HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Aparitii Editoriale
denise
mesaj 20 Feb 2006, 09:34 AM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



Editura Polirom:

W. Somerset Maugham, Valul pictat, Biblioteca Polirom, Pret: 22.40 RON/224.000 lei

Traducere si note de Andrei Bantas

W. Somerset Maugham este autorul bestsellerului Luna si doi bani jumate. Valul pictat este povestea tulburatoare a rumoasei Kitty Fane, care, în urma unui adulter, este fortata de sotul ei, medic bacteriolog, sa-l însoteasca într-o zona afectata de holera din China. În contact cu suferinta, cu boala si moartea, eroina sufera o transformare profunda, care o face sa-si reevalueze viata si sa învete sa iubeasca. Romanul a fost ecranizat în 1934, Greta Garbo întruchipînd-o pe Kitty Fane. Noua ecranizare, din 2006, îi are în rolurile principale pe Naomi Watts si pe Edward Norton.
user posted image

Acest topic a fost editat de denise: 20 Feb 2006, 09:37 AM


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LINICA
mesaj 23 Feb 2006, 12:21 PM
Mesaj #37


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 640
Inscris: 6 August 04
Forumist Nr.: 4.202



Chiar daca nu curge mai mult sange decat "ar cuprinde o ceasca de cafea", cum spune autoarea, mesajul romanului e cutremurator: Raul e nemuritor. Dracula traieste! - citesc de pe coperta 3 a unui caiet care include, in avanpremiera, primele doua capitole. Acesta este oferit gratuit cu revista ELLE.

Colectionarul de istorie, Elizabeth Kostova, Editura RAO

Din 25 Martie vom putea gasi in librarii acest thrillerul istoric, distins cu Quills Book Award pentru "debutul anului 2005". O carte ce si-a propulsat autoarea pe locul 1 in topul bestsellerurilor din New York Times, Washington Post, Publishers Weekley, Wall Street Journal etc.
Romanul, scris pe parcursul a zece ani, a fost vandut in aproape un milion de exemplare, va fi tradus in 37 de limbi si ecranizat intr-o productie Sony Pictures.


"Colectionarul de istorie" in romanul lui Kostova nu e nimeni altul decat Dracula insusi, dar cartea nu este o poveste singeroasa cu vampiri, ci un thriller istoric remarcabil, o incercare iscusita de a reconstitui personajul istoric Vlad Tepes, de la care se considera unanim ca a pornit legenda lui Dracula.

Elizabeth Kostova imbina istoria cu fictiunea, pornind de la documente istorice, cronici, scrisori, folclor si insemnari din epoca si il poarta pe cititor de la Amsterdam la Paris, la Istambul, apoi linga Bucuresti, la Manastirea Snagov, in Ungaria si Bulgaria.


Acest topic a fost editat de LINICA: 23 Feb 2006, 12:23 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 28 Mar 2006, 05:49 PM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



Din nou vorbe de duh!

user posted image

Humanitas va invita sa cititi o noua carte din colectia Rasul lumii: OM PANSIV, OM PARSIV a lui Des MacHale.
Lansarea va avea loc miercuri, 29 martie, la ora 17:30, la libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45), Bucuresti.
Vor prezenta cartea: Cristian Tabara, Catalin Stefanescu, Radu Paraschivescu.

Dupa Vorbe de duh, irlandezul Des MacHale propune o noua antologie de citate spirituale de ieri si de azi. Publicul va avea ocazia sa guste in premiera sute de panseuri ale oamenilor importanti care au traversat timpurile, de la Oscar Wilde la Groucho Marx si de la Brendan Behan la Woody Allen.


colectia Rasul lumii

ISBN 973-50-1206-5
pret in librarii: 19 ron / 190 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas



Turnati berea americana la loc in cal.
H. ALLEN SMITH

Sunt in favoarea unei pedepse cu moartea mai drastice.
GEORGE BUSH

Angajam telepat. Stiti unde sa va adresati.
STEVEN WRIGHT

Dovada faptului ca nu intelegem moartea e ca punem perne sub capul mortilor.
JERRY SEINFELD

Daca n-ati vazut niciodata o eclipsa, uitati-va la mire in timpul unei nunti.
HERBERT V. PROCHNOW

Singurul motiv pentru care soacra mea nu s-a aflat in Arca lui Noe este ca nu s-a gasit un al doilea animal la fel ca ea.
PHYLLIS DILLER

A face sex la 93 de ani e ca si cum ai juca snooker cu o funie.
GEORGE BURNS

Daca nu poti sa-i imiti, n-are rost sa-i copiezi.
YOGI BERRA



--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Mar 2006, 05:49 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
tikky
mesaj 30 Mar 2006, 01:45 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



Amélie Nothomb - "Autobiografia foamei"
Editura Polirom, Iasi, 2006

user posted image


„Foamea sunt eu!“
Roman-eseu-autobiografie, volumul poate fi citit incepand cu orice pagina, de la coada la cap, sau de la mijloc in sus. Nu ca n-ar avea poveste, suita cronologica a evenimentelor sau evolutie narativa, ci doar ca fiecare episod isi este suficient, are miez sau, daca nu-l are, coaja sa stilistica este atat de hranitoare si savuroasa, incat ii tine locul. Este un elogiu desantat al poftei, al aspiratiei catre „la grande bouffe“. Foamea fizica, foamea intelectuala, foamea de iubire, foamea de schimbare si de inertie, foamea de frumos si foamea de urat. Cum toata cartea istoriseste calatoriile lui Amélie, iata un episod al delirului papilelor trait in Japonia. Fascinata de cearceafurile proaspat intinse la uscat, micuta se apuca sa le muste si sa le mozoleasca, asa incat sa poata simti inefabilul gust al detergentului. (www.businessmagazin.ro)


Amelie Nothomb s-a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Este fiica unui ambasador belgian si nepoata omului politic Charles-Ferdinand Nothomb, descendenta unei ilustre familii bruxelleze care a adus provincia Luxemburg regatului Belgiei. Copilaria si adolescenta ei sint de fapt o lunga calatorie prin lume, cu opriri mereu provizorii: isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China (Beijing), S.U.A. (New York), Bangladesh, Birmania, Laos. In 1984, isi incepe la Universite Libre de Bruxelles studiile de filologie. De zece ani, in fiecare toamna, publica un roman, imediat trecut in fruntea listei de bestselleruri. Igiena asasinului (1992), prima ei carte, s-a vindut in sute de mii de exemplare. La Editura Polirom, in colectia „Biblioteca Polirom” au fost traduse: Igiena asasinului (2002), Uimire si cutremur (2002), Metafizica tuburilor (2004), Mercur (2004), Antichrista (2004), Dictionar Robert de nume proprii (2005), Sabotaj din iubire (2005) si Biografia foamei (2006).






--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 18 Apr 2006, 06:31 PM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



DICTIONAR DE PSIHOLOGIE / Roland Doron, Francoise Parot
colectia Dictionare/Tratate/Referinte
traducere din franceza de Natalia Cernauteanu, Georgeta Dan-Spanoiu, Ovidiu Dan, Sabina Dragoi, Dana Florean, Liliana-Carmen Luchian, George Neacsu, Doina Stefana Saucan
user posted image
ISBN 973-50-1164-6
pret in librarii: 75 ron / 750 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Alaturi de Vocab! ularul psihanalizei al lui Jean Laplanche si J.-B. Pontalis (Humanitas, 1994), acest dictionar masiv este una dintre cele mai serioase lucrari de referinta in domeniul psihologiei traduse vreodata la noi. Autorii lui sunt nume ilustre in psihologia franceza. Coordonatorii l-au conceput ca pe o alternativa la Vocabularul de psihologie al lui Henri Pieron, socotit multa vreme instrumentul de lucru fundamental al studentilor si profesorilor de specialitate. Nu este vorba de un dictionar enciclopedic, riscand sa se perimeze candva, ci de unul terminologic si notional. Lexicul apartine atat psihologiei ca stiinta si disciplinelor inrudite cu ea, cat si limbajului psihologic curent. Definitiile, de regula concise, explica multiple sensuri ale cate unui cuvant. La sfarsit exista un glosar multilingv (roman, francez, german, englez, spaniol, italian, portughez), continand toti termenii de baza din dictionar.



INTRODUCERE IN PSIHOLOGIE. ISTORIC SI METODE / Francoise Parot, Marc Richelle
colectia Dictionare/Tratate/Referinte
traducere de Doina Stefana Saucan
user posted image
ISBN 973-50-1155-7
pret in librarii: 39 ron / 390 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Studiul psihologiei nu mai poate face azi abstractie de originile istorice ale disciplinei si nici de raporturil! e ei cu alte discipline umaniste conexe. De aceea, Francoise Parot si Marc Richelle si-au propus sa-si alcatuiasca Introducerea ca pe un dublu demers: intr-o prima parte a volumului, psihologia e plasata in contextul istoric din care a aparut, subliniind legatura disciplinei stiintifice moderne cu trecutul ei filozofic si continuitatea temelor psihologiei, in ciuda rupturilor aparute odata cu devenirea ei ca stiinta; in cea de-a doua parte sunt expuse principalele metode ale psihologei moderne si rolul lor in dezvoltarea cercetarilor din zilele noastre. Cititorul e invitat astfel sa urmareasca deopotriva miscarea de idei care a dus la cristalizarea conceptelor psihologiei, din Antichitate si Evul Mediu pana la Iluminism si epoca romantica, si cercetarile din domenii diverse precum biologia, sociologia, lingvistica sau logica si impactul lor asupra dezvoltarii cercetarii experimentale in psihologie.





--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 28 Apr 2006, 07:52 PM
Mesaj #41


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



user posted image

Jorge Luis Borges, Cartea de nisip. Proza completa, vol.2, Editura Polirom

„Daca il citesti pe Borges frecvent si cu atentie, devii borgesian; a-l citi inseamna a activa o constiinta a literaturii in care el a patruns mai departe decit toti ceilalti.” (Harold Bloom)
Cel de-al doilea volum al prozei lui Borges include piese de rezistenta din creatia marelui scriitor argentinian. Povestirile din volumul Aleph (1949) apartin perioadei de maturitate deplina, perioada initiata de Gradina cu carari ce se bifurca. Sint povestiri fantastice si, in acelasi timp, rescrieri ale unor alte povestiri borgesiene, un joc de oglinzi in care se rasfring imagini anterioare. Fauritorul (1960) este un volum mixt, alcatuit din naratiuni scurte si din poeme. Povestirile cu aspect de parabola reiau succint teme si motive ale unui univers deja structurat, pe care scriitorul il imbogateste cu variatiuni noi, cu nuante si accente care ii precizeaza contururile. Relatarea lui Brodie (1970) reia ideea borgesiana potrivit careia autorul si personajele, atunci cind vorbesc, nu fac altceva decit sa se cufunde in „memoria infinita”, iar „visul fiecaruia este parte din memoria tuturor”. Cartea de nisip (1975) este cartea infinita, numita astfel pentru ca „nici cartea, nici nisipul n-au inceput si nici sfirsit”. Ultimul capitol, Memoria lui Shakespeare (1980) cuprinde patru povestiri, poate unele dintre cele mai inspirate creatii ale lui Borges, scrise de Marele Orb in ultima perioada a vietii.


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 24 May 2006, 10:00 AM
Mesaj #42


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



user posted image
MICHELANGELO ELECTRIC / Sarah Hall
colectia Raftul Denisei
traducere din engleza de Sanda Aronescu

ISBN 973-50-1278-2 / 978-973-50-1278-6
pret in librarii: 26 ron / 260 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas


Fiecare tatuaj spune o poveste. Despre cel care il poarta, dar si despre artistul care a ales sa remodeleze corpul uman, devenind el insusi parte a povestii celuilalt.! In jurul eroului romanului, supranumit Michelangelo Electric, se tese un patchwork de istorii individuale, intercalate cu harti ale corpului si marcaje ale zonelor erogene. Cy, orfan de tata, creste in hotelul pentru tuberculosi al mamei sale, invatand sa priveasca spectacolul suferintei. Adolescent, Cy devine ucenicul lui Eliot Riley, personaj bizar si fascinant de la care deprinde arta tatuajului. In mijlocul lumii nebune din Coney Island, cu aer de carnaval decadent, Cy isi gaseste muza: pe seducatoarea si misterioasa Grace, o artista de circ din Europa de Est, iar povestea lor de dragoste creste pe masura ce Cy ii acopera trupul cu o suta noua ochi de cerneala -- insemnele unui atent observator al lumii launtrice si inconjuratoare.


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 1 Jun 2006, 09:59 AM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



ACEASTA SFASIETOARE DURERE A LIBERTATII /
Vladimir Bukovski

in afara colectiilor
traducere din franceza de Ileana Busuioc

ISBN 973-50-0833-5 / 978-973-50-0833-8
pret in librarii: 23 ron / 230 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas


O pagina uluitor de vie de istorie recenta, in particular despre relatia dintre sistemul comunist si Occident. O serie de caracterizari memorabile, printre care aceea a psihologiei britanicilor. O analiza caustica a tarelor capitalismului, care, astazi, ne pot interesa mai mult decat cele ale comunismului... Dincolo de justetea lor, intre timp deplin confirmata, comentariile lui Bukovski cuceresc prin verva, umorul devastator, absenta oricarei solemnitati, intr-un cuvant printr-o extraordinara tinerete care lipseste marilor carti de demistificare a comunismului in linia carora se plaseaza, precum Intuneric la amiaza, Opiul intelectualilor sau Arhipelagul Gulag.

Acest topic a fost editat de tikky: 1 Jun 2006, 10:05 AM


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 23 Jul 2006, 10:17 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



EDITURA HUMANITAS
Ultimele aparitii in Raftul Denisei,
colectie coordonata de Denisa Comanescu

Delir / Laura Restrepo
pret in librarii: 20 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

In Columbia fascinanta, dar stigmatizata de violenta, o femeie se revolta impotriva ipocriziei tuturor. Singura ei arma este insa construirea unei lumi proprii, retragerea in spatele zidurilor groase ale nebuniei. Barbatul care o iubeste o urmeaza in aceasta lume periculoasa: patrunde in trecutul ei si, in cautarea limanului dorit, d! eschide o adevarata cutie a Pandorei. Pentru ca nebunia unui singur om poate fi imaginea rasturnata a nebuniei unei intregi societati care nu-si mai regaseste in oglinda chipul adevarat, fara fard si false pudori.

Roman distins in 2004, in Spania, cu prestigiosul Premiu Alfaguara (acordat de Jose Saramago ca presedinte al juriului) si in 2006, in Italia, cu Premiul Grinzane Cavour pentru literatura straina.

"Un mare roman, o carte cum nu sunt multe, cu o surprinzatoare stapanire a limbajului si cu o cunoastere magistrala a istoriei. Cand cineva scrie atat de bine, nu poti decat sa-ti scoti palaria. O spun in numele meu si in numele juriului care a fost entuziasmat de acest roman, unul dintre cele mai bune ale ultimilor ani."
Jose Saramago

"O lectura pasionanta."
Gabriel Garcia Marquez


Incest. Din Jurnalul dragostei (necenzurat) / Anais Nin
pret in librarii: 29 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Volumul Incest face parte din cel mai faimos jurnal erotic intrat in literatura secolului XX, marturia unei femei capabile sa isi exprime dorintele secrete cu acelasi abandon "amoral" care a apartinut dintotdeauna barbatilor. Anads Nin developeaza aici! filmul incendiar al unei pasiuni care incalca toate tabuurile.

"Dintre toate femeile pe care le-am cunoscut, nici una nu se apropie de AnaIs Nin prin gratie si frumusete. O aristocrata. Dar si o scriitoare cu talent extraordinar. Ea apartine acum intregii lumi."
Henry Miller


Zorba Grecul / Nikos Kazantzakis
pret in librarii: 25 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Singura traducere din greaca. Text integral.
Zorba Grecul -- de la celebrul film realizat in 1964 de Mihalis Kakoyannis si incununat cu 3 premii Oscar --, cu acest titlu a intrat in constiinta publicului de pretutindeni romanul lui Nikos Kazantzakis Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas. Pentru t! anarul narator intelectual, intalnirea cu Zorbas, intr-o dimineata cetoasa, pe tarmul Greciei continentale, se dovedeste providentiala: calauzit de noul sau prieten, acesta descopera atat frumusetea aspra a unei umanitati atemporale, cat si raspunsul la intrebarile metafizice care il condamnau la inactiune. Asemenea lui Falstaff sau lui Sancho Panza, Zorbas ii ofera o noua cheie a intelegerii lumii. Datorita lui, naratorul indrazneste sa caute dragostea; alaturi de el, asista neputincios la spectacolul violentei si al mortii.


Stavilar la Pacific / Marguerite Duras
pret in librarii: 22 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Indochina anilor '20, un spatiu al culorilor violente. Doua orase: al albilor, stralucitor si fantomatic, si al "celorlalti", saracacios, crud si senzual. O familie care se lupta pentru supravietuire, cu trei dusmani neinduratori: apele oceanului atotputernic, colonistii mercantili si propriii demoni! . Dragostea a devenit moneda de schimb, iar viata omeneasca o marfa oarecare. Cat va rezista stavilarul ridicat in calea acestui potop?


Florile albastre / Raymond Queneau
pret in librarii: 19 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Ducele d'Auge, personaj limbut si savuros, calatoreste fara oprelisti prin cele mai fecunde epoci ale istoriei Frantei, din 175 in 175 de ani, trecand in revista cruciadele, experimentele alchimistilor, marea revolutie. Romanul este o oda adusa bucuriei de a povesti printre hohote de ras, in care ! scriitorul jongleaza, abil si fascinant, cu o enigma veche de cand lumea.


Turnul sinucigasilor / Nick Hornby
pret in librarii: 25 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Cu stilul ireverentios si ironic care l-a consacrat, Hornby urmareste in acest roman patru personaje aflate in pragul sinuciderii, invitandu-ne sa descoperim, alaturi de ele, momentele de fericire pe care nu mai stim sa ni le oferim. Impactul imens al cartii lui Nick Hornby rezida in amestecul de emotie si! umor, de autoderiziune, sinceritate si seriozitate, care transforma un subiect atat de delicat intr-o apologie a micilor bucurii ale vietii.


Mesagerul / L.P. Hartley
pret in librarii: 26 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Mesagerul este o poveste magica si emotionanta despre prezent si trecut, despre inocenta si cunoastere, despre trecerea de la fericirea simpla a copilariei la emotiile chinuitoare ale lumii adulte. Celebrul roman al lui Hartley a fost ecranizat in 1970, avandu-l ca scenarist pe Harold Pinter, in regia lui Josep! h Losey, cu Julie Christie si Alan Bates in rolurile principale, pelicula fiind distinsa cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes in 1971.


Furie / Salman Rushdie
pret in librarii: 25 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

O carte de o energie exploziva, cu accente de comedie neagra, care pune fara ocolisuri intrebari incomode despre conflictele etnice, prejudecati, criza valorilor, despre ura si furie -- furia eroului, a strazii, a orasului, a unei lumi intregi, furia dezlantuita care impinge personajele la crima si confesiuni frenetice.




--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 24 Jul 2006, 12:56 AM
Mesaj #45


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Nascut in URSS

http://www.nascutinurss.ro


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 31 Jul 2006, 09:25 AM
Mesaj #46


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Marius Oprea, Chipul mortii: dialog cu Vladimir Bukovski despre natura comunismului

detalii



--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 1 Aug 2006, 12:43 PM
Mesaj #47


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



Editura Polirom

Colectia "Biblioteca Polirom", coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu, va propune pentru vara aceasta noi titluri, traduceri de exceptie din marile literaturi ale lumii, de la autori consacrati, precum Borges sau Haruki Murakami, la autori aflati in plina ascensiune (Marina Lewycka, Alessandro Boffa). Carti pentru toate gusturile: de la viziunile sumbre asupra lumii ale lui Michel Houellebecq la cartile de un comic nebun semnate de autori precum Tom Sharpe sau Alexander McCall Smith. Volume care au obtinut premii importante sau care au fost nominalizate la cele mai mari premii literare ale momentului: Booker Prize, Goncourt, Pulitzer, National Book Critics Circle Award s.a..
• Romanele finaliste la Premiul Goncourt, editia 2005: cistigatorul - François Weyergans, "Trei zile cu mama" si marele invins - Michel Houellebecq, "Posibilitatea unei insule"

• Noi volume in seriile de autor: "Scarile Levantului" (seria Amin Maalouf), "Kafka pe malul marii" (seria Haruki Murakami), "Eseuri"(seria Jorge Luis Borges)

• Noi titluri semnate de autori consacrati: "Lunar Park" de Bret Easton Ellis, "Catedrala" de Raymond Carver, "Banii" de Martin Amis

• Autori noi pe piata editoriala din Romania: scriitoarea de origine ucraineana Marina Lewycka ("Scurta istorie a tractoarelor in limba ucraineana"), italianul Alessandro Boffa ("Esti un animal, Viskovitz"), englezul nascut in Zimbabwe Alexander McCall Smith ("Agentia de detective nr. 1")


Fraçois Weyergans, "Trei zile cu mama"
Traducere de Dan Radu Stanescu

Etern favorit la cel mai prestigios premiu literar francez, François Weyergans a fost preferat de membrii juriului Goncourt lui Michel Houellebecq.
"Trei zile cu mama" (laureatul-surpriza al premiului Goncourt pe anul 2005) este un roman polifonic, o dramatizare tragi-comica a uneia dintre cele mai neplacute experiente traite de un scriitor: blocajul creator. Multiplicind la nesfirsit vocile narative, ca intr-un joc de oglinzi, Weyergans-autorul dezvaluie, de fapt, omul din spatele mastilor succesive pe care le adopta, cu neputinta, fobiile, angoasele si esecurile sale.


Michel Houellebecq, "Posibilitatea unei insule"
Traducere de Emanoil Marcu.

"Respingator pentru unii, genial pentru altii, utopist totalitar sau vizionar tulburator, Michel Houellebecq a reusit in doar citeva luni sa imparta publicul in doua tabere: ura lui a devenit o pasiune la moda." ("Le Nouvel Observateur")
""Posibilitatea unei insule" reia, cu o subtilitate fara precedent, o tema recurenta in opera lui Michel Houellebecq: tendintele sinucigase ale lumii contemporane, o lume populata de personaje suferind din lipsa de dragoste. Ca si celelalte carti ale sale, este un argument impotriva presupozitiei comode ca lucrurile merg din ce in ce mai bine." ("The Wall Street Journal")


Seria de autor Amin Maalouf, "Scarile Levantului"
Traducere de Daniel Nicolescu.

Dragostea dintre o evreica si un arab libanez, un subiect captivant, mai ales in actualul context international.
Asemenea creatorului sau, Ossyan Ketabdar, eroul romanului este un erudit, un spirit iscoditor si ironic si, mai presus de orice, un excelent povestitor. Relatarea lui, populata de personaje cu identitati multiple, fragmentate, problematice, ne introduce intr-un univers plin de culoare si farmec, dar al carui echilibru fragil este doar o iluzie care ameninta sa se sfarime sub apasarea istoriei. Spatiu de granita (titlul cartii face trimitere la sirul de porturi comerciale prin care negustorii si calatorii europeni dornici de aventura patrundeau in Orient), Levantul lui Maalouf este o punte intre lumi, scena pitoreasca a unei tulburatoare si dureroase povesti de dragoste.


Seria de autor Haruki Murakami, "Kafka pe malul marii"
Traducere din limba japoneza si note de Iuliana Oprina.

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, laureat al multor premii literare de prestigiu. Romanele sale au fost traduse in peste treizeci de limbi.
Romanul, publicat in 2002 si intrat imediat pe lista bestsellerurilor, este relatarea plina de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii disparute cu mult timp in urma si a sirului de coincidente care-l leaga de un vagabond pe nume Nakata, ce sufera de pe urma unei traume din timpul razboiului. Atractia irezistibila dintre aceste doua personaje care par sa nu aiba nimic in comun nu este singurul detaliu inexplicabil din cuprinsul romanului: in universul construit de Murakami pisicile vorbesc, pestii cad din cer, iar spiritele isi parasesc trupul, minate de nevoia de dragoste sau de singe. Descrisa de "Kirkus Review" ca o "capodopera demna de un Nobel", cartea confirma pe deplin reputatia de povestitor neintrecut a scriitorului japonez.
Seria de autor Jorge Luis Borges, "Eseuri"
Traduceri si note de: Irina Dogaru, Cristina Haulica, Andrei Ionescu si Tudora Sandru-Mehedinti. Prezentari si editie ingrijita de Andrei Ionescu.

Pentru prima data reunite intr-un volum, eseurile lui Borges in limba romana.
Volumul al treilea al operelor lui Jorge Luis Borges cuprinde eseurile, conferintele si studiile scriitorului argentinian, adevarate capodopere ale genului. Daca proza sa este de cele mai multe ori considerata drept „eseistica”, textele sale teoretice dobindesc, prin finete, ascutimea analizei si fantezia argumentatiei, aspectul unor adevarate piese literare. Eseurile, reunite si publicate in volume ("Discutii", "Noua eseuri dantesti", "Biblioteca personala"), s-au distins printr-un glas propriu inconfundabil si o critica personala, de autor, fundamental nonconformista.


Bret Easton Ellis, "Lunar Park"
Traducere si note de Teodor Fleseru.

Bret Easton Ellis este autorul celebrului "American Psych"o (Polirom, 2005), roman-cult al anilor ’90 si, in acelasi timp, una dintre cele mai controversate carti din intreaga literatura contemporana, pentru care, in opinia criticilor, America nu-l va uita - si nici ierta - vreodata.
Ca toate romanele lui Bret Easton Ellis, "Lunar Park" este o carte violenta, alerta, captivanta, strabatuta pe alocuri de un surprinzator lirism si facind dovada unui talent narativ absolut remarcabil. Romanul este construit in jurul unui personaj-narator numit Bret Easton Ellis, prilej pentru autor de a-si fictionaliza propria viata. Bret-personajul este un romancier cu mare succes la public, o adevarata celebritate literara, atit de bogat si rasfatat de soarta, de mass-media si de fani, incit singurele lui griji sint in ce bar exclusivist sa organizeze urmatorul chef monstru sau care dealer poate sa-i faca rost de cocaina pura. La un moment dat insa, lucrurile par sa scape de sub control si Bret isi da seama ca are nevoie sa lase in urma acest stil de viata autodistructiv; se insoara cu o actrita de serie B, cu care are deja un fiu, se muta in suburbie si incepe sa scrie un nou roman, cind se declanseaza o serie de evenimente socante si inexplicabile.
Raymond Carver, "Catedrala"
Traducere de Horia Florian Popescu.

Maestru absolut al prozei scurte americane contemporane, Raymond Carver a fost adesea comparat cu mentorul sau rus, A.P. Cehov. "Catedrala" a fost nominalizat pentru faimosul premiu american Pulitzer si pentru National Book Critics Circle Award.
Raymond Carver spunea ca este posibil sa vorbesti despre lucruri obisnuite folosind un limbaj obisnuit, dar precis si sa investesti aceste obiecte, indiferent daca este vorba despre un scaun, o draperie, o furculita, o piatra sau cercelul unei femei, cu o putere magica uluitoare. De fiecare data Raymond Carver ne dezvaluie, cu o aparenta usurinta si cu un rafinament greu de egalat, fatetele ascunse ale unor vieti aparent banale, dind senzatia ca a reusit sa prinda in cuvinte esenta tainica a vietii insesi.


Martin Amis, "Banii"
Traducere si note de Sorin Moise.

"O denuntare caustica a consumismului in maniera proprie lui Amis." ("The New Republic")
Romanul este povestea lui John Self, un consumator fara limite. Copil al secolului XX, eroul cartii calatoreste fara incetare intre New York si Londra, incheie afaceri, cheltuieste sume exorbitante si intra in lumea ametitoare a filmului, visind la marea lovitura. In tot acest timp profita din plin de tot ce i se ofera pentru a-si satisface apetitul insatiabil: alcool, tutun, droguri, un munte de junk-food si mai ales pornografie, in toate formele sale. De o salbaticie a imaginatiei fara zagaz, cartea este o parabola despre viata traita in deriva, fara nici un dram de cumpatare, iar tema ei centrala sint banii, nenorocirile pe care le produc, dezastrele in care ne adincesc.
McCall Smith, "Agentia de detective nr. 1"
Traducere si note de Viorica Boitor.

Roman recomandat de revista "The One".
Seria de romane apartinindu-i scriitorului britanic are in centrul ei Agentia de detective nr. 1, prima infiintata si, evident, cea mai buna din Botswana. Patroana agentiei, Mma Precious Ramotswe, rezolva tot felul de cazuri, de la disparitii la povesti cu vraci, soti infideli, concursuri de frumusete trucate sau vini imaginare. Precaritatea si ridicolul cazurilor transforma tema detectivista in parodie de buna calitate, in linia umorului englezesc de tip P.G. Wodehouse sau Tom Sharpe. Seria captiveaza de la primele pagini, antrenind cititorul in noi si noi aventuri intr-un tinut exotic, alaturi de un personaj comic-bonom.


Marina Lewycka, "Scurta istorie a tractoarelor in limba ucraineana"
Traducere si note de Fraga Cusin.

"O carte fermecatoare, de un comic picant." ("The Washington Post Book World")
Romanul il atrage pe cititor in viata unei familii de imigranti ucrainieni din Marea Britanie, al caror echilibru vine din refuzul a ceea ce inseamna trai occidental: totul facut in casa, de la rochii pina la vinul de prune si conserve, economie la singe. Nikolai este un ucrainean de 84 de ani, cetatean britanic naturalizat, fost inginer de aviatie, acum pasionat de tractoare, vaduv de doi ani si cu un mare defect: s-a indragostit lulea de Valentina.
Valentina este o ucraineanca blonda si voluptuoasa, cu implanturi, in varsta de 36 de ani, care are un baiat, Stanislav, dar si un mare defect: vrea cu orice chip drept de rezidenta in Marea Britanie. Nadeja si Vera sint cele doua fiice ale lui Nikolai, care asista cum tatal lor scrie intii poezii de dragoste in limba ucraineana, apoi ii plateste implanturile focoasei Valentina, pentru ca, intr-un timp mult prea scurt, sa se si casatoreasca cu ea, pentru a-si petrece putinul rest de viata intre sinii de 3.000 de dolari ai temperamentalei sale sotii. De aici incepe calvarul.
Alessandro Boffa, "Esti un animal, Viskovitz"
Traducere de Alexandra Chescu.

Carte tradusa in peste 20 de limbi.
Romanul descrie existentele multiple ale protagonistului, care intrupeaza, pe rind, un melc bisexuat, un papagal care vorbeste despre dragoste, un pirs cu vise erotice, un ciine politist budist, un trintor supus unei operatii estetice, un leu indragostit de o gazela, un cameleon in cautarea sinelui, un rechin, un vierme, un gindac… Viskovitz traieste in fiecare dintre aceste animale si in multe altele, asumindu-si bizareriile, nevrozele si vanitatile lor. Insa, in umbra acestor hilare metamorfoze, este ascunsa conditia umana, cu demnitatea si libertatea ei.

Acest topic a fost editat de tikky: 1 Aug 2006, 12:53 PM


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 4 Sep 2006, 12:26 AM
Mesaj #48


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



Nu la mult timp de la aparitia cartii intitulata "Antropogeneza si geneza culturii", Constantin Balaceanu-Stolnici revine cu "Incuresiune in antropogeneza". Cartea se adresdeaza celor interesanti de misterul evolutiei omului, de misterul aparitie constiintei. Lucrarea este scrisa in colaborare cu Cristiana Glavce (directorul insitutului de antropologie, Fr. Rainer), Florina Raicu, Ligia Apavaloae (cu care a colaborat la "Antropogeneza si geneza culturii).

Asadar, "Incursiune in antropogeneza" – Constantin Balaceanu-Stolnici, Cristiana Glavce, Florina Raicu, Ligia Apavaloae, Editura Medicala, 2006




--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 15 Sep 2006, 02:43 PM
Mesaj #49


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.442
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Doar rămâi tăcut - Poonja

http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=232

,,Ce este Sinele? Acesta este indescriptibil. Nu este intelectual, nici macar transcendental. Gandeste-te la unul, fara conceptul de doi. Apoi renunta si la conceptul de unu. Adesea vorbesti despre daruire, despre abandon. Daruire catre ce? Catre acea Sursa prin care vorbesti, prin care vezi, prin care respiri, prin care gusti si atingi, prin care acest Pamant se invarteste si soarele straluceste, prin care ai pus chiar aceasta intrebare.
Totul se intampla prin acea constiinta in care este inclus si vidul. Acelei Puteri Supreme care transcende transcendentul – propriul tau Sine – trebuie sa i te abandonezi. Constiinta despre care vorbesti este eterna – nenascuta si nemuritoare? Constiinta este mai presus de conceptul nasterii si al mortii, mai presus de orice concept cu privire la eternitate, vacuitate sau spatiu. Cea in care exista spatiul, vacuitatea sau eternitatea, in care exista totul, este denumita constiinta. Totusi exista viata si moarte. Creatia si distrugerea se produc neincetat. Toate aceste manifestari sunt precum bulele si valurile oceanului. Lasa-le sa se produca. Oceanul nu le considera separate. Valurile, mareele, vartejurile – se pot considera separate, dar oceanul nu se simte diferit de ele. Lasa-le sa se manifeste si sa imbrace tot felul de forme si nume. Acest corp fizic, intr-o buna zi, va deveni hrana viermilor si a furnicilor. Din pamant a venit, in pamant se va reintoarce. Tu esti Acela care straluceste prin el. Constiinta nu este atinsa de nimic.
Un invatator adevarat nu are nici un fel de invatatura, nici un fel de tehnici, metode sau precepte. Pentru a-ti cunoaste Sinele nu ai nevoie de nimic. Ceea ce esti cu adevarat, este intotdeauna. Nimeni nu te poate invata nimic. Va trebui sa realizezi cine esti, aici si acum, chiar in aceasta clipa."

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 15 Sep 2006, 02:44 PM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 4 Oct 2006, 12:05 PM
Mesaj #50


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



Cartea fiintelor imaginare - J.L.Borges si M. Guerrero


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 10 Oct 2006, 01:05 PM
Mesaj #51


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Kotler thumb_yello.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 18 Oct 2006, 07:08 PM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



Editura Cartea Romaneasca - "Un roman la Paris" de Dumitru Tepeneag

Dupa ce, timp de aproape doua decenii, numele, creatia literara si opiniile culturale, politice sau civice ale lui Dumitru Tepeneag au fost inaccesibile publicului din Romania (fiind vorba de singurul scriitor caruia regimul Ceausescu, retragindu-i cetatenia prin decret, i-a impus exilarea), incomodul autor a revenit "in forta", din 1990, in literatura nationala si pe scena publica romaneasca.


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 20 Oct 2006, 12:04 AM
Mesaj #53


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



Robert Park - "Stiinta Voodoo, drumul de la prostie la frauda"
Editura Humanitas, 2006

"O tot mai buna, si la urma urmei surprinzatoare, cunoastere stiintifica a lumii nu ne-a facut imuni la spectrul larg de aberatii produse in permanenta de minti naive, ignorante, infierbantate ori pornite de-a dreptul pe drumul escrocheriei. Toate acestea sunt botezate de Robert Park, unul dintre fizicienii de frunte ai Americii, stiinta voodoo. [...] Personajele cartii lui Park sunt inventatori de perpetuum mobile, vraci care folosesc misterioasa bioenergie, oameni politici care iau decizii strategice capitale fara sa aiba cea mai vaga idee despre cunostintele implicate, dar si savanti cu diplome in regula care se lasa pacaliti luand propriile lor dorinte drept realitati si refuzand concluziile testelor cruciale."


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 20 Oct 2006, 09:56 AM
Mesaj #54


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE (axel @ 24 Jul 2006, 04:26 AM)
Nascut in URSS

http://www.nascutinurss.ro

axel , e o carte pe care putini o cunosc . smile.gif
Stilul autorului este debordant . Numai cei ce au trait acea perioada ii pot intelege toate subtilitatile de limbaj si de exprimare .
Exemplific cu un citat :

La ce se stătea la coadă? Asta e o întrebare prost pusă. Pe un american poţi să-l întrebi, căci el stă în principiu la coadă la reduceri, el stă să consume lucruri de care nu are nevoie, dar de care crede că are nevoie. Pe cînd o astfel de întrebare pentru cetăţeanul sovietic era lipsită de sens. Coada era un dat, un bun cucerit şi de aceea se stă la ea. Ea a devenit sensul şi nicidecum scopul nostru. Pe parcurs, fireşte, aflai şi tu la ce se stă, căci puteai de exemplu să te aşezi la o coadă sperînd că o să te pricopseşti cu ceva şi aflai pînă la urmă că e coada de la Biroul de informaţii a oraşului.
Există o adevărată cultură şi un adevărat limbaj al cozii. N-au creat ei cu toată libertatea lor şi cu toată societatea lor civilă atîta bogăţie cît am creat noi prin această instituţie socială. „Tu după cine eşti?”, „Sînteţi ultimul?”, „Îmi ţineţi puţin rîndul?” „Mă întorc într-un minut”, „Tinere domn, nu-ţi este ruşine?”, „Ce se dă?” şi cîte şi mai cîte. Nu e cazul să vă explic bogăţia şi nuanţele acestor întrebări. Cine ştie cunoaşte, iar cine nu, nu va afla niciodată. Aş putea înşira o mulţime de fraze şi situaţii remarcabile. Aici se făceau noi cunoştinţe, se dezvoltau idei şi opinii, se creau sau se dizolvau solidarităţi de grup. Aici am văzut puterea proletariatului şi mînia sa. Aici am învăţat ce înseamnă să fii „într-un cuget şi-o gîndire”, „uniţi la bine şi la rău”, dar tot aici am văzut ce înseamnă furia şi triumful spiritului individualist. Aici am învăţat ce înseamnă conştiinţa de clasă, conştiinţa de clasă a cozii. E o forţă care poate schimba lumea din temelii. Păcat că aceşti capitalişti au reuşit să producă atîtea mărfuri încît să depăşească capacitatea noastră de a construi cozi. Producţia de mărfuri a bătut producţia de cozi şi ne-au transformat din proletari cu o conştiinţă superioară în nişte amărîţi de consumatori. Dictatura mărfii a fost mai tare decît dictatura cozii. Şi „societatea civilă” sovietică s-a retras să privească o pauză publicitară.


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 22 Nov 2006, 05:05 PM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



o carte care nu trebuie ratata smile.gif

Oscar si Tanti Roz
Seria Eric-Emmanuel Schmitt
Traducere din franceza de Paola Bentz-Fauci
ISBN 973-50-1451-3 / 978-973-50-1451-3
Pret in librarii: 16 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Oscar are zece ani si traieste intr-un spital. Chiar daca nimeni n-are curajul sa i-o spuna in fata, baiatul, bolnav de leucemie, stie ca va muri, iar razboiul lui impotriva tuturor izbucneste inocent, patimas si deznadajduit. Singura care-i intra in voie este Tanti Roz, o infirmiera batrana neintrecuta in nascocit povesti moderne, adevarate lectii de viata, in care nici binele, nici raul nu sunt absolute si nimic nu e asa cum pare la prima vedere. Ea e cea care-i da copilului ideea sa traiasca fiecare zi ca si cum ar insemna zece ani si sa-i scrie epistole lui Dumnezeu ca sa se simta mai putin singur. Cu Tanti Roz pe post de ghid intr-o viata traita fast-forward, Oscar ajunge sa-si traiasca adolescenta alaturi de prieteni, sa se indragosteasca la tinerete, sa se casatoreasca la maturitate cu prima iubire, sa o piarda si, in cele din urma, sa regaseasca dragostea la apusul unei vieti ca o lumanare care a ars la ambele capete.



cateva citate (in franceza
)

-à Dieu , tu peux lui demander une chose par jour. Attention! Une seule.

-Il est nul, votre Dieu, Mamie-Rose. Aladin, il avait droit à trois voeux avec le génie de la lampe.

-Un voeu par jour, c'est mieux que trois dans la vie, non?

-O.K. Alors je peux tout lui commander? Des jouets, des bonbons, une voiture...

-Non, Oscar. Dieu n'est pas le Père Noël. Tu ne peux demander que des choses de l'esprit.

-Exemple?

-Exemple: du courage, de la patience, des éclaircissements.

-O.K. Je vois.

-Et tu peux aussi, Oscar, lui suggérer des faveurs pour les autres.

-Un voeu par jour, Mamie-Rose, faut pas déconner, je vais d'abord le garder pour moi!





Avec Peggy Blue, on a beaucoup lu le Dictionnaire médical. C'est son livre préféré. Elle est passionnée par les maladies et elle se demande lesquelles pourra avoir plus tard. Moi, j'ai regardé les mots qui qui m'intéressaient: "Vie", "Mort", "Foi", "Dieu". Tu me croiras si tu veux, ils n'y étaient pas! Remarque, ça prouve déjà que ce ne sont pas des maladies, ni la vie, ni la mort, ni la foi, ni toi. Ce qui est plutôt une bonne nouvelle. Pourtant, dans un livre aussi sérieux, il devrait y avoir des réponses aux questions les plus sérieuses, non?


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 Nov 2006, 02:50 PM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Iata o carte ptr EUrodesteptarea noastra , cica rolleyes.gif


"Cartea gesturilor europene" de Peter Collett , aparuta la Editura "Trei", 2006.

Selectii din cuprins :
- Curatenia
- Injuraturile hh.gif
- Deochiul tongue.gif
- Glumele
- Intimitatea
- Gesturi murdare
- Statul la coada tongue.gif
- Scuturatul din umeri blink.gif
- Atingerile
- Toaletele
- Punctualitatea


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 28 Nov 2006, 09:37 PM
Mesaj #57


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Orhan Pamuk -Ma numesc rosu la editura Curtea Veche,colectia Byblos
Cel mai cunoscut si totodata cel mai controversat scriitor turc contemporan laureat al premiului Nobel pentru Literatura 2006


Un Istanbul nelinistit si crepuscular la sfarsit de epoca otomana...
Pe malurile Bosforului,lumea fascinanta a miniaturistilor bantuita de crime misterioase...
Un roman coborit dintrun covor oriental demn de O mie si una de nopti...
O fantezie,un puzzle filozofic la limita dintre Occident si Orient


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 8 Dec 2006, 01:31 PM
Mesaj #58


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



Adina Dabija - Stare nediferentiata, Ed. Brumar


Sarit in ochi prezentarea lui Andrei Codrescu, pentru care eu am, sa zicem asa, o slabiciune:

"Intreaga dispozitie si apetitul meu (trezit imediat ca o adiere de miere sub nas de urs in august) s-au alaturat acestor poezii. Sunt frumoase, proaspete, obraznice, pline de viata si nemasurat de inteligente." Destul de tentant...rolleyes.gif


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
John B
mesaj 8 Dec 2006, 04:13 PM
Mesaj #59


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 886
Inscris: 18 November 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.294



Am cunoscut-o pe Adina Dabija, am fost chiar colegi de servici la un moment dat... O fata foarte sensibila.


--------------------
I wish I can fly
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 11 Dec 2006, 05:33 PM
Mesaj #60


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



Uite un link mic, scuze la imparatie ca nu ma pot aPtine.... biggrin.gif

Adina Dabija


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 11 Dec 2006, 05:46 PM
Mesaj #61


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



N-am observat sa fi semnalat cineva aparitia ( de fapt reeditarea) in 2005 la "Nemira" a unei povesti a vestitului moldovean Nica a'Petrei , poveste care nu a fost niciodat predata in scoala, nici celor mici , nici celor mari ! Este vorba de "Povestea povestilor" avand subtitlul " povestea pulpei " tongue.gif Este o editie bilingva franco-romana , cu o frumoasa prefata de Luca Pitu si o excitanta parodie de Mircea Nedelciu . Iar desenele Oanei Selegean le pot lasa unora gura apa ! biggrin.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 11 Dec 2006, 05:55 PM
Mesaj #62


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Stiu "Povestea Pulpei"....a circulat mult sub forma audio pe vremea casetofoanelor...o citea un actor mare, unul care il juca pe Paganel..Frumoasa poveste...si savuroasa...mie imi lasa gura apa numai imaginandu-mi crochiurile alea...


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 11 Dec 2006, 06:14 PM
Mesaj #63


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



La ce ziceai ca-ti lasa gura apa? rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Acest topic a fost editat de Olaf: 11 Dec 2006, 06:15 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 11 Dec 2006, 06:19 PM
Mesaj #64


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Sa fie de capul tau scarnavie spoton.gif


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 20 Dec 2006, 11:47 PM
Mesaj #65


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



Editura Vremea

Alte povesti ale Doamnelor si Domnilor din Bucuresti de Victoria Dragu Dimitriu
Cartea Victoriei Dragu Dimitriu reprezinta cel de-al treilea volum de convorbiri publicat de Editura Vremea (dupa Povesti ale doamnelor din Bucuresti in 2004 si 2006 si Povesti ale domnilor din Bucuresti in 2005). Farmecul si spontaneitatea povestirilor si, nu in ultimul rand, dragostea care transpare din ele fata de orasul Bucuresti, fata de casele, de locuitorii si de istoria cetatii, fac din aceste carti o lectura irezistibila.

Fresca unei vieti de Cecilia Cutescu Storck
Cartea Ceciliei Cutescu Storck nu este numai fresca unei vieti, ci tabloul vietii unei intregi familii de artisti, familia Storck, care au insemnat chipul Bucurestilor cu pecetea talentului lor.
Lectura fascinanta, povestea framantarilor si implinirilor unei artiste bucurestene din prima jumatate a secolului XX, desfasurata pe fundalul vietii orasului, ne aduce in memorie vremuri in care munca, staruinta si talentul erau recunoscute ca valori si rasplatite cu admiratia si recunostinta semenilor.

Civilizatia romana sateasca de Ernest Bernea
Cartea este o cercetarea stiintifica privind realitatea concreta etnografica si sociologica a satului romanesc in prima jumatate a secolului XX. Sub asaltul veacului al XXI-lea, multe dintre realitatile acelor vremi au devenit astazi istorie.
Ernest Bernea (1905-1990), personalitate a scolii etnografice si sociologice romanesti, a fost membru al echipelor monografice infiintate de Dimitrie Gusti, conferentiar universitar, cercetator.


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 8 Feb 2007, 05:41 AM
Mesaj #66


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



Editura Humanitas

Calea samuraiului astazi / Yukio Mishima
"Geniul lui Mishima a fost sa aplice societatii moderne cea mai severa critica sociala a eticii samuraiului izvorata din Hagakure. [...] Un erou al lui Mishima poate face singur orice il preocupa, fara ajutorul nimanui si fara a-i pasa de ce ar crede altcineva. O asemenea atitudine si-a gasit implinirea ultima in sinuciderea lui Mishima pentru un imparat caruia nu i-a pasat de soarta sa, pentru o cauza la care stia ca nu va contribui cu nimic -- si de propria lui mana." (Kathryn Sparling)


Scrisori din Rusia. Rusia in 1839 / Marchizul de Custine
Spre deosebire de Orwell, ale carui intuitii au fost contemporane cu evenimentele, marchizul de Custine a fost un vizionar care a prevestit, cu tulburatoare exactitate, desi cu aproape un secol inainte, revolutia bolsevica si devastarea Europei de catre despotismul nascut in Rasarit. "Rusia in 1839 nu poate fi citita, de fapt, decat cu ochii de astazi. Marchizul pare sa fi anticipat cu un secol critica totalitarismului comunist, spunand tot ori aproape tot inainte de Suvarin, de Trotki, de Koestler in Intuneric la amiaza sau de disidentii sovietici." (Pierre Nora)


Problema durerii / C.S. Lewis
"[...] N-am fost nicicand smintit pana-ntr-atat incat sa ma socotesc inzestrat si nu am altceva de oferit cititorilor mei afara de convingerea ca, atunci cand durerea sta sa se iveasca, un dram de curaj ajuta mai mult decat o gramada de stiinta, un pic de compasiune omeneasca mai mult decat o multime de curaj, si un strop din balsamul iubirii de Dumnezeu mai mult decat toate la un loc." (C.S. Lewis)






--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 24 May 2007, 10:21 AM
Mesaj #67


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



EDITURA ARRA PASTE

Sotii, Poante, Inscenari /Hampu The Great
O carte de vacanta, plina de umor si neprevazut, alternand flashbackuri din amintirile fragmentate ale copilariei si adolescentei unui personaj ce nu a trait deloc degeaba. O carte experiment ce propune in mod curajos un nou curent literar escamotand facil hotarele impuse de literatura scrisa, si deschizand larg calea literaturii informatizate practicate in reteaua internet. O carte eveniment.
Pentru Hanul Ancutei, o aparitie editoriala interesanta si plina de conotatii, alcatuita din texte publicate deja aici, dar si din multe altele noi.

Cartea va aparea in librarii incepand cu 15 Iunie 2007, lansarea oficiala urmand sa aiba loc in cursul lunii Decembrie.
Editia princeps va fi tiparita in conditii speciale si va avea numai 400 de exemplare numerotate in ordinea calitatii.

Cei ce doresc un exemplar mi se pot adresa pe PM thumb_yello.gif

PS. Din motive obiective, incepand cu 01.06.07 prezenta mea pe acest site va fi una ocazionala. Am profitat de aceasta ultima sansa de a lansa cartea acum, intrucat nu stiu cat de mult si cat de des voi putea face asta in viitor.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 24 May 2007, 12:03 PM
Mesaj #68


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



QUOTE (The Dude @ 24 May 2007, 01:21 PM)

Cartea va aparea in librarii incepand cu 15 Iunie 2007, lansarea oficiala urmand sa aiba loc in cursul lunii Decembrie.

???

decembrie 2007?


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 24 May 2007, 12:14 PM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE (tikky @ 24 May 2007, 01:03 PM)
QUOTE (The Dude @ 24 May 2007, 01:21 PM)

Cartea va aparea in librarii incepand cu 15 Iunie 2007, lansarea oficiala urmand sa aiba loc in cursul lunii Decembrie.

???

decembrie 2007?

Da. Aparitia in librarii si lansarea oficiala sunt evenimente distincte.

Asa se procedeaza in cele mai frecvente cazuri.
O carte poate fi lansata si la o perioada cu mult mai lunga decat data primei ei apartii pe rafturi (chiar 1 sau 2 ani).
In cazul de fata lansarea cartii e legata de prezenta in tara a unora din personajele despre care ea relateaza, si de unele consideratii ce tin de marketing.

Acest topic a fost editat de The Dude: 24 May 2007, 12:38 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 24 May 2007, 12:34 PM
Mesaj #70


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (The Dude @ 24 May 2007, 12:21 PM)
EDITURA ARRA PASTE
Sotii, Poante, Inscenari /Hampu The Great
PS. Din motive obiective, incepand cu 01.06.07 prezenta mea pe acest site va fi una ocazionala.

Succes pe unde te duci thumb_yello.gif O sa ne lipsesti. Da' mai ales unora wink.gif Ca nu mai le dai material de lucru.

Acest topic a fost editat de March: 24 May 2007, 12:48 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:20 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman