HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

7 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce E Cu Maneaua Asta...., Ce a tampit romānu'
Keffr3n
mesaj 8 Apr 2005, 06:54 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 29
Inscris: 22 March 05
Forumist Nr.: 5.975



Să zicem că eu nu sunt romān[..cāteodată visez la asta]. Ajung la Otopeni, iau un taxi, mă īndrept spre oraş. In taxi, aud o voce suavă, care-şi plānge amaru'. Aflu că e Guţa a'lu' Peşte. Si că interpretează o "manea". "Could you repeat that?". "Manea, manca-ţ-aş. Iz laic yor cauntri miuzic...". Acum explicaţi-mi şi mie ce e cu genu asta de muzică atāt de cunoscut, si de ce e atāt de hulit de unii si adulat de alţii... Sau mai bine zis, aştept parerea voastră. (De exemplu, sa-i ardem pe rug!, să le cumparăm CD-urile!, sa-i....! )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 9 Apr 2005, 06:17 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



Cei care prind posturile tv sarbesti stiu ca si sarbii au manelele lor . Au si posturi tv pe care se dau aproape exclusiv manele. Poate nici nu-i atat de rau la noi. Poate asta e doar inceputul jamie.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jkd
mesaj 9 Apr 2005, 02:30 PM
Mesaj #3


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 280
Inscris: 30 March 04
Forumist Nr.: 2.832



QUOTE
Sć zicem cć eu nu sunt romān[..cāteodatć visez la asta].

si eu ce concidentza!
deci...
maneaua, muzica furata de la greci turci sarbi sau bulgari...
versuri simple, majoritatea exprima realitati sociale...
visul romanului de a se imbogati peste noapte...
manelele au prins. la munte, la mare... in dunare in subsolul patriei...exprima mentalitetea mostra de balcanici.
am fost anul trecut in destule zone din tara si ...guta, copilul minue si altii au ajuns peste tot.
eu ascule orice de la "fur elize" pana la "ce perversa e lumea si rea" (btw piesa asta a lui guta este un hit a ramas ani de zile si o sa mai fie...) spre deosebire de coco geambo si alte piese de mult apuse...
asta e. ele exista. si vor mai exista indiferent cat se vor opune unii ca pruteanu' sau alti ... asa zisi intelectuali...


--------------------
Timpu' trece greu, pe langa timp alerg. Nu mai am directie, important e ca mai merg.

Venereaza-i pe Buddha-si si pe zei, dar nu depinde de ei.
Miyamoto Musashi (1584-1645)
http://www.escape.uv.ro
my blog: www.mcgogoo.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Apr 2005, 02:30 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
rebel
mesaj 9 Apr 2005, 04:32 PM
Mesaj #4


Don Juan Cronicar
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.524
Inscris: 14 February 04
Din: Aproape īn aproape
Forumist Nr.: 2.225



Subiectul este deja discutat aici.


--------------------
Dragostea, precum un rāu, īşi va găsi un nou curs de fiecare dată cānd va īntālni īn cale un obstacol.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 9 Apr 2005, 05:24 PM
Mesaj #5


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



btw piesa asta a lui guta este un hit a ramas ani de zile si o sa mai fie...)
Pe meleaguri mioritice...... si n-o sa treaca granita.... in schimb coco jambon s-a cintat putin da in multe tari....o mica mare diferenta.... wink.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 9 Apr 2005, 06:49 PM
Mesaj #6


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



Nu sunt adeptul manelelor dar nici nu pot impune altora sa nu le asculte. Recunosc ca unele sunt la fel de patrunzatoare precum erau romantele candva. Au totusi ceva care par sa mearga la sufletul omului simplu, iar pentru asta nu stiu daca putem sa fim foarte drastici; gusturile nu se discuta! Dar cand aud manele de genul "Eu sunt mare mahar, am bani, am valoare, am femei si masini de lux..." adica "Dusmani-mi poata pica/ dar n-au valoarea mea/ Si toata viata lor/ nu calca-n urma mea!/ - imi piere cheful de manea. Recunosc ca linia melodica are ceva "valoare" dar mesajul e groaznic! (Ca sa nu mai spun de versurile fade!)


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 9 Apr 2005, 10:54 PM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Chiar aşa, de ce ascultă tinerii noştri cu atīta patimă şi voluptate manele? Pentru că suntem un popor, asemenea multor altora, īnzestrat cu un puternic sentiment al dragostei? Practicată (cu un potenţial ce nu-i de lepădat), dar şi invocată. De ce se omoară ei după aceste cīntece de pseudo-dragoste, de origine orientală, cu melodie duioasă şi tărăgănată, după cum le descriu dicţionarele? De ce au īnlocuit europenii noştri tineri folclorul romānesc, atīt de divers pentru a satisface toate gusturile, cu melodiile acestea slujite de texte de-o imbecilitate perfectă? Suntem noi un popor care şi-a descoperit acum, īn post-tranziţie, originile orientale?
Īn căutarea unui răspuns, se naşte o primă īntrebare. Manelele nu sunt numai duioase şi tărăgănate, ele au devenit, īntre timp, şi prilej unor lamentări comode, ca să nu spun leneş al exhihării unor trăiri intens-caricatural aproape de limita leşinului. Adeseori, şi morţii, căci se ştie, īn manele se moare şi īnvie frecvent din dragoste. Şi se dansează. Focos. Din buric şi şolduri. Indiferent de sex. Un act mimat īn extazul muzicii.
Au, aşadar, tinerii noştri motive să topească după muzica aceasta produsă de băieţi minune, fermecători şi īncīntători, şi al asemenea adjective devenite (re)nume? Ce-i mīnă pe ei spre această adoraţie total definitivă şi necondiţionată?
Credem că, īn primul rīnd, incultura. Nu numai muzicală. Venind īn oraşe, īn anii industrializării forţate, īn special spre periferii scăldate de-o grea tristeţe, părinţii tinerilor de astăzi, un fel de ţărani transhumanţi īntre anotimpurile vieţii, calificaţi la locurile silniciei, au pierdut ce aveau bun de acasă, cīştigīnd şi transmiţīnd copiilor tot ce-i mai rău de la noul lor mediu de viaţă. Textele manelelor le vin acum tuturor ca o mănuşă. Expresiile licenţioase, debitate la uşa cīrciumii, asezonate măiestrit pe muzică, au devenit mai săţioase. Īţi lasă gura apă, nu alta. Noroc că cinzeaca-i pe-aproape.
Ar mai fi apoi sărăcia. Blocurile tip, existenţa īn mīzga ghetoului, cartierele acaparatoare cu toate promiscuităţile lor, duminicile la papuci şi capot la o tablă sau o sămīnţă, chefurile fără perdele, berea vrac īn sticle de plastic, rimează perfect cu orizontul īngust al manelei, cu răspunsul ei iute la dorinţele fierbinţi şi imediate. Tinerii celebrează valorile supreme ale acestei lumi: amorul liber, şmecheria profitoare, generozitatea unsuroasă, norocul chior, blestemul jucăuş, trădarea repetată, īnjurătura porcoasă.
Şi, īn fine, să numim şi un al treilea posibil motiv al iubirii leşinate pentru manele: disperarea. Poate că tīnărul se agaţă de manea ca să uite. Să iasă din (i)realitatea imediată. Poate īi sunt necesare amăgirile ei colorate. Un fel de film indian pentru alpiniştii posturilor cotidiene. Acadeaua īnfometaţilor de real. Maneaua e, poate, singura lor certitudine.
Să fie vorba despre, "crize vechi īn haine noi" aşa cum, cu mulţi ani īn urmă, Mircea Vulcănescu, un martir al intelectualităţii romāne, scria despre "tīnăra generaţie"? Cine să răspundă la această īntrebare, cīnd societatea romānească, bună de invocat pentru despovărărea conştiinţei, are alte treburi şi interese? Īntotdeauna presante. Şi capitale. Cīnd să mai aibă timp şi pentru tineri. Aşa īncīt, firesc, te īntrebi: este tineretul romān al secolului XXI acultural sau, mai degrabă, este īmpins, prin ignorare, īn zona fără orizont a ignoranţei?

Liviu Capsa-Luceafarul iulie 2004


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 11 Apr 2005, 05:47 AM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



Liviu Capsa , asta de s-a chinuit sa scrie articolul, mai bine bea o bere sa se relaxeze ca prea e crispat . Trataeaza subiectul superficial si obtuz, si face niste metafore mai ceva ca un manelist de mana a doua :" Acadeaua īnfometaţilor de real" rofl.gif , "film indian pentru alpiniştii posturilor cotidiene" jamie.gif ," existenţa īn mīzga ghetoului" devil.gif , "exhihării unor trăiri intens-caricatural aproape de limita leşinului" hh.gif
Mai bine ascult o manea de prost gust dar vesela decat sa citesc ce debiteaza un mediocru , ca ma intristez , nu de alta ohyeah.gif


Acest topic a fost editat de toxic: 11 Apr 2005, 05:51 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 11 Apr 2005, 05:57 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



QUOTE (OMU'BUN @ 9 Apr 2005, 08:49 PM)
Au totusi ceva care par sa mearga la sufletul omului simplu, iar pentru asta nu stiu daca putem sa fim foarte drastici; gusturile nu se discuta!


Correct ! Nu trebuie sa fii nici sarac , nici din ghetouri , nici ratat , nici imbecil sau handicapat ca sa iti placa muzica asta .
E atat de simplu si clar . Linie melodica placuta, vesela , pe care se poate dansa si mesaj direct si care atinge majoritatea oamenilor .
Nu fac pledoaria manelelor , ci incerc sa explic fenomenul . Cine se mira de ce nu asculta toata lumea Mozart , are o problema de perceptie a lumii inconjuratoare .

Acest topic a fost editat de toxic: 11 Apr 2005, 05:59 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 11 Apr 2005, 08:30 AM
Mesaj #10


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (toxic @ 11 Apr 2005, 06:57 AM)



Correct ! Nu trebuie sa fii nici sarac , nici din ghetouri , nici ratat , nici imbecil sau handicapat ca sa iti placa muzica asta .

Doar sarac cu duhul. spoton.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 11 Apr 2005, 09:12 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



Daca eu umblu cu pantalonii rupti, lumea zice ca sunt un jegos. Daca aceeasi pantaloni ar fi purtati de, sa zicem, Botezatu, s-ar naste o noua moda. Exact la fel se intampla si cu manelele. Daca ar fi cantate de Horia Moculescu sau Pruteanu, atunci precis ar fi vorba de cultura laugh.gif


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 11 Apr 2005, 10:28 AM
Mesaj #12


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Nu e adevarat. In cazul manelelor e vorba de mai mult. Lasand la o parte privirea superficiala a lui Toxic asupra articolului de mai devreme, e un mare adevar acolo, pe care ea, de la distanta probabil a uitat cum e sa il percepi.
Asadar, nu cine canta sau asculta manelele sunt prima problema, ci contextul socio-cultural in care ele iau amploare. Pentru ca nu le canta si nu le asculta doar tiganii, cei de la care au pornit, ci si foarte multi romani. Iar daca incerci o caracterizare generala a acestora, vei vedea (cu mici exceptii) ca e vorba despre cei care nu au atins nici macar un nivel de subcultura, care traiesc intr-un mediu social submediocru, in ciuda unor aparente care te pot face sa crezi altceva. Da, unii dintre ei sunt bine imbracati, curati, au masini ultimul racnet (pe unele asta le impresioneaza la culme spoton.gif ) si alte dotari din astea. La fel cum sunt unii jegosi, care traiesc de azi pe maine, la limita societatii. Astea doua categorii au, insa, in comun doua lucruri: intelectul foarte redus si placerea de a asculta manele. Din pacate, RO de azi e locuita in proportie de 70 la suta, indraznesc sa spun (e un procent estimat de mine, nu e luat din vreun studiu, pur si simplu se vede cu ochiul liber daca traiesti aici si daca mai cobori printre muritorii de rand) de astea doua specimene.



--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 11 Apr 2005, 10:39 AM
Mesaj #13


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



QUOTE
Daca eu umblu cu pantalonii rupti, lumea zice ca sunt un jegos. Daca aceeasi pantaloni ar fi purtati de, sa zicem, Botezatu, s-ar naste o noua moda. Exact la fel se intampla si cu manelele. Daca ar fi cantate de Horia Moculescu sau Pruteanu, atunci precis ar fi vorba de cultura


Adica tu zici ca singurul impediment ca aceste"productii culturale" sa devina creatii artistice de valoare il reprezinta numele si personalitatea cantaretului!? rofl.gif
Sau tot ce e "la moda" are si valoare ?Oare?


Ca sa nu mai zic ca Horica Moculescu si Domnia sa Pruteanu nu mai lanseaza mode din anii '70 ,nici macar in materie de cultura muzicala! Ai ales prost exemplele.Cauta unii mai tineri! tongue.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 11 Apr 2005, 10:53 AM
Mesaj #14


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Fiti bucurosi ca nu canta un Boygroup, format din Brad Pitt, Keanu Reeves si David Beckham manele... tongue.gif rofl.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 11 Apr 2005, 11:11 AM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



QUOTE
Adica tu zici ca singurul impediment ca aceste"productii culturale" sa devina creatii artistice de valoare il reprezinta numele si personalitatea cantaretului!?

Aceste "productii culturale", cum le spui tu, tongue.gif nu sunt facute pentru a ajunge niste creatii artistice, asa cum se intampla foarte des in muzica. Din contra, sunt facute pentru ca ascultatorii sa se simta bine. Nu conteaza nivelul lor de inteligenta sau cultura. Important e ca se simt bine, la fel cum tu te simti bine cand asculti melodia ta preferata. Ce, conteaza daca e prima sau a doua in top sau cine o canta? Iti place tie si gata.

QUOTE
Sau tot ce e "la moda" are si valoare ?Oare?

Facand analogie cu moda, se pare ca multi judeca manelele dupa cei care le canta si le asculta.


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
denise
mesaj 11 Apr 2005, 11:24 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 09:30 AM)
QUOTE (11 Apr 2005 @  06:57 AM)



Correct ! Nu trebuie sa fii nici sarac , nici din ghetouri , nici ratat , nici imbecil sau handicapat ca sa iti placa muzica asta .

Doar sarac cu duhul. spoton.gif

Sau doar mai 'comod' intelectual. Manelele au, cum spuneau si altii, un mesaj simplu, sau mai bine zis simplist. Am avut cu cineva un dialog pe tema asta:

- manele reprezinta o muzica mai usor digerabila
- adica?
- adica se digera mai usor, nu necesita efort, e mai lejera
- aha, fie 'gata mestecata' fie 'a mai fost mancata o data' 6.gif

Serios vorbind - inteleg ca in anumite momente, de genul nunti, petreceri, 'la un pahar' etc. pot fi potrivite, sau daca e vorba de dansat. Inteleg ca fiecare e liber sa asculte ce vrea. Ce nu inteleg este de ce ma obliga pe mine sa ascult manele si mai ales de ce se tot incearca sa se demonstreze ca au valoare artistica? Poate au valoare comerciala, poate ca prind la un anumit segment social, e posibil ca si cei mai scortosi indivizi sa se fi zbantuit la un moment dat pe ritm de manea (de fapt, cum stiti, maneaua adevarata e altceva, dar asta e alt subiect), dar a include manele in categoria 'act cultural'... in fine.
Nu ma ingrijoreaza ca tinerii asculta manele- e varsta la care petrecerile constituie ocupatia de baza, iar in anumite medii manele = petrecere. In momentul in care vor auzi si altfel de muzica si cu siguranta cu varsta isi vor reorienta preferintele. Ma deranjeaza abundenta de manelisti la toate televiziunile (din fericire, parca mai rar in ultimul timp), prin toate publicatiile, de parca altceva nu s-ar mai canta pe la noi. Ma deranjeaza ca au statut de 'vedete', ca fac parte din "high-life", desi sunt plini de "agramaticalisme" ... De fapt mass-media isi are vina ei in propagarea acestei muzici, tot la ea se afla si solutia - daca televiziunile ar avea in vedere si altceva decat ratingul, ziarele si altceva decat tirajul, daca "asta se cere, asta dam" va inceta sa fie scuza universala dupa care se ascund producatorii (cati dintre ei or fi profesionisti adevarati?) situatia ar fi alta. Se poate da si "ce se cere" si se poate promova si altfel de muzica. Mie mi se pare ca asta se reuseste deja cu muzica de discoteca (vezi Impact, Class, din pacate si O-zone etc.) nu vad de ce nu ar merge si cu alte genuri, care chiar 'au valoare'. Important este sa existe mai multe posibilitati de alegere, promovarea sa fie adevarata, sa nu se urmareasca doar castigul imediat, ci si cel pe termen lung.

Acest topic a fost editat de denise: 11 Apr 2005, 11:42 AM


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 11 Apr 2005, 11:27 AM
Mesaj #17


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 12:11 PM)
Din contra, sunt facute pentru ca ascultatorii sa se simta bine.

Imi imaginez cine sunt cei care se simt bine ascultand creatii ca asta:

QUOTE
Pe toate fetele cand le-apuca damblaua
Seara de seara tre' sa le cauti cu salteaua
Daca nu-i faci fetei placerile o data si-nca-o data
Tipa dezbracata pleaca si te lasa balta.
Dupa 4 zile si 4 nopti sa te vad daca mai poti
Sa te iau, sa-ti dau in dormitor si-apoi sa te duc la doctor
Stai fata mea, nu te speria, hai vino incoa
Stiu ca si tie iti place si trec pe la spate
[...]
Fetele sunt hoate, se fac ca sunt suparate
Nu se multumesc o data, vor de 4 ori pe noapte
Sa curga apele dupa tine, sa-i dai cat mai tare
Sa te stranga intre picioare, frate, sa-i dai unde-o doare.
Vino-ncoa sa-ti dau la rame sa-ti treaca de foame
Sa te fac sa tragi, sa-ti scot figurile din gat
Daca nici de data asta nu te satura baiatul
Jur ca diseara iti dau 'a-ha' pana cand se rupe patul.


blink.gif

Arta, nu gluma... Asta da valoare!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 11 Apr 2005, 11:35 AM
Mesaj #18


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Tradu-o in engleza, baga un ritm de hip-hop si sa vezi ce ravagii faci pe piata mondiala... ohyeah.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iniya
mesaj 11 Apr 2005, 12:04 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.100
Inscris: 15 December 04
Din: Romania- Arad
Forumist Nr.: 5.203



manelele au priza pentru ca nu se recunoaste violenta in ea..aceeasi poveste si cu telenovelele..au prins..
..le poate canta oricine.. wink.gif ..trebuie sa le ascultam uneori fortat.. blink.gif asta e trist unsure.gif


--------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. [Samuel Beckett]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 11 Apr 2005, 12:13 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



abis, Gica Pestrescu canta "Da-i spritzu' pan' la ziua, gal gal gal, gal gal gal...". Il acuzam ca indeamna la alcoolism? rolleyes.gif
Fiecare gen de muzica are extreme, dar a spune ca manelele, sau orice alt gen de muzica reprezinta o incultura, este, in opinia mea, o prejudecata.


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 11 Apr 2005, 12:16 PM
Mesaj #21


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Daca este o prejudecata, atunci ce reprezinta manelele? O forma de cultura cumva?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 11 Apr 2005, 12:18 PM
Mesaj #22


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Pai de ce e prejudecata? Textele sunt cretine, linia melodica e de bocet, cantaretii imbecili... Ok, merge una sau doua la un chef, intamplator, nu la alegerea mea laugh.gif , da' la a treia iti vine sa te sinucizi. In plus, nu inteleg de ce trebuie, la orice ora, sa urle cate o manea fie de afara din masina unuia, fie de la un alt apartament, iar eu sa fiu nevoita sa le suport. Asta e comportamentul de mahala al celor veniti de la Cuca Macaii in orase.

Si asa fac si in strainatate, de ii exaspereaza pe autohtoni. Nu romanii sunt cei care au un soc cultural cand merg in Occident, ci saracii autohtoni sufera un soc, cand ii vad pe ai nostri ca se stabilesc acolo cu tot cu proastele obiceiuri.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 11 Apr 2005, 12:49 PM
Mesaj #23


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 01:18 PM)

Asta e comportamentul de mahala al celor veniti de la Cuca Macaii in orase.


Nu pot fi de acord cu afirmatia citata.

Din cate stiu eu... mahalaua e 'nascuta' la oras, ca un cartier marginas tongue.gif .
Cei de la Cuca Macaii n-au prea auzit de manele, ca la Cuca Macaii nu e nici teve ca nu-i curent.

Cu partea deranjanta sunt de acord smile.gif .
Dar fenomenul e general. Nu avem legi care sa ne protejeze de poluatorii fonic ( tongue.gif ), sau daca avem, nu are cine sa le puna in aplicare. Noroc cu aia care au 'inventat' termopanele ohyeah.gif .


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 11 Apr 2005, 12:49 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



QUOTE (abis)
Daca este o prejudecata, atunci ce reprezinta manelele? O forma de cultura cumva?

De ce trebuie sa fim extremisti? De ce trebuie sa vedem totul prin prisma culturii si a inculturii? De ce nu le putem vedea ca pe un gen oarecare de muzica?

QUOTE (nefertiti)
Textele sunt cretine, linia melodica e de bocet, cantaretii imbecili...

...parerea ta tongue.gif


QUOTE (nefertiti)
In plus, nu inteleg de ce trebuie, la orice ora, sa urle cate o manea fie de afara din masina unuia, fie de la un alt apartament, iar eu sa fiu nevoita sa le suport.

Aaaaa, asta e altceva! Astia te enerveaza chiar daca iti pun melodia ta preferata. sad.gif


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 11 Apr 2005, 12:54 PM
Mesaj #25


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 01:49 PM)

Astia te enerveaza chiar daca iti pun melodia ta preferata. sad.gif


Corect dom'le, corect! asta voiam sa zic si eu si-am ajuns la termopane tongue.gif .


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 11 Apr 2005, 12:55 PM
Mesaj #26


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Nushi @ 11 Apr 2005, 01:49 PM)
QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 01:18 PM)

Asta e comportamentul de mahala al celor veniti de la Cuca Macaii in orase.


Nu pot fi de acord cu afirmatia citata.

Din cate stiu eu... mahalaua e 'nascuta' la oras, ca un cartier marginas tongue.gif .
Cei de la Cuca Macaii n-au prea auzit de manele, ca la Cuca Macaii nu e nici teve ca nu-i curent.

Cu partea deranjanta sunt de acord smile.gif .
Dar fenomenul e general. Nu avem legi care sa ne protejeze de poluatorii fonic ( tongue.gif ), sau daca avem, nu are cine sa le puna in aplicare. Noroc cu aia care au 'inventat' termopanele ohyeah.gif .

Am zis comportament de mahala, adica unul caracteristic mahalalei. Adica, altfel spus, aia de vin de la Cuca Macaii se comporta la fel cu aia din mahalalele de la marginea oraselor tongue.gif laugh.gif .

Cat despre legi, le avem, da' nu e cine sa le aplice, ca militistii asculta si ei o manea prin statie, ca altfel se plictiseste la munca.

Concluzia mea: suntem un popor de cretini si pot sa treaca 'jdemii de generatii, ca tot nu o sa ne civilizam. spoton.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 11 Apr 2005, 01:01 PM
Mesaj #27


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 01:55 PM)

Concluzia mea: suntem un popor de cretini si pot sa treaca 'jdemii de generatii, ca tot nu o sa ne civilizam.  spoton.gif


Hei! Putin optimizm nu strica wink.gif .

Mah, ca popor avem multe 'bube', dar avem si calitati din alea bune tongue.gif . Suntem prietenosi maaaaaai, prietenosi rau. ceea ce nu pot spune despre occidentali, care este unsure.gif .

Asa ca, vorba lu' planorista, mai bine cultura cu manele in urechi decat cultura cu seringa'n vena de la paispe ani ca la occidentali (vezi germania, spania samd).

Acest topic a fost editat de Nushi: 11 Apr 2005, 01:02 PM


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 11 Apr 2005, 01:07 PM
Mesaj #28


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Mah, basmele astea cu nu stiu ce calitati are romanu' io nu mai inghit, ca de zeci de ani le aud si mi s-au oprit in gat.

Cat despre seringa-n vena, fa o plimbare prin mahalalili noastre si vezi ce fac aia de asculta manele.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 11 Apr 2005, 01:11 PM
Mesaj #29


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (abis @ 11 Apr 2005, 12:27 PM)
QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 12:11 PM)
Din contra, sunt facute pentru ca ascultatorii sa se simta bine.

Imi imaginez cine sunt cei care se simt bine ascultand creatii ca asta:
...
Arta, nu gluma... Asta da valoare!

Cat despre versuri asa 'dragalase' ce sa zic...

Gasesti mesaje asemanatoare si in alte genuri de muzica. Sa va amintesc de mafia cu vestita melodie s**i p*** si cu c*** si cu g***?

Sa va amintesc de dragutza care se 'arde in flacari'? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Dar de 'amor amor amooooooor, la tine-n dormitooooor'? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ca sa nu mai zic de Maria Ciobanu care are niste cantece tare deocheate in spectacole.

Cred ca ce ne deranjeaza pe unii la manelele astea e vocea nu tocmai romaneasca a interperetului.

Vulgaritatea si exhibitionismul n-au placut niciodata celor cu simturi fine mad.gif .


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 11 Apr 2005, 01:18 PM
Mesaj #30


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 02:07 PM)
Mah, basmele astea cu nu stiu ce calitati are romanu' io nu mai inghit, ca de zeci de ani le aud si mi s-au oprit in gat. 


Mah... tu nu esti romanca? Eu sunt romanca si mi-e drag asa, stiu ca romanii sunt departe la capitolul civilizatie, dar sunt convinsa ca peste patru generatii o sa se observe o mica schimbare laugh.gif laugh.gif laugh.gif .


QUOTE

Cat despre seringa-n vena, fa o plimbare prin mahalalili noastre si vezi ce fac aia de asculta manele.


Asta nu mai stiam... sad.gif .


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 11 Apr 2005, 01:21 PM
Mesaj #31


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Ba da, sunt romanca, dar uneori mi-e rusine de asta hh.gif . Si iti spun sigur ca nici peste zece generatii nu se va schimba mare lucru, pentru ca vad cum evolueaza generatiile minune din ultimii ani.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 11 Apr 2005, 02:35 PM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



QUOTE (nefertiti)
Ba da, sunt romanca, dar uneori mi-e rusine de asta  . Si iti spun sigur ca nici peste zece generatii nu se va schimba mare lucru, pentru ca vad cum evolueaza generatiile minune din ultimii ani.

Risc sa fiu luat in suturi pentru offtopic, dar raman prost daca nu-i fac morala lu' Nefertiti tongue.gif
Deci...Nefertiti draga, a-ti fi rusine ca esti romanca, inseamna sa-ti renegi originea, deci si existenta. E la fel cum ti-ai renega parintii. O cura de 1-2 ani de zile in strainatate, te-ar vindeca si de cea mai mare ura fata de tara asta. Pacat ca gandesti asa. E o tara frumoasa. Ca e plina de imbecili, asta e, trebuie sa inveti sa-i ignori...

QUOTE (nefertiti)
Cat despre seringa-n vena, fa o plimbare prin mahalalili noastre si vezi ce fac aia de asculta manele.

Scorul e mare, in favoarea occidentului. Poate sa ti-o spuna oricine traieste acolo.


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 11 Apr 2005, 02:42 PM
Mesaj #33


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 01:49 PM)
De ce nu le putem vedea ca pe un gen oarecare de muzica?

Pai am zis eu ca nu e muzica? E muzica, dar o muzica infecta. Care nu face altceva decat sa imbacseasca creierul alora care-o asculta cu porcarii. Parerea mea!
QUOTE (Nushi)
Gasesti mesaje asemanatoare si in alte genuri de muzica. Sa va amintesc de mafia cu vestita melodie s**i p*** si cu c*** si cu g***?

Ai dreptate: gasesti stupizenii si in alte genuri muzicale, insa parca nu atatea cate gasesti la manelisti.
QUOTE
Ca sa nu mai zic de Maria Ciobanu care are niste cantece tare deocheate in spectacole.

Eu am auzit ca Irina Loghin avea, nu Maria Ciobanu. Dar poate gresesc...
QUOTE
Mah, ca popor avem multe 'bube', dar avem si calitati din alea bune

Parerea mea (off-topic, dar scurt): ca popor nu avem nici o "buba" si nici o calitate. Absolut niciuna. Suntem la fel ca oricare alta natie de pe planeta asta, nici mai buni, nici mai rai.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 11 Apr 2005, 02:49 PM
Mesaj #34


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE
Risc sa fiu luat in suturi pentru offtopic, dar raman prost daca nu-i fac morala lu' Nefertiti
Deci...Nefertiti draga, a-ti fi rusine ca esti romanca, inseamna sa-ti renegi originea, deci si existenta. E la fel cum ti-ai renega parintii. O cura de 1-2 ani de zile in strainatate, te-ar vindeca si de cea mai mare ura fata de tara asta. Pacat ca gandesti asa. E o tara frumoasa. Ca e plina de imbecili, asta e, trebuie sa inveti sa-i ignori...



Nu esti primul care imi face morala pe tema asta. Dar nu sunt de acord cu renegat originea, existenta etc. etc. Nu au legatura una cu alta, decat in plan filosofic, daca vrei, iar daca vorbim de chestii practice mi se rupe de filosofie, scuza-mi expresia biggrin.gif . Daca ma auzeai acum cativa ani buni, vreo 8-10, eram inca oarecum optimista in privinta acestei natii, inca mai credeam ca e posibil sa se schimbe ceva. Dar, atata timp cat vad ca nu mergem decat in jos, nu mai pot sa cred asta. Pana nu incep sa vad o cat de mica demonstratie in sensul asta, nu mai cred nimic. Da, e o tara frumoasa, pcata ca e locuita de romani. Si sa stii ca nu sunt printre cei care considera ca e mai bine si mai frumos, sublim chiar, in Occident. Nu, nici macar n-am plecat cand am avut ocazia, acu' cativa ani. Dar incep sa ma satur.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 11 Apr 2005, 03:18 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



QUOTE (nefertiti)
Daca ma auzeai acum cativa ani buni, vreo 8-10, eram inca oarecum optimista in privinta acestei natii, inca mai credeam ca e posibil sa se schimbe ceva. Dar, atata timp cat vad ca nu mergem decat in jos, nu mai pot sa cred asta. Pana nu incep sa vad o cat de mica demonstratie in sensul asta, nu mai cred nimic.

Nefertiti draga, pune-ti mai multe sperante in tine insuti si nu astepta prea multe de la societate... Daca e sa iei societatea la bani marunti, nu cred ca vei gasi una perfecta.


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:04 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman