HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

7 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce Se Poate Face Spre A Atrage Turismul?
blanche_neige
mesaj 28 Apr 2004, 03:29 PM
Mesaj #71


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Ce relevanta are faptul ca apartine unei firme franceze (Club Med) ? biggrin.gif
Am vazut ca RIU apartine grupului TUI. Foarte bine. Toata admiratia pentru TUI.
Din pacate insa RIU nu da informatii pe site-ul propriu despre situatia lui financiara, cifre, cotatia la bursa (daca este cazul...), pe cand Club Med da. Deci nu am ce sa compar dpdv financiar.

Despre calitate nu stiu nimic pentru ca n-am fost in nici un Club Med si in nici un RIU. In schimb stiu cateva persoane care au fost in cluburi Med. Dar nu are importanta.

Nu stiu cum poti compara tu calitatea cu cantitatea atata vreme cat se pare ca nu ai fost in Club Med. Ai fost cumva in RIU ? Si chiar daca ai fi fost odata in fiecare tot nu putea face o comparatie serioasa. Sunt multi factori la mijloc....

Eu le compar dpdv al imaginii pe care o afiseaza. Pana una-alta Club Med mi se pare cu adevarat un gigant.

Asa de chestie, RIU are site doar in engleza, pe cand Club Med are site in n limbi (engleza, franceza, turca, italiana, japoneza si altele). Trage si tu concluziile !



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
supersurfer
mesaj 28 Apr 2004, 06:13 PM
Mesaj #72


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 56
Inscris: 9 January 04
Forumist Nr.: 1.755



[/QUOTE]Asa de chestie, RIU are site doar in engleza[QUOTE]

Nu este adevarat, are de exemplu si pe germana. Depinde in ce tare te aflii. In momentul in care introdusi www.riu.com apare direct pagina in limba tarii in care te aflii. In romania apare in engleza ( limba de circulatie internationala) deoarece nu are pagina in limba romana. La mine in germania imi apare pagina pe germana.

Sunt patronul unui birou de turism in germania. Am contact cu sute de turisti si majoritatea ar alage RIU in locul lui CLUB MED

CODE
Din pacate insa RIU nu da informatii pe site-ul propriu despre situatia lui financiara, cifre, cotatia la bursa (daca este cazul...), pe cand Club Med da. Deci nu am ce sa compar dpdv financiar.


Ce importanta are daca o ctie de la riu costa 10 euro si una de öla club med 12 euro de exemplu. Pentru mine si pentru turisti este relevant faptul daca personalul este prietenos, daca mancarea este buna, daca este curat si asa mai departe.

Acum cateva amanunte despre RIU de pe pagina RIU.com in germana:

- RIU detine locul 29 in lume in topul celor mai bune lanturi hoteliere;
- are 13500 de angajati;
- in anul 2002 44% dintre turisti au mai fost in cel putin un club riu. Asta inseamna ca au ales pentru cel putin a 2- a oara asi petrece concediul intr-un hotel din lantul RIU;

Nu stiu daca pentru tine aceste lucruri sunt relevante, dar pentru mine care locuiesc si am un birou de turism in germania, dar mai ales pentru turistul german aceste lucruri sunt foarte relevante.

Un turist german ar laege cu o proportie de 60-70 % un hotel riu ´daca ar trebui sa aleaga intre RIU si CLUB MED, nu doar pentru faptul ca in majoritatea cluburilor CLUB MED asistenta este vorbitor / are de limba franceza si nu germana.

Acest lucru este pentru clientul german foarte important

Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 28 Apr 2004, 11:48 PM
Mesaj #73


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Club Med este leader mondial in vacante tout compris fiind prezent in 40 de tari.
Are 20 000 de angajati.
1 609 milioane euro cifra de afaceri in 2003


Oricum cifrele nu sunt relevante in sensul ca sistemele contabile fiind diferite de la tara la tara cu aceleasi rezultate se poate considera ca ai avut X profit in Franta si de fapt in Germania ai avut pierderi.

E de asteptat ca turistii germani sa mearga in cluburile RIU, nu ? Iar turistii francezi (sau francofoni in general) sa prefere Club Med. cool.gif

Oricum ideea nu era sa ne contrazicem ca nici unul dintre noi nu ar avea vreun interes...

Hai mai bine sa revenim la Romania cool.gif ...Spune cum vezi viitorul turismului romanesc huh.gif

Am si eu o curiozitate personala : cum se "vede" Romania in Germania prin brosuri, pliante, postere, clipuri TV (daca exista...) ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Apr 2004, 11:48 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
supersurfer
mesaj 29 Apr 2004, 10:06 AM
Mesaj #74


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 56
Inscris: 9 January 04
Forumist Nr.: 1.755



Ai dreptate, nici eu nu am nici un interes sa ne certam pe o tema care de fapt nu este relevanta pentru noi.

Asa acum sa incep cu inceputul in ceea ce priveste Romania si imaginea ei in afara tarii, din punct de vedere turistic.

Daca din punct de vedere Politic sau mai bine spus economic, imaginea Romaniei din afra nu este prea buna, nu acelasi lucru se poate spune si din punct de vedere turistic.

In ultima editie a revistei Touristik Aktuell, o revista de specialitate din germania care apare saptamanal, a fost dezbatut pe mai multe pagini subiectul; destinatie la marea neagra.

Poate nu vei crede dar, de aici din germania, marea neagra este doar Romania si Bulgaria. Nici Ucraina, nici Rusia si nici Turcia nu au oferte la Marea neagra. Cu toate ca litoralul turcesc la marea neagra este extraordinar, touroperatorii din Germania au in oferta lor doar litoralul de la mediteraneana sau marea egeee, dar asta este un alt subiect.

Sa revin la articolele din revista mai sus amintita.

Eu am deschis biroul de turism in anul 2002. Tot in acel an, cam pe la sfarsitul anului, a avut loc la Frankfurt un targ turistic organizat de concernul german Neckermann. La acel targ au fost invitati sa participe ca vizitatori doar oameni din domeniul turistic, deci nu a fost deschis pentru publicul larg. Pe langa concernul Neckermann, ca organizator au fost cu standuri proprii si colaboratori din diferite tari ale lumii, care mai de care mai frumos amenajate. La fiecare stand primeai cataloage cu oferte, primeai suveniruri, bauturi specifice, mancaruri specifice. Nu vreau sa exagerez dar chiar nu mai puteai manca sau bea atatea standuri au fost.

In fine am ajuns la standul Romaniei. Sincer mi-a fost rusina sa spun ca sunt roman, la standul Romaniei nu era nici o persoana. Pe masa lor erau cateva cataloaga cu poze din anii 70.

Dar asta af fost in anul 2002, acum suntem in 2004 si se pare ca am invatat cate ceva. Standurile romaniei au devenit mai atragatoare, au inceput sa apara investitori straini in hotelurile din romania.

Pe langa cei 3 mari touroperatori din Germania care SUnt: TUI, Neckermann si ITS, care au in oferta lor Romania cu marea neagra, aproximativ 100 de toureperatori mai mici au Romania in oferta lor. Oferta este de la calatorii cu autopuzul pe la manastiri sau turul dracula, strada vinului sau cetati medievale, pana la excursii cu vaporul pe dunare din germania pana la marea neagra, tururi pron carpati, tururi cu bicicleta prin tara sau doar sejur la marea neagra.

In anii 70-cam pana in anii 75-77 romania a fost una dintre cele mai atragatoare destinatii turistice pentru germani deaorece dadea posibilitatea famililor destramate din cauza despartirii germaniei sa se intalneasca la marea neagra in concediu. Noi fiind o tara comunista veneau si cei din RFG si cei din DDR .

Incepand cu anii 82 romania a fost paralizata din punct de vedere turistic si a ramas asa paralizata pentru investitorii si turistii germani pana prin 95.

Intre timp incepand cu anul 2002 se fac tot mai multe locruri pentru turismul romanesc.

In anul 2003 au fost in Romania aproximativ 500.000 turisti straini. Din acestia cam 300.000 ceva peste au venit din germania.

In comparatie cu Bulgaria care este din punst de vedere turistic mult mai bine organizata si au avut loc mult mai multe investitii, a atras 500.000 turisti germani.

Revista mai sus amintita a spus ca in relevanta cu cate paturi overa bulgaria in comparatie cu romania, tara noastra a atras mai multi turisti.

Pana in prezent anul 2004 se pare ca va fii ceva si mai bun pentru romania din punct de vedere turisti, ceea ce despre bulgaria nu se poate spune pana in prezent.

Ministerul turismului din Romania si Concernul german TUI vor incepe o colaborare pentru a atrage mai multi turist, pentru a face Romania mai cunoscuta.

Ca incheiere in ceea ce priveste turismul romaniei nu-i merge chiar atat de rau.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 29 Apr 2004, 01:54 PM
Mesaj #75


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Foarte interesant ce zici...Cam asa e cu turistii straini veniti in Romania, majoritatea sunt germani. Cerusem la un moment dat niste statistici despre Romania de la Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) si asa e cum zici tu. Nu-mi mai amintesc exact cifrele si nici nu stiu daca mai am acele statistici dar asa e.

Cat despre brosurile cu aer de anii '70 ce sa zic, asa e. Doar anul trecut am fost placut surprinsa sa vad ceva diferit in Franta. Dar si atunci, nu am fost eu personal la Oficiul de turism al Romaniei deci nu stiu ce mai aveau pe langa ceea ce mi-au trimis mie (la Lille). Insa ce-am vazut m-a surprins placut. Pana si traducerile erau bunicele. Nu stiu cum traduc romanii in germana (cei care se ocupa de brosuri) dar in general in franceza traducerile lasa muuuuuuuult de dorit. Asa de mult ca parca ti-e si rusine sa arati materialele astea publicitare. Sper ca cineva undeva vede si-si da seama...Romanii tot timpul s-au plans ca n-au bani. Dar nu tine totul numai de bani, ci si de vointa, de simt practic, si de multe altele.
E suficient sa iei 2-3 brosuri ale unor regiuni din Franta (regiuni !!!) sa vezi cam cum arata si cat de atragatoare sunt, si-ti dai seama de cum vede un francez brosurile cu Romania. Noroc ca unele agentii care ofera circuite sau sejururi in Romania si-au conceput singure materiale publicitare si ele arata altfel !

Asa de mult imi doresc sa vad Salonul mondial de la Paris la un moment dat ! Nu ca as avea ceva impotriva ITB dar cred ca n-as intelege mare lucru in germana cry.gif

Aici in Québec (Canada), doar cateva agentii de turism ofera circuite in Romania. Dintre care una specializata in circuite culturale si care are o clientela mai de elita. Un circuit de 20 de zile Bulgaria-Romania costa peste 5500 $ canadieni (aprox 3450 euro). Scump pentru canadianul de rand...In statisticile OMT in 2001-2002 circa 10 000 de turisti canadieni vizitasera Romania. Putini fata de germani, francezi,englezi,etc. Si multi fata de altii din alte tari. Dar cifrele erau in crestere.
Ce-mi place mie e ca fata de francezi care din presa sau de pe strada au o imagine foarte proasta despre Romania, pe aici nu se aud chiar asa de multe lucruri rele.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
supersurfer
mesaj 29 Apr 2004, 02:59 PM
Mesaj #76


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 56
Inscris: 9 January 04
Forumist Nr.: 1.755



CODE
Ce-mi place mie e ca fata de francezi care din presa sau de pe strada au o imagine foarte proasta despre Romania, pe aici nu se aud chiar asa de multe lucruri rele


Da ai dreptate, nu peste tot avem asa o reputatie rea cum o avem printre tarile europene. Poate si din cauza ca nu chiar oricine isi permita sa viziteze acele tari, pe cand in europa ne putem plimba acum cat de cat liberi.

Situatia s-a inrautatit de cand tot RROMA(nul) poate iesi din tara.

Daca te plimbi prin Paris imposibil sa nu vezi cativa cersetori de-ai nostrii. Pe cand cred ca in Canada unde locuiesti tu nu cred ca este asa.

M-ai mai intrebat cam cum este reflectata romania in presa din Romania. Trebuie sa recunosc ca in presa scrisa apar articole mai degraba negative despre romania decat pozitive. In Televiziune, mai alers la la televiziuniile locale sau cum sunt numite in germania aceste televiziuni la canalele 3, apar din cand in cand reportaje interesante despre romania. Totusi cele mai des vazute reportaje sunt despre copii strazii, tigani, sau despre coruptie si alte lucruri. Totusi mai apar si informatii despre cetatile medievale, despre manastiri si lucruri interesante.

Sper sa mai scrii si tu cate ceva despre impresiile canadieniilor despre romania.

Ce m-ar interesa ce putem, sau putem noi cei din afara tarii face ceva pentru imaginea romaniei?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Valheru
mesaj 29 Apr 2004, 05:42 PM
Mesaj #77


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 554
Inscris: 7 September 03
Din: Bucharest
Forumist Nr.: 724



simplue de tot: se pot oferi servicii la standarde superioare


--------------------
Adevarul manuit cu pricepere este cea mai buna minciuna...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 29 Apr 2004, 06:09 PM
Mesaj #78


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Valheru, raspunsul tau era la intrebarea topicului, nu ? rolleyes.gif Nu la intrebarea lui supersurfer biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
supersurfer
mesaj 30 Apr 2004, 06:19 PM
Mesaj #79


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 56
Inscris: 9 January 04
Forumist Nr.: 1.755



Tocmai am vazut un reportaj de la stiri pe internet, atat pe antena 1 cat si pe romania1. era vorba despre 1 mai si unde isi petroc romanii zilele libere. la litoral au fost pregatite oferte speciale dar nu numai, oferte au fost pregatote in toata tara. pe valea prahovei a fost filmat un hotel de 2 stele la a carei intrare era afisat mesajul bine ati venit, nu veti regreta ca nea-ati ales. hotelul a fost pe loc inchis de politia sanitare cred , din cauza mizerieis i starii in care se afla.

nici la mare lucrurile nu au fost chiar in regula.

asa nu vin turistii!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 2 May 2004, 05:34 PM
Mesaj #80


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



supersurfer, asa e. Nu peste tot avem o asa reputatie. De fapt avem dar proportiile sunt mai reduse. Si aici majoritatea reportajelor de la TV vorbesc despre copii strazii, pedofilie, etc. Doar ca acele reportaje sunt mai putine.
Si ca nu exista tigani. Noroc ca ne desparte oceanul ohyeah.gif
Nu pot sa generalizez pentru ca nu stiu ce parere au canadienii in general despre romani si Romania. De fapt nici macar cei din Québec.
Tot ce pot zice e din ce-am vazut...Am vazut oameni care isi doreau sa mearga in Romania. Oameni care au fost, le-a placut si vor reveni. Si oameni care au fost in Romania si probabil ca regreta amarnic.
Dar nu pot spune ca presa sau televiziunea vehiculueaza aceeasi imagine ca presa franceza. Iar prezenta tiganilor in Franta are si ea o influenta mare asupra opiniei publice.

Nu stiu ce putem face noi, cei din afara tarii...Eu mi-am propus ca atunci cand exista ocazia (sau imi pot creea eu ocazii) sa vorbesc despre Romania, sa arat imagini, muzica romaneasca traditionala, adica sa nu-i las pe cei din jurul meu sa fie ignoranti huh.gif Am reusit si sa-i determin pe cativa francezi si canadieni sa vina in Romania. In rest, nu stiu...Poate ca daca la un moment dat voi putea sa fac ceva mai concret ca sa-i ajut pe cei din Romania care studiaza/lucreaza in turism, o voi face. De fapt asta mi-as dori foarte tare...



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 6 May 2004, 12:12 AM
Mesaj #81


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Nu stiu noi personal ce-am putea face.. Dar putem incepe prin a fi mai civilizati. Ca sa fiu mai clara... Nu cu mult timp in urma ma intorceam cu autocarul din Austria. Fix dupa ce-am intrat in Romania, cand am facut o oprire o tipa a inceput sa-si arunce sticlele de plastic (vreo 8) pe geamul autocarului, direct pe sosea comentand "Acum ca ne-am intors in Romania nu mai conteaza unde le arunc." Precizez ca in autocar erau si cativa turisti straini. Poate nu pare mare lucru dar eu chiar m-am enervat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 10 May 2004, 01:54 AM
Mesaj #82


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



50.gif Nu doar ca e grav, ci foarte grav...

Nu stiu cum ar putea fi schimbata mentalitatea romanilor. Cum i-am putea determina sa arunce la cos si nu pe jos , sa zambeasca frumos, nu sa te ignore sau sa-ti arunce o privire tampa (vanzatoarele, in magazine) si multe altele ?!?!?

Acest topic a fost editat de blanche_neige: 10 May 2004, 01:54 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 10 May 2004, 02:19 AM
Mesaj #83


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Prin exemplu. Ca individ, nu cred ca poti face mare lucru. Eu, una, de mult nu-mi mai fac iluzii ca as putea schimba ceva din punctul asta de vedere. Pana si prietenii iti dau doua peste nas si-ti spun sa-ti vezi de ale tale daca incerci sa le explici ca nu poti pretinde de la altii cat timp tu refuzi sa-ti schimbi atitudinea. Si v-a mai curge multa apa pe Dunare pana sa-si schimbe romanul mentalitatea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 10 May 2004, 02:21 AM
Mesaj #84


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Asa e, Serenity.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mogaldeatza
mesaj 10 May 2004, 06:53 AM
Mesaj #85


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.155
Inscris: 20 June 03
Forumist Nr.: 392



QUOTE (blanche_neige @ 10 May 2004, 03:56 AM)

. Cum i-am putea determina sa arunce la cos si nu pe jos , sa zambeasca frumos, nu sa te ignore sau sa-ti arunce o privire tampa (vanzatoarele, in magazine) si multe altele ?!?!?


Se poate incerca cu vorba buna, iar daca nu inteleg, prin amenzi.
In Belgia, esti amendat daca scuipi pe strada.La noi gardienii publici,
care ar trebui sa "pazeasca linistea si ordinea publica" se plimba plictisiti
asteptand probabil terminarea turei.
Cat despre vanzatoare, am avut surprize placute, dar din partea celor de
la micile magazine, de la tarabe. Erau foarte amabile, deloc blazate ca cele
din "marile magazine" care te privesc ca pe o marfa, nu ca pe un client
care le asigura existenta.


--------------------
Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 4 Jun 2004, 03:56 PM
Mesaj #86


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Nu trebuie cautat prea departe.
Putin respect si amabilitate fata de cel care iti este client ar fi primul punct care trebuie aplicat, numai ca ... nu se aplica!


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mogaldeatza
mesaj 9 Jun 2004, 07:55 AM
Mesaj #87


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.155
Inscris: 20 June 03
Forumist Nr.: 392




Am avut o surpriza placuta in Sibiu. Profesionalism, amabilitate( nu fortata) conditii bune de cazare
ceea ce inseamna mult mai ales la un hotel de stat. ( **)
Orasul este atat de curat, incat mi-a creat impresia ca sunt intr-un muzeu in aer liber.
Iata ca se poate si in Romania!


--------------------
Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 15 Jun 2004, 03:21 PM
Mesaj #88


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Turismul rural mi se pare mult mai convigator la ora actuala, cu toate margaretele sale.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 25 Jun 2004, 08:50 PM
Mesaj #89


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



cand am calatorit cu mama mea in romania (vara trecuta, pentru ea era prima data in romania) mi-a zis ca e surprisa cat de curat si frumos este ... dar ce a fost complicat pentru ea era ca la restaurante pentru vegetarieni deseori nu au nimic decat mamaliga...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 25 Jun 2004, 09:34 PM
Mesaj #90


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Nu stiu daca exista restaurante cu specific vegetarian. Poate in Bucuresti...Cu toate ca nici acolo nu am auzit. Cred ca la un moment dat vor aparea...Sau cel putin, sper !


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
octav
mesaj 26 Jun 2004, 01:27 PM
Mesaj #91


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 26 June 04
Forumist Nr.: 3.941



Ce se poate face pentru a atrage turismul? Noi am incercat ceva - www.spirit.ro Cam cea mai mare colectie comerciala de fotografii despre Romania, disponibila online, dar si - speram noi - cea mai mare comunitate online de turisti ce au vizitat tara noastra. Au trecut cateva zile de la lansare, lucrurile merg binisor. Mai departe lucrurile nu vor depinde numai de noi dar si de cat de receptive or sa fie agentiile romanesti de turism (cele din afara au fost si sunt in continuare al naibii de receptive)
Veniti, criticati-ne, laudati-ne, participati activ la galerie cu fotografiile voastre.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 29 Jun 2004, 02:08 AM
Mesaj #92


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



n-am vrut sa spun ca e necesariu neaparat un restaurant vegetarian... doar faptul ca deseori n-aveau decat mici, era o problema...

am mai discutat cu mama mea despre impresia ei de romania si ce ar zice ca ar fi mai bine pt. turisti, dar sunt obosita astazi... daca-mi aduc aminte maine, o scriu...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamour
mesaj 30 Jul 2004, 09:07 AM
Mesaj #93


Haiduc
**

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 84
Inscris: 24 July 04
Forumist Nr.: 4.134



QUOTE (cordun @ 24 Jun 2003, 10:59 AM)
- Turismul montan ar putea fi o mare si buna afacere pentru Romania. mai ales ca e valabil tot timpul anului. Pentru asta ar trebui: sprijiniti detinatorii de cabane pentru a le amenaja la standarde calitative civilizate (bai curate si cu apa calda, curent electric, incalzire civilizata - nu sobe sparte din care sa iasa fumul noaptea, bufet curat si ospitalier, camere ingrijite si curate, cu lenjerie buna, si nu in ultimul rand aspectul exterior al cabanei trebuie sa fie "apetisant".
+ dezvoltarea domeniului schiabil, inclusiv prin amenajarea unor partii de schi cu zapada artificiala, cu sisteme de urcare pe cablu moderne, etc.
+ amenajarea si intretinerea traseelor alpine,
+ strangerea gunoaielor (una din cele mai dezavantajoase situatii din acest domeniu)
+ drumuri de acces amenajate, modernizate

- Turismul cultural-istoric, si ma refer mai ales la vizitarea vestigiilor istorice din tara. Aici cred ca s-ar cere restaurarea completa si cat mai rapida a cetatilor medievale pentru o mai mare atractativitate a lor (nu cred ca ar costa chiar atat de mult). Si ma refer in primul rand la cetatile: Sucevei, Neamtului, Devei, Rasnov, Fagaras, chiar Branul - care arata insa destul de bine, cetatea Sighisoarei, Targovistei, Curtea Veche din Bucuresti. In Bucuresti ar fi ideal daca s-ar putea reconstrui Manastirea Vacaresti - si se poate, caci de ex. in Rusia si in Ucraina, dupa 90, s-au reconstruit mai multe manastiri si palate daramate de sovietici, conform infatisarii lor originale.

- Ecoturismul ar aduce bani frumosi, mai ales pentru cei ce traiesc la tara. Pentru asta trebuie aceleasi conditii minime de civilizatie: in primul rand apa si canalizare, gaz, etc. Nu poti sa aduci un turist german intr-o casa de la tara si sa-l trimiti sa-si faca nevoile la WC-ul din fundul curtii... El nu-i obisnuit cu lucrul asta...

- O mai mare grija in curatarea si intretinerea apelor (rauri, lacuri). Dunarea ar putea aduce bani frumosi , cu tot cu Delta Dunarii - care trebuie insa in primul rand protejata, si dupa aia valorificata turistic - a se vedea ce a facut Dinescu la Cetatea, pe malul Dunarii.

- Multa publicitate si multe evenimente care sa atraga turisti straini.

sunt de acord!
iti dau un exemplu pozitiv insa smile.gif
la Singeorz-bai, la poalele Rodnei, hotelul "principal" si quasi-unic din statiune e sub orice critica, ti-e frica sa nu-ti pice in cap. adevarul ca drumurile proaste sperie turistii iar de legaturile feroviare nici nu mai vorbesc, trebuie sa ai curaj sa iei personalul si de la gara nu e nici un autobuz mai acatarii sa te duca la hotel! in concluzie, administratia hotelului nu are fonduri ca sa renoveze ce o fi. apa calda canci, mobile de 'jde ani dar preturi maricele! ca peste tot!
in schimb, in sat s-au ridict niste " vilute" de te doare mintea... de, toata lumea e la munca in strainatate si banii intra in amenajari: baie interioara, gresie si faianta de ti-era mila sa mergi pe ea, scara in lemn de brad sculptat, niste paturi ca in povesti cu perne multe si asternuturi brodate cu iglita, si scoarte rominesti ( si "rapirea din serai", cum se cuvine laugh.gif ) apa calda si caldura si curatenie sclipitoare... nu costa prea mult si primirea de catre gazde ca si cum ti-ar fi parinti!!
dar nu era nici un anunt pe usa sau la poarta sau la gara sau... oriunde! noi am fost ca stia o cunostinta!
pacat, ca reclama e sufletul comertului.
de asemenea e pacat ca nu se cunosc virtutile apelor noastre ( este un izvor acolo - leac sigur pentru constipatia cronica roflmao.gif )


--------------------
no man is an island
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamour
mesaj 30 Jul 2004, 09:26 AM
Mesaj #94


Haiduc
**

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 84
Inscris: 24 July 04
Forumist Nr.: 4.134



QUOTE
Cand eram in Franta le-am cerut celor de la Oficiul de Turism al Romaniei din Paris sa-mi trimita niste brosuri (faceam un stagiu la o agentie de turism franceza

aaaa, stati ca abia incep!!
pai, pentru un strain, prima imagine a României nu e ambasada?
sa o vedeti pe aia de la Paris! 1(unul) ghiseu, confectionat dupa o usa de carton (au adus-o de acasa, sau ce?) in care s-a taiat cu fierestraul o ferestruica si s-au sudat bare de metal. nu tu vopsea, nu tu ingrijire. si gata. jecmanesc si pe români si pe straini de bani pt formalitatile vamale.
din surse sigure stiu ca se pompeaza ff multi bni in ambasade pentru "imagine", ca se editeaza ff multe materiale publicitare, albume de fotografii etc etc.
toate astea stau si putrezesc in pivnitele ambasadei pantru ca nu sunt distribuite si nici macar puse la vinzare in librarii.
strainii pe care i-am cunoscut in Franta ( francezi, englezi, nemti, cehi) sunt interesati de Romania, ma intreaba cum e pe la noi si eu vin cu pozele de acasa facute cu aparatul meu de unica folosinta!
dar daca tot trebuie inceput de undeva iata o sugestie!
site-urile internet mi se par primul lucru de facut: ieftin, bine, ating mase largi. facute in toate limbile posibile, de oameni tineri si entuziasti (si cu dor de tara). ce ziceti?


--------------------
no man is an island
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamour
mesaj 30 Jul 2004, 09:34 AM
Mesaj #95


Haiduc
**

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 84
Inscris: 24 July 04
Forumist Nr.: 4.134



bravo, octav! la asta ma refeream laugh.gif thumb_yello.gif


--------------------
no man is an island
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 30 Jul 2004, 09:42 AM
Mesaj #96


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



mamour, ce bine ai grait ! biggrin.gif

Ce ne facem insa cand site-urile astea sunt si prost realizate ? Traduceri gresite, structuri gresite...
Din ce zici tu inteleg ca locuiesti in Franta si presupun ca stai bine cu franceza. Hai sa-ti dau un exemplu de site facut de oficiali romani ca sa atraga straini dar care lasa f mult de dorit. Dar nu aici pt ca nu vreau sa se creada ca am ceva cu cineva. Iti trimit un mesaj privat. rolleyes.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamour
mesaj 30 Jul 2004, 10:18 AM
Mesaj #97


Haiduc
**

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 84
Inscris: 24 July 04
Forumist Nr.: 4.134



sad.gif dry.gif mad.gif ohno.gif
oribil! cry.gif
infiorator! yikes.gif
infantil! traducere proasta, cuvint cu cuvint din manualul de a patra de geografia României (daca se mai face asa ceva)
nu am mai vazut asa ceva! in plus niste neadevaruri crase despre statiuni! am trecut prin Lacu Rosu, prin Vatra Dornei, prin Bicaz... ti-e mai mare mila! cad vilele din picioare, sunt orase fantoma. cum pot sa minta in halul asta?!
problema cu reclama e ca trebuie sa fie bine facuta! ca daca nu, vine lumea, se uita si ne face dupa aia anti-reclama si la altii...
degeaba ne miroase tara a flori... parca am vorbi de cine stie ce regiune uitata de lume (Ushuaia Europei!)


--------------------
no man is an island
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 30 Jul 2004, 10:27 AM
Mesaj #98


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Mamour, trimite si tu un mail politicos sa spui ce crezi. Daca vrei, desigur. Du-te la feed-back (inutil sa spun ca unui francofon feed-back nu-i spune nimic, nu ? biggrin.gif )

Uite eu, benevol, voluntar si cu mana pe inima, am facut un test utilizator pentru acest site, pe subiecti francofoni (din Franta si Québec), si am demonstrat ca problemele sunt mari si destul de multe. Apoi am trimis rezultatele autorilor. rolleyes.gif

Acest topic a fost editat de blanche_neige: 30 Jul 2004, 10:29 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamour
mesaj 30 Jul 2004, 10:51 AM
Mesaj #99


Haiduc
**

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 84
Inscris: 24 July 04
Forumist Nr.: 4.134



clapping.gif bravo!!
pai cred ca am sa incerc, chiar daca am sa-mi bat gura de pomana, ca ii doare in motul bastii de ce crede lumea de site-ul lor... biggrin.gif


--------------------
no man is an island
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 30 Jul 2004, 11:06 AM
Mesaj #100


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Initial pe site a existat si un forum dar pentru ca multi care si-au dat cu parerea au facut-o intr-un mod mai mult decat nepoliticos, forumul a disparut. Lucru normal as zice, pentru ca este totusi un site oficial si nu ne putem permite sa vorbim oricum.
De asta ti-am zis ca daca poti si ai timp, sa trimiti un mail cat de mic dar politicos, prin care sa-ti exprimi impresiile despre site! spoton.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamour
mesaj 30 Jul 2004, 11:08 AM
Mesaj #101


Haiduc
**

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 84
Inscris: 24 July 04
Forumist Nr.: 4.134



insoite de un sfat mic si " parintesc" de a accepta corecturile celor care se pricep si sugestiile binevoitoare... in maniera cea mai politicoasa posibila, desigur. doar suntem oameni civilizati..; wink.gif


--------------------
no man is an island
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cips
mesaj 31 Jul 2004, 07:33 PM
Mesaj #102


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 102
Inscris: 22 January 04
Din: Brasov
Forumist Nr.: 1.935



Mai multe fete dezbracate:) cred ca pana la urma shi turismul asta romanesc ar ceda la asemenea tentatii!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
YoyoMan
mesaj 4 Aug 2004, 10:59 PM
Mesaj #103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.930
Inscris: 3 November 03
Forumist Nr.: 1.126



In Romania cel putin pe termen scurt nu are cum sa existe turism facut ca la carte pentru ca romanii nu stiu regulile elementare ale economiei de piata si mai ales ale prestarilor de servicii. Atata timp cat patronii de hoteluri de pe litoral bat cameramanii a 5 televiziuni laolalta cand se descopera nereguli si politia si "mascatii" stau cu limba in gura si se uita la el nu cred ca poate fi vorba de turism in adevaratul sens al cuvantului...
Mi-am adus aminte de o chestie - stiu ca o sa spuneti ca-s subiectiv - fratele meu in urma cu cativa ani a fost la mare; la o terasa unde se serveau mititiei cel care prajea mititeii ii striga pe cei care comandasera ceva de genul: "Bai - care ai comandat 5 mici - ia treci si ia-tii de aici!" hh.gif


--------------------
"Marile fericiri ie mute...."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 5 Aug 2004, 02:11 PM
Mesaj #104


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Ar trebui ca cei ce se apuca in Romania de turism cu scop international, sa consulte lucratori din cadrul acestui fel de turism din mai multe state, sa faca chiar o vizita de lucru in acest scop, apoi, imbunatatirile se vor vedea mai repede.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blanche_neige
mesaj 5 Aug 2004, 04:44 PM
Mesaj #105


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 14 November 03
Forumist Nr.: 1.195



Multe tari in curs de dezvoltare, unele chiar mai sarace decat Romania, altele mai bogate, si-au adus experti din tari care au succes in turism si care reusesc sa obtina o mare parte din PIB din turism.
Ex.: Maroc, Honduras, Ecuador, Vietnam, Costarica, El Salvador,etc. In general s-a mers pe doua piste: 1) consilierea guvernului tarii respective si 2) refacerea programelor scolare si formarea profesorilor.

Probabil ca in Romania majoritatea actiunilor au avut loc doar la nivel universitar: schimburi de profesori si studenti.

Sau poate si la nivel guvernamental dar eu inca n-am aflat.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 03:33 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman