Canicula, -sfaturi practice - |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Canicula, -sfaturi practice - |
27 Jul 2005, 06:43 PM
|
|
Domnitor Grup: MembriOffBoard Mesaje: 2.426 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.412 |
Daca sunteti bucuresteni nu trebuie sa va povestesc cum a fost azi in Capitala. Cei de la Antena 1 au anuntat ca azi, in Romania, au cazut pe strada din cauza caldurii 120 de persoane si 65 au chemat Salvarea pentru ca nu se simteau bine din acelasi motiv.
Cred ar fi bine daca fiecare ar spune cum se pazeste de efectele temperaturilor ridicate, cu atat mai mult cu cat urmeaza zile tot mai fierbinti. Ce stim cu totii: - lichide- 2l minim, ideal, in astfel de zile - 4 l. Apa minerala-nu sucuri, nu cafea, interzis categoric alcoolul. Mai indicate sunt ceaiurile caldute. Eu beau sucuri naturale de fructe, facute in casa. - evitarea autobuzelor aglomerate, mai bine o plimbare la pas pe trotuarul mai umbrit. Si nu va grabiti, nu are rost sa alergati - 5 minute in plus sau in minus nu merita sa ajungeti pe la spital. - parcurile sunt o solutie in aceasta perioada, daca nu sunt prea departe - mese usoare, mai ales fructe si legume (va dau voie inghetata ) - palariute, umbrelute de soare, haine deschise la culoare -persoanele care au probleme cardiace sau cu tensiunea ar trebui sa nu iasa din casa Eu am mult de mers prin oras zilele acestea -mi-am facut insa traseul si am in drum cateva parcuri sau cel putin banci la umbra unor copaci. O pauza cat sa beau niste apa minerala e obligatorie. Mai ziceti si voi. Nu de alta, dar azi un batranel a lesinat in strada sub ochii mei. PS. : Topicul e si pentru bombanit pe tema caldurii. Acest topic a fost editat de denise: 27 Jul 2005, 06:49 PM -------------------- __________
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 10 November 2024 - 09:22 PM |