Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume |
24 Feb 2005, 05:29 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Salata de conopida
=gand= -1 conopida; -100 ml maioneza; -zeama de la 2 lamai; -5 lg ulei; -1 leg marar, sare, piper. -eventual usturoi Conopida se desface buchetele, se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Zeama de la lamai se freaca cu uleiul, sarea si piperul. Cand conopida e fiarta, se strecoara, se pune intr-o salatiera si se toarna sosul pregatit anterior si maioneza. Se presara marar verde, tocat. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Sep 2009, 01:38 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.928 Inscris: 4 December 06 Forumist Nr.: 9.039 |
SALATA DE ALGE MARINE
***INFO *** Algele se pot procura de la magazinele cu produse naturiste, plafar. Costa 3-4 lei pachetul, din care se prepara cam 4 portii. Recomandari: -imunitate -astenie -anemie -rahitism -insuficienta tiroidiana -dureri articulare -celulita -tulburari digestive -constipatie -tulburari de menopauza etc. Algele sunt folosite atat ca aliment, cat si in industria farmaceutica sau cosmetica Continut: -Minerale (24-25%) -Oligoelemente (iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fier, fosfor, sulf, zinc etc.) -Celuloza (6-12%) -Vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP etc.) -Acizi aminati , clorofila etc. Inainte de consum se pun la inmuiat in apa rece 45 min. pentru a asigura prospetimea. Apoi se pot consuma prajite, fierte, inabusite sau preparate la rece cu ceapa, ghimbir, usturoi, zahar, otet, sare, sos de soia, ulei de salata etc. Aja...acu' salata. Ingrediente: - 1 ardei mic ; - 1 ciuperca Champignon; - cateva fire de alge marine; - 1 ou fiert; - un fir marar; - zeama de lamaie dupa gust. Ardeiul si ciuperca se calesc in ulei, apoi se amesteca cu algele tocate(eu prefer sa fie bucati mari), oul fiert tocat, mararul si zeama de lamaie. Se poate adauga si peste, preparat in functie de gust(prajt, fiert, calit, din conserva etc.) |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 6 May 2024 - 09:12 PM |