Bezele, Muaaaaaaaaaaaaaaaaa |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Bezele, Muaaaaaaaaaaaaaaaaa |
20 Aug 2005, 02:29 PM
Mesaj
#1
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Are cineva idee de ce imi iese zaharul din bezele in timpul coptului? Se topeste si se scurge pe linga bezele. Ies bune, oricum, macar mincabile... dar am asa un fix, sa fac o data bezeaua perfecta
|
|
|
11 Mar 2006, 05:25 PM
Mesaj
#2
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Ingrediente
200 gr. migdale (sau nuci), 1 3/4 pahar zahar, 6 albusuri, 1/2 pahar faina Mod de preparare Se oparesc migdalele, se curata de pielita si se pun la uscat intr-un loc cald. Apoi se piseaza marunt si se adauga cite putin albusuri de oua (2-3) si zahar. In compozitia obtinuta, se adauga restul de albusuri, se bate bine si se pune la foc sa se incalzeasca; apoi se lasa sa se raceasca putin, se adauga faina, se amesteca, se pune intr-un cornet si apasind cu mina, se aseaza pe o foaie de hirtie in forma unor turte mici. Pricomigdalele astfel pregatite se pun intr-o tava de tabla si se dau la copt. Cuptorul nu trebuie sa fie fierbinte. In timpul coptului, pricomigdalele trebuie sa se rumeneasca si sa se usuce bine. Dupa ce s-au copt, se pun impreuna cu foaia de hirtie pe un servet ud si bine stors. Imediat ce incep sa se desprinda de pe hirtie pricomigdalele se scot si se aseaza pe platou. Pricomigdalele se pot prepara si cu nuci, in loc de migdale. Pricomigdalele se pot lipi cite doua, ungind partea plata a uneia din jumatati cu marmelada sau cu magiun fierbinte. (www.gustos.ro) -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 17 May 2024 - 01:28 AM |