HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Emigrare In Anglia
isa
mesaj 24 Feb 2005, 06:42 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 24 February 05
Din: Johannesburg, Africa de Sud
Forumist Nr.: 5.782



Buna la toata lumea...din Anglia sau de pe alte meleaguri Europene. Eu locuiesc de 13 ani in Johannesburg, Africa de Sud si am intentia ca anul acesta sa emigrez in Anglia ca sa fiu mai aproape de casa si de mama mea de care trebuie sa am grija (ca nu vrea sa se mute in alta tara unsure.gif ). Defapt preferinta mea si a sotului (care e sirb) e Australia insa e si mai departe de casa decit Africa de Sud. Motivul emigrarii nu e numai apropierea de meleagurile natale ci si situatia de aici care se deterioreaza foarte rapid din cauza guvernului "negru" care face tot posibilul sa ne faca viata mizerabila sau sa ne alunge. Din pacate natura e superba si abundanta, e cum ai trai in parc, te scoala ciripitul de pasari (citeodata intrerupt de conversatile galagioase ale negrilor mad.gif ), lumea e foarte ospitaliera, toti cu zimbetul pe buze ...si cu cutitul in mina ascuns la spate. Vremea e extraordinara pentru ca sintem la 1800 m altitudine, vara e max. 30 grade C iar iarna min. 3 grade C - max. 18 grade C iar standardul de viata e foarte ieftin si aproape toata lumea are servitori ohyeah.gif (nu eu). Din pacate asta e tot ce pot sa spun ca e bun aici. As vrea sa emigrez in Anglia (ca cetatean Sud African nu Roman...intelegeti motivul) cu profesia de Senior Java Developer (programator de calculatoare). Un coleg de-al meu a plecat in Anglia acum o luna si mi-a spus ca a gasit un loc de munca platit cu 16000 pounds sterling pe luna ohmy.gif . As dori niste sfaturi in privinta locurilor de munca in IT (Information Technology) si a platilor, cum sint chiriile de exemplu in Londra sau in Canary Warf (cheiurile vechi) pentru un apartament cu 2 camere, cum e vremea, daca avem biserica noastra, cum sint preturile lucrurilor in general (masini, mincare - cind gatesti acasa, imbracaminte, mobila), cit ar dura sa obtii rezidenta cind ai contract, daca ai medical aid cind lucrezi cu contract (sotul meu are astma), cum sint relatiile cu colegii la lucru, te platesc overtime? Cum sint englezii in general fata de emigranti. Stiu ca am intrebat cam mult insa as aprecia daca cineva ma va putea ajuta cu informatii ca sa pot face o decizie daca Anglia e tara unde pot sa ma stabilesc ca nu vreu sa ma mut ca tiganul cu cortul. Apropo exista preferinte de virsta cind te angajezi - mai tinar sau mai in virsta.
La revedere si pe curind thumb_yello.gif .


--------------------
In life are no mistakes, only choices.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 24 Feb 2005, 07:00 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



goie dag smile.gif

informatiile mele sunt cam outdated in ce priveste UK, ca-s deja 4 ani de cind vroiam sa ma mut acolo.

16 000 pounds/luna... i don't think so. alea-s scoruri ce le ia un agency pentru un freelancer. dar si pentru aia e cam mult. 100 GBP/ora ia un consultant de la McKinsey sau IBM, dar ca employee...
suma aia e nerealista ca simplu contractor si absolut nerealista ca angajat.
baga un ochi pe jobserve.co.uk si vezi care-s ratele orare acolo pt. un skill comparabil.

QUOTE

Cum sint englezii in general fata de emigranti.

London e OK din punctul asta de vedere. stay away from orase ca Leeds, Derby, Blackburn, Bolton etc. n-am trait acolo dar asta mi s-a spus mie.
dar daca zici ca esti din ZA presupun ca-s mai prietenosi.

in London totul e exorbitant de scump, sau mai bine zis, era acu 4 ani. pe un apartament de 2 camere in St. Johns Wood (Westminster) vroiau 200GBP/sapt. ohmy.gif
din cite stiu, de regula nu se plateste overtime, dar probabil depinde si de job respectiv negociere. ca peste tot, e bine sa ai sub 40 de ani cind te angajezi.
masinile si carburantii sunt iarasi foarte scumpi. in principiu, pregateste-te pentru un price shock. valabil pt. London si AFAIK Manchester, Edinburgh si Glasgow.


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 24 Feb 2005, 10:12 PM
Mesaj #3


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



isa draga, in primul rand bine-ai venit la Han! In al doilea, stai binisor si cugeta cam cum stau lucrurile la modul real... Vezi ca cel care ti-a dat informatia... 16,000 ori a vrut sa spuna pe an, ori a pus un zero in plus!!!
Sunt in Londra de 5 ani si cred ca sunt in masura sa cunosc multe dintre informatiile pe care tu le cauti. S-o luam pe rand: Vreti sa veniti aici? Cu statutul de cetateni sud-africani sunt convins ca aveti sanse mari in ceea ce va propuneti. Cu cel de roman, e de groaza in ultimul timp: romanii si bulgarii se pare ca au ajuns sa fie cei mai vanati si mai marginalizati dintre toate natiile care traiesc pe aceste meleaguri si te asigur ca sunt exagerat de multe!
Eu nu stau foarte departe de Canary Warf, si pe mine ma trezesc pasarelile in diminetile de vara, nici pe aici nu avem o clima cu extreme exagerate, doar ploaia si vantul uneori devin cam agasante... Cat platesc eu? Pai, dupa atatia ani cred ca am dreptul sa fiu un privilegiat... locuiesc singur intr-o camera de 4/4, dar intr-o casa in care impartim gradina, baile si bucataria. Casa este £750/luna, iar mie imi revine putin peste suta. Evident la care se adauga toate bill-urile. Pentru zona de care zici, stiu ca sunt destul de scumpe, dar poti cauta pe internet tot ce ai nevoie. (O sa-ti caut cateva link-uri!)
Biserica avem si eu sunt foarte multumit de ea. In fiecare duminica se umple pana la refuz, desi nu toti cei care vin la biserica au neaparat si scopul de a se ruga. Unii dau un anunt, altii cauta pe cineva, sau doar intreaba de chirie sau locuri de munca.
Preturile? Pai ce sa-ti spun? Mie nu-mi par exagerate daca le raportam la nivelul de trai de aici. In plus, exista locuri amenajate in care poti face cumparaturi cam cu aceeasi bani pe care-i cheltuiesti si intr-o piata din Romania, ba chiar mai bine. Spre exemplu, poti cu £1 (adica putin peste 50.000 lei) sa-ti cumperi o sacosa de mere pe alese (aprox. 3kg), sau o lada de banane, sau o lada de mandarine, sau o lada de pere!... Iar £1 nu e cine stie ce daca tu castigi aprox. £10/ora (mai mult sau mai putin, depinde de norocul fiecaruia).
Masinile, pe mine m-au uimit. Chiar zilele trecute am facut o comparatie intre preturile din Germania, Olanda si UK, si am constatat ca piata de aici este de departe cea mai ieftina dintre ele. Marea mea durere este ca au volanul pe partea dreapta, iar ca sa intervii cu modificari, desi e posibil, nu prea e indicat (ma refer la ideea de a mai trimite in tara din cand in cand cate o masina). Eu ma un van VW- TRANSPORTER, pentru serviciu, iar anul trecut mi-am mai luat un PASSAT prin internet, cu numai £425 de care pot sa spun ca m-am cam indragostit. Mai greu e cu asigurarile (cu permisul romanesc e durere, nu alta!!!) dar iarasi spun ca depinde si de cat castigi si ce economii iti propui sa faci.
Pentru rezidenta iarasi am sa-ti dau un link, dar se pare ca nu mai e valabil intrucat se pun bazele unei noi legi in aceasta privinta, cand vor fi afectate toate categoriile de emigranti. Iar asta foarte curand se pare.
Cu medicalul nu prea stiu exact cum stau lucrurile, dar daca te-au mirosit ca nu se pot bizui pe tine prea mult, te elimina extrem de... politicos.
Relatiile cu colegii sunt exact asa cum te astepti sa fie: daca esti o persoana agreabila pentru ei, esti acceptata cu placere, desi nimeni nu intra prea mult in sfera ta de intimitate. Daca insa li se pare ca urmaresti ceva ascuns, sau ca nu ai suficienta demnitate cand ii privesti in ochi, vei simti raceala colegiala in toata splendoarea ei.
Daca ti se cere sa ramai peste program, evident ca te vor si plati.
Nu stiu cati ani ai, dar imi imaginez ca ai putea totusi sa te adaptezi acestei lumi. Dintre cei pe care-i cunosc, in general cei sub 30 de ani prefera sa-si faca un rost pe-aici si nu doresc sa se mai intoarca in tara. Eu unul nu gasesc nimic pentru sufletul meu aici, si in afara de economia extrem de bine pusa la punct, nimic nu ma atrage; as pleca si maine!
Preferintele la angajare? DA! Recomandarile si referintele sunt cele mai bine primite, iar un CV bine pus la punct ar putea da roade in multe domenii. Varsta? Mai mult sau mai putin. Feminitatea, da, stiut fiind ca englezoaicele nu prea au pe vino'ncoa!... wink.gif
Iata si link-uri:
http://www.primelocation.com/uk-property-t...nary_wharf/E14/
http://www.net-lettings.co.uk/indexareav.a...EA=Canary_Wharf
...........................
http://www.ind.homeoffice.gov.uk/content/ind/en/home.html
http://www.romani.co.uk/jurnal.htm


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Feb 2005, 10:12 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
gazi
mesaj 2 Mar 2005, 10:06 AM
Mesaj #4


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 1 March 05
Forumist Nr.: 5.830



Salut OMU'BUN,

Am descoperit recent acest forum si am obs. ca esti o sursa veridica de informatii despre diverse aspecte privind Anglia. Rugamintea mea, daca nu iti rapesc prea mult timp, este, daca ai cunostinta, sa-mi spui despre vreo agentie de recrutare/plasare sau companie care sa fie dispusa sa-mi ofere un work-permit. Eu lucrez in IT..mai precis sunt programator, dar sunt dispus pentru orice fel de munca si pentru orice fel de job(cu mici exceptii).

O zi buna,

gazi


--------------------
"Un barbat trebuie sa faca ceea ce trebuie sa faca un barbat. O femeie trebuie sa faca ceea ce un barbat nu poate sa faca."

Rhonda Hansome
Go to the top of the page
 
+Quote Post
isa
mesaj 2 Mar 2005, 11:38 AM
Mesaj #5


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 24 February 05
Din: Johannesburg, Africa de Sud
Forumist Nr.: 5.782



Goeie môre Dead Cat. Hoe gaan dit?
And for the non afrikaans speakers - Multumes foarte mult pentru comentariile, sfaturile si linkurile trimise. Scuze pentru faptul ca au trecut citeva zile pina am raspuns sorry.gif (cind voi ati fost asa prompti) insa lucrez de la inceputul lui Ianuarie cite 12-13 ore pe zi si Simbata si Duminica din cauza deadline-ului (asa a in IT frusty.gif ). Singurul break pe care o sa-l am o sa fie saptamina viitoare cind ma operez si probabil ca o sa fiu vreo 2 saptamini off work.
In fine, ideea e ca din Julie o sa incep sa caut locuri de munca in Londra pentru ca in Mai o sa merg 2 saptamini in RO, dupa 13 ani, si 2 saptamini in Sirbia. Asa cum gazi pomeneste in mesajul lui ar fi bine daca cineva de pe forum lucreaza sau are cunostinte in IT firme (nu agentii de recrutare); daca nu atunci ne ramine sa gasim noi ceva. Agentii de recrutare am si eu aici insa cind iti gaseste de lucru au tendinta sa-ti negocieze un salariu mic, comparind cu cele din Anglia pentru ca aici ii compara cu Ranzii (moneta Sud Africana - 1GBP = 12R) si se pare ca faci o avere (care e aproape de adevar). O alta problema e ca o parte din banii cistigati acolo sint depozitati in contul de aici iar in cazul meu eu vreau sa plec definitiv si sa inchid toate conturile de banca de aici. In privinta agentiilor din Anglia nu este prea convenient pentru ca in principiu te cheama la interviu acolo iar pentru mine nu e chiar o destinatie aproape sad.gif Foarte putine agentii organizeaza teleconference sau interviu telefonic (intrucit cineva nu te recomanda personal).
In privinta condusului pe partea dreapta nu e o problema pentru ca noi conducem aici tot pe partea dreapta. Cit despre price shock aici ai culture shock care e si mai rau. Daca in Londra e scump presupun ca si salariul ar trebui sa fie in pas cu preturile. Asa cum stiu englezii pot cumpara masini din Belgia unde e mult mai ieftin. Apropo, cind va iesi noua lege de emigratie va rog sa-mi spune-ti la ce link s-o gasesc.
OMU'BUN (mersi de Welcome) ai dreptate, trebuie sa cugetez adinc ca sa pot lua o decizie insa nu am timp prea mult pentru ca am deja 37 de ani si intentia mea sa lucrez numai in cariera mea si nu in alte field-uri (luind in consideratie preferintele de angajare). Cred ca in situatia de fata oriunde as pleca nu poate sa-mi fie mai rau decit aici (in afara de RO si Sirbia, din cauza situatiei economice si excluzind Asia), insa nu-mi pot permite sa plec in graba.
In orice caz, atit pentru acum, ma intorc in "cusca" mea (cubicle-ul la lucru) si vreau sa spun ca-mi face placere sa vorbesc cu voi 5.gif

Acest topic a fost editat de isa: 2 Mar 2005, 11:39 AM


--------------------
In life are no mistakes, only choices.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 2 Mar 2005, 12:16 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



dankie, goed smile.gif
my afrikaans's sleg, my hollands(?) klein beter.

about London:
acu' 4 ani primisem oferte de 35-40K GBP/year la diverse "financial insitutes".
io-s sysadmin pt. UNIX (solaris).
acu vremurile-s ceva mai naspa, cum aflu de la diversi amici care acum sunt in UK. una din maximele mele e, chiria n-are voie sa depaseasca max 1/3 din venitul meu net. daca depaseste inseamna ca stau unde-i prea scump si trebuie sa ma mut. o chestie greu de indeplinit in London.

job fara interview oricum nu e probabil sa gasesti iar sa zbori pina acolo on own expense pentru o promisiune vaga, nu se prea merita.
IMHO, daca tot vrei sa pleci neaparat din ZA (si te-nteleg, cunos o fata ce s-a carat acu 5 ani din Pretoria in Israel(!!!) din cauza sigurantei personale. daca vrei UK atunci probabil va trebui sa mergi la risk, adica move first, get a job later, eventual stai ceva in afara sau unde-i mai ieftin (si implicit mai nasol, Dagenham anyone?) dar macar esti aproape pt. interviuri etc.

alternativ, daca-ti permite legea, te faci self employed.

nu stiu daca ai mai fost in UK, dar de un lucru trebuie sa tii cont: housing sucks.
pe mine ma omoara chestia cu 2 robinete pe chiuveta. hh.gif

stie careva cum e legea imigrarii pt. cei din dominion? unsure.gif

Acest topic a fost editat de dead-cat: 2 Mar 2005, 12:18 PM


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gazi
mesaj 2 Mar 2005, 12:32 PM
Mesaj #7


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 1 March 05
Forumist Nr.: 5.830



Salut dead-cat,

Stiu ca ai raspuns isei, ma bag si eu in discutie ca musca..... smile.gif Partea cu "move first, get a job later" este cam greu de indeplinit pentru cineva din Romania. Ideea mea(fie vorba intre noi ..este o idee proasta ..si cred, nerealista,dar nu exista alternative), ar fi sa gasesc o companie, agentie ceva care sa ma sponsorizeze pentru obtinerea unui work-permit. Stiu ca pe vremuri exista asa ceva ...parca era o asemenea entitate, sa nu-i zic altfel, care in schimbul platirii ulterioare a unui comision facea asemenea servicii. Conform legii in vigoare conjugat cu piata muncii, conjugat cu alti factori "perturbatori", sansele sa-ti gasesti un job in UK din Romania, sunt practic nule. Intrebarea mea era daca exista modalitati de a ocoli putin aceasta lege, in limitele legalitatii(sic), in asa fel incat sa fii legal deja pe teritoriul UK si sa ai dreptul sa-ti cauti un job.

Numa' bine,

gazi


--------------------
"Un barbat trebuie sa faca ceea ce trebuie sa faca un barbat. O femeie trebuie sa faca ceea ce un barbat nu poate sa faca."

Rhonda Hansome
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 2 Mar 2005, 12:40 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



QUOTE

(fie vorba intre noi ..este o idee proasta ..si cred, nerealista,dar nu exista alternative),

o cunostinta de-a mea s-a dus acu 2 luni la London, fara job aranjat, adica ca o floare. si-a gasit relativ repede ceva, dar ca contractor.
however, avea rezidenta in EU.

si io cind m-am mutat in Germania n-aveam nimic aranjat. dar pe vremea aia se gasea un job mai usor, deci nu-i comparabil.

daca n-ai cum sa gasesti de la distanta (si de ce s-ar complica cu tine cind sunt suficienti la fata locului ) trebuie sa mergi acolo, altfel de ce te-ar chema la interviu.

exceptie face daca stii ceva foarte special, ce putini de tot stiu. dar cazul asta se intilneste rar de tot.


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gazi
mesaj 2 Mar 2005, 04:11 PM
Mesaj #9


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 1 March 05
Forumist Nr.: 5.830



QUOTE (dead-cat @ 2 Mar 2005, 12:40 PM)
QUOTE

(fie vorba intre noi ..este o idee proasta ..si cred, nerealista,dar nu exista alternative),

o cunostinta de-a mea s-a dus acu 2 luni la London, fara job aranjat, adica ca o floare. si-a gasit relativ repede ceva, dar ca contractor.
however, avea rezidenta in EU.

si io cind m-am mutat in Germania n-aveam nimic aranjat. dar pe vremea aia se gasea un job mai usor, deci nu-i comparabil.

daca n-ai cum sa gasesti de la distanta (si de ce s-ar complica cu tine cind sunt suficienti la fata locului ) trebuie sa mergi acolo, altfel de ce te-ar chema la interviu.

exceptie face daca stii ceva foarte special, ce putini de tot stiu. dar cazul asta se intilneste rar de tot.

Dead-cat, din pacate nici una din situatiile descrise de tine nu ma fericesc. Am primit tot felul de oferte de job din UK, ca mi-am tot trimis CV-ul peste tot pe la tot felul de firme, agentii de recrutare, etc. Totul era bine si frumos pana cand venea vorba de wp ca imediat se lasa cu un "sori, kip'n taci". smile.gif Ehe, daca as fi fost in situatia amicului tau ..acum poate "admiram" si eu The Tower Bridge...ehe.


--------------------
"Un barbat trebuie sa faca ceea ce trebuie sa faca un barbat. O femeie trebuie sa faca ceea ce un barbat nu poate sa faca."

Rhonda Hansome
Go to the top of the page
 
+Quote Post
isa
mesaj 2 Apr 2005, 05:54 PM
Mesaj #10


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 24 February 05
Din: Johannesburg, Africa de Sud
Forumist Nr.: 5.782



Buna la toata lumea,

Nu am avut prilejul sa raspund pina acum pentru ca am avut o operatie insa acum sint dinnou "up and about" biggrin.gif . Dead-cat in privinta ceea ce spui tu cu venitul mai intii in Anglia si dupa aceea a cautarii de lucru de lucru nu prea ma inspira insa din Julie, anul acesta, o sa incep sa caut agentii pentru IT aici care plaseaza in Anglia cu contract. Pina in Julie nu pot pentru ca in Mai plec in concediu in Romania si Serbia si ma intorc numai la sfirsitul lui Junie. Chiar aseara a fost un reportaj la TV despre huligania si alchoolismul din Anglia sad.gif . Presupun ca n-ai nicaieri win-win situatie. Apropo de chestia cu 2 robinete eu am facut un "work around" si am cumparat un mixer asa am rezolvat problema wink.gif . M-am adaptat deja la multe lucruri englezesti pentru ca locuiesc de 12 ani in Africa de Sud si vreau nu vreau trebuie sa gasesc solutii.
Nu am inteles exact ultima intrebare pe care ai pus-o.

Ciao,
Isa.


--------------------
In life are no mistakes, only choices.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:52 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman