Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume |
24 Feb 2005, 05:29 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Salata de conopida
=gand= -1 conopida; -100 ml maioneza; -zeama de la 2 lamai; -5 lg ulei; -1 leg marar, sare, piper. -eventual usturoi Conopida se desface buchetele, se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Zeama de la lamai se freaca cu uleiul, sarea si piperul. Cand conopida e fiarta, se strecoara, se pune intr-o salatiera si se toarna sosul pregatit anterior si maioneza. Se presara marar verde, tocat. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 06:36 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Orez cu fasole - stil cubanez (Congri)
Pentru fasole: 1 cana fasole uscata (rosie de preferat) 2 litri apa 1/2 ceapa mica (netocata) 1/2 de ardei verde (bucata intreaga) 2 catei de usturoi (intregi) 2 fire de coriandru verde (sau patrunjel daca nu e coriandru) 1/2 lingurita chimen pisat Pentru orez: 1 1/2 cani orez, spalat in cateva ape 2 cani cu ceapa tocata 3 linguri de ulei (de preferat de masline) 1/4 cana cu ardei verde sau gogosar, taiat cubulete mici 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita maghiran faramitat Pentru fasole: Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cat sa o acopere cu vreo 5 cm., pentru 4 ore sau peste noapte. Se scurge, se pune in 2 litri de apa cu restul ingredientelor si se aduce la fiert pe foc mare, apoi se micsoreaza focul la mediu. Se fierbe acoperit, amestecand din cand in cand, pana cand fasolea e fiarta (50 de minute). Se sareaza si se strecoara de zeama, care se pastreaza si ea. Se arunca ceapa, usturoiul, ardeiul si firele de coriandru. Pentru orez: 3-4 cani de zeama de la fasole se da in fiert intr-o cratita pe foc mediu. Se pune orezul si se da in fiert. Se reduce focul la mediu-mic, se acopera si se fierbe 20 de minute, pana cand aproape tot lichidul este absorbit. Se "desface" (dezlipeste) orezul cu o furculita. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare pe foc mediu-mare. Se pune ceapa, ardeiul, usturoiul, chimenul si maghiranul, se soteaza pana cand ceapa se aureste, cam 5 minute. Se adauga orezul si fasolea, se lasa sa se incalzeasca totul, inca 5 minute, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste cu orice friptura de porc sau pui. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 7 May 2024 - 01:32 AM |