HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Retete Cu Broccoli
Thelma
mesaj 20 Jul 2005, 05:51 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 328
Inscris: 21 April 05
Forumist Nr.: 6.171



hiya.gif

Cunoasteti retete cu broccoli? Dar nu proaspat ci din acela congelat, cum "creste" pe la noi...
Recunostinta pentru orice idei. flowers.gif


--------------------
Hesychia (gr.)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 20 Jul 2005, 06:33 PM
Mesaj #2


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Broccoli nu este altceva decât conopida verde, la fel de vazut la sparanghel, e alb si verde, sau la dovleci= sunt albi, galbeni si verzi (zucchini, zucchetti).
Vezi retele cu conopida si-i ok wink.gif Se face la fel ca si conopida, arunci ceva brânza peste, bagi vreo 10 min la cuptor, gata smile.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tear
mesaj 21 Jul 2005, 09:22 AM
Mesaj #3


Dregator
*****

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 571
Inscris: 12 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.791



Cla are dreptate. Eu am facut-o astfel :
Am fiert broccoli cca. 8-10 minute, nu mai mult, ca se sfarama. L-am pus asa congelat in apa care fierbea. Separat, am pus intr-o tigaie piept de pui bucatele (nu prea mici), cu delikat, condiment pusta, putin cimbru si anason, putin ulei si 1 cana cu apa si am lasat cca. 20 minute pe foc. Apoi, am strecurat broccoli, l-am pus in alta cratita si am turnat peste el puiul preparat inainte, cu tot cu sosul lui - nu prea mult-, precum si doua oua batute cu smantana, putina branza - in loc de sare- si cascaval ras, din care am pus si deasupra. Am bagat la cuptor cca. 15 minute, atat cat sa se lege ouale. Iese o minunatie de sufleu sau budinca, ce-o fi !

Acest topic a fost editat de Tear: 21 Jul 2005, 09:26 AM


--------------------
Nimic nu e intamplator
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 21 Jul 2005, 09:22 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Cla
mesaj 21 Jul 2005, 12:53 PM
Mesaj #4


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Insa, cand strecori apa, pune o oala dedesupt. Apa aia o poti folosi ca bouillon, are gust bun wink.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tear
mesaj 21 Jul 2005, 01:01 PM
Mesaj #5


Dregator
*****

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 571
Inscris: 12 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.791



Cla, daca nu mai pui altceva la fiert cu broccoli, apa aia are gust doar de fiertura de conopida. Parerea mea. La ce o poti folosi ? De fapt, de ce-i spui bouillon ? E acelasi lucru cu bulionul nostru (sosul sau pasta de rosii) ?


--------------------
Nimic nu e intamplator
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 21 Jul 2005, 01:22 PM
Mesaj #6


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



bouillon ..inseamna un fel de supa...care poate fi de carne sau de legume!


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tear
mesaj 21 Jul 2005, 01:37 PM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 571
Inscris: 12 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.791



Thanks. Banuiam eu ca e un fel de supa. Da' e zeama chioara daca am fiert doar broccoli. Eu o arunc. Nu-ti mai trebuie nimic pe langa sufleul din broccoli cu piept de pui si cascaval !


--------------------
Nimic nu e intamplator
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 21 Mar 2006, 04:06 PM
Mesaj #8


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Deci supa asta se poate pastra la frigiderin pt alte preparate?


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 21 Mar 2006, 05:08 PM
Mesaj #9


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Broccoli e doar un fel de conopida. Doar ca-i verde.
La gust - la fel.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 21 Mar 2006, 05:14 PM
Mesaj #10


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Tear @ 21 Jul 2005, 12:01 PM)
Cla, daca nu mai pui altceva la fiert cu broccoli, apa aia are gust doar de fiertura de conopida. Parerea mea. La ce o poti folosi ? De fapt, de ce-i spui bouillon ? E acelasi lucru cu bulionul nostru (sosul sau pasta de rosii) ?

Tear,nu smile.gif
Ce se numeste la noi bulion, e pasta de rosii. Su rosii fierte, chestii.
La francezi se numeste "boullion" = supa.
Pe româneste am zice "zeama"
Sunt 4 feluri de bouillon:
- De pasare
- De Vita
- De peste
- De porc

Acest topic a fost editat de Cla: 21 Mar 2006, 05:21 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 21 Mar 2006, 05:30 PM
Mesaj #11


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Tear @ 21 Jul 2005, 12:37 PM)
Thanks. Banuiam eu ca e un fel de supa. Da' e zeama chioara daca am fiert doar broccoli. Eu o arunc. Nu-ti mai trebuie nimic pe langa sufleul din broccoli cu piept de pui si cascaval !

încearca odata sa iei gustul de conopida.
De unde, daca ai aruncat apa?? blink.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 26 Mar 2006, 03:06 AM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Am mancat la un restaurant brocoli ca garnitura insa avea si ustoroi putin prajit care ii intetea gustul. Mancarea avea un sos acrisor de aceto balsamico, iar in combinatie cu leguma... delicios.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 9 Oct 2006, 05:03 PM
Mesaj #13


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Eu mai gatesc din joi in pasti o garnitura de brocoli. Il fierb putin sa se moaie. Prajesc in putin ulei niste usturoi tocat impreuna cu niste praf de ghimbir, pana usturoiul isi schimba putin culoarea. Pun brocolii scursi de zeama si amestec vartos. Torn niste smantana buna, dreg de sare, piper. Cand smantana da in clocot mai pun, eventual, niste cascaval ras, dar nu mereu. E foarte bun.


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 1 Jul 2011, 06:12 PM
Mesaj #14


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



mai nou folosesc brocoli facut la abur pe post de garnitura, eventual cu ceva unt peste el cand e fierbinte. e fain.


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 09:18 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman