HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

11 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Religie Versus Stiinta
Tudy
mesaj 24 Apr 2003, 06:26 PM
Mesaj #71


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



QUOTE (bdl @ Apr 21 2003, 06:03 AM)
Tudy,
Reiau ideea in modul cel mai simplu cu putinta.Fac o fapta buna(nu conteaza ce)si nu o fac pt rasplata.Dar nu o duc pina la capat. Intrebare: care e rostul faptei bune,atunci? Mai are ea vreun rost?.
Acum exemplific. Fapta buna e luarea catelusului de la centru unde-i omoara. I-am salvat viata. Dar apoi nu ma ocup de el asa cum ar trebui.Asta inseamna ca nu am dus fapta buna pina la capat.
Acum dezvoltam ideea(ca de aici a pornit discutia de fapt). Daca El a creat omenirea, de ce nu a facut-o perfecta, exact asa cum trebuie, ideala, astfel ca oamenii sa nu mai sufere???
  Acum citeva precizari finale. Fapta buna este crearea omenirii de catre El. Catelusul e omul. Dar omul nu e perfect,deci sufera.El ar trebuii sa-l ajute,pt ca tot El l-a creat. Faptul ca nu-l ajuta e nefinalizarea faptei bune.
  Acum sper ca am fost clar. Daca totusi cineva spune iarasi ca saracul catelus nu se poate ajuta(adica omul) eu o sa spun ca se poate ajuta. Pleaca de acolo (adica iese de sub umbrela credintei).

Daca nu o duci pana la capat, cum o mai poti numi "fapta buna"? Ea capata denumirea de "fapta buna" doar atunci cand e finalizata, completa. Iar pe langa asta, una e sa spui ca faci o fapta buna, sa te gandesti sa faci o fapta buna, sa vrei sa faci o fapta buna, sa incerci sa faci o fapta buna, si alta e sa o faci...

Ce te face sa crezi ca El nu a creat lumea perfecta? Suferinta nu apare din cauza Lui, ci din cauza oamenilor. Fiecare dintre noi suntem sursa propriei suferinte. Iar acea suferinta este incrementata exponential atunci cand o punem pe seama altcuiva...

Ceea ce se intampla in momentul de fata ar putea fi simbolizat printr-o atitudine a catelusului de a refuza ajutorul, convins fiind ca poate sa fie cu adevarat fericit si fara acel ajutor, convins ca "fericirea" pe care el o gaseste e Fericirea pe care El o ofera...


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melinda
mesaj 24 Apr 2003, 06:33 PM
Mesaj #72


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 474
Inscris: 11 April 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 181



Tudy, se pare ca este mult mai usor sa arunci responsabilitatea faptelor tale in "carca" altuia, sa spui ca Dumnezeu e raspunzator pt. toate prostiile noastre pt. ca El ne-a creat asa... In felul asta, poti dormi mai linistit, nu?! smile.gif


--------------------
Traieste-ti fiece zi ca si cum ar putea fi ultima...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 24 Apr 2003, 07:24 PM
Mesaj #73


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Melinda "Este exact ceea ce mi-ai cerut; incearca sa citesti si varianta Bibliei si suprapune-le. Priveste cu ambii ochi si abia dupa aceea exprima-te... Este diferenta intre un film normal, proiectat pe un ecran normal si unul stereoscopic (asta, ca sa iti poti face cat de cat o idee)." Te rog nu uita ca Biblia e scrisa DUPA niste fapte reale, pe care ea le prezinta in alta varianta care este favorabila ei. Deci Biblia da alta interpretare . Daca e sa fabulez, atunci pot fabula si eu, nu trebuie sa citesc Biblia. Si pot interpreta ca lui Moise niste extraterestrii i-au "indus " telepatic ideea de a conduce oamenii aia in alta parte.Asta daca as fi un adept al creatiei extraterestre. Deci e ilogic sa iau interpretarea altcuiva asupra unor fapte reale, din moment ce si eu am cap si pot gindii singur. De ce sa iau de buna parerea altcuiva daca nu bate cu parerea mea? Doar de dragul de a merge cu valul?
Iar exemplul cu filmul nu are relevanta. Esenta filmului nu se schimba cu nimic indiferent in cite dimensiuni il vezi. Mesajul lui ramine acelasi. Doar impactul vizual se modifica.
Melinda " Tudy, se pare ca este mult mai usor sa arunci responsabilitatea faptelor tale in "carca" altuia, sa spui ca Dumnezeu e raspunzator pt. toate prostiile noastre pt. ca El ne-a creat asa... In felul asta, poti dormi mai linistit, nu?! " Pai in favoarea cui e afirmatia asta? A mea in nici un caz. Eu imi "adjudec" responsabilitatea tuturor faptelor mele, nu arunc vina pe umerii altcuiva.
Tudy "Ce te face sa crezi ca El nu a creat lumea perfecta?" Asta era mesajul exemplului cu catelusul. Dar fad ca s-a ajuns la filozofie ca o fapta buna nu e buna daca nu e dusa pina la capat. Daca El a creat lumea si omul, atunci de ce suferinta vine numai de la om? De ce se merge pe ideea ca ce e bun e meritul Lui iar ce e rau e meritul nostru? Adica e meritul Lui ca Afrodita si-a intilnit iubitul dupa nenorocirea aia(El le-a aranjat asa,parca sustinea cineva treaba asta, sau iarasi ma insel?) si e vina exclusiva a golanilor alora(pt ca sint oameni)? Adica e meritul Lui ca sora Afroditei a ajuns in Italia(tot El i-a aranjat soarta sa se intimple asa) dar e vina lu taica-sau ca o batea naprasnic? Nu eu am sustinut treaba asta, te rog sa-ti amintesti. Cam partinic felul asta de a vedea lucrurile. Unii cu meritele si altii cu pocinoagele. Asta suna cam a democratie romaneasca.


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Apr 2003, 07:24 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
melinda
mesaj 24 Apr 2003, 08:41 PM
Mesaj #74


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 474
Inscris: 11 April 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 181



Omul care nu face altceva decat sa respinga absolut orice fara macar sa incerce sa inteleaga despre ce e vorba... nu poate purta un dialog; este ceea ce ma faci sa inteleg, inca de cand am intrat pe acest forum.
Imi cer iertare ca ti-am cerut mai mult decat poti oferi. Chiar am sperat ca esti interesat... Cred ca nu are nici un sens: orice as spune, rastalmacesti cum iti vine bine... Nu mai sunt dispusa sa citesc cum imi atribui tot felul de idei sau cuvinte care nu imi apartin. Se spune ca inteleptii cedeaza primii; eu vreau sa cred ca sunt o inteleapta... Cu asta, am incheiat orice dialog (de fapt, am crezut eu ca este dialog pt. ca permanenta ta atitudine m-a determinat sa cred cu totul altceva) cu tine. Renunt sa te mai ajut... Fa ce vrei cu viata ta... Stiu ca nu ti-am raspuns la celelalte mesaje; am decis sa nu o fac pt. ca nu am de gand sa ma cobor la a fi asemenea tie... Poti sa crezi orice doreste inima ta... Am intrat pe acest forum ca se evoluez, sa caut raspunsuri, nu sa ma apar de atacurile tale sub centura. Nu stii sa joci fair-play, nu respecti nici un fel de reguli. Cine se aseamana se aduna; eu nu mai vreau sa ma adun cu tine, nu imi place violenta ta (chiar daca tu nu o consideri asa; se pare ca iarasi vedem filme diferite smile.gif). Mi-ai demonstrat ca, vorbind cu tine, vorbesc singura; poate ca altii au cu adevarat nevoie de vorbele mele...
Poate, candva, Dumnezeu te va ajuta sa-mi intelegi cuvintele!... Eu ti-o doresc!

Poate trebuia sa specific cui ii este adresat: lui BDL (ca sa nu existe dubii).

Acest topic a fost editat de melinda: 24 Apr 2003, 08:43 PM


--------------------
Traieste-ti fiece zi ca si cum ar putea fi ultima...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melinda
mesaj 24 Apr 2003, 08:42 PM
Mesaj #75


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 474
Inscris: 11 April 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 181



Tudy, daca nu ai inteles ce am vrut sa spun cu randurile de mai sus, nu ezita sa-mi ceri lamuriri; oricum, nu te implica, se adresa altcuiva... Era o continuare a mesajului tau, intr-un fel...


--------------------
Traieste-ti fiece zi ca si cum ar putea fi ultima...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 24 Apr 2003, 09:20 PM
Mesaj #76


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



"Nu mai sunt dispusa sa citesc cum imi atribui tot felul de idei sau cuvinte care nu imi apartin" Inseamna ca tu nu stii ce scrii.Eu m-am legat numai de ceea ce ai spus tu si de ceea ce rezulta din spusele tale.
"Cu asta, am incheiat orice dialog " Nu stiu unde ai vazut tu dialogul, pt ca tu nu faci decit monolog.Si vrei ca toti sa fie de acord cu tine.
"Renunt sa te mai ajut" Ti-am cerut cumva ajutorul? Am cerut niste explicatii din pct-ul de vedere al unui credincios. De aici si pina la a cere ajutorul e un drum lung.
" ....ca nu am de gand sa ma cobor la a fi asemenea tie." Imi place ca ai o parere frumoasa despre ceilalti care nu sint de acord cu tine. Si pe mine m-ai acuzat de atac la persoana pt un lucru mult mai nevinovat ca asta. dar de, tu ai alte unitati de masura in ceea ce-i priveste pe ceilalti.
"Am intrat pe acest forum ca se evoluez" Evolutie placuta.
"nu sa ma apar de atacurile tale sub centura" Asa se zice cind nu mai ai argumente?
"Nu stii sa joci fair-play, nu respecti nici un fel de reguli" De fapt tie nu-ti place cind cineva nu respecta regulile tale. Asa ca e mai usor sa zici imi iau jucariile si plec.

"Cine se aseamana se aduna; eu nu mai vreau sa ma adun cu tine, nu imi place violenta ta (chiar daca tu nu o consideri asa; se pare ca iarasi vedem filme diferite ). " In schimb iti place violenta la care a fost supusa Afrodita si sora ei? De ce, ca ii gasesti o explicatie divina? Ciudat mod de a vedea lucrurile.
Din pacate daca o sa citesti toate topicurile din sectiunea religie,mai ales partea de inceput a lor, o sa observi ca de cite ori un individ care nu crede a emis o parere la topicul respectiv, altcineva a inceput sa-l combata . Vad ca iti vine greu sa accepti ca uniformitatea nu e regula de baza a societatii umane.
Numai bine si sper sa gasesti numai parteneri de discutii care sa-ti cinte in struna.

Bdl si melinda, va rog sa nu inflamam discutia. Nu are rost. Cred ca putem pastra cu totii un limbaj civilizat, chiar daca avem opinii contradictorii.

Acest topic a fost editat de Figaro: 25 Apr 2003, 01:18 PM


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 25 Apr 2003, 11:34 AM
Mesaj #77


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



bdl: Fiecare dintre noi suntem sursa propriei suferinte. Iar acea suferinta este incrementata exponential atunci cand o punem pe seama altcuiva...

Asta e ceea ce eu simt, e o certitudine absoluta in cazul meu. Nu am ajuns la concluzia asta doar prin lecturarea unor carti de psihanaliza sau terapie cognitiva. Nu. Asta am simtit eu. Si sunt pe deplin convins de veridicitatea cuvintelor mele, o convingere care nu vine de la mine, ci e un fel de "confirmare" pe care o simt atunci cand e cazul, atunci cand am dreptate...

Pe cand, in cazul tau, sunt aproape sigur ca e o opinie formata de-a lungul indelungatei tale experiente de viata. Insa mai cred ca nu poti afirma ca esti absolut convins de faptul ca sursa suferintei nu suntem noi, ci sunt cei din jur, sau anumite evenimente... Daca ma insel, te rog sa-mi spui...

Oricum, inainte de a-mi raspunde, mi-ar placea sa privesti obiectiv intreaga ta existenta, focalizandu-te asupra momentelor in care ai simtit ceea ce este denumit generic "suferinta", si sa incerci sa realizezi unde este situata sursa acelei suferinte. Cu alte cuvinte, mi-ar placea sa "verifici" validitatea cuvintelor mele inainte de a-mi da un raspuns definitiv...

Iti multumesc.



--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 25 Apr 2003, 05:52 PM
Mesaj #78


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Tudy,
Am inteles punctul tau de vedere si iti dau dreptate. Dar poti sa-l explici mai detaliat avind in vedere cele doua cazulri concrete de care vorbim? Adica sa-mi arati practic cum aplici tu acest principiu un viata de zi cu zi?
Iar din toate posturile mele de pina acum cred ca s-a desprins clar ideea ca omul e vinovat pt suferinta lui sau a altora si in anumite situatii suferinta e produsa de niste fenomene sau fapte conjuncturale care nu tin de om. Ideea cu care eu NU am fost de acord este ca de ce sa punem belele in circa omului(adica el produce suferinta si alte lucruri rele) iar lucrurile bune in circa Lui. Asta prin prisma credintei. Adica unul cu beneficiile si restul cu pocinoagele.
"Fiecare dintre noi suntem sursa propriei suferinte. Iar acea suferinta este incrementata exponential atunci cand o punem pe seama altcuiva..." Un singur amendament (valabil in cazul meu). Nu cind o punem pe seama altcuiva (este prea subiectiv termenul), eu zic cind este cauzata de altcineva.



--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 8 Oct 2003, 09:26 AM
Mesaj #79


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Stiinta si religia difera in puncte esentiale:

1. In privinta religiei nu exista un consens. In privinta stiintei, cei care se pricep la fizica, de exemplu, nu au idei complet opuse despre gravitatie. E posibil ca punctele lor de vedere sa difere in aspecte de mare profunzime, dar niciodata n-o sa vezi un fizician afirmind ca forta de gravitatie nu depinde de distanta, de exemplu. La religie, vei gasi intotdeauna cea mai variata gama de pareri chiar si la cei care se pricep.

2. Metodele. Metodele stiintifice sunt clare pentru toata lumea. Oricine poate observa, de exemplu, ca lumina alba privita printr-o apare ca un curcubeu, un fenomen pe care stiinta il explica foarte bine. Religia, in schimb, nu poate fi experimentata de oricine. Fenomenului religios ii lipseste univeralitatea stiintei. Ca atare, credibilitatea fenomenului religios este mult mai scazuta decit credibilitatea stiintei.

3. Falsificabilitatea; capacitatea de a face predictii clare ce pot fi testate. Stiinta poate prezice cu o eroare acceptabila ce se va intimpla cu un sistem in anumite conditii. In acest fel, experimentul este un catalizator puternic pentru credibilitatea stiintei: daca reuseste, teoria e acceptata, daca nu, nu. Religia nu beneficiaza de un asemenea catalizator motiv pentru care nu beneficiaza nici de un numar de adepti comparabil cu stiinta.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 18 Oct 2003, 09:43 AM
Mesaj #80


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



O cercetare amanuntita a Bibliei releva faptul ca Aceasta reprezinta sursa adevarurilor stiintifice. Sunt prezentate, fie sub forma generica, fie in detalii, anumite fenomene si evenimente pur stiintifice. Astfel, formatiunile de nori recunoscute sub tiparul unor spirale albe, faptul ca Pamantul este sferic, ca exista miliarde de alte planete ori ca Pamantul pluteste in spatiu, precum si alte detalii ce pot fi intalnite in Biblie, sunt dovezi irefutabile in ceea ce priveste legatura imensa dintre Cuvantul lui Dumnezeu, pastrat cu grija de catre scribi, si stiinta, in speta astronomia, arheologia s.a.m.d. Pur si simplu ramai uimit la afluxul de date ce vin din partea acestei Carti remarcabile, precum ecouri dintr-o lume de mult apusa, insa al carui Cuvant a reusit sa parcurga si sa supravietuiasca veacurilor.
Despre Chivotul Legii s-a afirmat si scris ca acest artefact ar fi reprezentat legatura lui Dumnezeu cu credinciosii sai. Alti eminenti oameni de stiinta au pus in discutie chiar probleme ce impllicau fizica. Asadar s-a prezumat faptul ca Arca Sfanta sau Chivotul Legii ar fi fost un dispozitiv de comunicare cu Dumnezeu "aflat" in slava/nava Sa cereasca. Daca ar fi avut aceasta utilitate, este logic de admis ca prin acest Chivot ar fi trecut mii sau poate zeci de mii de volti, proces ce ar fi facilitat "prezenta" Cuvantului lui Dumnezeu pe Pamant, sub forma infatisarii acelor cuvinte precum tunete. Evident, ipotetic vorbind, daca am lua in considerare aceasta teorie automat gandul ne indreapta catre tehnologie, chiar una de varf, dar, in acelasi timp, un alt gand ne pune pe ganduri. Daca acest Chivot al Legii ar fi fost doar un dispozitiv de comunicare, in genul unui "telefon" interstelar, cum am mai putea vorbi la adresa lui Dumnezeu ca despre o fiinta omnipotenta, Zeul zeilor, Unicul Atotputernic si Atoatevazator.
Un lucru este cert, in acceptiunea mea. Aceasta carte -Biblia, indiferent de cum va fi interpretata, mesajul sau universal poate fi dedus cu usurinta. Biblia indeamna la compasiune si dragoste, la o comuniune frateasca si armonioasa intre toti oamenii pentru a atinge nivele superioare de dezvoltare, incluzand atat planul religios, social, s.a.m.d. Si indiferent de momentul in care mesajul Sau este perceput, Biblia mereu ne va calazui pasii catre armonizarea spiritului nostru cu cel divin, catre a ne regasi pe noi insine in marea schema a lucrurilor.
Daca exista sau nu un Mare Arhitect al Universului este o intrebare la care nici un om nu va putea raspunde, decat, poate, cand va ajunge unul cu Acesta ori cu planul superior postexistential terestru.
Asadar, nu se poate vorbi despre Religie, ca exponent al variilor Biblii cate exista, si Stiinta, ca rezultanta a tuturor cercetarilor realizate de catre om pana in prezent, la nivel de opozitie, deoarece nu exista nici o informatie diametral opusa fata de una sau cealalata, ci doar interpretari diferite fata de aceeasi chestiune.
Reiterez, de final, faptul ca Biblia reprezinta sursa adevarurilor stiintifice, una regasindu-se in cealalta.
redactarea de fata reprezinta imaginea mea fata de ceea ce reprezinta Religia fata de Stiinta, cat si asijdelea, Stiinta fata de Religie. Exista prea multe asemanari ca sa fie ignorate si prea multe relatari cu caracter stiintific prezente in Biblie ca sa nu se faca macar minimele cercetari pe marginea unei realizari milenare.

Strigatul Rebel!
-------
AVE!
-------
F.'.


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 18 Oct 2003, 09:57 AM
Mesaj #81


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



QUOTE (Copernic @ Oct 18 2003, 09:48 AM)
O cercetare amanuntita a Bibliei releva faptul ca Aceasta reprezinta sursa adevarurilor stiintifice. Sunt prezentate, fie sub forma generica, fie in detalii, anumite fenomene si evenimente pur stiintifice. Astfel, formatiunile de nori recunoscute sub tiparul unor spirale albe, faptul ca Pamantul este sferic, ca exista miliarde de alte planete ori ca Pamantul pluteste in spatiu, precum si alte detalii ce pot fi intalnite in Biblie, sunt dovezi irefutabile in ceea ce priveste legatura imensa dintre Cuvantul lui Dumnezeu, pastrat cu grija de catre scribi, si stiinta, in speta astronomia, arheologia s.a.m.d.

Copernic,

Poti face trimitere la textul(-ele) din Biblie unde se face referire la cele cateva idei punctate mai sus?!


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 19 Oct 2003, 07:32 PM
Mesaj #82


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



QUOTE (Petru @ Oct 18 2003, 11:02 AM)
Copernic,

Poti face trimitere la textul(-ele) din Biblie unde se face referire la cele cateva idei punctate mai sus?!

Indiscutabil discutia trebuie axata in jurul Cartii lui Enoh, celebrul patriarh precizat in Biblie care era prezentat ca avand relatii stranse cu ingerii Domnului, conducandu-l finalmente, cum rezulta din cercetarea Bibliei, catre alte colturi ale Imparatiei lui Dumnezeu, evident alte colturi ale Universului. Enoh descrie poate primul zbor spatial al unui reprezentant al Terrei, dar recunoscut prin vorbe ca fiind "Dumnezeu", la fel de frumos ca astronautii de azi si la fel de uimit ca si alti zburatori catre ceruri, din timpuri imemoriale. Nu am sa-mi abat atentia decat asupra evidentierii nevelor, respectiv "slavelor". Cel mai complex fenomen spatial descris in Biblie apartine lui Iezechiel. Asadar:

"2. Eu priveam si iata, venea dinspre miazanoapte un vant vijelios, un nor mare si un val de foc, care raspandea in toate partile raze stralucitoare; iar in mijlocul focului stralucea ca un metal in vapaie.
(...)
5. (...) in mijloc am vazut ceva ca patru fiare, ...

6. Fiecare din ele avea patru fete si fiecare din ele avea patru aripi.
(...)
13. Infatisarea acestor fiare se asemana carbunilor aprinsi, cu infatisarea unor faclii aprinse; printre fiare curgea foc, iar din foc tasneau raze si fulgere.
14. Fiarele alergau inainte si inapoi iute ca fulgerul.
15. Cand ma uitam eu la fiare, iata, am vazut jos, langa aceste fiare, cate o roata la fiecare din cele patru fete ale lor.
16. Aceste roti, parca erau de crisolit, iar dupa faptura, toate aveau aceeasi infatisare. SI dupa alcatuirea si faptura lor ele parca erau varate una in alta.
17. Ele inaintau in toate cele patru parti, si in timpul mersului nu se intorceau.
18. Obezile lor formau un cerc larg si de o inaltime infricosatoare si aceste obezi la toate cele patru erau pline de ochi de jur imprejur.
19. Cand mergeau fiarele, mergeau si rotile de langa ele si cand se ridicau fiarele de la pamant se ridicau si rotile.
(...)
22. Deasupra capetelor fiarelor se vedea un fel de bolta, intinsa sus deasupra capetelor lor care semana cu cristalul cel mai curat.(...)
24. Cand mergeau fiarele auzeam falfaitul aripilor lor ca un vuiet de ape mari
(parca se initiaza un fel de hipnoza) ca glasul Celui Atotputernic -zgomot strasnic, ca zgomotul dintr-un lagar ostasesc; iar cand ele se opreau isi lasau aripile in jos.
(...)
26. Pe bolta de deasupra capetelor fiarelor era ceva care semana cu un tron si la infatisare era ca piatra de safir; iar sus oe acest tron era ca un chip de om.
27. Si am mai vazut ceva, ca un metal inrosit in foc, ca niste foc, sib care se afla acel chip de om si care lumina imprejur; de la coapsele acelui chip de om in sus si de la coapsele chipului aceluia in jos se vedea un fel de foc, un fel de lumina stralucitoare care-l impresura de jur imprejur.
28. Cum este curcubeul ce se afla pe cer la vreme de ploaie, asa era infatisarea acelei lumini stralucitoare care-l inconjura. Astfel era chipul slavei
(a se citi NAVA) Domnului. Si cand am vazut eu aceasta, am cazut cu fata la pamant.

Foarte interesanta aceasta descriere din Biblie. Dar ce a vazut de fapt Iezechiel? In fata unei impodobiri, sa zicem de Craciun, oamenii se minuneaza de fiecare data dand nastere la comparatii si descrieri frumoase, in ton cu evenimentul supus analizei. Daca slava/nava Domnului este mai mare si mai sofisticata decat ce avem noi in prezent, comparatia este facuta fata de un oras zburator sau o nava mama. Iezechiel stie foarte bine ce a vazut si ne prezinta detalii impresionante pentru nivelul tehnic al secolului VI-lea i.e.n. Iezechiel da viata la tot ce misca, inzestrand diferite parti tehnice ale vehiculului spatial cu denumiri de parti de animale sau de om. Insa nu aceasta ne priveste, in mod special, pe noi.
Consider ca Iezechiel a vazut, din prisma spectatorului fidel, o evolutie interesanta a unei nave SD. Initial, nava camuflata sub forma unui "nor mare" se transforma apoi intr-un "val de foc" incandescent ce raspandeste lumini stralucitoare. Descrierea integrala sugereaza implicit ca nava este destul de indestulatoare, de mare si sofisticata, compusa din mai multe elemente: 4nave mai mici de forma predominant discoidala, continand si elemente de forma distincta ce se vor desprinde "de sub bolta" -din nava mama/slava si vor avea o evolutie spectacol. Cele 4 nave vor merge "in toate partile fara sa se intoarca inapoi" intr-o miscare rapida in unghiuri imposibile nici macar zborului actual, ignorand gravitatia, asa cum ne-au obisnuit relatarile la Obiectele Zburatoare Neidentificate din prezent. Discurile, destul de mari, au marginile (OBEZILE) pline de ochi de jur imprejur (posibil HUBLOURI, lumini) de toate culorile posibile. In cursul evolutiei se pot observa ROTI ce se invartesc, element comun unor evolutii OZN sau zboruri aeriene actuale. Cele 4 nave se reunesc apoi sub bolta initiala, in nava mama, moment in care lumina emisa si probabil alti stimuli pe care nu-i cunoastem, initiaza inductia hipnozei lui Iezechiel, conform teoriilor din sociologie/psihanaliza -aude "FALFAITUL DE ARIPI CA VUIETUL DE APE MARI" -asemenea glasului Celui Atotputernic.
Eu consider ca este cea mai interesanta si spectaculoasa evolutie a navelor/slavelor SD prezentata de Biblie. Inca o chestiune interesanta. Intotdeauna observatiile navelor SD sunt insotite imediat de aparitia INGERILOR.

"... am ridicat ochii si am privit si iata un sul de carte se inalta in zbor..." "Ce vezi tu?" Si am zis: "Vad un sul de carte care zboara, lung de douazeci de coti si lat de zece" (Zaharia, 5).

Exemple mai sunt, doar timp sa existe pentru cercetarea atenta a esoterismului din Biblie. Aceste pasaje au fost rodul spuselor oamenilor sfinti, al apostolilor, redate fidel de catre scribi. Segmentele redate intre ghilimele sunt redate intocmai cum sunt insemnate in Biblie, prin urmare se pot verifica.

-------
AVE!
-------
F.'.


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 20 Oct 2003, 08:32 AM
Mesaj #83


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



cool! spoton.gif

copernic, desi am rezerve fata de interpretarea ta (altfel, excelenta), nu pot sa spun decat ca sunt de acord cu primul tau post.
si repet si eu: cine cauta sa explice intreaga lume cu ajutorul Bibliei, nu va reusi, caci nu asta e scopul ei.
dar cine citeste atent, va vedea descrieri extrem de vechi ale unor fenomene cu care ne confruntam si astazi, iar uneori acele descrieri sunt de-a dreptul tulburatoare (vezi cea de mai sus, sau in Iov, unde se scrie ca pamantul sta deasupra spatiului gol, sau Isaia, unde se spune ca pamantul este rotund (circular, cuvantul original ebraic putand insemna si sfera)

Acest topic a fost editat de 1,618033: 20 Oct 2003, 12:48 PM


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 20 Oct 2003, 09:31 AM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



Eu unul cred ca aceasta corespondenta este pur interpretativa si nu cred ca exprima o realitate verificabila!


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 21 Oct 2003, 01:38 AM
Mesaj #85


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Dar exista ceva verificabil in Biblie?
Intreb, nu dau cu parul.


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 21 Oct 2003, 09:42 AM
Mesaj #86


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



sute de evenimente istorice, sute de nume pe personalitati care au existat in realitate, mii de locatii geografice absolut reale, samd... rolleyes.gif
Biblia reda aceste evenimente prin ochii unor martori la ele. deci cuprinde ceva subiectivism.
dar, daca citesti si cronicarii romani, vei gasi exact acelasi stil.

si, mai interesant, Biblia reda in amanunt defecte de personalitate, mici vrasmasii, samd, care s-ar fi uitat dupa sute de ani. tot asa cum s-ar fi uitat ca Stefan cel Mare alerga de zor dupa femei si ca ucidea la masa... daca n-ar fi scris asta chiar cronicarii sai... smile.gif


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 21 Oct 2003, 01:01 PM
Mesaj #87


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE ("Petru")

Eu unul cred ca aceasta corespondenta este pur interpretativa si nu cred ca exprima o realitate verificabila!


Sunt de acord. Este foarte simplu sa interpretezi un lucru in asa masura incit sa se potriveasca perfect cu un eveniment care s-a petrecut deja. Mai complicat este atunci cind se pune problema sa prezici un eveniment din viitor pe baza interpretarii anumitor date. Aici stiinta se diferentiaza de religie puternic. Predictiile stiintei se refera si la viitorul apropiat fiind astfel verificabile. Predictiile religie nu au nici o utilitate practica.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 21 Oct 2003, 02:33 PM
Mesaj #88


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



2 Timotei 3:1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. 2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, 3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, 4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu; 5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia....13. Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii, si se vor amagi si pe ei insisi....4:3. Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa, ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor. 4. Isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite."

rolleyes.gif

scris in urma cu 2000 de ani, in Biblie...

"Predictiile religie nu au nici o utilitate practica."

intr-adevar... ohyeah.gif




--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 21 Oct 2003, 05:13 PM
Mesaj #89


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



QUOTE (bdl @ Oct 21 2003, 01:43 AM)
Dar exista ceva verificabil in Biblie?
Intreb, nu dau cu parul.

Va salut pe toti!! Bdl a intrebat o intrebare la care nu se raspunde inca. Si eu sant interesat de raspunsuri.

Multumesc anticipat....

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 21 Oct 2003, 05:52 PM
Mesaj #90


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



QUOTE (bdl @ Oct 21 2003, 01:43 AM)
Dar exista ceva verificabil in Biblie?
Intreb, nu dau cu parul.

Eu unul nu pot spune cu certitudine ce si cum poate fi verificat in mod experimental din textul biblic... insa nu reusesc sa inteleg pe ce baza sunt facute unele afirmatii care tind sa impuna acest statut de predictibilitate coerenta Bibliei!


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 21 Oct 2003, 09:38 PM
Mesaj #91


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

scris in urma cu 2000 de ani, in Biblie...

"Predictiile religie nu au nici o utilitate practica."

intr-adevar...


Ar trebui sa fim impresionati? Dar cind nu au fost oamenii asa cum sunt ei descrisi acolo? Nu cred ca e o predictie de mare utilitate practica sa spui "Oamenii vor fi tot oameni si in viitor"


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 21 Oct 2003, 11:04 PM
Mesaj #92


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



QUOTE (bdl @ Oct 21 2003, 02:43 AM)
Dar exista ceva verificabil in Biblie?
Intreb, nu dau cu parul.

Draga BDL, situatiile prezentate de mine mai sus sunt extracte din Biblie, si, in mare masura, sunt identificabile cu notiuni de abia azi cunoscute noua. Hightech-ul mentionat de Biblie prin proverbiala SLAVA am dovedit, in mod analitic, ca se referea la NAVA. Evident este o analiza interpretativa pe marginea propozitiilor mentionate de catre Iezechiel cat si Zaharia; iar acesti doi sfinti, oameni ai Bisericii, consider ca pot fi de incredere, tinand cont de faptul ca prezinta cu lux de amanunte evenimente ce implica nave, costume spatiale, portavoci, disimulari video si audio, s.a.m.d. Biblia inca mai are secrete pe care, fireste, doar un initiat in studiul si cercetarea Sa le poate descifra.

ps: ti-am raspuns la intrebare Sorine. wink.gif

Toate cele bune.
-------
AVE!
-------
F.'.


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 21 Oct 2003, 11:12 PM
Mesaj #93


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



QUOTE (1,618033 @ Oct 20 2003, 09:37 AM)
cool! spoton.gif

copernic, desi am rezerve fata de interpretarea ta (altfel, excelenta), nu pot sa spun decat ca sunt de acord cu primul tau post.

Draga 1,6, in aceeasi masura iti apreciez si eu redactarea. cool.gif
Iti multumesc ca nu ai mai avut rezerve fata de interpretarea mea. Poate ai ramas fara rezerve pe timpul votarii noii Constitutii. tongue.gif
Cat despre discutia ontopic, ceea ce am avut de zis la adresa temei acestui topic se poate continua, foarte bine, si prin alte detalii pe care eu le-am gasit din cercetarea Bibliei, cat am reusit sa parcurg din intelesurile sale.
Pe viitoare redactari. Toate cele bune.

-------
AVE!
-------
F.'.


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 22 Oct 2003, 01:04 AM
Mesaj #94


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Fiecare poate interpreta cum vrea textul ala.Da-l la 100 de oameni sa-l citeasca si pe urma vezi cite variante de raspunsuri ai. Oricum, apreciez la tine imaginatia. thumb_yello.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 22 Oct 2003, 09:24 AM
Mesaj #95


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



Este adevarat... textul in cauza nu este neechivoc si de aceea in mod evindent foarte multi il pot interpreta cum doresc!


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 22 Oct 2003, 10:16 AM
Mesaj #96


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



catalin, acolo nu se spune ca vor fi si oameni dintre acestia, ci ca trasatura dominanta a oamenilor dintr-un anume timp va fi aceea.
timpul nu e unic. astfel de oameni au existat si pe vremea caderii Ierusalimului, in 70 e.n.

si vor exista si in final.


ps.
deci Biblia spune, negru pe alb, ca pamantul sta pe neant. asta acum 3500 de ani, cand oamenii inca mai credeau in broaste testoase care sustin pamantul... dar se considera ca este o 'interpretare'.
tot Biblia spune, negru pe alb 'cercul pamantului'. dar se considera ca este o interpretare...
tot Biblia a prezis, cu 600 de ani inainte, timpul exact al venirii lui Mesia pe pamant (vezi threadul despre Daniel). dar se considera ca este o interpretare...

deci nu am dat degeaba textul de mai sus.

Qui legit, intelligat... shifty.gif


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 23 Oct 2003, 10:22 AM
Mesaj #97


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



Daca Biblia a recunoscut o conceptie diferita de cea ptolemaica de ce secole de-a lungul cei care au incercat sa vina cu o conceptie diferita au fost prigoniti intr-un fel sau altul? De ce cu alte cuvinte pur si simplu nu a acceptat unele dovezi ale astronomiei la inceput de drum?


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 23 Oct 2003, 01:56 PM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Pai cred ca cei care au venit cu noi conceptii nu au facut referire la Biblie, ci numai la evidenta, iar ceilalti erau probabil prea preocupati de adevarul lor (interpretarea lor) si mai putin de alternativele oferite de Biblie sau de stiinta. In plus, cel care incearca sa schimbe "ordinea" este un element destabilizator, care trebuie anihilat... Ma intreb, daca citind Biblia putem vedea noi directii si alternative la stiintele de astazi. Problema este ca orice lucru este simplu atunci cand il cunosti si intelegi, si foarte complicat in caz contrar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 23 Oct 2003, 02:10 PM
Mesaj #99


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Scopul Bibiliei este unul spiritual, nu stiintific. Orice informatie - sa-i zicem - de natura stiintifica se situeaza la nivelul timpului in care a fost scrisa. La fel se intampla si cu medicina lui Hipocrate.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 23 Oct 2003, 03:02 PM
Mesaj #100


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE

Există o carte a unui savant american care īncearcă să motiveze stiintific Biblia. Asta e o prostie. Biblia are nevoie de stiintă cum am eu nevoie de Securitate.


tot din Petre Tutea.

Stiinta este cea care INCA cauta Adevarul. Biblia este cea care pur si simplu il prezinta. Cine il vede, bine, cine nu, il cauta. Insa aceia care il cauta sunt ichinatori la idoli caci necunoscand pe Dumnzeul Adevarat, se inchina lucrurilor scornite de mana sa, adica ei se inchina stiintei nascute de mana lor. Si de aceea zic aca nu este Dumnezeu. Este o pedeapsa pentru asemenea oameni in Apocalipsa. Inchinativa Stiintei, caci Stiinta va fi aceea care va va scapa din mana Dumnezeului Celui Viu, in Ziua Judecati.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 23 Oct 2003, 03:16 PM
Mesaj #101


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE (Petru @ Oct 23 2003, 03:27 AM)
Daca Biblia a recunoscut o conceptie diferita de cea ptolemaica de ce secole de-a lungul cei care au incercat sa vina cu o conceptie diferita au fost prigoniti intr-un fel sau altul?

Cred ca te referi la catolici. Asta ar fi problema lor.

Aici punem in discutie Vechiul Testament. Acest gen de carti nu erau vazute ca strict religioase, ci si istorice, medicale, astronomice etc. Toate informatiile vehiculate nu se deosebeau cu nimic de informatiile vremii. Cam asta era nivelul pe atunci.

Repet: in aceeasi situatie se afla si scrierile lui Hipocrate. Pentru Hipocrate omul e format din cele 4 elemente primordiale. Cu toate acestea multe din principiile lui Hipocrate (etica medicala, medicina preventiva) se afla in uz si astazi.

Acest topic a fost editat de Figaro: 23 Oct 2003, 03:17 PM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 23 Oct 2003, 03:27 PM
Mesaj #102


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE

Īn Evul Mediu s-a formulat de către filozofii sireti teoria adevărului dublu: secundum fidem - adevărul după credintă si secundum rationem - adevărul după ratiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească pīnă īi ia dracul... Că poti, īn filozofie, să rătăcesti pīnă devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au nici un adevăr.


tot Petre Tutea


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Petru
mesaj 24 Oct 2003, 09:25 AM
Mesaj #103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.480
Inscris: 24 March 03
Din: Husi
Forumist Nr.: 120



QUOTE (Figaro @ Oct 23 2003, 03:21 PM)

Cred ca te referi la catolici. Asta ar fi problema lor.

Aici punem in discutie Vechiul Testament. Acest gen de carti nu erau vazute ca strict religioase, ci si istorice, medicale, astronomice etc. Toate informatiile vehiculate nu se deosebeau cu nimic de informatiile vremii. Cam asta era nivelul pe atunci.

Repet: in aceeasi situatie se afla si scrierile lui Hipocrate. Pentru Hipocrate omul e format din cele 4 elemente primordiale. Cu toate acestea multe din principiile lui Hipocrate (etica medicala, medicina preventiva) se afla in uz si astazi.

Conteaza prea putin daca au fost catolici sau nu! Important e ca secole de-a randul nimeni din sanul Bisericii nu a recunoscut veridicitatea unor conceptii stiintifice majore!
Dar ce am intrebat eu nu are nici o legatura cu Hipocrate si scrierile acestuia...


--------------------
"noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 24 Oct 2003, 09:43 AM
Mesaj #104


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Cred ca te referi la catolici. Asta ar fi problema lor.


Asta e o atitudine tipica, din pacate. De cite ori este evidentiata o problema a crestinismului, se gaseste refugiul in individualitate: "Nu suntem noi vinovati, sunt ei. Noi nu trebuie sa raspundem.". De cite ori se pun in evidenta problemele individualitatii, se recurge la universalitate printr-o formula gen "Dar toti cred de fapt in acelasi lucru. Diferentele intre catolici si ortodocsi sunt nu sunt mari."

Acest topic a fost editat de Catalin: 24 Oct 2003, 09:44 AM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 24 Oct 2003, 09:58 AM
Mesaj #105


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Catalin")

Important e ca secole de-a randul nimeni din sanul Biserici


Pai normal sa nu recunoasca, din moment ce exista un primat de autoritate papala!!!!

==============================================

QUOTE ("Catalin")

Asta e o atitudine tipica, din pacate.


Scuza-ma ca te intreb, dar ororile de tip Pitesti-Gherla in care un copil de 10 ani este asasinat pentru ca nu renunta la "porcaria aia cu Dumnezeu" apartin TUTUROR ateilor? Detinutii crucificati pe usile inchisorilor, "ca sa se lecuiasca de Iisus ala" nu apartin cumva ateilor?

Te simti vinovat crimele pe care colegii tai atei le-au facut cu mult mai recent?

Acest topic a fost editat de Figaro: 24 Oct 2003, 10:00 AM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 08:16 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman