HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Comunicare, Publicitate, Relaţii Publice...
jkd
mesaj 31 Mar 2004, 10:41 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 280
Inscris: 30 March 04
Forumist Nr.: 2.832



M-am întrebat adesea cum se face că toate ştirile încep la fel, că se aseamănă atât de mult unele cu altele, încât a doua zi uiţi imediat de ele, păstrând în minte doar vagi amintiri ale evenimentului. Andrei Cornea, preluând ideea lui Dostoievski s-a întrebat cum ar fi fost dacă Iisus ar fi apărut într-o epocă asemănatoare celei de astăzi, o epocă a relaţiilor publice, a reclamelor, o epocă în care barierele comunicaţionale au fost desfiinţate de către noua tehnologie.


La televizor, o tânără prezentatoare pe numele ei, Cerasela Pîrleaz, prezintă ştirile:

“Bună seara, stimaţi telespectatori! Întrerupem programul nostru pentru o ştire de ultimă oră. În ultimul timp, în Palestina, un individ numit Iisus încearcă să implementeze un nou tip de religie. În jurul său s-au strâns deja câteva mii de oameni care îl numesc Mesia şi cred că este fiul lui Dumnezeu. Trimisul nostru special la Ierusalim, Robert Răspândacu, se află acolo pentru a ne da amănunte. Buna seara, Robert! Eşti în direct.

- Bună seara, Cerasela! Bună seara, stimaţi telespectatori! Aşa cum deja aţi aflat, acest individ, autoproclamat Mesia, încearcă cu destul succes se pare, să implementeze un nou tip de religie, intrând astfel în opoziţie atât cu autorităţile romane, cât şi cu autorităţile religioase evreieşti. El este renegat de către cler, iar mişcarea sa riscă să devină un pericol pentru stabilitatea Imperiului Roman, aşa cum ne-au informat surse neoficiale ale autorităţii romane din Palestina. Un purtător de cuvânt al guvernatorului Pilat a afirmat astăzi la o conferinţă de presă că rezolvarea acestei probleme le revine în exclusivitate autorităţilor religioase, deoarece nu este o problemă politică, ci una religioasă. Pilat nu se va amesteca în această problemă decât în cazul în care autorităţile religioase îl vor invita să medieze diferendele. Îl avem lângă noi pe Dl. Pilat din Pont, reprezentantul autorităţilor romane din Palestina.

«D-le Pilat, cum comentaţi acest eveniment? Credeţi că apariţia acestui personaj, hai să îl numim profet, va perturba activităţile comerciale ale provinciei ?» «În primul rând doresc să spun “bună seara” telespectatorilor d-voastră şi să transmit, de asemenea, salutări legiunilor romane aflate în ţara d-voastră. Aş vrea să subliniez că acest diferend religios nu poate să afecteze activitatea Imperiului nostru nici politic şi nici economic sau militar. Forţele militare staţionate în acest teritoriu nu se vor amesteca în conflict, deoarece politica Imperiului a fost întodeauna una de conciliere şi de aplanare a conflictelor.» «Până acum ştim că nu au fost înregistrate violenţe. Ce veţi face dacă evenimetele ar putea să ia o astfel de turnură ?» «Sperăm că părţile vor accepta ca Imperiul Roman să medieze diferendele şi că nu se va ajunge la un conflict deschis.» «Totuşi dacă autorităţile religioase vă vor solicita sprijinul militar, cum veţi proceda ?» «Până în acest moment autorităţile imperiale nu au luat nici o decizie. Vom sta în espectativă, în funcţie de evoluţia evenimetelor. Noi, însă, sperăm că nu se va ajunge la nici un fel de conflict.» «D-le Pilat, vă mulţumim!» «Şi eu vă mulţumesc!»

Stimaţi telespectatori, l-aţi avut în direct, în exclusivitate pentru postul nostru de televiziune, pe guvernatorul Imperiului Roman la Ierusalim. Cerasela?!

- Robert, încă o întrebare. Tu l-ai vazut pe acest Mesia? Poţi să ne dai câteva detalii despre el?

- Cerasela, acest Iisus sau Mesia, cum îl numesc adepţii săi, este fiul unui tâmplar evreu, dar se suţine că mama sa nu l-ar fi conceput cu soţul ei, ci ar fi rămas însărcinată, fecioară fiind, cu

un înger trimis de Dumnezeu. Acest lucru este însă dificil de verificat, deoarece acest Iisus şi-a petrecut copilăria în Egipt, deşi se afirmă că s-ar fi născut la Bethleem. Acest Iisus traversează Israelul înconjurat de către adepţii săi din rândul cărora a recrutat 12 care îi sunt cei mai apropiaţi. Împreună cu aceştia, deşi nu îndeamna la violenţă, ci face apel la dragoste şi....

- Robert! Robert! Mă auzi?... Robert!... alo!... ROBERT!...

Stimaţi telespectatori, ne cerem scuze. Se pare că efectiv, legătura s-a întrerupt. Vă rugăm să rămâneţi pe canalul nostru pentru a urmări în direct derularea evenimetelor. Bună seara.”


Ce amploare au luat în ultimii ani publicitatea, comunicarea şi relaţiile publice!

jKd


--------------------
Timpu' trece greu, pe langa timp alerg. Nu mai am directie, important e ca mai merg.

Venereaza-i pe Buddha-si si pe zei, dar nu depinde de ei.
Miyamoto Musashi (1584-1645)
http://www.escape.uv.ro
my blog: www.mcgogoo.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anonim
mesaj 1 Apr 2004, 09:57 AM
Mesaj #2


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 58
Inscris: 25 March 04
Forumist Nr.: 2.744



stiu ca ma repet, dar imi place mult felul in care scrii, felicitari! Revenind la subiect, ai mare dreptate, publicitatea, PR-ul in general au capatat o amploare ingrijoratoare (si ti-o spune un om care a si studiat asta), personal cred ca PR-ul este cea mai noua forma de manipulare si una dintre cele mai eficiente. Intr-o epoca in care oamenii se "inchina" la TV PR-ul a folosit asta pt a mana oamenii in directia in care vrea. In primul an de facultate m-a socat foarte tare un lucru pe care ni l-a spus un prof. de PR: "PR-ul exploateaza slabiciunile oamenilor, dorintele si aspiratiile lor". PE cat de adevarat pe atat de trist!


--------------------
Intunecand intunericul iata portile liminii N.S

Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit. David Hume

Proştii mor, dar prostia rămâne I.L.Caragiale
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jkd
mesaj 1 Apr 2004, 10:05 AM
Mesaj #3


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 280
Inscris: 30 March 04
Forumist Nr.: 2.832



10x man/grl
si eu am studiat PR... asa de curiozitate tongue.gif


--------------------
Timpu' trece greu, pe langa timp alerg. Nu mai am directie, important e ca mai merg.

Venereaza-i pe Buddha-si si pe zei, dar nu depinde de ei.
Miyamoto Musashi (1584-1645)
http://www.escape.uv.ro
my blog: www.mcgogoo.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 16 April 2024 - 10:12 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman