HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

26 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> BOR - probleme de administrare si organizare, Controversa noii mitropolii
March
mesaj 14 May 2006, 11:32 AM
Mesaj #71


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Un popa regizor de filme porno( asistentul de regie fiind dascalul sau ) are tupeul diavolesc sa conteste masura Mitropoliei luata la adresa sa ! devil.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 21 May 2006, 08:25 AM
Mesaj #72


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Patriarhul Teoctist a participat la rebeliunea legionara din 1941

Un document apartinind fostei Securitati, descoperit in arhiva SRI, arata ca Patriarhul Teoctist, inainte de a fi pactizat cu regimul comunist, a fost legionar, participant la rebeliunea legionara din ianuarie 1941. Conform acestui document inedit al Securitatii, actualul Patriarh, Teoctist Arapasu, a participat in ianuarie 1941, la virsta de 26 de ani, la rebeliunea legionara si a devastat impreuna cu alti preoti o sinagoga din Bucuresti. Documentul, datat 30 ianuarie 1950, se afla in arhiva SRI (fond "D", dosar 909, fila 510) si a fost descoperit de istoricul Dorin Dobrincu.

Fost legionar cu activitate intensa

Iata intregul fragment care ne intereseaza din documentul Securitatii: "... se constata ca cele mai multe semnalari de
activitate dusmanoasa impotriva regimului se desfasoara in regiunea Moldovei (cu un numar aproximativ de 273 preoti, 14 calugari si 28 cintareti basarabeni) - unde functioneaza ca vicar si loctiitor de mitropolit arhiereul TEOCTIST ARAPASU, fost legionar cu activitate intensa si cu participare la rebeliune, devastind Sinagoga din Str. Antim impreuna cu legionarii GRIGORE BABUS, preot la patriarhie, MITROFAN CHIRIAC si altii. ARAPASU, in urma legaturilor ce le-a avut cu Patriarhul (Iustinian Marina, n.red.) a reusit in prezent sa detina o influenta asupra acestuia, care are intentia si-l va sustine pe ARAPASU de-a ocupa postul de Mitropolit al Moldovei, la viitoarele alegeri".

Impotriva evreilor

Rebeliunea legionara a fost declansata, pe 21 ianuarie 1941, ca urmare a tentativei Sefului statului de atunci, Ion Antonescu, de a-i inlatura pe legionari de la putere. Antonescu s-a asociat cu legionarii la guvernare in septembrie 1940, intr-un moment de grava criza politica. Cu timpul, in urma crimelor si abuzurilor puse la cale de legionari si dupa ce a obtinut acordul Germaniei hitleriste, Antonescu a decis sa-i inlature pe legionari. Replica acestora a fost o tentativa de lovitura de stat prin intermediul unei rebeliuni. Actele de violenta ale legionarilor au fost concentrate pe doua directii: institutiile statului si populatia de origine evreiasca.
Din cei 416 morti inregistrati in acele zile singeroase de ianuarie, 120 erau evrei (conform datelor oficiale ale regimului Antonescu). Concomitent, legionarii au distrus mai multe lacasuri de cult ale evreilor. In acest ultim fenomen pare a se fi inscris si actiunea actualului Patriarh al Romaniei.

Patriarhia: "Pura fabulatie"

Este posibil ca informatia referitoare la trecutul Patriarhului Teoctist, continuta in documentul Securitatii, sa fie falsa? Foarte
putin probabil. Documentul era de uz intern (deci nu destinat unei dezinformari publice), iar Securitatea nu avea nici un interes sa opereze cu informatii false. Patriarhia are insa alta parere. Solicitata sa ofere o reactie la aceasta dezvaluire, Patriarhia ne-a raspuns ca este vorba "de pura fabulatie". Raspunsul ii apartine preotului Constantin Stoica, de la biroul de presa al Patriarhiei. Acesta, desi a avut posibilitatea sa vada documentul Securitatii, nu si-a motivat raspunsul, marginindu-se la a spune ca informatia i se pare, "la prima vedere, pura fabulatie".

Santajul Securitatii

Probabil, informatia din documentul Securitatii era contabilizata in scopul unui viitor santaj impotriva lui Teoctist si a altor fete bisericesti.
Istoricul Dennis Deletant, observind ca ierarhii Bisericii Ortodoxe au pactizat cu regimul totalitar al lui Nicolae Ceausescu, afirma ca "atitudinea lor de supunere fata de regim se explica, desigur, prin pozitia privilegiata si libertatea de care se bucurau in lumea ecleziastica". Pornind de la documentul Securitatii citat mai sus, la aceasta explicatie trebuie sa adaugam santajul. Numerosi fosti legionari au fost iertati de catre comunisti cu conditia de a arata supunere neconditionata fata de regim.

Supunerea lui Teoctist, devenit Patriarh al Romaniei in 1986, fata de regimul comunist s-a tradus prin acceptarea programului de demolare a bisericilor pus la cale de Ceausescu. Desi, in perioada 1984-1989, au fost demolate mai multe zeci de biserici in Bucuresti si in restul tarii, conducerea BOR nu a facut nici un gest de opozitie. In schimb, Teoctist lansa periodic telegrame prin care isi arata sustinerea fata de regimul Ceausescu. O astfel de telegrama a fost scrisa chiar pe 20
decembrie 1989, la trei zile dupa ce la Timisoara incepuse sa curga singe. In telegrama, Teoctist proslavea "Epoca de Aur"
si "activitatea remarcabila" a Conducatorului mult iubit. Sa fi fost acesta pretul pe care Teoctist l-a platit pentru trecutul sau
legionar?

(A. CIOFLANCA,Monitorul – 13/01/01)






--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 26 Jun 2006, 09:11 AM
Mesaj #73


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



"Balul" inceput de Bartolomeu Anania continua ?! unsure.gif

Pimen si Teodosie duc Biserica la dezmembrari


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 26 Jun 2006, 09:11 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 05:15 AM
Mesaj #74


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Cu urmatoarele modificari, pe care le veti distinge mai sus. Am sters tot ce era off-topic.
Cum modificarile se vor efectua treptat, nu va mirati daca mai dispar posturi intre timp.
Multumesc de intelegere. Va rog pastrati-va on-topic si nu mai lansati flame-uri!


Limba Romana nu ne mai ajunge... folosind o limba pasareasca... desi ar trebui sa ne ajunga... cum se vede mai jos...

off - provine de fapt din limba Romana, "[in] afa[ra]", prin simplificare, "afa..." = "off"
flame - provine din limba Romana, "flama", "flacara"
dispar posturi - cum ar fi cel de administrator al forumului...?
on-topic - fara comentarii...
off-topic - fara comentarii...

Limba pestrita, duce la gindire pestrita, duce la simtire pestrita, duce la o soarta pestrita... saracia lingvistica fiind si saracie interioara... sper sa nu fie molipsitoare! Daca semantica este controlata, n-ar strica sa fie nici sintaxa...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 28 Jun 2006, 06:32 AM
Mesaj #75


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



Mai edinide, tu chiar nu mai ai de ce te lega? Dupa mine limba pestrita poate fi si o cale spre limba universala, a omului universal. Ce mai conteaza atit ca era off in loc de "afa"ra. Important e sa se priceapa mesajul. Ca el provine din româna nu am stiut, dar o sa cercetez. Insa avind in vedere evolutia limbilor, transferul cuvintelor din una in alta, tare ma tem ca mai primitoare si mai imbogatita a fost româna.
Ce inseamna sintaxa aia a ta? Cred ca pt. mine e altceva.

Acest topic a fost editat de IoanV: 28 Jun 2006, 06:33 AM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 08:06 AM
Mesaj #76


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Edinide,
Da-le in cap cu Legea Pruteanu !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 28 Jun 2006, 08:45 AM
Mesaj #77


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE

Problema reorganizarii BOR este de stringenta actualitate. Nu din mandrie sau pentru a multumi pe toata lumea, umpland tara de mitropoliti, ci din nevoia unei alinieri la lumea ortodoxa.

La intalnirile internationale, ierarhii romani ies destul de sifonati tocmai din cauza titulaturii si sunt prezenti intotdeaua la coada listei. Episcopi-vicari care conduc eparhii mai mari decat Albania sunt dominati de mitropoliti care conduc o eparhie cat Gaiestiul. Episcopi plini care pastoresc judete intregi sunt tratati ca ultimul protopop.

Desfiintarea episcopilor-vicari si atribuirea titlului de mitropolit, respectiv, arhiepiscop pentru mitropolitii actuali ar rezolva problema definitiv. Innoirea Bisericii este dorita si mocneste in interiorul Sfantului Sinod, iar vointa exista.


Nu stiu de ce atata agitatie, dar se pare ca Biserica trebuie reformata. Si nu este agitatie cat o intretin artificial unii.
hotnews.ro


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 28 Jun 2006, 01:28 PM
Mesaj #78


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Si eu sutin o reformare a Bisericii Administrative... Atentie ! Dpdv administrativ, nu dogmatic... Caci tendinta este ca sub pretextul reformarii administrative sa se umble si la dogma, asa dupa cum e voia unor interese straine de ortodoxie...
Linkul pe care l-ai dat tu draga Abureala se vede ca e facut de un jurnalist care nu prea intelege el cum e cu cele Bisericesti... Insa in unele lucruri, desi nu le intelege (sensul) le nimereste...Iata:
QUOTE
Episcopii-vicari sunt legati de maini, ei facand in eparhii doar ce doreste titularul. Sunt trimisi sa slujeasca in cele mai dificile parohii, fac aproape toata munca, dar nu primesc niciodata laude, ci doar reprosuri.

Trebuie sa recunosc ca exista asemenea episcopi care:
- considera unele eparhii, parohii dificile, asta insemnand evident putin malai..., si nicidecum un efort duhovnicesc dificil...
- o alta problema este ca intr-adevar ca se oftica rau ca nu primesc laude.... Asta e chiar o mare problema, caci fara laude, ramane propriul orgoliu nemangaiat si apoi nu mai e rost de un jilt mai inalt, cu toate foloasele materiale aferente...
QUOTE
La intalnirile internationale, ierarhii romani ies destul de sifonati tocmai din cauza titulaturii si sunt prezenti intotdeaua la coada listei. Episcopi-vicari care conduc eparhii mai mari decat Albania sunt dominati de mitropoliti care conduc o eparhie cat Gaiestiul. Episcopi plini care pastoresc judete intregi sunt tratati ca ultimul protopop.

- in primul rand ce cauta ei la intalnirile internationale, mai ales cu alte confesiuni religioase? Au facut ei pentru obstea ce o pastoresc si chiar pentru ei insisi tot ce porunceste Biblia si au acum timp si chef de intalniri protocolare? S-a dus Mantuitorul sau macar vreunul din Sfintii Apostoli sa stea la masa cu ereticii si sa discute politica? Bine zicea Sfantul Apostol Pavel la 1 Cor 15: 33 Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune, caci iata ce au ajuns unii episcopi: sa se bata ca chiorii pe dregatoriile inalte..., si nu ar fi asta cel mai rau, ca are cine sa-i judece, dar mai dau si apa la moara ereticilor si sectarilor, care legandu-se de acesti indivi, au ca scop final de fapt Credinta Ortodoxa...
- se oftica ei ca sunt in coada listei si ca sunt tratati ca ultimul protopop? Au uitat ei oare de porunca Mantuitorului:
Nu faceţi nimic din duh de ceartă, nici din slavă deşartă, ci cu smerenie unul pe altul socotească-l mai de cinste decât el însuşi.,si de faptul ca insusi Sfantul Apostol Pavel s-a numit pe sine cel dintai dintre pacatosi?
mad.gif
Da, acestia trebuie intr-adevar reformati, iar reformarea cu adevarat eficienta in cazul lor este caterisirea... Scurt si fara alte comentarii, caci asemenea oameni nu au ce cauta in Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos, atat timp cat nu urmeaza poruncilor lui Hristos...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 02:18 PM
Mesaj #79


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (Clopotel @ 28 Jun 2006, 03:28 PM)
- in primul rand ce cauta ei la intalnirile internationale, mai ales cu alte confesiuni religioase?

Da' chiar asa. Ai devil.gif catolici, protestanti, musulmani,evrei si alti .... pagani ! Traiasca "talibanii" nostri ! tongue.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 28 Jun 2006, 02:28 PM
Mesaj #80


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (March @ 28 Jun 2006, 04:18 PM)
QUOTE (Clopotel @ 28 Jun 2006, 03:28 PM)
- in primul rand ce cauta ei la intalnirile internationale, mai ales cu alte confesiuni religioase?

Da' chiar asa. Ai devil.gif catolici, protestanti, musulmani,evrei si alti .... pagani ! Traiasca "talibanii" nostri ! tongue.gif

Are dreptate Clopotel. Nu avem ce cauta cu paganii la discutii religioase. Laice, da, ne putem aseza la masa cu oricine. Insa problema religioasa nu poate fi negociata. Ciudat, ma simt mai bine "taliban" , decat lipsit de onoare, umanitate, etc. ce vrei fata de cum s-au purtat catolicii la Ferrara, cand au lasat Constantinopolul in mana turcilor. Dar la cat crestinism cunosti, nu ma mira...


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 02:33 PM
Mesaj #81


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (abureala @ 28 Jun 2006, 04:28 PM)
QUOTE (March @ 28 Jun 2006, 04:18 PM)
QUOTE (Clopotel @ 28 Jun 2006, 03:28 PM)
- in primul rand ce cauta ei la intalnirile internationale, mai ales cu alte confesiuni religioase?

Da' chiar asa. Ai devil.gif catolici, protestanti, musulmani,evrei si alti .... pagani ! Traiasca "talibanii" nostri ! tongue.gif

Are dreptate Clopotel. Nu avem ce cauta cu paganii la discutii religioase. Laice, da, ne putem aseza la masa cu oricine. Insa problema religioasa nu poate fi negociata. Ciudat, ma simt mai bine "taliban" , decat lipsit de onoare, umanitate, etc. ce vrei fata de cum s-au purtat catolicii la Ferrara, cand au lasat Constantinopolul in mana turcilor. Dar la cat crestinism cunosti, nu ma mira...

Mai Abureala ,
Ca sa fii bun crestin nu trebuie sa te bati cu Biblia in piept ca o stii pe de rost ! tongue.gif

Despre dialog ai auzit ? Stii ce-l ala ? Lipsa dialogului a condus la crimele facute de-a lungul veacurilor de o parte sau alta , in numele lui Dumnezeu !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 28 Jun 2006, 02:46 PM
Mesaj #82


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (March @ 28 Jun 2006, 04:33 PM)
Mai Abureala ,
Ca sa fii bun crestin nu trebuie sa te bati cu Biblia in piept ca o stii pe de rost ! tongue.gif

Despre dialog ai auzit ? Stii ce-l ala ? Lipsa dialogului a condus la crimele facute de-a lungul veacurilor de o parte sau alta , in numele lui Dumnezeu !


Un bun crestin nu se apuca sa schimbe dogma , drag tovarash. Dialog cu paganii? Cu ateii? Urmareste pariul lui pascal. Acolo este vreun dialog? Se vede ca nu cunosti ortodoxia. Crimele nu s-au facut in numele lui Dumnezeu , ci Dumnezeu a fost un pretext pentru a face crimele. Iar cand acest pretext nu mai prins peste tot a fost inlocuit cu pretextul "democratiei" . Ca sa faci o crima iti trebuie un pretext, insa adevaratul pretext pentru care faci crima se numeste putere. Ori asta nu are legatura cu crestinismul , fiindca o stie oricine "imparatia mea nu este din acesta lume" . Dialog cu cine, cu paganii? Cum ar suna cel dialog, dupa mintea ta?

p.s. viitorul suna bine, dar oare pentru cine...

Acest topic a fost editat de abureala: 28 Jun 2006, 02:48 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 03:02 PM
Mesaj #83


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Abureala,
Esti de plans ! Nu-i nici o diferenta intre gandirea unora ca tine si cea a fostilor secretari cu propaganda pecerista ! Le-ati luat locul ! ( sa-ti amintesc ca si unii preoti au fost membrii pcr !)
Mai bine foloseste-ti "talibanismul" contra trupelor alea in negru care marsaluiesc prin Romanica ! Da' nu cred ca esti in stare sa le tii piept !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 28 Jun 2006, 03:13 PM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (March @ 28 Jun 2006, 05:02 PM)
Abureala,
Esti de plans ! Nu-i nici o diferenta intre gandirea unora ca tine si cea a fostilor secretari cu propaganda pecerista ! Le-ati luat locul ! ( sa-ti amintesc ca si unii preoti au fost membrii pcr !)
Mai bine foloseste-ti "talibanismul" contra trupelor alea in negru care marsaluiesc prin Romanica ! Da' nu cred ca esti in stare sa le tii piept !

Aia care au fost prin PCR ii cunosti mai bine, si poate si pe cei care au fost prin securitate, nu ma indoiesc. Un crestin este de plans, caci drumul crucii este unul de plans, sau de ras pentru altii. Depinde de caracter, pana la urma. La ce trupe care marsaluiesc in negru te referi, tu stii, eu habar nu am. Dar de fapt de ce ma mir ca nu poti iesi din gandirea comunista atata timp cat numesti crestinii , tovarashi...


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 03:19 PM
Mesaj #85


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (abureala @ 28 Jun 2006, 05:13 PM)
QUOTE (March @ 28 Jun 2006, 05:02 PM)
Abureala,
Esti de plans ! Nu-i nici o diferenta intre gandirea unora ca  tine si cea a fostilor  secretari cu propaganda pecerista  ! Le-ati luat locul ! ( sa-ti amintesc ca si unii preoti au fost membrii pcr !)
Mai bine foloseste-ti  "talibanismul" contra trupelor alea in negru care marsaluiesc prin Romanica ! Da' nu cred ca esti in stare sa le tii piept !

Aia care au fost prin PCR ii cunosti mai bine, si poate si pe cei care au fost prin securitate, nu ma indoiesc. Un crestin este de plans, caci drumul crucii este unul de plans, sau de ras pentru altii. Depinde de caracter, pana la urma. La ce trupe care marsaluiesc in negru te referi, tu stii, eu habar nu am. Dar de fapt de ce ma mir ca nu poti iesi din gandirea comunista atata timp cat numesti crestinii , tovarashi...

M-am lamurit cat esti de informat si ce cunostinte ai. Si Bula cunoaste cine sunt acei "oameni in negru" ! Asa ca nici numai merita sa pierd timpul cu unu' ca tine !
Matanii usoare !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 28 Jun 2006, 03:27 PM
Mesaj #86


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (March @ 28 Jun 2006, 05:19 PM)

M-am lamurit cat esti de informat si ce cunostinte ai. Si Bula cunoaste cine sunt acei "oameni in negru" ! Asa ca nici numai merita sa pierd timpul  cu unu' ca tine !
Matanii usoare !

Oamenii in negru sunt mascatii din cate stiu. Dar daca tu ma lamuresti ce legatura au mascatii cu BOR, iti dau nota 10. Altfel, "omul in negru " reprezinta n personaje de film. Asta e, tu si cu Bula sunteti niste oameni informati. Eu, nu smile.gif

Acest topic a fost editat de abureala: 28 Jun 2006, 03:28 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 28 Jun 2006, 03:45 PM
Mesaj #87


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE (March)
Esti de plans ! Nu-i nici o diferenta intre gandirea unora ca tine si cea a fostilor secretari cu propaganda pecerista ! Le-ati luat locul !
De dragul adevarului, doar citeva cuvinte, poate tineretul nu stie.
Fostii secretari (sau ma rog, o parte) urmareau cine merge la biserica si ii faceau cu ou si otet in adunarile lor. Cum adica nu pricep ei marea eliberare pe care le-o aduce ateismul? De ce nu vor sa fie si ei oameni noi si sa accepte moartea lui Dumnezeu, si sa creasca in ei omul nou, multilateral dezvoltat? Daca nu se invatau minte cadeau sanctiunile asupra lor, ca nu puteau suferi alti Dumnezei decit pe tatucii comunismului. Erau atit de zelosi incit pt. ca nu mergeai la activitatile pioneresti in ziua de Pasti, iti scadeau nota la purtare. Asadar nici copiii nu scapau de pedeapsa.

Acum sa (se) judece fiecare cine are si cine nu are ace "ura indreptatit proletara" impotriva celor credinciosi. Cine nu ii poate suferi, exact ca tovarasul secretar?

Acest topic a fost editat de IoanV: 28 Jun 2006, 05:34 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 07:07 PM
Mesaj #88


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Ceea ce semnalez io aici de la bun inceput sunt pe deoparte articole din presa noastra ce prezinta probleme organizatorice ce apar in cadrul bisericii noastre nationale si care creaza multe controverse , iar pe de alta parte fapte si actiuni ale unor slujitori ai bisericii care nu fac de loc cinste acestei institutii fundamentale a poporului nostru.

Desigur ca aceste dezvaluiri nu convin sectorului ultra-conservator al slujitorilor bisericii precum si al mirenilor asemanatori, care ar dori sa ascunda totul sub pres , adica sa functioneze multa hulita cenzura !.

Insa nimeni nu-i mai presus de lege, iar presa precum si opiniile pe acest Forum sunt libere !!


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 28 Jun 2006, 07:22 PM
Mesaj #89


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE (abureala @ 28 Jun 2006, 05:58 PM)
Are dreptate Clopotel. Nu avem ce cauta cu paganii la discutii religioase. Laice, da, ne putem aseza la masa cu oricine.

Discutii laice ... adica ce ? unsure.gif
... pronosticurile pentru finala de la campionatul de fotbal
... gripa aviara
... efectul nociv al excesului de radiatii ultraviolete
... dulciuri speciale pentru diabetici ....


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 28 Jun 2006, 07:30 PM
Mesaj #90


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (March @ 28 Jun 2006, 09:07 PM)
Ceea ce semnalez io aici de la bun inceput sunt pe deoparte articole din presa noastra ce prezinta probleme organizatorice ce apar in cadrul  bisericii noastre nationale si care creaza multe controverse , iar pe de alta parte  fapte si actiuni ale unor slujitori ai bisericii care  nu fac de loc cinste acestei institutii fundamentale a poporului nostru.

Desigur ca aceste dezvaluiri nu convin sectorului ultra-conservator al slujitorilor bisericii precum si al mirenilor asemanatori, care ar dori sa ascunda totul sub pres , adica sa functioneze multa hulita cenzura !.

Insa nimeni nu-i mai presus de lege, iar presa precum si opiniile pe acest Forum sunt libere !!

Aceste "dezvaluiri" sa se faca autentic, nu la comanda ca toata presa romeasca care este controlata de o mana de oameni si este departe de a cauta adevarul .

Uite un caz si ce inseamna campanie de presa :

campanie de presa

Cautati pe net despre Teodosie Snagoveanu :

Teodosie Snagoveanu

si veti gasi tot felul de afirmatii calomnioase, ca este extremist, securist, etc. L-am vazut pe acest om la Patriarhie de doua ori la o slujba si va spun cu mana pe inima ca este sfant al Lui Dumnezeu, indiferent ce vor spune despre el.

Exista preoti care fura mint si fac tot felul de lucruri rele, dar de la faptele acestor preoti pana la a reforma ortodoxia e cale de la pamant la luna.

Esti liber sa spui ce vrei, insa trebuie sa fie si adevarat inainte. Probleme de dogmatica nu le stabileste presa si nici o opinie pe net, fiindca nu presa sau o opinie pe net acorda un premiu sau o distinctie, ci o autoritate competenta. Dar daca iti spun asta zici ca am ceva cu tine.

p.s. cenzura mai este si cand vin "baietii in negru". think about it...

Acest topic a fost editat de abureala: 28 Jun 2006, 07:35 PM


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 28 Jun 2006, 07:46 PM
Mesaj #91


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Dragii mei,
Va rog sa ne pastram calmul, caci problemele exista, cu adevarat, dar nu sunt motiv de cearta intre noi...


Draga March,
QUOTE
cadrul bisericii noastre nationale si care creaza multe controverse , iar pe de alta parte fapte si actiuni ale unor slujitori ai bisericii care nu fac de loc cinste acestei institutii fundamentale a poporului nostru.
Desigur ca aceste dezvaluiri nu convin sectorului ultra-conservator al slujitorilor bisericii precum si al mirenilor asemanatori, care ar dori sa ascunda totul sub pres , adica sa functioneze multa hulita cenzura !.

Te rog sa remarci ca eu am fost primul care am aratat ca nu este in spiritul ortodox faptele rusinoase ale unor inalti ierarhi...
De aceea nu inteleg de ce ne acuzi ca am ascunde ceva sub pres...
Asemenea fapte trebuie semnalate, evident, si daca ar fi dupa mine, luate masuri radicale cu cei ce incalca canoanele ortodoxe, mergand pana la caterisire si trecerea in randul mirenilor a acelor clerici care au uitat de misiunea lor...
As dori de la tine mai multa obiectivitate aici...Thanks...

Draga Abureala,
QUOTE
Dar daca iti spun asta zici ca am ceva cu tine.

Nu ai nimic cu March, sunt sigur de asta...
Te rog numai sa remarci, ca acest topic, desi aparent pare un "ghimpe", nu este deloc asa..
Problemele, stirile ma rog, aduse de March aici, exista, sunt reale, nu le putem contesta... Ba uneori chiar si faptele reclamate in acele stiri...Noi nu trebuie decat sa le punctam si sa incercam sa le combatem, atat cat putem...
Nu March e de vina ca le arata, ci acei indivizi care au devenit lupi in piei de oaie in Sfanta Biserica a lui Hristos...
Hai sa nu tragem in pianist smile.gif , ci sa intoarcem raul in bine...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 08:00 PM
Mesaj #92


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Romanii conduc in topul evlaviei din Europa

Desi nu sint prea des vazuti pe la biserica, romanii sint considerati, conform unui studiu realizat de grupul sociologic GfK, cel mai religios popor european.
97% dintre autohtoni respecta religia, la fel de evlavios ca si 95% dintre turci, iar americanii si rusii ocupa ultimele locuri in clasament, conform unei cercetari efectuate in 20 de tari europene si in SUA.

In ceea ce priveste insa participarea la serviciile religioase, cea a autohtonilor a scazut simtitor. Doar 18% dintre romani merg o data pe saptamina la slujbe, in timp ce 11% dintre ei recunosc faptul ca nu ajung niciodata sau doar foarte rar intr-un locas sfint.



si in legatura cu cele de mai sus :


Sondaj de opinii teologice

Duminica dimineata, pe TVR 1, la emisiunea „Universul credintei“, am vazut un mic sondaj de opinie, genul acela de sondaj foarte aproximativ in care un reporter intreaba oamenii pe strada despre una, despre alta. De data asta, omul cu microfon voia sa afle de la trecatori ce inseamna „Cincizecime“ si „Rusalii“. Raspunsurile unor oameni bisericosi mi-au amintit de „Lumea lui Gaita“, emisiunea aia in care un baiat istet cu geaca de piele (dl Gaita, adica) chinuia poporul cu intrebari grele precum „V-ar fi frica de cutremur daca ati locui intr-o zona erogena?“. Pusi in fata unei asemenea grozavii de intrebare, multi s-au aratat extrem de uimiti. La recensaminturi si sfintiri de autoturisme, ortodoxia iese la iveala ca uleiul si nu poti sa scoti un cuvint contra religiei stramosesti fara sa risti sa fii mitraliat de o salva de palme iubitoare peste toti obrajii. In schimb, la o adica, oamenii fac fete-fete atunci cind e vorba sa recunoasca faptul ca n-au habar de un maruntis teologic esential pentru credinta lor. Cincizecimea, pentru patru din cinci respondenti, era „o unitate de masura“, „a cincea parte din ceva“ sau, cel mult, „un cuvint auzit in biserica“. Iar Rusaliille erau „niste ginganii“. Despre momentul coboririi Duhului Sfint, la cincizeci de zile de la invierea lui Iisus, nu a pomenit nimeni. Nu poti reprosa oamenilor ca traiesc linistiti intr-o superioara confuzie. Poti avea insa o evaluare a suportului spiritual care anima marele motor al credintelor cu efect in sondaje, acolo unde probabil ca marea majoritate a respondentilor de sex masculin ar recunoaste ca privesc cu placere un film porno. Sau nu? In fine, ne vor lamuri sondajele
. ("Cotidianul", 14.06.06)



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 08:12 PM
Mesaj #93


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
oamenii fac fete-fete atunci cind e vorba sa recunoasca faptul ca n-au habar de un maruntis teologic esential pentru credinta lor. Cincizecimea, pentru patru din cinci respondenti, era „o unitate de masura“, „a cincea parte din ceva“ sau, cel mult, „un cuvint auzit in biserica“. Iar Rusaliille erau „niste ginganii“. Despre momentul coboririi Duhului Sfint, la cincizeci de zile de la invierea lui Iisus, nu a pomenit nimeni.


Nu neaparat ca tu o faci in Buna Credinta, spre indreptarea Aproapelui, dar lipsa de Educatie Religioasa a Ramanilor este proverbiala... Dupa 1500 de ani de Putere Orotodoxa, Omul de rind habar nu are care sunt tezele fundamentale ortodoxe. Clopotel neaga orice de afirmatie de acest gen, dar o face gratuit. Eu i-am promis sa fac niste teste de opinie pe aceatsa directie, altii m-au scutit de acest efort...

Aici de vina nu este numai Mireanul, ci este Sistemul Popesc, slab pregatit si pus pe Privatizare mai mult decit pe Spiritul Legii Iubirii. Mireanul se intereseaza rar, pentru ca primeste oricum putin, si nu are de ce sa se mai intereseze. Sistemul Popesc chiar descurajeaza din principiu Cautarea, tinindu-l pe Om sub Patrafirul Popesc ("Sfint", evident...)

QUOTE
Desi nu sint prea des vazuti pe la biserica, romanii sint considerati, conform unui studiu realizat de grupul sociologic GfK, cel mai religios popor european


Nu este dureros de a avea un astfel de Sistem Popesc corupt si decazut, cu un Popor inclinat spre Spiritualitate? Dacii isi dadeau Viata Somatica de bunavoie deoarece ii cunosteau Vanitatea, prin intrezarirea Vietii Spirituale, azi si Popii se fac "prieteni" cu Sistemul Politic, chiar cel Comunist-Anti-Crestin, nu pentru Viata lor, ci pentru Profit...

Romanii merita un Sistem Popesc mai bun, si-l vor avea mai devreme sau mai triziu.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 28 Jun 2006, 08:16 PM
Mesaj #94


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga March,
QUOTE
Pusi in fata unei asemenea grozavii de intrebare, multi s-au aratat extrem de uimiti. La recensaminturi si sfintiri de autoturisme, ortodoxia iese la iveala ca uleiul si nu poti sa scoti un cuvint contra religiei stramosesti fara sa risti sa fii mitraliat de o salva de palme iubitoare peste toti obrajii.

Te rog sa privesti putin lucrurile mai in profunzimea lor...
- Credinta Ortodoxa nu este obligatorie...
- Una este sa te declari ortodox si alta e sa fii ortodox
- A te declara ortodox nu presupune automat ca si cunosti dogma ortodoxa, desi ar trebui sa presupuna...
- Nu toti care merg de Pasti la Biserica sunt credinciosi ortodocsi
Tu daca vrei sa stii daca ai cu adevarat in fata un credincios ortodox, nu trebuie decat sa cercetezi daca acela respecta cu sfintenie dogma ortodoxa... daca o respecta e, daca nu, nu e, indiferent daca el se declara ortodox sau este imbracat chiar in haine preotesti...

Acestea sunt doar niste mici constatari evidente.... Esti de acord nu-i asa?

Ca o comparatie: exista o dogma matematicii... Majoritatea romanilor au facut liceul, nu-i asa? Daca acum mergi pe strada si faci un sondaj cati oameni pot sa rezolve integrale si diferentiale, vei gasi un procent mai mic decat cei ce stiu ce este Cincizecimea...
De aici poti tu da vina pe dogma matematicii? Sa fie matematica de vina ca nu e cunoscuta de oameni care se lauda ca au facut liceul?
Exact in situatia dogmei matematicii se afla si dogma ortodoxa: adevarurile lor dogmatice nu sunt in legatura cu cunoasterea acestora de catre populatie...
Sper ca intelegeti ce vreau sa spun...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 08:50 PM
Mesaj #95


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Coane Edinede,
Sunt de acord cu unele dintre cele mentionate de tine mai sus. Sa vedem reactia "talibanilor" la o asemenea "blasfemie" ! tongue.gif



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 08:50 PM
Mesaj #96


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



@IoanV
QUOTE
Ca el provine din româna nu am stiut, dar o sa cercetez. Insa avind in vedere evolutia limbilor, transferul cuvintelor din una in alta, tare ma tem ca mai primitoare si mai imbogatita a fost româna.


limb Romana, imbogatita, prin Engleza...?! Se poate ceva inbogati prin... Saracie?!

off - afa[ra]
chopp - ciop[irtire]
cut - cut[it]
is - es[te]
water - udatura
cook - coacere
roll - rostogoli
go - [aler]ga
...
etc.etc.etc.

Engleza este, pe plan vocabular, numai jumate de limba (vezi mai sus, la repezeala), iar pe plan gramatical, zecime de limba (cu multa ingaduinta - I go, you go, we go,...). Cum poate, ceva sarac, imbogati ceva bogat?!

Iar problema lingvistica nu este "a te lega de ceva", din lipsa de altceva, ci este strins legata de Saracia Religioasa si de Saracia Spirituala, in momentul in care "moda" tinteste la profunzimea Fiintei Umane. Asa cum Popa nu este capabil, prin Decadere Spirituala, a transmite Omului intreaga Bogatie Crestina, Profesorul nu este capabil, prin Decadere Profesionala, a-i transmite intreaga Valoare Istorica a Limbii Romane. Deci, se leaga intre ele... numitorul comun: Decaderea...

La Han, s-a ajuns a se vorbi despre Elevare SPirituala prin intermediul Decaderii Lingvistice... cam asta am vrut sa spun in mesajul precedent... Daca ma pling de Saracia Lingvistica Popeasca, cum asi putea sa ma complac eu insumi in Decadere Lingvistica? Cam asta este...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 08:54 PM
Mesaj #97


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Coane Edinede,
Sunt de acord cu unele dintre cele mentionate de tine mai sus. Sa vedem reactia "talibanilor" la o asemenea "blasfemie" !


Daca nu ai ceva constructiv de adugat la aceste critici ce le faci, nu esti de acord cu mine... chiar dca crezi ca esti... Iar eu nu am spus-o pentru Reactie, ci pentru Indreptare...

Desi afirmatiile seamana, premizele si concluziile sunt diferite.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 08:59 PM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (edinide @ 28 Jun 2006, 10:12 PM)

Romanii merita un Sistem Popesc mai bun, si-l vor avea mai devreme sau mai triziu.

Cum mie nu-mi place prea multa vrajeala, uite ca adaug ceva scurt si la obiect :

Vom avea asa ceva atunci cand se vor cunoaste dosarele de la Securitate devil.gif cel putin cele ale inaltului cler !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 09:00 PM
Mesaj #99


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Ca o comparatie: exista o dogma matematicii... Majoritatea romanilor au facut liceul, nu-i asa? Daca acum mergi pe strada si faci un sondaj cati oameni pot sa rezolve integrale si diferentiale, vei gasi un procent mai mic decat cei ce stiu ce este Cincizecimea... De aici poti tu da vina pe dogma matematicii?


Nu poti da vina pe Mate, dar poti da vina pe Popime...

Mate este o Facere Umana, care se adreseaza unora, unei minoritati, deoarece Lumea este facuta nu numai din Mate, ci si din Muzica, din Geografie si din Astronomie.

Credinta si Spiritul Crestin nu este pentru o Minoritate, nu este exclusiv, este parte din fiecare, este destinul individual si colectiv in acelasi timp, este Facere D-Zeiasca.

Esecul Matematic este un Esec Lumesc, fara Consecinte Divine. Esecul Spiritual, Doamne fereste-ne! Tu aici confunzi Lumea cu D-zeu, Mijloacele Lumesti cu Mijloacele Divine, Cunoasterea Lumeasca cu Cunoasterea Divina, Destinul Lumesc cu Destinul Divin, etc. Comparatia este in afara locului si in afara Spiritului, spre justificarea Decaderii Spirituale.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 28 Jun 2006, 09:01 PM
Mesaj #100


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



Si cam cum explici tu imbogatirea limbii engleze din limba romana? Un studiu, ceva, ca asa vise de marire trebuie documentate nu doar prin asocieri fonetice ca jug si yoga.
Au venit englezii si au studiat la noi, au luat cuvintele si le-au dus la ei, nu? Vad de ex in rodex ca in latina exista cuvintul acutitus care pare sa fie originea comuna pt. cutit si cut, probabil. Dar il las pe Pruteanu sa iti fac lista cu neobrazatele cuvinte straine care vor sa ne invadeze limba. Nu ca nu am avea noi destule, ba chiar avem, stim lucrarile lui Noica, insa adevarul istoric trebuie respectat altfel cine stie ce grozavii ies.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 09:07 PM
Mesaj #101


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Cum mie nu-mi place prea multa vrajeala, uite ca adaug ceva scurt si la obiect : Vom avea asa ceva atunci cand se vor cunoaste dosarele de la Securitate  cel putin cele ale inaltului cler !


Daca demolezi, nu inseamna ca construiesti... doar strici ceea ce altii au facut inaintea ta. Ca sa construiesti, trebuie sa vezi ceva mai bun ca se inalta in loc, daca nu, nu esti nici macar pe masura celor ce au construit in prima instanta. Daca judeci Popimea prin prisma Dosarelor, Popimea este mai buna decit tine...

Un Sistem Popesc mai bun nu vine prin demolarea prezentului, ci vine prin Ridicarea Omului. Participi la Ridicarea Omului, atunci construiesti, daca nu, doar demolezi, redus fiind la ciocanul pe care-l tii in mina.

Prin urmare, nu-ti trebuie Dosarul de la Secu, nu ti-ar folosi la nimic, iti trebuie reanalizarea optiunilor tale. Daca crezi ca esti lipsit de ceva, cauta implinirea. Daca te complaci in evidentierea mizerie, o meriti...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 28 Jun 2006, 09:11 PM
Mesaj #102


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Edinide,
QUOTE
Nu poti da vina pe Mate, dar poti da vina pe Popime...

Cand a fost cazul am dat, vezi mai sus... Ce nu ti-a fost clar??!!
QUOTE
Tu aici confunzi Lumea cu D-zeu, Mijloacele Lumesti cu Mijloacele Divine, Cunoasterea Lumeasca cu Cunoasterea Divina, Destinul Lumesc cu Destinul Divin, etc. Comparatia este in afara locului si in afara Spiritului, spre justificarea Decaderii Spirituale.

Nu, tu faci aceasta confuzie ... Credinta nu se face cu forta... Nici Iisus si nici Sfintii Apostoli nu au facut-o cu forta... Asa ceva este foarte periculos sa expui...ca e gresit intentionat de tine... De ce nu te gandesti? Iisus a fost in mijlocul iudeilor... A reusit El sa-i intoarca la credinta? Doar este Dumnezeu? Nu numai ca nu i-a intors dar acestia L-au si rastignit... Acum cine ar putea sa faca mai mult decat a facut Iisus? Cumva Edinide, care vorbeste la fiecare fraza impotriva Lui?
QUOTE
La Han, s-a ajuns a se vorbi despre Elevare SPirituala prin intermediul Decaderii Lingvistice...

Aici ai nimerit-o, caci cel mai bun exemplu de folosire a decaderii lingvistice esti chiar tu, cand pervertesti limba romana la yoghinisme... iata de ex:
QUOTE
Daca nu poti vedea Aura Spirituala, degeaba te uiti la Icoana "Ortodoxa"... nu vei intelege ce este acolo... nu vei intelege nici "Mudra" Ortodoxa... si nici "Ciakrele" Palmelor...

si multe altele asemenea care le tot debitezi pe topicurile de Ortodoxie..., in timp ce despre limba romana ai zis ca e greoaie si arhaica...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jun 2006, 09:22 PM
Mesaj #103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (edinide @ 28 Jun 2006, 11:07 PM)
QUOTE
Cum mie nu-mi place prea multa vrajeala, uite ca adaug ceva scurt si la obiect : Vom avea asa ceva atunci cand se vor cunoaste dosarele de la Securitate  cel putin cele ale inaltului cler !

Daca demolezi, nu inseamna ca construiesti... doar strici ceea ce altii au facut inaintea ta. ...

Mda...limba de lemn da' furniruita !
Lasa-ma domne' cu chestia asta cu demolarea,etc.,etc. Nu trebuie decat sa-si puna cenusa in cap , sa-si ceara iertare in public pentru pactul cu Satana rosie ! Si fi sigur ca pe urma n-o sa le ia nimeni patrafirul !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 09:32 PM
Mesaj #104


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Au venit englezii si au studiat la noi, au luat cuvintele si le-au dus la ei, nu?


Nu au venit la noi ca sa studieze, dar le-au dus cu ei...

Nu este un paradox, totul se reduce la Limba Unica Europeana, concentrata geografic in jurul Marii Negre, relativ recent, aproximativ 10-15.000 de ani in urma, pe vremea ultimei (mini) Ere Glaciare, cind numai sud-estul Europei nu era cuprins de ghetari. Apoi, pe masura incalzirii vremii, a avut loc raspindirea Europenilor in toate directiile geografice, rezultind "neamuri" Europene, adica variatiuni ale Fondului Original. De aici rezulta fondul comun Teutono-Slavo-Romanic, avind centrul geografic, lingvistic si cultural in spatiul Carpato-Dunarean.

Una dintre migratiile masive s-a indreptat de la noi catre Est (mileniul -II), pentru aproape 1000 de ani, rezultind Focarul Arian din Persia, si citeva secole mai tirziu, cel din Nord-Vestul Indiei (Pakistanul de azi, unde s-a pastrat Limba de Cult, Sanscrita, si cultura Veda), si secole mai tirziu, pe Gange in jos, pina in Indo-China (de unde provine Budismul, ca reactie la Vedism), si chiar Japonia.

Ramura migrarii sudice a dus la popularea Greciei (Ionienii, Dorienii), a Asiei Mici (Ionienii, Latinii, Hititii, Mitanii), a Palestinei pre-ebraice (numiti de ei Filisteni, din cuvintul Palastu, neamul "uriasului" Goliat), a trecut in Africa cucerind Egiptul (marcind sfirsitul Regatului Vechi si inceputul Regatului Nou) (prezenta reflectata in Limba Coptica de dupa Amenhotep).

Pe masura ce te indepartezi de spatiul Carpato-Dunarean, Limbile Europene sunt tot mai sarace pe Plan Vocabular si mai ales pe Plan Gramatical. Iar daca Limba Romana pare a fi inrudita cu toate limbile Europene, nu este precum se sutine la Academie, din Decadere Profesionala, ca ar fi "imprumuturi", ci pentru ca liantul comun al tuturor Limbilor Europene este Limba Romana, de unde toate se trag in decursul untimilor 10.000 de ani. Iar daca seamana cel mai mult cu Latina, este pentru ca Latina la rindul ei este desprinsa din Dacia, la care se refera sub numele de "Latina Populara". Latina Culta, a Imperiului Roman, a fost numai un Factoru Unificator a zeci de Dialecte inrudite, numite Latina Populara.

Poate ar trebui deschisa o tematica separata pentru acest subiect...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 Jun 2006, 09:38 PM
Mesaj #105


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Nu trebuie decat sa-si puna cenusa in cap , sa-si ceara iertare in public pentru pactul cu Satana rosie !


Ar fi frumos sa recunoasca, ca dovada ca n-o vor face din nou daca Satana vine la putere, dar nu se va intimpla... Nu vad pe Popa Ortodox sa-si infiga jungherul in Inima, cum faceau Dacii, sau cum au facut Eseneii, alegind Moartea in locul Decaderii Spirituale, deoarece ei propovaduiesc Iubirea Lumii si numai undeva la distanta, pentru cind mori, Iubirea lui D-zeu. Ar fi primul pas catre Indreptarea Popeasca, dar nu o vor face... pentru ca cei de azi, sint mai rai decit cei de ieri, si cei de ieri, mai rai decit cei de alataieri...

Dar solutie tot este: lasa-i in plata lor, tu cauta iesirea, nu te vor putea opri din Cale!


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

26 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 12:54 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman