HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> {Enc.} Pelerinaje La Casa Maicii Domnului, Efes - Locuri Sfinte ale Ortodoxiei
Mihai
mesaj 24 May 2004, 08:10 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Efes - Pelerinaj la Casa Maicii Domnului

Pasind pe aceleasi pietre pe care a calcat Apostolul Pavel, intrand pe usa casei in care a locuit Maica lui Dumnezeu cel intrupat, reculegandu-te in fata mormantului celui ce a scris Apocalipsa, te cuprinde din ce in ce mai sigur, sentimentul prezentei in istorie a acestora.
In sufletul tau se tese, incet - incet, certitudinea ca acesti oameni au trecut pe aici la fel ca si tine, certitudinea ca ei traiesc si astazi, deschizand pentru noi portile vesniciei.


Efesul a fost un mare port si centru comercial la rascrucea unor drumuri importante cum ar fi drumul matasii si drumul mirodeniilor. In fiecare an, milioane de vizitatori vin la Efes pentru atmosfera sa minunata si mistica.
Aici ne gasim fata in fata cu marturiile unei mari civilizatii: Templul zeitei Artemis (una din cele sapte minuni ale lumii), biblioteca Celcus, monumentul lui Traian, marele amfiteatru, muzeul arheologic din Selcuk. Strada principala, ce conduce spre port, era marginita de magazine si portaluri, din care se mai pot vedea astazi doar franturi, coloane de granit ce amintesc de maretia de altadata a acestei metropole antice. Pe aceasta strada, Cleopatra si-a facut intrarea sa triumfatoare in Efes cand l-a vizitat pe Marc Antoniu.
Pentru crestini acest oras inseamna foarte mult. Aici se gaseste mormantul celui mai iubit apostol al Domnului, Sfantul Ioan Evenghelistul si casa Maicii Domnului, locuri in care simti ca realitatea palpabila a pietrelor da tarie credintei din inimile noastre si ne aproprie de cuvintele evangheliei.

Sursa: Revista 'Pentru Tine'


Va Urma


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 27 April 2024 - 07:18 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman