HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

12 Pagini V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Turnee De Sah La Hanuancutei, Locul de organizare
Marcus
mesaj 19 Jan 2005, 02:02 PM
Mesaj #176


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Deschiderile mele sunt pur statistice. Am observat ca marea majoritate a victoriilor le-am obtinut cu anumite deschideri. Evident ca asta nu inseamna ca nu sunt receptiv si la alte deschideri. Oricum, se vede ca skysurfer a luat in serios turneul de sah.
skysurfer... lasa-i si pe ei sa-si omoare timpul studiindu-ne jocul, nu ne mai da de gol! laugh.gif Acum na, le-ai dat idee, toti o sa ne studieze stilul de joc! laugh.gif

Mai asteptam concurenti... dintre cei "vechi" dar mai ales dintre cei "noi". smile.gif Cred ca o sa trimit niste PM-uri, am impresia ca si Minerval a spus mai demult ca doreste sa joace.

Bine ni te-ai alaturat, Mentosana in corpore sano! welcome.gif

Acest topic a fost editat de Marcus: 19 Jan 2005, 02:03 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 19 Jan 2005, 02:43 PM
Mesaj #177


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Da Marcus lasa ca asa e mai interesant. Si stii si de ce? Pt ca altfel nu ne-am putea descoperi greselile. Apropo de greseli: regina trebuie scoasa cat mai tarziu la atac si in desfasurare caii inaintea nebunilor, iar schimbul de piese ar fi cam asa: nebunul e mai valoros la inceput caci acopera un culoar mai mare decat calul, acesta din urma fiind mai valoros spre sfarsitul partidei. Depinde insa de la caz la caz. Si cine vrea sa capete ceva mai multa experienta poate incerca partide unrated pe yahoo games cu adversari de rating mai mare de 1500. Acolo da experienta.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 19 Jan 2005, 07:27 PM
Mesaj #178


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Mentosana in corpore sano,
QUOTE
PS: va rog sa-mi recomandati cateva carti de sah beginner-intermediate level

Eu ma gandesc ca mai bine ma inscriu intr-un club de sah. Exista asa ceva la noi in tara? Altfel nu stiu cum o sa fac fata...

Draga Skysurfer,
QUOTE
nebunul e mai valoros la inceput caci acopera un culoar mai mare decat calul, acesta din urma fiind mai valoros spre sfarsitul partidei.

... de aceea alerg eu ca disperatu cu nebunii mei dupa caii adversarului... chiar ma intrebam de ce.... ai vazut ce instinct am...

QUOTE
Am vazut partide intre Marcus si Petru care au ajuns pana la mutarea 60, in schimb o sa vezi si partide ciudate in care se fac greseli elementare si asta pentru ca atunci cand joci pe net se mai deschide un messenger, te mai streseaza parintii, mai mananci ceva, ba te ascunzi de sefu' si toate astea se reflecta in joc.

De aceea insist eu cu durata la 30 min., ca doar ascunsu de sefu dureaza 29 min. deci mai ramane 1 min de jucat... please dati-mi macar un minut de joc pls.gif


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Jan 2005, 07:27 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Petru
mesaj 19 Jan 2005, 09:37 PM
Mesaj #179


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



QUOTE (Marcus @ 18 Jan 2005, 01:46 PM)
Pai cred ca aici e locul perfect ca sa discutam organizarea unei a doua editii. Am vazut ca deja sunt doritori.
Propun sa inceapa inscrierile. Trimiteti, deci, un astfel de mesaj aici daca doriti sa participati si facem o lista. Eu nu mai am nici o putere acum asupra turneului, deci putem veni fiecare cu propuneri pentru regulament si speram ca vom ajunge la un numitor comun.

Nu stiu daca sunt singurul care a observat ca inca nu au aparut initiative clare in privinta organizarii turneului(campionatului!), pana acum.
Probabil cea mai importanta "chestiune" este cea a "manager-ului", a celui care se ocupa de desfasurea propriu-zisa a concursului.

Cat despre Regulament, ideea de a face propuneri este oarecum inutila. Spun asta pentru ca vor exista opinii si opinii, probabil chiar mici neintelegeri, de unde in final nu se va alege nimic. Cred ca cea mai buna solutie e a aceea a unui Regulament deja intocmit si propus concurentilor. In cazul in care vor exista dezacorduri fata de unele puncte ale Regulamentului, modificarea(in cazul in care exista o majoritate a celor care o sustin!) decurge de la sine.

Skysurfer, probabil ca ideea profesorului de sah de a fi asistent ar trebui completata cu cea a organizatorului turneului, desigur, numai si numai daca este de acord.


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 20 Jan 2005, 09:24 AM
Mesaj #180


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Sunt de acord ca avem nevoie de un arbitru, altfel putem ajunge sa ne "impungem" unul pe celalalt. Insa ideea de a asculta propunerile fiecaruia este, cred eu, foarte inspirata si nicidecum "oarecum" inutila. Mai intai de toate, cred ca ar trebui sa invatam si din greselile trecutului, adica a fostei editii de sah.

QUOTE
Spun asta pentru ca vor exista opinii si opinii, probabil chiar mici neintelegeri, de unde in final nu se va alege nimic.

Scopul sondajelor care deja au fost initiate este acela de a ajunge la un numitor comun. Rezultatele au inceput deja sa se vada: pana acum, concurentii au ales in unanimitate ca turneul sa se desfasoare sub forma de campionat, adica sa jucam fiecare cu fiecare, ceea ce implica din start o enorma simplificare a regulamentului decat atunci cand s-ar fi organizat sub forma de cupa. In privinta timpului de joc exista mai multe divergente, asa ca mai asteptam un timp sa voteze toata lumea si apoi vedem ce a decis majoritatea si asa sa ramana.

Dupa ce vor fi ascultate toate propunerile si vom ajunge la un punct comun (ceea ce ar trebui sa se intample pentru ca majoritatea decide), singura dificultate va ramane doar gasirea unui arbitru, care sa se ocupe cu afisarea rezultatelor si cu respectarea regulamentului. Deocamdata insa, mai asteptam concurenti sa se inscrie in concurs. smile.gif


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ciuboda
mesaj 20 Jan 2005, 09:32 AM
Mesaj #181


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 42
Inscris: 29 December 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.650



QUOTE (skysurfer @ 19 Jan 2005, 11:30 AM)
A si a fost uimit sa vada cum ciuboda a pierdut cu mine in 5 mutari si a castigat finala mica si inca ce frumos a jucat in general.

Multumesc pentru aprecieri! rolleyes.gif
Nici acum nu-mi explic cum de am luat mat in 5 mutari?!! rofl.gif
Macar am dat culoare turneului...si am intrat in istorie cu cel mai rapid mat...din pacat luat nu dat.

Legat de turneu as propune crearea unei pagini web separate eventual ca subdomeniu la hanuancutei: sah.hanuancutei.com. Aici nu stiu care si cum sunt administratorii.
Avantajele ar fi o promovare mai buna pe net plus o crearea unei prezentari mai detaliate a turneului.

Oricum a inceput sa creasca in mine un pic de ambitie si sper sa-mi fac timp sa studiez cate ceva. ohyeah.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 20 Jan 2005, 10:13 AM
Mesaj #182


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Pai si eu sunt de acord cu Marcus. Cred ca vom ajunge la un numitor comun si in plus s-a simplificat enorm sistemul de joc din momentul in care am acceptat varianta campionat. Cu organizatul si arbitrajul... nu am reusit sa vorbesc cu el despre problema asta insa ar fi cam greu sa urmareasca 100 de partide si in plus e posibil ca multe sa se desfasoare in acelas timp. Oricum dc vrem sa contam pe el nu trebuie sa o intindem pe cativa ani ca dupa cum v-am spus e pensionar si... stiti voi ca guvernul baga ceva in pensie .... smile.gif . O sa ii propun dar nu stiu cat de incantat ar fi sa urmareasca pe internet cum se desfasoara 100 de partide. Ca timp ramane ceea ce doreste majoritatea, si pana la urma s-ar putea sa fie mai bine si pt cei care au probleme de conexiune pt ca desi muta imediat nu le ajunge niciodata timpul. Ideea e ca ne trebuie un manager al turneului. Eu ma ofer ca sponsor adica o sa fiu omul cu premiile. Ma pun de acum sa strang de o parte si chiar o sa va placa ce m-am gandit. Nu vor fi cadouri in bani ci ca si ideea excelenta a lui Marcus din domeniul acestui sport. Hai ca eu mi-am luat un rol in acest turneu, si mai mult ca sigur nu mai apuc sa castig tongue.gif si ca urmare sa imi ofer singur cadou, mai ales ca acum il avem si pe Marcus printre noi si alti jucatori f puternici la atatea partide e chiar dificil. Simt ca o sa fie niste meciuri superbe. De fapt arbitru nu ne trebuie decat pt a media eventualele conflicte, dar cum o sa convenim asupra regulamentului inca de la inceput nu vor aparea prea multe. Cine se ofera ca arbitru? Desi nu pare corect, inclin sa cred ca ar putea fi chiar unul dintre concurenti pt ca totul va fi mult prea transparent pt a isca banuieli,nu?Adica eu zic ca ar trebui sa ramana ideea excelenta a lui Marcus cu postatul rezultatelor pe Han si eventual si un spectator.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 20 Jan 2005, 10:24 AM
Mesaj #183


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



QUOTE (Marcus @ 20 Jan 2005, 09:24 AM)
ideea de a asculta propunerile fiecaruia este, cred eu, foarte inspirata si nicidecum "oarecum" inutila. Mai intai de toate, cred ca ar trebui sa invatam si din greselile trecutului, adica a fostei editii de sah.

Dupa ce vor fi ascultate toate propunerile si vom ajunge la un punct comun (ceea ce ar trebui sa se intample pentru ca majoritatea decide), singura dificultate va ramane doar gasirea unui arbitru, care sa se ocupe cu afisarea rezultatelor si cu respectarea regulamentului.

Sunt perfect de acord ca ar trebui sa cautam punctele slabe ale Regulamentului trecut, dar probabil nu am fost suficient de explicit. In primul rand, cred ca un Regulament dat este mai simplu de analizat, decat daca am incerca sa contorizam tot soiul de propuneri si la sfarsit sa fie aleasa opinia majoritara... e o procedura destul de greoaie.
Sondajul facut in legatura cu modului de desfasurare a concursului este cat se poate de util. Insa de aici pana la a face un Regulament e cale lunga. Nu mi se pare o idee eficienta sa se faca sondaje pentru fiecare punct important al Regulamentului. Sper sa nu ma insel, dar cred ca cele doua sondaje sunt suficiente.
Inca e timp destul pentru dezbateri, insa chestiunea cea mai dificila este asa cum ai remarcat gasirea unui arbitru. Poate se ajunge la o intelegere cu profesorul de sah si accepta sa ne "modereze". smile.gif

Acest topic a fost editat de Petru: 20 Jan 2005, 10:24 AM


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 20 Jan 2005, 12:45 PM
Mesaj #184


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Petru,
QUOTE
insa chestiunea cea mai dificila este asa cum ai remarcat gasirea unui arbitru.

Asa este... Nu exista competitie fara arbitru, iar sahul nu face exceptie...
Dar, in conditiile noastre, ale Hanului, eu zic ca este suficient un fel de organizator de joc, un fel de administrator, decat de un arbitru in adevaratul sens al cuvantului. Care ar trebui sa fie atributiunile acelui arbitru? (repet, in conditiile date)
Sa contabilizeze rezultatele, caci eu nu vad ce conflicte ar putea rezolva... de fapt eu nu vad posibila aparitia acestor conflicte. Am in vedere urmatoare:
- partidele vor fi notate automat si rezultatele fiecarei partide vor fi afisate, cu confirmarea ambilor jucatori - deci nu pot exista fraude
- partidele la care mai pot exista discutii (fie pentru neprezentarea adversarului etc) eu zic ca vor trebui judecate prin prisma regulamentului care va fi stabilit de la inceput.

Ideal ar fi ca la fiecare partida sa existe cel putin un martor dintre concurenti (eventual nominalizati dinaninte, pe baza de voluntariat).
Acel organizator poate sa fie si unul dintre concurenti, why not, daca toti sunt de buna credinta....
La urma urmei.. ce frauda ar putea sa faca? Sa treaca castigata o partida pierduta de cineva? Hmmm... ar fi prea de tot...

PS. Cum se vor stabili culorile de joc ale fiecarui jucator?
PS.Eu zic sa ne straduim sa gasim eventualele probleme care pot aparea, (cei care au jucat data trecuta stiu mai bine) si sa stipulam rezolvarea lor direct in regulament astfel incat sa nu fie nevoie atunci de alta judecata....


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 20 Jan 2005, 02:08 PM
Mesaj #185


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



QUOTE
Cum se vor stabili culorile de joc ale fiecarui jucator?


Pai se va juca tur-retur, deci nu va fi o problema.


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 20 Jan 2005, 06:30 PM
Mesaj #186


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Barrie,
QUOTE
Pai se va juca tur-retur, deci nu va fi o problema.

Adica fiecare va juca cu fiecare de doua ori, odata cu albele, odata cu negrele.... hmmm... nu sunt cam multe jocuri in acest caz?
Eu sunt de acord ca fiecare sa joace cu fiecare, dar doar o singura data, altfel...o sa avem foarte multe partide, si nu e relevant sa joci de doua ori cu acelasi adversar...
Eu propun sa ne gandim de pe acum serioas la asta...la modalitatea de a alege ordinea jocurilor si culorile...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 20 Jan 2005, 06:58 PM
Mesaj #187


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



QUOTE
si nu e relevant sa joci de doua ori cu acelasi adversar...


Ba e foarte relevant. E cel mai corect. Poate ca doi jucatori prefera aceeasi culoare. E normal ca fiecare sa aiba ocazia de a juca cu acea culoare in meciul direct.


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 20 Jan 2005, 07:09 PM
Mesaj #188


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Nici eu nu am nimic impotriva ca arbitrul sa fie ales din randul concurentilor. Referitor la ce spune Petru, poate ca cel mai bine ar fi ca acest (viitor) arbitru sa intocmeze noul regulament, pe baza a ceea ce s-a discutat pana acum si, daca este nevoie, vom face unele modificari astfel incat sa fie macar majoritatea (daca nu chiar toata lumea) multumita.

QUOTE
("Clopotel")
PS.Eu zic sa ne straduim sa gasim eventualele probleme care pot aparea, (cei care au jucat data trecuta stiu mai bine) si sa stipulam rezolvarea lor direct in regulament astfel incat sa nu fie nevoie atunci de alta judecata....

Despre asta am putea sa ne inspiram din vechiul regulament (mai ales din rubrica "Alte precizari"), intrucat eu am incercat atunci sa iau in calcul fiecare posibilitate (oricat de mica) de frauda, chiar daca unele erau absurde. Tocmai din cauza asta fostul regulament a fost atat de elaborat, din grija pentru fiecare detaliu. smile.gif

Clopotel, nu mi se pare corect sa jucam fiecare cu fiecare o singura data. Nici nu am vazut / participat vreodata la un turneu de sah care procedeaza astfel. Eu propun, alaturi de Barrie (si probabil si altii) sa jucam partide tur-retur.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 20 Jan 2005, 07:19 PM
Mesaj #189


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Marcus,
QUOTE
Eu propun, alaturi de Barrie (si probabil si altii) sa jucam partide tur-retur.

Ei...nu e vorba de a porni o dezbatere pe tema asta..... sau a nu fi de acord... daca voi ziceti ca e mai bine asa, eu sunt de acord cu voi, si asa nu prea stiu eu multe...
Deci daca se inscriu 40 de jucatori fiecare o sa joace 78 de partide. 78 de partide X 40 jucatori o sa avem 3120 de partide in tot concursul.... waw .... intram in cartea recordurilor... spoton.gif


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flu
mesaj 20 Jan 2005, 08:23 PM
Mesaj #190


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 537
Inscris: 5 October 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 914



Poate ar fi mai bine sa vedem intai cati suntem inscrisi si apoi sa stabilim sistemul de joc... smile.gif

Daca suntem 10 - 12 (am luat niste numere care mi se par mie rezonabile) putem juca sistem campionat... daca suntem mai multi (sper sa fim tongue.gif ) atunci putem face grupe si apoi cei mai buni 4 (sau 6, sau 8) sa joace fiecare cu fiecare...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iniya
mesaj 20 Jan 2005, 09:14 PM
Mesaj #191


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.100
Inscris: 15 December 04
Din: Romania- Arad
Forumist Nr.: 5.203



pot sa intru si eu in joc ?????
pls.gif pls.gif pls.gif pls.gif

mi-e dor rolleyes.gif yeah.gif


--------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. [Samuel Beckett]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 21 Jan 2005, 10:46 AM
Mesaj #192


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



sweetsmile, http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=ST&t=5317&


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 21 Jan 2005, 12:26 PM
Mesaj #193


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Ok cred ca inca nu ne-am inteles. Avem nevoie de un arbitru. Eu ma ofer ca producator al turneului biggrin.gif dar nu cred ca as avea suficient timp sa arbitrez meciurile. Dc totusi treaba arbitrului e aceea de a posta rezultatele pe Han si a contoriza rezulatele poate (numai in cazul in care nu mai vrea altcineva si aici ma gandesc la Marcus care dupa parerea mea a organizat excelent primul turneu, tinand cont ca nimeni nu avea prea mult timp, sau Catalin, Petru, ypsi care ar putea face si ei fata excelent organizarii unui asemenea turneu) as f eu arbitru ca doar nu ma doare mana sa stau cu regulamentul in fata si sa fac un tabel in Excel unde sa ii pun pe toti, eventual cu link-uri la partidele fiecaruia. Ar fi frumos, eu nu ma pricep, sa putem face o chestie in flash sau java care sa redeau automat fiecare mutare. Asa cum puteti observa aici.
Ce ziceti se pricepe cineva?Ar arata super sa putem urmari si restul partidele in acest mod ar fi si mai usor de comentat.
Apropo, va recomand calduros acest site. Iar partida in cauza a fost cea a secolului, cel putin asa am inteles eu ca ar fi fost votata.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 21 Jan 2005, 10:13 PM
Mesaj #194


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Baieti, antrenati-va, antrenati-va, vorba tovarasului Itzic ce si-a luat numele de Ilici. rofl.gif
Azi Sky a intrat sa se antreneze pe yahoo dar ma prins "suparat" si l-am executat rapid 23.gif rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 21 Jan 2005, 10:43 PM
Mesaj #195


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (Barrie @ 21 Jan 2005, 11:46 AM)
sweetsmile, http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=ST&t=5317&

Da, acolo e locul unde va puteti inscrie in editia a doua a turneului. Pina acum avem 11 concurenti, si anume (in ordinea inversa a inscrierii):

sweetsmile
gio19ro
flu
ciuboda
bogho
Barrie
Clopotel
Mentosana in corpore sano
skysurfer
Catalin
ypsilonalpha


P.S. Pentru cei curiosi (se stiu ei care devil.gif ): nu, dom'le, n-am de gind sa folosesc nici un script sau alte minuni d-astea. Pur si simplu vreau un topic in care sa se vada clar cine se inscrie si (eventual) cine se retrage. fara discutii colaterale si alte alea. ohyeah.gif

O sa las deschis topicul destinat inscrierii pina la o data oarecare (eu ma gindeam 31 ianuarie ora 23:59 rolleyes.gif ) ... daca avewti alte propuneri, ziceti-le in topicul de fatza.


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 24 Jan 2005, 10:08 AM
Mesaj #196


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Da gio are dreptate. M-am antrenat prea mult si am facut febra musculara. laugh.gif Cert e ca m-a batut. Un alt sfat nu va mai antrenati cu jucatori de la han ca va invata stilul. Si in plus s-ar putea sa nu mai aveti curaj sa mai jucati cu el. Eu unul mi-am facut un complex gio, desi am castigat o data impotriva lui. ohyeah.gif Din 3 meciuri doar o victorie... sad.gif


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucifer
mesaj 24 Jan 2005, 07:01 PM
Mesaj #197


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 253
Inscris: 21 January 05
Forumist Nr.: 5.492



Bine v-am gasit ! smile.gif
Pe site-ul doizece.ro acum se joaca in fiecare zi turnee. Numarul participantilor este nelimitat. Se joaca dupa sistemul elvetian, sistemul de disputare al turneelor oficiale cu multi participanti ( open-uri )


--------------------
Toate ale mele le port cu mine.

Nu cunosc alte merite, decit cele personale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gonen
mesaj 25 Jan 2005, 09:46 AM
Mesaj #198


ex-bogho
*****

Grup: Membri
Mesaje: 637
Inscris: 21 October 04
Forumist Nr.: 4.717



in legatura cu doiezce.ro, niciodata nu am reusit sa termin o partida de sah de acolo. dupa vreo cateva minute, primesc un raspuns de genul "ati fost deconectat de server" (sau ceva de genul asta, nu mai stiu sigur)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 25 Jan 2005, 09:53 AM
Mesaj #199


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Eu pe doizece am patit aseara doua faze: am jucat cu unul caruia nu i se termina deloc timpul si din cate stiu si Marcus a patit la fel cu cineva oricum e un bug ceva, apoi am dat cuiva mat clar dar appletul nu a scris mat asa ca a trebuit sa cedeze partida, insa de departe cea mai tare faza e ca am jucat doi insi cu aceeasi culoare de aceeasi parte a tablei. Mutam cand eu cand el doar albele ca nimeni nu era cu negrele si asta la schimbarea culorilor. Asa ca doizece are o gramada de lipsuri.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 26 Jan 2005, 01:35 PM
Mesaj #200


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Asta nu inseamna ca doizece e de lepadat. Din cate am simtit pe pielea mea, si yahoo are "ciudateniile" sale. wink.gif
Oricum, daca in urma cu cateva luni jucam sah doar pe yahoo, apoi jucam alternativ pe yahoo si doizece, de cateva saptamani incoace joc doar pe doizece.ro.

Lucifer, din cate stiu, acele turnee pe doizece au niste reguli foarte stricte. De exemplu, daca dupa ce termini o partida, te duci la bucatarie sa bei un pahar cu apa, cand te intorci constati cu surprindere si apoi te enervezi ca ai pierdut urmatoarea partida pentru ca nu te-ai prezentat in timp util. wink.gif
In plus, din cate stiu, ora la care incep turneele pe doizece este ora 22,00 si asta nu e prea confortabil pentru majoritatea sahistilor, unii dintre ei vin dupa o zi grea "petrecuta" la serviciu. wink.gif


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 27 Jan 2005, 11:24 PM
Mesaj #201


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Deci cand o sa inceapa ?


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gonen
mesaj 28 Jan 2005, 10:26 AM
Mesaj #202


ex-bogho
*****

Grup: Membri
Mesaje: 637
Inscris: 21 October 04
Forumist Nr.: 4.717



eu zic sa mai stam 1 sapt. , poate se mai inscrie cineva. vineri se stabilesc primele meciuri. si sa incepaa practic de sambata 5 feb. 2005
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 28 Jan 2005, 10:06 PM
Mesaj #203


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Deocamdata avem 14 inscrisi in turneu, si anume (in ordinea inversa a inscrierii):

The Beast Within
Lucifer
Marcus
sweetsmile
gio19ro
flu
ciuboda
bogho
Barrie
Clopotel
Mentosana in corpore sano
skysurfer
Catalin
ypsilonalpha


Tehnic vorbind, as zice ca data limita de inscriere sa ramina 31 ianuarie 2005, ora 23:59; bineinteles, la cererea publicului smile.gif putem prelungi termenul de inscriere.


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 1 Feb 2005, 12:46 AM
Mesaj #204


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



In final, sint 15 inscrieri in a doua editie a turneului:


Petru
The Beast Within
Lucifer
Marcus
sweetsmile
gio19ro
flu
ciuboda
bogho
Barrie
Clopotel
Mentosana in corpore sano
skysurfer
Catalin
ypsilonalpha


Am inchis topicul dedicat ... cine ar vrea sa joace in turneu si-si da cu pumnii in cap thumb_yello.gif ca nu mai are unde se inscrie, sa o spuna aici, pe topicul de fatza; in acest caz, voi redeschide temporar topicul pentru ca impricinatul sa se treaca si el pe lista.


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 1 Feb 2005, 12:49 AM
Mesaj #205


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Ar fi ideal sa fim 16. Poate s-o mai gasi cineva.


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 2 Feb 2005, 09:55 AM
Mesaj #206


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



QUOTE
("skysurfer")
Apropo de greseli: regina trebuie scoasa cat mai tarziu la atac si in desfasurare caii inaintea nebunilor, iar schimbul de piese ar fi cam asa: nebunul e mai valoros la inceput caci acopera un culoar mai mare decat calul, acesta din urma fiind mai valoros spre sfarsitul partidei. Depinde insa de la caz la caz.

Greseala mea din partida cu tine poate fi trecuta in istoria sahului la han ca o greseala clasica. Ma refer la scoaterea prematura a reginei din sistemul defensiv. Oricum, sa nu crezi ca nu stiam ce riscuri presupune scoaterea reginei atat de devreme, problema e ca stiam foarte bine teoretic, insa practic nu o patisem niciodata pana atunci. laugh.gif Acum m-am fript, asa ca suflu si-n iaurt.
In ceea ce priveste importanta cailor si a nebunilor, trebuie sa te contrazic un pic. Nebunul e mai valoros in jocul de final, pentru ca atunci numarul redus de piese faciliteaza deschiderea culoarelor pentru nebun, in timp ce calul e mai valoros in jocul de mijloc, mai ales cand piesele sunt aglomerate. La inceputul partidei n-as putea spune care e mai valoros, cred ca aici depinde de deschiderea abordata.

Acum revin la organizarea turneului.
In concluzie, suntem 15 concurenti inscrisi. Nu mai e atat de important sa fim in numar par, din moment ce vom juca fiecare cu fiecare.

Cred ca e momentul sa ajungem la unele conventii. E vital sa existe cineva care sa contorizeze rezultatele. Eu as face asta cu mare placere, insa acum mai sunt cateva luni pana ce voi sustine Bacalaureatul si am constatat din editia trecuta ca turneul s-a intins pe durata mai multor luni, asa ca nu imi pot asuma riscul de a neglija studiile, fie chiar si pentru a contoriza partidele.
skysurfer e singurul care s-a oferit sa contorizeze partidele. Am vazut ca nu a existat nici o obiectie din partea concurentilor, asa ca eu imi iau sarcina de a-l numi pe skysurfer succesorul meu la organizarea turneului de sah. biggrin.gif Daca nu aveti nimic impotriva ca acest turneu sa poarte in continuare numele "Turneul de sah Black&White", asta ca sa sune oficial tongue.gif , atunci asa va ramane.

Aspectele de care cred ca ar trebui sa ne ocupam sunt urmatoarele:

1. Care sunt indatoririle concurentilor in general si ale lui skysurfer in particular
a) daca mai notam sau nu rezumatele partidelor intr-un topic separat, unde pot fi revazute si comentate, si daca da, cine le noteaza.
b) frumos si organizat ar fi sa jucam pe etape prestabilite, adica fiecare sa-si cunoasca precis urmatorul adversar. De lucrul asta ar putea sa se ocupe skysurfer, daca are timp la dispozitie. Daca nu, chiar insist sa ma ocup eu de asta. E important de stabilit ordinea partidelor si am cateva idei in sensul asta. Este indicat sa se mentioneze in regulament ca unui concurent nu ii este permis sa joace urmatoarea etapa pana cand toti ceilalti concurenti nu au disputat toate partidele din etapa in curs.
2. Totodata sa stabilim prin regulament timpul maxim disponibil pentru a juca o etapa de concurs. Cred ca 3 saptamani ar fi suficient, asta in cazul in care nu va grabiti. Daca va grabiti, putem recurge la masuri mai drastice: sa stabilim de comun acord o seara in care sa ne intalnim cat mai multi pe chat (de preferabil pe yahoo messenger sa deschidem camera HanuAncutei forum) ca sa putem comunica liber, si apoi sa intram pe doizece.ro si sa jucam cat mai multe partide posibil (poate chiar toate) fiecare cu fiecare dintre cei care ne-am gasit pe chat. Asta ar reduce enorm durata de desfasurare a concursului, dar ar face imposibila structurarea turneului pe etape (pentru ca unii ar juca 10 partide in timp ce altii au jucat doar 4).
Eu cred insa ca mai bine ar fi sa jucam ca si pana acum, cate o partida (sau doua, daca includem si returul) la cateva saptamani, pentru ca, in principiu, turneul de sah este un prilej de delectare. Competitia nu ar trebui transformata din mijloc in scop in sine.
3. In regulament, trebuie avuta in vedere departajarea concurentilor in caz de egalitate in clasament la sfarsitul turneului.
4. Timpul limita al unei partide, stabilit prin interpretarea sondajului deja lansat. Am vazut deja pareri cum ca cel mai bine ar fi sa se faca o medie a timpilor limita deja votati.
5. Cine intemeiaza regulamentul. Daca skysurfer doreste sa duca greul, cred ca el ar fi cel indicat sa faca regulamentul. Totusi, nu vreau sa vorbesc in numele lui. Daca nimeni nu va dori sa faca acest regulament, atunci il voi face eu cel mai probabil in acest week-end. Cel mai bine ar fi ca regulamentul sa fie postat in acest topic, cat mai rezumativ cu putinta, urmand ca restul concurentilor sa il citeasca si sa precizeze daca nu sunt de acord cu vreun punct mentionat (contestatiile sa se faca in decurs de maxim 1 saptamana). Pe urma, dupa ce au fost facute toate slefuirile, regulamentul poate fi prezentat mai detaliat, in forma finala, intr-un topic separat.
6. Legat de estetica al turneului, am vazut mai multe propuneri. skysurfer a prezentat o metoda ideala de a urmari partidele deja jucate. ciuboda a propus sa facem o pagina separata, care sa fie accesata prin ceva de genul sah.hanuancutei.com, ca un subdomeniu al forumului. Propunerile exista in sensul asta, dar nu vad cine s-ar putea ocupa de punerea lor in practica. E nevoie de cineva care chiar se pricepe la programare si software, si aici ma gandesc la Tudy, dar inca nu l-am contactat in acest sens si nu vreau sa vorbesc in numele lui.

In principiu, asta ar fi tot. E vremea sa luam masuri si sa stabilim definitiv regulile. Astept si parerile voastre.

Acest topic a fost editat de Marcus: 2 Feb 2005, 09:58 AM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 2 Feb 2005, 10:20 AM
Mesaj #207


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Pai Marcus referitor la strategie si la importanta pieselor http://www.chesscentral.com/chess_strategy...ss_strategy.htm
sau http://www.chessville.com/instruction/inst...iples_3_&_4.htm

Referitor la turneu.
1. a. Eu imi golesc Inboxul si ii rog pe concurenti sa imi trimita transcrierea partidelor pe PM pentru a o corecta, daca e cazul. Propun deschiderea unui topic separat pentru ca cel existent e deja stufos.
b. Daca insisti si ai si idei esti invitatul meu Marcus. biggrin.gif Pe bune, daca ai ceva idei, te rog, si mai ales dc timpul iti permite mi-ar face placere daca m-ai putea ajuta.
2. Perfect de acord. Mi se pare ca nu are rost sa gonim prin campionat. Daca suntem 15 concurenti x 2 meciuri vor fi deja 30 de partide ceea ce e deja cam mult si de transcris si de urmarit si in plus chiar e un joc si o delectare asa ca ar fi bine sa intindem placerea. Dc totusi reusim sa ne adunam mai multi (macar 10) se pot juca inca alte 2 partide maxim.
3. Ma gandesc si ma voi sfatui cu profesorul de sah.
4. Nu mai stiu exact dc se poate pe doizece sa stabilesti si timpi intermediari adica ceva de genul 17 minute sau e doar din 5 in 5. Oricum unii nu vor putea juca probabil pe doizece si e mai usor pe yahoo. Eu zic sa luam in considerare si una si alta si pe cat posibil, pentru cei care au probleme tehnice vom deschide un topic separat cu sfaturi de configurare a firewall-ului sau mai stiu eu ce probleme mai apar.
5. Cu regulamentul... am o idee, hai sa faci si tu Marcus unul si eu o schita si vedem cum le combinam sau poate chiar il adoptam doar pe unul, insa cred ca experienta ta mi-ar fi de imens ajutor. Nu e nevoie decat de o schita si in rest il dezvoltam noi, nu?
6. Ar fi super daca ar reusi cineva sa ne ajute. Eventual s-ar putea inspira de pe link-ul pe care l-am pus mai demult.
Model
Eventual, daca nu se poate sa ulpoadam pe Han facem pe un site separat, insa dc ar reusi cineva sa faca appletul si dc ar fi posibilitatea ca unul din noi doar sa modifice partidele ar fi ideal. Ar fi mai usor si pt cei care nu au tabla in fata sau macar vreun chess engine.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ciuboda
mesaj 2 Feb 2005, 11:06 AM
Mesaj #208


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 42
Inscris: 29 December 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.650



QUOTE (skysurfer @ 2 Feb 2005, 11:20 AM)
6. Ar fi super daca ar reusi cineva sa ne ajute. Eventual s-ar putea inspira de pe link-ul pe care l-am pus mai demult.
Model
Eventual, daca nu se poate sa ulpoadam pe Han facem pe un site separat, insa dc ar reusi cineva sa faca appletul si dc ar fi posibilitatea ca unul din noi doar sa modifice partidele ar fi ideal. Ar fi mai usor si pt cei care nu au tabla in fata sau macar vreun chess engine.

Ceea ce propui , bazat pe link-ul de mai sus, nu este ceva simplu. Nu este nici foarte complicat doar ca necesita ceva timp de programare.
Ceea ce ma gandeam eu este sa avem o pagina web in care sa avem urmatoarele informatii:
- prezentare fiecare editie a turneului
- topuri si clasamente
- arhiva partide
- formular inscriere in turneu
Putem incepe cu ceva simplu si la obiect si in timp putem adauga functionalitati noi.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 2 Feb 2005, 11:36 AM
Mesaj #209


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



In principiu eu sunt de acord. In prima faza, propunerile lui ciuboda sunt cele mai "facubile", dar nu pot sa ma apuc de lucru decat dupa 15 februarie. Eu lucrez full time, acum sunt si in sesiune, si in 11 februarie am de mers la Bucuresti la o intalnire cu Microsoft Student Partners din toata tara. Teoretic vom avea si sah.hanuancutei.com (o sa vorbesc eu cu Mihai despre asta).

Daca mai e vreun forumist care se pricepe cat de cat la aspectele necesare constructiei unui astfel de site, l-as ruga sa gandeasca pana atunci structura bazei de date, modul de transcriere al partidelor, un sistem de punctaj, etc. Asta ar fi excelent. spoton.gif

Acest topic a fost editat de Tudy: 2 Feb 2005, 11:39 AM


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 2 Feb 2005, 11:50 AM
Mesaj #210


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Eu am ceva probleme cu doizece.ro, asa ca as prefera sa joc pe yahoo.

QUOTE
Daca suntem 15 concurenti x 2 meciuri vor fi deja 30 de partide


Pai s-a stabilit ca vom juca tur-retur, deci fiecare dintre noi va juca 28 de partide.


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Pagini V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 25 April 2024 - 05:44 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman