HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Cuvinte Cheie

Politica Interna, Politica Externa, Uniunea Europeana ...

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Unirea RP Moldova Cu Romania, Rusii considera iminenta unirea MD cu RO
rolandpharma
mesaj 6 May 2004, 07:45 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 2 May 04
Din: Angoulčme, France
Forumist Nr.: 3.338



O ipoteza socanta a fost lansata la Moscova: Transnistria contra RP Moldova laugh.gif
Rusii considera iminenta unirea RP Moldova cu Romania

VOI, ROMANII DIN ROMANIA, CE ESTE OPINIA VOASTRA? CE TREBUIE SA FAC LA COTROCENI? 6.gif

O ipoteza, oarecum socanta, a fost lansata la Moscova starnind reactii interesante la Bucuresti, Chisinau si, mai nou, la Tiraspol. Foarte succint, un politolog rus de marca, Stanislav Belkovski, reprezentant al Consiliului de Strategie Nationala al Rusiei, a introdus in ecuatia diferendumului transnistrean un factor nou pornind de la premisa ca o viitoare unificare a Romaniei cu Republica Moldova este inevitabila si, in consecinta, diplomatia de la Bucuresti este vital interesata sa participe ca factor activ in negocieri. Bucurestiul ar putea sustine o formula de auto-determinare transnistreana, premiul urmand sa fie Republica Moldova, care poate fi ispitita la unificare prin faptul ca astfel ar putea intra mai curand in NATO si Uniunea Europeana. Adrian Severin, luand in calcul aceasta ipoteza care poate fi si o subtila oferta a Moscovei, a avertizat asupra pericolului ca aceasta sa constituie o cursa.

Ziarul Ziua, editia de ieri, a publicat un material extrem de interesant pe aceasta tema preluat de Agentia "Rusia la zi" din ziarul de limba rusa Dnestrovski Kurier, care apare la Tiraspol. Tema se relanseaza in forta. Tiraspolul avanseaza teza ca statele europene l-ar putea imputernici pe Adrian Severin sa negocieze problema transnistreana. Acest schimb de pase este doar un foc de paie iscat de dragul dezbaterii politice sau constituie preludiul unui joc diplomatic savant care poate conduce la detensionarea situatiei din zona. Si la o solutie?

Cand a izbucnit conflictul transnistrean, multi oameni cu capul pe umeri au semnalat dar putini au inteles ca Republica Moldova a cazut iremediabil intr-o cursa atunci cand a acuzat autoritatile de la Tiraspol de secesiune si au incercat sa impiedice statutul de autonomie al acestei regiuni. Spiritele s-au incins, armele s-au descarcat, au murit oameni, s-au produs importante distrugeri materiale, iar ranile provocate atunci continua sa sangereze si sa invrajbeasca populatiile, reprezentate de romani, rusi, transnistreni si gagauzi. Inclusa in Uniunea Sovietica, Republica Socialista Moldoveneasca a fost o unitate statala artificiala. Pentru ca se intindea dincolo de Nistru, intr-un spatiu care istoriceste nu a fost romanesc. In Transnistria nu s-a exercitat decat temporar si ocazional o autoritate statala romaneasca. Uneori, cum s-a intamplat pe vremea lui Stefan cel Mare, a fost utilizata ca simplu avanpost pentru respingerea unor atacuri venind din Crimeea.

Chiar si in al doilea razboi mondial, multi generali ai Armatei Romane au dorit sa se opreasca la Nistru, tocmai pentru ca mai tarziu sa nu putem fi calificati drept stat agresor. Din pacate, pactul incheiat de Antonescu cu Hitler a fost mai puternic decat ratiunea. Dar nici atunci nu a existat vreo autoritate care sa sustina ca Transnistria ar fi pamant romanesc. Exact in aceeasi logica este redactat si interesantul articol din ziarul care apare la Tiraspol. Autoarea, Alla Ostavnaia, sub titlul "Recunoastere? e posibil...", trece in revista cateva demersuri diplomatice sau politice recente. Ea sustine ca, la 19 aprilie, Mircea Geoana a infatisat reprezentantului OSCE din Chisinau o viziune romaneasca a perspectivelor transnistrene insistand asupra faptului ca procesul de negociere trebuie sa tina seama de strategia pe termen lung, de integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana si in NATO. Autoarea forteaza realitatea ca perspectivele euro-atlantice ale Republicii Moldova sunt posibile numai printr-o viitoare includere a acesteia in componenta Romaniei si ca in acest sens s-ar manifesta diplomatia activa a Bucurestiului. Ceea ce nu ar fi posibil decat daca Transnistriei i-ar fi acordat dreptul la autodeterminare. Intr-o asemenea varianta, implicit, Romania ar deveni un avocat al Tiraspolului. Daca se pune si problema Gagauziei - in opinia lui Severin jucarea acestei carti poate provoca alte tensiuni, inclusiv intre Romania si Turcia - atunci si Ankara ar putea fi atrasa la un dialog si apoi la negocieri.

Subiectul este de o mare complexitate. De aceea cred ca nu este lipsit de interes, ca redactia ziarului Ziua, in colaborare cu Fundatia "Romania - Rusia", sa organizeze o dezbatere internationala la care sa participe diplomati, istorici, politologi, invitati din toate statele implicate. Este posibil ca in culisele unor guverne unele idei, ipoteze si chiar oferte si contra-oferte sa prinda contur. In orice situatie insa, nu putem vorbi decat despre un viitor destul de indepartat. Cu sau fara problema Transnistriei, ma tem ca nici Bucurestiul si nici Chisinaul nu sunt pregatite pentru a vorbi si cu atat mai putin pentru a face reunificarea. Chiar daca Romania nu este Ciprul, si chiar daca acum ambele populatii apartin aceluiasi popor, aceleiasi culturi si religii, ma tem ca un referendum ar da acelasi rezultat negativ.

Ziua - 6 mai 2004

---------

Julien
manager@drugstorenetwork.net
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 7 May 2004, 02:03 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (rolandpharma @ 6 May 2004, 08:47 PM)
VOI, ROMANII DIN ROMANIA, CE ESTE OPINIA VOASTRA? CE TREBUIE SA FAC LA COTROCENI? 6.gif

Să recrutezi "cadre tinere" tongue.gif pentru ocuparea funcţiilor-cheie din Republica Moldova după ce se aplică acolo o mică "eupurare" ... wink.gif

Modelul pt. epurare ar putea fi Punctul 8 ... numai prezentat într-o formă mai "calmă" ... 6.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The_Kid
mesaj 13 May 2004, 09:44 PM
Mesaj #3


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 54
Inscris: 11 May 04
Din: Arad
Forumist Nr.: 3.460



Fara sa vrea a deranja pe nimeni, personal nu cred ca la ora actuala Rep. Moldova se poate uni cu România. Este mult prea rusificata, iar la conducere tarii se afla comunistii. Mai degraba trag spre Moscova decat spre Bucuresti. Cel mai favorabil moment pt. unificare a fost in 1991, cand si-au obtinut independenta ca stat.


--------------------
De la sublim la ridicol nu este decât un pas. (Napoleon)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 13 May 2004, 09:44 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Eclectic
mesaj 14 May 2004, 08:20 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



In primul rand, dupa intrarea in NATO, nu mai avem dreptul de a emite pretentii teritoriale.
In al doilea rand... asta ne mai lipsea. biggrin.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kek
mesaj 16 May 2004, 02:18 PM
Mesaj #5


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 16 May 04
Forumist Nr.: 3.512



E important faptul ca aceasta propunere exista si, mai mult, ea vine dinspre Moscova.
Drept urmare, e un lucru care merita putina atentie. Personal nu stiu cat de serioase cum a stat treaba in 91, cat de posibila a fost unirea atunci, dar aceasta propunere arata ca ideea nu a fost ingropata total.
Ca probleme unei eventuale unirii sunt nenumarate si ca in primul rand cetatenii celor doua tari trebuie sa isi dea acordul, asta e si e o alta treaba. E calea de la propunere la punere in practica.


--------------------
Hai liberare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 18 May 2004, 08:36 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Nu stiu cat bine en va aduce o asemenea unire.

Nu cred ca va putea fi realizata mai deverme de 50 de ani. Romanii au acum probleme mai importante.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aramis
mesaj 18 May 2004, 10:50 AM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.948
Inscris: 23 January 04
Din: Luna
Forumist Nr.: 1.955



Este o pierdere de timp sa ne gandim macar la o posibila unire... Cineva bine spunea ca momentul favorabil a fost in 1991, daca atunci nu s-a intamplat, cu atat mai putin nu se va intampla acum cand Romania are alte probleme, mult mai serioase, la care sa se gandeasca si pe care sa le rezolve. Un profesor de istorie spunea ca daca aceasta unire ar avea vreodata loc, ar declansa un nou scandal in ... Ardeal. Desi pare paradoxal, posibilitatea alipirii Rp. Moldova la Romania ar putea, intr-un fel, legitimiza pretentiile unei factiuni maghiare asupra Ardealului. Si apoi, ce nevoie aveam noi de moldoveni? In afara de o parte din populatia de peste 60-70 de ani, cei de acolo nu se simt romani, si nici nu vor sa fie identificati ca romani.


--------------------
humanity is overrated
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 May 2004, 11:05 AM
Mesaj #8


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Haideti sa facem un test: imaginati-va ca exact ce ganditi voi despre moldovenii de peste Prut gandesc si cetatenii statelor UE despre noi. Si ei cred ca suntem lenesi, hoti, ca nu ne tinem promisiunile, ca nu suntem cu adevarat europeni etc etc etc. Si ca nu au nici un motiv sa se mai incurce si cu primirea Romaniei in UE decat, poate, peste vreo cincizeci de ani. Si ca nu stiu cat bine poate aduce o integrare a Romaniei. Si ca "asta le mai lipsea"...
Cum suna?

Eu zic asa: mingea este in terenul moldovenilor. Cand ei vor dori sa se uneasca, sunt bine veniti. Dar cu forta nu-i ia nimeni... Pana atunci guvernul nostru are datoria de a nu-i lasa de izbeliste, si de a-i ajuta cat mai mult (in special diplomatic, cultural si economic, cand se poate).

Acest topic a fost editat de abis: 18 May 2004, 11:10 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The_Kid
mesaj 18 May 2004, 12:57 PM
Mesaj #9


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 54
Inscris: 11 May 04
Din: Arad
Forumist Nr.: 3.460



Aramis, da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine. Ungurii nu au nici un drept asupra Ardealului, pe cand Basarabia si Bucovina sunt pamânturi românesti din mosi stramosi. Eu sunt din Arad si iti spun sincer ca mi-as dori sa ne unim cu ei chiar daca asta ar insemna un regers economic. Nemtii nu au gandit la fel cand s-a facut unificarea RFG-ului cu RDG-ul. NU mai frate au fost toti germani si au vrut sa traieasca in mod egal in acelasi stat. Asta inseamna unitate nationala.


--------------------
De la sublim la ridicol nu este decât un pas. (Napoleon)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gragulea
mesaj 18 May 2004, 01:38 PM
Mesaj #10


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 129
Inscris: 17 February 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.254



Dragilor, am vorbit cu o nemtoaica din fosta RFG, femeie serioasa si realizata si financiar si profesional. Mi-a spus ca si ea si nu numai, se simte mai aproape de spanioli de exemplu decat de germanii din fosta RDG. Nu exagerez cu nimic, a exact ceea ce a spus. Mentalitatea fostilor RDG-isti au facut-o sa se simta mai legata de tarile din actualul UE (unde si-a petrecut si studentia beneficiind de reduceri turistice ca studenta si tineretea in vacante si concedii). Nu inseamna fireste ca n-as vrea o unire cu moldovenii pe care oricat de schimbati ar fi, tot romani ii consider. Problema noastra comuna este ca nu este un moment favorizant acestui lucru. Sigur, nu se poate astepta o vesnicie, dar o asemenea treaba ar fi bine sa fie atent planificata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 2 Jun 2004, 09:59 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Scenarii care ar trebui sa ne dea fiori ! La disperare, Rusia e in stare de orice !


Balaceanu Stolnici: Rusia vrea un cap de pod la frontiera cu NATO


*Directorului Institutului de Strategie Nationala din Rusia, Stanislav Belkovski, i s-a permis sa afirme ca unirea Basarabiei cu Romania i se pare normala

*In noua configuratie, Transnistria ar deveni un stat independent, dar implicit un satelit al Moscovei, cu toate consecintele ce decurg din acest statut

*Problema a fost suficient de mult dezbatuta de mass-media din Rusia si Transnistria pentru a crea emotii la Bucuresti si a starni comentarii

*Analistii romani sunt de parere ca transpunerea in realitate a scenariului lui Belkovski ar pune sub semnul intrebarii sau chiar ar stopa procesul de aderare a Romaniei la UE

*Din punct de vedere economic, pretul pe care ar trebui sa-l plateasca Bucurestiul pentru eficientizarea economiei Moldovei ar implica sacrificii enorme

*Comentatorii romani sunt de parere ca aceasta, aparent, concesie a Moscovei ar ascunde interesul Rusiei de a crea, prin
Transnistria, un alt Kaliningrad in coasta NATO

*Unirea Romaniei cu Basarabia, stat federal prin existenta enclavei Gagauzia, ar putea conduce la federalizarea tarii noastre, cu urmari imprevizibile in Transilvania

*Prin legaturile stranse ale regimului comunist de la Chisinau cu Moscova, reunificarea ar duce la infiltrarea unor "agenti KGB" si la un derapaj politic in Romania spre extrema stanga


cititi tot materialul aici :
http://www.gardianul.ro/articol.php?a=externe2004060201.xml



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tony Almeda
mesaj 4 Jun 2004, 01:20 AM
Mesaj #12


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 173
Inscris: 24 May 04
Forumist Nr.: 3.618



Ooooo ... scuzati de expresie însa si eu cred ca se cam împute treaba ...
Nu uitati ca rusii stiu sa joace foarte bine sah ... unsure.gif
Sper sa nu ne trezim cu surprize.


--------------------
Notre plus grande gloire n'est pas de ne jamais tomber,
mais de nous relever chaque fois que nous tombons.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(yronick)
mesaj 15 Jun 2004, 02:45 AM
Mesaj #13





Guests






Nu am citit declaratiile oficialitatilor, dar de un lucru putem fi siguri in totalitate.Daca populatia vrea as se uneasca, nimeni nu-i poate impiedica.Vorbiti cu cineva din repiblica daca nu ati facut-o si va veti da seama daca e posibla unificarea sau nu.
Eu unul cunosc persoane din republica si am si dicutat cu ei.Marea lor problema e ca nici nu stiu ce vor.Se pare ca au "fost sedusi" mai mult de rusi.Daca veti merge pe starzile din Chisinau veti auzi vorbindu-se pe strada -ati ghicit- rusa.Pentru ca asta conteaza, nu faptul ca ei scriu toate actele in limba romana.(Sau dupa unii, moldoveneasca, ma rog...).Asta e doar limba oficiala.Vrem sau nu, ei tind mai mult spre rusi, asa ca nu vad posibila unificarea intr-un interval de timp "scurt".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
irinelle
mesaj 26 Jun 2004, 01:04 AM
Mesaj #14


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 16
Inscris: 3 June 04
Forumist Nr.: 3.727



De fapt, yronick, nu ai dreptate in totalitate cand spui ca atunci cand mergi pe strazile Chisinaului auzi vorbindu-se mai mult limba rusa. Poate mai mult in capitala Moldovei, decat in alte orase se vorbeste romana. La tara, le fel, caci nu vei vedea rusi care traiesc la sat, deci si acolo se vorbeste romana. Situatia, dupa parerea mea e mult prea mediatizata...
Rusii sunt multi, mult prea multi, asta asa e. Problema este ca multi dintre ei ocupa deasemenea pozitii cheie in conducerea tarii, detin presa, televiziunea s.a.m.d.. De pe timpul comunistilor au fost adusi rusi in Moldova si, acum, chiar daca a trecut mai mult de un deceniu de la caderea comunismului, rusii au uitat sa mai plece acasa...
Un lucru important de stiut despre firea rusilor: ei nu vorbesc(nu vreau sa vorbeasca) o alta limba, decat cea rusa. Si acest lucru nu se intampla numai in Moldova, dar si in oricare alta tara nu s-ar afla. Problema in Moldova este ca oamenii s-au conformat prea usor cu faptul ca rusii vorbesc rusa. In loc sa-i invete romana, ei au invatat rusa.
Nu mai vorbesc despre faptul ca la conducere au venit din nou comunistii... E o rusine, parerea mea. Cand am fost acasa (asa e, sunt de pe cealalta parte a Prutului) am fost socata de faptul ca oamenii considera un lucru bun ca sunt comunistii la putere. S-au facut lucruri mult prea stupide, care ma duc cu gandul ca o piesa de teatru, caci nu-mi vine sa cred ca sunt reale...acel dictionar roman-moldovenesc sau atitudinea lui Voronin fata de Romania...

Oricum, ca sa nu ma indepartez prea mult de subiect....unirea Moldovei cu Romania....mi se pare un lucru firesc, caci suntem, de fapt, o tara. Insa va mai trece ceva timp pana cand se va intampla aceasta si asta din cauza politicii, dar si a oamenilor care traiesc acum de ambele parti ale raului Prut. Nici de o parte, nici de cealalta, nu se doreste, la ora actuala unirea. Momentul a fost pierdut...


--------------------
Some call it "love at first sight"

I call it "butterflies"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Avens
mesaj 4 Jul 2004, 02:50 AM
Mesaj #15


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 69
Inscris: 16 May 04
Forumist Nr.: 3.517



Vad unele comentarii pe aici si nu stiu ce sa cred din doua : ignoranta sau rea intentie ?
As recomnda totusi, unora de pe aici ceva mai multa decenta sau macar un pic de decenta, in rest, desigur, nu mai conteaza.
Cu sanatate

Acest topic a fost editat de Avens: 4 Jul 2004, 03:12 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuanescu
mesaj 23 May 2008, 05:50 PM
Mesaj #16


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 526
Inscris: 16 December 03
Forumist Nr.: 1.521



Moldova e o tara independenta (cat poate fi independenta o tara din balcani), ce isi doreste mai mult.
N-ar fi prea isteti daca se unesc cu Romania. De ce ar face-o? Sa vina in genunchi la Bucuresti sa ceara fonduri si sa fie trimisi la ... UE? blink.gif
Le trebuie stapan oare?

Acest topic a fost editat de yuanescu: 23 May 2008, 05:52 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 23 May 2008, 06:02 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(yuanescu @ 23 May 2008, 06:50 PM) *
Moldova e o tara independenta (cat poate fi independenta o tara din balcani), ce isi doreste mai mult.
N-ar fi prea isteti daca se unesc cu Romania. De ce ar face-o? Sa vina in genunchi la Bucuresti sa ceara fonduri si sa fie trimisi la ... UE? blink.gif
Le trebuie stapan oare?

Moldova nu este o tara Balcanica, nici macar Romania nu ar trebui considerata o tara balcanica, cauza nominalizarii Romaniei in grupul tarilor balcanice o constiute Dobrogea, istoria, religia si mentalitatile. Zona balcanica se gaseste la sud de Dunare.
Moldova in opinia mea se afla in postura Belgiei care separa un teritoriu de limba franceza de teritoriile de limba germana, tot asa si Moldova poate fi un stat independent care separa un teritoriu de limba latina de un teritoriu de limba slava. Istoric, lingvistic si geografic Moldova, Bucovina si Tinutul Hertei apartin Romaniei. Mai ramane sa-i convingem si pe altii de aceasta realitate.

Acest topic a fost editat de marduk: 23 May 2008, 06:03 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuanescu
mesaj 25 May 2008, 02:27 PM
Mesaj #18


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 526
Inscris: 16 December 03
Forumist Nr.: 1.521



QUOTE(marduk @ 23 May 2008, 07:02 PM) *
Moldova nu este o tara Balcanica, nici macar Romania nu ar trebui considerata o tara balcanica, cauza nominalizarii Romaniei in grupul tarilor balcanice o constiute Dobrogea, istoria, religia si mentalitatile.


Ai dreptate, am repetat si eu greseala ce o tot aud.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 27 May 2008, 10:06 AM
Mesaj #19


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



Dar credeti ca toti moldovenii se considera romani? Eu am fost acolo, si nu ofta nici unul de dorul Romaniei, ci numai de posibilitatea obtinerii unui buletin care sa le confere acces in UE. Iar vamesii moldoveni ne-au tratat execrabil....

V


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tontoi
mesaj 27 May 2008, 12:23 PM
Mesaj #20


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 274
Inscris: 15 April 08
Din: Intr-o gubernie
Forumist Nr.: 11.499



am avut ocazia sa am alaturi frati de peste Prut, din Basarabia cum spun ei. Din cauza saraciei si-au pierdut demnitatea, capul sus la puţin îl zăreşti. Se vede foarte bine că au fost asupriţi, valorile ruse sunt negate de ei (literatura, muzica, filmul ce vine de la Moscova e hulită). Basarabia e pământ Românesc,dar nu putem rupe sârma dintre fraţi.
Singurii care au reuşit unirea(prin muzică) cu ţara mamă au fost Doina si Ion Aldea Teodorovici.

Doua lacrimi gemene


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Energie
mesaj 27 May 2008, 12:31 PM
Mesaj #21


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 864
Inscris: 29 November 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.914



Oricat de emotionant ar fi, nu cred ca se va pune vreodata la modul serios problema unirii.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tontoi
mesaj 27 May 2008, 12:35 PM
Mesaj #22


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 274
Inscris: 15 April 08
Din: Intr-o gubernie
Forumist Nr.: 11.499



QUOTE(Energie @ 27 May 2008, 01:31 PM) *
Oricat de emotionant ar fi, nu cred ca se va pune vreodata la modul serios problema unirii.

sunt chestiuni diplomatice la mijloc..unirea-i vizează-n special pe ruşi, nu sunt de acord ca graniţa UE să fie la o aruncătură de băţ de ei.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Energie
mesaj 27 May 2008, 12:40 PM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 864
Inscris: 29 November 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.914



In plus, tratatele internationale nu prea permit asemenea miscari.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 27 May 2008, 12:51 PM
Mesaj #24


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



In plusul plusului, in afara de cativa nostalgici, nu stiu cati moldoveni si-ar dori unirea cu Romania.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Energie
mesaj 27 May 2008, 12:56 PM
Mesaj #25


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 864
Inscris: 29 November 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.914



In plus la plusul plusului ( huh.gif ), nici romani nu cred sa fie prea multi care sa vrea unirea cu Moldova.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 May 2008, 01:14 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Daca alipirea Basarabiei la Romania este de discutat atat din cauza constiintei poporului moldovean cat si a constiintei romanilor, cum ramane cu tinutul Hertei si Bucovinei de Nord care practic nu au facut niciodata parte din Basarabia. Romanii de aici au murit probabil in Siberia sau mai traiesc pe aiurea in vreo fosta republica sovietica.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 27 May 2008, 01:20 PM
Mesaj #27


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(marduk @ 27 May 2008, 02:14 PM) *
Romanii de aici au murit probabil in Siberia sau mai traiesc pe aiurea in vreo fosta republica sovietica.


Vorba englezului Ghiote: "Shit happens".


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 May 2008, 02:09 PM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Cucu Mucu @ 27 May 2008, 02:20 PM) *
Vorba englezului Ghiote: "Shit happens".

Doar atat, cam putin pentru zelul patriotard de pe acest forum.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 28 May 2008, 01:07 PM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Eh, peste 50 de ani o sa fie si ei in UE si va fi ca si cand am fi uniti. Granita inexistenta si asa mai departe. Un fel de germania si austria...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuanescu
mesaj 28 May 2008, 04:11 PM
Mesaj #30


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 526
Inscris: 16 December 03
Forumist Nr.: 1.521



tontoi a scris:
QUOTE
Din cauza saraciei si-au pierdut demnitatea, capul sus la puţin îl zăreşti. Se vede foarte bine că au fost asupriţi, valorile ruse sunt negate de ei (literatura, muzica, filmul ce vine de la Moscova e hulită). Basarabia e pământ Românesc,dar nu putem rupe sârma dintre fraţi.


1)De unde stii ca si-au pierdut demnitatea? S-ar putea sa fie mai demni decat crezi! Oricum vorba ta ii jigneste.
2)Chiar crezi ca ei neaga valorile ruse? Fii sigur ca ei intuiesc destul de bine ce inseamna valoare, iar Rusia a dat si da valori destule.
Doar un idiot ar nega valorile ruse. Asa ca ceea ce ai spus, ii jigneste a doua oara.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
tontoi
mesaj 28 May 2008, 04:25 PM
Mesaj #31


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 274
Inscris: 15 April 08
Din: Intr-o gubernie
Forumist Nr.: 11.499



Dacă ai studia persoanele din Basarabia cu siguranţă vei ajunge la concluzia că mama Ruskaia nu mai reprezintă nimic pentru ei.
De ce ? Timp de 9 ani au fost obligaţi să-nveţe rusa la şcoală..cred şi eu că vei fi un mare admirator al Rusiei după o lungă suferinţă-

Dacă nu te-am convins.. să facem un exercitiu de imaginatie.
Esti cetatean roman crescut si educat in Transilvania(in Basarabia din clasa a 5-a se-nvata RUSA).
Vine nenea de la UDMR cu o ordonanta de guvern prin care se stipuleaza: TOATE PERSOANELE DIN TRANSILVANIA TREBUIE SA CUNOASCA LIMBA MAGHIARA (nu uita regula va fi de aur şi-n şcoli generale, licee, facultăţi)....ce faci ? jamie.gif

După 9 ani îţi garantez eu că vei blestema poporul maghiar,dar aşa la rece se pot discuta multe şi mărunte.

Acest topic a fost editat de tontoi: 28 May 2008, 04:44 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tontoi
mesaj 28 May 2008, 04:26 PM
Mesaj #32


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 274
Inscris: 15 April 08
Din: Intr-o gubernie
Forumist Nr.: 11.499



yuanescu tu rămâi în rolul stabilit (de mare vindecător).
nu scriu şi eu 3 rânduri în cinstea marelui eveniment....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuanescu
mesaj 29 May 2008, 03:06 PM
Mesaj #33


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 526
Inscris: 16 December 03
Forumist Nr.: 1.521



Eu tot cred ca influenta Rusie asupra Moldovei e mai buna decat cea a UE.
Daca ma uit in istorie, vad ca si rusii s-au salvat candva pentru ca au acceptat ocupatia Hoardei de aur refuzand sa intre in sera de influenta a occidentului catolic.
Fapt cert e ca tarile asiatice ocupa teritorial si nu defigureaza cultura si traditiile popoarelor ocupate cum o fac tarile catolice.
Tarile asiatice se multumesc sa jefuiasca sau sa primeasca tribut, avem exemplul nostru ... cu otomanii.

Trebuie sa acceptam totusi un fapt, Moldova ca si Romania sunt tari care nu pot exista decat acceptand influenta tarilor puternice.
Si trebuie sa mai admitem un fapt, noi candva i-am tradat pe moldoveni, ceea ce e un lucru grav!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 29 May 2008, 04:32 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(yuanescu @ 29 May 2008, 04:06 PM) *

QUOTE
Eu tot cred ca influenta Rusie asupra Moldovei e mai buna decat cea a UE.
Daca ma uit in istorie, vad ca si rusii s-au salvat candva pentru ca au acceptat ocupatia Hoardei de aur refuzand sa intre in sera de influenta a occidentului catolic.
Fapt cert e ca tarile asiatice ocupa teritorial si nu defigureaza cultura si traditiile popoarelor ocupate cum o fac tarile catolice.
Tarile asiatice se multumesc sa jefuiasca sau sa primeasca tribut, avem exemplul nostru ... cu otomanii.

Daca te gandesti ca Moscova si rusii aplica sistemul asiatic te inseli amarnic. In istorie rusii au facut exact pe dos, au mutat populatii si-au cautat cu toata puterea sa rusifice orice teritoriu nou ocupat. Greu, foarte greu au scapat multe poapoare de jugul rusesc.
QUOTE
Trebuie sa acceptam totusi un fapt, Moldova ca si Romania sunt tari care nu pot exista decat acceptand influenta tarilor puternice.

Eu nu pot accepta asa ceva, mai ales in zilele noastre. Sa pui existenta unui stat modern pe seama influentei altor tari puternice mi se pare total gresit atat ca practica cat si ca teorie. Sunt destule exemple de state mici care au reusit sa-si mentina teritoriul si cultura nealterate, fara ajutorul altor state mari, puternice.
QUOTE
Si trebuie sa mai admitem un fapt, noi candva i-am tradat pe moldoveni, ceea ce e un lucru grav!

Consider aceasta afirmatie cat se poate de eronata, daca se leaga de ceea ce ai scris mai sus cu atat mai grav. Salvarea de la dezastru national inseamna si sacrificiu nu neaparat tradare. Germania este exemplul cel mai elocvent in acest sens, au fost desmembrati, divizati politic, dar la final cand normalul a redevenit normal au facut pasul hotarati fara sovaire ca un adevarat popor civilizat si constient de riscurile asumate si de sacrificiile facute.

Acest topic a fost editat de marduk: 29 May 2008, 04:33 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuanescu
mesaj 15 Jun 2008, 01:12 PM
Mesaj #35


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 526
Inscris: 16 December 03
Forumist Nr.: 1.521



QUOTE(marduk @ 29 May 2008, 05:32 PM) *
Eu nu pot accepta asa ceva, mai ales in zilele noastre. Sa pui existenta unui stat modern pe seama influentei altor tari puternice mi se pare total gresit atat ca practica cat si ca teorie. Sunt destule exemple de state mici care au reusit sa-si mentina teritoriul si cultura nealterate, fara ajutorul altor state mari, puternice.

Pai e destul de ideal ceea ce spui. Eu nu m-am referit ca isi pierd independenta, am zis ca orice stat mic trebuie sa inttre in una din sferele de influenta. Daca zici ca noi nu am fugit dintr-o sfera de influenta in alta, eu rad!
Si culmea stii care e,..
Pe vremuri ascultam Vocea Americi unde vorbeau despre inchisorile comuniste, etc. Astazi ascult Vocea Rusieiunde se vorbeste despre inchisorile americane in care sunt arestati pana si copii. Nimeni nu stie ce se petrece acolo si probabil nu i-au arestat americanii sa se uite la ei. Poate peste 50 de ani vom afla ca cine stie ce grozavii s-au mai facut.
Si inca cate lucruri care seamana izbitor cu ce ascultam la Vocea Americii. Chiar unul din crainici are o pronuntie ce aminteste de acele vremuri ..
Asta e, si Rusia si America sunt superputeri, de aceea sunt urate de toti, de aceea isi pemit sa faca ce vor sa faca, iar noi daca suntem isteti, ne supunem, daca nu, suportam consecintele.
Oricum, atata timp cat nu esti impotriva lor, poti discuta cu ele civilizat si poti merge impreuna cu ele mai departe.

QUOTE
Consider aceasta afirmatie cat se poate de eronata, daca se leaga de ceea ce ai scris mai sus cu atat mai grav. Salvarea de la dezastru national inseamna si sacrificiu nu neaparat tradare. Germania este exemplul cel mai elocvent in acest sens, au fost desmembrati, divizati politic, dar la final cand normalul a redevenit normal au facut pasul hotarati fara sovaire ca un adevarat popor civilizat si constient de riscurile asumate si de sacrificiile facute.

Germania a fost dezmembrata si nu si-a oferit singura teritoriile si locuitorii. Plus ca RDG-ul a fost independenta. Moldova nu.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 02:00 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman