HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

20 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cum Va Poate Vorbi Dumnezeu, Stiu ca Dumnezeu imi vorbeste,voi stiti?
Thelma
mesaj 8 Nov 2005, 10:38 PM
Mesaj #71


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 328
Inscris: 21 April 05
Forumist Nr.: 6.171



Cateodata imi vorbeste prin cateva cuvinte perfecte spuse exact la momentul potrivit, de persoane care poate nici nu stiu ca mi-au facut un mare bine.


--------------------
Hesychia (gr.)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 17 Nov 2005, 01:52 PM
Mesaj #72


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



imi cer iertare ca vin atat de tarziu dar am o povara scumpa de purtat -am 15 copii pe care trebuie sa-i ajut la lectii si sa treaca hopul instrainarii de casa,sa invete spaniola ,sa inteleaga modul in care opereaza cei de-aici la calculele matematice si la altele asemanatoare si timpul imi este tare putin.nu am internet acasa iar seara cand ma intorc este inchis si dimineata se deschide doar la 11.Oricum acum sunt aici si incerc sa iti raspund gabrillion.In ce priveste daca ingerii au aripi sau nu ,nu stiu in ce masura ma zideste pe mine acest fapt si in ce masura ma ajuta sa-l cunosc mai bine pe Dumnezeu.totusi trebuie sa stii ca ingerul este un Trimis-asa inseamna si el poate fi cu aripi sau fara.poate fi un om sau poate fi orice altceva.Dumnezeu din orice poate sa isi faca slujitori.Dar ca sa fiu mai explicita citeste in Apocalipsa 10-5(si ingerul pe care-l vazusem stand in picioare...si-a ridicat mana spre cer).Apoi citeste iar Apocalipsa 15-6(erau imbracati in in curat stralucitor si erau incinsi imprejurul pieptului cu braie de aur.apoi Ezechiel 8-2(avea o infatisare de om,de la coapse in jos era foc si de la copase in sus era ceva stralucitor,ca niste arama lustruita).apoi Daniel 9-21-si cand vorbeam eu inca in rugaciunea mea.a venit in zbor iute omul Gavril.Sunt de asemenea heruvimi si serafimi ci patru aripi sau cu sase.apar apoi doua femei cu aripi ce cocostarc care purtau efa.Deci care este concluzia.Pot sa aiba sau pot sa nu aiba.Important este ca sunt trimisi de Dumnezeu,sunt trimisii Lui.
in ce priveste viata pe Saturn -nu cred ca ma intereseaza catusi de putin si nici nu-mi foloseste la nimic.imi incarc mintea cu ganduri inutile care nu ma duc la nimic bun in ce priveste cunoasterea ,adevarata cunoastere a lui Dumnezeu.Daca tu crezi ca exista viata,crede mai departe,eu cred ca Dumnezeu a facut pamantul si noi suntem creatia Lui.Aici si nu in alta parte.Iar in ce priveste prima emisie de energie supprema a lui Dumnezeu,iarta-ma ,dar ma faci sa rad.de unde aceste idei,emisii de energie,Spanda,si altele asemenea.Dac tu crezi ca asta inseamna cunpoastere te rog sa o pui pe alt site.la alt subiect.eu vorbesc despre un Dumnezeu viu care nu are nevoie decat de credinta si care ne vorbeste prin credinta.Daca aceasta nu este-si dupa intrebarile pe care le pui si subiectele pe care le aduci in discutie ma faci sa cred asta-atunci te rog eu frumos renunta sa mai vorbesti in acest fel.Sunt discutii sterile care nu duc la nimic.Ce cunoastere crezi ca este aceasta care vrea sa stie daca au aripi sau nu ingerii,cu cuvintre sunt acestea cu emisie de energie sau alte bazaconii de genul acesta.Dicteul primit de la Dumnezeu de catre nu stiu cine...Dumnezeu nu vorbeste asa ,nu acum,si daca era sa mai fie vreun profet spunea clar in cuvantul Lui dar daca asta crezi si vii cu tot felul de carti sa stii ca iti pierzi timpul si te departezi la ani lumina de Dumnezeul cel viu care traieste in noi si care Isi este de-ajuns si care ne este de-ajuns si pe care daca ajungeam sa-L cunoastem nu mai avem nevoie de nimic decat sa Il adoram sa Il slavim sa I ne inchinam cu toata viata noastra, cu tot ce facem aici pe acest pamant.Este singurul lucru care conteza.Cand vei intelege asta vei spune si tu ca si Pavel:toate acestea le consider ca un gunoi-toata invatatura,toate scrierile omenesti(omenesti nu duhovnicesti),totul nu este de nici o valoare in fata Invataturii lui Dumnezeu care este Cuvantul Lui.Si pe aceste nu Il poti pricepe niciodata cu mintea de om si cu intrebari omenesti.Cere puterea lui Dumnezeu peste tine si vei vedea ca am dreptate.Pana atunci nu voi mai raspunde nici unui mesaj de acest gen.
in adevar dupa o rugaciune sufletul iese biruitor si tot prin rugaciune poti sa stii daca Dumnezeu este cu tine sau nu.Singurul fapt care conteaza este sa fii sincer si sa spui ce te doare .Nu se poate ca Dumnezeu sa nu-ti raspunda.Rigaciunea este cheia care deschide cerul.Ma bucur cca ca esti atat de aproape de Dumnezeu.
Dumnezeu sa fie cu noi toti!
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 19 Nov 2005, 08:19 AM
Mesaj #73


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Sanja Cristea Tiberian @ 17 Nov 2005, 02:52 PM)
Iar in ce priveste prima emisie de energie supprema a lui Dumnezeu,iarta-ma ,dar ma faci sa rad.de unde aceste idei,emisii de energie,Spanda,si altele asemenea.

- cine ride la urma ride mai bine. Din intelepciunea straveche milenara.

QUOTE
Dac tu crezi ca asta inseamna cunpoastere te rog sa o pui pe alt site.

- de ce pe alt site ?

QUOTE
Dicteul primit de la Dumnezeu de catre nu stiu cine...Dumnezeu nu vorbeste asa ,

- cred ca nici consilierul lui Dumnezeu nu stie cum vorbeste si cui EL. TU deja STII ce (nu) vorbeste El. Felicitari ! jamie.gif

QUOTE
Dumnezeu sa fie cu noi toti!

- El este ... noi nu prea sintem cu EL. sorry.gif wub.gif

Acest topic a fost editat de thunder: 19 Nov 2005, 09:08 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Nov 2005, 08:19 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
mutulica
mesaj 19 Nov 2005, 08:48 AM
Mesaj #74


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



QUOTE (Grabillion @ 5 Nov 2005, 02:53 PM)
Cunosti tu vreun om sa nasca doua fiinte diferite ? Eu nu ..
Exista numai un fel de fiinta creata de Dzeu: ingerii.

in primul rind .. matusa mea te contrazice... a nascut un baiat si o fata, care... sunt doua fiinte diferite, nascute de acelasi om de sex feminin. o sa ii spun la matusa ca tu nu o crezi in stare de asa performanta...

pe de alta parte, Biblia asa cum o stiu eu are alta parere.. in cadrul capitolului Geneza... Dumnezeu a creat pe Adam si pe Eva... si care nu era ingeri

iar ca sa ne intoarcem la subiect, voi fi de acord cu tine ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, indiferent de modul in care ii raspundem noi, si indiferent de religia prin care incercam sa ii aratam pretuirea noastra.
cum ne vorbeste el, si cum comunica cu noi toti ... as spune ca foarte simplu, o face folosindu-se de constiinta noastra, si ca atit timp cit o persoana isi face probleme de constiinta, si mai exista un scrupul in actiunile pe care le intreprinde Dumnezeu isi face simtita prezenta, si binele exista. Atunci cind nimic nu mai poate face un suflet sa se miste...


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 20 Nov 2005, 09:36 PM
Mesaj #75


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



tot conform unei intelepciuni milenare iti spun ca inceputul oricrei intelepciuni este" frica de Dumnezeu",citeste in acest sens Proverbele.
da,pot sa iti spun ca stiu cum vorbeste Dumnezeu si stiu si cui ii vorbeste Dumnezeu .Mie mi-a vorbit de nenumarate ori si daca stau asa cum stau acum langa El imi va mai vorbi.El sa-mi dea putere sa inteleg ce imi spune.Dar mi-a vorbit gura la gura cum i-a vorbit lui Moise,a fost langa mine ,m-a atins .Si apoi daca vei citi multe dintre poezii vei intelege ca nu ale mele sunt cuvintele.Daca vei dori am sa-ti trimit si niste cantece,dar asta numai daca vei vrea sa imi dai o adresa la care sa ti le trimit prin email sau prin posta.
te rog sa ma ierti -nu pe acest site voiam sa spun ci la o alta rubrica.inca o data iertare.
Celui care se roaga Dumnezeu ii raspunde,roaga-te si tu si vei auzi vorbele Lui,(in direct)
sanj-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 21 Nov 2005, 07:55 PM
Mesaj #76


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



QUOTE

tot conform unei intelepciuni milenare iti spun ca inceputul oricrei intelepciuni este" frica de Dumnezeu"


@Sanja
Cine are frica de Dumnezeu nu poate sa il si iubeasca. Frica de Dumnezeu este modul in care
Dzeu a fost prezentat lumii de biserica. Dragostea pt Dumnzeu poate vrei sa zici.
Daca iti vorbeste Dzeu intreaba-l daca ceea ce am scriu eu nu corespunde adevarului. Daca este intradevar Dzeu si tu ai capacitatea de a auzii vocea lui fara "disturbari" ale fortelor intunericului atunci vei primi raspunsul adevarat.

Iubirea pt. Dzeu nu implica si cunoastere. Tu vrei numai iubire, ok. Insa de ce te plangi de altii care doresc si cunoastere.
Unde-i problema ? Nu sunt toti ca tine sa nu doreasca sa stie nimic in afar ca Dzeu exista.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 23 Nov 2005, 04:13 AM
Mesaj #77


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Sanja Cristea Tiberian @ 20 Nov 2005, 10:36 PM)
tot conform unei intelepciuni milenare iti spun ca inceputul oricrei intelepciuni este" frica de Dumnezeu",citeste in acest sens Proverbele.

- pacat ca acum nu se pot numara mileniile astea sa se compare putin mileniile unora si ale altora. smile.gif

- nu frica, ci poate umilinta.

QUOTE
da,pot sa iti spun ca stiu cum vorbeste Dumnezeu si stiu si cui ii vorbeste Dumnezeu .

- si de mine ce ti-a spus ? rolleyes.gif

QUOTE
Mie mi-a vorbit de nenumarate ori si daca stau asa cum stau acum langa El imi va mai vorbi.El sa-mi dea putere sa inteleg ce imi spune.Dar mi-a vorbit gura la gura cum i-a vorbit lui Moise,a fost langa mine ,m-a atins .Si apoi daca vei citi multe dintre poezii vei intelege ca nu ale mele sunt cuvintele.Daca vei dori am sa-ti trimit si niste cantece,dar asta numai daca vei vrea sa imi dai o adresa la care sa ti le trimit prin email sau prin posta.

- se poate face asta trimitind in pv, pe adresa personala.

QUOTE
Celui care se roaga Dumnezeu ii raspunde,roaga-te si tu si vei auzi vorbele Lui,(in direct)

- o fac ... si nu imi sopteste poezii sau cintece, ci alte aspecte ale acestei Manifestari. sorry.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 25 Nov 2005, 09:17 PM
Mesaj #78


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



de ce crezi tu ,Gabriilion ca frica exclude dragostea?Nu este nicidecum adevarat.Eu Il iubesc pe Dumnezeu cu frica si cutremur.Ma tem sa nu-si intoarca fata de la mine,ma tem sa nu fac ceva ce ar putea sa Il supere.Este totul in viata mea.eu nu cred ca tu ai dori sa il superi pe cel pe care il iubesti ,Sunt convinsa ca ti-ar fi frica ca un gest de-al tau necugetat te-ar putea face sa il pierzi,sa il lindepartezi de tine.Asa este si cu Dumnezeu.El ne-a iubit si ne iubeste foarte mult.Daca acum eu inteleg asta si o si stiu sau am simtit aceasta iubire ,am trait-o in toata plenitiudinea ei,cum crezi ca ar putea sa nu-mi fie frica de ceea ce este El.Cine se incumete sa supere pe Cel care se indura atat de mult de noi?Cum crezi ca eu as fi impotriva cunoasterii lui Dumnezeu?cum crezi ca ma multumesc cu iubirea si doar cu faptul ca El exista fara sa mai intreb nimic.Desigur ca Il intreb si Il intreb multe,multe dar in nici un caz nimic din ce intrebi tu.Sunt taine pe care insusi Isus a zis ca numai Tatal le stie si printre acestea se numara si cand va fi ce va fi,desi Dumnezeu te calauzeste si aici,totusi data ramane ascunsa.Tu poti sa afirmi ce vrei ,dar eu iti cer ca tot ceea ce afirmi sa aiba suport biblic.Sa stiu ca sunt oameni sau nu pe Saturn nu-mi foloseste la nimic,sa stiu iar ca ingerii au aripi sau nu iar nu-mi este de folos.Intrebarile nebune ale lumii nu le admit,nu-si au rost pentru ca nu duc la nimic bun si si nici nu zidesc pe nimeni.Iar ca sa ma intreb cum a fost creata lumea sau cum s-a nascut Isus,am inteles.Si am mai inteles ca Dumnezeu este Dragoste.Daca stii ce este cu adevarat aceasta Dragoste vei sti ce este si cine este Dumnezeu.De aceea am spus ca doar prin dragoste il vei cunoaste pe El.
eu am fost mbacsita de filozofie,am studiat mult,mult pentru facultate ,da la Platon la Hegel,pe eliade si pe Densusianu si pe pencer si pe Nietzsche,si Schopenhauer si Kant.si m-au adus in moarte,nu mi-au dat nimic.Si chiarmuream daca nu ar fi enit El,fara filozofii ci doar cu un gest de iubire.Asa este Dumnezeu.Si Il cunosc .Nimic nu este ascuns in El,el este Adevar si Viata.
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 26 Nov 2005, 03:39 AM
Mesaj #79


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Sanja Cristea Tiberian @ 25 Nov 2005, 10:17 PM)
de ce crezi tu ,Gabriilion ca frica exclude dragostea?Nu este nicidecum adevarat.Eu Il iubesc pe Dumnezeu cu frica si cutremur.Ma tem sa nu-si intoarca fata de la mine,ma tem sa nu fac ceva ce ar putea sa Il supere.

- tocmai asta e si ideea. Iubirea nu face casa buna cu frica, asa cum nici mierea si excrementul de oaie.

- ce fiu ii este frica de tatal ? Tatal e in zbir ? Poate, dar nu si Dumnezeu. wub.gif Tie frica cind nu iubesti cu adevarat si mai ales cind nu ai cu adevarat o credinta mare in Dumnezeu. Copiilor tai le este frica de tine ? Daca da .. atunci ai o mare problema de "educatie". smile.gif Ai face ceva care sa le faca rau copiilor tai ? Nu ! Atunci, cum crezi ca ar face Dumnezeu asta ? Aaaaa, tie frica ca poti sa fii un prost si ignorant si din cauza asta sa incalci anumite legi divine si indirect asta sa-ti inchida usa catre Dumnezeu ? Asta e ... elimini aceste hibe si amplifici iubirea si credinta in si fata de El. wub.gif

- daca ai avea de ex. clarviziune ai vedea ca energiile subtile conexe cu iubirea si cele ale fricii sint antagoniste si nu pot coexista. O fiinta ce il iubeste pe Dumnezeu cu adevarat, ce are credinta in El .. este plin de CURAJ .. de un curaj netarmurit ! Frica dispare pt. todeuna. mwah1.gif

QUOTE
Este totul in viata mea.eu nu cred ca tu ai dori sa il superi pe cel pe care il iubesti ,Sunt convinsa ca ti-ar fi frica  ca un gest de-al tau necugetat te-ar putea face sa il pierzi,sa il lindepartezi de tine.Asa este si cu Dumnezeu.El ne-a iubit si ne iubeste foarte mult.Daca acum eu inteleg asta si o si stiu sau am simtit aceasta iubire ,am trait-o in toata plenitiudinea ei,cum crezi ca ar putea sa nu-mi fie frica de ceea ce este El.Cine se incumete sa supere pe Cel care se indura atat de mult de noi?Cum crezi ca eu as fi impotriva cunoasterii lui Dumnezeu?

- uite un subiect de meditatie. O posibila sursa se suparare este manifestarea dogmatismului si fanatismului. smile.gif

QUOTE
Si am mai inteles ca Dumnezeu este Dragoste.Daca stii ce este cu adevarat aceasta Dragoste vei sti ce este si cine este Dumnezeu.De aceea am spus ca doar prin dragoste il vei cunoaste pe El.

- crede-ma, e mai mult decit Dragoste. L-am limita spunind ca ar fi numai atit. El e Infinit mai mult de atit.

QUOTE
eu am fost mbacsita de filozofie,am studiat mult,mult pentru facultate ,da la Platon la Hegel,pe eliade si pe Densusianu si pe pencer si pe Nietzsche,si Schopenhauer si Kant.si m-au adus in moarte,nu mi-au dat nimic.

- nu ai studiat pe cine trebuia, si mai ales NU AI PRACTICAT ce trebuia ... d'aia ai "murit" ... pt. ca studioul tau si mai ales practica ta spirituala nu avea nimic viu in ea, adica nu il avea pe Dumnezeu efectiv in ea si printre rindurile cuvintelor lor.

QUOTE
Si chiarmuream daca nu ar fi enit El,fara filozofii ci doar cu un gest de iubire.Asa este Dumnezeu.Si Il cunosc .Nimic nu este ascuns in El,el este Adevar si Viata.

- daca asta ti-e calea ... urmeaza-o. wub.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 26 Nov 2005, 03:07 PM
Mesaj #80


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



se pare ca nu vrei sa intelegi Thunder.Nu de Dumnezeu este frica mea ci de ce as fi eu fara El.El ne-a dat un duh de infiere dar asta nu exclude greseala noastra .noi putem veni si sa-i cerem iertare in urma greselii noastre si el ne va ierta dar trebuiesa stii ca aceasta iertare nu este vesnica.Dumnezeu iti da calauzirea,te ajuta sa mergi ,te lasa sa alegi ,dar odata legera facuta esti responsabil pentru ceea ce faci mai departe.Ca oameni suntem slabi cu totii ,de aceea ni S-a dat Isus ,pentru ca sa avem acces liber la Tatal si putinta de a fi iertati.Dar cand Isus este cel care te calauzeste nu mai poti gresi,nu mai ai voie sa greseti.fiecare avem momente in care nu suntem destul de veghetori ,de aceea ni se da si Duhul Sfant,care ne ajuta sa intelegem.si totusi,in ciuda acestora gresim.Dar Tatal ne iarta,o data,de doua ori,de trei ori ,dar dupa aceea ce crezi?te va mai ierta la nesfarsit doar pentru ca tu crezi ca El este bun ?Ce este trist este ca ne bazam pe dragiostea lui Dumnezeu si credem ca putem face la nesfarsit sau repeta aceleasi greseli.Cunosc multi din cei care cred in Dumnezeu ci totusi nu stau langa El.Este o rasplata dar este si o pedeapsa.citeste in cuvant si vei vedea ca am dreptate.Pomul care nu aduce roade,desi este sadit in via lui Dumnezeu,va fi taiat.cu desavarsire taiat.Eu cred cu toata puterea sufletului mei in el dar asta nu exclude ca pot gresi.si de asta imi este frica,ca pot sa gresesc inaintea Lui.si greselile sunt multe,marunte uneori,dar multe.De aceea este nevoie de veghere pe langa Credinta.Sigur ca ne iubeste,dar ne poate si indeparta intr-o clipa.Si eu nu doresc asta.Iar daca tu crezi ca il limitez pe Dumnezeu la un singur cuvant-Dragoste -atunci sa stii ca nu exista limite -dragostea nu are nici o limita.De aceea am spus ca Dumnezeu este Dragoste-scrie in Cuvant,clar.Dar nu numai ca este scris,trebuie sa si intelegi in adevar ca Dragostea este totul,nimic in afara ei nu este si nici fara ea, se naste pe sine si asa s-a nascut si lumea si noi.
si orice as fi studiat si oricum as fi studiat sa stii ca tot aia este la urma urmei.Nimic nu este in afara Cuvantului,nu exista alta intelepciune mai mare decat cea care este cuprinsa in El.
sanja-adriana
incearca sa uiti orice cuvant rau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 27 Nov 2005, 09:17 PM
Mesaj #81


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



imi cer iertare,tastatura este cum este si de multe ori imi bate gresit,mananca litere si eu nu am timp sa revin.Ca o concluzie:
Adevarata libertate incepe acolo unde se sfarsesc intrebarile,pentru ca atunci cand ai raspunsul esti liber si cunosti si nu mai ai nevoie sa stii despre Dumnezeu pentru ca El este deja in tine si se cunoaste pe Sine.De aceea ti-am spus ca mintea omului este un obstacol imens in calea cunoastrii adevarate.Calea spre cunoastere nu este sa intrebi intrebarile lumii ,aceste desarte intrebari,ci Dragostea si Credinta.Citeste Epistola catre Corinteni,citeste Evrei si vei vedea .Ce este Dragostea vei afla invatand sa uiti de tine insuti si sa iei aminte la cei pe care ii ai langa tine.Asta a facut Isus ,asta a facut Dumnezeu prin El,S-a-dat pe Sine pentru ca noi sa traim.Ne-a iubit intai pe noi,aici este taina.Cand vei ajunge la aceasta cunoastere nu vei mai veni sa ma intrebi :ce ti-a spus despre mine Dumnezeu-pentru ca vei fi cunoscut deja raspunsul.Dumnezeu iti va fi vorbit deja si la acest fel de a vorbi al lui Dumnezeu m-am referit cand am pus pe site aceasta intrebare.Acuma eu am spus ce am avut de spus,cine a vrut sa auda a auzit.Limbajul folosit de Dumnezeu este cel al Dragostei si daca nu l-ai auzit inca il poti auzi de acum inainte.La Dumnezeu totul se poate.Acestea au fost cuvintele pe care mi le-a dat El sa le spun.Mai mult este de la mine.Ma opresc aici.Ce este peste este de la cel ce lucreaza faradelegea,este din firea mea de om.Faca Domnul sa ni se deschida ochii launtrici si atunci cu siguranta nu vor mai fi neintelegeri si nici certuri de cuvinte.
ma bucur ,sincer ma bucur pentru tot ce s-a scris .
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 29 Nov 2005, 09:27 PM
Mesaj #82


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



Sanja Adriana, in primul rind, Bine ai venit la Han! smile.gif

Frumos topic, am citit primele pagini si m-am bucurat mult de vindecarea ta. Pot sa iti spun ca acum 2 luni, tatal meu a "patit" (vorba lui Geri3Ae care m-am bucurat mult sa il recitesc smile.gif ) ceva similar. Avea tot probleme (mari) cu stomacul si intestinele, ii era f rau si la fel mi-a spus ca o fiinta in alb a venit la el si s-a atins la de el (evit unele detalii) si a fost vindecat total.

Revenind insa la topicul initial, pot spune ca Da! Dumnezeu vorbeste si in acest fel. Si mie mi-a vorbit asa, de 2 ori in viata mea. Nu am sa uit niciodata. Nu am cum.

Eu cred ca God are mai multe modalitati prin care vrea sa ne atraga atentia, sa ne vorbeasca, sa ne avertizeze, povatuiasca, etc.
Au fost mentionate aici citeva, vise, predici, biblie, printr-un om, sau vocea constiintei...

In Biblie un verset spune ceva de genul asta: "D-zeu vorbeste cind intr-un fel, cind intr-altul, dar omul nu i-a seama."

Sanja Adriana, am observat un lucru: D-zeu vorbeste fiecaruia pe intelesul lui. Nu poate vorbii tuturor in acelasi mod, ptr ca fiecare dintre noi sintem la diferite nivele pe 'scara credintei' sa zic asa...
Cert este faptul ca God ne vorbeste...si inca ce ne mai invata... vorbesc din experienta.

Se ridica totusi o problema... de unde stii ca God iti vorbeste si nu e devil.gif care imita vocea lui D-zeu??
Biblia spune ca devil.gif se poate transforma chiar intr-un inger de lumina, nu?
De unde stii atunci?
Eu iti pot raspunde la intrebarea asta, dar astept raspunsul tau prima data si a celorlalti daca vor sa raspunda...
Chiar va rog...

ps: Faine poeziile tale, spoton.gif



--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 29 Nov 2005, 10:00 PM
Mesaj #83


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Are loc la masa credintei un ateu ? ma autoinvit ....

Nu cred in Domnul zeu deoarece nu l-am vazut , nici nu stiu cum arata , unde il pot gasi dupa moarte . O entitate nu poate vorbi ; sper sa nu intru in polemici cu acest scurt "discurs" .
De ce trebuie sa ajungem sa credem ca Domnul zeu ne poate vorbi , cine este el ?De unde vine , cine la creeat pe el .......si pana la urma de ce sa vorbesc cu fiinte supranaturale ..?
De ce noi oamenii i-am inpartasit puterii supranaturale .....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 29 Nov 2005, 10:38 PM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Cei mai multi atei sint ignorantii care, pentru a-si masca lipsurile si a-si da importanta se incununeaza cu titlul de ateu Ştiinţa se defineşte prin totalitatea cunoştinţelor umane, cāştigate prin cercetare. Iar credinţa este totalitatea cunoştinţelor cāştigate prin revelaţie, adică prin descoperirea lui Dumnezeu. Ele au domenii diferite dar nu contradictorii. Cānd cineva spune că ştiinţa este contrară credinţei, sau se īnşeală din ignoranţă, sau vrea să inducă īn eroare!
Pentru a arăta cāt de falsă este afirmaţia că ştiinţa se opune credinţei, citez mai jos cāteva nume de savanţi credincioşi, chiar dacă au fost de religii diferite, ei au crezut īn existenta lui Dumnezeu si nemurirea sufletului. Secolul XIX, care a dat pe unii oameni de ştiinţă necredincioşi, a dat si pe cei mai mulţi savanţi credincioşi.

Scriitorul francez Pierre Eymieu īn cartea sa “La part des croyantes dans le progres de la science au XIX siede” (Partea credincioşilor īn progresul ştiinţei din secolul XIX) (Paris 1920) īnşiră pe cei mai mulţi savanţi ai secolului trecut. Rezultatul: la fiecare 35 de savanţi se află un ateu, un agnostic şi un indiferent, restul sunt credincioşi. El arată că unii savanţi sunt necredincioşi din lipsa educaţiei cānd au fost copii, ori fiindcă nu au studiat problemele puse de credinţă, fiind indiferenţi pentru problemele metafizice.

Jean Bricot citează īn “Dictionnaire de Connaisances religieuses” (Dicţionarul de cunoştinţe religioase) 120 de savanţi credincioşi. Să luăm din articolul “Savants et Foi” doar cāteva persoane, īn faţa cărora nu se va putea pune nici un nume de ateu care să-i egaleze. Să īncepem cu secolul al XVI-lea şi cu cei mai renumiţi savanţi pe plan mondial:

Nicolaus Copernicus (1473-1543), preot şi canonic la Thorum (Polonia); a fost primul astronom care a stabilit, īn cartea sa “De revolutione orbium celestium” că pămāntul se īnvārteşte īn jurul soarelui şi nu invers, cum susţinea sistemul lui Ptolomeu. Ca omagiu pe statuia sa la Thorum s-a scris “Celui care a oprit soarele şi a mişcat pămāntul”. El īnsuşi a lăsat să i se scrie pe mormānt aceste cuvinte pline de umilinţă: “Eu nu cer harul ce i-a primit Sf. Pavel, nici favoarea de care s-a bucurat Sf. Petru, ci implor numai pe aceea, care a fost acordată tālharului din dreapta”!


Johannes Kepler (1571-1650), care a perfecţionat sistemul copernician, a stabilit că orbitele planetare sunt elipse, a studiat amănunţit planeta Marte. El declara: “Adevărul ştiinţific constă īn descoperirea gāndirii Creatorului”.

Gottfried W. Leibniz (1646-1717), filozof, matematician, istoric şi jurist a īncercat şi unirea Bisericilor creştine. Īn filosofia sa recunoaşte pe Dumnezeu de Creator al lumii. Cānd a descoperit calculul infinitezimal spunea că ştiinţa şi-a scos-o din izvorul cel mai adānc pentru explicarea legilor naturii care se leagă de ideea de Dumnezeu.

Isaac Newton (1643-1727), matematician, fizician, astronom şi filosof, britanic, a descoperit legile atracţiei universale, a elaborat bazele mecanicii, a creat calculul infinitezimal, descompunerea luminii etc. El spunea: “Ceea ce ştim este o picătură, iar ceea ce ignorăm este un ocean. Minunata alcătuire a Universului, cu armoniile sale incomparabile, nu s-a putut face decāt după planul unei Fiinţe atotştiutoare şi atotputernice. Aceasta este şi rămāne convingerea mea ultimă”. Cānd un prieten necredincios l-a īntrebat: Cum constaţi existenţa Iui Dumnezeu? Newton arătă cerul īnstelat zicānd: “Iată, acolo sus…”

Franēois Arago (1786-1853), fizician şi astronom francez, vorbind la College de France despre apropiată eclipsă de soare şi-a īncheiat conferinţa cu aceste cuvinte: “Domnilor la ora cutare, minutul cutare şi secunda stabilită, trei mari aştri vor răspunde - nu la prezicerea noastră - ci la porunca lui Dumnezeu”. Astrele mari se supun perfect Creatorului, singur omul rămāne īncăpăţānat!

Karl Frederic Gauss (1777-1855), recunoscut geniu matematician, care a descoperit progresiunea aritmetică la vārsta de nouă ani, teoria ecuaţiilor algebrice, calcularea orbitelor eliptice, mişcarea corpurilor cereşti īn jurul soarelui, calculul probabilităţii, recunoscut ca cel mai mare matematician al tuturor timpurilor, la 20 aprilie 1848 scrie prietenului său Bolyai: “Apropierea sfārşitului este pentru mine o garanţie sigură a schimbării fericite care ne aşteaptă după moarte!”

KarI Linne (1707-1778), mare savant suedez, primul care a stabilit sistematizarea botanică, studiind planul după care sunt aşezate frunzele plantelor, a exclamat: “Am văzut urmele picioarelor lui Dumnezeu”. Tot el spunea: “Din papilele limbii unui ateu, eu voi dovedi existenţa lui Dumnezeu”.

Louis Pasteur (1822-1895), descoperitorul bacteriologici şi al virusului turbării. De la el īncepe o nouă eră īn medicină şi microbiologie. Spunea despre credinţa sa: “Eu sunt credincios ca un ţăran breton, tocmai fiindcă am cercetat. Iar dacă aş cerceta şi mai mult aş fi credincios ca o ţărancă bretonă.” Aţi citit anterior discursul său la recepţia de la Academia franceză unde face elogiul creaţiei. Pasteur moare sărutānd crucea şi recitānd rozariul.

Să mai amintim doar cāteva nume de savanţi credincioşi:

Alexandro Volta (1745-1827), a descoperit electricitatea. Era un credincios plin de zel, duminica după ascultarea Sfintei Liturghii făcea cateheză cu copiii īn biserica parohială S. Donnino.

Andre Ampere (1775-1836), a descoperit magnetismul şi a creat ştiinţa electrodinamicii; a descoperit legea gazelor, a inventat primul telegraf electric. Prietenul său Ozanam spunea despre Ampere: “Īl vedeam īn genunchi alături de copii şi de văduve sărace īnaintea altarelor, unde fuseseră īnainte de el Descartes şi Pascal…” Acest geniu plin de umilinţă spunea adesea: “O, cāt e de mare Dumnezeu, ştiinţa noastră nu-i nimic”.

James Clark Maxwell (1831-1879), este considerat autorul teoriei electromagnetice a luminii; acest irlandez credincios se cumineca īn fiecare lună, repetānd: “Doamne, mie nu-mi pasă de mor ori trăiesc, datoria mea este să te iubesc şi să-ţi servesc. Darul acesta īl aştept de la Tine, Doamne!”

Urbain Le Verrier (1811-1877), vestit astronom francez. A descoperit planeta Neptun şi a lucrat treizeci şi cinci de ani la tabelele planetelor descoperite. El rosti īn faţa Academiei franceze următoarele: “Īn decursul acestor treizeci şi cinci de ani am fost īntărit de opera uneia din cele mai mari ale Creaţiei şi de gāndul ce-l īntăreau īn mine adevărurile nepieritoare ale credinţei creştine”.

Charles Lyell (1797-1875), geolog irlandez, autorul principiilor geologiei moderne declară: “Oricare ar fi direcţia cercetării noastre, descoperim peste tot dovada unei inteligenţe creatoare, providenţa sa, īnţelepciunea şi puterea sa.”

Henri Modler (1794-1874), astronom german, autorul primei hărţi a lunii, spune: “Un explorator ştiinţific nu poate deveni ateu, căci nimeni ca el n-a putut privi atāt de profund īn atelierul lui Dumnezeu şi n-a putut admira īnţelepciunea Sa eternă; el nu poate decāt să-şi plece genunchii īn faţa măreţiei Spiritului Divin.”

George Sand (1804-1876), scriitoare franceză, zicea: “Nu cunosc altă credinţă şi refugiu decāt credinţa īn Dumnezeu. Fără această credinţă care a făcut gloria omenirii, popoarele sunt nişte turme care se luptă sfāşiindu-se unii pe alţii…”

Enumerăm mai jos şi cāţiva oameni de ştiinţă ai secolului XX:

Paul Sabatier (1854-1941) chimist francez, premiul Nobel īn 1912. Zicea: “Cred că este iraţional să opui religia ştiinţei, pentru că fiecare trebuie să rămānă īn domenii distincte. Cei care o fac, dovedesc că nu cunosc sau una sau alta din aceste discipline.”

Hans Spemann (1869-1941), biolog german, premiul Nobel īn 1935 pentru cercetări asupra mecanismului fiinţelor vii, declara: “Trebuie să mărturisesc că īn timp ce fac cercetări am impresia că am īn faţa mea o fiinţă cu care dialoghez şi care mă depăşeşte total prin inteligenţa Sa. Această prezenţă de necrezut trezeşte īn cercetător un respect de admiraţie.”

Max Planck (1858-1947), fizician german, creatorul teoriei quantelor. Premiul Nobel īn 1928. Era credincios practicant, mergānd regulat la biserică. Declară: “Oricāt de profund am ajunge cu cercetările, nu găsim nici o contradicţie īntre religie şi ştiinţă, ci dimpotrivă o concordanţă esenţială. Religia şi ştiinţa nu se exclud, cum cred unii, ci se completează.”

Guglielmo Marconi (1874-1937), fizician italian, a realizat primele linii de telegrafie fără fir. Premiul Nobel īn 1909. De pe vasul său din marea Mediterană a aprins lămpile de la Congresul euharistic ţinut la Sidney īn Australia. Un fapt fără precedent! El zicea: “Ştiinţa singură nu poate lămuri multe mistere, īn primul loc, al existenţei noastre: cine suntem, de unde venim şi unde mergem? Eu declar cu māndrie că sunt creştin, cred īn puterea rugăciunii. Credinţa o am nu numai ca membru al Bisericii Catolice dar şi ca om de ştiinţă”!

Sir James Jeans (1877-1946), astronom, matematician şi fizician englez. El a fost unul dintre primii fizicieni care a prezentat marelui public teoria relativităţii şi a quantelor. Īn cartea sa Universul enigmatic scrie: “Universul se aseamănă tot mai mult cu o gāndire uriaşă, decāt cu o maşină uriaşă. Descoperim că Universul dă la iveală prezenţa unei puteri planificatoare şi diriguitoare… Teoria ştiinţifică modernă ne obligă să ne gāndim la Creator ca lucrānd īn afara timpului şi spaţiului, care sunt parte a creaţiei Sale, tot aşa după cum pictorul se află īn afara pānzei sale… Universul pare să fi fost proiectat de un matematician pur”.

Wilder Smith, doctor īn ştiinţe naturale şi filozofie, profesor la Universitatea din Illinois, īn cartea sa Originea omului, destinul omului scrie: “Īn momentul de faţă savanţii au explorat nenumărate căi de a explica originea vieţii şi a omului, de pe o bază pur materială, īn cadrul dimensiunilor de timp şi spaţiu cunoscute azi. Dar s-a constatat că nu pot explica aceste fapte pe baza legilor tridimensionale proprii lumii īn care trăim (termodinamica, spaţiul, gravitaţia) adăugānd şi timpul, de ce şovăim să introducem o altă dimensiune, aceea a supranaturalului? Negreşit vedem că toate īn natură se conduc după un anumit plan, anumite reguli şi legi, care se succed neīncetat, şi la materie şi la fiinţele vii. Dacă există acest plan, şi nu-l putem tăgădui, trebuie să postulăm şi existenţa unui planificator. Iar dacă acest planificator nu este găsit īn dimensiunile materiei pe care omul o cunoaşte, trebuie să admitem că el se găseşte īn afara acestor dimensiuni. Dar dacă nu īnţelegem această dimensiune nu-i putem nega existenţa.”

Jacques Monod (n. 1910), medic şi biochimist francez; premiul Nobel pentru psihologie şi medicină, īn 1965 pentru lucrări de biochimie şi genetică; scria: “Noi suntem fructul unei astfel de īntāmplări īnlănţuite īncāt nu putem fi decāt unici īn univers. Nu-i exclus că aşa au evoluat toate, dar nu fără Dumnezeu”.

Arthur S. Eddington (1882-1946), astronom şi fizician englez. El a determinat masa, temperatura şi constituţia a numeroase stele. “Fizica modernă ne conduce īn mod necesar la Dumnezeu!”

Wernher von Braun (1912-1977), inginer american de origine germană. Creatorul fusibilelor V2 şi al rachetelor spaţiale americane. A scris multe articole despre ştiinţă şi credinţă. īntr-o conferinţă ţinută la Colegiul Belmont din Carolina de Nord, īn iunie 1972 spunea: Ştiinţa nu este incompatibilă cu religia. Īn timp ce ştiinţa ne īnvaţă tot mai multe despre creaţiune, religia ne īnvaţă tot mai mult despre Creator!” Īn altă parte declara: “Aud uneori părerea că trăind īn secolul spaţial, cunoştinţele despre natură s-au īnmulţit īn aşa măsură că putem renunţa la credinţa īn Dumnezeu. Dar nu este aşa. Singură o credinţă reīnnoită īn Dumnezeu va putea aduce o transformare necesară pentru a salva lumea de la o catastrofă. Ştiinţa şi religia sunt surori şi nu se contrazic”.

Īntre cuvintele care-i plăceau mai mult să le citeze erau cele spuse de astronautul american Frank Borman, după misiunea astronavei Apollo 8, care de Crăciun īn anul 1968 a īnconjurat luna. Celor care după acest Crăciun petrecut īn spaţiu īl īntrebau dacă a văzut pe Dumnezeu (aluzie care se referea la cosmonautul sovietic Titov, care īn 6 aug. 1961 după īntoarcerea sa din spaţiu a declarat că nu l-a īntālnit pe Dumnezeu), Fr. Borman răspundea: “Nu, pe Dumnezeu nu l-am văzut, dar am văzut clar dovezile existenţei Sale”. Werhner von Braun mai spunea: “Cu cāt vom īnţelege mai bine universul, cu atāt vom admira mai mult pe Creator!”

Să mai adăugăm mărturisirile a doi membri ai Academiei franceze care mai trăiesc:

Louis Leprince-Ringuet, fizician, membru al Academiei franceze. Īntrebat īn iulie 1983 cu privire la existenţa lui Dumnezeu, răspunde: “Este atāt de grandios mesajul adus de Cristos, atāta īnţelepciune īn dragostea pentru aproapele, o forţă ce zdrobeşte carapacea egoismului şi a laşităţii ce ne īnconjoară. Este atāta frumuseţe īn rugăciune, īn comuniunea celor vii şi a celor morţi, chiar īn mijlocul dificultăţilor, chiar imobilizat pe un pat de spital, sau a interveni īn favoarea altuia. Există īn viaţa creştinului o speranţă care-i dă putere īn orice greutăţi, indiferent de regim, de structura socială sau politică… Īn mesajul Evanghelic găseşti un punct de sprijin, o bucurie, un curaj, un sens pentru viaţă şi pentru mine acest mesaj poartă pecetea adevărului veşnic.”

Pierre P. Grasse, biolog, membru al Academiei de ştiinţe din Paris, răspunde īntrebării cu privire la ştiinţă şi credinţă: “Dumnezeu şi ştiinţa, subiect tratat foarte des, dar tratat greşit! Dumnezeu este cea mai mare descoperire a umanităţii. Graţie acestei descoperiri omul a luat cunoştinţă de propria sa existenţă, de locul şi rolul pe care-l are īn lumea materială. Ateismul nu ridică pe om, ci īl aduce pe Homo sapiens la condiţia de animal… Dumnezeu şi infinita sa putere dă omului un sens īn viaţă ridicāndu-l din neliniştea lui metafizică. Este sigur că ştiinţa nu īndepărtează pe om de Dumnezeu, ci dimpotrivă, ea īl conduce direct spre El.”

Cum vedem ştiinţa nu se opune religiei. Cineva ar putea obiecta că acum lucrurile s-au schimbat, tehnica şi descoperirile, avansate dau răspunsuri la multe din problemele existenţei umane. La aceasta răspund: din punct de vedere biologic forţa intelectuală a omului nu a crescut. Dimpotrivă, īn secolul nostru datorită vitezei, luminii artificiale, stresului, au crescut īnspăimāntător bolile nervoase, s-au īnmulţit sinuciderile.

Cari Gustav Jung (1875-1961), psihiatru şi psiholog elveţian, unul din fondatorii psihanalizei spune: “Pot să afirm că toţi clienţii mei sub 35 de ani sunt bolnavi de nervi pentru că au fost lipsiţi de cunoştinţe religioase. Cei care nu au regăsit credinţa nu s-au mai putut vindeca.”


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 30 Nov 2005, 08:06 PM
Mesaj #85


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Vicos @ 29 Nov 2005, 11:00 PM)
Are loc la masa credintei un ateu ? ma autoinvit ....

- fii binevenit. smile.gif Si eu am fost peste 25 de ani ateu. Am fost ateu datorita "configuratiei" mele tehniciste, ingineresti. Tot datorita acestei "configuratii" nu am mai putut ramine ateu. smile.gif

QUOTE
Nu cred in Domnul zeu deoarece nu l-am vazut ,

- acest tip de gindire apartine omului de tip "orb". Daca el nu vede lumina nu "vede" de ce ar crede ca lumina exista. Evident, este o raportare eronata , dar despre asta iti dai seama doar cind treci prin ambele ipostaze.

QUOTE
nici nu stiu cum arata ,

- orbul nu stie cum arata Soarele, dar totusi ii simte caldura.

QUOTE
unde il pot gasi dupa moarte.

- daca nu il cauti cind esti viu, ce mai conteaza (cauti) dupa ce esti mort ? Esti de parere ca vei mai exista/gindi dupa asa zisa moarte ? Ce ar mai putea exista dupa asa zisa moarte, si ce esti tu de fapt daca: corpul fizic nu esti, creierul nu esti, mintea nu esti, etc ...? Cind adormi nu mai existi, pt. ca tu nu te mai vezi si nici nu te mai simti. Deci cine ramine constient de existenta si personalitatea ta de fiecare data dupa ce adormi si te trezesti ? Unii sint de parere ca acest martor ar fi constiinta. Unde se afla constiinta asta ? In minte/creier/inima/picior/etc ... sau e o realitate ce e dincolo de lumea fizica si de componentele sale, inclusiv corpul fizic si componentele sale ? Daca acceptam existenta acestei constiinte (proprii), de ce nu am accepta si existenta Constiintei Infinite, ca si "martor" al intregii Creatii ? Evident, aceasta Constiinta Infinita are "limbajul" pe care propria constiinta il detine, deci pe nivelul acestui limbaj se formeaza un "dialog" intre constiinta noastra si Constiinta Divina Infinita a lui Dumnezeu, cu Dumnezeu adica. Din acest motiv si datorita diferentelor de nivel de constiinta si limbajul pe care ne vorbeste Dumnezeu difera de la o fiinta la alta. Faptul ca nu ai un dialog cu Dumnezeu nu se datoreaza inexistentei Lui, ci lipsei de preocupare si de asimilare a unui limbaj comun, adecvat nivelului tau actual de constiinta.

- sint multi "orbi" care nu vad lumina pt. ca nu si-au depasit niste limite/nivele, dar sint multi care sint "orbi" pt. ca tin capul bagat in nisip, precum strutul. smile.gif Si unii si altii isi impun singuri aceste limite ... in care vor sa traiasca/existe. wub.gif

QUOTE
O entitate nu poate vorbi ; sper sa nu intru in polemici cu acest scurt "discurs" .

- eu spun ca exista. rolleyes.gif

QUOTE
De ce trebuie sa ajungem sa credem ca Domnul zeu ne poate vorbi , cine este el ?

- sa privim la un copil. Cind se naste nu e interesat de mama sau tatal sau. Abia dupa ce tece de anumite faze/etape din viata sa isi va pune problema "cine e tatal/mama lui" ? La fel si cu sufletele oamenilor. Dupa ce se vor "maturiza" si vor trece de anumite etape va incepe sa intrebe si mai apoi sa afle cine e tatal/mama.

- nici nu e nevoie sa intrebi cine e El, ci incepe macar cu "cine esti tu" ? Ai aflat cine esti si acum cauti sa afli cine sint altii ?

QUOTE
De unde vine , cine la creeat pe el .......

- El vine din eternitate. S-a "creat" pe El insusi. smile.gif

QUOTE
si pana la urma de ce sa vorbesc cu fiinte supranaturale ..?

- adevarat. Noi nu putem sa "vorbim" cu oameni normali, ca si noi .. si vrem sa vorbim cu "supranaturali". smile.gif Daca pe cel de linga noi nu il auzim/intelegem ... cum l-am putea auzi/intelege pe cel de .. dincolo de noi ?

QUOTE
De ce noi oamenii i-am inpartasit puterii supranaturale .....

- noi nu i le impartasim .. ci cel mult i le putem (re)descoprii, una cite una ... si existind si in noi insine. spoton.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 30 Nov 2005, 08:10 PM
Mesaj #86


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Multumesc thunder , dar tot ateu raman . Eu cred ca-i mai bine sa nu cred in nimic , sa am o viata libera .

Acest topic a fost editat de Vicos: 30 Nov 2005, 08:11 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 30 Nov 2005, 08:38 PM
Mesaj #87


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



- o sa comentez putin acest mesaj, atit din prisma unui (ex)ateu, cit si a unui credincios. smile.gif

QUOTE (flori @ 29 Nov 2005, 11:38 PM)
Cei mai multi atei sint ignorantii care, pentru a-si masca lipsurile si a-si da importanta se incununeaza cu titlul de ateu

- la fel procedeaza si multi multi asa zisi "credinciosi" sau "initiati". Pozeaza in ceva pt. a-si masca adevarata natura si nivel (de constiinta) si limite/lipsuri. E vorba tot de ignoranta, dar manifestat la alt nivel sau/si de alta coloratura.

- eu personal am fost ateu pt. ca NIMENI si NIMIC nu mi-a pus la indemina "instrumentele" necesare prin care sa pot verifica eu insumi aceste realitati si nu imi pot permite sa cred pe altul sau in cutare carti ca ar exista una sau alta, mai ales cu tot felul de "justificari si argumente/dovezi" asa zis religioase. Si eu si multi multi alti ex-atei am avut nevoie de ceva MULT mai concret decit vorbele/inscrisurile unora sau altora. Pt. un ateu biblia de ex. nu valoreaza nici 2 bani, asa ca nu-i veni acestuia cu "argumente" din biblie. E ca si cum ai vrea sa "dovedesti" unui surd ce minunate sint operele lui Vivaldi, Mozart etc. Oferati acetuia un sistem (instrumente) prin care, de ex. la diferitele note muzicale si asezare a lor intr-o anumita ordine si armonie, fiinta "surdului" sa aibe stari de placere/durere, functie de muzica folosita. Apoi pune-l pe el sa manevreze instrumentul de cintat, sa simta pe propria lui piele efectele. El nu va auzi muzica, dar va resimti efectele, avind astfel dovada ca exista muzica, chiar daca inca nu o aude. La fel si cu Dumnezeu si cu dialogul cu El. Dupa un anume timp de verificari si "antrenamente", el va incepe, treptat, sa auda cite una, alta, pina va ajunge la nivelul de "auzitor". smile.gif

- problema nu e aceiasi si dpdv al lui Dumnezeu. El ne aude INDIFERENT de "limbajul" sau nivelul nostru. Este insa libertatea Lui daca vrea sau nu sa ne raspunda, daca meritam sau sintem pregatiti sa-L auzim si noi pe El.

QUOTE
Ştiinţa se defineşte prin totalitatea cunoştinţelor umane, cāştigate prin cercetare. Iar credinţa este totalitatea cunoştinţelor cāştigate prin revelaţie, adică prin descoperirea lui Dumnezeu. Ele au domenii diferite dar nu contradictorii. Cānd cineva spune că ştiinţa este contrară credinţei, sau se īnşeală din ignoranţă, sau vrea să inducă īn eroare!

- de acord, chiar daca eu personal nu sint de acord cu toate "argumentele" acelor cercetatori enuntati. smile.gif Nici nu are rost sa-i "combat" sau confirm, caci pina la urma fiecare fiinta are nivelul sau de intelegere si raportare la realitatea infinita cosmica.

QUOTE
Cari Gustav Jung (1875-1961), psihiatru şi psiholog elveţian, unul din fondatorii psihanalizei spune: “Pot să afirm că toţi clienţii mei sub 35 de ani sunt bolnavi de nervi pentru că au fost lipsiţi de cunoştinţe religioase. Cei care nu au regăsit credinţa nu s-au mai putut vindeca.”

- doar atit comentez: CGJ nu a putut vindeca si astfel de persoane pt. ca nu a avut instrumentele si cunoastere necesara, adecvata acestor tipuri de oameni si de "boli". Chiar daca este sau pare un "important" om in domeniul sau, el este mic mic copil pe linga in invatator spiritual, un initiat in tainele oculte si in stiintele oculte in general. Sufletul unui om nu este bolnav doar pt. ca nu are cunostinte religioase, ci pt. a a fost "otravit" cu o cunoastere eronata, moarta sau chiar deviata. Un ateu este o astfel de fiinta al carui suflet este "bolnav" si este si nu este numai vina lui ca se afla in situatia asta. Faptul ca el ramine "bolnav" (incomplet) se datoreaza si modului eronat in care "vindecatorii" zilelor noastre aplica sau nu aplica un tratament adecvat pt. acest tip de "bolnav". Cine zice ca un ateu nu are suflet, sau ca l-ar avea (de regula) mai mic sau netrezit ... iar un credincios l-ar avea mai mare/trezit ... se inseala amarnic. Sint multi atei care au sufletul mult mai treit decit multi multi asa zisi credinciosi, atita tot ca lor nu li s-a "revelat" inca instrumentele prin care sa ajunga la propriul lor suflet si indirect, la "sufletul" lui Dumnezeu. wub.gif Din acest motiv, imi permit sa afirm ca multi (actuali) atei vor ajunge mult mai repede/devreme la Dumnezeu fata de asa zisi credinciosi, unii poate si cu "aere" de cei mai mari/importanti credinciosi, cu sau fara sutane pe ei. sorry.gif

- dincolo de asta, totul depinde si de karma/destinul fiecarui suflet (fiinta) in parte. Fiecare primeste ceea ce merita ... wub.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 30 Nov 2005, 08:45 PM
Mesaj #88


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Vicos @ 30 Nov 2005, 09:10 PM)
Multumesc thunder , dar tot ateu raman . Eu cred ca-i mai bine sa nu cred in nimic , sa am o viata libera .

- o sa rizi, dar eu m-am simtit mult mai liber dupa ce nu am mai fost ateu.

- aaaa, ca esti "liber" sa faci timpenii pt. ca nu stii (conteaza) care sint repercursiunile ?! Daaa, dp asta dv esti/pari mai "liber". Oricum, le urez succes tuturor ateilor ce le-a sostit sau li se apropie momentul in care sa poata "deschide ochii". sorry.gif Ceilalti ... la timpul lor.

Acest topic a fost editat de thunder: 30 Nov 2005, 08:47 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 30 Nov 2005, 09:08 PM
Mesaj #89


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Am stilul meu de viata , chiar daca nu cred in Domnul zeu . Si am limitele mele , mi-am format un univers al meu .
Si din acest univers am eliminat tentatiile si cel mai inportant , acest Dumnezeu .

Acest topic a fost editat de Vicos: 30 Nov 2005, 09:08 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 30 Nov 2005, 09:09 PM
Mesaj #90


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (LigiaB @ 29 Nov 2005, 10:27 PM)
Se ridica totusi o problema... de unde stii ca God iti vorbeste si nu e  devil.gif care imita vocea lui D-zeu??

- "vocea" lui Dumnezeu este parte comuna din El, deci si El este prezent in acea voce si alaturi de tine. Prezenta Sa aduce ceea ce un demon nu poate falsifica/aduce. De ex. iubirea, energiile iubirii. Vorbele demonilor sint "goale", fade si moarte, fara viata ... motiv pt. care ele nu pot "rezona" decit cel mult in mintea ta. Cuvintul/vorba lui Dumnezeu e plin, consistent si viu ... si "rezoneaza" si hraneste sufletul. Vrei sa ai o confirmare in plus ? Simte iubirea din apropierea si cuvintele Lui. Transmite IUBIREA ta, dragostea ta si vei resimti inmiit iubirea din partea lui Dumnezeu, daca El este alaturi de tine si iti vorbeste, iar daca este un demon, va fugi mincind pamintul de energiile iubirii. Glasul iubirii este primul si cel mai important in cazul unui "dialog" cu Dumnezeu. La caz, poate apare si cuvintul adresta mintii, dar nu e obligatoriu ... pt. ca Dumnezeu nu vrea sa ne hraneaca mintea cu noi si noi informatii, ci sufletul, caci el este o prima poarta catre Imparatia Cerurilor din noi si catre comuniunea cu El, ca si Tata Ceresc. Sint si alte modalitati de verificare, dar aceata cu iubirea eu zic ca e cel mai la indemina pt. mai toti oamenii, fie ei mai ignoranti sau mai initiati. wub.gif

QUOTE
Biblia spune ca  devil.gif se poate transforma chiar intr-un inger de lumina, nu?

- isi poate schimba forma, dar nu si continutul. Treci dincolo de forma sa si intra in inima sa. Aportul tau de lumina (constiinta) si iubire va aduce o dinamizare/trezire a iubirii in acea "aparitie angelica", iar daca e vorba de un demon, va fugi mincind pamintul. Daca e un real inger, vei trai o inefabila comuniune afectiva si sufleteasca ce va depasi cu mult starile tale obisnuite de iubire lumeasca. Abia atunci vei incepe sa simti ce este si cum se manifesta asa zisa "iubire fara obiect", dupa care o vei putea revarsa asupra NU CONTEAZA ce sau cine. wub.gif

- daca mai ai inca dubii, invoca ingerul tau pazitor, sa te insoteasca si sa se alature tie si "ingerului" aparut. Starile sufletesti afective pe care le ai se vor amplifica, iar cei doi ingeri vor fi alaturi de tine, iar tu vei avea o confirmare suplimentara a autenticitatii raspunsului primit, a starilor pe care le ai.

QUOTE
De unde stii atunci?

- din si cu sufletul. wub.gif

QUOTE
Eu iti pot raspunde la intrebarea asta, dar astept raspunsul tau prima data si a celorlalti daca vor sa raspunda...

- astept si eu acum raspunsul tau. mwah1.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 30 Nov 2005, 09:13 PM
Mesaj #91


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Vicos @ 30 Nov 2005, 10:08 PM)
Am stilul meu de viata , chiar daca nu cred in Domnul zeu . Si am limitele mele , mi-am format un univers al meu .
Si din acest univers am eliminat tentatiile  si cel mai inportant , acest Dumnezeu  .

- e ok, asta e alegerea ta. Dar ... ce cauti, ce te atrage aici, la masa (universul) vorbitorilor cu Dumnezeu ? sorry.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 30 Nov 2005, 09:14 PM
Mesaj #92


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Vreau sa stiu parerea lor despre atei , despre a crede sau nu a crede in Domnul zeu . Si imi place sa citesc unele lucruri interesante .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 1 Dec 2005, 12:59 PM
Mesaj #93


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



QUOTE (Vicos @ 30 Nov 2005, 09:14 PM)
Vreau sa stiu parerea lor despre atei , despre a crede sau nu a crede in Domnul zeu .

Omul poate renunta la Dumnezeu dar niciodata Dumnezeu nu renunta la Om.


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 7 Dec 2005, 09:30 PM
Mesaj #94


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



Am revenit cu un suras de dragoste pentru toti.Sunt de acord in totul cu ce ai scris Thunder,eu stiu ca numai Dumnezeu imi poate vorbi in felul in care imi vorbeste.Niciodata de la cel rau nu vei auzi cuvinte de lauda la adresa lui Dumnezeu ,niciodata nu vei fi indemnat sa faci o ceva in folosul altuia si nu in al tau.Si nimeni nu poate spune Isus Cristos este Domnul decat prin Duhul lui Dumnezeu.
Acum pentru tine,Plutarh.Nu stiu care este universul pe care ti l-ai creat,stiu doar ca trebuie sa fie tare stramt acolo si tare pustiu.Iar in legatura cu libertatea am sa-ti spun ce am trait eu-imi place sa spun din trairile mele pentru ca nu pot fi contrazise.Mi-a cazut in urma cu ani baiatul in gradina, de la etajul patru al blocului in care stateam a cazut.Locul in care a cazut era cam de un metru patrat in care se aflau un tarus infipt in pamant,o fasie de beton de 50 de cm latime si marginita de un gard de fier cu varfuri acutite si tufisul in mijlocul caruia se afla tarusul .Spune-mi tu,cine crezi ca a fost Cel care a avut grija ca fiul meu care este azi cu mine si ma acompaniaza la orga sa nu cada in tarus, in fierul ascutit,sau sa se zdrobeasca de beton?a cazut in tufisul acela,un loc ingust intre tarus si gardul de fier ,putin langa beton.Dormea.Nu i s-a intamplat nimic altceva decat ca si-a agatat piciorul in gard si i-a fost sfasiat.Au fost necesare cateva cusaturi si cam atat.Doamne,cu toata dorinta mea,cu toata libertatea pe care o aveam nu puteam face nimic ,nimic.Poti tu sa faci un singur fir de par alb sau negru?Te intreaba Cuvantul lui Dumnezeu,poti tu sa-ti alegi ce vei face in secunda urmatoare,pņti tu sa stii cand si de unde iti va veni moartea sau disperarea?Poti tu sa fii sigur ca maine dimineata te vei trezi ca de obicei si ii vei avea langa tine pe cei dragi ai tai?Te-ai intrebat vreodata cat esti cu adevarat stapan si cat esti cu adevarat liber?Nu ti s-a intamplat niciodata sa vrei sa faci ceva sa ai si bani si tot ce iti trebuie si totusi sa nu o poti face?te-ai intrebat cine ti-a stat impotriva?Uita-te in jur,deschide bine ochii si vei vedea.Dumnezeu nu se afla dincolo de moarte,Dumnezeu este viu si este langa tine.A venit un tanar la Isus si L-a intrebat:Invatatorule,ce trebuie sa fac ca sa am viata vesnica?Isus i-a raspuns si el a spus ca tot ceea ce i se cere a implinit de cand era copil,Atunci Isus S-a uitat la el si ...acum, fii atent...L-A IUBIT...apoi i-a spus sa vanda tot ce are si sa Il urmeze.Tanarul s-a indepartat intristat foarte pentru ca avea multe bogatii.Dar totusi Isus L-A IUBIT,Asa te iubeste si pe tine.Nu trebuie decat sa renunti la acest univers al tau si sa primesti in el marturia calda a dragostei.
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 18 Dec 2005, 07:06 AM
Mesaj #95


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@plutarh :
QUOTE
Are loc la masa credintei un ateu ? ma autoinvit ....
Nu cred in Domnul zeu deoarece nu l-am vazut , nici nu stiu cum arata , unde il pot gasi dupa moarte . O entitate nu poate vorbi ; sper sa nu intru in polemici cu acest scurt "discurs" .
De ce trebuie sa ajungem sa credem ca Domnul zeu ne poate vorbi , cine este el ?De unde vine , cine la creeat pe el .......si pana la urma de ce sa vorbesc cu fiinte supranaturale ..?
De ce noi oamenii i-am inpartasit puterii supranaturale .....

In primul rand recomand putina gramatica dar fara bere. Se scrie impartasit si nu inpartasit. OK, inteleg, a fost o tastare gresita. smile.gif
In al doi-lea rand, cam cati atomi ai vazut de crezi ca esti alcatuit din ei ? Nu stii cum arata D-zeu ? Hai ca-ti fac eu un desen. laugh.gif Pe D-zeu nu-l mai gasesti dupa moarte daca nu L-ai gasit cand traiai.
In al trei-lea rand, ajungi sa crezi ca D-zeu iti poate vorbi atunci cand intelegi ca le-a vorbit deja unora in mod direct si altora indirect si nu-i nevoie s-o faca si in cazul tau. In plus, El nu vorbeste decat celor pregatiti sa-L asculte. Iar pregatirea se face dupa metoda Lui si nu dupa banuiala auditoriului. D-zeu e pt. inteligenti si nu pt. ignoranti, dragule. D-zeu creat ? Sigur definesti corect notiunea de D-zeu ? De ce sa vorbesti cu "fiinte supranaturale" ? Chiar, de ce s-o faci cand ai Yahoo Messenger ? laugh.gif

@plutarh :
QUOTE
Eu cred ca-i mai bine sa nu cred in nimic , sa am o viata libera .

Doar mortii nu mai cred in nimic. Cat esti viu tot crezi in ceva. Ca-i altceva ? N-are importanta, om fara crez nu exista.
Viata libera ? Cum ziceam, doar mortii sunt liberi cu adevarat. Cat esti viu nu exista libertate absoluta ci doar libertatea de a alege. Dar dupa ce ai ales ceva, devii sclavul lucrului ales, deoarece crezi in el si ti l-ai asumat. Cand ai sa cresti mare ai sa-ntelegi mai bine. smile.gif

@thunder :
QUOTE
o sa rizi, dar eu m-am simtit mult mai liber dupa ce nu am mai fost ateu.

MARE ADEVAR. Si eu ma simt la fel. Mult mai liber acum decat inainte.

@plutarh :
QUOTE
Am stilul meu de viata , chiar daca nu cred in Domnul zeu . Si am limitele mele , mi-am format un univers al meu .
Si din acest univers am eliminat tentatiile si cel mai inportant , acest Dumnezeu .

Cu alte cuvinte tu esti d-zeul tau. Cand ti-am spus ca nu exista om fara crez si libertate absoluta probabil nu m-ai crezut. Apropos, care-i criteriul de la baza limitelor pe care ti le-ai impus ? Tentatiile dupa ce criteriu le-ai eliminat, dupa propriul gust ? De ce crezi ca cel mai important lucru era eliminarea lui D-zeu ? Nu era pe gustul tau ? Esti sigur ca ai o reprezentare corecta a lui ?

@plutarh :
QUOTE
Vreau sa stiu parerea lor despre atei

A mea e una plina de compasiune. smile.gif

@sanja cristea tiberian :
QUOTE
Mi-a cazut in urma cu ani baiatul in gradina, de la etajul patru al blocului in care stateam a cazut.Locul in care a cazut era cam de un metru patrat in care se aflau un tarus infipt in pamant,o fasie de beton de 50 de cm latime si marginita de un gard de fier cu varfuri acutite si tufisul in mijlocul caruia se afla tarusul .Spune-mi tu,cine crezi ca a fost Cel care a avut grija ca fiul meu care este azi cu mine si ma acompaniaza la orga sa nu cada in tarus, in fierul ascutit,sau sa se zdrobeasca de beton?a cazut in tufisul acela,un loc ingust intre tarus si gardul de fier ,putin langa beton.Dormea.Nu i s-a intamplat nimic altceva decat ca si-a agatat piciorul in gard si i-a fost sfasiat.Au fost necesare cateva cusaturi si cam atat.

Dar cine a fost cel care "n-a avut grija" de copilul altcuiva ? Stim cu totii ca exista si cazuri nefericite. Eu acum ma-ntreb retoric : tine credinta sau necredinta in D-zeu de grija sau negrija lui D-zeu fata de apropiatii nostri ? Cazul Iov (si nu numai) spune cu totul altceva. Adica eu ma intreb - daca acea cadere se solda cu alt efect, D-zeu nu avusese grija de el ? Suna grotesc. Conform aceluiasi criteriu El n-a avut grija nici de Isus. Nu cred ca a noastra credinta in D-zeu trebuie stabilita pe baza rezultatelor fericite in urma unor evenimente nedorite.

Acest topic a fost editat de Bolt: 18 Dec 2005, 07:34 AM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 19 Dec 2005, 01:34 PM
Mesaj #96


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



Tocmai pentru ca Dumnezeu a avut grija de el caderea nu s-a soldat cu alte urmari.Tu stii bine ca Dumnezeu ne cunoaste inca ininte de a ne naste si suntem chemati potrivit unui plan al Lui.El ne cheama pe toti deopotriva dar stie foarte bine cine sunt si cei care vor alege sa Il urmeze.Credinta nu depinde in nici un caz de rezolvarea fericita a unor imprejurari dramatice din viata noastra.Eu am mai trait inca alte multe asemenea intamplari,poate ca odata le voi spune,dar nu am luat aminte la tot ce mi se intampla si,crede-ma,a fost cumplit de multe ori.Dar obisnuita sa ma incred doar in mine si in nimeni altcineva ,fiind pe deasłpra de o incapatanare iesita din comun,nu am acceptat nici macar sa discut despre Dumnezeu darmite sa mai si cred in El.Am ajuns pana in groapa si nici atunci nu credeam si nici nu-mi pasa.Dar ce s-a intamplat dupa aceea nu a mai fost voia mea.Abia dupa ce a venit insusi Isus la patul meu,abia dupa ce m-a atins cu mana Lui,am stiut dintr-o data ca eu sunt altcineva,ca nu mai sunt eu cea pe care o stiam.Cand mi-a spus sa ma scol si sa ma duc,m-am ridicat ca si cum ar fi fost foarte firesc sa fac asta.Si de atunci mi se pare foarte firesc sa traiesc asa cum traiesc .Simt o libertate foarte mare in inima mea,stiu ca pot totul prin Isus Cristos .Si chiar daca nu mai fac parte din nici o biserica,probabil ca am deranjat pe multi care nu sunt dupa Cuvantul lui Dumnezeu ,eu cred ca Dumnezeu ii cunoaste bine pe cei care sunt ai Lui si o cladire ,oricare ar fi ea,nu este decat o cladire iar Dumnezeu locuieste in inimile celor care cred cu adevarat in El.Faptul ca port batic sau nu,ca am fustele pana in pamant,nu ma face cu nimic mai adevarata in fata lui Dumnezeu.Nu acesta este semnul dupa care suntem cunoscuti ca fiind din El.Asa cum am spus ,prin dragostea pe care ne-o purtam unii altora ,prin aceasta suntem cunoscuti ca fiind fii ai lui Dumnezeu.
sanja-adriana
iar daca Isus a fost "LASAT "de Dumnezeu asta a fost pentru ca numai asa putea sa ni se deschida drumul spre cer.Fara moarte nu am fi putut fi rascumaparati de vina noastra,si Cine altul decat Isus a fost Cel care era singurul in masura sa o faca,Cine altul avea neprihanirea Lui?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Dec 2005, 02:13 PM
Mesaj #97


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (Bolt @ 18 Dec 2005, 07:06 AM)
In al doi-lea rand, cam cati atomi ai vazut de crezi ca esti alcatuit din ei ?

Raspunsul este evident: niciunul, pentru ca atomii sunt atat de mici incat nu pot fi vazuti cu microscoapele pe care le aveam, dar existenta atomilor poate fi probata experimental.
QUOTE
Nu stii cum arata D-zeu ? Hai ca-ti fac eu un desen.

De cand astept eu asa ceva! Da-i bataie.
QUOTE
D-zeu e pt. inteligenti si nu pt. ignoranti, dragule.

Daca nu ar fi fost replica asta, probabil ca nu as fi raspuns... Toti suntem ignoranti intr-o anumita masura, pentru ca nimeni nu poate sti TOTUL. Nu m-ai convins, pana acum, ca ai fi mai putin ignorant decat mine.
QUOTE
Cand ai sa cresti mare ai sa-ntelegi mai bine.

Exact lucrul asta ma pregateam eu sa ti-l spun eu tine! smile.gif
QUOTE
QUOTE
Vreau sa stiu parerea lor despre atei

A mea e una plina de compasiune.

Gand la gand cu bucurie! Noi doi semanam mai bine decat credeam! Pentru ca exact parerea asta o am si eu despre cei ca tine! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 19 Dec 2005, 08:49 PM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@abis :
QUOTE
Raspunsul este evident: niciunul, pentru ca atomii sunt atat de mici incat nu pot fi vazuti cu microscoapele pe care le aveam, dar existenta atomilor poate fi probata experimental.

1. Deci conform rationamentului si eu ar trebui sa cred in existenta atomilor abia atunci cand i-oi vedea la microscop. Si daca mor pana atunci ? laugh.gif
2. Sa-nteleg ca din principiu crezi doar in ceea ce poate fi probat experimental adica stiintific. Bun, si daca mori pana-L baga stiinta umana pe D-zeu la microscop ? laugh.gif
Abis, fiecare lucru isi are tipul sau experimental. Daca tu astepti ceva turnesol pt. evidentierea lui D-zeu in laborator ... pacat. Stii piesa aia - vanare de vant. smile.gif
QUOTE
De cand astept eu asa ceva! Da-i bataie.

N-am zis de care. laugh.gif Eu credeam ca-i prins gluma pt. @plutarh.
QUOTE
Daca nu ar fi fost replica asta, probabil ca nu as fi raspuns... Toti suntem ignoranti intr-o anumita masura, pentru ca nimeni nu poate sti TOTUL.

Ei lasa ca de acu-ncolo numai replici de astea-ti dau, ca sa raspunzi. smile.gif Corect, toti suntem ignoranti dar cu mentiunea ca ignoranta de mai multe feluri.
QUOTE
Nu m-ai convins, pana acum, ca ai fi mai putin ignorant decat mine.

Raule ! Shame on you ! laugh.gif Auzi tu, sa zici una ca asta-n public ? laugh.gif
Abis, din respect pt. noi doi si toti participantii la discutie - D-zeu e pt. cei inteligenti. Dar inteligenta asta e de o factura aparte.
QUOTE
Exact lucrul asta ma pregateam eu sa ti-l spun eu tine!

Raule ! laugh.gif
QUOTE
Gand la gand cu bucurie! Noi doi semanam mai bine decat credeam! Pentru ca exact parerea asta o am si eu despre cei ca tine!

Eu n-am ce pierde. rolleyes.gif
Acuma hai intre noi doi, chiar atat de jalnic sunt ? Chiar pune nea Bolt intrebarile junelui Plutarh ? laugh.gif


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Dec 2005, 10:06 AM
Mesaj #99


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (Bolt @ 19 Dec 2005, 08:49 PM)
1. Deci conform rationamentului si eu ar trebui sa cred in existenta atomilor abia atunci cand i-oi vedea la microscop.

Tocmai asta ziceam, nu trebuie sa astepti pana ii vezi, sunt suficiente experimentele stiintifice.

Dar daca tu alegi sa nu crezi in existenta atomilor pentru ca nu ai suficiente dovezi, sunt sigur ca nu te va pedepsi nimeni pentru asta.
QUOTE
Sa-nteleg ca din principiu crezi doar in ceea ce poate fi probat experimental adica stiintific. Bun, si daca mori pana-L baga stiinta umana pe D-zeu la microscop ?

Asta e, macar n-am pierdut nimic. smile.gif
QUOTE
D-zeu e pt. cei inteligenti

E un topic la Filosofie, ii spune "Religie si IQ", care sugereaza contrariul... tongue.gif
Vezi, atat timp cat (mai mult sau mai putin subtil) ii numesti pe atei "prosti", nu vei fi luat in serios.
Ba chiar ma gandesc sa reclam postul tau moderatorilor... unsure.gif
QUOTE
Acuma hai intre noi doi, chiar atat de jalnic sunt ?

Adica eu iti spun ca noi doi avem multe in comun si tu tragi concluzia ca esti jalnic? In conditiile astea da-mi voie sa ma gandesc de doua ori inainte de a-ti mai raspunde...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 20 Dec 2005, 09:55 PM
Mesaj #100


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@abis :
QUOTE
Tocmai asta ziceam, nu trebuie sa astepti pana ii vezi, sunt suficiente experimentele stiintifice.

Cum spuneam - vorbim de ceva-uri, nu de Cineva Anume experimentabil stiintific.
QUOTE
Dar daca tu alegi sa nu crezi in existenta atomilor pentru ca nu ai suficiente dovezi, sunt sigur ca nu te va pedepsi nimeni pentru asta.

D-zeu nu te va pedepsi niciodata pt. ca n-ai crezut in El cand n-ai avut TU suficiente dovezi. Dar te vei priva singur de adevar , atunci cand nu vei mai putea distinge dovezi zdrobitoare. Ramai disponibil si vei avea succes. Ignoranta si suficienta ar fi contraproductive.
QUOTE
Asta e, macar n-am pierdut nimic.

Sau ai pierdut TOTUL. sad.gif ... doar din cauza unei indisponibilitati cultivata sistematic. Poate ca eu perorez, vei sti mai bine atunci.
QUOTE
E un topic la Filosofie, ii spune "Religie si IQ", care sugereaza contrariul...

De acord dar conditionat. Depinde de tipul de inteligenta testat, de esantion si de cine a facut testele.
QUOTE
Vezi, atat timp cat (mai mult sau mai putin subtil) ii numesti pe atei "prosti", nu vei fi luat in serios.

Antonimul inteligentei nu e prostia ci ignoranta si nu neaparat cronica. Nu ai spus tu ca toti suntem ignoranti in anumite privinte ? Eu unul ma consider prost pe sleau in multe situatii. Chiar de curand am constatat ca-n vreo doua din ele am fost extrem de prost. E natura mea si nu ma jenez sa constat. M-as jena insa daca as lasa ca lucrurile sa ramana asa.
QUOTE
Ba chiar ma gandesc sa reclam postul tau moderatorilor...

N-ar fi just. In primul rand ca intentia mea poate fi verificata iar in al doi-lea rand daca D-zeu nu exista, de ce s-ar simti ofensat un amic ateu ca eu ma consider inteligent in raport de o himera ? Ar trebui sa jubileze, zic eu ? A-ntalnit unul cel putin prost la patrat. smile.gif Iar in al trei-lea rand, eu acolo am scris asa :
QUOTE
Dar inteligenta asta e de o factura aparte.
Deci nu era o remarca la modul general ci contextual.
QUOTE
Adica eu iti spun ca noi doi avem multe in comun si tu tragi concluzia ca esti jalnic? In conditiile astea da-mi voie sa ma gandesc de doua ori inainte de a-ti mai raspunde...

Ei hai ... Eu am inteles ce ai zis dar am pus o intrebare retorica vis-a-vis de raspunsul dintr-un post, in care si tu la randul tau, iti exprimai compasiunea fata de teisti, printre care si eu desigur.

Acest topic a fost editat de Bolt: 20 Dec 2005, 09:58 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 22 Dec 2005, 02:20 PM
Mesaj #101


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



ce pot sa inteleg din discutia pe care o purtati,Bolt si Abis?este un raspuns si nu inteleg,este o autoapreceiere publica sau doar niste impunsaturi ce nu-si au rostul?Nu vreau sa va suparati dar altceva am asteptat.Mi-ar pare rau ca discutia sa degenereze ...Aici se vorbeste despre Dragoste,despre cum iti vorbeste Dumnezeu,despre cum stii sau nu sa Il asculti,depre cum sau nu Il poti auzi.Acum eu va aud pe voi dar nu Il aud pe Dumnezeu vorbind in voi.Mi-as dori ca tot ceea ce spuneti sa fie ajutor pentru cei care va vor citi,toiag de sprijin pentru cei care au nevoie de el,masura de dragoste pentru cei nemangaiati.Ce ziceti?
La multi ani,tuturor! Cu Dumnezeu in inima si in noul an si alaturi de El pe drum!
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 22 Dec 2005, 09:19 PM
Mesaj #102


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@sanja-adriana :
QUOTE
ce pot sa inteleg din discutia pe care o purtati,Bolt si Abis?

Noi zicem ca multe. Nu Abis ? smile.gif
QUOTE
este un raspuns si nu inteleg,este o autoapreceiere publica sau doar niste impunsaturi ce nu-si au rostul?

Ei, haideti doamna, eu unul cel putin vin pe forum relaxat, vesel si c-o reala placere sa discut cu semenii mei chestiuni atat de profunde. Nu oriunde gasesc oameni ca ei, capabili si disponibili la asa ceva. Dialogul e politicos si constructiv, zicem noi, deci sa continue. smile.gif Suntem oameni maturi si consider ca stim amandoi ce responsabilitate implica acest lucru.
QUOTE
Nu vreau sa va suparati dar altceva am asteptat

De la barbati ca noi ? Hmmm... ma tem ca va trebui sa va dezamagim. This is a men stuff. smile.gif
QUOTE
Mi-ar pare rau ca discutia sa degenereze ...

Niciodata. Cel putin nu intre noi doi.
QUOTE
Aici se vorbeste despre Dragoste,despre cum iti vorbeste Dumnezeu,despre cum stii sau nu sa Il asculti,depre cum sau nu Il poti auzi.

Aici aveti dreptate, noi insa avem o inclinatie mai "tehnica". smile.gif
QUOTE
Mi-as dori ca tot ceea ce spuneti sa fie ajutor pentru cei care va vor citi,toiag de sprijin pentru cei care au nevoie de el,masura de dragoste pentru cei nemangaiati.Ce ziceti?

Eu zic ca da. smile.gif
QUOTE
La multi ani,tuturor! Cu Dumnezeu in inima si in noul an si alaturi de El pe drum!

Multumim, asemenea. sbine.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 22 Dec 2005, 09:22 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 23 Dec 2005, 10:33 PM
Mesaj #103


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



Spuneti-mi simplu adriana sau sanja .Cuvantul doamna mi se pare mult prea distant si apoi, daca te uiti la poza mea ,mi se pare ca imaginea nu este chiar atat de a unei doamne.Imi place sa joc fotbal,imi place sa rad si imi place sa scriu si sa cant.Daca am scris ca nu inteleg nu inseamna ca nu inteleg ci doar ca mi-a fost oarecum teama sa nu ajungeti la cuvinte mai rele-eu nu va cunosc.Ma bucur ca vii cu atat de mare placere si mie imi face placere sa va citesc dar ca intotdeauna incerc sa evit orice cuvant care ar putea aduce dupa sine o suparare.V-as fi trimis la toti ultimele cantece-compozitii cum le-ati zice voi dar nu stiu cum.
Si stau de veghe

Din ochii limpezi si senini
crescute-n cerul Tau de noapte
se cern din frunze de smochini
poveri de flori si fructe coapte

Umbland la margine de cer
eu Te privesc si iau aminte
la drumul celor care pier
la osanditii de cuvinte


Imbatranita-n zile reci
purtandu-mi sufletul cu mine
Te-astept in taina sa mai treci
si sa-mi mai dai un pic din Tine

Tin strans in mana un toiag
imbobocit cu flori de munte
si odihnindu-se pe prag
sunt cerbii Tai cu steaua-n frunte

cu ochii atintiti in sus
cu inima si dorul,Doamne
veghez la poarta in apus
si-mi scutur frunzele de toamne

Am inflorit pe drumul lung
mi-am pus cununa de mireasa
si stau de veghe sa Te-ajung
ca sa ma duci apoi acasa

Dumnezeu sa fie cu noi toti!
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roua
mesaj 14 Jan 2006, 04:06 PM
Mesaj #104


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 66
Inscris: 11 January 06
Forumist Nr.: 7.641



"....In varful copacului Tau sunt o floare....." cred ca asa ne vorbeste Dumnezeu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 14 Jan 2006, 10:34 PM
Mesaj #105


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



suntem flori cu totii in copacul care este Dumnezeu.In El crestem,El ne hraneste,El ne tine si nu ne lasa sa cadem.si tot El este si roua care ne uda si ne face chipul asemanator cu al Lui.In petalele noastre se oglindeste ...Doamne...cata minune ne poate darui...

Eu sunt floare Tu esti roua
eu sunt frunza Tu esti vant
sunt copac si luna noua
si sunt bulgar de pamant

.......

stau si ma hraneste marea-
dorul mi-a nascut lumini
m-a ajuns de sus chemarea
si m-a smuls din radacini...

nu mai doresc,nu mai intreb
nu mai doresc nimic sa fiu
eu Te iubesc Tu ma iubesti
asta e tot ce vreau sa stiu...

Dragoste ,asa ne vorbeste Dumnezeu...

sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post

20 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 06:51 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman