HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

15 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cine A Fost Isus ? Dumnezeu, Fiu Al Lui, Om ?, Misterul lui Isus e mai rar inteles
thunder
mesaj 9 Nov 2005, 05:49 AM
Mesaj #71


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Grabillion @ 8 Nov 2005, 05:39 PM)
@thunder

QUOTE

a vorbi fara sa te afli in treaba, fara a urmari sa afli ce vede/intelege altul, mai ales prin asa zise "intrebari retorice", care se fapt sint afirmatii DOGMATICE, incastrate si prostesti ... si apoi a inchide urechile ... arata doar limita la care ai ales sa existi. Mergi pe alegerea ta, te va ajuta chiar si asa.


Draga thunder, eu nu inteleg de ce te superi cand cineva nu este de acord cu tine ?

- nu ma supar, ci am punctat in mod concret aberatia ta ce am socotit ca e mai grava fata de altele. sorry.gif

QUOTE
Fiecare are modul lui de argumentatie si faptul ca eu pun niste intrebari logice si in cunostinta
de cauza nu inseamna ca sunt dogmatice. Daca faptul ca cineva crede ca in Biblie se afla adevarul si acel cineva gandeste cat de poate de logic si mai ales concorda si cu 80% din ce scrii, si a citit si una din putinele carti care sunt 100% adevarate
Saturn - de Jakob Lorber  - pe care tu o numesti divina, atunci cum poti numii pe aceasta persoana dogmatica
si ca vorbeste fara sa se afle in treaba ?

- pt. ca poti accepta un adevar, dar nega pe altul. Ai o limita mai larga, dar e inca limitata, iar eu am punctat unde vad eu ca e inca limita, deci dogma.

QUOTE
Mai ales cand este vorba de un subiect (Isus) care se poate analiza numai din Biblie si pe care eu o respect 100% in acest thread ?

- e treaba ta ce accepti si respecti, eu nu consider ca trebuie sa ma limitez doar la o sursa pt. a afla de Iisus, bascam adevarata cunoastere a Lui se realizeaza fuzionind empatic macar .... cu spiritul Sau divin. A te identifica cu Iisus chiar ci 10-20 minute pe zi valoreaza cit tone de teorii fade, zeci de citate din biblie, sau x rugaciuni. In acea "relatie" Adevarul se transfera in mod direct, de la suflet la suflet, de la spirit la spirit.

QUOTE
Citeste tot de a scris Lorber si dupa aia avem o baza comuna de a ne intelege.

- nu am nici timp si nici tot ce a scris el. Eu nu iti pot spune sa citesti sutele de pagini citite de mine, si nici sa faci zecile/sutele de ore de meditatii cu Iisus pe care le-am facut eu. wub.gif Daca vrei sa-L cunosati cu adevarat pe Iisus, nici macar in textele lui Lorber nu il vei afla in totalitatea Lui ... asa cum o poti "afla" direct de la El. Succes !

QUOTE
Eu ti-am zis ca multe din ce ai crezut tu am crezut si eu odata, si le-am aruncat la gunoi fiindca erau neadevaruri scrise de oameni  si le-am inlocuit cu adevarul divin, direct de la sursa. Daca citesti ce a scris Isus prin Lorber o sa le arunci si tu pe ale tale la gunoi. Caci sursa divina se poate confirma ca adevarata  prin lucrurile scrise acolo in 1840 despre galaxii, luna si pamant si alte lucruri stiintifice descoperite de abia in ultimii ani.

- ma bucur ca vad un infocat al textelor lui Lorber, dar crede-ma, din ele lipsesc o multime de legi, principii si invataturi spirituale oculte.

QUOTE
Eu ma bazez numai pe cele scrise de Lorber prin cuvantul divin si pe cuvantul divin actual la care tu nu ai acces si tu
pe invataturi divine amestecate cu cele omenesti si pe intuiitile si pe concluziile pe care le-ai tras din toata aceasta
amestecatura.

- alt expert in "thunder". rofl.gif

QUOTE
Daca tu crezi ca te aflii in posesia adevarului eu iti spun ca adevarul tau nu il voi accepta niciodata, caci atata vreme cat tu esti un om nu poti detine adevarul decat daca l-ai luat de la sursa divina.
Multe din ce ai adunat sunt bune, dar nu totul, ca tu ai adunat si de la oameni si nu numai din sursa divina.

- aceste cuvinte ti se potrivesc tie.

QUOTE
Si atata vreme cat nu poti sa-mi dovedesti ca stii lucruri pe care nici un om nu le poate cunoaste (fenomene fizice inexplicabile, etc) si nu numai explicatia la niste teorii nedovedibile, atata vreme eu nu te pot crede ca ai supt din sursa divina.

- si daca ti-as dovedi ... ce ai face dupa aceea ? Ma transformi in "gurul" tau ? ohyeah.gif Apropo, eu nu sug (supt), ci ma las inspirat, inundat ... curge mai multi si mai usoar asa.

QUOTE
Exista numai un singur adevar si de aceea numai unul din invatatorii spirituali a fost mai mult decat un om, Isus, si anume Creatorul insusi, ceea ce a spus singur si ceea ce o sa dovedesc din biblie.
De aceea am facut si acest thread.

- asta limita ta. Am trecut de clasa 4-a. smile.gif

QUOTE
Cred ca  amestecul religiilor nu isi are sensul aici, insa fiecare isi poate da cu parerea despre persoana Isus.

- cind spui ca nimeni nu mai e ca ... excluzi exteriorul si scuipi pe el.

QUOTE
Caci nu pot vedea din coran cine a fost Budha si nici din Biblie cine a fost Mohamed, deci cat priveste Isus sa ramanem la Biblie.

- nici din biblie nu poti afla cine este (NU a fost) Iisus. Buddha, Mahomed, Krishna etc SINT si acum, ca si Iisus. Ei nu au fost, ci SINT ... VESNIC ! wub.gif

QUOTE
Cat priveste pe Krishna si altii:  desinformarea in general este bazata pe multe adevaruri si citeva minciuni insa esentiale.

- eeee, daca mai iei cu dezinformarea, atunci consider si eu la rindul meu ca tot ce incerci sa-mi prezinti ca "dovezi" este doar o banala dezinformare si cu asta am incheiat "dialogul".

QUOTE
Diferentele intre invatatorii adevarati si cei falsi sunt uneori foarte subtile insa esentiale si le poti vedea de abia cand cunosti adevarul.

- daca tot esti expert si in invatatori, nu faci o lista cu cei falsi si cu cei reali ?

QUOTE
Eu nu am spus ca Krishna nu a fost un invatator spiritual, eu am spus  Krishna nu a fost intruparea lui Dumnezeu pe pamant asa cum a fost Isus.  Deci am subliniat diferenta URIASA intre Isus si restul.

- eu am spus ca e mai mult decit un invatator, dar tu alegi sa bati cimpii in continuare, chiar si dupa pasajele oferite catre "studiu". Ok, e topicul tau, fa-ti propaganda prozelita in cointinuare ! rofl.gif

QUOTE
Caci aceasta intrupare s-a intamplat numai o singura data si nu o sa se mai intample niciodata.

- eu zic ca bati cimpii si stium bine de ce spun asta ... dar tu crezi in continuare ce vrei. Mai e ceva timp si vom afla mai multe.

QUOTE
Undeva am scris de ce si cum. Era vorba, printre multe altele, de devenirea visibila a lui Dzeu in Isus  pentru copii sai, caci inainte Dzeu nu era visibil.

- mda, ce greu sa intelegi niste analogii atit de simple. Realizezi ca valul este manifestarea vizibila a oceanului pt. acel tarm pe care il matura ? Este valul = oceanul ?!

QUOTE
Ca asta nu ai cum sa intelegi si cu atat mai putin sa accepti, asta nu ma mira.

- nici pe mine. rofl.gif

QUOTE
Pe mine si pe tine si pe X nu o sa ne creada nimeni oricum, poti sa eexplici tu in cele mai logice si mai frumoase cuvinte. De aceea eu nu vreau sa arat aici decat interpretarea corecta si logica a Bibliei d.p.d.v.  divin si nimic mai mult.
Iar faptul ca ma tin de litera bibliei si in tot ce spun se afla logica si intelegere adanca poate il aduce pe unul sau altul sa inteleaga unde se afla adevarul si sa citeasca singur din sursele divine.

- nu ai priceput ca eu nu tintesc urechile surzilor si ochii orbilor ... ci sufletele deschise ? Numai ele pot auzi si simti Cuvintul lui Dumnezeu ... de dincolo de cuvinte.

QUOTE
Citeste sursele divine date prin Jakob Lorber si care concorda 100% cu Biblia si dupa aia o sa vezi daca intelegi si accepti sau nu ce scrie acolo.  Pana nu faci asta nu avem nici o baza comuna, si nici nu vei intelege ce spun eu. Insa eu te inteleg pe tine caci am fost inainte ca tine. Si iti pot dovedii oricind, cu dovezi si nu cu teorii, de ce multe din teoriile tale nu pot fi adevarate, cel putin din cele de conspiratie: aliens pe pamant, ozn-uri, civilizatii sub pamant etc.  Ele sunt numai desinformarii subtile ale acelora care se desteapta spiritual si care cad din nestiinta in capcana pusa de fortele malefice.

- eu am o sursa la care tu nu poti avea acces ... asa ca ... fiecare cu sursele lui. spoton.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 9 Nov 2005, 10:08 AM
Mesaj #72


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (thunder @ 9 Nov 2005, 06:15 AM)
QUOTE (abureala @ 8 Nov 2005, 03:29 PM)
Terminati cu amestecul de altor religii in crestinism. Daca ati avea 5% cunostinte de crestinism ati sti ca nu are nici un amestec.

- daca ai avea 1% din cunoasterea religiilor orientale ai vedea ca au multe in comun. sorry.gif

Am retrait revelatia lui Budda si cele 4 adevaruri. Cate procente imi acorzi?
Ai retrait-o, vrei sa discutam despre ea? "Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste zeii", iti spune ceva? Te intreb, fiindca daca ai fi trait-o ai fi stiut ca nu exista decat un singur Drum. Si acela este Hristos.




--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 9 Nov 2005, 06:14 PM
Mesaj #73


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



QUOTE
Citeste tot de a scris Lorber si dupa aia avem o baza comuna de a ne intelege.

QUOTE

- nu am nici timp si nici tot ce a scris el. Eu nu iti pot spune sa citesti sutele de pagini citite de mine, si nici sa faci zecile/sutele de ore de meditatii cu Iisus pe care le-am facut eu.  Daca vrei sa-L cunosati cu adevarat pe Iisus, nici macar in textele lui Lorber nu il vei afla in totalitatea Lui ... asa cum o poti "afla" direct de la El. Succes !


Ti-am dat tot ce am in romana si engleza, si deja dupa o singura carte trebuie sa-i pice fisa la oricine, cine a fost Iisus cu adevarat. Daca sursa inspiratiilor tale iti spune lucruri ce contrazic pe Iisus din scrierile lui Lorber, atunci acela nu poate fi Isus. Nici un inger sau fiinta spirituala ce se afla in lumina nu ar spune nici macar un singur neadevar. Nu asa cu fortele intunericului .
Fara referinta este greu sa iti dai seama cu cine din lumea spirituala esti in contact, poti sa meditezi si 20 de ore pe zi. Iara
Ca Iisus sau cunoasterea nu se afla intr-o carte sau 100000 de carti, asta nu trebuie sa subliniezi, este evident.

QUOTE

ma bucur ca vad un infocat al textelor lui Lorber, dar crede-ma, din ele lipsesc o multime de legi, principii si invataturi spirituale oculte.


Daca nici nu ai citit decat 1 sau 2 carti de la Lorber, cum vrei sa stii ce legi, prinicipii si invatatutri lipsesc din celelalte carti ???????? Sunt 30 de carti ! Sa nu mai consideri si ceilalti 3 purtatori ai cuvantului divin din trecut si pe cei din ziua de azi...
Chiar scrie despre religiile orientale ! Insa ca acolo nu scrie tot, asta nu pune nimeni la indoiala , caci nu sunt carti fara limita.

Am observat ca cei care au citit Lorber ca pe un mistic, ca pe o carte scrisa de un om, fara sa-si dea seama de
sursa dictatelor, acela nici nu a inteles nimic, desi l-au citit. Cunosc exemple multe, si cei mai multi dintre acestia
sunt infocati adepti la esoterica new-age, antropozofie, Osho.

QUOTE

A te identifica cu Iisus chiar ci 10-20 minute pe zi valoreaza cit tone de teorii fade, zeci de citate din biblie, sau x rugaciuni.
In acea "relatie" Adevarul se transfera in mod direct, de la suflet la suflet, de la spirit la spirit.

Daca intradevar e Iisus, da, valoreaza mai mult decat toata lumea la un loc, insa daca ce spui tu despre El se
contrazice cu ceea ce stiu eu din 60.000 de pagini scrise de El insusi prin altii, inclusiv Biblia - ceea ce poti verifica singur -
atunci ori nu ai dat de adevaratul Iisus, ori nu l-ai inteles. Parerea mea. Indiferent de cat meditezi tu.
O gramada de "Iisusi" falsi asteapta dincolo de prag ! Deci verifica mai bine cunoasterea ta cu ce este scris in Lorber
ca doar cunosti sursa care l-a inspirat pe Lorber, si vezi daca nu se contrazic cumva; caci fara referenta este f. greu - un sfat prietenesc, caci avem toti un dusman comun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Nov 2005, 06:14 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
thunder
mesaj 10 Nov 2005, 03:03 PM
Mesaj #74


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (abureala @ 9 Nov 2005, 11:08 AM)
QUOTE (thunder @ 9 Nov 2005, 06:15 AM)
QUOTE (abureala @ 8 Nov 2005, 03:29 PM)
Terminati cu amestecul de altor religii in crestinism. Daca ati avea 5% cunostinte de crestinism ati sti ca nu are nici un amestec.

- daca ai avea 1% din cunoasterea religiilor orientale ai vedea ca au multe in comun. sorry.gif

Am retrait revelatia lui Budda si cele 4 adevaruri. Cate procente imi acorzi?

- pe linga "revelatia" lui Buddha mai exista alte citeva mii de revelatii si invataturi spirituale. Fa tu socoteala te rog.

QUOTE
Ai retrait-o, vrei sa discutam despre ea?

- putem discuta despre orice, in masura in care ne tin curelele teoretic si practice. Te tin ? sorry.gif

QUOTE
"Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste zeii", iti spune ceva?

- este o afirmatie a intelepciunii pe care profanii (sau dogmaticii) o inteleg mai mareu alandala, fiecare dupa cit il duce mintea (constiinta).

- "Imparatia cerurilor e in noi." Asta iti spune ceva ? Unde mai cauti Imparatia in afara sau al altul cind ea e deja in tine ?

QUOTE
Te intreb, fiindca daca ai fi trait-o ai fi stiut ca nu exista decat un singur Drum. Si acela este Hristos.

- nu te pot asigura pt. ce am trait si experimentat eu, caci oricum tu ai "crede" tot ce e in mintea ta, dar iti pot spune ca asa cum Dumnezeu este Infinit, poti sa-l "accesezi" in ORICE "loc" al Sau din "Infinitul" Creatiei (Sale). Orice modalitate de accesare este o cale, un drum spiritual. Daca tu nu vezi decit un drum catre Infinit, e limita ta, dar este suficient pt. a ajunge la capatul drumului, cu conditia sa fii pe drumul cel bun, nu pe deviatia sa, facuta de acolitii satanei, pe care au numit-o mai apoi "calea lui Iisus". Daca era cu adevarat calea lui IIsus, trebuia ca toti sa ajunga la El. Dupa cum se vede, 99,999% nu ajung acolo. Deci, teoretic vorbind calea lui sau catre Iisus este autentica. Ce a ramas viu si autentic din ce a predat El ... ramine sa vada si sa simta si sa compare fiecare cautator spiritual in parte. Succes tuturor cautatorilor sinceri ai adevarului ! wub.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 10 Nov 2005, 03:20 PM
Mesaj #75


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (thunder @ 10 Nov 2005, 04:03 PM)
[- pe linga "revelatia" lui Buddha mai exista alte citeva mii de revelatii si invataturi spirituale. Fa tu socoteala te rog.

QUOTE
Ai retrait-o, vrei sa discutam despre ea?

- putem discuta despre orice, in masura in care ne tin curelele teoretic si practice. Te tin ? sorry.gif

QUOTE
"Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste zeii", iti spune ceva?

- este o afirmatie a intelepciunii pe care profanii (sau dogmaticii) o inteleg mai mareu alandala, fiecare dupa cit il duce mintea (constiinta).



M-am lamurit thunder. Este clar ca nu ai trait-o. As fi discutat cu tine, daca ai fi trait-o, teoria ramane pentru tine, eu am avut parte de pratica in acest caz. Asta e, raman un profan intr-o religie in care esti expert, insa in care nu ai avut revelatia esentiala e ei. E buna si teoria asta la ceva.:-)
Tine minte cuvintele lui Pascal :

"A fi simplu nu e simplu deloc".



--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 10 Nov 2005, 03:31 PM
Mesaj #76


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Grabillion @ 9 Nov 2005, 07:14 PM)
QUOTE
Citeste tot de a scris Lorber si dupa aia avem o baza comuna de a ne intelege.

QUOTE

- nu am nici timp si nici tot ce a scris el. Eu nu iti pot spune sa citesti sutele de pagini citite de mine, si nici sa faci zecile/sutele de ore de meditatii cu Iisus pe care le-am facut eu.  Daca vrei sa-L cunosati cu adevarat pe Iisus, nici macar in textele lui Lorber nu il vei afla in totalitatea Lui ... asa cum o poti "afla" direct de la El. Succes !


Ti-am dat tot ce am in romana si engleza, si deja dupa o singura carte trebuie sa-i pice fisa la oricine, cine a fost Iisus cu adevarat.

- uite, ca sa nu mai pierdem mult timp, te rog spune tu aici, direct, cine e Iisus. Iti ridic mingea la fileu, tu puncteaza. Daxca eu consider ca, in opinia mea, ai dreptate, iti vor confirma spusele. Daca nu, iti voi nega/contraargumenta aberatiile. Nu ai priceput inca ca pe Iisus il cunosti cu adevarat DIRECT, nu prin texte ? Ce crezi ca ai facut tu in plus fata de al dogmatic ? Ai schimbat o dogma cu alta. Acum nu mai e biblia sau alte texte cele "autentice", acum textele lui Lorber sint. Tu ai ramas ACELASI dogmatic, adica traiesti un TEORII ce nu iti apartin si PRACTICA nu da nici un rod in tine. D acest pdv, chiar daca un crestin e mai dogmatic ca tine, cunoaste mai putin lucruri teoretice despre Iisus, Saturn, Luna samd ... daca el se roaga SINCER si CURAT la Iisus timp de numai 15 minute pe zi, iti este SUPERIOR ca si cautator spiritual ... pt. ca el PRACTICA, tu teoretizezi, el aduce in sufletul si fiinta sa constiinta si energiile divine ale lui Iisus, tu aduci tot felul de imagini si scheme mentale in mintea ta. Tu "hranesti" mintea cu teorii (fade), el hraneste sufletul si spiritul din "prea plinul spiritului" lui Iisus. Poate el sa ce certe aici cite 5 ore cu mine si cu tine sau alti "pagini" sau "pacatosi", incalcind astfel unele principii crestine, faptul ca el se roaga sincer acele 15 minute il va ajuta in viitor, pe masura ce aceasta "masura divina" se amplifica in sufletul sau. El urca, tu sau alti dogmatici ramineti pe lor. Asta e misterul si secretul practicii vs teorie din aforismul: "un gram de practica valoreaza cit tone de teorie".

QUOTE
Daca sursa inspiratiilor tale iti spune lucruri ce contrazic pe Iisus din scrierile lui Lorber, atunci acela nu poate fi Isus.

- daca intelegerea ta teoretica poate contrazice intelegerea mea practica sau a altei fiinte autentic orientate divin si practicante a "relatiei" cu constiinta lui Iisus, acel "Iisus al tau este un isus de carton. Dincolo de asta, putem sa le facem cunostinta, lui Iisus al tau cu Iisus al meu. Daca sint identici, se vor topi unul in altul si la fel si constiinta noastra. Daca difera, himera va dispara in fata originalului. Facem experinta asta ? wub.gif

QUOTE
QUOTE

ma bucur ca vad un infocat al textelor lui Lorber, dar crede-ma, din ele lipsesc o multime de legi, principii si invataturi spirituale oculte.


Daca nici nu ai citit decat 1 sau 2 carti de la Lorber, cum vrei sa stii ce legi, prinicipii si invatatutri lipsesc din celelalte carti ????????

- amice, nu mai pune cuvintele tale in gura altora. Asta e o alta trasatura a fiintei dogmatice. Am citit citeva carti, am spicuit si altele ....

QUOTE
Am observat ca cei care au citit Lorber ca pe un mistic, ca pe o carte scrisa de un om, fara sa-si dea seama de
sursa dictatelor, acela nici nu a inteles nimic, desi l-au citit. Cunosc exemple multe, si cei mai multi dintre acestia
sunt infocati adepti la esoterica new-age, antropozofie, Osho.

- aveti si voi dogmaticii piticul vostru cu new age. Intelegeti odata ca NA e o facatura de (semi)adevaruri spirituale aruncate intr-o oala, ca un ghiveci de legume, numit NA. O sa te rog macar in discutiile cu mine .. uita de NA si "valoarea" lui. E ca si cum i-ai vorbi gradinarului din gradina de niste castraveti stricati.... frmosi pe afara, gaunosi pe dinauntru. Merci. wub.gif

QUOTE
QUOTE

A te identifica cu Iisus chiar ci 10-20 minute pe zi valoreaza cit tone de teorii fade, zeci de citate din biblie, sau x rugaciuni.
In acea "relatie" Adevarul se transfera in mod direct, de la suflet la suflet, de la spirit la spirit.

Daca intradevar e Iisus, da, valoreaza mai mult decat toata lumea la un loc, insa daca ce spui tu despre El se
contrazice cu ceea ce stiu eu din 60.000 de pagini scrise de El insusi prin altii, inclusiv Biblia - ceea ce poti verifica singur -
atunci ori nu ai dat de adevaratul Iisus, ori nu l-ai inteles. Parerea mea. Indiferent de cat meditezi tu.

- parerea ta nu valoreaza nici cit o ceapa degerata pt. mine atit timp cit tu imi vorbesti din carti, iar eu din traire proprie si personala. sorry.gif

QUOTE
O gramada de "Iisusi" falsi asteapta dincolo de prag ! Deci verifica mai bine cunoasterea ta cu ce este scris in Lorber ca doar cunosti sursa care l-a inspirat pe Lorber, si vezi daca nu se contrazic cumva; caci fara referenta este f. greu - un sfat prietenesc, caci avem toti un dusman comun.

- tu practica mai mult si vei avea avea raspunsurile in tine, nu in carti. rolleyes.gif

- adevaratul dusman comun e prostia si ignoranta. thumb_yello.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 10 Nov 2005, 04:27 PM
Mesaj #77


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



QUOTE

uite, ca sa nu mai pierdem mult timp, te rog spune tu aici, direct, cine e Iisus. Iti ridic mingea la fileu, tu puncteaza. Daxca eu consider ca, in opinia mea, ai dreptate, iti vor confirma spusele. Daca nu, iti voi nega/contraargumenta aberatiile


Deja poti citi, ca am spus deja multe in acest thread. Vezi ce poti puncta si ce nu. Insa nu uita, eu m-am
limitat intentionat NUMAI la biblie si logica (si interioara) si la NIMIC altceva. Nici de meditatii si nici de filozofia omului nu
era vorba aici, si nici de cine are dreptate sau nu, ci pur si simplu de Iisus.

QUOTE

. Nu ai priceput inca ca pe Iisus il cunosti cu adevarat DIRECT, nu prin texte ? Ce crezi ca ai facut tu in plus fata de al dogmatic ? Ai schimbat o dogma cu alta.


Omule, eu nu te mai inteleg deloc. Nu o sa repet fraza ta cu campii... A zis cineva ca cititul inlocuieste meditatia ? Nimeni.
Vrei sa spui ca nimeni nu poate AFLA cine a fost Isus din textele scrise ?
Adica nici macar sa afle daca a fost om, Dumnezeu sau ce a fost ? Adica sa aruncam si biblia si tot ce este scris
la gunoi, sa nu mai discutam ca se afla cine a fost Isus numai prin meditatie ?
Tu confunzi discutia despre Isus cu Revelatia personala a lui Isus. Doua lucruri complet diferite.
Aici se discuta despre Isus si nu se mediteaza despre el. Si pt. asta nu iti trebuie nici meditatie nici altceva.

Poti sa explici atunci la cineva din meditatia ta cine a fost Isus si el sa te creada ? Uite fa-o aici, ca sunt curios.
Hai sa lasam punctatia ta, unde tu tai sau confirmi ce spune altul, si explica-ne tu, in cuvinte simple, sa le inteleaga
oricine si nu numai un filozof cine a fost Isus si de ce a fost asa si nu altfel.

Eu nu am deschis acest thread ca sa inlocuiesc o dogma cu alta, caci tratind numai biblia in privinta lui Isus, care dogma so o inlocuiesc cu care ? Doar biblia cu biblia...

Daca si tu declari ca in Lorber se afla adevarul si ma numesti pe mine dogmatic ca le-am citit si cred in ele,
atunci tu nu esti si tu un "dogmatic" ? Eu cred ca dogmatic mai degraba este cel care nu asculta si nici nu intelege
ceea ce zice celalalt si ii toarna mai departe cu ale lui...Eu te inteleg de mult.

QUOTE

Asta e misterul si secretul practicii vs teorie din aforismul: "un gram de practica valoreaza cit tone de teorie".


Ce spui tu aici sunt lucruri care le stie toata lumea. Nu inteleg de ce tot repeti aceste proverbe si aforisme
pe care nimeni nu le pune la indoiala. Mersi pt. sfaturile de practica, dar nu crezi practica se face altundeva si acest forum este pt. discutie si nu pt. meditatie ?

QUOTE

Thunder: ma bucur ca vad un infocat al textelor lui Lorber, dar crede-ma, din ele lipsesc o multime de legi, principii si invataturi spirituale oculte.

Grabillion : Daca nici nu ai citit decat 1 sau 2 carti de la Lorber, cum vrei sa stii ce legi, prinicipii si invataturi lipsesc din celelalte carti ?

Thunder :- amice, nu mai pune cuvintele tale in gura altora. Asta e o alta trasatura a fiintei dogmatice. Am citit citeva carti, am spicuit si altele ....


Ce cuvinte ti-am pus in gura ? Te-am intrebat doar un lucru simplu in care te contrazici singur. Nu poti sa stii ce a scris Lorber daca nu ai citit decat cateva carti, ori ca sunt 2 ori ca 4. Asa cum eu nu pot sa stiu ce lipseste din invatura lui Krishna pe care nu am citit-o, tot asa si tu nu poti sa sti ce lipseste din Lorber, daca nu l-ai citit in intregime. Diferenta intre "cateva" carti si 30 de carti este foarte de mare, mai ales ca fiecare carte trateaza alt subiect si lucrurile importante sunt imprastiate peste tot.
Daca insa dupa cele cateva carti pe care le-ai citit, ai ajuns la alta concluzie despre Isus decat cea care reiese si din Biblie atunci unul din noi citeste gresit... Spicuitul nu ajunge dintr-o lucrare asa de spirituala si complexa, este ca si spicuitul Bibliei.

QUOTE

parerea ta nu valoreaza nici cit o ceapa degerata pt. mine atit timp cit tu imi vorbesti din carti, iar eu din traire proprie si personala.

Confunzi forma cu continutul cepei. Conteaza ce stii sau de unde le stii ? De unde stii tu ca vorbesc numai din carti ? Sau este gresit cand anumite carti se suprapun cu "trairea proprie" ? Trairea ta personala este anti-biblie si anti-lorber si in
plus si anti-logica ?

Acest topic a fost editat de Grabillion: 10 Nov 2005, 04:30 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 10 Nov 2005, 10:40 PM
Mesaj #78


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Grabillion @ 9 Nov 2005, 07:14 PM)
QUOTE
Citeste tot de a scris Lorber si dupa aia avem o baza comuna de a ne intelege.

QUOTE

- nu am nici timp si nici tot ce a scris el. Eu nu iti pot spune sa citesti sutele de pagini citite de mine, si nici sa faci zecile/sutele de ore de meditatii cu Iisus pe care le-am facut eu.  Daca vrei sa-L cunosati cu adevarat pe Iisus, nici macar in textele lui Lorber nu il vei afla in totalitatea Lui ... asa cum o poti "afla" direct de la El. Succes !


Ti-am dat tot ce am in romana si engleza, si deja dupa o singura carte trebuie sa-i pice fisa la oricine, cine a fost Iisus cu adevarat.

- uite, ca sa nu mai pierdem mult timp, te rog spune tu aici, direct, cine e Iisus. Iti ridic mingea la fileu, tu puncteaza. Daxca eu consider ca, in opinia mea, ai dreptate, iti vor confirma spusele. Daca nu, iti voi nega/contraargumenta aberatiile. Nu ai priceput inca ca pe Iisus il cunosti cu adevarat DIRECT, nu prin texte ? Ce crezi ca ai facut tu in plus fata de al dogmatic ? Ai schimbat o dogma cu alta. Acum nu mai e biblia sau alte texte cele "autentice", acum textele lui Lorber sint. Tu ai ramas ACELASI dogmatic, adica traiesti un TEORII ce nu iti apartin si PRACTICA nu da nici un rod in tine. D acest pdv, chiar daca un crestin e mai dogmatic ca tine, cunoaste mai putin lucruri teoretice despre Iisus, Saturn, Luna samd ... daca el se roaga SINCER si CURAT la Iisus timp de numai 15 minute pe zi, iti este SUPERIOR ca si cautator spiritual ... pt. ca el PRACTICA, tu teoretizezi, el aduce in sufletul si fiinta sa constiinta si energiile divine ale lui Iisus, tu aduci tot felul de imagini si scheme mentale in mintea ta. Tu "hranesti" mintea cu teorii (fade), el hraneste sufletul si spiritul din "prea plinul spiritului" lui Iisus. Poate el sa ce certe aici cite 5 ore cu mine si cu tine sau alti "pagini" sau "pacatosi", incalcind astfel unele principii crestine, faptul ca el se roaga sincer acele 15 minute il va ajuta in viitor, pe masura ce aceasta "masura divina" se amplifica in sufletul sau. El urca, tu sau alti dogmatici ramineti pe lor. Asta e misterul si secretul practicii vs teorie din aforismul: "un gram de practica valoreaza cit tone de teorie".

QUOTE
Daca sursa inspiratiilor tale iti spune lucruri ce contrazic pe Iisus din scrierile lui Lorber, atunci acela nu poate fi Isus.

- daca intelegerea ta teoretica poate contrazice intelegerea mea practica sau a altei fiinte autentic orientate divin si practicante a "relatiei" cu constiinta lui Iisus, acel "Iisus al tau este un isus de carton. Dincolo de asta, putem sa le facem cunostinta, lui Iisus al tau cu Iisus al meu. Daca sint identici, se vor topi unul in altul si la fel si constiinta noastra. Daca difera, himera va dispara in fata originalului. Facem experinta asta ? wub.gif

QUOTE
QUOTE

ma bucur ca vad un infocat al textelor lui Lorber, dar crede-ma, din ele lipsesc o multime de legi, principii si invataturi spirituale oculte.


Daca nici nu ai citit decat 1 sau 2 carti de la Lorber, cum vrei sa stii ce legi, prinicipii si invatatutri lipsesc din celelalte carti ????????

- amice, nu mai pune cuvintele tale in gura altora. Asta e o alta trasatura a fiintei dogmatice. Am citit citeva carti, am spicuit si altele ...

QUOTE
Am observat ca cei care au citit Lorber ca pe un mistic, ca pe o carte scrisa de un om, fara sa-si dea seama de
sursa dictatelor, acela nici nu a inteles nimic, desi l-au citit. Cunosc exemple multe, si cei mai multi dintre acestia
sunt infocati adepti la esoterica new-age, antropozofie, Osho.

- aveti si voi dogmaticii piticul vostru cu new age. Intelegeti odata ca NA e o facatura de (semi)adevaruri spirituale aruncate intr-o oala, ca un ghiveci de legume, numit NA. O sa te rog macar in discutiile cu mine .. uita de NA si "valoarea" lui. E ca si cum i-ai vorbi gradinarului din gradina de niste castraveti stricati.... frumosi pe afara, gaunosi pe dinauntru. Merci. wub.gif

QUOTE
QUOTE

A te identifica cu Iisus chiar si 10-20 minute pe zi valoreaza cit tone de teorii fade, zeci de citate din biblie, sau x rugaciuni.
In acea "relatie" Adevarul se transfera in mod direct, de la suflet la suflet, de la spirit la spirit.

Daca intradevar e Iisus, da, valoreaza mai mult decat toata lumea la un loc, insa daca ce spui tu despre El se
contrazice cu ceea ce stiu eu din 60.000 de pagini scrise de El insusi prin altii, inclusiv Biblia - ceea ce poti verifica singur -
atunci ori nu ai dat de adevaratul Iisus, ori nu l-ai inteles. Parerea mea. Indiferent de cat meditezi tu.

- parerea ta nu valoreaza nici cit o ceapa degerata pt. mine atit timp cit tu imi vorbesti din carti, iar eu din traire proprie si personala. sorry.gif

QUOTE
O gramada de "Iisusi" falsi asteapta dincolo de prag ! Deci verifica mai bine cunoasterea ta cu ce este scris in Lorber ca doar cunosti sursa care l-a inspirat pe Lorber, si vezi daca nu se contrazic cumva; caci fara referenta este f. greu - un sfat prietenesc, caci avem toti un dusman comun.

- tu practica mai mult si vei avea avea raspunsurile in tine, nu in carti. rolleyes.gif

- adevaratul dusman comun e prostia si ignoranta. thumb_yello.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 11 Nov 2005, 12:23 AM
Mesaj #79


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Grabillion @ 10 Nov 2005, 05:27 PM)
QUOTE

uite, ca sa nu mai pierdem mult timp, te rog spune tu aici, direct, cine e Iisus. Iti ridic mingea la fileu, tu puncteaza. Daxca eu consider ca, in opinia mea, ai dreptate, iti vor confirma spusele. Daca nu, iti voi nega/contraargumenta aberatiile


Deja poti citi, ca am spus deja multe in acest thread. Vezi ce poti puncta si ce nu.

- ai spus tu multe si nevrute aici, asa ca eu te-am invitat sa faci ca un fel de concluzie, asa .. cam de fapt ce vrei tu sa ne trasmiti cu interventia ta aici in topic (forum). In principiu se cam vede cit vrei sa discuti si sa afli noutati din dialog si cit vrei sa "impui" o viziune (personala).

QUOTE
Insa nu uita, eu m-am limitat intentionat NUMAI la biblie si logica (si interioara) si la NIMIC altceva. Nici de meditatii si nici de filozofia omului nu era vorba aici, si nici de cine are dreptate sau nu, ci pur si simplu de Iisus.

- cum poti vorbi (cunoaste) de Infinit folosind o sursa limitata ?

QUOTE
QUOTE

. Nu ai priceput inca ca pe Iisus il cunosti cu adevarat DIRECT, nu prin texte ? Ce crezi ca ai facut tu in plus fata de al dogmatic ? Ai schimbat o dogma cu alta.


Omule, eu nu te mai inteleg deloc. Nu o sa repet fraza ta cu campii... A zis cineva ca cititul inlocuieste meditatia ? Nimeni.
Vrei sa spui ca nimeni nu poate AFLA cine a fost Isus din textele scrise ?

- EXACT ! Nimeni nu poate cunoaste Infinitul avind ca sursa ceva de are limite. Meditatia te ajuta sa cunosti pas cu pas infinitul. La fel si rugaciunea sincera, curata si .. ATENITIE ... tacuta. Daca nu taci ... cind sa mai si "auzi" si "vezi" ce iti ofera Dumnezeu in acele momente de rugaciune (comuniune) cu El ?

QUOTE
Adica nici macar sa afle daca a fost om, Dumnezeu sau ce a fost ? Adica sa aruncam si biblia si tot ce este scris la gunoi, sa nu mai discutam ca se afla cine a fost Isus numai prin meditatie ?

- meditatia e un instrument, pratic si eficient. La fel si rugaciunea. Intr-o mica mica masura si textele/teoriile. Dupa ce ajungi la tinta, ce mai ai nevoie de instrumente/cirje ? Esti deja acolo, traiesti acolo. Cind esti acolo instrumentele devind nonnecesare. De acolo poti vorbi oamenilor nu dint carti, ci din experienta proprie, ceea ce valoreaza de mii de ori mai mult decit orice texte/teorii sterile. Asta e un mesaj pe care doresc sa-l transmit adevaratilor cautatori spirituali, de indiferent de religie/orientare spirituala autentica. Noi vorbim si discutam aici de cele spirituale, dar adevarata cunoastere e dincolo de cuvinte. Aici si acum nu avem cum sa ne "convingem" unii pe altii de o anume realitate sau alta, ci numai practicind tehnicile spirituale specifice caii tale (fiecaruia in parte). Cei ce isi au originea cunoasterii in (prin) practica spirituala nemijlocita, au o lume comuna, au o intelegere (mult) mai comuna, reala si fireasca. Atit timp cit ne pastram la nivelul de cuvinte si terorii mai mult sau mai putin searbade, vor exista mereu neintelegeri si chiar "certuri". sorry.gif unsure.gif

QUOTE
Tu confunzi discutia despre Isus cu Revelatia personala a lui Isus.  Doua lucruri complet diferite.
Aici se discuta despre Isus si nu se mediteaza despre el. Si pt. asta nu iti trebuie nici meditatie nici altceva.

- discut despre Paris fara sa fi fost la Paris. F. interesant. Ne ajung cartile si pozele ? Ne ajung descrierile celor care au fost prin citeva suburbii ale Parisului ... sau cel mai util ar fi sa mergem si sa studiem direct, la fata locului ? Ok, ai propus un tip de dialog, dar de ce sa se pastreze la acel nivel (limita) ? Vrei sa impui cuiva viziunea ta si nu mai poti face asta daca iesi din acele limite ? ohyeah.gif

QUOTE
Poti sa explici atunci la cineva din meditatia ta cine a fost Isus si el sa te creada ? Uite fa-o aici, ca sunt curios.

- aste e si ideea geniala. Nu da peste celui din fata ta, daca vrei sa-l ajuti, ci invata-l sa prinda singur peste. De ce sa ma crezi pe mine pe cuvint despre subiectul "cine e Iisus?", cind poti sa afli singur, pas cu pas ... si nu cu mintea, ci cu inima si sufletul tau ? Ce gistig are sufletul si spiritul tau daca doar mintea se "impogateste cu ceva ? Spiritul si sufletul tau este cel care trebuie "hranit". Priveste la fariseii de acum 2000 de ani si cei de acum. D'aia sint ce sint si fac ce fac, pt. ca la ei Iisus este doar in mintea .. si chiar si acolo ei au o imagine limitata si deformata a Lui. Daca acestia ar avea un gram de luciditate, ar realiza ca ce stiu ei de Iisus, este 0,00000000001% din ceea ce e cu adevarat Iisus. Oameni buni, Iisus nu se descopera cu mintea sau cu cartile ... si nici cu o credulitate prost inteleasa (drept credinta).

- ceea ce pot insa e sa-i intermediaez celui ce doreste sa experimente o stare de comuniune cu constiinta divina a lui Iisus, alaturi de mine, intr-o meditatie/rugaciune comuna. In acest fel, el poate experimenta cum e sa faca acel lucru (meditatie, rugaciune) de unul singur, si alaturi de cineva care ii poate transmite aceasta cunoastere/simtire/traire din si prin experienta proprie. In felul asta poti sa compari .. cit de cit ... cum e in teorie, si cum in practica. Cine are urechi de auzit ...

QUOTE
Hai sa lasam punctatia ta, unde tu tai sau confirmi ce spune altul, si explica-ne tu, in cuvinte simple, sa le inteleaga oricine si nu numai un filozof cine a fost Isus si de ce a fost asa si nu altfel.

- fa-o tu primul, cum am spus mai sus.

QUOTE
Eu nu am deschis acest thread ca sa inlocuiesc o dogma cu alta, caci tratind numai biblia in privinta lui Isus, care dogma so o inlocuiesc cu care ? Doar biblia cu biblia...

- dogma nu inseamna doar o sursa, ci si intelegerea acelei surse. Tu vrei sa inlocuiesti o anume intelegere "oficiala" cu intelegerea ta personala. Pricepi ? D'aia ii inviti pe oameni sa verifice ei personal si sa nu mai se bazeze atit pe carti si pe (semi)docti, teoreticieni, farisei si habotnici.

QUOTE
Daca si tu declari ca in Lorber se afla adevarul si ma numesti pe mine dogmatic ca le-am citit si cred in ele, atunci tu nu esti si tu un "dogmatic" ?

- adevarul e dincolo de cuvinte, chiar nu intelegi ? Fie ca sint ale bibliei, al lui Lorber samd .. tot cuvinte sint. Adevarul e mai mult de atit.

QUOTE
Eu cred ca dogmatic mai degraba este cel care nu asculta si nici nu intelege ceea ce zice celalalt si ii toarna mai departe cu ale lui...Eu te inteleg de mult.

- te cred ca o faci, dar nu suficient. smile.gif

QUOTE
QUOTE

Asta e misterul si secretul practicii vs teorie din aforismul: "un gram de practica valoreaza cit tone de teorie".


Ce spui tu aici sunt lucruri care le stie toata lumea. Nu inteleg de ce tot repeti aceste proverbe si aforisme pe care nimeni nu le pune la indoiala. Mersi pt. sfaturile de practica, dar nu crezi practica se face altundeva si acest forum este pt. discutie si nu pt. meditatie ?

- discutiile noastre ar avea o alta turnura daca ar exista practica spirituala la fiecare vorbitor. De ce sa "discutam" intre noi ca niste inepti, cind putem fi doar niste semi-inepti ? smile.gif Nu trebuie neaparat sa fim cu totii niste super-initiati, dar in mod sigur dialogul noastru ar fi mult mai relaxat si mai elevat daca ar exista acea experienta practica personala.

QUOTE
QUOTE

Thunder: ma bucur ca vad un infocat al textelor lui Lorber, dar crede-ma, din ele lipsesc o multime de legi, principii si invataturi spirituale oculte.

Grabillion : Daca nici nu ai citit decat 1 sau 2 carti de la Lorber, cum vrei sa stii ce legi, prinicipii si invataturi lipsesc din celelalte carti ?

Thunder :- amice, nu mai pune cuvintele tale in gura altora. Asta e o alta trasatura a fiintei dogmatice. Am citit citeva carti, am spicuit si altele ....


Ce cuvinte ti-am pus in gura ? Te-am intrebat doar un lucru simplu in care te contrazici singur. Nu poti sa stii ce a scris Lorber daca nu ai citit decat cateva carti, ori ca sunt 2 ori ca 4. Asa cum eu nu pot sa stiu ce lipseste din invatura lui Krishna pe care nu am citit-o, tot asa si tu nu poti sa sti ce lipseste din Lorber, daca nu l-ai citit in intregime. Diferenta intre "cateva" carti si 30 de carti este foarte de mare, mai ales ca fiecare carte trateaza alt subiect si lucrurile importante sunt imprastiate peste tot.
Daca insa dupa cele cateva carti pe care le-ai citit, ai ajuns la alta concluzie despre Isus decat cea care reiese si din Biblie atunci unul din noi citeste gresit... Spicuitul nu ajunge dintr-o lucrare asa de spirituala si complexa, este ca si spicuitul Bibliei.

- uite o alta punere in gura a unor idei personale. Vrei dialog per carte, per pagina ? Ok. Cu care carte a lui Lorber incepem ? Cele Trei zile la Templu e un bun inceput ?

QUOTE
QUOTE

parerea ta nu valoreaza nici cit o ceapa degerata pt. mine atit timp cit tu imi vorbesti din carti, iar eu din traire proprie si personala.

Confunzi forma cu continutul cepei.

- eiii, cam asta vreau sapti spun si eu tie, si nu numai tie. Chiar si cartile lui Lorber sint precum forma cepei, chiar daca tu spu/crezi ca e continut. Cel mult ai ajuns la un al 2-3 lea rind de foi ... dar nu la centrul (esenta) ei.

QUOTE
Conteaza ce stii sau de unde le stii ?

- si una si alta. Daca aud din gura unui oligofren ca Dumnezeu exista inima si sufletul meu nu va "tresalta" ca atunci cind mi-o spune cineva care L-a intilnit cu adevarat. Intelegi macar si mental, teoretic ideea ?

QUOTE
De unde stii tu ca vorbesc numai din carti ?

1 - pt. ca simt incarcatura subtila a cuvintelor tale

2 - pt. ca multe din ce spui sint erori dpdv initiatic, ocult ...

3 - conteaza de unde stiu ?

QUOTE
Sau este gresit cand anumite carti se suprapun cu "trairea proprie" ? Trairea ta personala este anti-biblie si anti-lorber si in plus si anti-logica  ?

- macar nu sint anti-adevar trait. smile.gif

- anti-logice sint "argumentele" tale puerile si docte. Nu vezi ca toti te contrazic ? Chiar si eu, cel care mereu ma contrazic cu cei cu care te contrazici tu ? unsure.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 11 Nov 2005, 12:27 AM
Mesaj #80


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (abureala @ 10 Nov 2005, 04:20 PM)
M-am lamurit thunder. Este clar ca nu ai trait-o. As fi discutat cu tine, daca ai fi trait-o, teoria ramane pentru tine, eu am avut parte de pratica in acest caz. Asta e, raman un profan intr-o religie in care esti expert, insa in care nu ai avut revelatia esentiala e ei. E buna si teoria asta la ceva.:-)
Tine minte cuvintele lui Pascal :

"A fi simplu nu e simplu deloc".

- se pare ca nu itimplator ti-ai ales nikul asta. O cam .. aburesti ! rofl.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 11 Nov 2005, 01:52 AM
Mesaj #81


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



@thunder
QUOTE

Nu vezi ca toti te contrazic ? Chiar si eu, cel care mereu ma contrazic cu cei cu care te contrazici tu ?


Crezi ca m-am asteptat la altceva ? Crezi ca cineva lasa dogmele cu usurinta ? Fiecare du dogmele lui. Cu cat mai adanci
cu atat mai greu de scapat de ele. Fiecare are, numai ca eu nu ofer dogme, ci ofer numai ceea ce nimeni nu a facut pana acum si care nu este dogma personala, ci explicarea la modul cum trebuie analizata biblia pt. a fi inteleasa:

- privirea bibliei in ansamblu si analiza la toate pasajele despre un anumit subiect
- explicarea lor din punctul meu de vedere a lui Iisus
- explicarea intelesului cuvintelor spirituale
- logica tuturor aspectelor acestui subiect.

Chiar daca punctul de vedere nu este impartasit, modul de analiza si gandire, pt. cineva deschis si cu cap, nu il poate decat imbogatii si nicidecum saracii. Deci este mai degraba un exemplu de a invata de a gandii decat de a baga pe gat o opinie prefabricata. De aceea am si provocat oamenii sa-si sustina opiniile contrarii cu argumente, dar argumentele nu apar caci nici nu exista. Cine isi da osteneala sa caute va vedea ca nu are cum sa se contrazica cu prea multe argumente la ceea ce spun, caci asa stau lucrurile in biblie si nu altfel. Cei mai multi ori se lasa pagubasi din lene ori nu gasesc argumentele.

Numai un clopotel sau un bolt raspund cu noi intrebari si evita sa argumenteze.

QUOTE

cum poti vorbi (cunoaste) de Infinit folosind o sursa limitata ?


Thunder, eu ti-am zis ca aici este vorba de ceva practic si simplu: de ce este scris in biblie de Iisus.
Nici mai mult si nici mai putin. Chestii cu infinitul, sursa limitata, valul si picatura de apa si teorii de genul asta nu au de aface nici cu biblia si nici cu modul de abordare al acestui subiect. Fa un thread nou despre asa ceva.
Deja am stricat threadul cu discutia asta inutila cu tine, care cu cat e mai lunga cu atat devine mai inutila.

Eu sunt un om practic. Daca tu vrei sa filozofezi singur despre infinit poti sa o faci, ti-am zis ca aici in topicul asta am ales
un limbaj simplu si pe care il cunoaste toata lumea. Daca nu intelegi asta, desi iti spun asta pt. a 3 oara, atunci degeaba meditezi atata ! Nu am deschis acest thread pentru discutii transcedentale cu tine despre lucruri inutile si departe de topic.
Ori ramai la subiect ori la acuzatii personale si filozofie metafizica.

QUOTE

In principiu se cam vede cit vrei sa discuti si sa afli noutati din dialog si cit vrei sa "impui" o viziune (personala).


Nu am aflat nici o noutate pana acum in afara de acuzatii ca numai tu estei cel care intelege cu adevarat.
Ti-am zis deja ca discutii in afara celor ce se intelege din Biblie despre Iisus aici nu isi au rostul. Daca vrei sa-ti spui
opinia despre el nu ai decat insa.
Cat despre asazisa viziune, ea nu este personala ci obiectiva, singura viziune care reiese clar si limpede din biblie pt. cine o citeste cu mintea si inima deschisa si nu este un sclav al dogmelor. Cu tine un dialog este greu, chiar si un monolog....
Poate ca daca am sta fata in fata ar fii totul clar si limpede, dar prin modul asta de exprimare...nu stiu.

QUOTE

- adevarul e dincolo de cuvinte, chiar nu intelegi ? Fie ca sint ale bibliei, al lui Lorber samd .. tot cuvinte sint. Adevarul e mai mult de atit.

Astea chiar ca sunt aberatii pseudo-transcedentale cu o tenta psihosomatica negativa cauzate de prea multe meditatii.
In forum se vorbeste cu cuvinte OMULE si in Biblie sunt tot cuvinte. Adevarul este in cuvinte simple, daca ar fi vorbit si Iisus ca tine nici 1 pagina din Biblie nu ar fi inteles omenirea pana acum. Cine nu este in stare sa se exprime cu cuvinte
si citeaza la fiecare 2 fraze o metafora ezoteric-filozoafa, acela s-a cam dus pe apa sambetei.
Pune mai bine mana pe Lorber si lasa meditatiile, ca atata vreme cat nu stii sa explici si discutii ca tot omul, cu cuvinte simple, te-ai incurcat rau de tot.

Nimeni nu foloseste limbajul tau dincolo, toata lumea vorbeste simplu, dupa cum ai vazut poate din Lorber.
Limbajul tau dispare dupa moarte ca vantul, la fel si toate cunostintele lumesti fara rost. Daca nu poti face un copil sa inteleaga ceea ce vrei sa spui, atunci trebuie sa-ti schimbi modul exprimare si gandire complicat si limbajul asta "esoteric"
care mai degraba incurca decat explica.
Eu inteleg ce vrei sa zici f. bine, dar nu inteleg de ce te complici atat si te repeti la infinit. Cu felul asta nici
nu ai cum sa ma intelegi vreodata, nu-i de mirare.

Daca mai continui in acelasi fel nu iti mai raspund, caci este inutil. Hai sa lasam discutia asta si sa ramanem la
subiect. Spune-mi si mie atunci te rog parerea ta despre Iisus, in cuvinte simple sa inteleaga
si restul, ca e din Biblie sau nu.
Disertatia mea o sa vina la sfarsit, caci etse inca prea devreme pt. ea. Poate mai apare cineva pe aici
care are alta parere.






Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 11 Nov 2005, 09:03 AM
Mesaj #82


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (thunder @ 11 Nov 2005, 01:27 AM)
QUOTE (abureala @ 10 Nov 2005, 04:20 PM)
M-am lamurit thunder. Este clar ca nu ai trait-o. As fi discutat cu tine, daca ai fi trait-o, teoria ramane pentru tine, eu am avut parte de pratica in acest caz. Asta e, raman un profan intr-o religie in care esti expert, insa in care nu ai  avut revelatia esentiala e ei. E buna si teoria asta la ceva.:-) 
Tine minte cuvintele lui Pascal :

"A fi simplu nu e simplu deloc".

- se pare ca nu itimplator ti-ai ales nikul asta. O cam .. aburesti ! rofl.gif

Cred ca ai confundat dictonul. Sunt ironic, deci sunt intelept, nu este exact formularea adevarata.:-) Insa confuzii se fac tot timpul, omul e supus greselii, nu? :-) Sa intru in polemica cu tine, ar insemna sa iti fac pe plac, fiindca in fond asta cautai, insa din ceea ce ai postat, ai incalcat ori pricipii de logica, ca sa nu spun lucruri de bun simt, pana la urma. E adevarat ca orice incalcarea regulilor are si o explicatie in cazul tau, insa poate cel mai bine pentru tine ar fi sa ti-o dai singur. Daca nu vei reusi, pana la urma fiecare ne meritam soarta, nu?:-)


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 12 Nov 2005, 05:02 PM
Mesaj #83


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (abureala @ 11 Nov 2005, 10:03 AM)
QUOTE (thunder @ 11 Nov 2005, 01:27 AM)
QUOTE (abureala @ 10 Nov 2005, 04:20 PM)
M-am lamurit thunder. Este clar ca nu ai trait-o. As fi discutat cu tine, daca ai fi trait-o, teoria ramane pentru tine, eu am avut parte de pratica in acest caz. Asta e, raman un profan intr-o religie in care esti expert, insa in care nu ai  avut revelatia esentiala e ei. E buna si teoria asta la ceva.:-) 
Tine minte cuvintele lui Pascal :

"A fi simplu nu e simplu deloc".

- se pare ca nu itimplator ti-ai ales nikul asta. O cam .. aburesti ! rofl.gif

Cred ca ai confundat dictonul. Sunt ironic, deci sunt intelept, nu este exact formularea adevarata

- ma dai pe spate ... de ris. smile.gif Inteleptul nu e ironic.

QUOTE
Sa intru in polemica cu tine, ar insemna sa iti fac pe plac, fiindca in fond asta cautai, insa din ceea ce ai postat, ai incalcat ori pricipii de logica, ca sa nu spun lucruri de bun simt, pana la urma.

- hehe. logica cui ? bunul simt al cui ?

- ca sa-mi faci pe plac ar insemna sa spui adevarul ... dar tie iti place s-o aburesti.

QUOTE
E adevarat ca orice incalcarea regulilor are si o explicatie in cazul tau, insa poate cel mai bine pentru tine ar fi sa ti-o dai singur. Daca nu vei reusi, pana la urma fiecare ne meritam soarta, nu?

- daca nu sint intelept, macar inteligent, daca zici ca imi gasesc explicatii la ce zic si fac.

- da, cu totii ne meritam soarta ....


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 13 Nov 2005, 10:39 PM
Mesaj #84


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



Misterul lui Iisus - Interpretarea corecta a Bibliei

Inaintea venirii lui Iisus, poporul evreu era singurul popor care credea intr-un Dumnezeu unic, creatorul lumii si a omului, atotputernic, cu constienta si personalitate, si care, pe vremea aceea nu putea fii vazut de nimeni. Acest Dumnezeu unic vorbea in inima la oameni alesi sau cu chiar cu voce tare, ca din nori, in anumite ocazii.
Acest Dumnezeu se numea El Insusi Iehova sau Savaot.

Profetiile despre Mesia din Vechiul Testament.

Venirea lui Mesia a fost anuntata de toti profetii (Moise, Isaia, Irimia, etc.) in VT si este profetia cea mai detaliata din acesta. Nici o alta profetie nu este atat de mareata si de nenumarat pomenita in VT ca aceasta. Numai faptul acesta arata importanta acestui eveniment deosebit, care pare sa fii fost programat sa se intimple inca de pe vremea lui Adam.

Fariseii si preotii Templului lui Ierusalim erau in posesia tututor acestor scrieri sfinte ale profetilor si serveau ca baza a credintei poporului evreu. Preotii templului il asteptau intradevar pe Mesia sa vina deoarece pana atunci toate celelalte profetii ale profetilor se indeplinisera.

Evreii erau pe vremea aceea o colonie a romanilor si poporul evreu impreuna cu fariseii erau nemultumit de aceasta ocupatie si vedeau in Mesia de fapt pe salvatorul care ii va scapa de romani, neintelegand in orbirea lor, ca imparatia lui Mesia la care se refereau profetii nu era una lumeasca ci una spirituala.

Aceasta profetie despre Mesia este una din cele 3 chei pentru a intelege pe Iisus cum trebuie. A doua cheie este reprezentata de cele spuse de Iisus insusi in evanghelii si a treia de scrierile apostolilor. Profetia despre Mesia este facuta de toti profetii, incepand de pe vremea lui Adam si pana la ultimul profet Maleachi, din jurul anilor 440 i.C.

In aceste profetii sunt o sumedie de detalli: este pomenit cine se va naste in Mesia si cu ce scop va veni acesta, ca Mesia va fii nascut de catre o fecioara in orasul Betleem, precum si cum va murii Mesia.

Atunci cand Adam a pacatuit impotriva lui Dumnezeu, Iehova a promis sa trimita un salvator,
un Mesia. Acest salvator va fi insusi Iehova asa cum se poate citi din Isaia Cap. 9:

5. Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui si se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie.
6. Si mare va fi stăpânirea Lui si pacea Lui nu va avea hotar. Va împărăti pe tronul si peste împărătia lui David, ca s-o întărească si s-o întemeieze prin judecată si prin dreptate, de acum si până-n veac. Râvna Domnului Savaot va face aceasta.

Mai departe profetia spune ca Mesia va manca miere si lapte pana cand va fi in stare sa deosebeasca intre bine si rau, asta inseamna ca va fii umplut cu dragoste si intelepciune, Isaia Cap. 7:
4. Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece ai va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel.
15. El se va hrăni cu lapte si cu miere până în vremea când va sa-ti să arunce răul si să aleagă binele.

In profetia lui Miheia se scrie pana si numele orasului unde se va naste Iehova ca Mesia, fapt confirmat prin nasterea lui Iisus in Betleem. Miheia , cap. 5 :

1. Si tu, Betleeme Efrata, desi esti mic între miile lui Iuda, din tine va iesi Stăpânitor peste Israel, iar obârsia Lui este dintru început, din zilele vesniciei.
2. Pentru aceasta îi va lăsa până în vremea când aceea ce trebuie să nască va naste. Atunci rămăsita fratilor săi se va întoarce la fiii lui Israel.
3. El va fi voinic si va paste poporul prin puterea Domnului, întru slava numelui Domnului Dumnezeului Său si toti vor fi fără de grijă, iar El va fi mare, până la marginile pământului.
4. si El Însusi va fi pacea noastră!

Zaharia 13,1. În vremea aceea va fi un izvor cu apă curgătoare pentru casa lui David si pentru locuitorii Ierusalimului, pentru curătirea de păcat si de orice altă întinare.
2. Si în ziua aceea", zice Domnul Savaot, "voi stârpi din tară numele idolilor, ca nimeni să nu-i mai pomenească; de asemenea voi da afară din tară pe proorocii lor si duhul cel spurcat.

Profetul Maleachi a spus si ca Ilie prorocitorul, ca Ioan Botezatorul va fi pregatitorul drumului lui Mesia. Isaia a povestit cum va trai si muri Mesia si totul s-a intimplat exact asa, ceea ce si David a povestit intr-unul dintre psalmele sale, despre moarte si invierea din a treia zi. Daniel arata si sfarsitul dramei, ca Israelul va fi distrus si imprastiat in toata lumea ceea ce s-a si intamplat 70 de ani dupa Hristos.

Numai din aceste profetii se poate vedea deci ca : Iehova = Iisus Hristos = Mesia, deci Dumnezeu. Preotii templului din Ierusalim, cu asteparile lor cu totul gresite si orbi din cauza lipsei totale de dragoste, tineau cu orice pret sa-si pastreze puterea si nu l-au recunoscut pe Mesia in Iisus. Ca urmare evreii si rabinii lor il mai astepata pe Mesia si in ziua de azi !

De ce Iisus a trebuit sa fie nascut de o fecioara ?

Dupa cum se vede foarte bine din profeti, copilul Mariei nu era un copil oarecare ci era chiar Creatorul lumii, Dumnezeu Tatal, care si-a anuntat si pregatit venirea in trup de om cu mult timp inainte. Dumnezeu nu s-a putut lasa zamislit de un om
pacatos in trup omenesc si de aceea si-a ales un vas adecvat unde el, prin vointa Lui, deci prin Sfantul Duh s-a zamislit ca om.

Maria nu era o femeie de rand caci ea se tragea din neamul lui David, deci era din neam de rege. Maria la randul ei nu era zamislita trupeste. Maria era fiica Anei, care a nascut-o pe Maria la o varsta foarte inaintata si a carei zamislire s-a facut tot in mod spiritual, dupa ce aceasta s-a imbratisat scurt timp cu sotul ei Ioachim in fata tuturor slujitorilor templui din Ierusalim in care ea traia. Sotul ei Ioachim a venit sa o viziteze o data in templu dupa ce acestia doi se despartisera trupeste pentru a sluji mai bine lui Dumnezeu iar Dumnezeu a zamislit-o spiritual pe Maria in momentul imbratisarii celor doi.

Dupa moartea Anei, 10 ani dupa nasterea Mariei, aceasta din urma a fost ingrijita si crescuta in Templu pana la varsta de 14 ani cand ea insasi a ramas insarcinata prin Duhul Sfant, asa cum ingerul (Gavril) i-a dat de stire.

Maria, ca una din putinele fice din neamul lui David, era pazita in templu cu o foarte mare grija, pentru ca preotii stiau sa profetia despre Mesia trebuia sa se indeplineasca in curand si era exclus ca ea sa fi pacatuit in templu, chiar daca ar fi vrut.
Deci Dumnezeu s-a zamislit prin vointa lui in cea mai pura si mai curata femeie care a existat vreodata pe pamant, pentru ca numai un asemenea vas era demn de a primi si purta cel mai sfant trup a lui Iehova, si nu o simpla mama lumeasca.

Maria a devenit insarcinata in mod spiritual si a si nascut in cea mai curata nevinovatie, in mod spiritual, caci Hristos era un om, insa mai mult duh decat om, pentru ca era fara pacat, si a iesit ca un duh din trupul ei.

Dupa ce Maria a devenit insarcinata, preotii templului, ca sa se scape de rusine au casatorit-o in secret cu Iosef, de asemenea din neamului lui David, un vaduv batran de 70 de ani care avea deja 5 fii din prima casatorie: Ioel si Iose, Simon, Iuda und Iacov. Deci fratii lui Iisus erau frati vitregi, doar copii lui Iosef. Surorile lui Iisus care sunt pomenite in Marcu nu erau de fapt ficele lui Iosef, ci erau numai copii adoptati si care traiau in casa lui ca si copii lui proprii si care erau numite ca surori.

Daca ar fi fost mai mult decat un Dumnezeu, atunci popoarele vechi, care au trait intre Adam si Iisus si a caror istorie se afla in VT, ar fi stiut asta; daca apostolii ar fi inteles numele de Tata, Fiu si Duhul Sfant ca trei persoane diferite, atunci ei ar fi invatat lumea depre acesti trei Dumnezei si ar fi notat asta in Noul Testament, numai ca nici una din aceste lucruri nu s-a intimplat.

Tata, Fiu si Sfantul Duh nu sunt trei persoane in Dumnezeu, ci trei insusiri ale acestuia:
Dragostea (Tatal), Intelepciunea (Fiul) precum si Milostivirea care impreuna cu Atotputerea (Sfantul Duh) actioneaza, acesta din urma provine din Iubire si Intelepciune si ca urmare din Tata si Fiu. Dragostea (Tatal) a trimis Intelepciunea (Fiul) pe pamant: “Tatal M-a trimis”.

Tatal este o corespundere spirituala care inseamna dragostea din Dumnezeu, Fiul este corespunderea spirituala pentru Intelepciune iar Sfantul Duh este Vointa care actioneaza, asa cum Intelepciunea si Dragostea lui Dumnezeu au hotarit.

Iisus s-a numit el insusi de trei direct ca Tata in Evanghelia lui Ioan

10,30. Iar Eu si Tatăl Meu una suntem.
12,45. Si cel ce Mă vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
14,9. IIisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe?
Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl?

In primul rand trebuie sa fie limpede ca Iisus, vorbind pentru eternitate, si nu numai pentru lumea materiala, ci si pentru cea spirituala, el nu a vorbit ca un om de rand si ca urmare ceea ce a spus a avut intotdeauna, pe langa semnificatia directa a cuvintelor, cel putin inca o semnificatie spirituala cu mult mai adanca. In realitate, cele spuse de Iisus mai au si a o a treia semnificatie, cea cereasca, care nu se poate intelege doar ca duh si nu in trup omenesc.

Din Biblie reiese foarte limpede deci ca Iisus este de fapt Dumnezeu Tatal, Cel din Vesnicie, Mesia, Mantuitorul omenirii.

Iisus Hristos este acum deci exact acel Dumnezeu, care dupa notiunea multor oameni este invisibil, atotputernic si atotprezent si El nu se afla la dreapta lui Dumnezeu si nici la stanga lui, caci acea fraza din Biblie trebuie interpretata spiritual, caci dupa cum se stie pe Dumnezeu ca Duh nu il poate vedea nimeni asa cum scrie in VT.

Dumnezeu se manifesta acum in Iisus Hristos si a devenit ca Iisus un Tata vizibil pentru copiii Lui. Acesta este de fapt cel mai important scop al intruparii lui Dumnezeu in Iisus si care se poate deduce din biblie; insa putin il inteleg fara sa fie invatati de Dumnezeu.

Dupa moartea pe cruce, Iisus a deschis pentru prima oara posibilitatea, “poarta”, prin care sufletele din sferele joase ale lumilor spirituale sa se poata inalta catre sferele mai inalte.
Prin faptul ca Dumnezeu a devenit vizibil in Iisus, El a putut coborii in iad si elibera acele suflete care de la sine nu il mai puteau parasii, Iisus le-a aratat viata si moartea lui si acestia l-au recunoscut ca Dumnezeu si ca Mantuitor si l-au urmat, parasind astfel sferele acelea pline de suferinta. Caci inaltarea, schimbarea trebuie sa fie dorita de aceste suflete si trebuie facuta din vointa libera, Dumnezeu nu poate forta nici o fiinta sa se schimbe in bine pentru a inainta in sfere mai inalte.

Jertfa de pe cruce Iisus a adus-o ca om, si nu ca Dumnezeu, caci Dumnezeu nu poate suferii. Iisus a adus jertfa in deplina constiinta si vointa libera si de aceea si fraza de pe cruce: “ Tata, de ce m-ai parasit “, caci Duhul vesnic al lui Dumnezeu a trebuit sa il paraseasca in acele momente, pentru ca el sa aduca jertfa ca om. Caci Iisus a fost si Dumnezeu insa si om.

Deci cine vrea sa si-l imaginze pe Dumnezeu nu trebuie decat sa si-L imaginze pe Iisus Hristos asa cum El a trait pe pamant. Asa arata Dumnezeu acum si asa va arata in vecii vecilor si acesta este si modul in care Dumnezeu doreste sa fie imaginat. Dumnezeu a trebuit, ca Tata, sa devina vizibil pentru copiii Lui, caci nimeni nu poate iubii pe cineva pe care nu il poate vedea.

Copii lui Dumnezeu traiesc in aceeasi sfera in care El este prezent si actioneza ca Tata, ca Iisus, sfera de cea mai inalta fericire spirituala, de indeplinire totala, destinul final al oricarui om, pe care omul il poate ajunge daca vrea, sfera in care El a promis ca: “Nici un ochi nu a vazut si nici o ureche nu a auzit , ceea ce eu le-am pastrat copiilor mei” si care se numeste Cerul Iubirii. In afara de Cerul Iubirii mai exista un Cer al Intelepciunii si un Cer al Iubirii-Intelepciunii.

Cele scrise mai sus sunt inspirate de Iisus Insusi prin cuvantul launtric, insa scrise in mare parte cu cuvintele mele. Se poate vedea cu usurinta ca cele spuse concorda cu Biblia si aceasta este interpretatea corecta, obiectiva si adevarata a celor scrise in Biblie despre Iisus. Aceluia care se indoieste si judeca fara sa cerceteze ii recomand doua proverbe din Biblie :

"Omul bogat se crede întelept, dar săracul care este priceput îl cercetează"
"Ci cercetati toate lucrurile, si păstrati ce este bun"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 14 Nov 2005, 09:50 AM
Mesaj #85


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



cry.gif

Cred ca sunt in iad: s-au intalnit thunder cu grabillion....

Oameni buni, rogu-va opriti-va!! Nu vedeti ca umpleti pagini intregi cu carnati de text, intr-o incercare absolut inutila de a va convinge unul pe altul, cand stiti inca de la inceput ca asa ceva nu e posibil?

Va voi da si eu o mica povestioara:

Era un tata si avea trei fii.
Tatal a plecat intr-o calatorie si fiii au inceput sa se certe intre ei, care-l iubeste mai mult pe tata.
Cand tatal s-a intors, si-a gasit fiii spintecati unul de catre celalalt.
Au inteles fiii sai cine era tatal lor?


Meditati un pic la ea.

Si un raspuns personal la intrebarile de la inceputul threadului:

Intrebare: Cine a fost Isus, Dumnezeu, Fiu al lui, Om?
Raspuns: Isus a fost iubire.


Acestea fiind spuse, puteti continua cu tiruri intregi de text, daca doriti, eu pot doar sa va atentionez cand incepeti sa sariti calul. Succes! thumb_yello.gif


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 14 Nov 2005, 10:18 PM
Mesaj #86


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



@ Numarul Phi

QUOTE

Intrebare: Cine a fost Isus, Dumnezeu, Fiu al lui, Om?
Raspuns: Isus a fost iubire.


Un raspuns adevarat si frumos, dar pentru cei mai multi de neinteles si mai ales nefolositor.
Complet nefolositor. Ca si cum i-ai explica unui orb culorile.

QUOTE

Cred ca sunt in iad: s-au intalnit thunder cu grabillion....

De ce ne consideri dracusori, doar ca ne argumentam positia ?

Am si eu o pilda:
Era un tata si avea trei fii.
Tatal a plecat intr-o calatorie si le-a lasat o carte de unde sa citeasca cum sa isi faca de mancare.
Cand tatal s-a intors, si-a gasit fiii morti de foame.

De ce ? A uitat sa-i invete mai inainte sa citeasca.

Uite asa e si cu biblia...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 15 Nov 2005, 09:39 AM
Mesaj #87


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (Grabillion @ 14 Nov 2005, 11:18 PM)
@ Numarul Phi

QUOTE

Intrebare: Cine a fost Isus, Dumnezeu, Fiu al lui, Om?
Raspuns: Isus a fost iubire.


Un raspuns adevarat si frumos, dar pentru cei mai multi de neinteles si mai ales nefolositor.
Complet nefolositor. Ca si cum i-ai explica unui orb culorile.

QUOTE

Cred ca sunt in iad: s-au intalnit thunder cu grabillion....

De ce ne consideri dracusori, doar ca ne argumentam positia ?

Am si eu o pilda:
Era un tata si avea trei fii.
Tatal a plecat intr-o calatorie si le-a lasat o carte de unde sa citeasca cum sa isi faca de mancare.
Cand tatal s-a intors, si-a gasit fiii morti de foame.

De ce ? A uitat sa-i invete mai inainte sa citeasca.

Uite asa e si cu biblia...

Grabillon! Esti pilduitor! :-)

Imi aduci aminte de alta pilda :

Un mare invatat si un pescar pe o barca :
Invatatul il intreaba:
Stii sa citesti in stele?
Pescarul: Nu stiu:
Ti-ai pierdut un sfert din viata.
Stii sa citesti intreaba invatatul(sic) ?
Nu, raspunde pescarul.
Pacat, spune aceste ironic, ti-ai pierdut inca un sfert din viata, spune marele carturar.
Dintr-o data vine o furtuna.
pecarul in intreaba:
Stii sa inoti, carturarule?
Nu din pacaete spune acesta.
Atunci ai sa ti pierzi toata viata, ii spune pescarul.


ps. fara cometarii:-) ca zicem ca e atac la persoana.:-)
Grabilon, credeam ca ai mai mult "simt literar", macar...:-)




--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 15 Nov 2005, 04:22 PM
Mesaj #88


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



QUOTE (1,618033 @ 14 Nov 2005, 09:50 AM)
Si un raspuns personal la intrebarile de la inceputul threadului:

Intrebare: Cine a fost Isus, Dumnezeu, Fiu al lui, Om?
Raspuns: Isus a fost iubire.

Isus este Iubire


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 19 Nov 2005, 08:47 AM
Mesaj #89


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (1,618033 @ 14 Nov 2005, 10:50 AM)
Cred ca sunt in iad

- nu mai sta acolo, hai in Rai. rolleyes.gif

QUOTE
s-au intalnit thunder cu grabillion....

- da, si nu e prima oara. Ca si alta data, va fi nevoit sa recunoasca unde si cit si mai ales de ce se inseala. spoton.gif

QUOTE
Oameni buni, rogu-va opriti-va!! Nu vedeti ca umpleti pagini intregi cu carnati de text, intr-o incercare absolut inutila de a va convinge unul pe altul, cand stiti inca de la inceput ca asa ceva nu e posibil?

- in acest topic nu scriem numai noi iar parerile sint impartite. Priveste VT si NT. Vei vedea sute de pagini ce incearca sa ne convinga de o fraza unica: DUMNEZEU EXISTA. CREATORUL si CREATURA sint UNA ! De ce s-au scris sute si mii de pagini cu divagatii pe linga aceasta unica si simpla fraza ?

QUOTE
Va voi da si eu o mica povestioara:

Era un tata si avea trei fii.
Tatal a plecat intr-o calatorie si fiii au inceput sa se certe intre ei, care-l iubeste mai mult pe tata.
Cand tatal s-a intors, si-a gasit fiii spintecati unul de catre celalalt.
Au inteles fiii sai cine era tatal lor?

- dar povestitorul stie cine e Tatal ?

QUOTE
Intrebare: Cine a fost Isus, Dumnezeu, Fiu al lui, Om?
Raspuns: Isus a fost iubire.

- Iisus este ... mult mai mult decit atit. sorry.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 19 Nov 2005, 09:06 AM
Mesaj #90


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Grabillion @ 14 Nov 2005, 11:18 PM)
QUOTE

Intrebare: Cine a fost Isus, Dumnezeu, Fiu al lui, Om?
Raspuns: Isus a fost iubire.


Un raspuns adevarat si frumos, dar pentru cei mai multi de neinteles si mai ales nefolositor.
Complet nefolositor. Ca si cum i-ai explica unui orb culorile.

- corect, numai ca problema mare e ca orbii nu stiu ca sint orbi. Uite ca spun si eu o pilda:

Un fermier avea sase fii, toti orbi. Într-o zi, el i-a rugat să spele un elefant. După ce fratii au terminat treaba, fiecare a încercat să descrie animalul.

"Este foarte simplu" - a spus primul. "Acest animal este format din două oase foarte mari, acoperite de piele" - a spus primul frate; el îi spălase spatele.

"Cum poti să spui astfel de prostii?" - a replicat cel de-al doilea. "Elefantul este asemănător unui tub lung"; el îi spălase trompa.

Cel de-al treilea, care a spălat urechile a spus că elefantul este format dintr-o perechi de evantaie.

Al patrulea a declarat că elefantul este format din patru coloane; el îi spălase picioarele.

Cel de-al cincilea, care spălase părtile laterale a declarat că elefantul este asemenea unui zid care respiră.

Cel de-al saselea le-a spus: "Nici unul n-o să mă faceti să cred prostiile pe care voi le-ati spus. Eu stiu: elefantul este asemenea unei frânghii care a coborât din cer"; el îi spălase coada.

Fiecare încerca să-i convingă pe ceilalti că el are dreptate, astfel că s-au luat la ceartă. Tatăl, deranjat de zgomot, după ce a aflat care este motivul discutiei, a zâmbit si le-a spus:

"Copiii mei, nici unul dintre voi nu aveti cu adevărat dreptate".

"Să n-am dreptate?" - a spus unul dintre ei. "Fratii mei sunt niste mincinosi si tu acuma încerci să spui că si eu mint?"

"Copiii mei" - le-a spus tatăl, pe un ton conciliant - "fiecare dintre voi a spălat doar o parte din elefant, dar eu sunt singurul care-l pot vedea întreg. El este, de fapt, exact cum fiecare dintre voi l-ati descris, dar este si ceva mai mult, ceva ce voi nici nu vă puteti imagina". Astfel, el le-a descris cum arată cu adevărat un elefant.

După cum puteti vedea, aveti cu totii dreptate, dar cu toate acestea, cu totii vă înselati.

"La fel se întâmplă si cu diversele conceptii ale diferitelor religii" - a conchis Sri Yogananda. "Dumnezeu este unul, dar căile care ne duc la El sunt numeroase si aceasta poate să dea nastere la nenumărate confuzii si conflicte".


QUOTE
QUOTE

Cred ca sunt in iad: s-au intalnit thunder cu grabillion....

De ce ne consideri dracusori, doar ca ne argumentam positia ?

- cine zice ala e. spoton.gif

QUOTE
Am si eu o pilda:
Era un tata si avea trei fii.
Tatal a plecat intr-o calatorie si le-a lasat o carte de unde sa citeasca cum sa isi faca de mancare.
Cand tatal s-a intors, si-a gasit fiii morti de foame.

De ce ? A uitat sa-i invete mai inainte sa citeasca.

laugh.gif

QUOTE
Uite asa e si cu biblia...

- nu prea e chiar asa ... dar ... thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de thunder: 19 Nov 2005, 09:12 AM


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 17 Dec 2005, 04:48 PM
Mesaj #91


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



QUOTE
Uite asa e si cu biblia... - nu prea e chiar asa ... dar ...

Da' cum e dom'le ca m-ati facut curios ? smile.gif


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 17 Dec 2005, 05:25 PM
Mesaj #92


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Isus a fost o persoana care a cred ca a existat ,dar nu cum ne prezentat in Biblie . Cuvintele lui au fost greu de inteles pe vremea accea , as putea da aici un exemplu mai concludent : De iei un negru dintr-un trib si il pui in fata computerului el se va inchina deorece nu stie ce sa faca cu el , iar instructiunile le va traduce in limbajul lui si dupa intelesul lui .
Acelas lucru sa intamplat si pe vremea acea , cand Isus a inceput sa spuna despre modul in care vindeca oamenii , trezeste pe cel care a fost adormit (cand moare cineva scrie aici SE ODIHNESTE ...)sunt multe lucruri pe care oamenii de atunci le-au tradus in limbajul lor , Care de foc astazi traduse Rachete ...si multe altele....

Acest topic a fost editat de Plutarh: 17 Dec 2005, 05:28 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ducoro
mesaj 17 Dec 2005, 07:26 PM
Mesaj #93


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 November 05
Forumist Nr.: 7.292



In loc sa puneti in aplicare spusele LUI voi cautati ......ce.!!!
Eu spun ca tot mereu trebuie sa iubim si nu sa ne indoim de ea. thumb_yello.gif sorry.gif wub.gif


--------------------
Fiecare om este nebun in felul lui, iar cel care spune ca nu este nebun, este CEL MAI NEBUN.
HOTULUI II ESTE FRICA SA NU FIE FURAT!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 18 Dec 2005, 06:50 AM
Mesaj #94


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@plutarh :
QUOTE
Isus a fost o persoana care a cred ca a existat ,dar nu cum ne prezentat in Biblie .

Si cam de cand banuiala personala = opinie academica ?
QUOTE
Cuvintele lui au fost greu de inteles pe vremea accea

De catre cine ? Sigur numai pe vremea aceea ? laugh.gif
QUOTE
De iei un negru dintr-un trib si il pui in fata computerului el se va inchina deorece nu stie ce sa faca cu el , iar instructiunile le va traduce in limbajul lui si dupa intelesul lui .

Isus era om, nu computer. Mai mult - a fost batjocorit si asasinat. Lasa scenariile infantile si pune mana pe carte.
QUOTE
Acelas lucru sa intamplat si pe vremea acea , cand Isus a inceput sa spuna despre modul in care vindeca oamenii , trezeste pe cel care a fost adormit (cand moare cineva scrie aici SE ODIHNESTE ...)sunt multe lucruri pe care oamenii de atunci le-au tradus in limbajul lor , Care de foc astazi traduse Rachete ...si multe altele....

Auzi da' tu de figuri de stil ai auzit ? Interesant e ca stii ce sa-ntamplat pe vremea aia dar nu prea stii ce se intampla azi cand se urca unii pe pereti dupa ce dau cu ignoranta-n farfurie. In marea ta stiinta ar fi trebuit sa stii simbolistica si echivalentele limbajului ebraic. Altfel ai fi inteles ce insemna acea odihna. Isus n-a spus niciodata "despre modul in care vindeca oamenii" ci a facut-o pur si simplu, serenisime. Ia citeste aici si retine : cand Lazar statea de cca 3 zile in grota si duhnea a hoit, era mort si nu se odihnea la propriu cum presupui matale. Tu chiar crezi ca oamenii din vremea aia erau chiar atat de tembeli ca sa nu deosebeasca un mort de un viu ? Crezi ca "superioritatea" ta "intelectuala" rezida-n faptul ca-ti tii popoul intr-un scaun de caruta fara cai lasatori de balega si apesi niste butoane de plastic ? Nu ti-o place tonul meu, dar il ceri cu obstinenta. Sper sa te trezeasca la realitate. Adica vorbesti cand stii si nu presupui cai verzi pe pereti. De altfel poti s-o faci, numa' ca dai de unii ca mine care nu mai suporta savantul diletant in fruntea clasei corijentilor si urmeaza ce-a urmat deja. smile.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 18 Dec 2005, 06:55 AM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bishop
mesaj 18 Dec 2005, 02:58 PM
Mesaj #95


Cronicar
****

Grup: Moderator
Mesaje: 460
Inscris: 28 November 04
Forumist Nr.: 5.003



QUOTE (Bolt @ 18 Dec 2005, 06:50 AM)
cand Lazar statea de cca 3 zile in grota si duhnea a hoit, era mort si nu se odihnea la propriu

@bolt
Ai pus pe un alt topic - nu-l gasesc - urmatoarea intrebare despre invierea lui Lazar:
"Crezi ca Iisus i-a facut un bine sau un rau, cand l-a inviat pe Lazar?"
Care ar fi opinia ta? Dpdv al fiintei care era Lazar, a fost bine sau rau pentru el, faptul ca a fost intr-adevar inviat din morti?
As dori sa detaliezi putin.
Multumesc.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 18 Dec 2005, 09:56 PM
Mesaj #96


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



Cu placere.
Ca unul care cred pe baze biblice ca omul o data mort nu mai exista sub nici o alta forma pana la inviere, consider ca Isus i-a facut un bine lui Lazar si comunitatii lui. Daca din contra, Lazar sub forma de suflet, ar fi trait in sfere inalte, Isus i-ar fi facut un rau intorcandu-l in acesta lume nu tocmai confortabila prin comparatie cu cea in care Lazar o ducea bine deja. Adica readucerea lui in acesta lume era practic o invitatie la pacat. Lucru inadmisibil din perspectiva mesianica.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 20 Dec 2005, 11:09 AM
Mesaj #97


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



Invierea lui Lazar nu a fost facuta pentru Lazar insusi ci pentru necredinciosii din jur care inca nu
si-au dat seama ca Iisus era de fapt Dumnezeu si putea sa faca orice.
Desi inviase mult mai multi oameni si facuse minuni nenumarate incapabil de facut de o fiinta umana,
aceasta ultima minune inainte de crucificare a fost necesara pt. a deschide ochii si la
ultimii oameni cu privire la puterea si insemnatatea lui Iisus.
Lazar stia f. bine cine era Iisus si nu ar fi avut nevoie de o asemenea dovada ca sa isi dea seama ca el era Dumnezeu.
In plus, Iisus a hotarit doar de ce sa isi aduca Lazar aminte dupa ce a reinviat si de ce nu, si nu i-a lasat
lui Lazar prea multe amintiri de la ce a vazut si trait deoarece aceasat ar fi creat in el un asa dor mare de reintoarcere
incat viata pe pamant i s-ar fi parut plictisitoare si nedemna de trait.

Nimic din ceea ce a facut si vorbit Iisus, nici macar un singur cuvant nu a fost la intamplare si
fara insemnatate. Fiecare fapta si vorba are o insemnatate spirituala multipla.

Oare cine a vazut primul ca Iisus a inviat ? Lazar, Petru, Ioan sau alti ucenici ?
Nu ! Maria Magdalena, fosta tarfa ! Si de ce oare ?
Pt. ca ea la iubit pe Iisus (ca pe Dumnezeu ca sursa dragostei si nu ca pe un barbat) cel mai mult dintre toti, mai mult decat toti ucenicii la un loc, si faptul ca Magdalena l-a gasit si nu altcineva arata ca iubirea pt. Dumnezeu este mai importanta decat orice si aceasta este egala si cu iubirea pt. semeni, deci aceste doua iubiri nu se pot exclude una pe alta.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 20 Dec 2005, 10:11 PM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@grabillion :
QUOTE
In plus, Iisus a hotarit doar de ce sa isi aduca Lazar aminte dupa ce a reinviat si de ce nu, si nu i-a lasat
lui Lazar prea multe amintiri de la ce a vazut si trait deoarece aceasat ar fi creat in el un asa dor mare de reintoarcere
incat viata pe pamant i s-ar fi parut plictisitoare si nedemna de trait.

Din ce texte biblice ai dedus asta ? Asa ceva nu exista nicaieri, sa ne abtinem de la speculatii.
In primul rand, "stergerea" intentionata a memorie ar fi inseamnat furt de identitate si ar fi fost un act de neimaginat pt. Isus. Iar in al doi-lea rand, chiar daca ar fi facut acest lucrul, Isus tot ar fi fost vinovat de privarea de bine a lui Lazar prin inviere si aducerea in aceasta lume si iar avem de-a face cu-n lucru imposibil.



--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 21 Dec 2005, 10:41 AM
Mesaj #99


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



Draga Bolt,

nu scrie doar in Biblie in Ioan ca "multe a mai spus si facut Iisus, dar nu scrie aici " ?
Asta nu este speculatie de a mea, ci asta o gasesti in Marea Evanghelie a lui Ioan data de Iisus lui Jakob Lorber.

Absolut nimic din ce am scris eu in acest forum nu este speculatie personala ci totul se bazeaza pe cele au fostr date prin
revelatii de Iisus insusi si pe care cei ca tine le ignora si le declara erezii fara nici macar sa le verifice.

Cateve revelatii date lui Jakob Lorber (in total 25 de volume a cite 500 de pagini ) de catre Iisus in persoana gasesti aici : Link
Lorber, daca ar fi scris de la sine, si nu dictat de Iisus, s-ar putea numi prin calitatea si cantitatea celor scrise in decursul a 25 de ani cel mai mare carturar , intelept si mistic al tuturor timpurilor. Nici un alt om din intreaga lume nu a reusit sa scrie asa ceva si culmea ca mai nimeni nu a auzit de el.

Altele le poti cumpara de la libraria "Eu sunt" din internet. Cercetati si pastrati ce-i bun scrie in Biblie si
nu ca Biblia este singura sursa de adevar.

In al doilea rand, tu numesti furt de identitate faptul ca tu nu iti aduci aminte ce ai fost si facut inainte
sa sosesti pe lumea asta ? Sau crezi ca nu ai existat inainte intr-o forma sau alta ?

Deci Dumnezeu, adica Iisus nu poate sa faca lucruri imposibile pt. tine si deci si invierea lui Lazar nu este adevarata ?

Cum poate fiinta creata fara pic de cunostinta sa judece ce are voie si ce trebuie defapt sa faca Dumnezeu
pt. a ne intoarce la el ?

Ce rost avea sa-l invie altfel Iisus pe Lazar, daca moarte pt suflet nu exista si Lazar se afla deja dincolo ?
Scrie undeva Iisus ca suntem aici pt a trai cat mai mult si ca viata in sine e cea de pe pamant ? Viata
de aici este doar o pregatire pt cea de dincolo care este vesnica.
Lazar a fost inviat numai pt. ca ceilalti sa isi dea seama ca asa o inviere numai Dumnezeu poate face.

Intrebari retorice, nu imi trebuie un raspuns, ca pe al tau il cunosc deja demult si nici chef de polemici nu am.

Cine cauta adevarul in toata adancimea lui sa-l citeasca pe Lorber caci cuvintele lui sunt de fapt cuvintele lui Iisus si ele
au viata in ele si actioneaza la inima.

Acest topic a fost editat de Grabillion: 21 Dec 2005, 10:46 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 21 Dec 2005, 07:19 PM
Mesaj #100


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Grabillion,
Ok...esti fan Lorber, si nu e nici o problema....smile.gif Am citit destul de mult din Lorber, asa ca am idee despre ce spune... Numai ca de la a fi fan si pana la a afirma ca, te citez :
QUOTE
Cine cauta adevarul in toata adancimea lui sa-l citeasca pe Lorber caci cuvintele lui sunt de fapt cuvintele lui Iisus si ele au viata in ele si actioneaza la inima.
e cale lunga...
Da-mi voie sa-ti spun un lucru usor de constatat....
Cand Ioan spune la sfarsitul Evangheliei sale : Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus şi care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris., aceasta nu inseamna ca a lasat drum liber imaginatiei si speculatiei. Multi insa, asa zisi profeti, care zic ca vorbesc cu Iisus si cu Dzeu. profita de fraza aia si scriu ceva ce le dicteaza lor imaginatia si iata secta....
Daca vei citi cu adevarat ce scrie Lorber si nu numai, vei constata ca Iisus nu are cum sa spuna ce zice el, nu de alta, dar Dzeu., Iisus Hristos nu se contrazic in vorbe si nici nu darama azi ce au construit ieri...
Pe de alta parte, cei asemenea lui Lorber, pe care atentie, eu nu imi propun sa-l critic, ci doar sa arat ca spune doar o teorie interpretata de el dupa mintea lui, se adreseaza in special liber cugetatorilor sau ateilor nehotarati. Acestia sunt mai noncoformisti, li se pare un exercitiu intelectual agreabil ce propune Lorber, mai ales ca nu implica nici un efort din partea lor, ci ii lasa sa creada ca nu mai au nevoie de nimeni si de nimic ca sa ajunga direct in Rai. Ehe... asta e cea mai mare ispita, caci indeamna omul la lancezeala complacandul si amagindul ca indiferent ce ar face e pe placul lui Dzeu.
Doar din linckuriel tale, chiar de la inceput, razbate aceasta idee:

QUOTE
În ce ma priveşte,am fost credincioasa, însa n-am putut sa ma subordoriez întru totul doctrinelor catolice, cu toate ca respectam biserica. Însa mi-a fost imposibil sa le urmez de forma, fara convingere launtrica. Nu m-am mai dus deci la biserica, şi n-am mai ascultat predici. N-am citit nici un fel de scrieri religioase, nici şţiinţifice, nu aveam de loc cunostinte biblice şi n-am aderat la nici o secta sau orientare religioasa.
Cine cunoaşte religia catolica, ştie la ce procese de conşţiinţa ajunge omul care vrea sa se desprinda de ea. Nici eu nu am fost scutita de acestea. Ramasese în mine întrebarea: Care este şi unde este adevarul?

Nu-i asa ca aproape iti dau lacrimile?! Ii era imposibil sa se duca la biserica si se asculte predici, adica invataturi despre Iisus, si nici nu era interesata de scrierii religioase etc... in schimb era credincioasa ohmy.gif ... O fi ca prea zice cu foc...
-------
QUOTE
Spuneţi-Mi, oare nu este copacul mult mai frumos împodobit decât Templul din Ierusalim? Copacul este o creaţie adevărată a lui Dumnezeu, el este viu şi dă fructe, dar ce poate fi un templu, ce dă el? Vă răspund Eu: orgoliul, mânia, gelozia şi ambiţia cea mai nebunească. El nu este o operă a lui Dumnezeu, ci doar o construcţie a vanităţii oamenilor.
Adevăr, adevăr vă spun, cel care Mă iubeşte, Mă slăveşte şi se închină făcând bine fraţilor şi surorilor sale, în Numele Meu, va fi răsplătit în ceruri. dar cel care Mă va slăvi continuu într-un templu construit pentru tot felul de ceremonii, îşi va primi răsplata în acest templu."

E... domnul Lorber e mult mai subtil: el zice ca un copac e mult mai frumos impodobit decat un templu (Biserica)... Dar el uita ca omul se duce la Biserica nu pt. ca e frumos vopsita si impodobita ci pt. ca acolo e Casa Domnului... Copacul e si el frumos, e adevarat, ca doar e creatia Domnului...., dar in Biserica e chiar Domnul...., asta uita Lorber sa precizeze....si tine mortis sa ne spuna ca nu e bine sa mergem in Casa Domnului...
Pe cand Iisus in Sfanta Scriptura zice:
14. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani.
15. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele.
16. Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie.
17. Şi şi-au adus aminte ucenicii Lui că este scris: "Râvna casei Tale mă mistuie".

(Ioan 2)
Daca templul acela nu avea nici o valoare, de ce S-a suparat asa tare Iisus pe bisnitari, si a numit acel templu "casa Tatalui Meu"?

18. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.
19. Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri.
(matei 16)

21. Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.
22. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;
23. Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.

(Ioan 20,21)

Normal ca bataia acestor oameni e lunga, pt. ca ei zic ca nu e nevoie nici de Biserica si prin aceasta nici cele ce sunt in Biserica, adica preoti (urmasii Sfintilor Apostoli), lucruri sfinte etc... ci lasa omul sa faca dupa capul lui, il trimit in desert fara apa si busola....Dar e adevarat, la modul subtil si frumos ambalat...
Ar mai fi multe de spus, dar consider ca e suficient atat ca sa intelegeti de ce spun ei ca le-a vorbit Iisus...

Acum logic, ca sa nu fie nici un fel de dezamagiri la cei ce au astfel de fani: In afara de Sfanta Scriptura, nu mai este nevoie de alte precizari, chiar daca Ioan a zis ca nu s-a scris tot ce a facut Iisus....caci din ce este deja scris in Sfanta Scriptura omul intelege foarte bine cine este Iisus si ce vrea El de la noi.... Ca acest lucru este suficient au demostrat practic Sfintii Parinti care, in majoritate, erau preoti, calugari, si prin faptele lor minunate Dzeu. i-a aratat bineplacuti Lui...
Numai ca ei au urmat o cale "anevoioasa" pt. omul comod, adica post indelungat, rugaciuni nenumarate, lacrimi, privegheri, renuntari etc... lucru foarte greu de facut in fapta de cel putin credincios... Si atunci cum sa nu creada ca pomul e mai frumos decat Casa Domnului....


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 21 Dec 2005, 10:31 PM
Mesaj #101


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@grabillion :
QUOTE
nu scrie doar in Biblie in Ioan ca "multe a mai spus si facut Iisus, dar nu scrie aici " ?

Eu am intrebat ceva exact. Cunosc foarte bine Evanghelia dupa Ioan si nu reiese de nicaieri faptul ca acel pasaj lasa sa "intre-n" el orice si oricat. Cine si conform carui criteriu stabileste cat si ce se poate spune c-a facut Isus si nu e mentionat in Biblie ? De unde si pana unde poate trage un cititor concluzia, ca acel pasaj invita la interpretarea ca Isus iar fi sters amintirile lui Lazar la inviere ?
QUOTE
Asta nu este speculatie de a mea, ci asta o gasesti in Marea Evanghelie a lui Ioan data de Iisus lui Jakob Lorber.

Stiam ca nu este a ta si stiam ca-i a lui Lorber. Am avut de mult contact cu ereziile lui dar n-am vrut sa fiu prea direct. smile.gif
QUOTE
Absolut nimic din ce am scris eu in acest forum nu este speculatie personala ci totul se bazeaza pe cele au fost date prin revelatii de Iisus insusi si pe care cei ca tine le ignora si le declara erezii fara nici macar sa le verifice.

Stiu ca nu-i speculatia ta dar poate fi foarte bine speculatia altuia preluata de tine. Dragul meu, mergem impreuna pe fiecare text biblic ce vorbeste despre natura omului si starea lui in moarte si-ti arat ca clar ca lumina zilei ca sufletul nu traieste dupa moarte. Daca Isus i-ar fi dat revelatiile lui Lorber, cu siguranta ca nu l-ar fi mintit. Isus ii spune la moarte somn si nicidecum veghe, iar la presupusa sfera de existenta a sufletelor dupa moarte ii zice locuinta mortilor si aceasta o indica spre pamant, nu in ceruri.
QUOTE
Lorber, daca ar fi scris de la sine, si nu dictat de Iisus, s-ar putea numi prin calitatea si cantitatea celor scrise in decursul a 25 de ani cel mai mare carturar , intelept si mistic al tuturor timpurilor. Nici un alt om din intreaga lume nu a reusit sa scrie asa ceva si culmea ca mai nimeni nu a auzit de el.

Pai iudeii intelepti aveau o vorba - daca lucrarea-i de la D-zeu tine, daca nu, nu. Aici nu vorbim de mormane de scrieri ci de conformitatea lor cu cele canonice.
Eu ii fac lu' nea Lorber un singur test, desigur prin discipolii sai : unde-i si ce face Isus acum ? Ia sa vedem ce stii tu despre asta. Lorber ar fi trebuit sa-ti spuna. smile.gif Biblia spune, sa vedem ce zice nea Jakob.
QUOTE
Cercetati si pastrati ce-i bun scrie in Biblie si nu ca Biblia este singura sursa de adevar.

Biblia este singura sursa de adevar dogmatic.
QUOTE
In al doilea rand, tu numesti furt de identitate faptul ca tu nu iti aduci aminte ce ai fost si facut inainte sa sosesti pe lumea asta ? Sau crezi ca nu ai existat inainte intr-o forma sau alta ?

Inainte sa fiu in aceasta lume, eu nu existam. Conform Bibliei (eu ti-am mai spus ca Lorber nu-i crestin) eu am luat fiinta in momentul unirii gametilor. Eu ti-am mai spus de n ori : omul si viata e un complex de elemente. Daca unul lipseste nu mai ai nimic. Ce face nea Lorber e un sincretism de erezie spiritista si filozofie orientala.
QUOTE
Deci Dumnezeu, adica Iisus nu poate sa faca lucruri imposibile pt. tine si deci si invierea lui Lazar nu este adevarata ?

Pai El poate face lucruri imposibile pt. mine dar in nici un caz lucruri imposibile pt. El. Adica n-ar incalca principii morale fundamentale al caror Autor este. De unde pana unde ai tras concluzia ca eu consider invierea lui Lazar neadevarata ?
QUOTE
Cum poate fiinta creata fara pic de cunostinta sa judece ce are voie si ce trebuie defapt sa faca Dumnezeu
pt. a ne intoarce la el ?

Pt. ca D-zeu ia zis, lui si tuturor celorlalti in scrierile inspirate chiar de El. smile.gif
QUOTE
Ce rost avea sa-l invie altfel Iisus pe Lazar, daca moarte pt suflet nu exista si Lazar se afla deja dincolo ?

Lazar nu mai era decat in groapa. Atat. Iar Isus i-a facut un bine inviindu-l. Daca in schimb Lazar ar fi trait dincolo, Isus iar fi facut un rau aducandu-l iar in aceasta lume decadenta si privandu-l de binele de dincolo. Folosesteti logica ta si nu a lui Lorber.
QUOTE
Scrie undeva Iisus ca suntem aici pt a trai cat mai mult si ca viata in sine e cea de pe pamant ?

Nu. Dar aici se fundeaza viata in sine. Adica aia depinde de asta.
QUOTE
Viata de aici este doar o pregatire pt cea de dincolo care este vesnica.

Corect. Dar conditionat. Aici te pregatesti sa traiesti vesnic sau sa mori vesnic.
QUOTE
Lazar a fost inviat numai pt. ca ceilalti sa isi dea seama ca asa o inviere numai Dumnezeu poate face.

Corect.
QUOTE
nici chef de polemici nu am.

Polemica-i sanatoasa daca-i abordata cu seriozitate si tact.
QUOTE
Cine cauta adevarul in toata adancimea lui sa-l citeasca pe Lorber caci cuvintele lui sunt de fapt cuvintele lui Iisus si ele au viata in ele si actioneaza la inima.

Are ceva daca eu zic asa : cine cauta adevarul in toata adancimea lui sa-L citeasca pe D-zeu asa cum e scris in Biblie si abia apoi pe Lorber ca sa poata face diferentele. Apoi mai vorbim. Daca procesul pedagogic nu are acest sens ci se porneste invers, e ca si cum vrei sa distingi un fals de un original necunoscand originalul in prealabil.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 21 Dec 2005, 11:50 PM
Mesaj #102


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



@ Clopotel si Bolt:

nu pot sa va raspund decat cu 3 cuvinte la ceea ce ati scris: Un craciun fericit !
Restul ar fi pierdere de timp... Fiecare sa ramina cu dogmele lui si sa vada ce fructe ii va aduce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 22 Dec 2005, 08:40 AM
Mesaj #103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



Amin. sarbf.gif
Eu zic ca mai bine ar fi sa ramanem impreuna la ceea ce deja e scris, respectiv canonul biblic. Accept orice lucrare ulterioara numai daca ea nu intra-n contradictie cu dogma crestina.
Oricum, sper ca mai vorbesti cu noi, da ? smile.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 22 Dec 2005, 08:44 AM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bishop
mesaj 24 Dec 2005, 12:18 AM
Mesaj #104


Cronicar
****

Grup: Moderator
Mesaje: 460
Inscris: 28 November 04
Forumist Nr.: 5.003



QUOTE
Eu ii fac lu' nea Lorber un singur test, desigur prin discipolii sai : unde-i si ce face Isus acum ? Ia sa vedem ce stii tu despre asta. Lorber ar fi trebuit sa-ti spuna. smile.gif Biblia spune, sa vedem ce zice nea Jakob.

Unde-i, si ce face?

QUOTE
mergem impreuna pe fiecare text biblic ce vorbeste despre natura omului si starea lui in moarte si-ti arat ca clar ca lumina zilei ca sufletul nu traieste dupa moarte. Daca Isus i-ar fi dat revelatiile lui Lorber, cu siguranta ca nu l-ar fi mintit. Isus ii spune la moarte somn si nicidecum veghe, iar la presupusa sfera de existenta a sufletelor dupa moarte ii zice locuinta mortilor si aceasta o indica spre pamant, nu in ceruri.

Pana la "sfarsitul veacurilor" cand se face "judecata de apoi" toti suntem praf si pulbere? Morti si descompusi in neant - adica suntem nimic. Sa presupunem ca ar fi asa. Atunci, ce rost are aceasta triere? Aceasta judecata?
Identitatile tuturor celor ce au trait candva sunt "stranse" undeva intr-o "matrice divina" sa zicem. Si de acolo se extrage un fel de determinant? o esenta pozitiva a tot ceea ce a fost candva? in ce scop se vor alege "unul dintr-o mie si doi din zece mii"?
Toate incercarile astea de a da un sens vietii, dincolo de realitatea noastra cea de fiecare zi, imi par ca o poveste.
Intr-adevar, greu acceptam umilinta cand intelegem ca suntem numai niste "muste de-o zi pe-o lume mica de se masura cu cotul".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 24 Dec 2005, 09:02 AM
Mesaj #105


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



Salut @bishop, imediat ce fac rost de timp iti raspund.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

15 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 07:11 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman