HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

12 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Homeopatia Are Rezultate Concrete?, Pareri, cazuri rezolvate prin homeopatie
Cucu Mucu
mesaj 31 Jan 2011, 04:07 PM
Mesaj #71


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(abis @ 31 Jan 2011, 03:50 PM) *
Nefiind specialist in boala respectiva, nu ma pot pronunta. Insa faptul ca tu cunosti un caz de vindecare nu inseamna ca tratamentul respectiv functioneaza in majoritatea cazurilor. Este o chestiune de procente: in cat la suta din cazuri tratamentul "naturist" ori "homeopat" da rezultat, in cat la suta din cazuri tratamentul normal da rezultat, in cat la suta din cazuri se vindeca de la sine fara sa faci nimic... Fara a studia, fara a cerceta, nu poti spune care a fost cauza care a dus la rezolvarea problemei.


Amestecam homeopatia (care e mai mult sarlatanie) cu medicina naturista, care se bazeaza pe principii stiintifice, chimice, testate, e adevarat, mai mult empiric, dar testate. Cand ajung acasa o sa iti indic o carte despre plante, in care sunt indicate substantele active si reactiile lor in corpul uman.

Tratamentul mentionat de mine a avut o rata de 100% succes in cazul persoanelor "intervievate". Dar asta nu inseamna insa ca e imbatabil. Cred ca naturista si alopata au segmente pe care sunt mai bune, cand una, cand cealalta.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 31 Jan 2011, 04:09 PM
Mesaj #72


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Cucu Mucu @ 31 Jan 2011, 04:07 PM) *
Amestecam homeopatia (care e mai mult sarlatanie) cu medicina naturista....

Eu deocamdata doar despre homeopatie vorbesc aici, despre medicina naturista mai trebuie sa ma documentez.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 31 Jan 2011, 04:19 PM
Mesaj #73


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@abis
QUOTE
QUOTE
de ce ar deranja pe unii oameni, zice-se oameni de stiinta, ca un om s-ar putea vindeca doar cu o solutie de apa chioara?

Cu nimic, daca intr-adevar se vindeca.
Oamenii asta cerceteaza: daca tratamentele au efectul clamat ori nu. Si se pare ca in majoritatea cazurilor nu au


Asta s-o crezi tu!
Daca acest lucru ar fi posibil, ar insemna ca ei ar deveni lipsiti de obiectul activitatii. Cel putin in forma actuala (majoritara).
Este bine ca se cerceteaza. Cel putin e un pas inainte.
Marturisesc ca nu am studiat in amanunt problema homeopatiei, si a rezultatelor sale. Insa, la nivel de principii mi se pare mult mai de bun simt decat abordarea alopata, de tip vindecam partea si restul nu ne intereseaza.
QUOTE
"Alternativa" a aparut de fapt prima (tratamentele "traditionale" chinezesti de mii de ani...). Nu exista "medicina alternativa", ci doar tratamente care au rezultate si tratamente care nu au.

Da, aici ai dreptate. Si se poate spune, intr-un anumit sens, ca si medicina alopata de azi, este o marturie impotriva vechii medicini.

QUOTE
QUOTE
de ce ar deranja (pe unii oameni) faptul ca cineva se poate vindeca de o boala doar band o solutie de apa chioara? (insa crezand cu tarie ca se poate vindeca prin asta). Pai e foarte simplu, in acest caz toate medicamentele ar deveni inutile, si oamenii nu le-ar mai cumpara!

Pai nu deranjeaza. Oamenii sunt curiosi si vor sa stie cum se vindeca unii (nu toti si nu de orice boala!) cu apa chioara. Si daca afla, spun si altora. Si "rata de succes" a "tratamentelor" cu apa chioara pe care dai totusi o gramada de bani (m-a rugat cineva sa-i cumpar Oscillococcinum, stii cat costa? si e un fel de "apa chioara" doar ca-i capsule) este egala cu cea a placebo...

Zici tu. Ce crezi, pe un om il deranjeaza daca ii zici ca peste cateva luni isi va pierde locul de munca? Pe un om obisnuit...
Oricum, asa cum ziceam, orice caz pe care medicii alopati nu il pot vindeca, insa medicina alternativa (oricare ar fi ea) il vindeca, este o palma peste aroganta lor. Si nu e intamplator ca oamenii au inceput sa "plece urechea" la metodele naturiste, "alternative". Chiar daca asta duce la profituri mai mici pentru alde Pfizer, GlaxoSmith s.a.
QUOTE
"Tratamentele" de tip placebo (aici intra si homeopatia) sunt o practica periculoasa. Folosirea lor ar putea intarzia descoperirea simptomelor grave si, in plus, s-a demonstrat ca unii pacienti sunt imuni la efectul tratamentelor placebo.

Sunt de acord ca placebo nu functioneaza in toate situatiile. So what? De parca medicul alopat are mereu succes.
Problema fundamentala e medicinei alopate este ca vede omul ca un conglomerat de molecule, ca o halca de carne. De asta a ajuns sa dea (si va mai da) rateuri. De aceea, eu personal caut sa ii evit cat mai mult. Un om care urmeaza acest gen de medicina iti poate face mai mult rau decat bine. Pentru ca denota ca are o constiinta limitata.
QUOTE
Iata cateva studii care demonstreaza lipsa de eficacitate a homeopatiei:

* Studiile asupra homeopatiei (facute de catre adepti) nu sunt conforme cu standardele academice. Aici.
* O arhiva a studiilor lui Edzard Ernst, unul dintre cei mai apreciati cercetatori in domeniul medicinei alternative, aici
* 110 studii despre homeopatie şi 110 medicale comparate. Rezultatul? Homeopatia e doar placebo. Aici
* Utilitatea homeopatiei în tratamentul cancerului. Evident, inutilă. Aici

Daca homeopatia este un tratament placebo, ce efect poate sa aiba in cazul copiiilor mici, a sugarilor ori bebelusilor? La ei nu pot functiona astfel de "tratamente".

Ma bucur ca studiezi. De curiozitate, studii "pro" nu ai gasit? De dragul obiectivitatii? smile.gif

Eu nu cred ca homeopatia e doar ceva placebo. Dar ce am vrut sa subliniez este ca...efectul placebo spune ceva foarte important: ca omul are capacitatea de a se autovindeca. Asa cum ziceam, daca un om realizeaza ca s-a vindecat band apa chioara, doar pentru ca a crezut ca e un medicament, nu e departe ziua in care se va vindeca pur si simplu fara sa bea nici un fel de apa.

Copiii mici ii vindecam cu acupunctura, ca din cate stiu asta merge indiferent daca crezi sau nu. Chinezii astia sunt un fenomen...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 31 Jan 2011, 04:19 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
abis
mesaj 31 Jan 2011, 06:28 PM
Mesaj #74


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(gypsyhart @ 31 Jan 2011, 04:19 PM) *
Marturisesc ca nu am studiat in amanunt problema homeopatiei, si a rezultatelor sale. Insa, la nivel de principii mi se pare mult mai de bun simt decat abordarea alopata...


Esenţa homeopatiei este principiul similitudinii. Similitudinea constă în faptul că totalitatea simptomelor şi semnelor de boală prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanţă capabilă să producă simptome similare unei persoane sănătoase

Doctrina homeopată - legea similitudinii - recomandă un remediu care, ca substanţă administrată în doză subponderală unui subiect sănătos, ar produce un set similar de simptome cu cele care se regăsesc la pacientul bolnav. Acest remediu este administrat uzual într-o concentraţie extrem de scăzută...


Acea substanta este diluata atat de mult incat in produsul final nu ramane de multe ori nici macar o molecula din "substanta activa". Ce ti se pare in ordine in acest principiu? unsure.gif

QUOTE
... abordarea alopata, de tip vindecam partea si restul nu ne intereseaza.

Eu nu am vazut nicaieri o astfel de abordare in cadrul medicinei. La orice interventie este monitorizata starea generala a pacientului, sunt luate in calcul efectele secundare, nimeni (adica niciun medic responsabil) nu iti prescrie un medicament fara a verifica daca exista posibile interferente cu alte medicamente pe care le iei deja...

Chiar ai senzatia ca medicii nu sunt decat niste macelari care n-au alt scop decat sa se imbogateasca omorand bolnavi care au sanse sa scape?

QUOTE
Ce crezi, pe un om il deranjeaza daca ii zici ca peste cateva luni isi va pierde locul de munca?

Daca as primi informatia asta as incepe de astazi sa-mi caut alt job... Dar care este legatura cu chestiunea de fata, nu prea inteleg?
QUOTE
orice caz pe care medicii alopati nu il pot vindeca, insa medicina alternativa (oricare ar fi ea) il vindeca, este o palma peste aroganta lor

Analog, orice caz pe care homeopatii nu il pot vindeca, insa medicina il vindeca, este o palma peste aroganta homeopatilor?
QUOTE
Chiar daca asta duce la profituri mai mici pentru alde Pfizer, GlaxoSmith s.a.

Si profituri mai mari pentru alde Boiron s.a.
QUOTE
Sunt de acord ca placebo nu functioneaza in toate situatiile. So what? De parca medicul alopat are mereu succes.

Medicul are, zic eu, succes mai des decat "placebo". Exista mai multe boli si mai multi bolnavi care nu se pot trata cu placebo, decat care sa nu se poata trata cu medicina normala.
QUOTE
De curiozitate, studii "pro" nu ai gasit?

Nu, nu am gasit, dar sunt convins ca daca exista cei care sustin aceasta metoda de tratament le vor aduce in discutie.
QUOTE
Copiii mici ii vindecam cu acupunctura, ca din cate stiu asta merge indiferent daca crezi sau nu

Din pacate este departe de subiectul topicului, dar nici acupunctura nu are rezultate certificate in mod stiintific.
De citit


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 31 Jan 2011, 06:39 PM
Mesaj #75


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(abis @ 31 Jan 2011, 06:28 PM) *
totalitatea simptomelor şi semnelor de boală prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanţă capabilă să producă simptome similare unei persoane sănătoase


Esti sigur ca aia nu e definitia medicinei alopate?


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 31 Jan 2011, 06:46 PM
Mesaj #76


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



http://dexonline.ro/definitie/homeopatie



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 31 Jan 2011, 06:49 PM
Mesaj #77


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



ALOPATÍE s.f. Tratament medical constând în administrarea unor medicamente în doze care, la omul sănătos, ar declanșa efecte contrare simptomelor caracteristice bolii care trebuie tratată.

Tot din dex.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 31 Jan 2011, 08:26 PM
Mesaj #78


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



Zi-ne mai multe despre Boiron, cel mai mare producator de homeopate din Franta.

Apropo, cum justifica ministerul sanatatii dreptul de comercializare in farmacii, daca e doar apa de ploaie?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 31 Jan 2011, 09:00 PM
Mesaj #79


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(little1 @ 31 Jan 2011, 08:26 PM) *
Zi-ne mai multe despre Boiron, cel mai mare producator de homeopate din Franta.

Apropo, cum justifica ministerul sanatatii dreptul de comercializare in farmacii, daca e doar apa de ploaie?


Probabil ca fiindca apa de ploaie nu dauneaza sanatatii si in plus aduce bani la buget... Asta daca ar fi sa ne luam dupa anumiti...


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 31 Jan 2011, 11:20 PM
Mesaj #80


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Cucu Mucu @ 31 Jan 2011, 06:49 PM) *
ALOPATÍE s.f. Tratament medical constând în administrarea unor medicamente în doze care, la omul sănătos, ar declanșa efecte contrare simptomelor caracteristice bolii care trebuie tratată.

Tot din dex.

Corect. Dar eu am dat definitia homeopatiei mai sus. smile.gif


QUOTE
Apropo, cum justifica ministerul sanatatii dreptul de comercializare in farmacii, daca e doar apa de ploaie?

Nu stiu cum justifica, n-am gasit informatia asta deocamdata.

Acest topic a fost editat de abis: 31 Jan 2011, 11:21 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 1 Feb 2011, 01:29 PM
Mesaj #81


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@abis
QUOTE
QUOTE
Esenţa homeopatiei este principiul similitudinii. Similitudinea constă în faptul că totalitatea simptomelor şi semnelor de boală prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanţă capabilă să producă simptome similare unei persoane sănătoase

Doctrina homeopată - legea similitudinii - recomandă un remediu care, ca substanţă administrată în doză subponderală unui subiect sănătos, ar produce un set similar de simptome cu cele care se regăsesc la pacientul bolnav. Acest remediu este administrat uzual într-o concentraţie extrem de scăzută...


Acea substanta este diluata atat de mult incat in produsul final nu ramane de multe ori nici macar o molecula din "substanta activa". Ce ti se pare in ordine in acest principiu?


Hai sa le luam pe rand.
Asa cum inteleg eu, principiul similitudinii inseamna ca daca organismul se comporta similar in doua situatii aparent diferite, inseamna ca el este "atacat" intr-un mod similar din exterior. Diferenta este de doza. Si doza asta depinde mereu si de starea fiecarui om.
Dar, daca se raspunde la fel, inseamna ca esti "atacat" la fel. Citeam de exemplu aici ca urzica e folosita in tratarea urticariei, pentru ca produce simptome asemanatoare acesteia. Asta inseamna, zic eu, ca urzica asta are o substanta sau o actiune similara celei care a declansat urticaria. A oferi un medicament pe baza de urzica inseamna ca incurajezi organismul sa aibe un anumit tip de reactie, si nu altul. Concentratia extrem de scazuta cred ca are rostul de a nu "speria" organismul, e un fel de a spune "vreau sa te ajut nu sa te omor".
Nu stiu exact ce ramane, nu sunt chimist, dar parca era un principiu care spunea ca "nimic nu se pierde, totul se transforma"....

QUOTE
QUOTE
... abordarea alopata, de tip vindecam partea si restul nu ne intereseaza.

Eu nu am vazut nicaieri o astfel de abordare in cadrul medicinei. La orice interventie este monitorizata starea generala a pacientului, sunt luate in calcul efectele secundare, nimeni (adica niciun medic responsabil) nu iti prescrie un medicament fara a verifica daca exista posibile interferente cu alte medicamente pe care le iei deja...

Chiar ai senzatia ca medicii nu sunt decat niste macelari care n-au alt scop decat sa se imbogateasca omorand bolnavi care au sanse sa scape?

Eu ma refeream si la parti mai subtile decat carnea pe care o vezi cu ochii sau cu microscoapele.
Dupa stiinta mea, medicii sunt invatati la ora actuala cat mai multe despre carnea omului. Nu zic ca nu e necesara si aceasta cunoastere. Dar daca ramai doar la asta, din punctul meu meu de vedere esti mai mult un inginer, decat un medic. Stii, inginerul are de-a face cu masinute, circuite, etc. Masina nu are vointa proprie, e ca un robot care face atata cat a fost "programat" sa faca.
Cata vreme studiezi doar carnea omeneasca, nu esti mai mult decat un inginer. Un inginer al corpului. Atat.

Medicii or verifica starea generala a corpului, desi, ceva imi spune ca nu e chiar asa. Poate daca esti internat in spital. Atunci da. Dar sa nu-mi zici mie ca un medic normal, de familie, daca te duci pentru o problema la ficat, de exemplu, o sa iti dea medicamente care sa iti trateze si alte organe....

Eu nu spun ca o fac cu buna stiinta. Adica, stiu ca medicina cere multi ani de studiu, si nu oricine se inhama la asa ceva. Insa cunoasterea nu tine si loc de constiinta. Poti sa fii un "macelar" cu cele mai bune intentii.

QUOTE
QUOTE
Ce crezi, pe un om il deranjeaza daca ii zici ca peste cateva luni isi va pierde locul de munca?
Daca as primi informatia asta as incepe de astazi sa-mi caut alt job... Dar care este legatura cu chestiunea de fata, nu prea inteleg?

Pai, daca oamenii ar gasi modalitati mult mai ieftine si mai simple de a se vindeca, atunci medicul si farmacistul ar avea oarece probleme cu locul de munca.
Aici mai trebuie spus un lucru foarte important. Daca medicina "normala" ar avea o orientare mai holistica, si nu ar fi asa de centrata pe simptome, s-ar ocupa mai mult de preventie si de intarirea sanatatii, decat de bolnavi care deja au ajuns in stadii avansate de boala. Auzeam ca la chinezi de exemplu, in unele comunitati (nu stiu daca e adevarat sau nu), medicul care avea bolnavi de tratat era considerat un medic prost. In sistemul occidental, situatia este exact pe dos. Cu cat un medic trateaza mai multi bolnavi e considerat mai bun. De aici pana la a'ti dori (desigur, inconstient) ca oamenii sa fie bolnavi ca sa ai ce trata nu e distanta prea mare.
QUOTE
Analog, orice caz pe care homeopatii nu il pot vindeca, insa medicina il vindeca, este o palma peste aroganta homeopatilor?

Da, daca au incercat sa o faca si nu au reusit.
QUOTE
Medicul are, zic eu, succes mai des decat "placebo". Exista mai multe boli si mai multi bolnavi care nu se pot trata cu placebo, decat care sa nu se poata trata cu medicina normala.

O fi cum zici tu.
Dupa stiinta mea, insa, efectul placebo are loc intr-o pondere semnificativa si la cei care se trateaza cu medicatie normala. Adica, un fel de a spune ca, si daca ii dadeai zahar in loc de alogalmin (fara sa ii spui asta) el tot se vindeca...
Eu astept sa vad o explicatie "stiintifica" a acestui efect placebo, din partea unui medic alopat convins smile.gif
QUOTE
QUOTE
De curiozitate, studii "pro" nu ai gasit?
Nu, nu am gasit, dar sunt convins ca daca exista cei care sustin aceasta metoda de tratament le vor aduce in discutie.

Poate ca da, poate ca nu. Dar tot mi se pare ciudat sa nu le fi gasit....

Din pacate este departe de subiectul topicului, dar nici acupunctura nu are rezultate certificate in mod stiintific.
De citit


Nu e chiar departe, e vorba de o metoda "alternativa" de tratament, categorie in care se situeaza si homeopatia.
Ok, atunci n-o folosi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 1 Feb 2011, 01:45 PM
Mesaj #82


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



A, si mai aveam ceva de zis la asta:
QUOTE
Nefiind specialist in boala respectiva, nu ma pot pronunta. Insa faptul ca tu cunosti un caz de vindecare nu inseamna ca tratamentul respectiv functioneaza in majoritatea cazurilor. Este o chestiune de procente: in cat la suta din cazuri tratamentul "naturist" ori "homeopat" da rezultat, in cat la suta din cazuri tratamentul normal da rezultat, in cat la suta din cazuri se vindeca de la sine fara sa faci nimic... Fara a studia, fara a cerceta, nu poti spune care a fost cauza care a dus la rezolvarea problemei.

Pai daca pentru fiecare pacient se da alt tratament, cum mai cuantifici tu procentul?
Ai putea cel mult sa cuantifici procentul de vindecare al unui medic. Sau al tipului de tratament, dar nu al unui tratament anume.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 1 Feb 2011, 04:38 PM
Mesaj #83


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(gypsyhart @ 1 Feb 2011, 01:29 PM) *
Nu stiu exact ce ramane, nu sunt chimist, dar parca era un principiu care spunea ca "nimic nu se pierde, totul se transforma"....

Nu se pierde, doar ca nu se mai regaseste in produsul final, ci in alta parte... smile.gif
Nu trebuie sa fii chimist ca sa faci un calcul simplu. Ai sa vezi ca in capsulele ori picaturile pe care le cumperi din farmacie nu mai gasesti de multe ori nici macar o singura molecula din "substanta activa".
QUOTE
Eu ma refeream si la parti mai subtile decat carnea pe care o vezi cu ochii sau cu microscoapele.

Nu am inteles la ce te refereai.
QUOTE
Dar sa nu-mi zici mie ca un medic normal, de familie, daca te duci pentru o problema la ficat, de exemplu, o sa iti dea medicamente care sa iti trateze si alte organe....

Depinde. Daca ma duc la medicul de familie cu o problema care ii depaseste competenta ma trimite la specialisti. Daca am nevoie de tratament pentru ficat verifica daca am si alte afectiuni, in cazul in care exista riscul de interferenta cu alte medicamente sau daca sunt posibile efecte secundare. De ex. nu-ti da nimeni un medicament pentru ficat care ar avea ca efect secundar, sa zicem, cresterea tensiunii arteriale, daca esti hipertensiv.
QUOTE
Pai, daca oamenii ar gasi modalitati mult mai ieftine si mai simple de a se vindeca, atunci medicul si farmacistul ar avea oarece probleme cu locul de munca.

Daca ar fi existat modalitati mult mai ieftine si mai simple de vindecare, nu era nevoie sa "inventam" medicina, sa dezvoltam o intreaga stiinta medicala, sa construim spitale etc. Medicina a aparut din necesitate, pentru ca nu ne vindecam singuri...
QUOTE
Eu astept sa vad o explicatie "stiintifica" a acestui efect placebo, din partea unui medic alopat convins

Ai cautat? smile.gif
O sa gasesti raspunsuri complexe care fac apel la biochimia corpului uman. Deci probabil ai spune ca e tot un fel de inginerie...

Am gasit pe Wikipedia, banuiesc ca informatiile sunt corecte:

studiile au arătat că unele persoane răspund prin manifestări clinice la administrarea unor substanţe neutre (persoanele placebosensibile sau placeboreactive reprezintă 1/3 din totalul populaţiei). Alte persoane nu prezintă nici un fel de manifestări clinice la administrarea substanţelor Placebo, ele fiind numite persoane placebononreactive şi reprezintă 2/3 din populaţie

S-a demonstrat că femeile răspund pozitiv, mai intens şi în număr mai mare decât bărbaţii. Copiii şi adolescenţii răspund mai puţin la fenomenul Placebo

cercetările au demonstrat că efectul vizează indirect boala, substanţele acţionând asupra simptomelor şi nu asupra etiopatogenezei.

În afecţiunile cu un grad mai mare de subiectivitate, adică în afecţiunile psihogene, substanţele Placebo obţin efecte mai bune iar în afecţiunile cu un nivel mai încet de organicitate efectul este redus


QUOTE
daca pentru fiecare pacient se da alt tratament, cum mai cuantifici tu procentul?

Daca nu il cuantifici, de unde stii daca are efect sau nu? Daca nu stii daca are efect sau nu, pe ce baza il recomanzi?

Acest topic a fost editat de abis: 1 Feb 2011, 04:39 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 1 Feb 2011, 06:31 PM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru Medicină: remediile homeopate sunt eficiente


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 1 Feb 2011, 06:42 PM
Mesaj #85


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



detalii aici

smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 1 Feb 2011, 07:13 PM
Mesaj #86


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(abis @ 1 Feb 2011, 04:38 PM) *
De ex. nu-ti da nimeni un medicament pentru ficat care ar avea ca efect secundar, sa zicem, cresterea tensiunii arteriale, daca esti hipertensiv.


Ai curaj sa pui pariu? ohyeah.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 1 Feb 2011, 10:10 PM
Mesaj #87


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



abis si Cucu Mucu, pana unde a putut ajunge pornirea voastra impotriva a tot ceea ce vi se pare voua ca nu ar fi "stiintific", de parca ati voi "oameni de stiinta" specializati pe toate domeniile (sic!), etc., etc.

Ati incercat, de exemplu, Homeogene + Homeovox in cazul unor dureri de gat extrem de puternice ?

Le-ati incercat si pe cei din jur ? In special pe cei ce NU CRED in efectele lor ?

E simplu sa bagi "placebo" in discutie...

Eu tocmai, pe necredinciosi ( ohyeah.gif ) testez cel mai bine, tocmai pentru ca in felul asta sunt SIGUR ca nu e placebo.

In plus, mi-as dori sa existe macar UN medicament alopat care sa ma fi putut ajuta la fel de mult si rapid ca Homeogene + Homeovox (ca sa nu zic ca alopatele "de dureri de gat" m-ar umple de chimicale, de tot felul, si as mai si plati gras pentru asta).


Hai sa va mai zic una despre Homeogene + Homeovox ... asa, mai anecdotica, sa mai atenuez tonul meu de mai sus. smile.gif

QUOTE(_o_forumista_de_pe_alt_forum_)
Da si eu am fost la fel, nu mai puteam vorbi de durere in gat si, ca si tine, alaptez.

Iti spun ce mi-a spus doctorita mea sa iau: pastile de supt homeopate Homeogene/Homeovox, dar fiind destul de slabe trebuie sa iei mai multe pe zi


Asadar, o doctorita alopata a aflat si ea de homeopatele Homeogene + Homeovox si le-a recomandat ... dar pentru ca astea ar fi ... slabe rofl.gif ... i-a recomandat pacientei sa ia ... mai multe pe zi ! rolleyes.gif

De fapt, nu e vorba despre cat de "tari" sau "slabe" ar fi homeopatele (daca, de exemplu, ai lua mai mult pastile decat e recomandat, deodata, efectul nu ar fi mai mare!!), ci despre faptul ca durata de actiune a lor poate fi de 2-3 ore (cazul Homeogene + Homeovox).

Homeogene + Homeovox pur si simplu isi fac efectul de a activa lupta cu durerile de gat si raguselile (sunt folosite de cantaretii de opera, printre altele, pentru "dres vocea") pe durata scurta, asa incat trebuie luate periodic la 1-3 ore pana trec problemele.


Hmm, acum despre legea compensatiei (nimic nu se castiga/pierde, totul se transforma, etc.) ... e si un efect mai neplacut la Homeogene + Homeovox ... daca intrerupi tratamentul prea curand, constati ca deodata treci pe o tuse "productiva".


In fine, e adevarat ca...

... homeopatele actuale nu acopera foarte multe afectiuni, asa incat tot alopatia ramane singura solutie in acele cazuri!!

... chiar si acolo unde au efect, nu in toate cazurile sunt la fel de performante ca alopatele


... pentru unele dintre ele exista si efectele colaterale cunoscute neplacute - cum ar fi cazul celor pe nivel emotional care strica pe nivel fizic imunitatea (am vazut efectele unui astfel de tratament pe cineva cunoscut, si adevarul e ca nu l-as recomanda nimanui, chit ca a "rezolvat" problema pe plan emotional)

... homeopatia mai are de avansat, are doar 200 de ani, medicina cu chimia si tehnologiile din spate, vor avea intotdeauna un avans mare


smile.gif


--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little1
mesaj 1 Feb 2011, 11:00 PM
Mesaj #88


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 471
Inscris: 19 February 04
Forumist Nr.: 2.280



Calfa a zis-o bine. Homeopatia tinde sa functioneze in special pentru oamenii care vor sa devina responsabili pentru sanatatea lor.

Pentru ceilalti, exista medicina alopata, care-ti permite sa faci mai multe abuzuri.
Lucrez intr-o farmacie, si sunt fan atat medicina alopata cat si medicina naturala/-ista.
Mi se pare miraculos faptul ca medicina alopata poate mentine in viata un om care-si bate joc de sanatate, cu singura conditie sa-si inghita pilula la timp.

Sunt cazuri in care medicina alopata nu face nicio ceapa degerata.
Sunt cazuri in care medicina naturala/-ista (homeopatia etc) e fix pix, poti sa dai cu unt si frisca...

Daca nu esti chiar incuiat, si te si pasioneaza domeniul, vei vedea ca pe masura ce iei in calcul diferitele fatete ale ansamblului minte-corp uman, problema devine din ce in ce mai complexa, si atunci nu-ti mai vine sa arunci in dreapta si in stanga judecati absolute.

Deci sunt mai multe optiuni, niciuna buna la toate. Dixit.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 1 Feb 2011, 11:24 PM
Mesaj #89


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(calfa @ 1 Feb 2011, 10:10 PM) *
abis si Cucu Mucu, pana unde a putut ajunge pornirea voastra impotriva a tot ceea ce vi se pare voua ca nu ar fi "stiintific", de parca ati voi "oameni de stiinta" specializati pe toate domeniile (sic!), etc., etc.


Cazusi in cap, sau doar vrei sa te dai in spectacol pe seama mea cu orice pret, in orice situatie, doar pt a-ti incorda muschii? Ti se pare ca pozitia mea e de partizan al medicinei alopate? blink.gif Trage air in chept, brie calfa, bre, si mai citestî o datî!


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 1 Feb 2011, 11:50 PM
Mesaj #90


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



Topicul este despre homeopatie, Cucu mucu, iar tu ti-ai exprimat o opinie destul de clara despre aceasta; era normal sa fii bagat in ceata celor care "le stiu pe toate"...

QUOTE(Cucu Mucu @ 31 Jan 2011, 04:07 PM) *
Amestecam homeopatia (care e mai mult sarlatanie)





--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 2 Feb 2011, 03:41 AM
Mesaj #91


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Sunt oameni care jura pe astea: http://en.wikipedia.org/wiki/Biochemic_cell_salts



--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 2 Feb 2011, 07:57 AM
Mesaj #92


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(calfa @ 1 Feb 2011, 10:10 PM) *
Eu tocmai, pe necredinciosi testez cel mai bine, tocmai pentru ca in felul asta sunt SIGUR ca nu e placebo.

Sa inteleg ca esti medic?

Daca da, imi poti spune te rog unde, sa nu cumva sa ajung din greseala la tine si sa ma tratezi cu "apa cu memorie"?


Homeopatia este pentru medicina ceea ce este astrologia pentru astronomie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 2 Feb 2011, 01:40 PM
Mesaj #93


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



acum sa nu confundam astrologia cu vrajitoria...astrologia e la fel de stiintifica ca si astronomia,depinde numai de cit de priceput e cel care o interpreteaza

oricum cum spunea cineva pe aici homeopatia are handicapul unor cercetari de data mai recenta, medicina alternativa are viitor,chiar daca sunt si multi neaveniti in bransa asta


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 2 Feb 2011, 02:08 PM
Mesaj #94


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Michelle @ 2 Feb 2011, 01:40 PM) *
astrologia e la fel de stiintifica ca si astronomia

Nu pot sa cred ca vorbesti serios, dar nu e locul sa dezvoltam pe topicul asta. smile.gif
QUOTE
homeopatia are handicapul unor cercetari de data mai recenta

Cercetarile, fie ele de data mai recenta ori nu, arata un singur lucru: homeopatia nu este un tratament medical.

Cei ce vorbesc despre homeopatie au obiceiul sa spuna ca e o "medicina blânda", "naturala" sau "traditionala".

Despre primul adjectiv nici nu incape discutie, o tehnica medicala nu e nici blanda nici dura, e eficace sau nu, atat. Apoi se poate discuta despre un raport eficacitate/riscuri dar asta e altceva.

Homeopatia prezentata ca 'tehnica naturala' e o alta inselatorie, expresia facand apel la subconstienul uman pentru care 'natural' e bun iar 'creatiile umane' sunt neaparat rele.
E o falsa idee bineinteles, in primul rand natura nu e deloc "buna" cu noi, dezvoltarea societatii umane a inceput atunci cand omul a reusit sa se desolidarizeze oarecum de natura (adaposturi, cresterea animalelor, agricultura, medicina, cercetare stintifica). In plus, in ceea ce priveste medicina, aproape toate moleculele folosite in medicamentele adevarate se gasesc si in natura. De la aspirina pana la medicamentele folosite in chimioterapie, toate sunt copiate dupa molecule existente in stare naturala. Chimistul nu face decat sa extraga substanta activa dintr-un compus natural, s-o copieze, s-o testeze si sa-i masoare efectele negative, eventual s-o modifice sau sa gaseasca molecule asemanatoare in speranta de a-i diminua aceste efecte sau de a-i mari eficacitatea.

Este homeopatia o "medicina traditionala"? In mod cert, nu, aparitia recenta (in secolul 18) si faptul ca e "revelatia" unui singur om, neamtul Hahnemann, o apropie mai degraba de o secta decat de vreo "traditie ancestrala".

Hahnemann era adeptul teoriei vitaliste, la moda pe vremea aia dar infirmata intre timp. El sustinea ca toate fiintele vii dispun de o "forta vitala" un fel de "energie" care e responsabila de starea sanatatii, cand aceasta "forta" e perturbata, intervine boala. El definea boala ca un ansamblu unic de simptome, caracteristice fiecarui pacient, aceste simptome fiind chiar factorii care perturbeaza "energia vitala".

Consecvent acestei logici, Hahnemann considera si medicamentele ca fiind elemente care pot "intra in conflict" sau ameliora aceasta "forta vitala", cauzand si ele un anumit tip de simptome. De aceea a divizat medicamentele in 3 grupe:
- "antipatice" ( de la anti= contra)=> medicamente care cauzeaza efecte contrare bolii,
- "homeopatice" (homeo=identic) = medicamente care provoaca acelasi tip de simptome ca si boala
- "alopatice" (allo=diferit) = medicamentele care nu dau nici efecte similare nici opuse bolii.
(Termenul 'alopatic' e prin urmare gresit, e doar o inventie a homeopatilor, nu exista mai multe feluri de medicina, exista tratamente eficace sau sarlatanii.)

Pornind de aici i-a traznit ideea enuntarii principiului 'similaritatii' adica numai medicamentele homeopatice ar fi eficace (asa a visat el in noaptea aia, nu din alt motiv)

Homeopatia se bazeaza pe 4 principii, unul mai traznit ca altul: similaritatea, dilutia, dinamizarea si individualizarea.
In timp insa, s-a dovedit ca nici unul dintre aceste principii nu are vreo baza stiintifica si mai mult, acum s-a dovedit si ca remediile homeopatice sunt ineficace.

1) Similaritatea, "asemanarea se vindeca prin asemanator", e principiul conform caruia o substanta care produce anumite simptome cand este administrata unui om sanatos, poate vindeca simptome asemanatoare la un bolnav. Desi aceasta "regula" a fost enuntata inaintea lui Hanheman, pana in ziua de azi nu exista nici o dovada stiintifica ca ea ar putea constitui o lege a naturii universala si imuabila

2) Dilutiile. Hahnemann si-a dat seama ca unele substante folosite de el ca remedii pot fi toxice de aceea a emis ideea dilutiilor infinitezimale (1/10^n). De aici incepem sa avem de-a face cu sarlatania caci conform legilor fizico-chimice, incepand de la dilutia 12CH, solutia nu mai contine nici o singura molecula de substanta activa (conform numarului lui Avogadro).
De ex, pentru a obtine o dilutie de 30CH ar trebui sa punem o picatura de substanta activa intr-un recipient cu diametrul de 2 milioane de ori mai mare decat distanta de la pamant la luna... Pe scurt, remediile homeopatice contin "nimic" invelit intr-o biluta de zahar. Un calcul simplu ne arata si care e 'rentabilitatea' homeopatiei: 1000 tuburi cu 'remediu'= 1kg de zahar, 2€ tubul asta inseamna 2000 € /kg de zahar scuturat vandut in farmacie. Adica o mega escrocherie intelectuala si (mai ales) financiara

3) Dinamizarea. Hanhemnan stia ca dilutiile lui 'infinitezimale" nu mai contin nici o molecula de substanta activa, de aceea inventeaza o noua regula: sucusiunea. Remediile nu ar fi "eficace" decat daca dupa fiecare dilutie sunt scuturate puternic. Aceste "sucusiuni" ar avea doua roluri: sa impregneze apa de 'memoria' particulei diluate ( laugh.gif ) si sa preia din 'energia' scuturatorului, 'energie' care va actiona apoi asupra bolnavului. Curat voodoo...

4) Personalizarea. Probabil singurul principiu care are un efect masurabil, si anume efectul placebo. Pentru a se asigura de acest efect, consultatia dureaza mai mult decat la un medic adevarat, homeopatul pare interesat de pacient, ii pune intrebari care nu au nici o legatura cu diagnosticul insa au rolul de a-l face sa creada intr-un tratament personalizat.

La aceasta se adauga denumirile pompoase, in latina, ale remediilor folosite in farmacopeea homeopata, e adevarat ca pentru un ne-initiat pot fi impresionante: Pulex felis (purice de pisic), Pediculus capitis (paduche de cap), Mustela foetidia (glanda anala de dihor), Lumbricus terrestris (vierme), Periplaneta americana (gandac de bucatarie american) etc

Homeopatii insisi recunosc ca homeopatia vindeca orice .... cu exceptia ranilor, bolilor neurologice si patologiilor grave! Cu alte cuvinte, homeopatia e medicina oamenilor care sunt sanatosi dar... n-au aflat-o inca

Eficacitatea: un placebo e un "fals" medicament, nu contine nici un principiu activ insa datorita efectului psihologic el poate "vindeca" anumite afectiuni. Din cauza acestui efect toate testele pe medicamentele adevarate se fac in dublu-orb (situatie in care nici pacientul nici medicul nu stiu ce contine medicamentul administrat).

Pentru remediile homeopatice toate aceste teste au esuat lamentabil, niciodata de-a lungul timpului nu s-a demonstrat un efect superior celui dat de "copia" placebo (un articol care reuneste toate aceste studii a fost publicat in 2005 in revista medicala Lancet iar pe baza lui unele tari europene au scos remediile homeopate de pe lista medicamentelor rambursate de asigurari)

Acest fapt a determinat un sceptic canadian, James Randi sa propuna un premiu de 1 milion de dolari celui ce va dovedi eficacitatea homeopatiei. Banii sunt in siguranta, nu ii .

Concluzii
1) in remediile homeopatice nu se afla nimic, dilutiile infinitezimale fac ca nici un atom din 'produsul activ' sa nu mai fie prezent in granule homeopatice (dealtfel asta o recunosc chiar cei de la Boiron, nu e vrun secret)
2) Nici un studiu stiintific nu atesta ca faimoasa 'lege a similitudinii' ar exista ca lege 'universala si imuabila'
3) Nu s-a dovedit existenta nici unui fel de 'memorie a apei'
3) Nu exista nici un studiu care sa ateste eficacitatea "remediilor" homeopate, toate experientele clinice 'dublu orb' facute cu pastilutele miracol au esuat lamentabil nedovedind niciodata un efect mai mare decat placebo.
4) Singura "dovada" ca homeopatia "merge" sunt marturiile "vindecatilor'!

Prin urmare homeopatia corespunde perfect definitiei sarlataniei din moment ce singurele 'probe' pe care le aduce sunt 'vindecarile' miraculoase ale lui X sau Y. Pai exact aceleasi "dovezi" le aduc si vracii si vindecatorii si exorcistii, care e diferenta?

In plus, daca mai adaugam :
- ritualurile (scuturatul, interdictia unor alimente in timpul "tratamentului"),
- dogmele ("principiul similitudinii", "dinamizarea", "amprenta energetica", niciuna dovedita stiintific),
- un profet (Hahnemann ),
- textele sacre (cartile lui Hahnemann scrise in secolul 18)
Iata cum s-au adunat de fapt toate ingredientele unei religii/secte


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 2 Feb 2011, 02:42 PM
Mesaj #95


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 02:08 PM) *



Nu te supara, dar n-ai inteles nimic din ce inseamna homeopatia, si nu-i chiar o surpriza stiind ca tu nu poti privi fiintele decat din perspectiva strict materialista. Poti sa scrii tu pe suprafete cat cearsafurile pe aici, ca tot aberatii se numesc.
Cand ai sa reusesti sa intelegi ca lumea mai poseda si informatie, poate ca ai sa te razgandesti si tu in legatura cu opiniile tale fixe... smile.gif

Si oscillococcinum care se gaseste in farmacii este deosebit de eficient in cazul gripelor. Mie mi-a fost suficienta o singura doza ca sa imi revin; ce-i drept nu intrasem in ceea ce s-ar chema faza acuta.

Acest topic a fost editat de Rehael: 2 Feb 2011, 02:43 PM


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 2 Feb 2011, 02:55 PM
Mesaj #96


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Rehael @ 2 Feb 2011, 02:42 PM) *
Nu te supara, dar n-ai inteles nimic din ce inseamna homeopatia

Nu ma supar, nu am de ce. Te rog sa imi explici tu ceea ce nu am inteles.

Eu stiu ca in 200 de ani de existenta homeopatii nu au reusit:

1) sa dovedeasca ca homeopatia este eficienta in vindecarea macar unei singure boli
2) sa explice cum poate functiona o 'dilutie' de apa chioara, desi legile fizicii spun ca nu mai contine nici un atom de remediu in ea
3) sa eradicheze macar o boala, sa inventeze macar un vaccin, sa produca macar un medicament cu un efect dovedit experimental.

QUOTE
Si oscillococcinum care se gaseste in farmacii este deosebit de eficient in cazul gripelor. Mie mi-a fost suficienta o singura doza ca sa imi revin

Esti sigura ca ai avut intr-adevar gripa si nu altceva (un banal guturai)? Adica, ai avut intr-adevar diagnostic de gripa?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 2 Feb 2011, 02:59 PM
Mesaj #97


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(Michelle @ 2 Feb 2011, 02:40 PM) *
astrologia e la fel de stiintifica ca si astronomia,depinde numai de cit de priceput e cel care o interpreteaza

offtopic: poftim???? blink.gif

on topic: calfa, in vest multi doftori (aleopati) recomanda NUMAI homeopate sau cel mult un nurofen la raceli. in rrromania cea competenta te baga direct la antibiotic si uite asa ajunge bizonu' la 60 de ani cu imunitaru facut prastie.

dar deh cine sunt doftorii aia din vest? niste incompetenti, domne, ca nu prescriu pastila. romanii sunt cei mai cu mot.

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 2 Feb 2011, 02:59 PM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 2 Feb 2011, 03:18 PM
Mesaj #98


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



TT,
Vestul ala e asa de generic incat nu stiu la ce te referi

Uite aici o pagina interesanta (de pe un site homeopat): in Suedia medicii nu au dreptul sa practice homeopatia, in Danemarca o poate face oricine, medic sau spalator de vase, in Norvegia la fel cu diferenta ca acolo homeopatilor le este interzis sa trateze epidemiile, bolile contagioase, cancerul, diabetul, MST, anemiile... ce le mai ramane?

In Franta si in Germania homeopatia se studiaza in scoli private, conditia de inscriere fiind insa aceea de a fi absolvent al facultatii de medicina generala. De aceea homeopatii sunt medici, nu pentru ca "specialitatea" asta ar avea vreo legatura cu tratamentele medicale, ci pentru ca statul vrea sa se asigure ca cei care practica aceasta "magie" stiu macar sa puna un diagnostic si nu pun in pericol viata oamenilor. Sa nu uitam nici faptum ca Germania e patria lui Hahnemann, "gurul" homeopatilor si ca cele mai mare firme producatoare de remedii (adica zahar cu apa) se afla in Franta si Germania.

Insa din fericire statutul homeopatilor devine din ce in ce mai precar mai ales dupa publicarea articolelor din the Lancet (cea mai prestigioasa revista medicala) in care se demonstreaza ineficacitatea homeopatiei. Primul articol, o meta-analiza a aparut in 2005, altul a aparut in noiembrie 2007.

Ca serviciile de sanatate britanice au decis sa taie subventiile acordate centrelor de tratament homeopatic nu stii? Si ca problema asta se pune in mod regulat si in Franta...
Consiliul superior de igiena publica din Franta s-a pronuntat contra utilizarii pseudo-vaccinurilor anti-gripale homeopatice, vaccinuri ce sunt ineficace, dar care pot deveni periculoase pentru ca incita la renuntarea la vaccinul clasic. Printre altele, stii ca in 2004 Academia de Medicina din Franta a lansat o ofensiva pentru ne-rambursarea totala a homeopatiei, insa a cedat in fata scandalului provocat de firmele producatoare (Boiron se afla intre primele averi din Franta...)?

Pana una alta, se pare ca premiul de 1 milion de dolari oferit de James Randi celor care dovedesc eficacitatea homeopatiei ramane tot ne-castigat smile.gif

Nu de mult o discutie asemanatoare purtam pe marginea Irlandei, impreuna cu Felina... Nici acolo nu prea ai sanse sa gasesti "medici" homeopati.

Asadar, la care medici din Vest te referi?

PS: Cat despre asta:
QUOTE
in rrromania cea competenta te baga direct la antibiotic

Nu stiu la care medici te referi, medicul pediatru la care imi duc fetita cand raceste imi recomanda, in general, altceva, nu nurofen: ser fiziologic pentru nas, multe lichide, miscare in aer liber si... doar atat. Nurofen, doar daca face febra peste 38. Antibioticul se prescrie numai dupa antibiograma, nu dupa ureche.

Acest topic a fost editat de abis: 2 Feb 2011, 03:21 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 2 Feb 2011, 03:21 PM
Mesaj #99


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 02:55 PM) *
Nu ma supar, nu am de ce. Te rog sa imi explici tu ceea ce nu am inteles.

Eu stiu ca in 200 de ani de existenta homeopatii nu au reusit:

1) sa dovedeasca ca homeopatia este eficienta in vindecarea macar unei singure boli
2) sa explice cum poate functiona o 'dilutie' de apa chioara, desi legile fizicii spun ca nu mai contine nici un atom de remediu in ea
3) sa eradicheze macar o boala, sa inventeze macar un vaccin, sa produca macar un medicament cu un efect dovedit experimental.


Esti sigura ca ai avut intr-adevar gripa si nu altceva (un banal guturai)? Adica, ai avut intr-adevar diagnostic de gripa?


Esti prost informat de aceea nu stii 1). 2) nu intelegi tu explicatia, 3) nu si-a propus nimeni sa eradicheze vreo boala, nici macar alopatii, fiindca acest lucru este o utopie... Homeopatia isi propune sa trateze omul si nu boala, fiindca, desi oamenii pot prezenta simptome asemanatoare, se poate ca uneori remediile pe care le primesc sa fie diferite, dar nu din cauza ca medicii ar gresi sau nu ar sti. jamie.gif

Cat se poate de sigur. De asemenea si preparatele "prescrise" de calfa sunt cat se poate de eficiente; trec durerile de gat neinchipuit de repede, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata cu medicamentele clasice sau naturiste obisnuite.
Primul preparat homeopatic pe care l-am luat in viata mea mi-a fost prescris de un medic, care cunostea homeopatie, pentru niste stari de panica pe care le aveam in urma unor stresuri/traume, dar nu-mi mai amintesc cum se chema... Atunci, fiindca am scapat de starile alea foarte repede, mi s-a trezit si mie interesul pentru domeniul asta, care este aproape o arta...


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 2 Feb 2011, 03:36 PM
Mesaj #100


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Rehael @ 2 Feb 2011, 03:21 PM) *
Esti prost informat de aceea nu stii

In cazul asta ajuta-ma te rog cu informatii mai bune.
QUOTE
nu intelegi tu explicatia

Daca tu ai inteles-o, ajuta-ma te rog sa inteleg si eu. Cum poate functiona un "remediu" atat de diluat incat in produsul final nu se mai gaseste niciun atom din substanta activa?
QUOTE
nu si-a propus nimeni sa eradicheze vreo boala, nici macar alopatii, fiindca acest lucru este o utopie

Ei, nu-i chiar asa, campaniile de vaccinare au facut ca unele boli (de ex variola, poliomielita) sa fie practic eradicate. Acolo unde s-au facut vaccinarile, bineinteles.
QUOTE
si preparatele "prescrise" de calfa sunt cat se poate de eficiente; trec durerile de gat neinchipuit de repede, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata cu medicamentele clasice sau naturiste obisnuite

Nu contest ca in cazul tau s-ar putea sa se fi intamplat asta. Ceea ce am spus este altceva: ca daca au avut efect, a fost cel mai probabil Placebo

Nu mi-ai raspuns la intrebarea legata de diagnosticul de gripa...

Acest topic a fost editat de abis: 2 Feb 2011, 03:38 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 2 Feb 2011, 03:37 PM
Mesaj #101


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 04:18 PM) *
TT,
Vestul ala e asa de generic incat nu stiu la ce te referi
Asadar, la care medici din Vest te referi?

la medicii aleopati care prescriu si homeopate pe reteta decontate de case de asigurari & shit. in vest multe medicamente homeopate se dau numai pe reteta si este obligatoriu sa fie emise de aleopati nu de hipiotul srl.


despre siteul ala francez nu pot spune prea multe insa presupun ca macar in franta la el stie despre ce e vorba
"38% des Français l’utilisent"
este absolut imposibil ca 38% dintre francezi sa obtina medicamente homeopate fara reteta data de un aleopat/homeopat.

te rog eu frumos o chestie: daca nu ai trecut prin vest pe la vreun doftor sa te trateze, nu te baga in discutie, da? nu de alta dar aici sunt destui din afara romaniei si starnesti rasul. daca treci o sa ramai surprins cum privesc aleopati pilulele luate engros in stilul din rrromanica.



--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 2 Feb 2011, 03:44 PM
Mesaj #102


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 03:36 PM) *
1.In cazul asta ajuta-ma te rog cu informatii mai bune.

2.Daca tu ai inteles-o, ajuta-ma te rog sa inteleg si eu. Cum poate functiona un "remediu" atat de diluat incat in produsul final nu se mai gaseste niciun atom din substanta activa?

3.Ei, nu-i chiar asa, campaniile de vaccinare au facut ca unele boli (de ex variola, poliomielita) sa fie practic eradicate. Acolo unde s-au facut vaccinarile, bineinteles.


1.,2. Sunt sigura ca daca vrei ai sa te poti ajuta si singur, fiindca nu-i nimeni obligat sa iti dea mura in gura, cum nici eu nu am primit nimik fara sa depun un efort... Fii bucuros ca mai afli una alta doar din cat se discuta, chiar daca acum nu intelegi despre ce este vorba...

3.Carevasazica recunosti si singur ca nu se poate generaliza in niciun fel...


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 2 Feb 2011, 03:51 PM
Mesaj #103


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Rehael @ 2 Feb 2011, 03:44 PM) *
1.,2. Sunt sigura ca daca vrei ai sa te poti ajuta si singur, fiindca nu-i nimeni obligat sa iti dea mura in gura, cum nici eu nu am primit nimik fara sa depun un efort...

Am depus un efort considerabil ca sa nu vorbesc nedocumentat... Asa ca atunci cand fac o afirmatie am "in spate" tocmai acest efort... Dar daca spui ca nu sunt bine informat, iar la rugamintea mea de a ma ajuta cu informati imai bune, refuzi, asta este, raman la parerea mea. Si voi continua sa o sustin cu argumente.
QUOTE
recunosti si singur ca nu se poate generaliza in niciun fel

Am impresia ca ai inteles altceva, nu ceea ce am scris... Variola a fost total eradicata. Poliomielita este eradicata acolo unde s-a generalizat vaccinarea. Ce trebuie sa spun mai mult ca sa contrazic ideea ca eradicarea unei boli este o utopie?



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 2 Feb 2011, 03:52 PM
Mesaj #104


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 03:36 PM) *
Nu contest ca in cazul tau s-ar putea sa se fi intamplat asta. Ceea ce am spus este altceva: ca daca au avut efect, a fost cel mai probabil Placebo

Nu mi-ai raspuns la intrebarea legata de diagnosticul de gripa...


Hai ca esti caraghios. Buey, daca mie mi-a trecut boala, cum poti sa spui ca a fost efect placebo? Si chiar daca prin absurd asa se cheama ceea ce se intampla cand iei homeopatice, important este sa iti treaca, nu sa te intoxici cu medicamente doar ca sa nu zica lumea(aia proasta si invidioasa) ca esti iresponsabil si nu te tratezi corespunzator. ohyeah.gif

Esti penibil tare mey daca tu crezi ca eu mai am 7 ani asa incat sa nu stiu precis ce este aia gripa...


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 2 Feb 2011, 03:55 PM
Mesaj #105


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(abis @ 2 Feb 2011, 03:51 PM) *
Am depus un efort considerabil ca sa nu vorbesc nedocumentat... Asa ca atunci cand fac o afirmatie am "in spate" tocmai acest efort... Dar daca spui ca nu sunt bine informat, iar la rugamintea mea de a ma ajuta cu informati imai bune, refuzi, asta este, raman la parerea mea. Si voi continua sa o sustin cu argumente.

Am impresia ca ai inteles altceva, nu ceea ce am scris... Variola a fost total eradicata. Poliomielita este eradicata acolo unde s-a generalizat vaccinarea. Ce trebuie sa spun mai mult ca sa contrazic ideea ca eradicarea unei boli este o utopie?


Cum ziceam, esti penibil si atat... N-o sa stau sa iti desucesc eu incalcelile pe care le ai in cap. Incearca la un homeopat, s-ar putea sa aiba ceva si pentru tine in sertar. ohyeah.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 11:11 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman