Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat |
24 Feb 2005, 05:26 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Miel cu paste la cuptor
500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic (sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.) 6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt 2 linguri de ulei (de preferat de masline) sare si piper 1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru) 2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati 1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm parmezan ras Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 09:03 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
PAPOUTSAKIA - IMAN BALDI - Papucei din vinete
= Diana-Maria = Se aleg vinete drepte, marisoare si se taie in doua pe lungime. Se arunca in apa cu sare care clocoteste si se lasa vreo 7-8 minute. Se scot si pun la scurs. Avem nevoie de carne tocata, ideal ar fi de 1/3 oaie si 2/3 vitel, dar daca nu gasim oaie, merge si carne de purcel. Carnea tocata se pune intr-o tigaie incapatoare,4-5 linguri de ulei daca nu e carnea destul de grasa, cu 3 cepe medii taiate fin, piper, marar si patrunjel tocat ,cuisoare, 3-4 prafuri de scortisoara, piper negru proaspat macinat,sare, un praf de nucsoara,putina apa- cam o cescuta mai marisoara. Se pune pe ragaz, la foc mijlociu spre vioi. Se scoate pulpa vinetelor si se toaca, se adauga peste carnea din tigaie. Din vinata trebuie sa ramina gaoacea, cu vreo 2 cm de miez pe ea. Peste sosul de carnita se pune 1 lingura zdravana de pasta de rosii , dar numai cind e gata. Se pun gaoacele de la vinete intr-o tava si se umplu cu sosul de carne, peste care se rade cascaval (optional). Daca mai ramine sos de carne, acesta se aseaza in tava , pe linga <pantofiorii> de vinata si se completeaza cu apa si putin ulei, ca sa ajinga aproape de nivelul <pantofiorilor>, fara insa a-i inunda. Se da la cuptor, la foc mediu spre vioi, vreo 30-40 dde minute maxim. Pofta buna. Asortati cu un vin nou, rose! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 May 2024 - 05:38 PM |