Retete Pentru Incepatori, si nu numai |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Pentru Incepatori, si nu numai |
11 Dec 2003, 12:57 AM
Mesaj
#36
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 6.255 Inscris: 3 October 03 Forumist Nr.: 899 |
Pai atunci sa-ti prezint o reteta de sandwitch pe care o stiu nu de la fiul ci de la filu. O asemanare de nume total intamplatoare Reteta este strict pentru studenti, in special cand se afla in mare criza financiara. Sandwitch-ul se numeste sandwitch royal cu paine. Cum se prepara un sandwitch cu paine: se ia o felie de paine si se introduce intre doua felii de paine. Cum se prepara un sandwitch royal cu paine: se ia un sandwitch cu paine si se introduce intre doua felii de paine. Acum ma gandeam la o extensie a retetei: sandwitch royal cu paine extra -------------------- Azi avem.
|
||
|
|||
11 Dec 2003, 04:41 PM
Mesaj
#37
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
pai fiule, poti sa faci cu incredere mazare, pilaf, ciorba, tocana de cartofi... ai o gramada de optiuni
mazare, repede si... bun: intr-o oala de 2-3 kile: calesti 2 cepe mijlocii, taiate marunt, cu carnea (poti face cu carne de porc, taiata bucati cat juma de palma, sau cu pulpe de pui), pana se face ceapa aurie; pui apa, cam cat sa acopere bucatile de carne, 1-2 cubulete de maggy sau knorr, pui 2 morcovi curatati si taiati in 2 sau 4 si lasi la fiert, pana intra usor furculita in carne. apoi pui deasupra doua conserve de mazare (conserva sau borcan de 800 grame), scurse de zeama lor, in prealabil. le lasi la fiert, pana se face si mazarea, pui doua lingurite de bulion, o legatura de marar tocat marunt, si gata. merge, sau e prea complicata ? |
|
|
11 Dec 2003, 04:57 PM
Mesaj
#38
|
|
Hypnotic Grup: Membri Mesaje: 1.145 Inscris: 21 November 03 Forumist Nr.: 1.263 |
Mai subtire cu acel cuburi magice ca dauneaza grav sanatatii!!!! Asta de la Han am aflat-o!!!
-------------------- When we are forgotten, we cease to exist.
|
|
|
Promo Contextual |
11 Dec 2003, 04:57 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
11 Dec 2003, 06:30 PM
Mesaj
#39
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
bai, ma lasi ?? iesi din casa, scoate capul pe geam, iei o gura de... asa zis aer, si te intoxici la fel de tare. asa ca... pana apare altceva, pune delikat in mancare.
|
|
|
11 Dec 2003, 08:25 PM
Mesaj
#40
|
|
Hypnotic Grup: Membri Mesaje: 1.145 Inscris: 21 November 03 Forumist Nr.: 1.263 |
pai... eu cam pun delikat in mancare Da' de la Han am citit ca acele substante dauneaza sanatatii asa ca las-o mai moale!!!
-------------------- When we are forgotten, we cease to exist.
|
|
|
11 Dec 2003, 08:39 PM
Mesaj
#41
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
no, hai ca vaz ca vorbesc degeaba. da, e daunator. ca fumatul, bautul, mancatul de margarina, de inghetata, de... asa ca eu mai bine zic, daca ti-e frica de ele, atunci nu mai manca. nu mai bea. nu mai respira. mori. nu vrei ? pai atunci las-o jos, si pune ce iti da gust la mancare, si gata... ce o tot dam din fanta'n sprite....
|
|
|
16 Sep 2007, 10:47 AM
Mesaj
#42
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
O reteta minunata pentru studenti sau pentru cine vrea sa pregateasca o masa festiva si nu are prea mult timp si prea multi bani. Nu se coace nu se fierbe si e delicioasa...
Prajitura cu crema de brinza 2 pachete de biscuiti petit beur sau fursecuri cu unt ca500g 2 cutii cu crema de brinza (nesarata). 500g 1/2 pachet unt, ca 100g Nuci prajite 250g 5 linguri de zahar 1 paharel de frisca (250g) 8g de gelatina topita rapid cu 1-2 linguri de apa clocotita. Coaja rasa de la o lamaie si vanilie Biscuitii se maruntesc cu mana intr-un castron si se framinta cu untul moale. 1/3 din aceasta compozitie se aseaza intr-o tava patrata sau rotunda (poate fi si o tava de unica folosinta) si se preseaza bine. Brinza se amesteca bine cu zaharul si coaja de lamaie. Gelatina se topeste pe foc mic cu 1 lingura de apa pina devine transparenta (atentie mare ca aici e tot secretul! Se ia de pe foc imediat ce devine transparenta ca altfel fiind cantitate mica se evapora). cind s-a racit putin se adauga in crema de brinza impreuna cu frisca batuta bine. Se amesteca usor si se toarna peste blatul de biscuiti cu unt. Deasupra se presara restul de biscuiti amestecati cu nucile prajute si maruntite. Se lasa la frigider peste noapte. Timp de preparare ca 20 min. Este un desert delicios si in forma rotunda, poate fi un tort delicios in ocazii speciale. Sper sa va prinda bine...Succes si pofta buna! -------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
25 Sep 2007, 12:17 PM
Mesaj
#43
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 922 Inscris: 18 August 05 Din: Bucureşti Forumist Nr.: 6.802 |
http://www.ginuca27.blogspot.com/ E nou, dar bun!
-------------------- Felix qui, quod amat, defendere fortiter audet - Ovidiu, Amores
|
|
|
25 Sep 2007, 07:16 PM
Mesaj
#44
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
In special pt. studenti, dar nu numai. La mese festive.
Oua umplute: Fierbi ouale cel putin un sfert de ora. Le tai in doua. Intr-un castron toci marunt piept de pui (unii prefera pate de ficat, cantitatea proportionala cu numarul de oua) si il amesteci cu galbenusele fierte, mustar, sare, muraturi taiate marunt. Umpli albusele cu pasta obtinuta si decorezi ouale cu frunze de patrunjel, gogosari fin taiati, eventual maioneza. De preferinta se aseaza ouala pe un platou decorat cu frunze de salata pe margine. Rosii/gogosari umpluti cu branza de vaci: Se goleste rosia de miez, pastrand intreaga suprafata legumei. Branza de vaci (de preferinta grasa, la pachet) se amesteca cu sare, ardei/gogosar tocat marunt, marar si un strop de ulei. Preferabil de masline. Optional, se adauga putina telemea grasa si moale, pt. a obtine o pasta cu care umpli rosiile/gogosarii, sau ardeii. -------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
25 Sep 2007, 09:18 PM
Mesaj
#45
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Prima reteta invatata de mine,asa la modul aplicat,in clasa aV a la ora de gospodarie...asta cu ardeii cu pasta de branza,atata ca noi puneam si ceapa,2 feluri de branza,unt ca sa se faca cremoasa,iar verdeturi dupa gust...acuma merg mai mult pe busuioc proaspat
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
16 Oct 2007, 04:41 PM
Mesaj
#46
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Tot la ora de gospodarie am invatat sa facem salata de fructe: tai in cubulete banane, felii de portocale, grep, mere, pere si le amesteci intr-un castron cu o lingura de rom/visinata. Unii prefera frisca deasupra. Eu una nu pun.
-------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
18 Nov 2009, 01:15 PM
Mesaj
#47
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Va mai dau o reteta desi bag seama ca pe-aici nu se omoara nimeni cu gatitul. Dar poate o folosi generatiilor viitoare, cine stie. Tot ce va zic este ca urmatoarea am incercat-o chiar asta-seara, doar ce am mancat, si este incredibil de buna mai ales pentru cat e de usoara. Aveti nevoie de doar 2 ingrediente mai exotice, care stiu ca le gasiti. Incercati-o, ca si un copil poate sa o faca, si va garantez ca nu mai mancati la restaurantul chinezesc. Pui Corean 4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. Am facut aseara reteta asta si pulpele de pui dezosate pe care le-am folosit au iesit de o fragezime greu de imaginat. Totusi gustul de usturoi copt nu mi-a placut. Data viitoare o sa marinez puiul cu usturoi si cand o sa fie sa-l pun la cuptor, o sa-l curat de usturoi. Multumesc de reteta! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
8 Jun 2010, 03:16 PM
Mesaj
#48
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Pliz, help!
Duminica, prin plimbarile mele, m-am procopsit cu un iepure de casa. Mi l-a taiat si jupuit o tanti draguta si mi l-a dat cu forta. Cica e tanar, fraged. Stie cineva o reteta necomplicata? Sa nu stau cu el 5 ore in cuptor? Cum se face baitzul acela pentru fragezire? Ce condimente se folosesc pentru carnea de iepure? Cu ce garnituri merge? Ce bauturi se potrivesc? -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
8 Jun 2010, 04:20 PM
Mesaj
#49
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
@ Charon: Carnea de iepure de casa nu se compara cu unul salbatic, de-aceea se si pun alte mirodenii.
Iepurele de casa se gateste la fel ca o gaina, un fel de papricas. (Daca i-ai pune mirodenii ca la cel salbatic i-ai strica gustul.) Eu pun la iepurele de casa pastârnac, ceapa, morcovi si telina (dar nu prea multa telina ca strica gustul) Si cartofi. (Cartofii se potrivesc foarte bine daca ai bagat prea multa sare, o sug) Ca adaos - salata de telina rosie. Un iepure de casa nu trebuie fragezit, asta se face cu cel de câmp. (Pentru ca cel salbatic alearga si are muschi, cel de casa nu are pe unde sa se plimbe) Baga-l în cuptor si sa vezi ce bun e. Succes ! Acest topic a fost editat de Cla: 8 Jun 2010, 04:22 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 20 April 2024 - 05:15 AM |