acest topic a fost editat de contraste: 21 Apr 2006, 06:13 PM


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mirona
mesaj 21 Apr 2006, 05:57 PM
Mesaj #10


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 117
Inscris: 14 January 06
Forumist Nr.: 7.661




Sunt convinsa ca sunt multi pasionati de dans pe han dar zilele acestea au fost mai retinuti avand in vedere ca este post!

Dansul.....pentru unii ste un mod de viata...sa traiesti viata in pasi de dans trebuie sa fie minunat.
Cand sunt trista sau prea fericita pun muzica si dansez si dansez pana la epuizare. E minunat pentru ca in momentele alea uit de probleme, uit de realitatea cruda si imi pot imagina orice, orice vreau.....imi pot imagina ca dansez la cel mai frumos bal, la balul vietii mele....

Pentru mine muzica este foarte importanta, sunt melodii care nu ma inspira deloc, melodii pe ale carei acorduri nu pot schita nici o miscare dar sunt melodii pe care as dansa la nesfarsit. Eu sunt o persoana dinamica si prefer dansurile dinamice, valsul lent ma cam plictiseste....




--------------------
Spera in mai bine si pregateste-te pentru mai rau.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 23 Apr 2006, 03:21 AM
Mesaj #11


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



QUOTE
... foame, disciplina si pasiune, personalitate, gratie, forta, daruire, zambete, lacrimi, echilibru launtric, atacuri de panica, bretele rebele si parchet alunecos, dans si spectatori vrajiti, parinti speriati, note, lacrimi... note, lacrimi, cupe!!! Impresii si ecouri, stralucire si faima.Si iar lacrimi... de toate felurile


... si de bucurie pe podium:

user posted image



--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 28 Apr 2006, 10:52 AM
Mesaj #12


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



@ mirona

Acum, dupa ce te-am citit, pot spune ca am ramas placut impresionata. Mirona, multumesc si te invit sa mai povestesti... orice schimb de cuvinte intre noi va atinge pragul unui tonus ce poate fi foarte bine socotit drept unul de tremur launtric. Dansul este un limbaj universal.
Eu am o vorba: "Daca dansezi mereu, viata te obliga sa nu te mai opresti niciodata."
QUOTE
Eu sunt o persoana dinamica si prefer dansurile dinamice, valsul lent ma cam plictiseste...

- De ce elimini din start valsul?
Cateodata pofta vine mancand... smile.gif
"A iubi sa valsezi" inseamna in opinia mea sa ai "starea" necesara, partenerul drag si muzica... wink.gif
O zi buna si sari peste "valsul lent ma cam plictiseste" smile.gif
Valsul iti poate arata cum sa visez cu ochii deschisi... si sa savurezi fiecare clipa!

Acest topic a fost editat de One_Last_Dance: 28 Apr 2006, 10:54 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 29 Apr 2006, 01:03 AM
Mesaj #13


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



valsul lent este un dans dificil, tocmai pentru ca e lent! miscarile si pozitiile trebuie sa fie perfecte, se observa cea mai mica greseala! e mult de munca, dar pentru cine il stapaneste toate celelalte dansuri standard vin de la sine... smile.gif

la fel este si slow-fox, "pasul vulpii" smile.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 29 Apr 2006, 01:21 AM
Mesaj #14


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



In aceasta perioada au loc competiile interne de dans sportiv. smile.gif

29.04.2006 - Bucuresti, CUPA ALESSIA
13.05.2006 - Sibiu, CUPA SIBIU
20.05.2006 - Pitesti, CUPA DANSULUI FLORILOR
27.05.2006 - Bucuresti, CUPA MUNICIPIULUI BUCURESTI
03.06.2006 - Galati, CUPA FANTEZIA

Detalii pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 14 May 2006, 10:49 PM
Mesaj #15


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



Dansul este simbolul pasiunilor dezlantuite... adeseori, ritmurile Dansului Sportiv sunt expresia unei atitudini aparte fata de viata...

Doamne, Dumnezeule, AJUTA-MA!... se ruga ea cu voce inceata. Te rog!...
Dansa, de parca dansul acesta avea sa NU se mai sfarseasca niciodata...
El era un dansator desavarsit si o conducea cu mare siguranta, dar EA... plutea, pe jumatate aievea, pe jumatate visand... Desi dansa, uitase complet de picioare. Cum ar fi putut sa se gandeasca la pasi de dans cand era permanent cu gandul in alta parte... un val de fierbinteala ii strabatu corpul, si genunchii amenintau sa cedeze...
Muzica incetase de mult, cand realitatea se prabusi asupra ei facand-o sa se trezeasca din visare...
Pe coridorul lung, luminat puternic, fugea cat putea de repede... cand ajunse la prima treapta a scarii se opri si se intoarse scurt, privind in urma ei o clipa... voia sa vada daca este urmarita...
Mai apoi... instinctiv, facu un pas inapoi... in noapte...
Era o noapte calda, intunecoasa, pe care LUNA nu reusea sa o lumineze. O noapte linistita si pasnica. Dar toata aceasta pace nu reusea sa patrunda in sufletul ei, in care sentimentul ratarii se invalmasea furtunos...
Cuprinsa de disperare incepu sa suspine nestapanit. Plangea in hohote pentru ca nu intrezarea nici o speranta. Lacrimi sarate i se rostogoleau pe obraji cazand la picioarele ei... Trairi de insatisfactie si dezamagire.
Insatisfactie? Dezamagire ? Furie ? Regret ? Poate "doar" regret...


Sfarsit in Semifinala... L. 11
Pentru finala - in concurs au mai ramas sapte concurenti.
Incurajari: NU stii sa-ti camuflezi emotiile si micile gafe. Mai ai multe de invatat in DANS, mai ai de lucrat cu detaliile tehnice in scena si, cine stie, s-ar putea ca dupa... Nu fi trista... ~ V. ILES ~

Nu vreau doar o prezenta care se inscrie frumos in decorul scenei... Vreu totul sau nimic.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mirona
mesaj 15 May 2006, 10:52 AM
Mesaj #16


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 117
Inscris: 14 January 06
Forumist Nr.: 7.661



Multumesc pentru invitatia de a scrie aici! mwah1.gif

Desi nu este printre ritmurile preferate de mine, ma descurc destul de bine la valsul lent. E minunat sa plutesti pe ringul de dans, sa te lasi purtat de muzica, uneori imi place sa inchid ochii si sa nu ma gandesc la nimic, doar sa dansez.
Si pentru ca tot ce fac, fac cu multa pasiune si dansul il fac cu multa dragoste si cu multa, multa daruire! Nu degeaba instructoarea mea mi-a spus data trecuta ca-mi iau rolul prea in serios (eu eram pe postul de barbat in perechea noastra!!!) Ce sa fac daca suntem mai multe fete???

Prefer tangoul, mi se par mult mai expresiv si mai senzual. Regret amarnic ca nu am mai gasit bilete la spectacolul asta:

Razvan Mazilu prezinta " Un tango mas" la Odeon
Teatrul Odeon programeaza spectacolul "Un tango mas" cu Razvan Mazilu si Monica Petrica. Spectacolul este semnat de Razvan Mazilu, iar directia de scena ii apartine lui Alexandru Dabija. Costumele sunt realizate de Wilhelmina Arz, show-ul fiind realizat cu participarea Clubului Tangotangent (coordonator, Daniel Mandita, Amalia Iscu, Anisia Popescu, Cristina Patru, Monica Surubariu, Lucian Stan, Gilbert Iscu, Catalin Valeanu). Primele reprezentatii sunt programate vineri, sambata si duminica.


Oricum, pe 27 mai voi merge si eu la concurs!
Ca spectator evident, trebuie sa-mi incurajez instructorii!
Va astept acolo!








--------------------
Spera in mai bine si pregateste-te pentru mai rau.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 16 May 2006, 11:00 AM
Mesaj #17


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



Dupa cum spunea Thomas Mann ~ "Talentul nu este ceva usor, nu este joaca, nu este doar o simpla inzestrare... talentul a fost intotdeauna un bici cumplit."
Dansul se va aflat mereu sub biciul talentului.
Eu as spune ca: "Dansul este un Munte ~ daca iti doresti sa ajungi in varful muntelui trebuie sa stii ca in fiecare zi trebuie sa urci putin. Nu mult, doar cativa pasi, dar constat..."


@ Mirona ~ ma bucur sa te simt alaturi si ma bucura mesajele tale, mai ales, cand simt ca impartasim aceeasi bucurie in ritm de dans... mwah1.gif
Te mai astept...



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mirona
mesaj 16 May 2006, 12:14 PM
Mesaj #18


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 117
Inscris: 14 January 06
Forumist Nr.: 7.661




Mi-am amintit o "vorba de duh" a unei doamne ceva mai coapte, ei bine doamna asta spunea ca placerea unui dans cu partenerul potrivit poate fi egala cu placerea unei partide de sex. rofl.gif Acum ma gandesc ca depinde si de sex! laugh.gif

Totusi ma gandesc ca asa cum nu pot face sex cu orice barbat, nu pot dansa pe orice melodie. Sunt melodii care pur si simplu nu ma inspira, nu imi creaza dorinta de a ma undui pe ritmurile ei, pot cel mult sa ma legan putin. Sunt melodii, dansuri care-mi amintesc anumite momente din viata, care ma fac sa retraiesc anumite senzatii....Cand dansez reusesc sa ma detasaz de tot ce ma inconjoara, pot sa-mi imaginez ca sunt oricine, oriunde...


--------------------
Spera in mai bine si pregateste-te pentru mai rau.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 17 May 2006, 09:27 AM
Mesaj #19


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Imi aduc aminte cum anul trecut, pe vremea asta, calcam pt prima oara pragul unei scoli de dans destul de cunoscute. Desi motivul nu a fost pura placere, la un moment dar prinsesem drag. Am avut parte de un antrenor bun, fost campion mondial si component al trupei Codreanca din Republica Moldova. Initial am incercat sa invatam cativa pasi de vals, caci se apropia nunta si tineam mortis sa facem o figura frumoasa in deschidere. Numai ca valsul fusese programat doar cu 3 saptamani inainte de nunta, pana atunci trebuind sa trecem prin restul dansurilor standard si mai ales latino. Fiind o scoala de dans si nu cursuri intensive, am inteles ideea de a invata si altceva decat ce ne propusesem. Ce nu am suportat au fost incalzirile prelungite si faptul ca nu eram impartiti pe grupe valorice. Am ramas cu un gust si o amintire placuta despre rumba si samba, dar la suflet mi-a mers paso-doble. Nu stiu de ce, era probabil cel care mi se potrivea cel mai bine ca si temperament. Dansurile standard au fost delicate, in general, insa prea sobre pt mine si sotia mea. Tango-ul pot sa spun ca l-am invatat cel mai bine si valsul vienez. Din pacate, la nunta am fost prea ocupati cu intampinarea invitatilor incat am uitat sa vorbim cu formatia sa inceapa cu un vals vienez, si ne-am trezit cu Valsul Miresei care avea un alt ritm si alti pasi. laugh.gif Sincer sa fiu, nimic din ce am invatat la dans nu am putut aplica la nunta desi ne-am fi dorit. Sotia a avut o rochie cu trena si la rumba pot sa zic ca i-am facut rochia praf asa ca am renuntat. smile.gif Ramane insa ideea ca deindata ce ne vom mai reveni cu timpul liber si cu sanatatea sa continuam ceea ce am inceput. E prea frumos dansul ca sa te faci ca ai uitat gustul sau. Sunt suficienti doi pasi intr-o sala ca sa iti trezeasca interesul. Sunt unii care merg de placere, altii pentru performanta, diferenta o face talentul nativ si exercitiul. Peste toate insa ramane senzatia de bine atunci cand reusesti sa inchei un dans frumos alaturi de partenera.

Frumos topic. Bravo.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 18 May 2006, 11:56 AM
Mesaj #20


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



@M. - incerc sa te ajut (in masura in care pot) pentru "Referatul Tau"... tongue.gif

In Dansul Sportiv, ca oricare dans, pentru ca, nu stiu cat de mult pot spune ca e foarte diferit de celelalte, la urma urmei, toate sunt diferite intre ele, poate doar e mai "spectaculos decat celelalte"... asa ca, dansul, in general, necesita atitudine, necesita sentiment, trebuie sa traiesti muzica, iar muzica sa treaca prin tine, fiecare bataie muzicala reprezinta o bataie a inimii, apoi imediat, bataile inimii fac picioarele sa asculte muzica si sa o urmeze, si apoi, dansatorul, traind parca din ritmul muzicii, danseaza ca niciodata...
Dansul e pasiune, dar ca sa iasa pasional si rapid trebuie sa simti muzica in tot corpul si sa fii tu insuti "pasional"... smile.gif O alta conditie esentiala in Dansul Sportiv e sa stii pasii, dupa ce-i stapanesti perfect poti sa lucrezi si la alte aspecte... ca sa poti exprima forta, siguranta, pasiune, trebuie sa stii foarte bine ce ai de facut - dar NU UITA sa simti muzica - ea te conduce, incearca sa simti unduirea sunetelor si pasii vor veni de la sine... wink.gif
Si nu in ultimul rand, trebuie sa "PUI" suflet in fiecare pas pe care il faci, ca totul sa fie PERFECT. Dansatorul este un actor, doar ca scena lui este ringul de dans - unde arati ceea ce simti si unde nu esti constrans de nimeni si de nimic, unde iti poti lasa libera imaginatia si corpul tau poate transpune in miscari ceea ce sufletul simte.
In general, muzica potrivita pentru "Dansul Sportiv" este muzica veche, anii 70-80 (muzica folosita la concursuri), dar asta nu inseamna ca nu se pot adapta pasii de dans sportiv, anului 2006... laugh.gif (exclus manele)

Nu stiu cat de bine m-am facut inteleasa, insa un lucru as vrea sa subliniez - atat timp cat nu dansezi de performanta, ci numai de placere, poti face ce vrei, nu se impun limite, esti liber sa alegi miscarile, pasii, muzica, PARTENERA, poti arata si trai ceea ce sufletul tau simte... wink.gif
(Urmeaza completarea prin PM) tongue.gif

@skysurfer - Multumesc! Mi-e bine sa stiu ca te-ai lasat pentru o clipa emotionat de Dansul Sportiv. Imi place cum gandesti... si banuiesc ca nu ai nevoie de o confirmare, de o lauda, dar pur si simplu mi-a placut interventia ta.
wink.gif Fa bine si mai treci - te asteptam cu noi ganduri... smile.gif




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 8 Jun 2006, 01:54 PM
Mesaj #21


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



Dansând... pentru tine.

Emotiile au atins cotele cele mai inalte. Mai erau cateva minute pana cand urma sa intre in scena. In culise, incerca sa repete inca o data primii pasi pe care urma sa-i execute. Un gest masinal, instinctiv, facut mai mult pentru stapanirea nelinistei dinaintea momentului...
Caci dansul il stapanea la perfectie. Fiecare gest, fiecare miscare, fiecare masura.
Era foarte emotionata - urma sa danseze din nou pentru EL - trebuia sa sustina o partitura care cerea, poate mai mult decat multe altele, gingasie, sensibilitate, expresivitate. Avea sa interpreteze un vals vienez pe muzica Serenadei de Schubert. Muncise mult. Repetase de atatea ori. Era obisnuita sa-si stapaneasca emotiile...
Invatase in toti acesti ani ca - adevarati oameni au taria de a nu se da in vileag cand ii doare ceva.
Iar acum, mai mult ca oricand, ea trebuia sa fie asa cum si-ar fi dorit EL sa o vada...
Pe scena, sub vraja muzici, era la inaltime. Totul ii iesea perfect. Tinuta ei de dansatoare o facea sa se asemene cu tulpina firava, dar mladioasa a nufarului ce se indoaie gratioasa la orice adiere a vantului pe oglinda lacului.
Fiecare gest al ei, subliniat discret de unduirea volanelor, asezate in straturi pe rochita ei diafana, era un mesaj al iubirii, un triumf al tineretii navalnice. Cel putin asa intelegeau spectatorii, emotionati de muzica si de valsul tinerei care vibra prin toata fiinta ei.
Ea insa era departe de toate acestea. Inimioara ii batea cu durere. Tresarea de fiecare data cand gandul ii zbura la iubitul ei drag care, tocmai acum, nu putea fi aici... asa cum, NU a fost si NU va fi NICIODATA. Sa o vada pe ea cum plutea parca, inaltandu-se ori aplecandu-se duios, pe firul dureros al melodiei schubertiene, cu trupul ei firav, ce tindea tot mai sus, pe masura ce isi ridica bratele si care se pleca atat de elastic, in suavele reverente pana la pamant.
Dansa parca fara sa auda muzica... era transpusa cu totul miscarii, pasilor, masurii. Simtea muzica in fiecare fibra a muschilor, in inima si in gand. Era atat de sigura pe ea, incat orice greseala era exclusa.
Spectatorii aflati in randurile din fata au putut remarca la un moment dat, lacrimi in ochii dansatoarei - "Vai draga, exclama in soapta o doamna, adresandu-se vecinei ei, fetita aceasta plange!"
De unde sa cunoasca spectatoarea, ca intregul dans oferit de micuta dansatoare, ca si stropii de roua din ochii ei erau, in acea zi de vara, pentru iubitul ei drag, tintuit in departare... zi de zi, noapte de noapte.


"Exista momente in viata, cand iti este atat de dor de cineva drag incat ai dori sa rapesti aceea persoana din visurile tale pentru a o imbratisa cu adevarat."
One_Last_Dance


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 20 Jun 2006, 11:33 AM
Mesaj #22


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



Pe aceasta lume, nu cerem nicicand sa fim vesnici, ci vrem doar sa nu ne vedem actele si faptele pierzandu-si brusc sensul intr-o zi. Pentru ca atunci ni se arata vidul care ne inconjoara. Un vid cu atat mai "vid", cu cat o strafulgerare neasteptata pare sa despice uneori un destin. Atunci vine momentul sa ne gandim la ce se intampla, de fapt, sau sa ne intrebam, mai bine zis, de ce se intampla...
Nu stii ce s-ar fi ivit din tine. Nu stii ce Pasare Maiastra si-ar fi intins aripile din tine...
Da, din pacate, se intampla adesea in viata evenimente nefericite, care ne fac sa ne gandim la transformarea noastra in spirit. Se intampla aproape de noi inevitabilul, se intampla familiei, prietenilor, cunoscutilor...
Dramele sunt multe in viata. In urma lor raman de trait atat de putine prietenii, gingasii, iubiri, dansuri...
In asemenea momente ne oprim pentru o clipa si ne intrebam: trebuie sa ne supunem sau sa luptam? Trebuie sa te supui pentru a supravietui, si apoi sa lupti pentru a continua sa existi? In loc de raspuns, te gandesti si iti spui ca viata nu este nici simpla, nici complicata, nici cruda, nici dreapta, nici limpede, nici mohorata, nici contradictorie, nici coerenta.
Viata este un miracol... cat este - si atat.

Lumea dansului pledeaza pentru dans ca posibil raspuns in fata vietii... Dansatorul sarbatoreste viata cu fiecare pas in ringul de dans, caci dansul e un asemenea act de creatie, e un drum special, e un dar imens care vine sa faca viata mai frumoasa, sa exprime bucuria de a trai in eternitatea unei clipe pe scena si, nu in ultimul rand, sa lase o urma a trecerii...



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
One_Last_Dance
mesaj 20 Jun 2006, 12:13 PM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 683
Inscris: 26 December 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 5.291



"Dansul vine sa umple golul intre ceea ce avem sau ceea ce suntem acum si ceea ce dorim sa fim."

Cuvintele nu sunt de prisos nici chiar atunci cand credem ca nu mai e nimic de spus. Chiar si atunci cuvintele mai pot avea un rol... de alinare, de intristare, de razvratire, de... nu de ura impotriva nedreptatii, pentru ca nedreptatea este doar o clipa de trecere, dupa care devine dreptate... nici de ura impotriva inegalitatii, caci inegalitatea este o ierarhie vizibila sau invizibila... nici de ura impotriva dispretului de viata pentru ca, daca te supui celui mai tare decat tine, darul vietii tale devine schimb. Ci de ura impotriva arbitrariului permanent, caci el surpa chiar sensul vietii, care este dainuire in insusi acest schimb pe care omenirea il face mereu cu cerul... sau cu pamantul...
Sa nu ne poticnim in limbajul nostru caci, daca impunem viata atunci intemeiem ordinea lucrurilor, dar daca impunem ordinea, atunci impunem moartea.
Sa impunem viata si sa mergem mai departe ~ Dansand cu Viata ~

...
mwah1.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 6 Sep 2006, 01:32 PM
Mesaj #24


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



In vara aceasta 2006, are loc prima serie de Cursuri intensive la CenterStage in Bucuresti. Inscrierile au inceput de pe 10 august pentru a lua parte la unul din cursurile de dans, muzica, teatru sau arte vizuale!

Un curs integral dureaza 2 saptamani, ritmul fiind de cate 3 sedinte pe saptamana.

Adulti & adolescenti
Durata unei ore de curs: 120 de minute;
Pret integral: 60 de euro;

Copii
Durata unei ore de curs: 90 de minute;
Pret integral: 45 de euro;

TAXE ABONAMENT:
Participarea la unul dintre cursurile oferite se face pe baza unui abonament in valoare de 50 EURO (TVA inclus)/luna care include:

2 sedinte (de cate 75 min)/saptamana;
o sedinta/luna la alt curs oferit de Studioul de Arte Scenice si Vizuale, la care cursantul participa gratuit si in calitate de audient (pe baza de programare);
evaluarea semestriala orala a cursantului intr-o discutie cu profesorul cursului (la cerere si pe baza de programare);
diploma de absolvire

Pentru detalii despre cursurile de dans sportiv vizitati pagina
http://www.centerstage.ro/departamente/dans-sportiv.html


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 11 Sep 2006, 08:25 PM
Mesaj #25


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Astazi s-au afisat pe internet rezultatele concursului de Dans Sportiv sustinut la Reghin pe 3 septembrie, competitie intitulata "Cupa Mirona". Felicitari tuturor dansatorilor si dansatoarelor, indiferent de locul ocupat! flowers.gif

http://www.dancesport.ro/rezultate_view.ph..._competitie=163

Pe 8 septembrie a avut loc la Iasi "CUPA IASULUI - NIKONS". Iata in continuare concursurile de dans sportiv care se vor desfasura pe plan intern pana la sfarsitul anului.

16.09.2006 - Ploiesti, FESTIVALUL NATIONAL DE DANS SPORTIV
23.09.2006 - Bucuresti, CUPA MUNICIPIULUI BUCURESTI
30.09.2006 - Medias, CUPA MEDIAS
07.10.2006 - Bucuresti, CUPA STELELE DANSULUI


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Romelia
mesaj 21 Sep 2006, 02:59 PM
Mesaj #26


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 451
Inscris: 21 June 06
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 8.375



Cupa Mirona
Reghin, 03.09.2006
Organizator : Vasile Gliga


Clasa D 16-35 ani ST
Loc.
1. Bunu Ovidiu - Apaţiei Daniela Maria C.D.S.FOREVER DANCE, Sibiu 19
2. Culda Florin Dacian - Florut Daniela Oana C.D.S.STEPHANY, Oradea 18
3. David Ionuţ Cristin - Sinka Melinda C.D.S.FAN DANCE CLUB, Brasov 17
4. Dominte Marian Ionut - Radulov Nicoleta C.D.S.FIESTA 2000, Bacau 16
5. Ilyes Lorand - Maries Vaida Carmen Andrada C.D.S.PRODANCE 2000, Baia Mare 15
6. Marincas George Adrian - Popa Alexandra Monica Ele C.D.S.QUASAR, Oradea 14
7. Szentes Zsombor - Szilveszter Dorottya Iuliana C.D.S.REAL DANCE, Miercurea Ciuc 13
7. Covasa Sergiu Dan - Berecz Anita Gyongyver C.D.S.QUASAR, Oradea 13
9. Legman Vlad - Ghita Andreea Carina C.D.S.QUASAR, Oradea 11
10. Chioreanu Ovidiu Rares - Vig Kinga Reka C.D.S.QUICKSTEP, Cluj-Napoca 10
10. Micu Laurentiu - Pop Cezara Cristina C.D.S.QUASAR, Oradea 10
12. Loga Lorant - Fodor Imola C.D.S.ROYAL DANCE CLUB, Satu-Mare 8
12. Tanasa Romeo Iulian - Cimpeanu Mihaela C.D.S.FIESTA 2000, Bacau 8
14. Vizireanu Adrian Anghel - Dorca Iulia Asociaţia C.S.FANTASY DANCE, Sibiu, Cisnădie 6
15. Iagaru Alexandru Daniel - Mihailescu Alexandra Adriana Asociaţia C.D.BOLERO, Timişoara 5
16. Pană Răzvan Gabriel - Pană Raluca Mihaela C.D.S.GENERATIA 9, Bucuresti 4
17. Ureche Vlad Stefan - Borcan Raluca Maria C.D.S.VIVA DANCE, Craiova 3
17. Plugariu Constantin Catalin - Ionescu Madalina Maria A.C.D.S.LA PASSION, Brasov 3
19. Remeuz Valentin Marian - Toader Paula C.S.DANSUL VIORILOR, Reghin 1
20. Petran Vlad Liviu - Trandafir Julia C.D.S.GALACTIC, Baia Mare 0

...
"Felicitari tuturor dansatorilor si dansatoarelor, indiferent de locul ocupat!" flowers.gif flowers.gif flowers.gif
wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
frozen.blue
mesaj 27 Sep 2006, 02:49 PM
Mesaj #27


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 57
Inscris: 10 September 06
Din: bacau
Forumist Nr.: 8.653



zilele trecute in Columbia a avut loc un concurs de dans (indiferent de varsta) s-a dansat salsa si tango!....13 ORE!!!!!!!


--------------------
my life is changing every day..........in every possible way!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Romelia
mesaj 27 Sep 2006, 06:55 PM
Mesaj #28


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 451
Inscris: 21 June 06
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 8.375



frozen.blue han.gif ... si in Lumea Dansului. smile.gif

Iti multumesc mult - pentru 'popas'. Vizita ta ma umple de bucurie.
Ti-am simtit gandurile prin cuvinte. Si... uite asa, am ajuns si eu... 'AICI' wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Romelia
mesaj 30 Sep 2006, 01:30 PM
Mesaj #29


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 451
Inscris: 21 June 06
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 8.375



La momentul potrivit aparatul se lasa automat, cu o miscare fasaita ca de reptila. Iar la primul contact muzica tasni...
Los Carinosos.
Incepu sa danseze singura, in mijlocul camerei. Imbracata intr-o rochie de culoare lila dintr-un material usor, subtire, bine intins pe bust, strans in talie cu un cordon subtire, jupa scurta si ampla.
Dansa cel mai frumos cha-cha-cha din lume - Los Carinosos.
Dansul nu-i suia in picioare, ci in bazin si in sira spinarii, supunandu-i corpul la un fel de unduire languroasa, de moleseala, de daruire si refuz, ca un trap convulsiv pe o strada care revine continuu in acelasi punct, ca o voluptuoasa incapatanare, ca un joc intre un val si urmatorul, un ritmic act al iubirii care te trage in sus si in jos, frenetic, masurat, precis, obosit, insatiabil, precum febra spiritului la ceasul amurgului in hatisurile africane cand sufletul se pierde in plasmuiri si aduceri aminte, ca lumina vanata a stradutei din ale carei adancuri o voce cheama, ca rumenele buze ambigui care s-au deschis pentru o clipa a promisiune muta in reverberatia farurilor, ca un ciocan bland si crud care loveste din trei in trei cu o scurta pauza la mijloc, din trei in trei loveste, pluteste si surade invingatoare simtind seva irezistibila si adevarata a vietii.
Danseaza dintr-un impuls copilaresc, din surplus de energie, din placerea de-a dansa.
Stie sa danseze cha-cha-cha in mod uimitor, cu o stapanire absoluta, danseaza simplu ca un ram desfrunzit incarcat de tristete, danseaza fericita.
Nu-si da seama insa, dansand, de ceea ce i se petrece in suflet. Pentru ca dansand, purtata de o forta misterioasa, se elibereaza, fara stirea ei, oferindu-se muzicii. Gaseste o eliberare o data cu risipirea in ritm. Ori poate intelege haotic ca prin dans devine alta faptura.
Era afara, era straina, apartinea unei alte omeniri, de neajuns, se bucura de minunata senzatie a libertatii, usoara si pura, nu apartinea nimanui ci doar ei insasi, ba nici chiar ei, ci cuiva mai frumos, muzicii, dansului, poeziei.


- Stii sa dansezi cha-cha-cha?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
frozen.blue
mesaj 5 Oct 2006, 05:47 PM
Mesaj #30


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 57
Inscris: 10 September 06
Din: bacau
Forumist Nr.: 8.653



nothing new.....I waiting!!!


--------------------
my life is changing every day..........in every possible way!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Romelia
mesaj 9 Oct 2006, 04:03 PM
Mesaj #31


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 451
Inscris: 21 June 06
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 8.375



El intra in sala, se aseza intr-un fotoliu, cat mai aproape de scena, infiorat de o placere amara.
Iat-o!
Mica dansatoare - cu o rochie scurta si diafana de muselin si cu fata pudrata ca sa se armonizeze cu rochia, se invartea incet pe varful picioarelor, cu bratele ridicate si cu mainile impreunate in arc deasupra parului stralucitor.
Un fel de poza - o ironie.
Pe fata ei se putea citi aceeasi expresie naiva de altadata, ca de porumbita. Cu toata ineptia miscarilor, ceva divin din dansul ei il cuceri. De mai multe ori se avanta in niste piruete in lungul si in latul scenei, si din cand in cand era prinsa de partenerul ei imbracat intr-un costum negru, foarte strans pe corp si cu fata pudrata ca si a ei, care o apuca si o intorcea cu fata in jos, cu un genunchi indoit, in afara si cu varful piciorului lipit de glezana celuilalt, cu bratele arcuite deasupra capului. Apoi, cu bratul tanarului in jurul taliei, ea se inalta pe varful unui picior, rasucindu-se incet, si ridicandu-l pe celalalt, in sus, iar tremurul corpului ei demonstra tuturor dificultatea miscarii; apoi, revenind, facea un salt inainte, cu bratele ca niste aripi, apoi un nou salt inapoi, pe chip cu aceeasi expresie pierduta, ca de porumbita, iar picioarele ei perfecte straluceau, albe ca si cum ar fi fost din argint.
Pe scena era adorabila.
Ridicandu-si bratele, el aplauda... ea isi roti privirea si tresari imperceptibil - doar atat.
Aparu pentru "Ultimul Dans", de data asta singura, doar cu propria ei imagine reflectata intr-un mic lac inconjurat de verdeata, care se afla in mijlocul scenei. Intr-o rochie stransa pe corp, de culoare verde ca marea, taiata ici si colo pentru a-si arata picioarele, si cu margarete si flori de cires, in parul desfacut, se roti in jurul propriei ei imagini din apa, apatica, palida, nefericita; apoi, luandu-si incet degajarea necesara unei desfasurari totale, dansa cu frenezie, pana cand, prinsa intr-o raza de lumina a reflectorului, se scufunda in apa aparenta si pluti pe spate printre florile de nufar.
Era fermecatoare acolo, cu ochii inca deschisi, cu gura intredeschisa, cu parul lasat pe spate.
Din nou el ridica mainile ca sa aplaude, dar... Cortina se lasa brusc de parca voia sa lase plubicului iluzia ca tanara dansatoare s-a inecat.
... in fundal, o voce fredoneaza o melodie, cu un tempo mult incetinit, peste aceasta melodie o alta voce te cheama din cand in cand pe nume, apropiindu-se de urechea ta.
Totul in surdina.


Iar... TU parasesti sala imbatranind treptat, cu fiecare pas ce te poarta spre culise.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
frozen.blue
mesaj 23 Oct 2006, 10:11 PM
Mesaj #32


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 57
Inscris: 10 September 06
Din: bacau
Forumist Nr.: 8.653



cunostintele tale despre dans...ma uimesc. Sti ceva despre DANSUL IRLANDEZ?


--------------------
my life is changing every day..........in every possible way!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 24 Oct 2006, 02:43 AM
Mesaj #33


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Dansul Irlandez nu este Dans Sportiv, ci un dans national, nu-i asa? Altă pereche de pantofi! spoton.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Romelia
mesaj 24 Oct 2006, 02:49 PM
Mesaj #34


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 451
Inscris: 21 June 06
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 8.375



- Erwin - ai 'grait bine' - wink.gif

Fiecare tara are muzica ei, stiluri de dans diferite... ar fi cu advarat o experienta unica sa dansezi cu fiecare, mai ales ca nu stii ce stiu ei, sa poti sa simti pasiunea, bucuria, tristetea ce ii inconjoara...
Imi place tot ce tine de Irlanda; in credinta populara irlandeza, se crede ca sub apa exista o lume la fel de frumoasa ca si pe pamant, cu dealuri, munti, campii insorite, copaci si flori. Aici, se spune ca, timpul si-ar fi pierdut - PUTEREA.
Imi place muzica lor, atat cea veche cat si cea noua, parca are darul sa inmoaie pietrele si sa miste copacii din loc; imi place muzica folk irlandeza si scotiana, imi plac filmele, imi plac dansurile lor traditionale, dansul lor are atatea surprize (ritmice) incat nu am reusit pana acum sa ma plictisesc de el, dar nu ma pot aventura sa povestesc despre ceva ce n-am trait in realitate... smile.gif
Dansul Irlandez - e ca un mic secret care se pastreaza in cercuri private - ma depaseste.
Dar... o sa-l intreb pe "Amicul Meu" ~ Michael Flatley ~ " smile.gif " ~ zambesc, pentru ca e un fel de trimitere ~ el cand danseaza simte muzica parca intr-un alt mod, cu mai multa pasiune; e ceva ce eu nu pot explica in cuvinte... trebuie neaparat sa vorbim cu el, sa-l vedem dansand ca sa intelegem...

@ frozen.blue ~ no-offence... wink.gif

Uneori, stau si ma intreb: de ce s-au apucat oamenii sa danseze?

"Lord Of The Dance ~ Feets Of Flame"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Romelia
mesaj 2 Nov 2006, 02:19 PM
Mesaj #35


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 451
Inscris: 21 June 06
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 8.375



~ Dansurile Standard ~
1. Vals lent
http://www.youtube.com/watch?v=YZWAz5ZWsTo
http://www.youtube.com/watch?v=KQPFvJhYqc4

2. Tango
http://www.youtube.com/watch?v=gEe2j43X-Ms
http://www.youtube.com/watch?v=YfKc-mU30EQ...related&search=
(Fabio Selmi & Simona Fancello)

3. Valsul Vienez
http://www.youtube.com/watch?v=KEdJ6pQXmoU...related&search=
(Timothy Howson and Joanne Bolton)

4. Slow Fox
http://www.youtube.com/watch?v=9ROW7N6SQ5g...related&search=

5. Quick Step
http://www.youtube.com/watch?v=X0-1A6e3kTY
(Paolo Bosco and Sylvia Pitton)
http://www.youtube.com/watch?v=XvheTTktx4Q...related&search=


~ Dansurile Latino Americane ~
1. Samba
http://www.youtube.com/watch?v=BqGozv-YUUA...related&search=
(Sara & Tony Samba)

2. Cha Cha Cha
http://www.youtube.com/watch?v=mFFklzYA6Sw...related&search=
(Tony Dovolani & Elena Grinenko)
http://www.youtube.com/watch?v=clpNQOqF85Q...related&search=

3. Rumba
http://www.youtube.com/watch?v=YTIOeWlSHM8
http://www.youtube.com/watch?v=gK62bpjkmkg

4. Paso Doble
http://www.youtube.com/watch?v=xi6ZFU5k8Os
http://www.youtube.com/watch?v=0kaNMgYTjlI...related&search=

5. Jive
http://www.youtube.com/watch?v=u5_q2ZaDlpQ...related&search=
(Sara & Tony)
http://www.youtube.com/watch?v=rxvQ6yNGIes
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 12:46 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman