HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Arhiva

Forum Read-Only. NU pot fi trimise mesaje noi.

 
Reply to this topicStart new topic
> Tai Pan: Campanie Electorala
Mihai
mesaj 18 May 2004, 03:00 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Topic destinat campaniei electorale a candidatului Tai Pan.

Intrebari, discutii alaturi de electorat, promisiuni si dezbateri.

Il invit pentru pentru inceput pe Tai Pan sa prezinte pe scurt motivele pentru care trebuie sa fie ales ca primar al Hanopolis-ului, oferta electorala.

Mult succes! thumb_yello.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 19 May 2004, 10:03 AM
Mesaj #2


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



Incep cu o scurta prezentare pentru alegatori: sunt destul de bogat incat sa cumpar alegerile, dar prefer sa candidez cinstit din respect pentru cetatenii acestui oras. Nu sunt sustinut de nici un partid politic, nici nu ma regasesc in totalitate in doctrinele vreunui partid. Sunt un expert in inginerii financiare si mi-am facut mare parte din avere din speculatii la NASDAQ si forex. Imi place riscul si imi place sa pariez. Dealtfel faptul ca am pierdut un pariu m-a obligat sa candidez, altfel eram in vacanta pe insula mea privata din Barbados.
Ca sa anticipez cateva intrebari din partea presei: sunt ateu si o recunosc cu zambetul pe buze. Am insa cateva inclinatii spre misticism, mai ales cel oriental, insa doar ca obiect de studiu.
Nu sunt expert in administratie locala, as putea spune ca mi-e mai apropiata politica la nivel inalt. Totusi nu sunt inca implicat oficial in politica, decat in masura in care cumpar politicieni din interese economice.
Nu sunt un sustinator al capitalismului, care creaza dependente periculoase si artificiale ale consumatorilor fata de piata. De aceea prefer sa imi fac averea din speculatii bancare, fara a intra pe piata de consum. Am o parere foarte proasta despre democratie, care nu e raul del mai mic, asa cum crede multa lume. Democratia lasa loc pentru manipulari grosolane ale opiniei publice. De aceea sunt pentru o societate in care exista mai multe categorii sociale inegale in drepturi si obligatii (acestea vor fi proportionale, bineinteles). Viziunea mea despre aceasta societate mai buna (unii ar spune perfecta, dar asta e o utopie) ar include o clasa "conducatoare", singura cu drept de vot. Votul e ponderat in functie de gradul de inteligenta si de cultura al votantului. Nu includ gradul de informare pentru ca in randul clasei conducatoare informarea ar fi obligatorie in toate privintele, din surse a caror credibilitate si independenta ar fi asigurata de stat. Egalitatea totala intre femei si barbati ar fi o alta conditie obligatorie pentru clasa conducatoare. Pentru aceasta, doar femeile care renunta pe perioada incadrarii in aceasta clasa la drepturile materne isi pot exercita atributiunile. Cresterea copiilor ar trebui sa fie asigurata de stat si desfasurata in comun si nu in familie, intr-o versiune oarecum similara cu aceea din "Republica".
In viitorul apropiat, intentionez sa "cumpar" o tara din lumea a treia pentru a experimenta acest sistem. Negociez si cu Fidel Castro, ca solutie de rezerva...

Pentru Hanopolis, intentionez sa pun in aplicare cateva masuri fiscale radicale care sa atraga investitii... Nu intentionez crearea unui paradis fiscal, ci doar asigurarea functionarii mecanismelor orasului din taxele aplicate exclusiv firmelor ce vor activa aici, si sa elimin complet taxele asupra populatiei. Pun mare valoare pe spiritul civic al unui oras, si de aceea voi dezvolta o infrastructura care sa duca la un grad ridicat de socializare si solidaritate civica intre cetatenii urbei. Participare la anumite evenimente comune din viata orasului, atat din sfera culturala, sportiva cat si recreativa va fi obligatorie in limita acumularii individuale a unui numar de credite pe luna. Asadar singura obligatie a cetatenilor fata de oras, avand in vedere ca cele financiare vor fi suspendate, o va consitui indeplinirea acestui numar de credite care indica un grad de socializare ridicat. Nu vor exista pedepse sau amenzi in adevaratul sens al cuvantului pentru cei care refuza sau nu reusesc indeplinirea baremului, toate penalitatile vor fi rascumparate prin munca in folosul comunitatii, concretizata in organizarea unor evenimente cultural-artistice pentru cetateni, bineinteles cu finantare de la bugetul local.

Sper ca e destul pentru inceput, astept intrebarile locuitorilor din Hanopolis... 23.gif

Acest topic a fost editat de Tai Pan: 19 May 2004, 10:05 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 19 May 2004, 10:15 AM
Mesaj #3


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Viziunea mea despre aceasta societate mai buna (unii ar spune perfecta, dar asta e o utopie) ar include o clasa "conducatoare", singura cu drept de vot. Votul e ponderat in functie de gradul de inteligenta si de cultura al votantului.


Deseori am promovat si eu o asemenea viziune. Ma impresioneaza ca suntem pe aceeasi lungime de unda in privinta sistemului politic care trebuie implementat.

Totusi, Hanopolis este o democratie. Cum crezi ca vei putea sa impaci viziunile tale utopice cu functia de primar intr-o societate democratica?

QUOTE

Pentru Hanopolis, intentionez sa pun in aplicare cateva masuri fiscale radicale care sa atraga investitii...


Care sunt aceste masuri?

QUOTE

Nu intentionez crearea unui paradis fiscal, ci doar asigurarea functionarii mecanismelor orasului din taxele aplicate exclusiv firmelor ce vor activa aici, si sa elimin complet taxele asupra populatiei.


Care este, in viziunea ta, scala de impozitare?

QUOTE

Asadar singura obligatie a cetatenilor fata de oras, avand in vedere ca cele financiare vor fi suspendate, o va consitui indeplinirea acestui numar de credite care indica un grad de socializare ridicat. Nu vor exista pedepse sau amenzi in adevaratul sens al cuvantului pentru cei care refuza sau nu reusesc indeplinirea baremului, toate penalitatile vor fi rascumparate prin munca in folosul comunitatii, concretizata in organizarea unor evenimente cultural-artistice pentru cetateni, bineinteles cu finantare de la bugetul local.


Este o idee interesanta. Cum vezi aplicarea acelor credite? diferentiat in functie de munca depusa sau nediferentiat? o sa imi permit sa anticip ca vei spune "diferentiat" si in acest caz, intrebarea ar fi "cine decide in privinta diferentelor? va exista acelasi gen de vot cenzitar relativ la inteligenta?". Daca da, as vrea sa subliniez ca intelectualii poate nu sunt cei mai obiectivi aici... poate o alta metoda de decizie ar fi mai potrivita...

O alta intrebare care ar putea fi relevanta este "cum vezi relatia dintre masini si oameni in Hanopolisul condus de tine?". As fi in mod special interesat de parerea ta referitoare la dreptul de vot al unei masini. Daca s-ar dovedi ca ea este capabila sa raspunda la intrebari economice/sociale/politice cel putin la fel de bine ca un om cu drept de vot ar trebui sa se tina seama si de "parerea" ei? daca da, ce esti pregatit sa faci pentru evitarea abuzurilor informatice?


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 May 2004, 10:15 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Tai Pan
mesaj 19 May 2004, 10:37 AM
Mesaj #4


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



In primul rand, trebuie sa spun ca primul paragraf cu privire la societatea "perfecta" e prezentat cu titlu informativ, nu voi aplica in Hanopolis nimic care sa contravina legislatiei democratice in vigoare. Acolo sunt exclusiv idei si proiecte guvernamentale proprii, inca netestate si care nu au legatura cu administratia locala.

Despre masurile fiscale si scala de impozitare: strategia e inca in dezbatere, deoarece nu am avut timp sa studiez profilul economic si demografic al Hanopolisului indeajuns. Dar in 48 de ore voi convoca o conferinta de presa pentru a face publice primele estimari cu privire la aceasta problema...

QUOTE
Cum vezi aplicarea acelor credite? diferentiat in functie de munca depusa sau nediferentiat?


Ca sa fiu mai clar: fiecare eveniment deschis publicului va avea atribuit un numar de credite. Participantii vor primi acel numar de credite in functie de tipul evenimentului. Socializarea "vulgara", unde cetateanul participa doar ca spectator, va constitui categoria cea mai de jos. Cele mai multe credite se vor atribui pentru participarea activa si impartasirea cunostintelor si ideilor proprii restului cetatenilor, in cadrul unor dezbateri publice, think-tanks samd. Avand in vedere ca obligatia primara a cetatenilor este fata de propria familie (daca aceasta exista), baremul obligatoriu va depinde de cantitatea de timp liber ramasa dupa scaderea orelor de serviciu si a unui procent atribuit familiei si altor activitati cotidiene. Se va lua in considerare la stabilirea baremului individual si personalitatea respectivei persoane, pentru a nu se ajunge la cazuri in care persoanele inclinate spre singuratate si meditatie/lucru individuale vor fi suprasolicitate in indeplinirea obligatiilor civice.

Despre masini: nu am de gand sa modific sistemul electoral, si admnistratia locala nici nu are asemenea putere. Astea sunt probleme care se decid la nivel statal si autonomia locala nu ajunge asa departe. Ce putem face la nivel local, prin campanii de informare, este sa asiguram accesul alegatorilor la aceste "pareri avizate", daca se dovedeste ca masinile sunt capabile de a le formula.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 20 May 2004, 01:06 AM
Mesaj #5


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



Citind parerea ta despre societate, aproape ca-mi vine sa las deoparte candidatura pt Hanopolis, dar cum topicul poarta pe asa ceva, iata cateva intrebari:

Daca ai avea posibilitatea ca primar sa devolti societatea despre care vorbesti cum ai proceda? (as vrea sa ma inspir pt tara mea romania, desi ma indoiesc de o acceptare usoara cu toate ca prin anii '90 au recunoscut-o pe pancarde: "noi muncim, noi nu gandim!")


""Cele mai multe credite se vor atribui pentru participarea activa si impartasirea cunostintelor si ideilor proprii restului cetatenilor, in cadrul unor dezbateri publice, think-tanks samd. Avand in vedere ca obligatia primara a cetatenilor este fata de propria familie (daca aceasta exista), baremul obligatoriu va depinde de cantitatea de timp liber ramasa dupa scaderea orelor de serviciu si a unui procent atribuit familiei si altor activitati cotidiene.""

cum vei face diferenta intre indivizii activi si guralivi, dar a caror productie ideatica (asta ca sa mai introduc un cuvant in lb hanica) este sterila si cei ce particippa putin dar cu idei eficace?

ce parere ai despre societatea spartana?







--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 20 May 2004, 03:14 AM
Mesaj #6


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Tai-paine,
faci bordeluri cu intrare gratuita ?
Daca da te votez....


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aramis
mesaj 20 May 2004, 07:11 AM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.948
Inscris: 23 January 04
Din: Luna
Forumist Nr.: 1.955



QUOTE (Tai Pan @ 19 May 2004, 11:05 AM)
Imi place riscul si imi place sa pariez. Dealtfel faptul ca am pierdut un pariu m-a obligat sa candidez, altfel eram in vacanta pe insula mea privata din Barbados.

Domnule Tai Pan, ca reprezentanta a casei Pretorienilor doresc sa va pun urmatoarele intrebari: Ce ne poate garanta ca, odata ajuns primar, nu veti juca banii de care veti dispune din aceasta postura? Afirmati ca v-ati depus candidatura in urma unui pariu, ce ne poate garanta ca veti renunta la fotoliul de primar in urma unui alt pariu pierdut? Presa va caracterizeaza ca fiind un personaj iresponsabil, fara simtul masurii, ca urmare a sumelor mari speculate la bursa. Este adevarat ca acum sunteti posesorul unei mari averi, dar la inceput ati pierdut o suma considerabila... Credeti sunteti un factor de siguranta pentru orasul Hanopolis?


--------------------
humanity is overrated
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 20 May 2004, 12:22 PM
Mesaj #8


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



QUOTE
Daca ai avea posibilitatea ca primar sa devolti societatea despre care vorbesti cum ai proceda? (as vrea sa ma inspir pt tara mea romania...)

La nivel de primarie e imposibil sa fac asa ceva. Nici nu e intentia mea, pentru ca sistemul trebuie sa se bazeze pe intelegerea si acceptarea de catre cetateni. Istoria democratica a Hanopolisului face imposibila o transformare a formei de guvernamant si a structurii sociale. Va trebui sa lucram "cu materialul clientului", de aceea in afara de aceasta participare obligatorie in viata cetatii nu cred ca mai sunt multe optiuni in limitele sistemului democratic si avand in vedere actuala legislatie a intregii republici.

QUOTE
cum vei face diferenta intre indivizii activi si guralivi, dar a caror productie ideatica (asta ca sa mai introduc un cuvant in lb hanica) este sterila si cei ce participa putin dar cu idei eficace?

Vox populi tongue.gif Se vor face sondaje de opinie, iar cei mai "eficienti" in opinia publicului vor primi bonusuri.
Oricum, asta e o problema minora care poate fi rezolvata prin educatie civica sanatoasa si printr-un simt de raspundere care cu timpul sper sa fie adoptat de cat mai multi cetateni.

QUOTE
ce parere ai despre societatea spartana?

E doar un subiect interesant de dezbatere istorica. Pentru societatea actuala, studierea Spartei nu poate avea mare relevanta, avand in vedere caracterul absolut anti-violent al Hanopolisului. In Grecia antica luptele intre cetati erau la ordinea zilei si acestea dictau interesele.

QUOTE
Tai-paine,
faci bordeluri cu intrare gratuita ?
Daca da te votez....

Prefer sa pierd un vot decat sa incurajez asemenea obiceiuri economice. Gratuitatile din partea statului/primariei vor disparea in mare masura. Modelul "seche" de a da sarmale pentru voturi e dezgustator... 50.gif
Si daca vreodata se va ridica interzicerea asupra prostitutiei la nivel national, Hanopolisul va adopta modelul Amsterdam.

QUOTE
Ce ne poate garanta ca, odata ajuns primar, nu veti juca banii de care veti dispune din aceasta postura? Afirmati ca v-ati depus candidatura in urma unui pariu, ce ne poate garanta ca veti renunta la fotoliul de primar in urma unui alt pariu pierdut?

Faptul ca voi fi gestionar al bugetului local nu inseamna ca voi putea dispune dupa bunul plac de acesti bani. Nu uitati ca toate hotararile cu privire la politica financiara a orasului trebuie adoptate de Consiliul local.
In al doilea rand, pentru mine cuvantul e litera de lege. Pariul pierdut include, in cazul in care castig alegerile, exercitarea mandatului de primar cu toata raspunderea de care sunt capabil.
In al treilea rand, stiu sa trag linia cand e vorba de lucruri serioase. Acum ca am intrat in joc, voi juca pana la capat.

QUOTE
Presa va caracterizeaza ca fiind un personaj iresponsabil, fara simtul masurii, ca urmare a sumelor mari speculate la bursa. Este adevarat ca acum sunteti posesorul unei mari averi, dar la inceput ati pierdut o suma considerabila... Credeti sunteti un factor de siguranta pentru orasul Hanopolis?

Presa spune multe lucruri, dar numai ce e cu adevarat important ramane in istorie. De exemplu, stiti despre Isaac Newton ce a facut in sprijinul stiintei. Nu numai in domeniul mecanicii, dar si in optica. Ei bine, acestea sunt chestile importante. Dar sunt curios cata lume stie ca mai mult de jumatate din viata si-a dedicat-o pseudostiintei si alchimiei. Sau daca stiati ca a murit virgin.
In concluzie, amanuntele de ordin personal sunt in afara oricarei discutii. Mijloacele prin care imi conduc afacerile personale si motivele acestui comportament ma privesc in totalitate. Insasi denumirea de Tai Pan al Nobilei Case cred ca spune totul in aceasta privinta. Daca stiti originea acestui titlu probabil cunoasteti responsabilitatea imensa dar si puterea absoluta de decizie pe care le presupune functia. Insa in calitate de primar ma voi comporta cum voi crede de cuviinta pentru a schimba in bine Hanopolis. Nu stiu daca voi fi un factor de siguranta, pentru ca ma atrage mai mult progresul rapid decat stagnarea. Insa mecanismul democratic a invatat de mult din greselile inaintasilor si de aceea exista consiliu local si obligativitatea referendumului in anumite privinte ce tin de guvernarea orasului. Insasi sistemul e factorul de siguranta. Eu doresc sa fiu un factor de progres.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aramis
mesaj 20 May 2004, 04:18 PM
Mesaj #9


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.948
Inscris: 23 January 04
Din: Luna
Forumist Nr.: 1.955



Chiar daca Hanopolis este un oras cu o rata a criminalitatii ce tinde la 0, casa Pretorienilor mereu s-a ocupat de protectia primarului, atat in oras, cat si in deplasarile acestuia. Consiliul din care fac parte ar vrea sa va cunoasca parerea despre terorism si daca va veti implica in combaterea acestuia pe plan mondial.


--------------------
humanity is overrated
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 20 May 2004, 05:32 PM
Mesaj #10


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



Nu numai terorismul trebuie sa fie o preocupare... Intentionez sa legiferez embargoul imediat si automat asupra tuturor natiunilor implicate in orice fel de razboi. Nu se vor face afaceri cu respectivele guverne in acest oras. Cat despre companiile multinationale, aici vom avea ceva probleme dar probabil ca multinationalele care isi au originea si isi realizeaza majoritatea cifrei de afaceri in astfel de natiuni cu purtari medievale vor fi obligate sa faca afaceri numai prin initiative mixte cu capital majoritar autohton.
Poate aceste masuri economice par destule de dure fata de idea de initiativa privata, dar la nivel de primarie nu am alte masuri disponibile

Ar mai fi de adaugat ca, la nivel personal, am decis de mai mult de 10 ani boicotul total al investitiilor asupra industriei de armament (fatarnic redenumita in ultima vreme industrie de aparare). Efectul acesta din partea unui consortiu de firme ca acela pe care il detin si conduc, cu o cifra de afaceri mai mare decat PIB-ul tarilor din Europa de Est, e deja mult mai mult decat as fi in stare sa fac din functia de primar pentru a opri acest flagel mondial care este violenta.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catindatu'
mesaj 21 May 2004, 10:20 AM
Mesaj #11


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 31
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.550



think-tanks : puteti dezvolta putin????? Tunuri de idei, de gandire...parca erati un pacifist declarat.... jamie.gif
Sau nonagresiunea dvs. se va materializa printr-o tacere prelungita?????? Ori intentionati sa incetati sa ganditi???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 21 May 2004, 11:06 AM
Mesaj #12


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



http://www.freesearch.co.uk/dictionary/think+tank
Astept in continuare intrebari referitoare la campania electorala, nu la cuvintele si notiunile pe care nu le intelegeti.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catindatu'
mesaj 21 May 2004, 11:14 AM
Mesaj #13


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 31
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.550



Capacitatile unui Primar in-spe ar trebui sa aiba si ceva urme( fie ele si vagi) de toleranta, conciliere, dorinta de a se face inteles de toata lumea( ne referim la electorat)...
Trebuie sa ai puterea sa te cobori si la nivelul celor care te vor vota, ca poate nu sunt toi asa docti...ce zici????
de vazut meandrele concretului cu care ne-a zapacit domnul Iliescu... laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 21 May 2004, 11:29 AM
Mesaj #14


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



Strategiile de campanie nu sunt in discutie aici. Ma adresez segmentului de populatie pe care il consider cel mai numeros. Analizele arata ca Hanopolis e format in proportie de 92% din cetateni cel putin cu studii medii si cunostinte excelente de limba engleza.

Cat despre
QUOTE
Trebuie sa ai puterea sa te cobori si la nivelul celor care te vor vota

consider ca solutia optima e aducerea populatiei la un nivel de educatie ridicat si nu pastrarea in ignoranta a masei de manevra electorala.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catindatu'
mesaj 21 May 2004, 11:37 AM
Mesaj #15


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 31
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.550



Problema foarte serioasa apare abia atunci cand omul nu poate sa fie adus la nivelul celorlalti, ca atat i-a dat natura, da' si el voteaza...sau credeti ca ar trebui impuscati( ca daca nu pot sau nu vor sa-si ridice nivelul intelectual trebuie exclusi cumva din Hanopolis)...

Acest topic a fost editat de Catindatu': 21 May 2004, 11:37 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 21 May 2004, 11:51 AM
Mesaj #16


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



Aici ajungem din nou sa iesim in afara sferei administratiei locale. Nu e asta locul pentru dezbaterea limitarii drepturilor de vot sau de reproducere in functie de capacitatile genetice. Daca voi castiga alegerile si exercitarea functiei imi va deschide apetitul pentru politica si daca voi avea si un capital de popularitate ridicat exista posibilitatea sa candidez si pentru presedintia consiliului de ministri al tarii, desi un independent are sanse mici sa castige. Atunci voi propune un set de masuri radicale in acest sens si vom avea timp sa le discutam mai pe larg. Momentan nu am timp sa elaborez pe marginea acestui subiect, oricat ar fi el de interesant. Orasul are nevoie urgenta de un set de masuri economice si sunt in mijlocul unei sesiuni de brainstorming impreuna cu consilierii mei din domeniu ca sa reusim publicarea strategiei financiare chiar la conferinta de presa din aceasta seara, asa cum am promis acum doua zile.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catindatu'
mesaj 21 May 2004, 02:07 PM
Mesaj #17


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 31
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.550



Domnul Gyuri Pascu va impartaseste opiniile sau este unul dintre sustinatorii candidaturii dvs.?
V-a dat acordul sa-i folositi fotografia drept avatar?
Daca ati fi implicat intr-un proces din cauza utilizarii fara permisiune a imaginii dumnealui, care ar fi pozitia pe care ati adopta-o in a va apara?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 21 May 2004, 02:51 PM
Mesaj #18


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



In aceeasi ordine:
1. Nu cred ca a auzit de Hanopolis
2. Nu mi-a dat acordul (nu are acest drept)
3. Detinatorul drepturilor asupra acestei fotografii nu ma va da in judecata pentru folosirea ei.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Girneata Flatule...
mesaj 21 May 2004, 07:08 PM
Mesaj #19


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 11
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.547



Si eu sint intr-o sedinta de betivaneala cu "sustinatorii" mei, da la noi se cheama betivaneala sedintele astea, nu brein.... , asta e, n-avem si noi vocabular ca altii.... jamie.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 21 May 2004, 07:16 PM
Mesaj #20


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



"Noi betivanim, nu gandim!" e o lozinca destul de comica, recunosc. Dar oricat m-ar impresiona sinceritatea dumneavoastra, cu o floare nu se face un primar... huh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 21 May 2004, 08:30 PM
Mesaj #21


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



QUOTE (Tai Pan @ 20 May 2004, 01:24 PM)
QUOTE
cum vei face diferenta intre indivizii activi si guralivi, dar a caror productie ideatica (asta ca sa mai introduc un cuvant in lb hanica) este sterila si cei ce participa putin dar cu idei eficace?

Vox populi tongue.gif Se vor face sondaje de opinie, iar cei mai "eficienti" in opinia publicului vor primi bonusuri.
Oricum, asta e o problema minora care poate fi rezolvata prin educatie civica sanatoasa si printr-un simt de raspundere care cu timpul sper sa fie adoptat de cat mai multi cetateni.


daca educatia civica sanatoasa si simtul de raspundere sunt sustinute si intr-o "democratie", atunci societatea depre care ai vb isi mai are rostul?
cand faci apel la vox populi, nu risca sa apara iarasi problemele pe care le-ai observat in societatea "democratica"?

ps: sunt de acord cu tine cand vb de carentele democratiei, dar o societate de "schimb" ... tot incerc sa-mi imaginez.


--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 22 May 2004, 11:18 AM
Mesaj #22


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



Cu privire la politica economica, am ramas dator cu cateva explicatii.
Am promis intr-o dezbatere cu marele cronicar Catalin masuri economice care sa aiba doua obiective clare:
1. Eliminarea pe cat posibil a tuturor taxelor catre persoanele fizice
2. Atragerea investitorilor.

Cred ca nu mai e nevoie sa detaliez asupra beneficiilor acestei politici fiscale. Sa vedem insa daca e si realizabila. Raspunsul la prima vedere e unul negativ: atat timp cat se reduc veniturile din taxe asupra populatiei, aceste venituri vor trebui luate din alta parte, adica de la persoanele juridice. Aparent, cele doua masuri se bat cap in cap.

O parte din aceste venituri pe care primaria nu le va mai incasa de la populatie nu va mai fi necesara, deoarece planuiesc o eficientizare dusa pana la extrem a aparatului de administratie locala. Urmaresc sa transform tot ceea ce poate fi informatizat si automatizat, sa minimizez nevoia de personal uman in administratie. Acest lucru nu este o utopie, ci este un concept deja pus in practica. Va trebui ca Hanopolis sa stie de unde sa se inspire. Cel mai apropiat exemplu este Timis-polis, unde primaria deja a facut pasi importanti in aceasta directie. Redau mai jos marturia unui fost locuitor al respectivului oras:

QUOTE
Timiş-polis a fost destul de inovatoare în relaţia cu cetăţenii, acolo s-a implementat prima oară sistemul rapid de deschidere a unei firme în două săptămâni, care apoi s-a generalizat cu biroul unic la CCIA peste tot în ţară.
S-au instalat printre primele Centre de Informare pentru Cetăţeni (CIC), terminale cu touchscreen aflate în oficii poştale, supermarket-uri şi alte locuri, prin care cetăţenii puteau accesa foarte simplu informaţii din intranet-ul Primăriei şi al celorlalte instituţii de administrare locală, puteau trimite plângeri, reclamaţii sau sugestii care chiar erau soluţionate. Oraşul are cel mai amplu proiect de e-government din tara, de exemplu toată structura oraşului, atât subterană (ţevi de apă, gaz şi canalizare, instalaţii, cabluri de curent electric, fibră optică etc.) cât şi cea terestră este implementată într-o aplicaţie GIS. Când merge cineva la Primărie pentru aprobare la săpături sau construcţii, computerul spune imediat ce cabluri sunt în zonă, dacă se autorizează construcţia sau nu, lucruri care până acum se făceau manual pe n planşe şi schiţe cu inerente informaţii lipsă.
Alte oraşe ar trebui să înveţe din organizarea şi eficienţa timişoreană şi nu pentru a avea succes la alegeri, ci pentru buna funcţionare a oraşului în ansamblu.


Aceste masuri sunt mai mult decat necesare, dar nu vor scadea foarte mult nevoia de fonduri a primariei, ci doar nevoile necesare functionarii administratiei locale. Din pacate primaria nu incaseaza taxe doar pentru a-si plati angajatii, ci trebuie din acesti bani sa repare drumuri, sa finanteze functionarea scolilor samd.
Asadar, per ansamblu, daca cetatenii nu vor plati taxe locale, firmele vor trebui sa plateasca mai multi bani la bugetul local. Sa vedem si cum...

Conform codului fiscal, primaria incaseaza urmatoarele taxe:
a impozitul pe clădiri;
b impozitul pe teren;
c taxa asupra mijloacelor de transport;
d taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor;
e taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate;
f impozitul pe spectacole;
g taxa hotelieră;
h taxe speciale;
i alte taxe locale.

In sprijinul culturii si turismului, se vor desfiinta punctele f si g. Cele mai mari suplimentari in veniturile primariei se vor face din cresterea taxelor de la a la e. Nu intentionez sa exploatez in mod abuziv punctele h si i, cum se intampla din pacate in alte parti ale republicii, unde se platesc taxe inclusiv pentru "apa meteorica" blink.gif

Si acum urmeaza partea cea mai importanta. Am rezolvat punctul 1 fara a dezechilibra bugetul local. Totusi punctul 2 pare nerealizabil. In conditiile in care firmele vor plati mai multe taxe, ele sunt descurajate sa investeasca in Hanopolis.

Ei bine, firmele vor plati mai mult doar la nivel de taxe locale. Per total, vreau sa fac ca in Hanopolis firmele sa trebuiasca sa plateasca mai putin decat in restul tarii la bugetul statului, prin micsorarea impozitului pe profit si pe salariu. Dupa cum stiti, in momentul actual, 60% din banii pe care o firma ii cheltuie cu un angajat nu ajung in buzunarele angajatului, ci ale statului.
Apoi, de la bugetul de stat, prin fiecare minister in parte, banii ajung inapoi in teritoriu, pe domenii.

Eu doresc ca aceasta gestionare sa nu se mai faca central, deoarece alocarile de fonduri de la centru se fac strict pe criterii de apartenenta politica a conducatorilor institutiilor locale. In al doilea rand, primaria nu are autoritatea sa reglementeze alte taxe si impozite sau sa le stabileasca cotele, totul facandu-se de la centru. Solutia gestionarii pe plan local a tuturor fondurilor din regiune se poate face numai prin obtinerea autonomiei locale, conform cartei imperiale a autonomiei locale (dupa cum stiti, cat de curand republica noastra va fi cat de curand parte a marelui Imperiu Atlantic).

Fara autonomie locala, orice primar are mainile legate. Se reglementeaza prin lege de la centru ce taxe are dreptul sa colecteze si care este cuantumul acestora. Orice reforme sunt imposibile in aceste conditii.

Autonomia va fi strict la nivel economic, administrativ si financiar, nu va include o componenta teritoriala care sa ameninte integritatea republicii. Administratia locala va trebui sa stimuleze pietele inca insuficient dezvoltate, cum ar fi cea a caselor private de pensii sau asigurari de sanatate.

Acesta este singurul mod in care putem fi competitivi pe noua piata imperiala: o gestionare eficienta si localizata a economiei, in concordanta cu specificul zonei, aspect care de la centru este pierdut din vedere. Descentralizarea economiei si finantelor e singura metoda prin care se poate impune un progres real si durabil. La nivel statal trebuie sa se pastreze doar organisme de control, care sa aiba putere de decizie doar in sensul mentinerii stabilitatii economice a republicii si nu de dictare a intereselor.

Acestea sunt, pe scurt, obiectivele prgramului meu de reforme radicale. Astept cat de curand feedback din partea alegatorilor, pentru a constata daca acest sistem de masuri e agreat sau nu. Cum am mai spus cu alta ocazie, cred cu tarie ca orice reforma radicala poate fi facuta doar cu sprijinul populatiei. Cetatenii trebui sa fie informati cu privire la program, sa il inteleaga si sa il sustina ca sa aiba sanse reale de reusita.

Acest topic a fost editat de Tai Pan: 22 May 2004, 11:19 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 22 May 2004, 11:43 AM
Mesaj #23


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Oameni buni,
Cind termina individul de vorbit, sa ma trezeasca si pe mine cineva.......


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 22 May 2004, 11:58 AM
Mesaj #24


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



QUOTE
Oameni buni,
Cind termina individul de vorbit, sa ma trezeasca si pe mine cineva.......


Domnule bdl, avand in vedere ca sunteti inscris in cursa electorala, va invit sa va adresati "oamenilor buni" pe topicul destinat campaniei dumneavoastra. Aici sunteti rugat ca toate luarile de cuvant sa-mi fie adresate mie personal. Aceasta incercare de distragere a atentiei este o incercare marsava de subminare a imaginii mele. Rog moderatorii sa scoata aceasta remarca neregulamentara si superficiala din dosar.

Ca sa va raspund totusi la nemultumire, comunicatul de presa de mai sus e o incercare de rezumare a intregii strategii economice pe care o voi adopta. Daca va nemultumeste, va anunt ca in curand va fi disponibila la sediul meu de campanie o versiune pe intelesul dumneavoastra, un rezumat la rezumat. Eventual cu un desen de data asta, ca sa fim siguri ca veti intelege si nu veti mai avea nimic de obiectat.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 23 May 2004, 07:34 AM
Mesaj #25


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Domnule Tai Pan, ati avut o prezentare profesionista si va felicit pentru asta. Se vede ca sunteti chiar motivat sa castigati aceste alegeri. Un singur lucru nu am inteles. E vorba de politica fiscala. Ati spus ca veti creste taxele de la a la e si le veti elimina pe f si g. Eu unul ma indoiesc de eficienta acestei abordari. Sa zicem, de exemplu ca avem un spectacol mare. Nu se mai plateste impozit pe spectacol, e adevarat, dar organizatorii trebuie acum sa plateasca mai mult atat pe reclama si publicitate cat si pe taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor. Iar omul de rand va plati in plus la pretul real al biletului si taxa suplimentara pe mijloacele de transport. Asa ca, de fapt, nu ati rezolvat nici o problema reala. Doar ati mutat niste bani dintr-o parte intr-alta.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 23 May 2004, 11:02 AM
Mesaj #26


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



Domnule cronicar, v-am furnizat linkul catre codul fiscal in prezentare, va rog sa-l consultati!

QUOTE

- Taxa asupra mijloacelor de transport nu se aplică pentru:
d) mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localităţi, dacă tariful de transport este stabilit în condiţii de transport public.

Tariful transportului public e stabilit prin negociere de primarie cu societatile prestatoare, care astfel nu vor mai plati taxa asupra mijloacelor de transport, oricat de mare va fi aceasta.

Taxa pentru eliberarea avizelor si certificatelor nu se aplica in acest caz. Si oricum, sunt scutite de la plata lucrarile de interes public judetean sau local. Cultura si turismul vor fi prioritati ferme si toate manifestarile conexe vor fi declarate de interes public.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mutulica
mesaj 24 May 2004, 08:53 AM
Mesaj #27


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



@TaiPan -Care este pozitia dvs fata de contrabanda cu opium si specula cu bare de argint?


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aramis
mesaj 24 May 2004, 09:30 AM
Mesaj #28


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.948
Inscris: 23 January 04
Din: Luna
Forumist Nr.: 1.955



Ce parere aveti despre lansarea noului medicament DX 954 ale carui efecte sunt marirea capacitatii creierului si a masei musculare a individului ce-l utilizeaza?


--------------------
humanity is overrated
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 25 May 2004, 07:23 PM
Mesaj #29


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



QUOTE
Care este pozitia dvs fata de contrabanda cu opium si specula cu bare de argint?

Nu cred ca vor avea ocazia sa reapara in Hanopolis. Nimeni nu mai consuma opiu de mai bine de 50 de ani, exista droguri mult mai ieftine si mai eficiente in a face varza creierul ohyeah.gif
Cat despre argint, ma indoiesc ca va mai fi folosit vroeodata pe post de moneda de schimb, aurul preluat definitiv aceasta functie.

QUOTE
Ce parere aveti despre lansarea noului medicament DX 954 ale carui efecte sunt marirea capacitatii creierului si a masei musculare a individului ce-l utilizeaza?

Nu sunt la curent cu subiectul...lansarea a avut deja loc sau e doar un zvon publicitar? Ultima data cand am auzit de acest medicament era in teste si ministerul sanatatii anuntase ca nu indeplineste baremele pentru intrarea pe piata pe post de medicament. Dealtfel, chiar si bunul simt ne indica faptul ca nu poate fi mai mult decat un bluff. Masa musculara poate fi crescuta doar prin exersarea muschilor, desigur acest efect poate fi amplificat de suplimente de nutritie sau de steroizi dar cu cat cresterea e mai spectaculoasa cu atat efectele secundare sunt mai periculoase. In plus "capacitatea creierului" depinde de volumul cutiei craniene, nu poate fi crescuta dupa sudarea oaselor capului. Iar gradul de inteligenta nu a fost pana acum asociat in nici un caz cu volumul total al creierului sau cu numarul de neuroni, ci cu numarul de sinapse si cu procentul de celule gliale. In plus, muschii si creierul sunt doua tesuturi total diferite, actiunea unui singur medicament asupra acestora nu cred ca e posibila. Inclin sa cred ca efectele acestui medicament sunt exagerate, e mai curand o farsa, o legenda urbana sau o anticipare a viitorului in genul site-ului www.malepregnancy.com


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aramis
mesaj 26 May 2004, 01:48 PM
Mesaj #30


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.948
Inscris: 23 January 04
Din: Luna
Forumist Nr.: 1.955



Lansarea a avut loc acum doua zile. Intrebarea mea survine in urma afirmatiilor unor surse anonime ce sustin ca si dumneavoastra ati recurs la asemenea medicamente pe vremea cand erau ilegale si se credea ca "produc" genialitate.
As vrea sa va cunosc pozitia in ceea ce priveste modernizarea crescatoriei de soimi- spioni... Sunteti deacord cu ea si, implicit, cu utilizarea acestor zburatoare pentru dejucarea planurilor dusmanilor nostri?


--------------------
humanity is overrated
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 30 May 2004, 09:39 PM
Mesaj #31


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251




ce veti face cu averea pe care ati dobandit-o ,stiut fiind ca nu aveti voie sa va implicati in managementul lor in timpul in care aveti o functie publica?


ps1.
sunt uimit de indemanarea dumneavoastra in afaceri,si daca tot sunteti activ pe nasdaq CE AR FI DACA
CA URMARE A PROMISIUMILOR ELECTORALE PE CARE LE FACETI SA LE IMPACHETATI FRUMOS SI SA VA DESCHIDETI O POZITIE DE FUTURES PE PIATA ELECTORALA CU SCADENTA IN 10.06.2005,10.06.2006,10.06.2007,CONTRACTUL sA CONTINA IN CAZ DE RESPECTARE A PROMISIUNILOR O SERBARE IN CINSTEA PREALUMINATULUI NOSTRU INGINER FINANCIAR,SAU IN CAZ CA FLUCTUATILE SUNT PREA MARI(ADICA NU-TI RESPECTI PROMISIUNILE,si ne tragi tapa) SA VA FIE INGHETATE CONTURILE SI SA FACETI MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII,FIECARE CONTRACT FUTURES PE CARE-L VETI VINDE PE UN VOT BINEINTELES SA-I DEA POSESORULUI SI APLICAREA UNEI MICI PEDEPSE IN CAZ DE ESEC,un sut in fund inapoi pe nasdaq,fara suparare caci stim toti ca un sut in fund e un pas inainte



totusi chiar daca nu ne vinzi nici un contract ai votul meu caci pari a fi cel mai la curet cu nasdaq,inginerii financiare,deci chestii economice


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 31 May 2004, 04:04 PM
Mesaj #32


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



QUOTE
afirmatiilor unor surse anonime

Nu dau curs provocarilor gratuite. Astea sunt speculatii. Reveniti cu intrebarea cand veti in loc de "afirmatii din surse anonime" dovezi din surse ce nu pot fi puse la indoiala.

QUOTE
As vrea sa va cunosc pozitia in ceea ce priveste modernizarea crescatoriei de soimi- spioni... Sunteti deacord cu ea si, implicit, cu utilizarea acestor zburatoare pentru dejucarea planurilor dusmanilor nostri?

Cred ca exista metode mai eficiente, ultimele modele de UAV*-uri miniaturale sunt mult mai eficiente in misiuni de spionaj. In plus, sunt impotriva cresterii animalelor salbatice in captivitate.

*UAV - Unmanned Air Vehicle

QUOTE
ce veti face cu averea pe care ati dobandit-o ,stiut fiind ca nu aveti voie sa va implicati in managementul lor in timpul in care aveti o functie publica?

Nu am voie sa detin functii de conducere in anumite firme. Asta nu e o problema, am mai spus ca firmele mele nu pot face afaceri cu primaria pentru ca activeaza mai mult in sectorul financiar si nu de productie. In plus, in acest domeniu nu e nevoie de prezenta mea in cadrul firmelor. Exista destui oameni capabili care sa le conduca... desigur, voi numi i aceste posturi doar pe cei in care am incredere ca se pot descurca si fara ajutorul meu.

QUOTE
ps1.
.....

Respectiva initiativa ar incalca legea electorala. Dar ideea unui mecanism de control care sa oblige primarul sa isi respecte promisiunile e o idee buna in sine. Sunt receptiv la metode care sa nu includa obtinerea de avantaje materiale pentru cei care ma voteaza.

Acest topic a fost editat de Tai Pan: 31 May 2004, 04:05 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 31 May 2004, 10:06 PM
Mesaj #33


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



Cum veti reusi colectarea de noi sume la buget stiut fiind ca si asa alegatorii sunt nemultumiti de nivelul taxelor existente si gradul de indatorare a bugetului este la limita maxima?


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tai Pan
mesaj 31 May 2004, 10:25 PM
Mesaj #34


Musteriu
*

Grup: Misterios
Mesaje: 29
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.546



Am mai vorbit despre taxe, iar atragerea investitiilor e o intrebare deja adresata pe topicul "Dezbatere On-line" wink.gif

Acest topic a fost editat de Tai Pan: 31 May 2004, 10:29 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 2 Jun 2004, 10:59 PM
Mesaj #35


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



Cred ca mai corect era sa va intreb direct de ce nici unul dintre candidatii nu doresc sa restranga numarul functionarilor,caci mi se pare evident ca daca incasarile nu mai pot creste solutia evidenta este scaderea cheltuielilor?


Fiecare doreste sa-si mareasca aparatul administrativ dar nici unul nu doreste sa-l scada,si cred ca sunteti de acord ca orice ajutor,cheltuiala realizata de primarie este ineficienta caci creeaza acel binecunoscut hazard moral,si mai nou un sentiment de datorie a statului fata de cetatean ,uitam ca statul a fost creat pentru a proteja cetateanul si nua a-i da de lucru ,nu a-i construi casa,etc.
Nu vad cu ochi buni aceasta espectativa a cetateanului in a astepta ca statul sa-i dea de lucru,sau credinta aceasta orbeasca in promisiuni care nu pot fi respectate ,de aceea ar trebui militat pentru reducerea implicarii statului,in acest caz al Primaruli Hanopolisului in activitatea aconomica,coraborata cu o scadere intensa a tuturor taxelor,scaderea cheltuielilor birocratice,si realizarea unei aerisiri a legilor(ce-i prea mult strica,cu mentinerea unor unitati pentru control si pentru respectarea concurentei)


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 12:03 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman