Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat |
24 Feb 2005, 05:26 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Miel cu paste la cuptor
500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic (sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.) 6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt 2 linguri de ulei (de preferat de masline) sare si piper 1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru) 2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati 1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm parmezan ras Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 10:19 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pastrama de oaie
= Diana-Maria = Carnea trebuie sa fie de oaie sau de capra. Numai sa nu fie batrina, ca atunci devine cauciuc. Care parti din animalul cu pricina? Coastele si butul. Pisezi usturoi , cu cimbru , cu ardei iute, cu sare grunjoasa si piper si faci "masaj" la carnita, bine de tot. Apoi o lasi in frigider , pe raftul de sus, cel putin o saptamina.Nu te speria, nu-si schimba proprietatile organoleptice, trebuie doar sa intre bine aromele in ea. Nu te lua dupa cei care tin carnea de oaie in otet inainte de preparare, daca vrei o pastrama adevarata, de la mama ei din Dobrogea, fa cum ti-am zis eu. Pune-o pe gratar, la tigaie nu e asa de buna, pe carbuni muta nasul vecinilor si-i dace sa saliveze mai ceva decit catelul lui Pavlov ! Si sa nu comiti pacatul sa consumi aceasta minunatie fara un pahar de vin rosu, sec, de preferat un cabernet. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 May 2024 - 04:02 PM |