HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 05:26 AM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Miel cu paste la cuptor

500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic
(sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.)
6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt
2 linguri de ulei (de preferat de masline)
sare si piper
1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru)
2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati
1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm
parmezan ras

Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 09:03 PM
Mesaj #2


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



PAPOUTSAKIA - IMAN BALDI - Papucei din vinete
= Diana-Maria =

Se aleg vinete drepte, marisoare si se taie in doua pe lungime. Se arunca in apa cu sare care clocoteste si se lasa vreo 7-8 minute. Se scot si pun la scurs.
Avem nevoie de carne tocata, ideal ar fi de 1/3 oaie si 2/3 vitel, dar daca nu gasim oaie, merge si carne de purcel. Carnea tocata se pune intr-o tigaie incapatoare,4-5 linguri de ulei daca nu e carnea destul de grasa, cu 3 cepe medii taiate fin, piper, marar si patrunjel tocat ,cuisoare, 3-4 prafuri de scortisoara, piper negru proaspat macinat,sare, un praf de nucsoara,putina apa- cam o cescuta mai marisoara.
Se pune pe ragaz, la foc mijlociu spre vioi.
Se scoate pulpa vinetelor si se toaca, se adauga peste carnea din tigaie.
Din vinata trebuie sa ramina gaoacea, cu vreo 2 cm de miez pe ea.
Peste sosul de carnita se pune 1 lingura zdravana de pasta de rosii , dar numai cind e gata.
Se pun gaoacele de la vinete intr-o tava si se umplu cu sosul de carne, peste care se rade cascaval (optional).
Daca mai ramine sos de carne, acesta se aseaza in tava , pe linga <pantofiorii> de vinata si se completeaza cu apa si putin ulei, ca sa ajinga aproape de nivelul <pantofiorilor>, fara insa a-i inunda.
Se da la cuptor, la foc mediu spre vioi, vreo 30-40 dde minute maxim.
Pofta buna.
Asortati cu un vin nou, rose!


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Mistinguett   Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat   24 Feb 2005, 05:26 AM
Mistinguett   Chili con carne =Chatonel= Se marunteste o ceapa ...   24 Feb 2005, 07:01 AM
Mistinguett   Friptura de miel la cuptor = Oiski-Poiski = Deci...   20 Mar 2005, 08:35 PM
Mistinguett   Pastitsio - Macaroane cu carne si bechamel = Diana...   20 Mar 2005, 08:51 PM
Mistinguett   BIFTEKIA SKARAS - Biftec grecesc la gratar = Diana...   20 Mar 2005, 08:57 PM
Mistinguett   SOYTSOYKIA - Chiftele ca la Smyrna = Diana-Maria =...   20 Mar 2005, 09:00 PM
Mistinguett   PAPOUTSAKIA - IMAN BALDI - Papucei din vinete = Di...   20 Mar 2005, 09:03 PM
Mistinguett   EKSOHIKO - Placinta greceasca cu miel = Diana-Mari...   20 Mar 2005, 09:46 PM
Mistinguett   Friptura de iepure = Diana-Maria = Se ia spatele...   20 Mar 2005, 10:13 PM
Mistinguett   Pastrama de oaie = Diana-Maria = Carnea trebuie ...   20 Mar 2005, 10:19 PM
Kyklos   Tocana de mistret tanar Ingrediente 1,5 kg carne ...   26 Nov 2005, 10:07 PM
Kyklos   Iepure cu masline Ingrediente Un iepure. 4 lingu...   11 Dec 2005, 08:14 PM
Kyklos   Pizza berlineza Ingrediente 1 aluat fraged 4 li...   16 Dec 2005, 08:06 PM
Kyklos   Iepure cu ciuperci Ingrediente: 1 kg carne 200 g...   19 Dec 2005, 09:45 PM
Kyklos   Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure d...   19 Dec 2005, 09:49 PM
Kyklos   Rata salbatica fripta Ingrediente: o rata; pentr...   19 Dec 2005, 09:52 PM
Kyklos   Pizza Genoveza Ingrediente 500 gr faina 400 gr ...   8 Jan 2006, 07:55 PM
Kyklos   Pizza Florentina Ingrediente 500 ml lapte sare...   8 Jan 2006, 08:24 PM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 May 2024 - 05:38 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman