HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Targul De Carte Bookarest 2004, Proza romaneasca-literatura din diaspora
Mihai
mesaj 25 May 2004, 10:20 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Evenimente: proza tanara romaneasca si literatura din diaspora
Astazi se deschide Targul de carte BOOKAREST

Astazi se deschide editia a 12-a a Targului de carte BOOKAREST, gazduit tot de Galeria etaj 3/4 a Teatrului National. Vor fi aproape 200 de evenimente, mai ales lansari de carte si mese rotunde. Participa 238 de expozanti, din care 50 sunt reprezentanti ai unor edituri straine. Parcurgand agenda targului, am putut distinge doua evenimente principale. In primul rand, efortul urias facut de editura Polirom de-a relansa proza romana contemporana, pariind de data aceasta pe mana unor tineri si foarte tineri autori in jur de 30 de ani. Ei scriu romane si povestiri si in general se inscriu pe linia unui nonconformism si minimalism provocator care pot sa cucereasca diverse categorii de cititori. Acestia sunt Dan Lungu, un foarte talentat autor remarcat si prin incitantele sale anchete sociologice, Radu Pavel Gheo, cunoscut deja ca eseist, Cosmin Manolache, Adrian Schiop, Lucian Dan Teodorovici, aflat deja la a treia carte, Ioana Baetica si T.O. Bobe. Un al doilea eveniment central al acestei editii a targului il reprezinta literatura din diaspora. Este tot meritul editurii de a-i fi publicat in eleganta colectie Fiction ltd pe Gabriela Melinescu, cu un roman, Acasa printre straini, pe Toma Pavel, cu volumul A sasea lumina, si pe Matei Calinescu (Tu: elegii si inventii). De asemenea, editura Paralela 45, in colectia Biblioteca romaneasca, publica Orasul cu un singur locuitor, antologie din opera poetica a lui Matei Visniec. Mai remarcam alte titluri ce vor fi lansate la acest targ: Opere de Virgil Mazilescu la editura Muzeul Literaturii Romane, Jurnal intim de Marin Preda (ed. Ziua), Duhul sfant si unitatea bisericii, "Jurnal" de conciliu, scrieri ale regretatului Andre Scrima, volum aparut la editura Anastasia.
In mod sigur un mare interes il va trezi cartea editata de Humanitas "Blazoanele anatomiei feminine, poeti francezi ai Renasterii", in traducerea lui Serban Foarta. Nu in ultimul rand, se cuvin retinute volumul lui Andrei Plesu Obscenitatea publica, precum si cartea inedita a Sandei Nitescu, Steak de ton rosu sau fasole batuta, ghid insolit despre 33 de restaurante din Bucuresti, tot la Humanitas. Sa nu uitam si noua serie Georges
Simenon (Polirom). Mai avem in vedere si Gala premiilor ASPRO, care, ca in fiecare an, va desemna cele mai valoroase carti (in opinia membrilor ASPRO) de proza, poezie, eseu aparute cu un an in urma. Prima zi marcheaza un eveniment remarcabil: lansarea de catre RAO a volumului de memorii al lui Gabriel Garcia Marquez, "A trai pentru a-ti povesti viata".

Sursa: Romania Libera


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 12:34 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman