HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Rugaminte

Toate cāte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. [Matei 23:3]

Forumul Ecclesia este dedicat exclusiv crestinilor de diferite confesiuni. Ateii si personanele care critica aceasta religie sunt rugate sa foloseasca forumul de Religie si pe cel de Filosofie.
Va multumesc pentru intelegere. (Figaro)

> Sfantul Serafim, Bucuria Vietii In Duhul Sfant, Personalitati ale Vietii Ortodoxe
Mihai
mesaj 11 May 2004, 11:29 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Sfantul Serafim

Sfantul Serafim de Sarov este unul din cei mai iubiti sfinti ai vremurilor noastre, in intreaga lume ortodoxa. Intr-o perioada de intuneric si declin spiritual, el a fost o adevarata lumina ce a calauzit viata multor crestini. El este cunoscut mai ales prin experient ele deosebite de traire spirituala, prin care reusea sa aduca in lumea noastra, prin mila lui Dumnezeu, Lumina Necreata a Duhului Sfant.
"Este unul de al nostru", ii spunea Maica Domnului intr-o viziune, in urma caruia sfantul, ranit de moarte de niste talhari, s-a vindecat miraculos. Este unul ce a reusit la modul propriu sa aduca cerul si dulceata raiului pe pamant. Pentru acesta s-au bucurat anul acesta crestinii ortodocsi din lumea intreaga, la 1 august, zi in care s-au implinit 100 de ani de la canonizarea sa ca sfant.



Un copil pazit de Dumnezeu
Cel ce avea sa devina Sfantul Serafim s-a nascut pe 19 iulie 1759, in orasul Kursk din Rusia. Ramas la doar 3 ani fara tata, un comerciant si constructor prosper, copilul Prohor, viitorul Serafim, a fost crescut de mama sa Agatia, o femeie deosebit de
credincioasa, ce i-a sadit in suflet dragostea faia de Dumnezeu si credinia ortodoxa.
Tradiiia a pastrat relatarea unei intamplari foarte graitoare despre copilul Prohor. La varsta de 7 ani, Prohor si mama sa au vizitat santierul catedralei din Kazan. Din neatentie, pe cand se afla in clopotniia, Prohor a alunecat si a cazut de la o inaltime
apreciabila. Ne putem imagina cu usurinta disperarea mamei care a asistat neputincioasa la acest accident.
Numai ca Prohor a scapat absolut nevatamat, lucru care a fost interpretat ca o minune a lui Dumnezeu si chiar ca un semn ca acel copil era unul deosebit.

In cautarea drumului vietii
Educatia pe care Prohor a primit-o in continuare era una profund crestina, iar preocuparile lui se canalizau pe aceasta directie. Nu a fost deci de mirare ca, la varsta de 17 ani, tanarul Prohor a decis sa-si caute implinirea in mediul monahal. Prohor s-a indreptat catre Lavra Pecerska din Kiev, care era inca de pe atunci cea mai vestita manastire din zona. Aici are loc un eveniment duhovnicesc foarte important pentru tanarul cautator al sensului vietii: intalnirea cu batranul monah Dositei, care l-a incurajat si i-a oferit primele sfaturi duhovnicesti.
Dositei a fost si cel care l-a indrumat pe Prohor spre manastirea din Sarov. Dupa un ragaz de doi ani petrecuti in casa parinteasca din Kursk, in care tanarul a reflectat asupra dificultatilor vieiii monahale, el s-a hotarat totusi si a venit in manastirea din Sarov, care-i fusese recomandata. O data ales acest drum, el nu va mai fi parasit vreodata de tanarul frate Prohor.


Sursa: Revista 'Pentru Tine', Un Ziar de Suflet

Va Urma


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 21 May 2024 - 01:48 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman