HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Criptozoologia, exista animale misterioase sau nu?
mothman
mesaj 11 Dec 2004, 06:47 PM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



Criptozoologia este stiinta, sau mai bine spus, pseudostiinta, ce se ocupa cu studiul animalelor neidentificate/misterioase, ce se presupune ca ar exista din cauza numeroaselor marturii si in jurul carora s-au creat adevarate legende. Termenul de criptozoologie a fost introodus/propus pentru prima data de zoologul Bernard Heuvelmans si vine din grecescul cryptos, ce inseamna ascuns. Printre cele mai cunoscute "cryptide", cum se numesc aceste fiinte, se numara urmatoarele :

Sasquatch
big Foot
Yeti
Loch Ness Monster
Jerset Devil
Mothman smile.gif
De Loy's Ape

Intrebarea ce ne sta pe buze cand vorbim despre astfel de animale este : Exista cu adevarat ele sau sunt rodul imaginatiei prea bogate de care dau dovada unii din semenii nostri?

Pana in momentul de fatza dovezi concrete nu prea exista, si daca exista unele sunt inca contestate. Exista in schimb nenumarate marturii. Dar ne putem oare increde in ele? S-au facut unele experimente - pe un esantion destul de restrans totusi - care au scos in evidenta faptul ca amintirile sufera distorsiuni majore odata cu trecerea timpului.

O dovada de necontestat pentru unii, si care vine sa sprijine existenta unor astfel de animale, este celebrul filmuletz a lui Roger Patterso, de 17 secunde, unde apare un soi de maimutza gigantica, de sex feminin, bipeda, ce traverseaza albia unui rau. Filmuletul dateaza din '67 iar de atunci se spune ca nimeni din cei ce l-au studiat n-a putut sa dovedeasca ca ar fi trucat. Aici gasiti cateva argumente ce sustin autenticitatea filmului http://www.bfro.net/gdb/show_FAQ.asp?id=751

Tot o dovada ce vine in sprijinul existentei unei primate gigantice, sau cel putin in favoare unui animal inca dedescoperit, sunt si cateva sunete inregistrate in muntii Sierra in urma unei expeditii. Sunete care deasemenea au fost studiate amanuntit de nenumarati specialisti si care au ramas un mister. http://www.bigfootsounds.com/ - Exista acolo o sectiune cu parerile specialistilor. Merita sa aruncati un ochi dupa ce downloadati un sample.

Fiind vorba de comercializarea a doua cd-uri cu aceste sunete, nu este oare foarte posibil sa fie o mare manarie la mijloc?

Cum vedeti lucrurile? Reprezinta astea dovezi, sau nu?

Cateva informatii interesante gasiti aici :

http://www.bfro.net/

Cica ar fi singurul site care probeaza cu argumenet stiintifice daca domnu seasquatch/yeti/big foot exista.

btw, imi cer scuze daca mai exista un subiect asemanator, din ce-am spicuit io p'aici n-am vazut asa ceva.







--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 01:49 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman