HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> {Enc.} Arta Culinara Romaneasca, Tainele Retetelor Traditionale Romanesti
Mihai
mesaj 25 May 2004, 01:38 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate...
Imi propun in cadrul acestui topic sa va prezint veritabile 'diamante' culinare ale bucatariei romanesti. Cu ajutorul Ancutei, desigur. tongue.gif

Bors Romanesc

Ingrediente
» 500 g piept de vita » 1 os mare, cu maduva » 1-2 litri supa de carne » 2 cepe » 1 morcov » 1 felie de varza » 1 radacina patrunjel » 1 sfecla rosie » 1 pastarnac » 1 telina » 4-5 cartofi » 1 litru bors » sare, piper boabe » 1 cana smantana » foi verzi de leustean, marar, patrunjel, telina » 3 patlagele rosii (merge si bulionul, 2 lingrui)

Preparare

Carnea si osul spart se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza la timp, se lasa apoi sa fiarba pe coltul masinii de gatit 2 ore. Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliute, ceapa bob de orez, varza taitei. Patrunjelul, sfecla, pastarnacul, telina, rosiile se oparesc si se taie asa, mai marunt. Cartofii se taie cubulete. Borsul se fierbe separat, cu 1 ceapa. Dupa 3 ore de fier se scoate osul, se scutura, se curata-n ciorba si se da la caini ori la ordonante ( tongue.gif ). Se pune tot zarzavatul, fara cartofi. Dupa 20 de minute se pun si aceia, sa fiarba inca, destul. Se toaca foile, se bat cu smantana. La sfarsit se pune si borsul, se potriveste de sare si piper.
Se varsa in castron frumos, peste smantana si verdeata.


Pofta Buna!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 April 2024 - 07:44 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman