HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Raul, Si Manifestarile Sale!, de ce exista raul...?
cociuba
mesaj 17 May 2005, 05:26 PM
Mesaj #1


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



Raul,diavolul , satana, belzebut,intunericul, etc toate sunt expresii ale partii intunecate, dar oare exista lumina fara intuneric?
exista bine fara rau?



va invit la o discutie pe tema raului, al diavolului...


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 17 May 2005, 08:03 PM
Mesaj #2


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



Teoretic, binele nu poate exista in absenta raului.

Adica la nivel de idee, raul va fi prezent intotdeauna.

Practic insa, raul (moral, evident) nu era necesar. Era de ajuns ca oamenii sa fie constienti ca este rau (i.e. nefolositor si nepermis) sa incalce o anume lege, si sa ramana in interiorul binelui. Nu era necesar sa-l si experimenteze.

just my 2c


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 18 May 2005, 12:13 AM
Mesaj #3


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



Raul - iata o idee care m-a urmarit de cand am inceput sa-mi pun intrebari despre ceea ce se petrece in jurul meu. Se pare ca uneori raul este necesar, pentru ca binele sa poata prinde radacini, dar vai-si-amar de cel prin care raul se infaptuieste.
Am cautat cu orice prilej sa am astfel de discutii cu prelati sau fete bisericesti dar niciodata nu pot sa spun ca raspunsurile au fost clare. Subiectul se termina in coada de peste sau multi dintre ei evitau politicos, sugerandu-mi sa iau legatura cu staretul manastirii sau nu mai stiu cu ce preot batran si intelept, desi eu nu ma aflam nici la manastire si nici la biserica, ci in tren, in autobuz sau in vizita la cineva, unde ar fi fost si timp si chef de discutii libere fara a parea deplasat...
Nu stiu daca vom intelege vreodata cu adevarat beneficiile raului. Intotdeauna suntem tentati sa ne tanguim despre cat de greu ne este intr-o situatie sau alta si nu putem sa nu ne comparam cu cei din jurul nostru care - in ochii nostri - traiesc intr-un adevarat paradis.
Imi amintesc de o povestioara primita prin e-mail de la Melinda (probabil ca au mai primit-o si altii) in care se spunea ca Dumnezeu si Sf Petru, porniti prin lume in cautare de fapte bune, urmau sa inopteze intr-un sat dar nimeni nu le oferea gazduire. Undeva la marginea satului, o femeie vaduva si-a facut mila si i-a primit in casuta ei saracacioasa dar curata, unde i-a asezat la masa si le-a oferit asternuturi ca pentru inalti oaspeti, desi ea nu avea cunostinta de identitatea strainilor. Vaduva avea si un copil, iar singura lor sursa de venit era de la o vacuta. Dimineata, cand strainii s-au trezit, femeia a inceput sa planga intrebandu-se cum poate Dumnezeu sa fie atat de crud cu ea care se considera o femeie cumsecade, fiindca tocmai ii murise vacuta? Strainii au multumit pentru gazduire si-au plecat in drumul lor. Dupa scurt timp Sf. Petru il intreba pe Dumnezeu: "Doamne, fa-ma sa inteleg! Am cautat o casa si nimeni nu ne-a primit. Femeia asta ne-a dat mai mult decat ne puteam noi astepta de la oricine, iar vacuta aceea era totul pentru ea si copilasul ei. De ce i-ai luat-o?" "Pentru ca in noaptea asta in mod normal ar fi trebuit sa-i moara copilul!"
De unde vine raul de fapt? Este el acea karma a fiecaruia dintre noi? Dar in baza caror fapte se concep destinele noastre pentru ca nu pot sa cred ca sunt luate aleatoriu? Cum e mai bine: sa ai mult noroc, sa faci averi si faima, sau sa te tina Dumnezeu pe... palme (nici nu-ti revii dintr-una ca ti-o si aplica pe cealalta!...)?... La fel ca vaduva, ma intreb de ce atatea necazuri pe biata Romanie? Nu este an care sa spun ca trece peste tara noastra fara sa lase urmele unor nenorociri, dar parca anul acesta ii intrece pe multi dintre cei anteriori. Sa aiba oare legatura necazurile acestea cu lacrimile vazute de atatea mii de martori la cateva dintre icoanele Fecioarei Maria? Cu siguranta da. Dar ce inseamna asta pe termen indelungat? Dintotdeauna am fost invatat sa cred ca dupa o mare durere vine o perioada de refacere si bucurie. Cam cata durere mai avem de indurat pentru ca bucuria sa se arate si la noi? Si cate alte generatii de sacrificiu vor mai exista? "Rau cu rau, dar mai rau fara rau!" Totusi, la noi parca prea si-a facut culcus Raul-raului!... sad.gif
..............................................................
Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece. Eminescu - Glossa



--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 May 2005, 12:13 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 02:31 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (cociuba @ 17 May 2005, 07:26 PM)
Raul,diavolul , satana, belzebut,intunericul, etc toate sunt expresii ale partii intunecate, dar oare exista lumina fara intuneric?

- in primul rind trebuie delimitate realitatile puse in discutie. diavolul, satana sint entitati definitorii, pe cind expresii de genul "intunericul", raul, partea intunecata etc sint realitati ale lumii duale.

- odata cu manifestarea (nasterea) Creatiei, lumea este posibil sa exista numai in aspectul sau dual. Chiar si binele si raul se integreaza intr-un anume fel in acest aspect dual, insa doar ca si medii in care spiritele sa se poata manifesta liber, sa aibe libertatea de a alege. In acest sens, raul este mai degraba "terenul" in care unele spirite sa fie libere sa insaminteze roadele actiunilor lor, roade care vor da evident, fructe cu gustul specific raului, adica suferinta.

- spiritele care au ales "panta intunecata a Fortei", ca sa ma exprim plastic si artistic in acelasi timp smile.gif isi urmeaza cursul viestii lor la scoala care au ales-o si vor primi ceea ce au semanat.

QUOTE
exista bine fara rau?

- da, exista. Chiar se spune in unele texte ezoterice ca binele e absenta raului, iar raul e absenta binelui. Chia si ideea de a nu face rau este pina la urma un bine, chiar daca nu ai urmarit in mod explicit acest "a face bine".

QUOTE
va invit la o discutie pe tema raului, al diavolului...

- fiecare cu rezonantele si atractiile lui, fiecare avocat cu al sau "client". Tu ai ales sa fii avocatul diavolului, eu aleg sa fiu al lui Dumnezeu, evident, in acest context al unei "discutii de palmares", caci Dumnezeu nu are nevoie de aparatori sau avocati.


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 18 May 2005, 02:57 AM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
dar oare exista lumina fara intuneric? exista bine fara rau?

Exista si nu exista!
Pe linia Existentei, se numeste Dumnezeu, Ioan a ajuns la Cunoastere: "Vestea pe care am auzit-o de la El si pe care v-o propovaduim, este ca Dumnezeu e lumina, si in El nu este intuneric." respectiv Pavel in [Cor.II 1.20] "In adevar, fagaduintele lui Dumnezeu, oricate ar fi ele, toate in El sint "da"; etc. Aceasta am numit eu "Monovalenta", o singura dimesiune, Iubire fara Ura, Lumina fara de Intuneric, Tinerete fara Batrinete si chiar Viata fara de Moarte.
Pe linia non-existentei, Valori Monovalente exista numai in Sfera Spirituala deoarece Sfera Somatica este Universul Dual, de care pomenesti tu: Lumina-Intuneric, Bucurie-Tristete, Viata-Moarte, Iubire-Ura etc.
Monovalenta Spirituala este Dumnezeu
Dualitatea este Omul.
Renunatrea la Monovalenta in favoarea Dualitatii Contrariilor, este gustarea din Pomul Cunoasterii, este Caderea si Pacatul Original.
Renunatrea la Dualitatea Contrariile in favoarea Monovalentei Spirituale, este Ridicarea, in sens invers Caderii, este Isus Crisots si esenta Mesajului Crestin: ridicarea din Dualitate catre Monovalenta.

Acest topic a fost editat de edinide: 18 May 2005, 02:59 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 04:47 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (OMU'BUN @ 18 May 2005, 02:13 AM)
Raul - iata o idee care m-a urmarit de cand am inceput sa-mi pun intrebari despre ceea ce se petrece in jurul meu. Se pare ca uneori raul este necesar, pentru ca binele sa poata prinde radacini, dar vai-si-amar de cel prin care raul se infaptuieste.
Am cautat cu orice prilej sa am astfel de discutii cu prelati sau fete bisericesti dar niciodata nu pot sa spun ca raspunsurile au fost clare. Subiectul se termina in coada de peste sau multi dintre ei evitau politicos, sugerandu-mi sa iau legatura cu staretul manastirii sau nu mai stiu cu ce preot batran si intelept, desi eu nu ma aflam nici la manastire si nici la biserica, ci in tren, in autobuz sau in vizita la cineva, unde ar fi fost si timp si chef de discutii libere fara a parea deplasat...

- si nici nu vei afla vreodata asta din gura celor care se rezuma la teorii si dogme.

- ceea ce zic eu ca ar trebui inteles pt. inceput este faptul ca avem de a face cu doua realitati: Dumnezeu - tinta si calea spirituala - drumul catre tinta. Tinta cui ? Calea cui ? Calea spiritului, adica a FIULUI, adica a fiecaruia din noi, ca spirit divin, esenta din esenta lui Dumnezeu, sau altfel spus, "dupa chipul si asemanarea Sa". Aceasta cale pe care o urmeaza spiritul este ceea ce numim in general "calea spirituala", adica "calea spiritului" catre desavirsirea sa. Privind aceasta cale, ca pe o dreapta, este evident ca avem doua sensuri de mers. Deci avem un capat pe care il numim generic de sus, sau tinta finala a spiritului si un capat de jos ... de unde si cele doua sensuri, sensul ascendent, care urca catre tinta si sensul descendent, care se departeaza de tinta. Orice actiune, gind, fapta, etc care se incadreaza pe sensul ascendent poate fi numita generic BINE, sau o actiune buna, benefica. Orice actiune, gind, fapta, etc care se incadreaza pe sensul descendent poate fi numita generic RAU, sau o actiune rea, malefica.

- toata aceasta expunere tehnica este insa valabila doar pt. o dreapta, insa ea este mult mai complexa si intortocheata, precum sfoara unui ghem incurcat. Drumul fiecarui spirit catre tinta poate fi considerat a fi un astfel de fir din imensul ghem al infinitelor cai catre tinta - Dumnezeu. Ceea ce numim karma, sau destin, este de fapt o astfel de cale pe care o urmeaza un spirit, un astfel de fir. Uneori acest fir este comun mai multor spirite, alteori se impletesc, alteori sint tangente, paralele, se intersecteaza, etc. Un ex. de fir comun este o cale spirituala sau o religie, pe care o urmeaza anumite spirite. Alta este grupul din care fac parte un anume tip de indivizi, de ex. un popor, o etnie, o parte a unei etnii, o scoala (spirituala), un grup de simpatizanti, un grup de turisti ce folosesc acelasi vapor, avion, tren, etc, samd. Din acest motiv se poate spune ca uneori destinele noastre se impletesc cu ale altora, sau se intersecteaza. In mod normal, o fiinta profana urmeaza in mod aproape ineluptabil drumul pe care este integrat el in "firul" destinului sau. Rar, f. rar el poate iesi de pe acel fir al sau predestinat si sa urmeza un alt destin, un alt fir. Acest lucru se poate petrece cind firul sau se intersecteaa cu alt fir si are loc o potentiala alegere. Spiritul alege ce drum sa apuce in continuare. Exista o impulsionare specifica firului pe care se afla, deci o potentiala directie, careia spiritul nu i se popate opune decit daca face o anumita actiune, deci depune un efort, o energie, ia o decizie prin care este schimbat acel impuls si astfel el isi schimba destinul, urmind alt fir. Daca aceasta decizie si actiune conduce spiritul catre un fir cu sensul ascendent, putem spune ca el a facut BINE, un bine. Daca aceasta decizie si actiune conduce spiritul catre un fir cu sensul descendent, putem spune ca el a facut RAU, un rau, sau cum spun unii, a gresit, sau a pacatuit. Termenul suna prea religios, asa ca eu zic ca e mult mai util si mai didactic sa fie numit greseala, sau ca a gresit.

- sint situatii in care un asa zis rau, sau o pozitionare pe un drum descendent, poate constitui o "scurtatura" catre un drum ascendent, si evident si invers, de unde si expresiile: "tot raul spre bine", sau "adeseori, iadul este pavat cu intentii bune", sau: "bataia e rupta din rai", samd. Acea scurtatura, in care spiritul primeste un rau, sau o suferinta, este o modelitate prin care i se arde o buna bucata din karma sa negativa si este "biletul" sau catre un bine mai mare, sau un drum ascensional.

- in acest fel, se imbina in mod intelept si de cele mai multe ori neinteles, binele si raul si drumul spiritului catre tinta sa ultima, Dumnezeu.

QUOTE
Nu stiu daca vom intelege vreodata cu adevarat beneficiile raului.

- vom intelege cind nivelul nostru de constiinta va depasi un anume prag sau treapta in evolutia noastra spirituala.

- cine intelege rostul acestui drum spiritual si modul in care se impletete el intre bine si rau, intre involutie si evolutie, intre ascensiune si (de)cadere, intre o scoala spirituala si alta, pas cu pas va opta catre evolutia spirituala constienta si iesirea din scoala suferintei specifica starii profanului, ignorantului si prostului. Concluzie: spiritul suficient de trezit spiritual, adica pregatit, are nevoie de o cale spirituala autentica, vie ... si un invatator spiritual. Fiecare spirit are un specific al sau si de aceea trebuie sa-si gaseasca calea si maestrul cel mai potrivit nivelului sau spiritual si al specificului sau.

QUOTE
La fel ca vaduva, ma intreb de ce atatea necazuri pe biata Romanie? Nu este an care sa spun ca trece peste tara noastra fara sa lase urmele unor nenorociri, dar parca anul acesta ii intrece pe multi dintre cei anteriori. Sa aiba oare legatura necazurile acestea cu lacrimile vazute de atatea mii de martori la cateva dintre icoanele Fecioarei Maria? Cu siguranta da. Dar ce inseamna asta pe termen indelungat? Dintotdeauna am fost invatat sa cred ca dupa o mare durere vine o perioada de refacere si bucurie. Cam cata durere mai avem de indurat pentru ca bucuria sa se arate si la noi? Si cate alte generatii de sacrificiu vor mai exista? "Rau cu rau, dar mai rau fara rau!" Totusi, la noi parca prea si-a facut culcus Raul-raului!... :

- la nivel de popor, sau egregor (suflet) al neamului, "poporul roman" (de la daci incoace si poate si mai mult decit epoca dacilor) au facut anumite greseli, iar acum se platesc aceste greseli. Si raul/greseala are gradele sale de manifestare. Cea mai mare greseala este cea facuta fata de divinitate, de spiritualitate. Divinitatea este tinta, spiritualitatea este calea. In aceste directii, cindva, poporul "roman" a facut anumite greseli. Global vorbind, aceste greseli au condus la decaderea spirituala si la departarea poporului de divinitate, de Dumnezeu. Acum, prin suferintele prin care trece poporul, dar mai ales prin cele ce vor urma, caci adevaratele "pedepse" si suferinte abia incep, este purificata karma si eliminata partea negativa a ei, asigurindu-i astfel menirea pe care o va avea in viitor si este profetita de mai multi profeti si clarvazatori. Chiar si acum se fac mari greseli in planul divinitatii-spiritualitatii, iar cine e atent, poate vedea cind, cum si unde apar aceste pedepse. Lorin Fortuna a zis ceva acum citeva luni. Nici macar eu nu i-am dat crezare la unele afirmatii de acest tip, profetic, cu toate ca mi-ar fi placut sa fie reale spusele lui, insa vad acum, cu oarecare uimire, ca se indeplinesc, chiar si in parte, spusele lui de atunci. Nu intru in detalii pt. ca nu e cazul. Cine isi aminteste bine, cine nu ... asta e. Tara si poporul sint conduse de grupuri de interese ce nu sint romanesti si sint chiar opuse si dusmanoase poporului roman. Cu ajutorul unor "cozi de topor", a unor papusi, a unor marionete, tara este dusa la sapa de lemn si in prapastie, dpdv spiritual, economic, etc. Cel mai grav insa e atacul impotriva spiritualitatii acestui popor si a celor care au ceva de zis si de facut dpdv spiritual in acest popor. Parerea mea e ca fortele malefice si-au inceput atacul cel mai furibund impotriva poporului roman, chiar daca acum nu se vede cu ochiul liber asta, vom vedea cu totii cind vor incepe suferintele prin care va trece poporul roman. sad.gif Sarman popor, dar si orb ... hh.gif

QUOTE
..............................................................
Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece. Eminescu - Glossa

- Eminescu a fost un spirit deosebit de evoluat dpdv spiritual, chiar daca in viata aceea el s-a manifestat "doar" ca poet si "om politic". Opera sa geniala este impinzita de o inspiratie inalta, superioara. Multe din afirmatiile sale se integreaza in anumite legi si principii divine oculte de o mare profunzime, spuse insa in termeni lumesti de o acuratete rar intilnita. IMO, si el si multe alte spirite divine s-au incarnat sau se vor incarna in aceste vremuri in Romania si va contribui la ridicarea spirituala a poporului roman, alaturi de mari, f. mari spirite ale acestei Creatii, inclusiv Iisus.

Da-le Doamne romanilor mintea cea de pe urma si lumina care sa-i ajute sa devina lucizi si constienti de menirea pe care si ei o au, alaturi de aceste spirite divine superioare !


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 May 2005, 08:34 AM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (OMU'BUN @ 18 May 2005, 01:13 AM)
"Doamne, fa-ma sa inteleg! Am cautat o casa si nimeni nu ne-a primit. Femeia asta ne-a dat mai mult decat ne puteam noi astepta de la oricine, iar vacuta aceea era totul pentru ea si copilasul ei. De ce i-ai luat-o?" "Pentru ca in noaptea asta in mod normal ar fi trebuit sa-i moara copilul!"

"Trebuia" sa-i moara copilul?! Pai cine hotarase ca asa "trebuia"?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 18 May 2005, 12:34 PM
Mesaj #8


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



ca sa delimitam clar directia in care se dezvolta discutia:
1. Care este sursa raului?
2.D-zeu e atat bun cat si rau?
3.d-zeu se manifesta prin diavol?
4.cum a aparut raul pentru prima data? (aici raul poate fi inteles si ca o actiune negativa) , acesta intrebare e legata de existenta unui asa zis paradis, in care nu exista raul, deci o perioada doar de bine...


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 03:37 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (abis @ 18 May 2005, 10:34 AM)
QUOTE (OMU'BUN @ 18 May 2005, 01:13 AM)
"Doamne, fa-ma sa inteleg! Am cautat o casa si nimeni nu ne-a primit. Femeia asta ne-a dat mai mult decat ne puteam noi astepta de la oricine, iar vacuta aceea era totul pentru ea si copilasul ei. De ce i-ai luat-o?" "Pentru ca in noaptea asta in mod normal ar fi trebuit sa-i moara copilul!"

"Trebuia" sa-i moara copilul?! Pai cine hotarase ca asa "trebuia"?

- citeste mai sus analogia cu ghemul de sfoara si destinul (karma) fiintei. La un moment dat, tot ce este nascut trebuie sa si moara. Modul in care se produc acestea tin de karma fiecarui spirit. Destinul acelui copil se sfirsea in acea zi. Actiunile lui anterioare i-au creat acest destin, iar moartea era iminenta. Acea moarte, un aspect firesc si banal pt. acel spiritul acelui copil, el urmindu-si mai apoi "viata" in lumile de dincolo. Pina la urmatoare incarnare, pt. mama ar fi insemnat o mare mare suferinta. Dumnezeu i-a inlesnit depasirea acelei karmei si i-a usurat suferinta, dindu-i (transferindu-i) o alta suferinta, mai mica, si astfel legea karmei raminind in vigoare si respectatat chiar si de insusi Creatorul ei.

- mai exista o povestire asemanatoare. Marele avatar divin Babaji era inconjurat de un numar restrins de discipoli. Odata, cind se aflau cu totii in jurul unui foc, maestrul a luat in bat din foc si la pus pe umarul unui discipol. Acesta a urlat de durere dupa care a pus mina pe acea rana si ea s-a vindecat. Unul dintre discipoli, oribilat si uimit de gestul maestrului, il intreaba, de ce a facut asa ceva. El a raspuns: ai fi vrut sa-l vezi pe acest om in flacari, asa cum ii era karma ? Prin aceasta mica suferinta, el si-a depasit karma, iar Domnii Karmei sint multumiti de indeplinirea ei.

PS. Misterioase sint caile prin care un maestru isi poate ajuta discipolul, cum si Dumnezeu ne ajuta pe noi iar noi nici nu stim de la ce am scapat ...


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 03:57 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (cociuba @ 18 May 2005, 02:34 PM)
ca sa delimitam clar directia in care se dezvolta discutia:

- exista oameni si situatii care ne fac sa vedem cit de autentice sint proverbele din batrini. Acum imi suna in cap: "degeaba (nu are rost sa) bat clopotele pt. babele surde".


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 May 2005, 04:10 PM
Mesaj #11


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (thunder @ 18 May 2005, 04:37 PM)
Domnii Karmei sint multumiti de indeplinirea ei.

Dumnezeu actioneaza pentru a-i multumi pe Domnii Karmei? Daca nu, putea prelungi viata copilului fara a lua viata vacii (cand Isus l-a inviat pe Lazar nu a omorat "la schimb" alt om sau vreun animal). Daca da, sunt ei mai mari decat Dumnezeu?
QUOTE
Destinul acelui copil se sfirsea in acea zi. Actiunile lui anterioare i-au creat acest destin, iar moartea era iminenta.

Deci fara ca acel copil sa merite, a fost salvat de la moarte. Fara sa faca nimic special, doar pentru ca mama sa (ca orice mama) ar fi suferit.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 18 May 2005, 04:36 PM
Mesaj #12


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@abis
QUOTE
Deci fara ca acel copil sa merite, a fost salvat de la moarte. Fara sa faca nimic special, doar pentru ca mama sa (ca orice mama) ar fi suferit.


Asta imi aminteste de o vorba din scrierile lui Castaneda....Don Juan, maestrul sau, spunea ca orice om are parte in viata sa de un moment de "gratie",de un fel de "noroc chior"....Este un "dar" din partea Existentei, a Spiritului.....Cine sunt mesagerii acestui "dar" conteaza mai putin....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 18 May 2005, 04:40 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
Dumnezeu actioneaza pentru a-i multumi pe Domnii Karmei?

Asta e blasfemie. nonono.gif
Demonii actioneaza in virtutea legii karmei, pedepsindu-i pe cei care pacatuiesc. Ei vegheaza la respectarea acestei legi (nimeni nu greseste fara a scapa nepedepsit), incearca prin orice mijloace sa-i impiedice pe oameni sa iasa din aceasta lege (si sa intre in legea iubirii, mantuindu-se) si totodata abuzeaza de legea karmei, avand tendinta de a ingreuna in mod exagerat suferintele pacatosilor.


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 May 2005, 04:49 PM
Mesaj #14


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Nu e blasfemie, e doar o nedumerire care a aparut dupa replica lui thunder.

Daca Dumnezeu este mai mare, mai puternic, mai binevoitor decat Domnii Karmei, de ce trebuie sa omoare vaca? Nu putea pur si simplu lasa si copilul, si vaca in viata, ca in felul asta cei doi (mama si copilul) sa nu moara de foame? Pentru ca pe el nu-l obliga nimeni sa ia o viata, el singur decide cand si cum moare fiecare.

Acest topic a fost editat de abis: 18 May 2005, 04:55 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 05:23 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (abis @ 18 May 2005, 06:10 PM)
QUOTE (thunder @ 18 May 2005, 04:37 PM)
Domnii Karmei sint multumiti de indeplinirea ei.

Dumnezeu actioneaza pentru a-i multumi pe Domnii Karmei?

- dupa ce tipare citesti si intelegi ce citesti ? Unde apare in textul meu aceasta afirmatie sau cum ai dedus tu aceasta aberatie ?

QUOTE
Daca nu, putea prelungi viata copilului fara a lua viata vacii (cand Isus l-a inviat pe Lazar nu a omorat "la schimb" alt om sau vreun animal). Daca da, sunt ei mai mari decat Dumnezeu?

- ce conteaza pt. tine cine e mai mare, caci oricum pt. tine sint tot personaje "sf" ?

- mintea divina e mai mult decit mintea omeneasca si cu atit mai mult decit mintea celor care gindesc in sistem binar, 1 si 0.

- in mod sigur nu era numai karma copilului in joc, ci si a mamei, dar asta am mai spus, dar vad ca nu prea cititi/intelegeti.

QUOTE
QUOTE
Destinul acelui copil se sfirsea in acea zi. Actiunile lui anterioare i-au creat acest destin, iar moartea era iminenta.

Deci fara ca acel copil sa merite, a fost salvat de la moarte.

- din nou gindirea binara. Nu moartea in sine e un pacat, o suferinta, ci mai degraba suferinta mamei. Aici nu se pune problema daca merita sau nu copilul, ci daca merita sau nu mama, iar ea a facut dovada ca merita si a ajutat pe cine trebuia ca sa primeasca un astfel de "dar".

QUOTE
Fara sa faca nimic special, doar pentru ca mama sa (ca orice mama) ar fi suferit.

- a facut mama, dar tu nu citesti si nu intelegi tot ce este scris. Mai citeste ... ajuta la intelegere si memorare.


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 May 2005, 05:33 PM
Mesaj #16


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (thunder @ 18 May 2005, 06:23 PM)
Aici nu se pune problema daca merita sau nu copilul, ci daca merita sau nu mama, iar ea a facut dovada ca merita si a ajutat pe cine trebuia ca sa primeasca un astfel de "dar".

Sa inteleg deci ca indiferent cate pacate am eu, daca un parinte (sau cineva apropiat) "ajuta pe cine trebuie" scap de pedeapsa ori primesc una mai mica decat merit?
QUOTE
ce conteaza pt. tine cine e mai mare, caci oricum pt. tine sint tot personaje "sf" ?

Nu conteaza daca sunt SF sau reale pentru a le intelege, pentru a le identifica trasaturile, motivatiile, intentiile... La literatura, cand faceai caracterizari de personaje te deranja cu ceva faptul ca era vorba de personaje imaginare?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 05:43 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (IO @ 18 May 2005, 06:40 PM)
QUOTE
Dumnezeu actioneaza pentru a-i multumi pe Domnii Karmei?

Asta e blasfemie.

- se pare ca nu e blasfemie, ci o intelegere eronata datorata unei gindiri in sistem binar si a unei neatentii sau rele vointe.

QUOTE
Demonii actioneaza in virtutea legii karmei, pedepsindu-i pe cei care pacatuiesc.

- nici macar demonii nu actioneaza in aceasta directie, caci ai actiunea lor, ar produce karma, pe care tot ei ar primi-o inapoi, deci ar fi exclus sa fara vreun rau pt. ca rai sint, prosti nu. Doar prostii si ignorantii ar actiona in sensul unei acumulari constiente de suferinta.

- pedeapsa vine de la sine, tot prin intermediul unor "muritori". Asa zisele intilniri destinicie, sau fatidice, sint rodul atractiei dintre destinele unor spirite, a energiilor care sint puse in joc la nivelul strucvturilor subtile ale fiintei, unde este "acumulata" karma. Karma este un complex de energii care se manifesta atunci cind sint indeplinite anumite conditii si exista anumite conjuncturi favorabile acelui tip de karma care exista in "asteptare".

- exista niste spirite puternice care "vegheaza" la hotarul acestei zone a karmei la nivel Macrocosmic, karma in care e inclusa si karma fiecarui spirit. In nici un caz aceasta "munca" nu ar apartine unor demoni, ci unor spirite divine superioare si puternice. Cum sa dai pe mina o munca de ordonare si aparare unor spirite care sint prin "definitie" rebele si neascultatoare ? De ce nu ar face aceste ce vor ele, de capul lor, si cu aceasta karma cosmica daca de fel fac ce vor ele si nu ce e in voia divina ?

QUOTE
Ei vegheaza la respectarea acestei legi (nimeni nu greseste fara a scapa nepedepsit), incearca prin orice mijloace sa-i impiedice pe oameni sa iasa din aceasta lege (si sa intre in legea iubirii, mantuindu-se) si totodata abuzeaza de legea karmei, avand tendinta de a ingreuna in mod exagerat suferintele pacatosilor.

- "incearca" e cam tare spus. Poate in cel mai bun caz obliga, datorita fortei lor spirituale, dar repet, nu e cazul sa faca asta. Ei apara acest tarim de acele spirite care au ajuns la un anume nivel de trezire spirituala cu ajutorul caruia ar putea face modificari la nivel de karma si care au o orientare mai putin benefica si in afara voii divine. Acestora, si chiar si celor neavitati, dar totusi cu o anume trezire spirituala, le sta in fata acesti puternici Domni ai Karmei.

- domeniul ezoteric si realitatile subtile inalte nu sint chiar asa, la indemina oricui.


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 05:48 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (abis @ 18 May 2005, 07:33 PM)
QUOTE (thunder @ 18 May 2005, 06:23 PM)
Aici nu se pune problema daca merita sau nu copilul, ci daca merita sau nu mama, iar ea a facut dovada ca merita si a ajutat pe cine trebuia ca sa primeasca un astfel de "dar".

Sa inteleg deci ca indiferent cate pacate am eu, daca un parinte (sau cineva apropiat) "ajuta pe cine trebuie" scap de pedeapsa ori primesc una mai mica decat merit?

- iar ai inteles gresit. Cel care ajuta este ajutat, nu tu. Tu poti fi ajutat daca cineva, indiferent cine, se roaga la Dumnezeu pt. tine, sa te ajute sa-ti depasesti limitele sau sa nu primesti (toata) suferinta pe care o meritati prin karma generata de tine in trecut. D'aia se tot vorbeste de rugaciunea pt. altii, care de multe ori, este mai ascultata de Dumnezeu decit rugaciunea pt. tine insuti. Altul o poate face mult mai dezinteresat si mai curat decit tine ... asa ca, daca meriti, poti fi ajutat si asa.


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 18 May 2005, 09:25 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Tu poti fi ajutat daca cineva, indiferent cine, se roaga la Dumnezeu pt. tine, sa te ajute sa-ti depasesti limitele sau sa nu primesti (toata) suferinta pe care o meritati prin karma generata de tine in trecut.

Rugaciunea pentru Aproapele este rugaciunea pentru Sine, de aceea ajuta. Iubirea pentru Aproapele este Iubirea pentru Sine, si este Iubirea Tatalui. De aceea rugaciunea ajuta pe cel pentru care te rogi, este similar cu mina stinga care oblojeste mina dreapta, una vindeca pe alta si tot Trupul este sanatos. La fel cu Rugaciunea Crestina, un Suflet ajuta pe un altul si Sufletul Intreg este intarit. Aceasta pentru ca nu exista Suflet individual ci numai Unul Singur care este Fiul Tatalui. De aceea trebuie sa-ti iubesti Aproapele ca pe Sine, pentru ca Aproapele este Sinele. Tu ar trebui sa stii asta...

Acest topic a fost editat de edinide: 18 May 2005, 09:25 PM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 18 May 2005, 09:52 PM
Mesaj #20


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



tot o dam pe karma, dar nu reusim sa aflam cine la creat pe satana?
din crestinism reiese ca el a fost creat de d-zeu, deci d-zeu a creat raul..., d-zeu se manifesta prin rau...
exista si religii care considera raul in opozitie cu binele, astfel fortele raului se lupta cu cele ale binelui, in aceastea nu exista creator al binelui sau al raului...


revin la crestinism, lucifer ingerul decazut pentru ca a vrut sa fie ca d-zeu..., e ciudat cum d-zeu pedepseste pe cineva deoarece doreste sa evolueze, oare acel d-zeu ii era frica de competitie. un alt lucru care nedumereste este de ce d-zeu nu distruge raul, de ce nu-l distruge pe lucifer...?


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 18 May 2005, 11:26 PM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (cociuba @ 18 May 2005, 11:52 PM)
tot o dam pe karma, dar nu reusim sa aflam cine la creat pe satana?
din crestinism reiese ca el a fost creat de d-zeu, deci d-zeu a creat raul..., d-zeu se manifesta prin rau...
revin la crestinism, lucifer ingerul decazut pentru ca a vrut sa fie ca d-zeu..., e ciudat cum d-zeu pedepseste pe cineva deoarece doreste sa evolueze, oare acel d-zeu ii era frica de competitie. un alt lucru care nedumereste este de ce d-zeu nu distruge raul, de ce nu-l distruge pe lucifer...?

- petitie -

- acest demers al acestei persoane cociuba aici pe forumul credintelor este un demers profund malefic si demonizant si are rolul de avocat al diavolului. el insusi este o manifestare a raului si diavolului asa ca, ne intrebam sec: de ce mai cauta raul in alta parte, cind acest rau este in el, este chiar el ? Urmariti topicurile deschise de el, denumirile si afirmatiile lui din aceste mesaje. acest avocat al diavolului de cind a venit aici pe forum numai astfel de actiuni, idei si prezentari demoniace a facut. el insusi si manifestarile lui sint dovada vie a raului caruia ii ia aparararea, pe linga modul mizerabil in care se raporteaza la Dumnezeu si defaimeaza si desconsidera Numele si Persoana Sa. Consider ca toate aceste actiuni si manifestari ale lui au un caracter profund ateist si chiar malefic si incalca regulile acestui forum Universul Credintei. Doresc sa prezint aceasta "petitie" a mea la care invit sa i se alature si cei care considera obiectiv acest demers al meu sa i se alature si sa rugam oficialii forumului Hanul Ancutei sa studieze aceasta "petitie" si modul in care prezinta ea o realitate obiectiva si in masura in care considera real si de bun augur pt. forum sa si ia o atitudine si decizie care sa mai reglementeze putin acest tip de manifestari pe forumul credintelor.

Fie ca Dumnezeu sa le dea lumina si intelepciune tuturor celor care il cauta cu adevarat ! Cit despre ceilalti, pina la urma, le amintesc ca "fiecare pasare pe limba ei piere".

Acest topic a fost editat de thunder: 19 May 2005, 01:09 AM


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 19 May 2005, 01:36 AM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
tot o dam pe karma, dar nu reusim sa aflam cine la creat pe satana?

Omul, Satana nu exista in afara Omului, ti-e foarte greu sa recunosti? De aceea, ridicarea Omului este Sfirsitul Lumii si este si Sfirsitul Satanei, adica inceputul Imparatiei Ceresti. Omul se coboara, Satana se Ridica. Omul se ridica, Satana coboara.

QUOTE
din crestinism reiese ca el a fost creat de d-zeu, (!???)

Tu vorbesti de la tine, sau de la altii? Poti sa-mi indici si mie sursa pe care o folosesti? (ma refer la Evangheliile Crestine nu propriile tale scrieri...)

QUOTE
deci d-zeu a creat raul..., d-zeu se manifesta prin rau...

Nu-ti fa iluzii, daca exista o singura saminta de Rau in tine, nu este de la Dumnezeu ci este din lipsa lui Dumnezeu, adica din Satana. Dumnezeu este Monovalenta Spirituala, este Bine fara Rau, Iubire fara Ura si Lumina fara de Intuneric. Nu Dumnezeu se manifesta prin Rau ci lipsa lui Dumnezeu se manifesta prin Rau. Iar nu recunosti?

QUOTE
exista si religii care considera raul in opozitie cu binele, astfel fortele raului se lupta cu cele ale binelui, in aceastea nu exista creator al binelui sau al raului...

Exista multe Religii... Ce ne priveste pe noi? Unde nu exista Adevar, exista diversitate, unde exista Adevar, este numai Unul, Adevarul neffind Multiplu.

QUOTE
revin la crestinism, lucifer ingerul decazut pentru ca a vrut sa fie ca d-zeu...,

Deci, care este sursa ta ?! Te rog indic-o, s-o putem si noi studia...

QUOTE
]e ciudat cum d-zeu pedepseste pe cineva deoarece doreste sa evolueze, oare acel d-zeu ii era frica de competitie.

Pentru tine, Dumnezeu este un cuvint, eventual o reprezentare substantiala, ceva Lumesc. Tu daca ai sti ce este Dumnezeu, ai ride de tine insuti. Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni niciodata, Omul care se indeparteaza de Dumnezeu se pedepseste singur, pina la Pedeapsa Finala, Moartea.

QUOTE
un alt lucru care nedumereste este de ce d-zeu nu distruge raul, de ce nu-l distruge pe lucifer...?

Pentru ca este in Om... in Omul cazut... in Omul rupt de Tatal sau... Omul care vrea sa fie Dumnezeu... in Omul care se va ridica prin invingerea Raului, urmind pe cel Fara Prihana, pe Fiul Tatalui. Acesta este Fiul Tatalui, in care Raul nu are loc pentru ca in Fiul este loc numai pentru Dumnezeu!

Acest topic a fost editat de edinide: 19 May 2005, 01:37 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 May 2005, 08:33 AM
Mesaj #23


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (edinide @ 19 May 2005, 02:36 AM)
Satana nu exista in afara Omului

Altcineva, tot pe "Universul Credintei", spunea ca ingerii au fost creati inaintea omului. Deci Satan (Lucifer) a fost creat inaintea omului. Fiind creat inainte, este evident ca poate exista in afara omului.
QUOTE
Tu daca ai sti ce este Dumnezeu, ai ride de tine insuti.

Tu stii?
QUOTE
Omul care vrea sa fie Dumnezeu

Cred ca foarte putini oameni vor asa ceva. Si de obicei ii gasesti prin spitalele de psihiatrie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milimetru
mesaj 19 May 2005, 10:01 AM
Mesaj #24


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261



din crestinism reiese ca el a fost creat de d-zeu, deci d-zeu a creat raul..., d-zeu se manifesta prin rau...

e ciudat cum d-zeu pedepseste pe cineva deoarece doreste sa evolueze, oare acel d-zeu ii era frica de competitie

Fără ca să subscriu la petiţia lui thunder trebuie să recunosc că citatele de mai sus aparţin cu siguranţă cuiva care este aproape complet în afara universului credinţei. Dacă o face din neştiinţă ar fi bine să se informeze din oarecari surse externe hanului despre ABC-ul cunoştinţelor din domeniu înainte de a scrie aici. Dacă o face cu bună ştiinţă atunci într-adevăr locul acestui topic ar fi altundeva, nu aici.

Îmi pare rău cociuba, sper să nu crezi că am ceva special cu tine sau mai nu ştiu ce alte "năzdrăvănii". Nu eşti primul care descarcă nişte idei de astea (deplasate) pe aici dar, vorba lui thunder, eşti cam prea insistent...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 19 May 2005, 10:28 AM
Mesaj #25


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE (cociuba @ 18 May 2005, 11:52 PM)
tot o dam pe karma, dar nu reusim sa aflam cine la creat pe satana?
din crestinism reiese ca el a fost creat de d-zeu, deci d-zeu a creat raul..., d-zeu se manifesta prin rau...
exista si religii care considera raul in opozitie cu binele, astfel fortele raului se lupta cu cele ale binelui, in aceastea nu exista creator al binelui sau al raului...


revin la crestinism, lucifer ingerul decazut pentru ca a vrut sa fie ca d-zeu..., e ciudat cum d-zeu pedepseste pe cineva deoarece doreste sa evolueze, oare acel d-zeu ii era frica de competitie. un alt lucru care nedumereste este de ce d-zeu nu distruge raul, de ce nu-l distruge pe lucifer...?

@cociuba
Dzeu asa cum il vad eu isi iubeste toate creatiile sale. Indiferent ca au ales binele sau raul. Deci "problema" nu e la Dzeu asa cum incerci tu sa spui. Problema e in tine/ noi. Intreaba'te de ce "te roade" pe tine "problema raului", respectiv anumite tipuri de manifestari ale raului. Intreaba'te de ce iti vine greu sa accepti ca "ceea ce faci (bine sau rau) se intoarce asupra ta". Intreaba'te de ce iti vine greu sa accepti ca AI DE ALES.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 19 May 2005, 01:23 PM
Mesaj #26


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



va invit sa cititi aici geneza

QUOTE
La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pămîntul.
Referinţe
2
Pămîntul era pustiu şi gol; peste faţa adîncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor.
Referinţe
3
Dumnezeu a zis: Să fie lumină!" Şi a fost lumină.
Referinţe
4
Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.
5
Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întîi.
Referinţe
6
Dumnezeu a zis: Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape."
Referinţe
7
Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sînt dedesubtul întinderii de apele care sînt deasupra întinderii. Şi aşa a fost.
Referinţe
8
Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.
9
Dumnezeu a zis: Să se strîngă la un loc apele care sînt dedesubtul cerului, şi să se arate uscatul!" Şi aşa a fost.
Referinţe
10
Dumnezeu a numit uscatul pămînt, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
11
Apoi Dumnezeu a zis: Să dea pămîntul verdeaţă, iarbă cu sămînţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămînţa lor pe pămînt." Şi aşa a fost.
Referinţe
12
Pămîntul a dat verdeaţă, iarbă cu sămînţă după soiul ei, şi pomi care fac rod şi care îşi au sămînţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
13
Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia.
14
Dumnezeu a zis: Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
Referinţe
15
şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pămîntul." Şi aşa a fost.
16
Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpînească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpînească noaptea; a făcut şi stelele.
Referinţe
17
Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pămîntul,
18
să stăpînească ziua şi noaptea, şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
Referinţe
19
Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.
20
Dumnezeu a zis: Să mişune apele de vieţuitoare, şi să zboare păsări deasupra pămîntului pe întinderea cerului."
21
Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune.
Referinţe
22
Dumnezeu le-a binecuvîntat, şi a zis: Creşteţi, înmulţiţi-vă, şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pămînt".
Referinţe
23
Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a cincea.
24
Dumnezeu a zis: Să dea pămîntul vieţuitoare după soiul lor, vite, tîrîtoare şi fiare pămînteşti, după soiul lor." Şi aşa a fost.
25
Dumnezeu a făcut fiarele pămîntului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate tîrîtoarele pămîntului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.
26
Apoi Dumnezeu a zis: Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpînească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămîntul şi peste toate tîrîtoarele care se mişcă pe pămînt."
Referinţe
27
Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
Referinţe
28
Dumnezeu i-a binecuvîntat, şi Dumnezeu le-a zis: Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pămîntul, şi supuneţi-l; şi stăpîniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pămînt."
Referinţe
29
Şi Dumnezeu a zis: Iată că v-am dat orice iarbă care face sămînţă şi care este pe faţa întregului pămînt, şi orice pom, care are în el rod cu sămînţă: aceasta să fie hrana voastră."
Referinţe
30
Iar tuturor fiarelor pămîntului, tuturor păsărilor cerului, şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pămînt, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde." Şi aşa a fost.
Referinţe
31
Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foartebune. Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.
Astfel au fost sfîrşite cerurile şi pămîntul, şi toată oştirea lor.
Referinţe
2
În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfîrşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
Referinţe
3
Dumnezeu a binecuvîntat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise şi o făcuse.
Referinţe
4
Iată istoria cerurilor şi a pămîntului, cînd au fost făcute.
Referinţe
5
În ziua cînd a făcut Domnul Dumnezeu un pămînt şi ceruri, nu era încă pe pămînt nici un copăcel de cîmp şi nici o iarbă de pe cîmp nu încolţea încă: fiindcă Domnul Dumnezeu nu dăduse încă ploaie pe pămînt şi nu era nici un om ca să lucreze pămîntul.
Referinţe
6
Ci un abur se ridica de pe pămînt şi uda toată faţa pămîntului.
7
Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărîna pămîntului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.
Referinţe
8
Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit ; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
Referinţe
9
Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pămînt tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mîncare, şi pomul vieţii în mijlocul grădinii, şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.
Referinţe
10
Un rîu ieşea din Eden şi uda grădina; şi de acolo se împărţea şi se făcea patru braţe.
11
Numele celui dintîi este Pison; el înconjoară toată ţara Havila, unde se găseşte aur.
Referinţe
12
Aurul din ţara aceasta este bun; acolo se găseşte şi bedelion şi piatră de onix.
Referinţe
13
Numele rîului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată ţara Cuş.
14
Numele celui de al treilea este Hidechel (Adică: Tigru.): el curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea rîu este Eufratul.
Referinţe
15
Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o păzească.
Referinţe
16
Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: Poţi să mănînci după plăcere din orice pom din grădină;
17
dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănînci, căci în ziua în care vei mînca din el, vei muri negreşit."
Referinţe
18
Domnul Dumnezeu a zis: Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el."
Referinţe
19
Domnul Dumnezeu a făcut din pămînt toate fiarele cîmpului şi toate păsările cerului; şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela-i era numele.
Referinţe
20
Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor cîmpului; dar, pentru om, nu s-a găsit niciun ajutor, care să i se potrivească.
21
Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adînc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.
Referinţe
22
Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
Referinţe
23
Şi omul a zis: Iată în sfîrşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, (în evreieşte (işa) vine de la un cuvînt care înseamnă bărbat (iş).) pentru că a fost luată din om."
Referinţe
24
De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.
Referinţe
25
Omul şi nevasta lui erau amîndoi goi, şi nu le era ruşine.
Şarpele era mai şiret decît toate fiarele cîmpului pe care i le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: Să nu mîncaţi din toţi pomii din grădină?"
Referinţe
2
Femeia a răspuns şarpelui: Putem să mîncăm din rodul tuturor pomilor din grădină."
3
Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: Să nu mîncaţi din el, şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi."
Referinţe
4
Atunci şarpele a zis femeii: Hotărît, că nu veţi muri:
Referinţe
5
dar Dumnezeu ştie că, în ziua cînd veţi mînca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscînd binele şi răul".
Referinţe
6
Femeia a văzut că pomul era bun de mîncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, şi a mîncat; a dat şi bărbatului ei, care era lîngă ea, şi bărbatul a mîncat şi el.
Referinţe
7
Atunci li s-au deschis ochii la amîndoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri (Sau: cingători.) din ele.
Referinţe
8
Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei (Evreieşte: vîntul.): şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.
Referinţe
9
Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, şi i-a zis: Unde eşti?"
10
El a răspuns: Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentrucă eram gol, şi m-am ascuns."
Referinţe
11
Şi Domnul Dumnezeu a zis: Cine ţi-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mîncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănînci?"
12
Omul a răspuns: Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lîngă mine, ea mi-a dat din pom şi am mîncat."
Referinţe
13
Şi Domnul Dumnezeu a zis femeii: Ce ai făcut?" Femeia a răspuns: Şarpele mea amăgit, şi am mîncat din pom."
Referinţe
14
Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe cîmp; în toate zilele vieţii tale să te tîrăşti pe pîntece, şi să mănînci ţărînă.
Referinţe
15
Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămînţa ta şi sămînţa ei . Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcîiul."
Referinţe
16
Femeii i-a zis: Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţinea după bărbatul tău, iar el va stăpîni peste tine."
Referinţe
17
Omului i-a zis: Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale, şi ai mîncat din pomul despre care îţi poruncisem: Să nu mănînci deloc din el, blestemat este acum pămîntul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;
Referinţe
18
spini şi pălămidă să-ţi dea, şi să mănînci iarba de pe cîmp.
Referinţe
19
În sudoarea feţei tale să-ţi mănînci pîinea, pînă te vei întoarce în pămînt, căci din el ai fost luat; căci ţărînă eşti, şi în ţărînă te vei întoarce."
Referinţe
20
Adam a pus nevestei sale numele Eva (Adică: Viaţă.): căci ea a fost mama tuturor celor vii.
21
Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele, şi i-a îmbrăcat cu ele.
22
Domnul Dumnezeu a zis: Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscînd binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mîna, să ia şi din pomul vieţii, să mănînce din el, şi să trăiască în veci."
Referinţe
23
Deaceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pămîntul, din care fusese luat.
Referinţe
24
Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi,care să învîrtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii.

imi cer scuze ca postul e asa de lung, revin in alt post cu comentarii...






--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 19 May 2005, 01:32 PM
Mesaj #27


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



offtopic: demersul inceput de thunder este total impotriva artei de a conversa wink.gif , eu nicaieri nu am jignit, nu am atacat pe nimeni,nici o zeitate,nici un d-zeu, nu am luat la ''misto'' credinta nimanui..., dar faptul ca pun anumite intrebari la care unii nu au raspuns asta e problema lor...
referitor la acest topic: el se incadreaza exact in ''credinta'', deoarece raul este legat de credinta, BOR, si cea Catolica au studiat in amanunt problema raul, de unde vine, ce efecte are, samd, deci acest demers este perfect indreptatit...
daca unii dintre voi se considera jigniti de anumite idei este treaba lor, oare vrajotoarele arse pe rug nu s-au simtit ''jignite'' de ceea ce li se intampla...
cat despre demersul lui thunder:eu nu l-am atacat nicaieri pe acest user, nu ma obosesc sa caut posturile in care ridica osanele unui anumit ''invatator'' si nici felul in care il priveste, dar ma mira cum tocmai el care nu crede in d-zeul crestin sa ma atace... blink.gif



ontopic:daca veti avea rabdarea sa cititi geneza veti vedea ca d-zeu a creat TOTUL, asta incluzand si pe diavol, stiu ca pare greu de crezut dar asa e, pentru cei care totusi mai mentin o urma de indoiala in invit sa-si intrebe duhovnicul wink.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 19 May 2005, 01:42 PM
Mesaj #28


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



Cociuba, te voi ruga sa nu continui polemica cu thunder. Imi este dificil sa-i editez mesajul fara a sterge si mesajul tau de raspuns si tot asa... Lasa-l pe el sa creada ce doreste si ... move on. Nu vei iesi la capat prin certuri cu el, crede-ma tongue.gif

Dilema prezentata de tine este falsa: Dumnezeu a creat ingerii, printre care si ingerul care ulterior a ales sa se razvrateasca.
Raul teoretic exista inca de la inceputul lumii, Satan insa nu. Raul teoretic inseamna neascultarea morala de Dumnezeu (de legile fizicii asculti de la sine, este in sinea lucrurilor sa se supuna acestor legi nescrise; de cele morale insa trebuie un efort constient). Inca de la prima fiinta creata, raul teoretic exista.

Dar Dumnezeu NU l-a creat pe Diavol. "Diavol" inseamna "Acuzator", iar "Satana" inseamna "Impotrivitor".

Ingerul respectiv (Biblia nu-l numeste, nu-i da un nume specific, dar noi sa-i spunem Lucifer) nu era catusi de putin rau cand a fost creat de Dumnezeu. La fel si omul, nu era catusi de putin rau.

Dar aveau capacitatea de a alege raul moral, ca de-aia aveau liber arbitru. Numai ca prin aceasta alegere a lor si-au facut singuri... rau.

Deci a spune ca Dumnezeu l-a creat pe Diavol este gresit. Diavolul s-a creat pe sine - i.e. : a devenit singur un impotrivitor si un acuzator. Dumnezeu n-a avut nimic de-a face cu caderea acestuia.

Acest topic a fost editat de 1,618033: 19 May 2005, 01:44 PM


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 19 May 2005, 01:45 PM
Mesaj #29


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



multumesc pentru interventie 1,618033
am sa continui discutie pornind de la informatiile prezentate de tine, care dupa parerea mea se cam bat cap in cap smile.gif

QUOTE
Dumnezeu a creat ingerii, printre care si ingerul care ulterior a ales sa se razvrateasca.

sunt perfect de acord cu acest amanunt, intr-adevar d-zeu nu a creat raul direct, ci un inger care decazand a devenit raul..., bun dar mai intervine ceva : e d-zeu atoatestiutor? daca da ,era stiu dinainte ce va deveni acel inger!
deci 1,618033 iti astept parerea...

Acest topic a fost editat de cociuba: 19 May 2005, 01:46 PM


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 19 May 2005, 02:07 PM
Mesaj #30


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



...raportandu-ma la textul biblic (caci acuma sunt mii de pareri diferite cu privire la Dumnezeu), Dumnezeu nu este atotstiutor.

El poate sti orice doreste sa stie. Asta nu inseamna ca stie orice la orice moment - adica la modul absolut. Daca ar fi asa, ar insemna ca noi - precum si toate lucrurile din Univers - suntem predeterminati in cele mai mici amanunte.

Dumnezeu poate alege sa stie, si in acel moment El poate profeti clar si cele mai mici amanunte cu privire la viata cuiva. Dar sunt destule episoade in Biblie in care se arata ca Dumnezeu a anulat o anumita actiune la cererea sau rugamintea chiar a unui om! Nu stia el oare inainte de asta ca acel om ii va cere asa ceva? Pai evident ca nu, caci altfel la ce bun sa intreprinda actiunile pregatitoare (vezi fuga lui Lot intr-o cetate de langa Sodoma)?

Stia Dumnezeu cand l-a facut pe Lucifer ca acesta se va razvrati? Nu, pentru ca nu degeaba l-a inzestrat cu liber arbitru. Lucifer nu-i poate face nici un rau lui Dumnezeu (de fapt nimeni nu poate). Dar si-a facut rau siesi - si la multi altii.

Acest rau incearca Dumnezeu sa-l impiedice. Dar el face asta respectand liberul arbitru.

A, daca Dumnezeu doreste sa stie exact dinainte ce anume va face o persoana, banuiesc ca poate sti cu o precizie destul de mare. Iarasi, El poate profeti clar si ceea ce va face El insusi - si asta intr-un mod foarte exact. Si intotdeauna isi va implini scopurile - indiferent de ce fac ceilalti.

Cand Biblia spune ca Dumnezeu "stie toate", se refera la lucrurile prezente: spre deosebire de noi, el stie si ce facem fiecare cand plecam de la computer, si ce gandim si ce motivatii avem acum.

Cu privire la viitor insa, Dumnezeu nu stie toate. Asta nu inseamna ca ceva l-ar surprinde vreodata. Diferenta intre noi si El este imensa.

Caci daca ar fi altfel, ar insemna ca inca din secunda 1 a Creatiei Dumnezeu stia ca eu voi scrie acum aceste cuvinte. Adica miscarea degetelor mele pe tastatura ar fi fost intr-o stransa legatura cauzala cu primii atomi creati. Ceea ce este absurd.
Si asta ar insemna ca timpul sta de fapt pe loc, iar Dumnezeu il priveste de deasupra ca pe o tabla de sah. Si ca totul este de fapt impietrit in timp, ca o carte de benzi desenate. O poti parcurge de la un cap la altul, actiunea "sa curga", dar ea sa fie dinainte stabilita si in cele mai mici amanunte. Si impietrita pe pagina tiparita acolo.

Insusi faptul ca Dumnezeu trage la raspundere fiintele inzestrate cu liberul arbitru pentru faptele lor arata ca nu poate fi vorba de asa ceva. Desi pot spune ca Dumnezeu curge impreuna cu timpul (pentru el timpul nu trece), predestinarea absoluta nu isi gaseste loc in logica Dumnezeirii.*


*asta daca nu ne aflam, evident, in versiunea 7.3 a codului beta al Matricei... ohyeah.gif

Acest topic a fost editat de 1,618033: 19 May 2005, 02:09 PM


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 19 May 2005, 02:11 PM
Mesaj #31


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



offtopic:
1,618033 parca protestantii il considera pe d-zeu atoatestiutor si au notiune de predeterminare...


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 May 2005, 02:27 PM
Mesaj #32


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Cociuba,
Luther scrie:
QUOTE
“Vointa omului este ca saua de pe cal. Dacă Dumnezeu încalecă, omul voieste si făptuieste după cum vrea Dumnezeu…dar dacă încalecă diavolul, omul voieste si făptuieste după cum vrea diavolul. Calul nu are putere să-si aleagă călăretul…dar cei doi călăreti se luptă ca să ia în stăpânire animalul


Leonard Kappe, prieten cu Luther:
QUOTE
Trebuie să fii destul de sigur ca Dumnezeu a predestinat ceea ce s-a întâmplat si că nu este rezultatul propriilor tale actiuni si planuri


Nu exista o unitate de vederi in privinta liberului arbitru si al predestinarii...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 19 May 2005, 02:36 PM
Mesaj #33


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



abis, din citatele oferite de tine reiese ca indiferent care dintre cele 2 pozitii sunt luate in considerare (Luther,Kappe) omul nu are nici un drept, el este victima circumstantelor
QUOTE
Calul nu are putere să-si aleagă călăretul…

QUOTE
Dumnezeu a predestinat



--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 May 2005, 02:51 PM
Mesaj #34


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Cei doi pe care i-am citat sunt de parere ca exista predestinare (eu as deduce de aici ca Dumnezeu trebuie sa fie atotstiutor si in ceea ce priveste viitorul). Colegul nostru de forum (neo-protestant) este de alta parere. De asta am spus ca nu exista o unitate de pareri.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 19 May 2005, 02:59 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Cociuba,
Tu nu intrebi in stanga si dreapta aceleasi lucruri iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar dintr-o dorinta sincera de a cunoaste. Tu stii deja. rolleyes.gif Nu te intereseaza nici apropierea, nici dialogul, nici informarea. Fara suparare, cred ca cel mai bine ar fi sa iti faci intai oarecare cultura generala in domeniul spiritual si religios si apoi sa pui intrebari. Ceea ce faci nu-ti foloseste nici tie si nici celor al caror timp il irosesti. Ei depun un efort inutil, tu nu intelegi nimic. Ei iti explica logic si argumentat anumite lucruri iar tu la urmatoarea intrebare demonstrezi ca ori n-ai inteles, ori nu tii cont de ce ti s-a spus, ori nu-ti pasa. Apoi tot circul asta se reia.

abis
Cred ca atat Luther cat si Kappe gresesc prin faptul ca fac abstractie de liberul-arbitru al omului. Eu vad o clara unitate de vederi intre ei - in pasajele postate de tine, cel putin.
Mai aproape mi se pare a fi totusi Luther, cu exceptia ca, totusi, calul are puterea sa isi aleaga calaretul si in schimb n-are nici o sansa ca, odata ce a ales, sa scape necalarit. spoton.gif


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 03:44 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman