HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

> Imagini Si Trairi De Vis, Senzatia recurentei, reusitei, etc.
mărăcine
mesaj 26 Dec 2005, 05:45 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 433
Inscris: 19 September 04
Din: campul ars de soare
Forumist Nr.: 4.510



As vrea sa desprind aceasta discutie de la subiectul despre deja-vu, pentru ca mi se pare foarte interesanta si cred ca merita sa fie tratata separat. Citez din contributiile lui Amenhotep si bonobo:
QUOTE (Amenhotep)
Mie mi s-a īntāmplat să visez senzaţia de teamă. Şi senzaţia de nerăbdare. Şi cea de uimire. Etc. Pānă aici nimic neobişnuit. Dar mi s-a īntāmplat să visez şi senzaţia de "am mai fost īn locul ăsta". Imediat după ce m-am trezit am fost convins că mă visasem pentru a doua oară īn acelaşi loc (sau că visasem un loc real unde fusesem de-adevăratelea mai īnainte). Dar apoi am rememorat visul, l-am analizat şi mi-am dat seama că nu era aşa: visasem senzaţia recurenţei.

QUOTE (bonobo)
De multe ori am visat faptul ca rezolvasem o anume problema sau intelesesem ceva. La trezire uitam solutia in sine dar nu uitam faptul ca in somn gasisem solutia. Sentimentul este destul de frustrant dar de cateva ori am reusit sa imi amintesc visul in totalitate si, surpriza, totul era o farsa: solutia nu exista; visasem pur si simplu sentimentul reusitei, sentimentul intelegerii. sad.gif

Cu alte cuvinte, ni se intampla sa avem un sentiment foarte precis in timpul visului. Ne trezim si rememoram visul, si daca ni-l amintim in detaliu ajungem adesea la concluzia ca acel sentiment a fost asociat unei imagini cu totul fanteziste, care pare sa nu aiba nici o legatura cu vreo experienta reala. Si totusi sentimentul a fost foarte precis, nicidecum confuz. Cum se explica acest fapt?

P.S. Am cautat alte subiecte cu privire la vise si am gasit unul pe subforumul "Dincolo de ratiune", dar cred ca e mai indicat sa deschid altul nou aici.


--------------------
Intregul Cosmos un mister urzeste
ce doar in OM raspunsul isi gaseste...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 12:24 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman