HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Potopul Lui Noe - Mit Sau Realitate?, argumente pro si contra
abis
mesaj 6 Apr 2004, 12:04 PM
Mesaj #1


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



De ce nu pot accepta ca povestea lui Noe este un fapt real? De ce sunt uimit ca atatia oameni educati o considera istorie si nu un simplu mit?
Pentru mine este una dintre cele mai putin credibile parti din intreaga biblie.
Noe, a carui varsta se apropia de 600 de ani, impreuna cu fii sai, a construit o corabie suficient de mare pentru a adaposti cate o pereche din fiecare animal de pe planeta (desi biblia nu este foarte clara in aceasta privinta, in unele versete vorbindu-se de sapte perechi din animalele curate si o pereche din cele necurate - de unde o fi stiut Noe daca tigrii, cangurii sau pinguinii sunt curati sau nu?) pentru cel putin 150 de zile.

Care sunt problemele:

1. Arca
Corabia construita de Noe trebuie sa fi fost mai mare decat un trans-atlantic modern. Sunt milioane de specii de animale pe planeta. Numai insecte se cunosc aproape un milion de specii (plus cele care sunt inca neclasificate de stiinta). Numai cateva exemple: peste 5500 de specii de libelule; 2300 specii de termite; 20500 specii de lacuste; 150000 specii de fluturi. Daca luam un mascul si o femela din fiecare specie, avem cel putin doua milioane de insecte, cu dimensiuni de la cele sub-milimetrice pana la cele mari de cativa centimetri, unele necesitand conditii speciale de viata (fara sa mai pomenim de insectele a caror hrana sunt alte insecte!). Numai insectele ar umpla cateva nave bune, inainte de a putea imbarca animalele mai mari! Arca ar fi trebuit sa fie mai mare decat orice alta nava cunoscuta in intreaga istorie.
Incapeau toate aceste animale, cu provizii cu tot, in corabia ce avea "trei sute de coti in lungime, cincizeci de coti in latime si treizeci de coti in inaltime"? Nu, trebuie sa fi avut dimensiuni mult mai mari.
Multe animale au nevoie de un habitat aparte si de o hrana specifica. Koala, de exemplu, trebuie sa consume un kilogram de frunze proaspete de eucalipt zilnic, care le asigura aportul nutritional si apa (nu pot deci consuma frunze uscate). Multe animale pot fi intalnite pe un singur continent, altele chiar pe o singura insula, intr-o singura padure, pe un singur munte. Cum au reusit sa strabata zeci de mii de kilometri pana in Orientul Mijlociu cele de pe insulele din Pacific sau cele din Antarctica?
Cum putea arca sa ofere conditii de viata pentru toate aceste animale? Exista cam 320 de specii de pasari colibri; ele se hranesc doar cu nectar si trebuie sa consume cantitati mari in fiecare zi. Deci Arca trebuia sa transporte 640 pasari colibri care aveau nevoie de provizii proaspete de nectar, in fiecare zi. Nectarul este produs numai in flori, care nu pot creste in cala intunecata a unei corabii.
Arca trebuia sa dispuna de niste sisteme de instalatii sanitare si de ventilatie superioare tuturor celor pe care le-a produs pana acum tehnica moderna pentru nave uriase (de ex. portavioane). O mare problema la bordul Arcei ar fi fost cantatatile uriase de excremente, care ar fi produs de asemenea cantitati imense de metan si alte gaze toxice. O gradina zoologica obisnuita, cu cateva sute de animale, are nevoie de cateva zeci de ingrijitori pentru alimentatie si pentru pastrarea curateniei. E usor de imaginat o gradina zoologica plutitoare cu milioane de animale, ingrijita de un batran si de familia sa?
Adeptii teoriei creationiste pretind ca rezervele de petrol ale lumii provin din lesurile animalelor moarte la potop; atunci, de unde a gasit smoala Noe pentru a tencui corabia? Vasele mari moderne sunt construite din metal. Un vas din lemn de asemenea dimensiuni nu isi poate sustine nici macar greutatea proprie, dar sa mai si pluteasca, incarcat fiind pana la refuz. Iar cantitatile de lemn necesare constructiei ar fi saracit intreaga zona si, evident, i-ar fi pus pe ganduri pe acei "pacatosi" din cauza carora Dumnezeu voia sa pedepseasca lumea. Iar acestia, ca niste adevarati pacatosi, ar fi impiedicat construirea arcei prin furturi, talharii, incendieri...

2. Potopul
Biblia spune ca la potop apa a acoperit toti muntii si i-a depasit cu 15 picioare. Pentru a acoperi inclusiv Everestul, volumul de apa cazut la potop trebuie sa fi fost de milioane de kilometri cubi. De unde a venit? Si unde a disparut dupa potop? Si de ce i-au trebuit omnipotentului Dumnezeu, care a creat mii de galaxii instantaneu, atatea zile pentru un biet, la scara universului, potop?
Sa calculam cam cata apa a cazut la potop:
- raza Pamantului este de aprox. 6370km
- inaltimea Everestului este de aprox. 8.8km
- volumul Pamantului, calculat la nivelul marii, este de 1.082.696.932.000km cubi
- volumul Pamantului, calculat la inaltimea Everestului, este de 1.087.190.293.000km cubi.
Printr-o simpla scadere rezulta un volum de aprox. 4.493.361.000 km cubi de apa! Iar daca tinem cont ca ploaia a durat 40 de zile, rezulta ca nivelul apei marii a crescut cu aprox. 220 metri in fiecare zi (8800/40=220)!
Cum apa de ploaie este apa dulce, un asemenea volum ar fi diluat drastic oceanul (scazand dramatic concentratia de saruri), provocand dezastru in randul florei si faunei marine, care ar fi disparut cu desavarsire. La fel si flora terestra: poate oricine sa faca un experiment, tinand un ghiveci cu flori timp de 150 de zile scufundat in cada pentru a verifica daca planta isi mai revine.
Dupa ce apele s-au retras (unde?), apar alte probleme. Ce s-a intamplat cu corpurile tuturor celor care au murit, oameni si animale? Sigur supravietuitorii ar fi fost decimati de molimele ce ar fi izbucnit, avand in jur atata carne putrezita.
Arca a acostat pe Ararat, care este un munte inalt, acoperit in permanenta cu zapada. Cum au supravietuit animale obisnuite cu zonele calde nu se stie, nici cum au coborat muntele animale ca pinguinii, elefantii, cangurii, camilele si crocodilii - animale care nu au abilitatile caprelor negre.

3. Animalele
Cum au ajuns koala si cangurii inapoi in Australia?
Cum au ajuns ursii polari si pinguinii inapoi la Polul Nord, respectv la Polul Sud?
Cum au ajuns testoasele-gigant inapoi in insula Galapagos?
Cum a ajuns pasarea dodo inapoi in Mauritius?
Cum au ajuns furnicile rosii inapoi in jungla Amazonului?
Daca erau doar doua (sau sapte, depinde) animale din fiecare specie, cum au parcurs zeci de mii de kilometri inapoi in zonele de origine fara a muri de foame din cauza lipsei alimentatiei specifice, fara a muri in diverse accidente sau fara a sfarsi in stomacul altor animale?
Nu toate animalele au facut drumul inapoi. Geneza 8:20 arata ca Noe a sacrificat din toate perechile de animale curate cel putin unul. Adica dupa ce s-a chinuit atata vreme sa le salveze, sa le ingrijeasca in arca, sa le hraneasca, sa le igienizeze, primul lui gest este sa macelareasca sute de mii sau milioane de animale! De ce trebuia sa faca sacrificii pentru a-i multumi lui Dumnezeu, pentru ca Noe si ai lui nu s-au aflat in nici un pericol, atata vreme cat Dumnezeu le spusese de la inceput care va fi deznodamantul potopului?
Multe dintre vietuitoarele salvate de la potop sunt microorganisme care provoaca cele mai cumplite boli. Multe bacterii, virusi, paraziti isi desfasoara intregul ciclu de viata in purtatori specifici. Asta inseamna ca toti oamenii, plantele si animalele erau purtatorii tuturor bolilor provocate de aceste microorganisme: cineva purta virusul (virusii) gripali, cineva malaria, hepatita, tuberculoza, variola, scarlatina, ciuma, altcineva SIDA... Arca trebuie sa fi fost un vas bolnav, bantuit de toate molimele omenirii.
Dar despre dinozauri ce sa credem? A luat Noe dinozauri pe arca? Cate o pereche (sau cate sapte) din fiecare specie? Biblia spune ca trebuiau luate animale din toate speciile, deci trebuie sa se fi aflat si dinozauri la bordul arcei.
Daca au murit in potop toate animalele planetei, cu exceptia celor de pe arca, este imposibil de explicat de ce in straturile geologice in care se gasesc fosilele de dinozauri nu se gasesc si fosile ale animalelor care (spun evolutionistii) au aparut mai tarziu: caini, pisici, elefanti, capre etc.

4. Supravietuitorii
Odata debarcati, Noe si familia sa au primit sarcina de a repopula Pamantul. Inca o data, incestul este ridicat in biblie la rang de virtute... Se mai ridica o intrebare: fiind ei singurii suprevietuitori, de unde putem sti care este desfasurarea evenimentelor din Vechiul Testament, INAINTE de potop? Avem pentru asta doar cuvantul lui Noe. Doar ce stia el despre trecut.
Rasa umana a reinceput cu Noe. Oare de ce omniscientul Dumnezeu s-a mai deranjat sa-i faca pe Adam si pe Eva? Nu era mai simplu sa inceapa direct cu Noe?
Alt lucru interesant: dupa potop, "purul" si "virtuosul" Noe s-a grabit sa faca vin, sa se imbete si sa danseze gol (Geneza 9:21). Comportament tipic de marinar care a stat prea mult pe mare! Ca sa nu mai spunem ca l-a blestemat pe Canaan pentru ca s-a suparat pe tatal sau Ham, desi Canaan nu avea nici o vina ca-l surprinsese in timpul betiei.

5. Curcubeul
Daca prima aparitie a unui curcubeu a avut loc dupa potop, apar cateva intrebari:
S-au schimbat legile fizicii intr-o zi? Desi greu de explicat pentru antici, curcubeul este un fenomen fizic banal.
Cum avea loc inainte de potop refractia luminii?
Din acel moment s-au modificat ochii tuturor creaturilor?
Cum distingeam culorile inainte?

Concluzie:
Pare incredibil ca lumea pe care Dumnezeu a hotarat sa o inece la Potop era mai rea sau mai pacatoasa decat lumea de azi. Daca Dumnezeu a hotarat sa renasca rasa umana din "purul" si "virtuosul" Noe, cum se explica pacatele lumii de azi? Dumnezu cel omniscient nu stia ce va urma? Oare cate rele puteau face oamenii de dinaintea potopului? Nu cred ca aveau probleme cu drogurile, cu copiii care isi mitraliaza colegii de scoala, cu crima organizata, cu armele de distrugere in masa, cu razboaiele mondiale, cu genocidele, cu poluarea. Nu a prevazut Dumnezeu viitorul?
Dumnezeu, care poate crea si distruge mii de galaxii intr-o fractiune de secunda si fara nici un efort, a inghesuit intr-o barcuta de lemn milioane de animale, a acoperit intreaga planeta cu apa, a uscat-o la loc, dupa care a repopulat planeta... Care este rostul? Era suficient sa pocneasca din degete si totul ar fi fost asa cum doreste el sa fie...
De ce sa ucida sute de milioane de animale, insecte, pasari, oameni (inclusiv copii si bebelusi care, abia nascuti, nu avusesera timp sa pacatuiasca)?
Dumnezeu cel atotputernic si milostiv a decis sa omoare, prin inec, milioane de nou-nascuti nevinovati. Probabil ca, omniscient fiind, stia ca atunci cand vor creste vor pacatui la fel ca si parintii lor, si vor infunda iadul. Acei copii au murit insa fara sa pacatuiasca, deci vor merge acum in rai!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
abis   Potopul Lui Noe - Mit Sau Realitate?   6 Apr 2004, 12:04 PM
Ahriman   Cum Biblia este o colectie de mituri evreiesti, in...   6 Apr 2004, 12:11 PM
1,618033   abis, obiectiile ridicate de tine au mai fost trat...   6 Apr 2004, 01:06 PM
SolaScriptura   6. Dumnezeu a zis: „Sa fie* o intindere intre a...   6 Apr 2004, 02:23 PM
abis   QUOTE (SolaScriptura @ 6 Apr 2004, 02:23 PM) Se ve...   6 Apr 2004, 03:03 PM
SolaScriptura   Cine are rabdare sa citeasca... POTOPUL LUI NOE: ...   6 Apr 2004, 03:19 PM
Clopotel   SalaScriptura, frumos scris. Nu am citit cartea a...   6 Apr 2004, 04:08 PM
abis   Nu te supara, cred ca puteai sa postezi doar http:...   6 Apr 2004, 04:44 PM
Ahriman   @abis: Nu stiu ce incearca sa demonstreze cei ca...   6 Apr 2004, 05:20 PM
Catalin   SolaScriptura, ai spus ca ai "peste 88 de sur...   6 Apr 2004, 09:04 PM
Mundus   Abis, Dar tu cand ai mai pus mana pe o revista ma...   6 Apr 2004, 11:54 PM
Mundus   N-ar strica sa arunci o privire si pe urmatorul si...   7 Apr 2004, 12:00 AM
Catalin   http://www.talkorigins.org/origins/postmonth/apr02...   7 Apr 2004, 05:59 AM
SolaScriptura   @catalin, cum am zis si in primul post de pe threa...   7 Apr 2004, 07:37 AM
Catalin   QUOTE Tu te miri ca un elefant care mananca tone ...   7 Apr 2004, 08:14 AM
abis   QUOTE (Mundus @ 7 Apr 2004, 12:56 AM) Dar tu cand ...   7 Apr 2004, 08:20 AM
abis   QUOTE (SolaScriptura @ 7 Apr 2004, 08:39 AM) este ...   7 Apr 2004, 08:28 AM
Catalin   O intrebare si pentru crestinii "liberali...   7 Apr 2004, 08:33 AM
SolaScriptura   Un creationist nu o sa-si inchipuie nici un salt n...   7 Apr 2004, 08:40 AM
Ahriman   Exista o parere destul de bine argumentata, cum ca...   7 Apr 2004, 08:54 AM
Catalin   Potopul lui Noe nu e al lui Noe. Va propun sa citi...   7 Apr 2004, 09:08 AM
Catalin   QUOTE Bine...atunci CREZI ca omul provine din mai...   7 Apr 2004, 09:23 AM
abis   QUOTE (SolaScriptura @ 7 Apr 2004, 09:42 AM) ...   7 Apr 2004, 11:51 AM
geriA3e   Daca se mai salveaza cineva din discutia asta sau ...   8 Apr 2004, 12:58 AM
SolaScriptura   QUOTE (Catalin @ 7 Apr 2004, 11:25 AM) QUOTE Bine...   8 Apr 2004, 07:56 AM
Catalin   QUOTE Ce am scris mai sus aia am zis, si asta est...   8 Apr 2004, 08:07 AM
Catalin   Din seria de argumente care ne arata ca potopul nu...   8 Apr 2004, 08:18 AM
1,618033   ...undeva mai sus s-a pus intrebarea referitoare l...   8 Apr 2004, 08:57 AM
Catalin   Un tablou profetic... eu credeam ca se straduia sa...   8 Apr 2004, 09:21 AM
1,618033   QUOTE Evident ca pasarile cerului nu pot fi afecta...   8 Apr 2004, 11:20 AM
Catalin   QUOTE D'oh.... Biblia ii da si intelesul (te...   8 Apr 2004, 11:29 AM
IO   Sa interpretezi Biblia doar ad litteram inseamna s...   8 Apr 2004, 11:42 AM
Catalin   Analogia cu blocul este ..... Celelalte 3 paliere...   8 Apr 2004, 11:46 AM
Ahriman   Cu metaforicul si ezotericul sunt de acord; insa c...   8 Apr 2004, 11:47 AM
Mundus   Stati putin sa recapitulam!!! 1. Poto...   8 Apr 2004, 11:51 AM
abis   QUOTE (RZA @ 8 Apr 2004, 12:44 PM) Sa interpretezi...   8 Apr 2004, 11:58 AM
Ahriman   Corect! Corect! Corect!   8 Apr 2004, 12:01 PM
Catalin   QUOTE 1. Potopul s-a rezumat doar la o anumita pa...   8 Apr 2004, 12:07 PM
IO   QUOTE Celelalte 3 paliere de interpretare sunt sub...   8 Apr 2004, 12:14 PM
abis   QUOTE (RZA @ 8 Apr 2004, 01:16 PM) Daca cineva iti...   8 Apr 2004, 12:24 PM
Catalin   QUOTE Daca cineva iti spune un proverb, de ex. ...   8 Apr 2004, 12:49 PM
Clopotel   QUOTE 1. Potopul s-a rezumat doar la o anumita pa...   8 Apr 2004, 01:19 PM
1,618033   Catalin, te las sa te uimesti singur. Ai Biblia, c...   8 Apr 2004, 01:32 PM
IO   QUOTE http://www.geocities.com/SiliconValley/Bit.....   8 Apr 2004, 01:35 PM
abis   QUOTE (RZA @ 8 Apr 2004, 02:37 PM) Oricum, pana la...   8 Apr 2004, 03:18 PM
Ahriman   QUOTE dar pentru ca scrie in Biblie ca a avut loc,...   8 Apr 2004, 03:27 PM
IO   QUOTE Dupa ideea ta, orice scrie in Biblie e adeva...   8 Apr 2004, 03:50 PM
abis   QUOTE (RZA @ 8 Apr 2004, 04:52 PM) QUOTE Dupa idee...   9 Apr 2004, 10:57 AM
SolaScriptura   Hai ca m-ai facut curios si despre felul tau de ab...   9 Apr 2004, 01:42 PM
abis   Cartea I a lui Samuel 17:50: QUOTE Astfel, cu o pr...   9 Apr 2004, 01:51 PM
SolaScriptura   Nu exista contradictii, daca vrei sa afli adevarul...   9 Apr 2004, 02:00 PM
Catalin   Oameni buni, sunteti offtopic! Sola, ti-am da...   9 Apr 2004, 02:11 PM
SolaScriptura   Parerea mea mi-am mai spus-o, dar nu obosesc sa o ...   9 Apr 2004, 02:29 PM
Catalin   Am inteles... deci iti place sa ne aburesti, nu sa...   9 Apr 2004, 02:49 PM
SolaScriptura   Poti sa o iei cum vrei, mi-am spus pe prima pagina...   9 Apr 2004, 03:04 PM
Catalin   Te-ar incanta sa stii ca ai intors un necredincios...   9 Apr 2004, 03:09 PM
SolaScriptura   M-ar incanta sa stiu ca am aruncat samanta adevaru...   9 Apr 2004, 03:43 PM
Catalin   Sola, sincer, nu mai intereseaza divagatiile de ac...   9 Apr 2004, 03:56 PM
SolaScriptura   Dator??? Primul post al meu de pe acest thread a f...   13 Apr 2004, 08:25 AM
abis   Sola, De ce trebuie sa cred ceva, orice, fara dove...   13 Apr 2004, 09:19 AM
Catalin   QUOTE Primul post al meu de pe acest thread a fos...   13 Apr 2004, 09:21 AM
SolaScriptura   Si materia din timpul BigBangului de unde a proven...   13 Apr 2004, 09:55 AM
Catalin   QUOTE Si materia din timpul BigBangului de unde a...   13 Apr 2004, 10:03 AM
1,618033   abis, era o intreaga familie de 'uriasi' i...   13 Apr 2004, 10:49 AM
Catalin   1,61, ce legatura are cu discutia noastra? poate a...   13 Apr 2004, 11:12 AM
abis   Sa stii, 1,61, ca suntem de acord in aceasta privi...   13 Apr 2004, 11:25 AM
abis   QUOTE (1,618033 @ 13 Apr 2004, 11:51 AM) Daca vei ...   13 Apr 2004, 11:55 AM
ioana1   salut,baieti! ce am citit mai sus ma lasa far...   21 Apr 2004, 07:54 AM
abis   QUOTE (ioana1 @ 21 Apr 2004, 08:56 AM) nu se cade ...   21 Apr 2004, 08:36 AM
ioana1   toate lucrurile lumesti,caci nu toate sunt folosit...   21 Apr 2004, 11:42 AM
abis   Scuza-ma, dar nu prea inteleg ce legatura au toate...   21 Apr 2004, 12:01 PM
ioana1   deci,fiinta ta tine de biologie.mama ta te-a nascu...   21 Apr 2004, 12:39 PM
abis   QUOTE (ioana1 @ 21 Apr 2004, 01:41 PM) pe-aici con...   21 Apr 2004, 12:54 PM
ioana1   bun,ai dat un exemplu bun. daca o persoana iti de...   21 Apr 2004, 01:16 PM
abis   Nu pentru toti este suficient sa creada orbeste, c...   21 Apr 2004, 01:23 PM
ioana1   eu vorbesc pentru mine,toata viata am fost o cereb...   21 Apr 2004, 01:35 PM
IO   QUOTE Daca cercetarea confirma teoria, foarte bine...   21 Apr 2004, 01:40 PM
abis   Daca Dumnezeu ar fi vrut doar sa-l ascultam orbest...   21 Apr 2004, 01:41 PM
ioana1   lasa-ma sa-ti dau un sfat:citeste Iov,desigur daca...   21 Apr 2004, 01:44 PM
abis   @Ioana1 Am citit si Iov, si Ezechiel, si Iona, si ...   21 Apr 2004, 01:56 PM
ioana1   dar atunci,cine vrei sa-ti raspunda?Dumnezeu?nu te...   21 Apr 2004, 02:02 PM
Ahriman   Din cate vad, ioana1 ne propune o solutie care s-a...   21 Apr 2004, 02:09 PM
Catalin   Si spuneti-i careva lui RZA sa se dea cu google in...   21 Apr 2004, 02:45 PM
IO   Dar nu inainte sa-i spuna careva lui Catalin ca RZ...   21 Apr 2004, 03:11 PM
Ahriman   RE: Potopul Lui Noe - Mit Sau Realitate?   21 Apr 2004, 03:12 PM
SolaScriptura   Potopul experimental ... Eu ma apuc sa-l demonst...   21 Apr 2004, 04:20 PM
abis   Big Bang, Miller, ADN, aparitia vietii? Au vreo le...   21 Apr 2004, 04:33 PM
Ahriman   Chestia cu ADN-ul care apare prin credinta m-a dat...   21 Apr 2004, 04:40 PM
SolaScriptura   QUOTE Din cate vad, ioana1 ne propune o solutie ca...   22 Apr 2004, 07:27 AM
Catalin   QUOTE Se poate produce ADN-ul experimental? Da,...   22 Apr 2004, 08:15 AM
SolaScriptura   Si potopul poate fi "demonstrat", luand...   22 Apr 2004, 08:42 AM
ioana1   nu ai zis bine,orice poae supravietui cu puterea s...   22 Apr 2004, 09:15 AM
ioana1   sola,am mancat o virgula la primul aliniat,am vrut...   22 Apr 2004, 09:18 AM
Catalin   QUOTE Si potopul poate fi "demonstrat",...   22 Apr 2004, 09:18 AM
abis   Apropo, Saul-Pavel nu s-a intors chiar la 360 de g...   22 Apr 2004, 09:25 AM
Ahriman   Intr-adevar, Dumnezeu se lasa cam mult asteptat si...   22 Apr 2004, 09:28 AM
ioana1   haideti sa va spun o pilda:doua furnici mergeau pe...   22 Apr 2004, 09:32 AM
SolaScriptura   QUOTE (Catalin @ 22 Apr 2004, 11:20 AM) QUOTE Si ...   22 Apr 2004, 09:39 AM
Catalin   Uite, vezi? iar esti de rea credinta! ce treab...   22 Apr 2004, 09:52 AM
ioana1   cataline,tu vrei sa ti se construiasca o arca,sa t...   22 Apr 2004, 10:05 AM
2 Pagini V   1 2 >


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 7 May 2024 - 11:41 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman