Retete Pentru Incepatori, si nu numai |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Pentru Incepatori, si nu numai |
10 May 2003, 07:18 PM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
O sa pun aici cateva retete usoare si bune (zic eu) pentru cei pe care ar vrea sa pregateasca ceva dar nu stiu de unde sa inceapa (cartile de bucate intimideaza cateodata).
Va rog sa contribuiti si voi cu favoritele voastre. PUI LA CUPTOR Se spala puiul bine si se usuca/sterge cu servete de hartie. Se sareaza si pipereaza in cavitate si pe-afara. Se unge tot puiul cu unt moale. Se ridica usor pielea de pe piept, cu grija sa nu se rupa, si se intinde cat mai bine pe toata suprafata pieptului cu 2 linguri de unt moale amestecat cu 1 lingura de rozmarin tocat marunt. In cavitatea puiului se pune o lamaie taiata in 4. Se leaga puiul cu sfoara de bucatarie (bumbac). Se da la cuptor la foc mare pentru primele 15-20 de minute, apoi se reduce focul la mediu. Este gata cand, intepat cu o furculita in pulpa, sucul este limpede si fara culoare. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
27 Jun 2003, 07:01 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Va mai dau o reteta desi bag seama ca pe-aici nu se omoara nimeni cu gatitul. Dar poate o folosi generatiilor viitoare, cine stie.
Tot ce va zic este ca urmatoarea am incercat-o chiar asta-seara, doar ce am mancat, si este incredibil de buna mai ales pentru cat e de usoara. Aveti nevoie de doar 2 ingrediente mai exotice, care stiu ca le gasiti. Incercati-o, ca si un copil poate sa o faca, si va garantez ca nu mai mancati la restaurantul chinezesc. Pui Corean 4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
18 Nov 2009, 01:15 PM
Mesaj
#3
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Va mai dau o reteta desi bag seama ca pe-aici nu se omoara nimeni cu gatitul. Dar poate o folosi generatiilor viitoare, cine stie. Tot ce va zic este ca urmatoarea am incercat-o chiar asta-seara, doar ce am mancat, si este incredibil de buna mai ales pentru cat e de usoara. Aveti nevoie de doar 2 ingrediente mai exotice, care stiu ca le gasiti. Incercati-o, ca si un copil poate sa o faca, si va garantez ca nu mai mancati la restaurantul chinezesc. Pui Corean 4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. Am facut aseara reteta asta si pulpele de pui dezosate pe care le-am folosit au iesit de o fragezime greu de imaginat. Totusi gustul de usturoi copt nu mi-a placut. Data viitoare o sa marinez puiul cu usturoi si cand o sa fie sa-l pun la cuptor, o sa-l curat de usturoi. Multumesc de reteta! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 3 May 2024 - 09:25 AM |