HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Armele De Foc Pro Sau Contra, Uni le iubesc eu le urasc
Minerval
mesaj 18 Aug 2004, 07:10 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



QUOTE (Hydra @ 17 Aug 2004, 12:17 PM)
cat despre visul american:))da te rog un exemplu de indeplinire al lui,care democratie,demos kratis conducerea poporului?unde in america hai sa fim seriosi....trustocratia da banocratie da.. Visul American..este inca vis...banul primeaza la ei cum a inceput si la noidemocratia americana este democratia celui puternic (" pamantul tau este al meu" citat Insula Pinguinilor)

Stimate coleg, nu trebuie sa va enervati pentru un subiect care ne depaseste pe toti. De ce exista arme? De ce mor oameni? De ce oare nu intervine Dumnezeu in stoparea acestor activitati? Asadar, nu trebuie sa etichetati tot ceea ce nu intelegeti inca. Pe moment, armele sunt o necesitate. O faimoasa regula din economie declama faptul ca banii sunt necesari dar nu suficienti. Observati dvs. cum nuantarilor afirmate pe topic de dvs. capata acum contur prin spusele mele?
Domnule H., cand vorbiti despre America referiti-va in special la arealul delimitat de SUA. SUA este nu numai o putere continentala, acum este si una mndiala. Faptele vorbesc de la sine, asa ca nu voi mai intra in detalii. De curand, am cumparat o carte foarte interesanta, scrisa de un cunoscut francez, insa nu voi prezenta nici numele autorului si nici cartea pentru a nu face publicitate, poate mai tarziu voi redacta la rubrica Publicitate. In aceasta carte se delimitau, in concret, conditiile dupa care o natiune se poate considera super-putere ori hiperputere. Pe scurt, acestea sunt: 1) forta economica, 2) tehnologie, 3) forta militara si finalmente 4) cultura. Toti factorii mentionati (economic, tehnologic, militar si cultural) fac din SUA o superputere la ora actuala. Aceasta este o realitate fie ca vreti sa acceptati fie ca nu. Visul american este insasi traiul, mentalitatea si legile americane care sunt in rezonanta permanenta cu cultivarea spiritului liber existent in fiecare om.



--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 19 Aug 2004, 08:48 AM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



QUOTE

Visul american este insasi traiul, mentalitatea si legile americane care sunt in rezonanta permanenta cu cultivarea spiritului liber existent in fiecare om.

visul american este trait pe spatele restului planetei, care incepe sa se sature de acest lucru. de asemenea, de cind cu guvernul Bush chestia cu spiritul liber nu mai e aplicabila. SUA incepe sa semene din ce in ce mai mult cu uniunea sovietica.

treaba cu cultivarea spiritului liber existent in fiecare om o fi fost valabil in anii 60-70 si inca o data in '90 dar din nefericire incepe sa dispara.

QUOTE

De curand, am cumparat o carte foarte interesanta, scrisa de un cunoscut francez, insa nu voi prezenta nici numele autorului si nici cartea pentru a nu face publicitate, poate mai tarziu voi redacta la rubrica Publicitate.


totusi, de ce ar fi citarea unei surse, publicitate? unsure.gif


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hydra
mesaj 19 Aug 2004, 10:41 AM
Mesaj #38


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 266
Inscris: 27 November 03
Din: bucuresti,romania
Forumist Nr.: 1.304



Ma bucur ca lumea incepe sa spuna ce gandeste...daca ai trait in giulesti pe vremea lui Nenea Nicu,nu cred ca ai avut arma...daca ai arama demontata nu cred ca itzi ia mai mult de unu maxim doua minute sa o montezi la loc,chiar daca sunt impotriva armelor( nu inseamna ca nu am pus mana pe ele) pe vremea lui ceasca criminalitatea era mult mai scazuta(ma refer la crime ) nu la furturi si gainarii,cred ca multi confunda crima infaptuita cu arma de foc cu simpla gainarie,furt din buzunar etc.Este adevarat ca armele au existat din todeauna si au avut un rol special in dezvoltarea umanitatzii dar si sacrificiile umane au existat,cred ca am depasit epoca in care armele mai pot sa ne ajute in dezvoltarea noastra...poate doar sa o stopeze.....ce placere potzi simtzi atunci cand omori un animal de la o distantza sigura,din foisor..etc?? placerea sadica de a chinui o fintza care nu a facut altceva decat sa existe?
Nu spun ca ar trebui sa dispara peste noapte..dar sustin idea disparitiei treptate in primul rand al accesului la arme............
Ce libertate exista in SUA cand controlul pe care autoritatile il exercita este mai puternic decat cel al comunistilor......fa ceva impotriva oranduiri(fi pe lista lor neagra )si ia mai incearca sa obti un credit ...un CC sau o alta forma de finantare..in scurt timp ajungi sa traiesti in cutia de carton a democratiei.........Cea mai mare criminalitate este in SUA nu in S africa......verifica
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Aug 2004, 10:41 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Hampu The Great
mesaj 19 Aug 2004, 11:06 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.060
Inscris: 5 December 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.378



...daca ai trait in giulesti pe vremea lui Nenea Nicu,nu cred ca ai avut arma...daca ai arama demontata nu cred ca itzi ia mai mult de unu maxim doua minute sa o montezi la loc..


Ba da, aveam si atunci...Avea tata un boc Winchester nichelat, la care am avut intotdeauna acces...La tara la bunicul aveam una cu o singura teava de cal.16 pe care nu o utilzam decat eu. O foloseam de pe la 10 anisori. Tata imi facea niste cartuse mai speciale cu putina pulbere si cu multe alice, asa ca nu era periculoasa decat pe distante foarte scurte.

In doua minute abia reusesc sa pun la un loc cele doua chei ascunse in locuri diferite de la dulapul in care sunt tinute armele.
Inchizatoarele armelor sunt in alt fiset situat de data asta in pod.
Alte chei alta incursiune.
Munitia o tin in garaj, si tot sub cheie.
Montatul unui sistem de dare a focului la o semiautomata nu il poate face nimeni in doua minute, si apoi eu nu am nici un caporal cu ceasul in mana langa mine.

Discutia asta este sterila....nu duce nicaieri. Din fericire armele de foc exista si vor exista inca multa vreme de acum incolo.
Informatia aia cu SUA pe primul loc in lume la criminalitae este un fals grosolan, dar sa ii dam credit totusi Hydrei unul din statele americane sta foarte bine in statistici..

Nu cred ca voi mai posta aici, asadar va salut !!!


--------------------

Raiul este un loc in sufletul nostru in care cei vi ii pastreaza in viata pe cei morti..
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hydra
mesaj 19 Aug 2004, 11:21 AM
Mesaj #40


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 266
Inscris: 27 November 03
Din: bucuresti,romania
Forumist Nr.: 1.304



Nu stiu la ce te referi cu unul din statele americane.....dar inca o data sustin ca pe vremea Ceausescu nu aveai arme de foc,daca aveai spune te rog un singur lucru,cum itzi faceai tu cartuse daca nr.lor trebuia sa fie declarat???sau aveai tu in giulesti o legislatzie mai "deosebita"sau chestia cu la 10 ani aveai tu o arma a ta:))) ma face sa rad,poate ca pe vremea aia cei app.1200 de posesori de arme din romania stateau in giulesti,dar ma tem ca nu este chiar asha cunosc catziva oameni acre aveau arme de vanatoare unul este un tip Avram,altul este un tip Diamandescu,altul este Mirea...ministru,ministru,seful Securitatii otopeni(colonel),deci hai sa lasam chestia cu tata avea pusti de vanatoare...si facea cartuse in casa bunicu.
Nu mai posta daca nu vrei cred ca ai terminat toate argumentele in favoarea posesiei de arme...........cat despre sua,te rog crede-m este pe locul intai,iar Detroit-ul este primul in state,daca te referi la (michigan)da poate ca am scris ca detroit este stat.....uite ca am reparat si pe jon R.chiar te jefuiesc pana in mile8 fara nici o problema
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hydra
mesaj 19 Aug 2004, 11:39 AM
Mesaj #41


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 266
Inscris: 27 November 03
Din: bucuresti,romania
Forumist Nr.: 1.304



QUOTE (dandanescu @ 18 Aug 2004, 02:27 AM)
Voi chiar credeti ca se moare mai usor injunghiat cu un cutit de bucatarie,
lovit de toporul de taiat lemne sau strangulat cu cablul electric de la aspirator -
decit impuscat??

Sau poate este mai de dorit sa fii ucis de un individ atletic, cu miinile goale??

Ca sa nu mai vorbim ce efecte poate avea detonarea in public a unei butelii de aragaz,
sau folosirea unui autocamion cu nitrati+diesel ca arma...

A mai zis cineva, educatia si legislatia sunt metodele ideale,
dar pina una alta traim intr-o lume departe de cazul ideal.

Orice solutie reala este un compromis, inclusiv in ce priveste armele de foc.

Se moare la fel,dar inca o data vreau sa fiu inteles....cati oameni poti omora cu cablu de telefon ziua in amiaza mare in biroul unei companii si cati poti omora cu un pistol,cati colegi de clasa potzi omora cu un cutzit si cati cu un pistol,cu mainile goale cred ca este cel mai greu sa omori,nu de alta dar chiar simti viatza victimei cum tzi se scurge prin maini...aia sunt oameni bolnavi mintali care o fac..dar cu un pistol.....cu putin noroc nici nu te murdaresti de sange iar cu o arma...nici nu vezi bine victima,asha ca te duci linistit pe urma la bar si itzi bei berea fericit ca ai dovedit ce "barbat" jmeker esti ca ai omorat ceva

Butelia nu prea poate exploda in spatiu deschis,eventual face o flama mare fara schije din cauza decompresiei rapide a gazului,azotatul doar in amestec cu motorina si supus la temperaturi inalte face explozie si asta nu cred ca o sa o vad facuta intentzionat e prea greu dar cu 1/2 Kg de tnt,o capsa si o baterie..........
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 19 Aug 2004, 11:51 AM
Mesaj #42


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Cred ca nu ti-ai gasit adevaratul adversar, nu vanatorii au "rolul social negativ" in ceea ce priveste armele de foc...
Cit despre "interzicerea deplina si definitiva" (ma rog, eu asi zice controlul sever al armelor) adu-ti aminte de cat de mylt "bine" a facut prohibitia in anii '30...

Acest topic a fost editat de sorin666: 19 Aug 2004, 12:18 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hydra
mesaj 19 Aug 2004, 11:56 AM
Mesaj #43


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 266
Inscris: 27 November 03
Din: bucuresti,romania
Forumist Nr.: 1.304



Vanatorii sunt acelasi tip de oameni care in alt context folosesc armele de foc in alte scopuri decat "vanatoarea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 19 Aug 2004, 12:21 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



QUOTE (Hydra @ 19 Aug 2004, 12:09 PM)
Vanatorii sunt acelasi tip de oameni care in alt context folosesc armele de foc in alte scopuri decat "vanatoarea"

Nu cred, sincer sa fiu nu ma atrage DE LOC sportul lor si nici nu am arma, daca asi avea insa NU ASI EZITA nici o secunda sa trag asupra celui pe care-l prind IN CASA LA MINE, imaginindu-mi ce s-ar fi intamplat daca copiii ar fi fost singuri in locul meu.... intelegi, NICI URMA DE EZITARE si UITANDU-MA LA EL IN OCHI...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hydra
mesaj 19 Aug 2004, 12:41 PM
Mesaj #45


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 266
Inscris: 27 November 03
Din: bucuresti,romania
Forumist Nr.: 1.304



Inteleg la ce te referi........dar sincer cred ca eu personal nu as impushca pe cel care ar ameninta viata copiilor mei...ci mai de graba as folosi mainile sa il termin ar fi mai ....personal.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 19 Aug 2004, 01:41 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



QUOTE

Cea mai mare criminalitate este in SUA nu in S africa......verifica
QUOTE

Map & Graph: Crime: Murders (per capita) (Top 100 Countries)

1. Colombia 0.63 per 1000 people 
2. South Africa 0.51 per 1000 people 
3. Jamaica 0.32 per 1000 people
...
24. United States 0.04 per 1000 people



--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 19 Aug 2004, 02:49 PM
Mesaj #47


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



Hydra,
si eu le urasc... Nu stiu daca l-ai auzit pe Chris Rock, la un moment dat el a spus ca mai bine s-ar scumpi gloantele! Alta ar fi povestea daca un glont ar costa $5 000, nu? rofl.gif

Sigur nu vor dispare, sunt prea multi oameni nesiguri sau inspaimantati de arma vecinului. huh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 19 Aug 2004, 02:55 PM
Mesaj #48


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Cum adica "sa se scumpeasca" intr-o economie pe care toti o vreau liberala rolleyes.gif
Asta nu ar face decat sa creasca contabanda dinspre tarile care nu vor aplica aceleasi masuri, iar stocul de arme existent face si mai iluzorie "interzicerea" totala...
Inteleg ca scopurile voastre sunt nobile, si daca ar fi aplicabile asi fi primul care sa le aplaud, dar asta nu va scuteste de un pic de realism... wink.gif

Acest topic a fost editat de sorin666: 19 Aug 2004, 02:56 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 19 Aug 2004, 03:02 PM
Mesaj #49


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



Sorin666
Chris Rock e un comedian... wink.gif N-ar fi fain sa vrei sa iti folosesti arma ( oare cat de necesara e? ) si sa muncesti de iti vine rau ca sa cumperi un amarat de glont? rofl.gif

PS:In cazul in care s-ar scumpi, s-ar scumpi si la contrabanda, no? blink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 19 Aug 2004, 03:08 PM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



QUOTE (Jazz @ 19 Aug 2004, 03:15 PM)
Sorin666
Chris Rock e un comedian... wink.gif  N-ar fi fain sa vrei sa iti folosesti arma ( oare cat de necesara e? ) si sa muncesti de iti vine rau ca sa cumperi un amarat de glont?  rofl.gif 

PS:In cazul in care s-ar scumpi, s-ar scumpi si la contrabanda, no? blink.gif

Sincer sa fiu nu am de ce sa cumpar gloante, ca nu am arma, eu nu am pus la indoiala necesitatea controlarii armelor, ci METODELE, care mi se par... naive (fara suparare)
Iar pretul unui glont nu cred ca va creste semnificativ, in productie costa cativa centi, mafia este suficient de "desteapta" cat sa le lase relativ ieftine... tot prin scumpiri s-a procedat in Occident si pt. tigari si rezultatele globale sunt mai curand... discutabile... rolleyes.gif
Iar efectele pe termen lung ar fi negative, prin "obligarea" creerii unei economii "la negru" dezordinea sociala ar fi (poate) mai mare decat in starea initiala...

Acest topic a fost editat de sorin666: 19 Aug 2004, 03:13 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 19 Aug 2004, 03:09 PM
Mesaj #51


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



QUOTE

N-ar fi fain sa vrei sa iti folosesti arma ( oare cat de necesara e? ) si sa muncesti de iti vine rau ca sa cumperi un amarat de glont?

la 5000$ bucata devine economic sa-ti faci gloante singur. si nu-i chiar asa greu.


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 19 Aug 2004, 10:45 PM
Mesaj #52


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Scumpirea excesiva a munitiei va duce inevitabil la dezvoltarea pietei negre a munitiei si aparitia munitiei facuta artizanal, lucru si mai periculos dealtfel.....
E o idee falsa ca daca am arma sint mai in siguranta..... parerea mea acum... armele trebuie sa fie sub un control strict...si nu la liber...
Vinatorii profesionosti, da , sint de acord, amatorii sau sportivii, nu, nu sint de acord, probabil pt ca nu consider vinatoarea un sport....un sport e atunci cind se confrunta 2 adversari cu acelasi potential....si aceiasi "dotare" categoric. Tirul e un sport.

Mi se pare ca in anglia politistii nu poseda armament in dotare... si totusi nu au o criminalitate f mare(locul 46 in link-ul ala)....
Ii las pe sustinatorii armelor sa explice de ce.... wink.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 19 Aug 2004, 10:57 PM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



murders (per 1000 people):
...
46. United Kingdom cca 0.01
...
49. Germany cca 0.01
...
53. Norway cca 0.01

in ultimele 2 state politia poarta arme si totusi rata e comparabila (chiar ceva mai mica) cu cea in UK.

n-as zice ca rata crimelor are vreo legatura cu faptul ca politia, cind se plimba pe strada, poarta arme sau nu (ca in misiune poarta si politistii englezi) ci cu conditiile sociale in acele tari.

saracia, lipsa de perspectiva si educatie, ghettoizarea sunt motive care duc la cresterea ratei.

Acest topic a fost editat de dead-cat: 20 Aug 2004, 07:24 AM


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 19 Aug 2004, 11:02 PM
Mesaj #54


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Categoric nu e o legatura implicita, dar in toate statele enumerate de tine exista o chestie comuna ....
Englezii au considerat ca nu se justifica portul armelor la toate categoriile de politisti...au actionat in alta parte insa....


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 20 Aug 2004, 12:51 AM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



QUOTE (Hydra @ 19 Aug 2004, 10:54 AM)
Este adevarat ca armele au existat din todeauna si au avut un rol special in dezvoltarea umanitatzii dar si sacrificiile umane au existat,cred ca am depasit epoca in care armele mai pot sa ne ajute in dezvoltarea noastra...poate doar sa o stopeze.....ce placere potzi simtzi atunci cand omori un animal de la o distantza sigura,din foisor..etc?? placerea sadica de a chinui o fintza care nu a facut altceva decat sa existe?

Draga hydra, omul, ca si animal de prada, se conformeaza doar unui instinct mai vechi, chestiune ce cu timpul a fost organizata in cadrul unor competitii sportive de tir. Poatae parea ceva straniu dar omul actioneaza, de multe ori, instinctual. Insa chiar si asa nu avem voie sa facem singuri aprecieri vizavi de ceea ce ar trebui sa placa sau nu persoanelor din jurul nostru. De gustibus non discutandum.



--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 20 Aug 2004, 01:11 AM
Mesaj #56


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE
placerea sadica de a chinui o fintza care nu a facut altceva decat sa existe


Acum ar fi momentul poate sa interzicem taierea porcului de Craciun, nu-i asa?
Sau... toti cei care consuma carne de la magazin,
nu stiu cum se ajunge la produsul finit?

Asemanarea cu vinatoarea exista, cel putin in sensul ca
vinatul de azi este in mare majoritate gestionat artificial.

Daca nu ar exista echilibrul produs artificial prin vinatoare,
ecosistemul ar fi distrus in lipsa spatiilor naturale imense si
a pradatorilor naturali, cum ar fi lupul.

Iar vinatoarea este o sursa foarte importanta de venituri
pentru conservarea habitatului multor specii.

Da, stiu ca nu se potriveste cu sentimentalismul ieftin dar ignorant,
vinatoarea gestionata corect face mult mai mult bine ecosistemului respectiv
decit isteria celor care nu inteleg care e realitatea in prezent.

Fie vorba intre noi, intre a fi mincata de lup sau
impuscata cu o arma de calibru potrivit bine tintita,
mama lui Bambi cred ca ar fi preferat vinatorul... wink.gif

Acest topic a fost editat de dandanescu: 20 Aug 2004, 01:13 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 20 Aug 2004, 07:21 AM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



HA HA HA, crescatorul de porci in postura de "vanator pervertit" e comic, dar daca te gandesti, asa este... laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 20 Aug 2004, 08:18 AM
Mesaj #58


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Nu ca asi fi inventat apa calda sau mersul pe jos, dar uiteati-va ce am gasit in 30 de sec. cu Google... proba ca nu se poate eradica "Know-How"-ul in domeniu (si de aceste cunostiinte se vor "bucura" mai ales "lupii" si mai putin "mamica lui Bambi")
*
http://www.creativehomeowner.com/index.php...k&bookid=252034
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 20 Aug 2004, 01:02 PM
Mesaj #59


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Poate-mi spune cineva, ce legatura directa exista intre armele de foc si crimele soldate cu moartea???

Am impresia ca sunt unii pe aici, ce au vazut prea multe filme sad.gif Oricum, tangenta intre cele vazute pe ecran si realitatea, e cam mica, in cea ce priveste armele de foc in mediul civil.

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 20 Aug 2004, 10:31 PM
Mesaj #60


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Ma intreb ce a facut mama lui Bambi pina au aparut vinatorii....bleeahhh...scuze de doi lei....pina la urma si violatorul ii face un bine victimei, nu-i asa?


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 21 Aug 2004, 12:13 AM
Mesaj #61


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



Mama lui Bambi murea frecvent iarna de foame sau
cind era mai bolnavioara sau nu era atenta o minca lupul
inainte sa raspindeasca boala sau atitudinea nepotrivita in padure biggrin.gif

Habitatele acopereau arii gigantice si mai ales nefragmentate,
prin comparatie cu ariile din prezent,
iar pradatorii naturali, mai ales lupii, pastrau un
echilibru adecvat al numarului de ierbivore raportat la suprafata terenului.

In prezent zonele de vinatoare nu mai au nici pe departe posibilitatea de a mentine un echilibru natural.

In SUA, de exemplu, densitatea de cerbi si caprioare a crescut la un moment dat atit de tare in spatiile limitate
ramase la dispozitia animalelor incit au aparut epidemii care
acum forteaza eliminarea stocului existent in anumite zone.

Deci, inca odata precizez - vinatoarea este in prezent necesara pentru echilibrul habitatului.

Cine nu stie despre ce e vorba poate sa-si bage degetele pe git in semn de protest,
oricum sentimentalismul ignorant si provocarile ieftine tot nu schimba cu nimic realitatea.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 21 Aug 2004, 01:24 AM
Mesaj #62


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



De acord, se aia exista vinatori profesionisti....ceilalti, vinatori de duminica sa vada leana ce zorro are ea in batatura....chestii macho pt refularea altor chestii....


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 21 Aug 2004, 02:31 AM
Mesaj #63


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



Problema e mai complicata.

Mai intii, vinatorii sportivi se supun unor regulamente
menite sa ajute la evolutia armonioasa a habitatului,
care practic controleaza strict numarul de animale "recoltate" anual -
care trebuiau deci oricum eliminate intr-un fel sau altul.

Vinatorii de asemenea mai platesc si felurite taxe, de multe ori substantiale,
care per total de foarte multe ori reprezinta marea majoritate a
sumelor utilizate in intretinerea habitatului respectiv.

Deci fara vinatori sportivi/amatori nu ajung banii,
in vreme ce un anumit numar de animale oricum trebuia sacrificat.

In ce priveste mentalitatea, ar fi mai multe de spus.
In afara de ritualul romanesc de taiere a porcului,
sa reflectam si la faptul ca sacrificarea animalului prin impuscare este
mult mai rapida si lipsita de cruzimea intilnita in mediul natural,
cum ar fi uciderea de catre lupi sau moartea lenta in iarna a animalelor batrine.

Parerea mea este ca oamenii in general asociaza vinatoarea cu elitismul,
(asa cum a si fost inca din Evul Mediu - rezervata elitelor, cu mici exceptii)
de aceea exista un resentiment profund, dar mascat impotriva vinatorilor,
de unde izvorasc o multime de pretexte impotiva acestei activitati
pretexte in general nejustificate la o analiza mai atenta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 21 Aug 2004, 02:33 AM
Mesaj #64


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



In ce priveste folosirea armelor de foc,
imaginea este asociata in mintea unora cu elemente negative,
cind de fapt este cam la fel cu conducerea unui automobil;
un amplificator de potential, care poate fi utilizat pentru bine sau rau.

Si la fel cum este cazul cu automobilul, antrenamentul, experienta si examinarea perodica
pentru obtinerea si pastrarea unei licente rezolva majoritatea problemelor.

Cum ar fi sa se decreteze ca
de acum incolo numai soferii profesionisti au voie sa conduca,
si toata lumea sa foloseasca exclusiv transportul in comun??
Desigur e posibil in unele cazuri, dar in altele nu
- tot asa si cu armele de foc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 21 Aug 2004, 02:49 AM
Mesaj #65


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Dane,
Sint de acord sa se duca cine vrea intr-un poligon, plateste o taxsa , trage si cu arcul cu luneta daca vrea muschiul lui, cu ag-ul, akm-ul si alte alea,
se simte bine , plateste , pleaca acasa si gata....
Inteleg necesitatea armeleor si atractia catre ele, dar nu "la liber"...
Inainte de toate, arma iti da sentimentul de putere.....putere in fata altora fara arme....ceea ce e un lucru nu tocmai bun in mina cui nu trebuie....
Am mai spus: sint pt un control extrem de riguros al armelor de foc si munitiilor.....

Cu vinatoarea acum: am mai explicat mai demult, vine din trecut, de acord, nu e o traditie ca taierea porcului, la inceput a fost necesitate (si sansele erqau ceva mai "egale" sa zicem) , pe urma a fost apanajul nobililor..... wink.gif .... acu ce dracu mai e?
Hai mai , ce naiba? Atitea specii pe cale de de disparitie si o tinem sus si tare ca mentinem echilibrul? Si ghici cine a ajutat la disparitia lor? Prea multi lupi? Se duce padurarul si mai impusca... si gata.
Sa fie clar ca ma refer mai mult la ..... atitudinea de a dispune de viata altor vietati... asta ma deranjeaza.
Ce daca o maninca lupul? Asta e esenta perpetuarii vietii pe pamint....

Apropo de arme si "elemente negative"....
Comparatia cu automobilul e complet deplasata....
Automobilul a fost creat cu un scop clar, accidental se intimpla sa moara si oameni....accidental retine, nu asta e scopul lui...
Pe cind armele sint facute special pt a lua vieti...
E o mica mare diferenta, daca o pricepi, imi vei intelege poate mai bine punctele de vedere....

Acest topic a fost editat de bdl: 21 Aug 2004, 02:51 AM


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 21 Aug 2004, 05:29 AM
Mesaj #66


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE (bdl @ 21 Aug 2004, 04:02 AM)

Cu vinatoarea acum: am mai explicat mai demult, vine din trecut, de acord, nu e o traditie ca taierea porcului, la inceput a fost necesitate (si sansele erqau ceva mai "egale" sa zicem) , pe urma a fost apanajul nobililor..... wink.gif  .... acu ce dracu mai e?
Hai mai , ce naiba? Atitea specii pe cale de de disparitie si o tinem sus si tare ca mentinem echilibrul? Si ghici cine a ajutat la disparitia lor? Prea multi lupi? Se duce padurarul si mai impusca... si gata.
Sa fie clar ca ma refer mai mult la ..... atitudinea de a dispune de viata altor vietati... asta ma deranjeaza.
Ce daca o maninca lupul? Asta e esenta perpetuarii vietii pe pamint....


In ce priveste vinatoarea;

Eu spun ce spun ca stiu cum e organizata treaba,
cel putin pe aici (in Canada si USA), sa stii ca nu le scot "din burta".

Oricit am regreta disparitia habitatelor in forma naturala,
asta este situatia in prezent, cu sau fara vinatoare
habitatul natural a fost deja afectat drastic.

Prea multi lupi? Dimpotriva! De unde sa mai fie lupi suficienti ca sa pastreze echilibrul?
Cu greu au fost reintrodusi citiva, ici colo... insuficient ca sa fie semnificativ.

Dar ce crezi, lumea nu vrea nici lupi, ca de! astia au naravuri si
ar insemna ca trebuie sa te duci prin padure la plimbare cu arma la tine
sau daca nu, iti asumi riscuri.

Apropo, si ce crezi ca s-a intimplat cind un ris de munte a atacat un copil
in fata cortului dinr-o tabara intr-un parc public de linga Jasper, Alberta acum vreo citeva zile?
Pai, l-au urmarit padurarii si l-au impuscat...
deci ce diferenta era daca avea cineva in tabara o arma si termina treaba mai repede?
Asa, copilul a avut noroc ca doi adulti au sarit imediat, si s-a ales doar cu citeva muscaturi si zgirieturi...
dar daca animalul ataca oricum se va incerca distrugerea lui cit mai curind posibil.

La circa 150km de unde locuiesc eu au fost de curind reintrodusi grizzly bear...
Acum treaba asta cu ce bani crezi ca s-a facut??
In buna parte din permisele de vinatoare!

La unele rase de capre de munte se cumpara bilete si se trage la loterie iar
unul din 250 de bilete iti da dreptul la un permis, valabil pentru 2 saptamini in sezonul respectiv...
La anul alta loterie, dar daca ai avut un permis nu mai ai voie inca unul pentru 5 ani...

E usor de vazut ca se platesc sume importante care sunt folosite cu folos
de catre serviciul pentru parcuri naturale al guvernului provincial.
Solutia asta nu a fost fortata de vinatori, e o chestie stabilita de comun acord
cu totata lumea implicata in conservarea habitatului,
mai putin ecologisti extremisti, genul care pun bombe la sondele de petrol si
"elibereaza" animale de ferma care nu stiu deloc ce inseamna viata salbatica...

Si uite am si eu o intrebare; oare ce diferenta ar fi
in ce priveste impuscarea cerbului
de catre padurar sau de catre vinatorul sportiv?

Cum s-ar zice, tot o viata are cerbul si tot o gaura in... piept, nu-i asa?

Oare cind maninci salam te gindesti ca au fost luate vietile unor animale?
Desigur, a facut-o altcineva - si cu putina ipocrizie putem ignora realitatea.
Sau poate era salam de soia... biggrin.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 21 Aug 2004, 05:46 AM
Mesaj #67


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE (bdl @ 21 Aug 2004, 04:02 AM)
Inteleg necesitatea armeleor si atractia catre ele, dar nu "la liber"...
Inainte de toate, arma iti da sentimentul de putere.....putere in fata altora fara arme....ceea ce e un lucru nu tocmai bun in mina cui nu trebuie....
Am mai spus: sint pt un control extrem de riguros al armelor de foc si munitiilor.....


Nu cred ca cineva a sustinut in vreun mesaj postat aici ca armele ar trebui sa fie "la liber".

Cit despre "sentimentul de putere" nu stiu care e experienta ta,
dar cred ca nu realizezi gravitatea situatiilor posibile in unele locuri.
Pe unde am locuit eu citiva ani mai demult,
nu exista aproape deloc fanfaronada de parada,
de fapt majoritatea armelor erau bine camuflate la purtator.

In caz de conflict nu aveai timp sa "te dai mare", nici sa ti se faca frica
faceai tot ce puteai sa evacuezi zona cit mai repede si neatins.
Eu cred ca lumea nu prea intelege cum sta treaba in asemenea cazuri.
Cind esti atacat, reactionezi... ai avut timp de gindire mai demult,
acum nu mai e timp de vrajeala, viata iti poate fi amenintata.

Pot sa-ti spun ca degeaba vorbim noi aici pina miine,
sentimentul predominant raminea faptul ca faci tot ce poti si
nu accepti sa devii inca o victima.

Iar arma avea adesea un rol foarte puternic de descurajare a atacului,
chiar fara sa fie folosita, asa cum am avut "ocazia" sa probez personal.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 22 Aug 2004, 02:37 AM
Mesaj #68


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



@Dandanescu
Spune-mi, te rog, stiai ca toti au arma, faptul ca si tu aveai una te facea sa te simti mai in siguranta? Sau doar stiai ca ai sanse egale cu purtatorul din fata ta?

E o ironie faptul ca in Statele Unite s-a distrus in mare parte habitatul ursilor grizzly (si nu numai), ca urmare numarul lor a scazut considerabil, acum sunt reintrodusi (ciudat termen!) pe banii facuti din vanzarea permiselor de vanatoare...(?) Eu cred ca e vorba nu de o modalitate de a face bani pentru a sprijini ecosistemul, e mai mult o chestie politica cu masca de bunavointa. blink.gif .... blink.gif
Hai ma straduiesc sa inteleg cazul cu copilul atacat de ras... Desi pana la urma animalul nu trebuia omorat pentru ca era in mediul lui si e o felina pentru numele lui Dumnezeu (ce cauta acolo copilul nesupravegheat?)! Dar sa omori caprele de munte? Pentru ce? Doar ca sa arati ca ai o arma si incerci sa iti dovedesti ce poti sa faci cu ea? Sa nu imi spui acum de suprapopulare si alte chestii de genul asta pentru ca pana si-a bagat omul nasul peste tot natura a mentinut balanta bine-merci...



Hmm, omul distruge habitatul animalelor si apoi se intreaba ce face ursul in spatele lui, sau tigrul in curtea casei.... hh.gif

Acest topic a fost editat de Jazz: 22 Aug 2004, 02:56 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 22 Aug 2004, 03:29 AM
Mesaj #69


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE (Jazz @ 22 Aug 2004, 03:50 AM)
@Dandanescu
Spune-mi, te rog, stiai ca toti au arma, faptul ca si tu aveai una te facea sa te simti mai in siguranta? Sau doar stiai ca ai sanse egale cu purtatorul din fata ta?


Mai in siguranta doar pentru ca aveam arma? rolleyes.gif

Desigur ca arma iti oferea potential o sansa in plus,
dar nu e suficient sa o ai, trebuie sa mai si stii ce sa faci cu ea si
sa-ti pastrezi gindirea critica, daca mai poti in conditiile de stress
... desi chiar si asa nu e clar rezultatul final.

E foarte interesant ca niciodata nu stiai sigur cine si ce arma are,
fie ca era arma de foc sau alte arme folosite uzual in conflicte sa le spunem "civile"
intre unul sau mai multi atacanti si victima/victimele lor
(mai mult sau mai putin active si iscusite ca sa nu devina victime).

De fapt, e suficient sa te gindesti la o incaierare din aia "normala" gen "street fight" si
realizezi imediat ca nici nu se pune problema, de o parte sau de alta - a sanselor egale.
Si asta e independent de tipul de arme folosite, tine de natura situatiei
care nu este nici pe departe un turnir cavaleresc.
E vorba de niste oameni disperati care sunt in stare sa-ti ia viata fara prea multa filozofie.

Oricum, mie mi s-a parut ca elementul crucial era surpriza,
dupa aia intervenea factorul armament, fie ca era arma de foc sau altceva.

Deci daca erai atent sa nu fii surprins si apoi rezulta cumva ca esti in stare sa opui rezistenta,
de obicei atacul era abandonat.

Dar si cind erai surprins nepregatit, treaba se rezolva extrem de rapid,
statisticile indicau ceva ca si cum cazuse mereu zarul 5-3 biggrin.gif
Conflictul armat tipic se desfasura de obicei la distante intre 3-5 metri ,
in decurs de 3-5 secunde, timp in care se trageau in total 3-5 focuri.
Simplu, nu? wink.gif De-aia zic ca nu era timp de fanfaronada si de filozofie...

Eu am avut noroc ca nu am tras niciodata decit in poligon,
dar miile alea de cartuse trase au fost cu folos,
oferind calmul necesar sa nu escaladezi situatia de conflict in mod inutil.

Acest topic a fost editat de dandanescu: 22 Aug 2004, 03:33 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 22 Aug 2004, 03:59 AM
Mesaj #70


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE (Jazz @ 22 Aug 2004, 03:50 AM)
E o ironie faptul ca in Statele Unite s-a distrus in mare parte habitatul ursilor grizzly (si nu numai), ca urmare  numarul lor a scazut considerabil, acum sunt reintrodusi (ciudat termen!) pe banii facuti din vanzarea permiselor de vanatoare...(?) Eu cred ca e vorba nu de o modalitate de a face bani pentru a sprijini ecosistemul, e mai mult o chestie politica cu masca de bunavointa.  blink.gif .... blink.gif 


Eu cred ca nu intelegi ca timpul nu mai poate fi dat inapoi.

Am uitat sa mentionez, gindeste-te ce s-ar intimpla daca nu ar fi bani destui
ca sa fie platiti padurari si paznici de vinatoare...

...Braconierii nici nu au intotdeauna nevoie de arme de foc...

Teoria moderna de conservare include notiunea de independenta financiara
la care s-a ajuns exclusiv prin incorporarea vinatorilor in acest proces.
Nu este alta cale viabila care sa se dea rezultate mai bune decit asta in prezent.

Altfel, da, idealisti sunt citi vrei, dar din pacate nu vor sau nu isi permit sa aloce si fonduri,
in sprijinul ideilor respective, ramin doar vorbe goale de cele mai multe ori...


QUOTE (Jazz @ 22 Aug 2004, 03:50 AM)
Hai ma straduiesc sa inteleg cazul cu copilul atacat de ras... Desi pana la urma animalul nu trebuia omorat pentru ca era in mediul lui si e o felina pentru numele lui Dumnezeu (ce cauta acolo copilul nesupravegheat?)! 


In ce priveste animalele salbatice care ataca oameni, regula general este ca vor fi distruse
deoarece au inteles cit de usor este pe viitor sa atace din nou.

Nu se poate sa nu intelegi de ce se organizeaza locuri special amenajate de camping in onele naturale -
intr-un asemenea par provincial, in campingul special amenajat s-a intimplat atacul risului asupra copilului respectiv.

Mai cunosc si alte cazuri, si invariabil animalul care ataca este ucis.
De fapt nu inteleg deloc atitudinea ta, persoanele atacate sunt in majoritate turisti neinarmati
care folosesc poteci din parcuri naturale si care respecta regulile aplicabile.

QUOTE (Jazz @ 22 Aug 2004, 03:50 AM)
Dar sa omori caprele de munte? Pentru ce? Doar ca sa arati ca ai o arma si incerci sa iti dovedesti ce poti sa faci cu ea? Sa nu imi spui acum de suprapopulare si alte chestii de genul asta pentru ca pana si-a bagat omul nasul peste tot natura a mentinut balanta bine-merci...


In ce priveste exemplu cu caprele de munte, orice lucru are un pret - sau nu stiai?
Daca numarul de capre este gestionat corect, atunci la o suma de circa $25000 (doua-zeci-si-cinci-de-mii)
pentru o capra se pot acoperi multe cheltuieli in ce priveste gestiunea si paza habitatului.

QUOTE (Jazz @ 22 Aug 2004, 03:50 AM)
Hmm, omul distruge habitatul animalelor si apoi se intreaba ce face ursul in spatele lui, sau tigrul in curtea casei.... hh.gif


Poate vrei sa spui "omul a distrus deja" si sa accepti realitatea,
iar apoi sa raspunzi la intrebarea
"Ce optiuni ar da rezultate optime acum, date fiind conditiile reale?"
In orice caz vinatorii (spre deosebire de braconieri) din ziua de azi contribuie enorm la restabilirea sau mentinerea echilibrului habitatelor naturale.

...Intrebare "filozofica": Daca s-ar putea finanta un proiect (...un parc natural, de exemplu) din banii de la un cazinou,
oare lumea ar trebui sa obiecteze pe baza faptului ca multora li se par imorale jocurile de noroc??

Acest topic a fost editat de dandanescu: 22 Aug 2004, 04:01 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 12:08 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman