HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Turneul De Sah "Black & White" - editia I, Rezultate & Comentarii
Marcus
mesaj 10 Sep 2004, 11:24 AM
Mesaj #1


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Bine ati venit! Hanu Ancutei gazduieste prima editie a Turneului de Sah, turneu care poarta numele "Black & White". Doisprezece forumisti, oameni obisnuiti adunati din toate colturile Romaniei, s-au inscris cu mic, cu mare, la Turneul de Sah pentru a patrunde in tainele sportului mintii si a-si masura fortele.

In cadrul acestui topic vor fi trecute toate cele 50 de partide ale turneului "Black & White". Asteptam comentariile dumneavoastra asupra acestor partide.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 10 Sep 2004, 11:33 AM
Mesaj #2


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Regulamentul turneului:

Sumar:
1. Structura turneului si sistemul de joc.
2. Punctajul partidelor.
3. Timp limita.
4. Simbolurile si notarea mutarilor.
5. Criterii de departajare a concurentilor cu acelasi punctaj.
6. Valoarea comparata si relativa a pieselor.
7. Tragerile la sorti.
8. Premii.
9. Alte precizari.

1. Structura turneului si sistemul de joc.

Prima editie a turneului de sah "Black & White" cuprinde doua faze majore: faza grupelor (36 de partide) si faza eliminatorie (14 partide). In prima faza, cei 12 concurenti vor fi repartizati in trei grupe de cate patru, urmand sa joace fiecare cu fiecare, partide tur-retur (in tur cu piesele albe si in retur cu piesele negre). Promoveaza in sferturi primii doi clasati din fiecare grupa, la care se adauga cei mai buni doi concurenti de pe locurile trei (acestia sunt "invinsii norocosi"). Repartizarea concurentilor in grupe se face in functie de ordinea in care s-au inscris la turneu, astfel: primii patru inscrisi vor fi repartizati in Grupa A, urmatorii patru in Grupa B, iar ultimii patru in Grupa C.
Primul clasat din grupa A (1A) va juca in sferturi cu al doilea clasat din grupa B (2B), primul clasat din grupa B (1B) va juca in compania celui de-al doilea clasat din grupa C (2C), iar primul clasat din grupa C (1C) va juca cu al doilea clasat din grupa A (2A). Al patrulea sfert de finala va fi o disputa intre "invinsii norocosi" (I.N.).
Fazele eliminatorii se vor disputa in sistem tur-retur, cu exceptia finalei mici, respectiv a finalei mari (care se joaca intr-o singura mansa). Invinsii din semifinale vor disputa finala mica inaintea finalei mari.

2. Punctajul partidelor.

1 punct - pentru victorie
0,5 puncte - pentru remiza
0 puncte - pentru infrangere / abandon

3. Timp limita.

In faza grupelor, timpul limita pentru o partida este de 10 de minute pentru fiecare jucator (partida poate dura maxim 20 de minute).
In fazele eliminatorii, cu exceptia finalelor, timpul limita este de 13 minute pentru fiecare jucator (partida poate dura maxim 26 de minute).
In finala mica, timpul limita este de 16 minute de fiecare parte (partida poate dura maxim 32 de minute).
In finala mare, timpul limita este de 20 de minute pentru fiecare din cei doi finalisti. (finala poate dura maxim 40 de minute).

Din momentul publicarii acestui regulament, fiecare concurent are la dispozitie 15 zile pentru a juca cel putin o partida. In cazul in care un concurent depaseste aceasta perioada fara a juca vreo partida, el va fi contactat prin PM pentru a i se aminti de turneu. Din acest moment, el va avea la dispozitie inca 5 zile pentru a incepe partida, in caz contrar urmand sa fie eliminat automat din concurs. In situatii speciale, timpul limita pentru inceperea partidei poate fi prelungit. Va rugam, pentru bunul mers al turneului, nu exagerati amanarea unei partide!
De asemenea, dupa fiecare partida disputata in cadrul turneului "Black & White", concurentii au la dispozitie alte 14 zile pentru a incepe o noua partida. Daca acest lucru nu se intampla, ei vor fi contactati prin PM pentru a li se aminti de turneu, din acest moment avand la dispozitie maxim 7 zile pentru a incepe partida. In situatii speciale, suntem dispusi sa mai amanam cateva zile o partida.

4. Simbolurile si notarea mutarilor.

Dama = D; Turn = T; Cal = C; Nebun = N; In cazul pionului, se noteaza doar campul pe care s-a mutat.
Doua puncte ( : ) sau ( x ) pentru captura.
Plus ( + ) pentru sah.
Doua plusuri ( ++ ) pentru sah dublu sau sah mat.
In cazul transformarii pionului, la sfarsitul mutarii se trece si simbolul figurii ce a luat locul pionului. Exemplu de transformare a pionului in dama: e2-e1D.
Doua zerouri legate printr-o liniuta ( 0 - 0 ) pentru rocada mica.
Trei zerouri legate prin liniute ( 0 - 0 - 0 ) pentru rocada mare.
In cazul "en passant", se noteaza simbolul ( ep ) la sfarsitul mutarii. Exemplu: fxe3ep.

Semne conventionale cu care se exprima prescurtat o apreciere a unei mutari:
( ! ) arata ca mutarea executata este buna
( !! ) arata o mutare foarte buna
( !? ) mutare interesanta avand o anumita valoare
( ?! ) mutare indoielnica
( ? ) mutare slaba
( ?? ) greseala grava, care poate schimba complet caracterul disputei

5. Criterii de departajare a concurentilor cu acelasi punctaj.

5.1. Egalitate intre doi concurenti.
In cazul in care doi concurenti sunt la egalitate, se vor aplica criteriile de departajare, in ordinea care urmeaza:
Primul caz:
1. Rezultatul direct (valabil numai in faza grupelor).
Daca "X" l-a invins pe "Y" in ambele partide directe, atunci "X" este mai bine clasat decat "Y", chiar daca au acelasi punctaj in grupa din care fac parte.
Al doilea caz:
1. Cea mai rapida victorie.
Daca "X" l-a invins pe "Y" in tur si "Y" l-a invins pe "X" in retur, are castig de cauza concurentul care si-a invins adversarul in mai putine mutari. In cazul in care unul din concurenti a pierdut la timp, dar a castigat cealalta partida incadrandu-se in timpul limita, atunci are castig de cauza indiferent de numarul de mutari si este mai bine clasat decat adversarul sau.
2. Avantajul material.
Daca se intampla ca adversarii sa-si dea mat unul altuia in acelasi numar de mutari, se ia in considerare avantajul material de la finalul partidei al celor doi invinsi. Astfel, daca "X" are avantaj material mai bun decat "Y", atunci Y are castig de cauza (pentru ca X a avut piese mai valoroase pe tabla cand a fost invins).
Avantajul material se reflecta prin valoarea pieselor, conform punctului 6, "Valoarea comparata si relativa a pieselor".
3. Partida de baraj.
Daca nici unul dintre adversari nu are avantaj material, atunci se va juca o partida de baraj. Daca aceasta se va incheia cu o remiza, atunci castigatorul se va stabili in urma "tragerii la sorti".
Al treilea caz:
1. Numarul de mutari:
Daca jucatorii "X" si "Y" au remizat atat in partida tur, cat si in partida retur, se trece la urmatorul criteriu de departajare, dupa cum urmeaza: Daca jucatorul "X", atunci cand a avut piesele albe (adica avantajul primei mutari) a remizat mai rapid (in mai putine mutari) decat atunci cand a avut piesele negre, atunci are castig de cauza, devansandu-l pe concurentul "Y" in clasamentul general.
In cazul in care concurentul "X" a remizat incadrandu-se in timp atunci cand jucat cu piesele albe, iar in partida retur "s-a inteles" cu concurentul cu care are acelasi punctaj sa remizeze fara sa inceapa partida, atunci este mai slab clasat decat adversarul sau.
2. Avantajul material.
In cazul in care cei doi adversari au remizat in ambele partide prin acelasi numar de mutari, se calculeaza avantajul material (reflectat prin punctajul fiecarei piese) ramas pe tabla la finalul partidei al lui "X", respectiv "Y", pe ansamblul ambelor partide incheiate cu remiza (tur-retur). Daca "X" are avantaj material mai bun decat "Y", atunci "Y" este mai bine clasat decat "X" in grupa din care fac parte (pentru ca "X" a avut piese mai valoroase pe tabla cand a facut remiza).
3. Partida de baraj.
Daca nici unul din cei doi adversari nu a avut avantaj material, atunci se va juca o partida de baraj. In ultima instanta, daca partida de baraj se soldeaza cu o alta remiza, castigatorul va fi desemnat in urma tragerii la sorti.
Al patrulea caz:
In cazul in care concurentii din finala mica / mare au remizat, are castig de cauza jucatorul cu deficit material (punctaj mai mic al pieselor). Daca nici unul dintre finalisti nu are avantaj material, se va recurge direct la "tragerea la sorti" pentru stabilirea invingatorului.

5.2. Egalitate intre trei concurenti.
Daca trei concurenti din aceeasi grupa au acelasi punctaj, se vor aplica criteriile de departajare, dupa cum urmeaza:
1. Rezultatele directe.
2. Matul mai rapid (din mai putine mutari).
3. Tragerea la sorti.

5.3. Egalitate intre patru concurenti.
Cea mai nefericita posibilitate este aceea ca toti cei patru concurenti sa incheie aceeasi grupa cu acelasi punctaj (cate 3 puncte fiecare).
In acest caz, se vor aplica urmatoarele criterii de departajare:
1. Rezultatele directe.
2. Matul mai rapid (in mai putine mutari).
3. Tragerea la sorti.

5.4. Situatii speciale.
Tragerea la sorti va stabili castigatorul in oricare din urmatoarele cazuri:
1. Daca jucatorul "X" a abandonat in partida tur, iar "Y" a abandonat in retur, fara sa se execute nici o mutare (fara sa inceapa partida).
2. Daca jucatorii "X" si "Y" s-au inteles intre ei sa remizeze ambele partide, fara a incepe vreo partida.

6. Valoarea comparata si relativa a pieselor:

1. Dama = 10 puncte
2. Turnul = 5 puncte
3. Cal / Nebun = 3 puncte
4. Pion = 1 punct

Avantajul material la un moment dat, util in cazul criteriilor de departajare, se poate preciza calculand punctajul cumulat al pieselor unui jucator ramase pe tabla de joc. Evolutia partidei este insa cea care stabileste valoarea reala a acestora. Cu cat o piesa controleaza mai multe campuri, cu atat este mai mare forta si implicit valoarea ei. De exemplu, in anumite conjuncturi, un nebun poate deveni un simplu figurant, mai slab chiar decat un pion.

7. Tragerile la sorti.

Uneori, pe parcursul turneului, pot interveni "tragerile la sorti". In acest sens, vom aplica un sistem inedit de "tragere la sorti", dupa cum urmeaza: unul din concurenti imi va trimite un PM, continand unul din cifrele 0 sau 1. Adversarul sau va incerca sa ghiceasca cifra corecta, trimitand un mesaj in acest sens aici.Daca va ghici cifra, atunci va avea castig de cauza in situatia care a necesitat "tragerea la sorti".

8. Premii

Locul I - o tabla de sah, cu piese incluse.
Locul II - doua carti de sah.
Locul III - o carte de sah.

9. Alte precizari.

Jucatorul a carui infrangere este iminenta are optiunea de a se recunoaste invins si de a ceda partida, fara a se mai efectua ultimele mutari elementare care conduc la scopul final (sah mat). Atentie! Se va consemna numarul de mutari efectuate pana in momentul in care unul din jucatori a abandonat, acest lucru intervenind in cazul criteriilor de departajare in caz de egalitate! De exemplu, daca jucatorul "X" abandoneaza partida (se recunoaste infrant in tur) dupa 10 mutari, iar in retur isi invinge adversarul "Y" in 11 mutari, cel care va avea castig de cauza la criteriile de departajare este "Y"!

Remiza poate fi consemnata prin intelegerea jucatorilor care, din diferite motive, prefera aceasta solutie in locul unei lupte. Atentie! Se va consemna numarul de mutari efectuate pana in momentul in care cei doi adversari au hotarat de comun acord sa remizeze, acest lucru intervenind in cazul criteriilor de departajare in caz de egalitate!

Atunci cand, intr-o partida de sah, de la ultima capturare a unei piese s-au efectuat 50 de mutari de o parte si de alta, se va considera automat remiza.

Toate partidele se vor juca interactiv, pe un site specializat pentru sah. Jucatorii se vor pronunta aici in privinta site-ului in cadrul caruia doresc sa dispute partida, si vor stabili de comun acord care va fi acest site (daca jucatorii nu ajung la nici un consens, se poate ajunge la "tragerea la sorti").

Este recomandat (desi nu obligatoriu) sa fie prezent cel putin un martor la fiecare partida, insarcinat cu supravegherea partidei si notarea tuturor mutarilor, pe care ulterior le va transcrie in acest topic.
Este obligatoriu ca, in cazul in care la partida nu asista nici un martor, jucatorii sa noteze toate mutarile si sa le transcrie in topicul curent.
De asemenea, este obligatoriu ca jucatorii sa anunte public aici locul de desfasurare a partidei si ora la care au stabilit de comun acord sa joace, inainte ca partida sa inceapa.

Daca, in toiul partidei, aceasta este intrerupta din orice motiv, adversarii vor relua partida alta data, facand exact aceleasi mutari pe care le-au facut pana in momentul in care partida a fost intrerupta. De aceea, este recomandat ca jucatorii (sau martorii) sa noteze fiecare mutare in timp real, altfel partida poate fi reluata de la inceput.

Jucatorii vor stabili de comun acord cine va juca in tur cu piesele albe si cine cu piesele negre. Daca nu pot ajunge la un consens, va fi necesara "tragerea la sorti".

Concurentii care nu respecta acest regulament vor fi eliminati din concurs, iar adversarii cu care ar fi trebuit sa joace vor primi punctajul maxim al partidei.

Este posibil ca regulamentul de fata sa nu acopere toate posibilitatile de joc din cadrul turneului. Orice speculatie a regulamentului care are ca scop lipsa de fair-play si dezechilibrarea comunitatii implicate in turneu va fi sanctionata! Va multumim pentru intelegere.

Speram ca aceasta prima editie a Turneului de Sah sa fie atat pe gustul concurentilor, cat si pe cel al publicului spectator. Fie ca partidele sa ofere atat spectacol, cat si suspans! Succes concurentilor! thumb_yello.gif

Nota:
In acest topic vor fi notate doar partidele si aprecierile la adresa acestora. Pentru orice alt tip de comentarii, va invit sa discutati aici.

Acest topic a fost editat de Marcus: 11 Sep 2004, 09:53 AM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 10 Sep 2004, 11:37 AM
Mesaj #3


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Tabloul meciurilor:

Faza grupelor:

Grupa A

Yronick
Catalin
Tudy
Petru

Yronick vs Catalin
Catalin vs Yronick
Tudy vs Petru
Petru vs Tudy
Yronick vs Tudy
Tudy vs Yronick
Catalin vs Petru
Petru vs Catalin
Yronick vs Petru
Petru vs Yronick
Catalin vs Tudy
Tudy vs Catalin

Grupa B

Olaf
ypsilonalpha
Shoocky
gio19ro

Olaf vs ypsilonalpha
ypsilonalpha vs Olaf
Shoocky vs gio19ro
gio19ro vs Shoocky
Olaf vs Shoocky
Shoocky vs Olaf
ypsilonalpha vs gio19ro
gio19ro vs ypsilonalpha
Olaf vs gio19ro
gio19ro vs Olaf
ypsilonalpha vs Shoocky
Shoocky vs ypsilonalpha

Grupa C

skysurfer
toxic
ciuboda
flu

skysurfer vs toxic
toxic vs skysurfer
ciuboda vs flu
flu vs ciuboda
skysurfer vs ciuboda
ciuboda vs skysurfer
toxic vs flu
flu vs toxic
skysurfer vs flu
flu vs skysurfer
toxic vs ciuboda
ciuboda vs toxic

Sferturi de finala:

A1 vs B2
B2 vs A1

B1 vs C2
C2 vs B1

C1 vs A2
A2 vs C1

I.N.1 vs I.N.2
I.N.2 vs I.N.1

Semifinale:
A1/B2 vs B1/C2
B1/C2 vs A1/B2

C1/A2 vs I.N.1/I.N.2
I.N.1/I.N.2 vs C1/A2

Finala mica:

Invinsul A1/B2/B1/C2 vs Invinsul C1/A2/I.N.1/I.N.2

Finala mare:

Invingatorul A1/B2/B1/C2 vs Invingatorul C1/A2/I.N.1/I.N.2

Acest topic a fost editat de Marcus: 10 Sep 2004, 03:56 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 10 Sep 2004, 11:37 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Marcus
mesaj 11 Sep 2004, 07:36 PM
Mesaj #4


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Grupa A

Catalin vs Yronick 1 - 0

1. e4; e5
2. Cf3; d6
3. d4; Cc6
4. d:e5; d:e5
5. D:d8+; R:d8
6. Nb5; a6
7. N:c6 (!); b:c6
8. C:e5; Re7 (?)
9. C:c6+; Re8
10. 0-0; Cf6
11. Cc3; Nc5
12. h3; h5
13. Nf4; Nb7
14. e5; Cd5 (?)
15. C:d5; N:c6
16. C:c7+ (!); Re7
17. C:a8; N:a8
18. Tad1; Td8
19. T:d8; R:d8
20. Td1+; Rc7 (?)
21. e6+ (!!); Rc6
22. e:f7; Rb5
23. Nd6 (!); N:d6
24. T:d6; g5
25. f7-f8D; g4
26. Dc8; g:h3
27. g:h3; a5
28. b3; a4
29. Dc4+; Ra5
30. D:a4++

Prima partida a Turneului de Sah "Black & White" s-a incheiat cu victoria lui Catalin, care conduce acum in clasamentul Grupei A cu un punct. smile.gif


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 11 Sep 2004, 07:39 PM
Mesaj #5


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Grupa A

Yronick vs Catalin 0 - 1

1. d3; Cf6
2. e4; Cc6
3. Cc3; g6
4. h4; Ng7
5. Th3; e5
6. Df3; d6
7. Ne3 (?) ; N:h3
8. g:h3; 0-0
9. a4; Ch5
10. Ne2; D:h4
11. Dg2; Cf4
12. Cf3 (??) ; C:g2+
13. Rf1; De7
14. R:g2; Cd4
15. N:d4; e:d4
16. C:d4; N:d4
17. Cb5; N:b2
18. Tb1; Ng7
19. d4; D:e4+
20. Nf3; D:c2
21. Te1; D:a4
22. C:c7; Tac8
23. Cd5; D:d4
24. h4; Tc2
25. Te2; T:e2
26. N:e2; D:d5+
27. Nf3; Dd2
28. N:b7; Nd4
29. h5; D:f2+
30. Rh3; Ne5
31. Rg4; Df4+
32. Rh3; Dg3++

Catalin incepe in forta aceasta prima editie a Turneului de Sah, castigand si returul in fata lui Yronick. Astfel, se instaleaza in fruntea clasamentului Grupei A cu 2 puncte.
Succes si lui Yronick in urmatoarele partide! spoton.gif

Acest topic a fost editat de Marcus: 12 Sep 2004, 03:10 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 13 Sep 2004, 07:49 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Iata cele doua partide intre mine si ypsilonalpha:

Partida 1: Olaf vs Ypsilonalpha

[Event "uChess rated"]
[Site "www.uchess.com"]
[Date "2004.9.13"]
[Round "?"]
[White "Olaf"]
[Black "ypsilonalpha"]
[Result "0-1"]

1. e2-e4 e7-e5
2. d2-d3 Ng8-f6
3. Nb1-c3 Bf8-b4
4. Bc1-g5 h7-h6
5. Bg5-e3 d7-d5
6. Qd1-f3 d5-d4
7. Be3-d2 d4xc3
8. b2xc3 Bb4-d6
9. Ra1-b1 O-O
10. c3-c4 Qd8-d7
11. h2-h3 Qd7-a4
12. Rb1-b2 Bd6-a3
13. Rb2-b3 Nb8-c6
14. h3-h4 Nc6-d4
15. Qf3-e3 Nd4xc2
16. Ke1-e2 Nc2xe3
17. f2xe3 Bc8-g4
18. Ke2-e1 c7-c5
19. Rb3xb7 Qa4-d1
20. Ke1-f2 Qd1xd2
21. Kf2-g3 Qd2xe3
22. Ng1-f3 Bg4xf3
23. Kg3-h2 Nf6-g4
24. Kh2-h3 Bf3-e2
25. g2-g3 Be2xf1
26. Rh1xf1 h6-h5
27. Rb7-b3 Qe3-e2
28. Rf1-f5 Qe2-h2 ++

0-1


Partida 2: Ypsilonalpha vs Olaf

[Event "uChess rated"]
[Site "www.uchess.com"]
[Date "2004.9.13"]
[Round "?"]
[White "ypsilonalpha"]
[Black "Olaf"]
[Result "1-0"]

1. e2-e4 c7-c6
2. d2-d4 Qd8-b6
3. Ng1-f3 Ng8-f6
4. e4-e5 Nf6-e4
5. Bf1-d3 c6-c5
6. Bd3xe4 d7-d6
7. e5xd6 e7xd6
8. d4xc5 d6xc5
9. O-O g7-g5
10. Rf1-e1 g5-g4
11. Be4-c6++

1-0

Scuze, Marcus, luasem desfasurarea jocului direct de pe site. A fost mat, in ambele cazuri.
Nu mai stiu pe parcursul jocului care au fost mutarile cu sah.

Acest topic a fost editat de Olaf: 13 Sep 2004, 08:35 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 13 Sep 2004, 08:17 PM
Mesaj #7


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



@Olaf: am rugamintea sa respecti notatiile conform regulamentului pentru usurarea vizualizarii partidei. De exemplu, eu nu stiu daca ypsilonalpha a invins prin sah mat (notat prin ++), prin abandonul tau sau prin expirarea timpului tau regulamentar. wink.gif

Grupa A

Ieri dupa amiaza s-au disputat ambele manse ale confruntarii dintre Catalin si Petru, adversari in Grupa A a Turneului de Sah. Va invit sa urmariti mai intai partida tur, incheiata cu victoria lui Catalin, care a jucat cu piesele negre.

Petru vs Catalin 0 - 1

1. e4; e5
2. d4; c:d4
3. D:d4; Cc6
4. Da4; Cf6
5. Cc3; g6
6. f4; d6
7. Cf3; Nd7
8. Dc4; Ne6
9. De2; Ng7
10. e5; d:e5
11. f:e5; Cd5
12. C:d5; N:d5
13. Nf4; 0-0
14. c4; Ne6
15. De4; Db6
16. b3; Da5+
17. Cd2; Tad8
18. Nd3; C:e5
19. N:e5; D:e5
20. Td1; D:e4+
21. N:e4; b6
22. 0-0; Nc8
23. Nd5; e6
24. Nc6; f5
25. Tf2; Nd7
26. N:d7; T:d7
27. Tf3; e5
28. Tf2; e4
29. Tf1; Td8
30. Tfe1; T:d2
31. T:d2; T:d2
32. b4; Nc3
33. Te3; N:b4
34. a3; Nc5

Petru cedeaza de bunavoie partida inainte de expirarea timpului regulamentar.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 13 Sep 2004, 08:19 PM
Mesaj #8


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Grupa A

Partida retur a fost mult mai animata, in special pe final, cand ambii concurenti au avut de infruntat atat adversarul direct, cat si timpul care nu ierta nici o secunda.
Tin sa mentionez ca, pentru prima data la acest turneu, un concurent si-a urmarit adversarii la lucru. Este vorba de Tudy, care alaturi de mine, a asistat la partida retur dintre Catalin si Petru. smile.gif

Catalin vs Petru 1 - 0

1. e4; e5
2. Cf3; d6
3. d4; Cc6
4. d:e5; C:e5
5. C:e5; d:e5
6. D:d8+; R:d8
7. Nc4; Ne6
8. N:e6; f:e6
9. Ng5+; Ne7
10. N:e7; R:e7
11. Cc3; Cf6
12. Re2; Thf8
13. Thd1; Cg4
14. f3; C:h2 (!?)
15. Tdh1 (!); C:f3
16. g:f3; h6
17. Tad1; Tf7
18. Td3; c5
19. Thd1; Rf6
20. Td7; b6
21. T:f7+; R:f7
22. Td7+; Rg6
23. Rf2; a5
24. Ce2; Tf8
25. c4; Tb8
26. Cc3; Rh7
27. Ca4; Rg8
28. Te7; b5
29. c:b5; T:b5
30. T:e6; Tb4
31. C:c5; T:b2+
32. Rg3; T:a2
33. T:e5; Rf7
34. Cb7; a4
35. Ta5; Rf6
36. Cd6; g5
37. Cc4; h5
38. Ce3; h4+
39. Rg4; Te2
40. Cd5+; Rg6
41. T:a4; Tg2+
42. Rh3; Tg3+
43. Rh2; g4
44. f:g4; Rg5
45. e5; Td3
46. Cf6; Td2+
47. Rh3; Te2
48. Te4; Td2
49. e6; Td1
50. e7; Th1+
51. Rg2; Td1
52. e7-e8D; Td2+
53. Te2; T:e2+
54. D:e2; R:f6
(In acest moment, Petru mai avea la dispozitie 70 de secunde, iar Catalin doar 50 de secunde dog.gif )
55. Df3+; Re6
56. Df4; Rd5
57. Df5+; Rd6
58. Rf3; Rc6
59. Re4; h3
60. Dd5+; Rb6
61. Dc4; h2
(Catalin a fost mai iute si a recuperat din handicapul timpului, astfel incat in acest moment cei doi adversari mai aveau doar 14 secunde fiecare dog.gif )
62. Df1; Rc6
63. Dh1; Rd6
64. D:h2+; Rc6
65. De5; Rd7
66. Rd5

Timpul lui Petru a expirat, cand Catalin mai avea doar 7 secunde. ohmy.gif

A fost o partida in care Catalin, asa cum ne-a obisnuit si pana acum, a dominat-o in mare parte. Pe final, Catalin a avut avantaj net, dupa ce Petru nu a putut sa-si impiedice adversarul sa transforme un pion in regina. Cu toate astea, ultimele mutari au fost blitzuri, fiecare dintre cei doi concurenti incercand sa valorifice la maxim fiecare secunda.

Asadar, Catalin se instaleaza confortabil in fruntea clasamentului, avand 4 puncte din tot atatea posibile. In acest moment, Catalin si-a asigurat 100% prezenta in sferturile de finala, neputandu-se clasa mai jos de locul secund, conform criteriilor de departajare.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ciuboda
mesaj 14 Sep 2004, 10:23 AM
Mesaj #9


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 42
Inscris: 29 December 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.650



Grupa C
Game 1

flu (White) - ciuboda (Black) 1-0
Place : doizece.ro


1. e4;e5
2. nf3;nc6
3. bb5;a6
4. bxc6;xc6
5. 0-0;nf6
6. d3;g6
7. nc3;bg7
8. bg5;0-0
9. nxe5;Qe8
10.nc4;d5
11.ne3;d4
12.nf5;bxf5
13.xf5;xc3
14.xc3;nd5
15.Re1;Qd7
16.Rb1;nxc3
17.Qc1;nxb1
18.Qxb1;Qxf5
19.bh4;c5
20.Qb3;a5
21.h3;bd4
22.c3;Qxf2+
23.bxf2;a4
24.Qc4;bg7
25.bxc5;Re8
26.Rf1;h6
27.Qxf7+;Kh7
28.bd4;Rg8
29.Rf6;Rf8
30.Qxg6+;Kh8
31.Rxf8;Rxf8
32.Qxg7++;White wins

Game 2

ciuboda(White) - flu(black) 1-0
Place : doizece.ro


1. d4;d5
2. c4;c6
3. nf3;nf6
4. nc3;bg4
5. bg5;h6
6. bxf6;xf6
7. g3;bxf3
8. xf3;bb4
9. c5;bxc3+
10.xc3;0-0
11.bg2;Re8+
12.Kf1;nd7
13.bh3;nf8
14.Kg2;ng6
15.Rf1;b6
16.bf5;xc5
17.bxg6;xg6
18.xc5;Qa5
19.Qd4;Rd8
20.a4;Re5
21.f4;Re4
22.Qd3;Qxc5
23.Rc1;g5
24.xg5;xg5
25.a5;d4
26.Qxe4;xc3
27.Qe6+;Kh7
28.Qa2;Rd2
29.Qb1+;c2
30.Qb2;Qc4
31.Re1;Qd5+
32.Kg1;Rd1
33.Qxc2+;Rd3
34. Rd1;Black Quits (min. 7) White wins

Multumesc pentru partide lui FLU.
A fost foarte interesant.

Acest topic a fost editat de ciuboda: 14 Sep 2004, 10:25 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 14 Sep 2004, 10:51 AM
Mesaj #10


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Am urmarit mutarile partidelor dintre Olaf si ypsilonalpha si am fost oarecum surprins de jocul superb practicat de ypsilonalpha. Spun "oarecum", pentru ca inca joc o partida cu ypsi- aici, la HA, si am observat ca joaca foarte bine.

In prima partida, se remarca usor jocul omogen si cursiv al lui ypsilonalpha, aproape fiecare mutare avand un rol bine precizat. Pe alocuri au existat cateva mutari capcana, care au dat roade.

In retur, ypsilonalpha si-a confirmat "clasa" demonstrata in prima partida. Olaf nu a putut anticipa rolul mutarii turneului advers la campul e1, iar ypsilonalpha a afisat o mostra de superclasa, realizand atat un superb sah "prin descoperire", cat si un dublu sah nebun + turn, combinatie ce s-a dovedit a fi fatala pentru regele advers.

Acest topic a fost editat de Marcus: 14 Sep 2004, 10:51 AM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flu
mesaj 14 Sep 2004, 06:09 PM
Mesaj #11


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 537
Inscris: 5 October 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 914



Astazi de la ora 18:30 s-au desfasurat pe doizece.ro cele doua partide dintre mine si skysurfer:

Tin sa-i multumesc pentru confruntare... smile.gif

Rezultate:

flu - skysurfer: 1/2 - 1/2
skysurfer - flu: 1 - 0


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 14 Sep 2004, 07:32 PM
Mesaj #12


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (Marcus @ 14 Sep 2004, 01:04 PM)
Am urmarit mutarile partidelor dintre Olaf si ypsilonalpha si am fost oarecum surprins de jocul superb practicat de ypsilonalpha. Spun "oarecum", pentru ca inca joc o partida cu ypsi- aici, la HA, si am observat ca joaca foarte bine.

In prima partida, se remarca usor jocul omogen si cursiv al lui ypsilonalpha, aproape fiecare mutare avand un rol bine precizat. Pe alocuri au existat cateva mutari capcana, care au dat roade.

In retur, ypsilonalpha si-a confirmat "clasa" demonstrata in prima partida. Olaf nu a putut anticipa rolul mutarii turneului advers la campul e1, iar ypsilonalpha a afisat o mostra de superclasa, realizand atat un superb sah "prin descoperire", cat si un dublu sah nebun + turn, combinatie ce s-a dovedit a fi fatala pentru regele advers.

-- Start off topic

sorry.gif Ma faci sa rosesc ... pe dracu' superclasa rofl.gif uita-te mai bine cum am jucat cu Shoocky, in partida aia anulata.

Iar in partida cu tine de aici de la Han sint pe cale sa maninc bataie sad.gif he he, dar nu ma las. (Si mai am o partida in paragina, cu zmeul, pe care ar trebui s-o cedez rolleyes.gif )

-- End off topic


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 15 Sep 2004, 06:54 AM
Mesaj #13


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Eu ii multumesc lui flu pt partida superba pe care am jucat-o. Din pacate, dispare destul de mult din frumusetea jocului atunci cand joci in 10 minute. Noi o sa ne reintalnim (off the tournament). Rugamintea mea este ca azi intre orele 17.15 si 18.45 sa avem eu si ciuboda parte de un martor la meciurile pe care le disputam. Eu o sa joc pe doizece.ro si am nick skysurfer2004. Astept un martor la meci. Sa nu fie martorul lui Yehova. rofl.gif . Daca intervine ceva anunt pe Han.

Acest topic a fost editat de skysurfer: 15 Sep 2004, 07:40 AM


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 15 Sep 2004, 02:26 PM
Mesaj #14


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Edit : De fapt asteptam pe cineva ca martor va rugam, care sa noteze miscarile si sa traga cu bunghiul. Se ofera cineva?Vom fi la ora 18.00 pe doizece.ro Eu voi fi skysurfer2004.

Acest topic a fost editat de skysurfer: 15 Sep 2004, 02:39 PM


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 15 Sep 2004, 06:09 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Rezultatele primului meci gio19ro vs. Olaf:

;Title: Yahoo! Chess Game
;White: gio19000
;Black: sduta (adica Olaf smile.gif )
;Date: Wed Sep 15 16:09:35 GMT 2004

1. e2-e4 e7-e5
2. g1-f3 d7-d6
3. f1-c4 c8-e6
4. c4xe6 f7xe6
5. f3xe5 d6xe5
6. d1-h5+ g7-g6
7. h5xe5 b8-d7
8. e5xh8 d7-f6
9. d2-d3 g8-h6
10. c1xh6 d8-e7
11. h8xf8+ e7xf8
12. h6xf8 e8xf8
13. o-o f6-h5
14. b1-c3 h5-f4
15. g2-g3 f4-h3+
16. g1-g2 h3-g5
17. f2-f4 g5-f7
18. f4-f5 g6xf5
19. e4xf5 e6-e5
20. c3-d5 a8-c8
21. d5-f6 f7-d6
22. f6xh7+ f8-g8
23. h7-f6+ g8-f7
24. f6-e4 d6-b5
25. c2-c3 c8-d8
26. a2-a4 b5-d6
27. e4xd6+ d8xd6
28. a1-d1 d6-b6
29. b2-b4 b6-d6
30. d3-d4 e5xd4
31. d1xd4 d6-f6
32. d4-d7+ f7-e8
33. d7xc7

Meciul s-a incheiat prin expirarea timpului pentru Olaf (dar gio avea avantaj material clar si ar fi castigat aproape sigur)

Acest topic a fost editat de Olaf: 15 Sep 2004, 06:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 15 Sep 2004, 06:38 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



A doua partida, Olaf vs. gio19ro...

;Title: Yahoo! Chess Game
;White: sduta (Olaf)
;Black: gio19000 (gio19ro)
;Date: Wed Sep 15 16:39:37 GMT 2004

1. e2-e4 e7-e5
2. g1-f3 f7-f5
3. b1-c3 d7-d6
4. f1-c4 c7-c6
5. o-o f5xe4
6. c3xe4 c8-g4
7. d2-d4 e5xd4
8. c1-g5 f8-e7
9. d1xd4 g8-f6
10. e4xf6+ g7xf6
11. d4xg4 f6xg5
12. g4-h5+ e8-d7
13. h5-f7 d8-f8
14. f7-e6+ d7-c7
15. b2-b4 b8-d7
16. b4-b5 a8-e8
17. b5xc6 b7xc6
18. e6-e1 e7-f6
19. e1-a5+ c7-b8
20. a1-b1+ b8-a8
21. a5-c7 d7-b6
22. c7xc6+ a8-b8
23. b1xb6+ a7xb6
24. c6xb6+ b8-c8
25. c4-d5 f8-e7
26. b6-c6+ e7-c7
27. c6-a6+ c8-d8
28. a6-a8+ d8-e7
29. f1-e1+ f6-e5

Din nou, out of time. Gio castiga.

Acest topic a fost editat de Olaf: 15 Sep 2004, 07:50 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 15 Sep 2004, 07:03 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Am jucat la 12 min ambele partide!
Voi jucati la mai mult?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 15 Sep 2004, 07:44 PM
Mesaj #18


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



QUOTE (Marcus @ 10 Sep 2004, 12:46 PM)
3. Timp limita.

In faza grupelor, timpul limita pentru o partida este de 10 de minute pentru fiecare jucator (partida poate dura maxim 20 de minute).

Am rugamintea ca fiecare concurent sa citeasca atent regulamentul!! Puteti juca dupa bunul plac partide amicale, dar partidele din acest turneu trebuie sa respecte aceleasi conditii pentru absolut toti concurentii!

De asemenea, am constatat ca, de fiecare data cand nu asista un observator la unele partide, unul din jucatori transcrie istoricul mutarilor la HanuAncutei prin copy/paste, chiar daca actiunea nu este in concordanta cu regulamentul acestei editii de turneu.

Am rugamintea ca aceia care procedeaza in modul descris mai sus, sa observe ca unele mutari sunt notate ambiguu pe unele site-uri, creand confuzie si, in unele cazuri, imposibilitatea ca mutarile sa poata fi descifrate.

Spre exemplu, acordati atentie pozitiilor in care doua piese de acelasi tip si avand aceeasi culoare pot fi mutate pe acelasi camp! Nu toate site-urile de sah fac aceasta distinctie in notatii!
Am vazut, de asemenea, foarte multe notatii de genul: xb3, dar care induc spectatorul in confuzie, nestiind daca pionul care a capturat se afla pe coloana a sau c. In unele cazuri, mutarile ambigue se pot deduce mai tarziu in acea partida, insa sunt si cazuri in care acestea sunt imposibil de dedus!

De aceea, am rugamintea ca, atunci cand se mai disputa partide de sah in absenta unui observator, jucatorii sa imi trimita istoricul partidei prin copy/paste intr-un PM, urmand ca eu sa transcriu partida la HA dupa ce voi fi lamurit in prealabil, cu ajutorul concurentilor, eventualele confuzii ce pot aparea in notatii.

Va multumesc pentru intelegere.

P.S. Bineinteles ca este recomandat ca jucatorii insisi sa noteze mutarile, dar numai daca sunt in conformitate cu regulamentul!


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 15 Sep 2004, 08:24 PM
Mesaj #19


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Tot astazi am jucat si eu cele doua partide cu gio19ro, pe www.doizece.ro.

Rezultate:

gio19ro - ypsilonalpha 0-1 (mat dupa 28 de mutari)

ypsilonalpha - gio19ro 0-1 (albul cedeaza dupa 55 de mutari)


(Mi-am luat-o spoton.gif se vede ca nu ne-au priit piesele albe)


Indata ce transcriu mutarile le voi posta si pe site.


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 15 Sep 2004, 08:42 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (ypsilonalpha @ 15 Sep 2004, 09:37 PM)
Tot astazi am jucat si eu cele doua partide cu gio19ro, pe www.doizece.ro.

Rezultate:

gio19ro - ypsilonalpha 0-1 (mat dupa 28 de mutari)

ypsilonalpha - gio19ro 0-1 (albul cedeaza dupa 55 de mutari)


(Mi-am luat-o spoton.gif se vede ca nu ne-au priit piesele albe)


Indata ce transcriu mutarile le voi posta si pe site.

Dupa a doua partida cu Olaf m-a luat somnul si m-am simtit f obosit dar i-am promis lui Ypsi ca jucam in seara asta asa ca a trebuit sa ma tin de cuvant. Datorita faptului c am cedat-o prima usor cand mi-am dat seama ca o s-o pierd, mi-au mai ramas resurse pt a doua si am castigat-o dar cu destula sansa, Ypsi neobservand ca-l prind la o combinatie spectaculoasa la centru, centru pe care totusi l-am dominat desi Ypsi a avut initiativa per global (mai putin centrul) si in a doua partida pana la acel moment.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 15 Sep 2004, 08:48 PM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (Marcus @ 15 Sep 2004, 08:57 PM)


P.S. Bineinteles ca este recomandat ca jucatorii insisi sa noteze mutarile, dar numai daca sunt in conformitate cu regulamentul!

La doar zece minute de gandire nu mai avem cand sa mai si notam mutarile astfel incat sa stim de unde a luat pionul, de pe c sau a. In plus pe doizece unde poate juca Ypsi, nu cred ca pot intra si martori sau spectatori la o partida, de aceea e de preferat Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 15 Sep 2004, 10:15 PM
Mesaj #22


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (gio19ro @ 15 Sep 2004, 10:55 PM)
Datorita faptului c am cedat-o prima usor cand mi-am dat seama ca o s-o pierd, mi-au mai ramas resurse pt a doua si am castigat-o dar cu destula sansa, Ypsi neobservand ca-l prind la o combinatie spectaculoasa la centru, centru pe care totusi l-am dominat desi Ypsi a avut initiativa per global (mai putin centrul) si in a doua partida pana la acel moment.

Neah, partea intiia a combinatiei am vazut-o, si chiar imi convenea sa dau un turn si un pion pe 2 cai ai tai. rolleyes.gif Ceea ce n-am vazut a fost furculita ulterioara cu pionul spoton.gif

(Ma rog, o sa pun mutarile si o sa vedeti schema ... dar cred ca abia miine sad.gif sorry)

Oricum, au fost 2 partide f. echilibrate si de bun nivel. Pacat ca te-ai lasat pe tinjala in prima tongue.gif eu unul trageam la remiza biggrin.gif


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 15 Sep 2004, 11:11 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (ypsilonalpha @ 15 Sep 2004, 11:28 PM)

Pacat ca te-ai lasat pe tinjala in prima tongue.gif eu unul trageam la remiza biggrin.gif

Era pierduta deja pt mine din momentul in care am ales sa deschid centrul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 16 Sep 2004, 07:44 PM
Mesaj #24


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Cu scuzele de rigoare pentru intirziere, iata partidele (notatia este cea englezeasca: N=knight=cal, B=bishop=nebun, R=rook=turn, Q=Queen=dama, K=king=rege sorry.gif - din nou scuze, dar transcriu mutarile dupa niste print screenuri, si daca mai schimb si notatiile din cele englezesti in cele romanesti, mor smile.gif )

Prima partida:

gio19ro - ypsilonalpha 0-1

1. e4 e5
2. Nf3 Nc6
3. Bb5 a6
4. Ba4 b5
5. Bb3 Nf6
6. d3 h6
7. a3 Bc5
8. Qe2 Nd4
9. N:da B:d4
10. c3 Bb6
11. Be3 B:e3
12. Q:e3 0-0
13. 0-0 d6
14. Nd2 Bb7
15. h3 Re8
16. Qg3 d5
17. e:d5 B:d5
18. Re1 B:b3
19. N:b3 Qd5
20. Nd2 Rd8
21. Nf3 Q:d3
22. N:e5 Q:g3
23. f:g3 Nh5
24. g4 Nf4
25. Nc6 R:e1 +
26. R:e1 Rd2
27. g3 N:h3 +
28. Kf1 Rf2 mat


A doua partida:

ypsilonalpha - gio19ro 0-1

1. e4 e5
2. Nf3 f5
3. d3 d6
4. Nc3 c6
5. e:f5 B:f5
6. Bg5 Be7
7. B:e7 N:e7
8. Nh4 Bg6
9. Be2 0-0
10. N:g6 N:g6
11. Bf3 Qf6
12. Ne4 Qe7
13. Qe2 d5
14. Ng3 Qb4 +
15. c3 Qd6
16. 0-0-0 Nf4
17. Qc2 Nd7
18. Qb3 Qc7
19. Re1 Nc5
20. Qc2 N:d3 +
21. R:d3 N:d3+
22. Q:d3 e4
23. N:e4 d:e4
24. B:e4 g6
25. h4 R:f2
26. g3 Rf8
27. Qc4 + Qf7
28. Qa4 Rf1
29. R:f1 Q:f1 +
30. Qd1 Q:d1 +
31. K:d1 Rf2
32. Kc1 Kf7
33. h5 g:h5
34. B:h7 Rg2
35. Be4 R:g3
36. Kc2 h4
37 . b4 h3
38. Kb3 h2
39. a4 Rg1
40. b5 h1Q
41. B:h1 R:h1
42. c4 c:b5
43. a:b5 Rh6
44. Kb4 Ke7
45. c5 Kd7
46. Ka5 Kc7
47. Kb4 Rh4 +
48. Kb3 b6
49. c6 Kd6
50. Kc3 Kc5
51. c7 Rh8
52. Kb3 K:b5
53. Ka3 Rc8
54. Kb3 r:c7
55. Ka3 si albul cedeaza



--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 16 Sep 2004, 11:40 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



A se vedea ca am cifra 19 in nick si ca am inclinat balanta in favoarea mea la mutarea 19. Cc5. spoton.gif

Acest topic a fost editat de gio19ro: 16 Sep 2004, 11:41 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 17 Sep 2004, 07:24 PM
Mesaj #26


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



skysurfer vs ciuboda 1 - 0

1. e4;e5
2. Dh5;Cc6
3. Cf3;d6
4. Cg5;Cf6
5. D:f7++

Felicitari lui skysurfer pentru cea mai rapida victorie de la acest turneu! smile.gif

Acest topic a fost editat de Marcus: 18 Sep 2004, 01:08 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 17 Sep 2004, 09:57 PM
Mesaj #27


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



;Title: Yahoo! Chess Game
;White: tudydamian (Tudy)
;Black: lazcatluc (Catalin)
;Date: Fri Sep 17 19:58:31 GMT 2004

1. d2-d4 g8-f6
2. g1-f3 g7-g6
3. b1-c3 f8-g7
4. e2-e4 o-o
5. f1-d3 d7-d6
6. o-o b8-d7
7. a2-a3 e7-e5
8. d4-d5 f6-h5
9. d3-e2 f7-f5
10. e4xf5 g6xf5
11. g2-g3 d7-f6
12. f3-g5 d8-e8
13. b2-b4 e8-g6
14. g5-e6 c8xe6
15. d5xe6 g7-h6
16. c1xh6 g6xh6
17. c3-d5 f6xd5
18. d1xd5 a8-b8
19. e6-e7+ f8-f7
20. e2-c4 h6-f6
21. d5-e6 f6xe6
22. c4xe6 h5-f6
23. e6xf7+ g8xf7
24. f2-f4 e5-e4
25. f1-e1 d6-d5
26. c2-c3 f7xe7
27. a1-d1 e7-d6
28. h2-h3 b8-g8
29. g1-g2 f6-h5
30. e1-h1 g8xg3+
31. g2-f2 g3-f3+
32. f2-e1 f3xf4
33. e1-e2 h5-g3+
34. e2-e3 f4-f3+
35. e3-d2 g3xh1
36. d1xh1 f5-f4
37. d2-e2 d6-e5
38. h3-h4 d5-d4
39. c3xd4+ e5xd4
40. h4-h5 f3-e3+
41. e2-f2 f4-f3
42. h5-h6 e3-e2+
43. f2-g3 f3-f2
44. h1-f1 e4-e3
45. g3-f3 e2-e1
46. f3-g2 e1xf1
47. g2xf1 d4-d3
48. b4-b5 d3-d2
49. a3-a4 e3-e2+
50. f1xf2 e2-e1+
51. f2-f3 e1-e2+
52. f3-f4 e2-e3+
53. f4-f5 d2-d3
54. f5-f6 e3-e4
55. f6-g7 e4-f5
56. a4-a5 d3-e4
57. a5-a6 b7xa6
58. b5xa6 e4-e5
59. g7-h8 e5-f6
60. h8-g8 f5-g6+
61. g8-f8 g6-f7++

Tudy - Catalin 0-1


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 17 Sep 2004, 10:05 PM
Mesaj #28


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



;Title: Yahoo! Chess Game
;White: lazcatluc (Catalin)
;Black: tudydamian (Tudy)
;Date: Fri Sep 17 20:08:54 GMT 2004

1. e2-e4 d7-d5
2. e4xd5 d8xd5
3. b1-c3 d5-d6
4. g1-f3 e7-e6
5. f1-c4 b8-c6
6. d2-d3 e6-e5
7. h2-h3 c8-e6
8. c4-b3 c6-d4
9. f3xd4 e5xd4
10. c3-e4 d6-e5
11. o-o e6-d5
12. f1-e1 f8-d6
13. e4xd6+ c7xd6
14. e1xe5+ d6xe5
15. b3xd5 g8-f6
16. d5xb7

Tudy cedeaza partida.

Catalin - Tudy 1-0


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 17 Sep 2004, 10:07 PM
Mesaj #29


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Prima partida - 61 de mutari. A doua - 16. rolleyes.gif

Tudy a jucat foarte bine in prima partida, chiar avea o calitate in plus la un moment dat (contra unui pion, e-adevarat) dar a intrat in criza de timp si pana la urma am reusit sa intorc partida.


Acest topic a fost editat de Catalin: 17 Sep 2004, 10:09 PM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 17 Sep 2004, 10:12 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Mda, incidenta numerica in ambele voastre partide a fost 7 iar in partidele mele cu Ypsi a fost 1.
6+1=7; 1+6=7; 2+8=10=1+0=1; 5+5=10=1+0=1.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 17 Sep 2004, 10:40 PM
Mesaj #31


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Alb - Tudy
Negru - Yronick

1. d4 d5
2. e4 e6
3. Cc3 Cc6
4. Cf3 Cf6
5. e5 Ce4
6. C:e4 d:e4
7. Cg5 a5
8. Ne2 Ta6??
9. N:a6 b:a6
10. 0-0 f6
11. e:f6 g:f6
12. Ch3 Dh5
13. Nf4 e5
14. Nd3 e:d4
15. Cf4 Df5
16. Dd2?? d:e3
17. D:e3 Nd6
18. h3?? N:f4
19. De2 Cd4
20. Dd1 De5
21. g3 Cf3+
22. Rg2 Df5
23. g:f4 D:h3++
0-1

Alb - Yronick
Negru - Tudy

1. d3 d5
2. e4 d:e4
3. Cc3 e:d3
4. c:d3 Cc6
5. Cf3 Cf6
6. Nf4 e5
7. Ng3 b6
8. h4?! Nb7
9. h5 Cb4
10. Th4 N:f3
11. D:f3 Cc2
12. Re2 C:a1
13. D:a8?? D:a8
14. N:e5 Cd7
15. Nd4 Ne7
16. Cb5 Dc6
17. a4 N:h4
18. g3 Ng5
19. b4 Dc2+
20. Rf3 Cb3
21. N:g7 Tg8
22. h6 Cd2+
23. Re2 C:f1+
24. Rf1 Dd3+
25. Re1 Db3
26. C:c7+ Rd8
27. Cb5 Te8+
28. Rf1 D:a4
29. f4 D:b5+
30. Rf2 Nf6
31. N:f6 C:f6
32. g4 Te4
33. g5 Cd7
34. Rf3 T:b4
35. f5 f6
36. g6 D:f5+
27. Re3 D:g6
38. Rf3 Dd3+
39. Rf2 Tb2+
40. Re1 Db1++
0-1

Deci, yronick - Tudy : 1-1


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ciuboda
mesaj 18 Sep 2004, 01:01 PM
Mesaj #32


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 42
Inscris: 29 December 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.650



ciuboda vs skysurfer 1 - 0
locatie doizece.ro

1 d4 d6
2 c4 xc4
3 Nf3 Bg4
4 Nc3 Nc6
5 e4 Bxf3
6 Qxf3 Qxd4
7 Be3 Qe5
8 Bxc4 Nf6
9 0-0 0-0-0
10. b3 Nb4
11 Nb5 b6
12 Nxa7+ Kb8
13 a3 Nc2
14 Nc6+ Kc8
15 Ba6+ Kd7
16 Nxe5+ Ke6
17 Qf5+ Kd6
18 Rd1+ negrul renunta


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 18 Sep 2004, 01:11 PM
Mesaj #33


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



QUOTE (flu @ 14 Sep 2004, 07:22 PM)
Astazi de la ora 18:30 s-au desfasurat pe doizece.ro cele doua partide dintre mine si skysurfer:

Tin sa-i multumesc pentru confruntare... smile.gif

Rezultate:

flu - skysurfer: 1/2 - 1/2
skysurfer - flu: 1 - 0

Am vorbit cu flu si am inteles ca partidele dintre el si skysurfer nu au fost notate. Conform regulamentului, aceste partide se vor rejuca, iar rezultatele partidelor care nu au fost notate se vor considera ca fiind amicale.

Acest topic a fost editat de Marcus: 18 Sep 2004, 01:11 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 19 Sep 2004, 03:26 PM
Mesaj #34


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Partida skysurfer vs. ciuboda 1-0

1. e4;e5
2. Qh5;Nc6
3. Nf3;d6
4. Ng5;Nf6
5. Qxf7++

Si asta a fost tot.



--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 19 Sep 2004, 03:55 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



As vrea sa ma retrag din campionat. Se paote? rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 04:06 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman