HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Vacanta In Romania
Roxana
mesaj 26 Mar 2004, 10:03 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



M-am intors dintr-o vacanta de aproape 10 zile in tara.Am visat si asteptat vacanta asta de atita amar de ani ( aproape 14)si cind s-a implinit nu-mi venea a crede. A fost SUPERRRR! mai bine si mai grozav si mai emotionant si mai...nu mai am cuvinte....de cum m-am asteptat.
Singurele lucruri care mi-sau parut izbitoare la ochi, dar cu care m-am obisnuit repede, a fost : gunoaiele aruncate nu atita pe strazi in orase cit in afara oraselor , in zonele de recreere---adica la iarba verde------, si felul nebunesc de a conduce al romanilor.Dupa ce mi-a trecut socul cu condusul chiar m-am amuzat copios pe seama asta, ma refer la trafic. Ma interb cum de mai au oglinzi la masini, din cauza ca merg atita de aproape unii de altii....mereu se inghesuiau 2 pe o banda de o masina si chiar am vazut incercarea de 3 masini. Apoi......gropile nu m-am mirat caci si aici la mine sint ceva gropi, ce-i drept nu asa de adinci insa sint.
In rest, mi-au placut oamenii!!!! mult mai politicosi decit pe vremuri si nu ma refer numai la magzine ci si asa in autobuz. Singurii pe care i-am vazut injurind si vorbind urit au fost niscaiva etnici , ca s anu el zic altfel .
Mi-au placut la nebunie magazinele----as da toate alimentarele de aici d ela mine pt un Carrfour.......ah ce bunatati am mai cumparat de acolo si acuma imi lasa gura apa. De cind am venit nici nu-mi mai arde s amainc aici nimic caci nu imi mai place.
Si ce ospitalitate!!!!!!!!!! am fost primita si tartata ca o regina si de familie si de prieteni si nimeni in afara de mama nu mi-a cerut sau asteptat ceva, ba dimpotriva nu vroiau sa ma lase sa platesc nimic nicaieri. Si ce de imratisari din alea serioasae cu trosniri de oase nu ca astia de aici care te bat pe spate de parca te asteapta sa ragaii dupa masa ca bebelusii. si dai cu pupaturi si dai iar cu imbratisari......NU AM CUVINTE CE SUPER A FOST!!!!!!!!
Sint obosita moarta si voi mai povesti mai incolo---numai ce am vaenit aseara inainte d emiezul noptii.Pozele vor fi gata marti.
_________________
Roxana C.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
denise
mesaj 26 Mar 2004, 10:06 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



flowers.gif Bine ai revenit Roxana. Ma bucur ca te-ai simtit bine!


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 26 Mar 2004, 10:35 PM
Mesaj #3


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



Bine te-ai intors draga mea,ma bucur din suflet ca te-ai simtit bine clapping.gif
Te astept....(stii tu unde) sa mai vorbim si sa-mi mai povestesti wink.gif
Si bineinteles astept sa vad pozele smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 26 Mar 2004, 10:35 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mistinguett
mesaj 26 Mar 2004, 10:51 PM
Mesaj #4


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Roxana, bine te-ai intors! Si subscriu la lista celor care asteapta amanunte si poze.
Ma bucur ca te-ai simtit bine, asta inseamna ca vei repeta experienta cat de curand. wink.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 27 Mar 2004, 01:13 AM
Mesaj #5


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ai revenit, Roxana!

Asadar, a meritat sa vizitezi Romania! thumb_yello.gif

Asteptam poze. ohyeah.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 27 Mar 2004, 01:52 AM
Mesaj #6


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Da, a meritat sa vizitez tara...............Am capatat o perspectiva super incit m-am gindit ca daca as avea salariul de aici acolo.( si e departe d ea fi unul prea mare)....miine m-as muta.
Caci acolo este acel ceva care nu poate fi gasit aici oricit l-as cauta.....o caldura sufleteasca si o familiaritate si acel ceva care atinge sufletul cum nimic altceva nu-l atinge. Aici imi dau sema ca m-am uscat la suflet dupa atitia ani......acuma ma simt ca o planta care a fost udata cu apa de ploaie......m-a imbogatit aceasta experienta cum nu m-ar putea imbogati toti banii din lume. A fost minunat!

Ce mi-a sarit in ochi/impresionat caci ne vazind aici nu eram obisnuita cu asa ceva:
Copii mici cu tigarile in gura pe strada( din aia mai neaosi).
Ciini de pe strada--pe toti i-am alintat si hranit daca aveam ceva la mine si toti erau prietenosi si nu numai ca nici unul nu m-a muscat( cum am tot auzit) dar nici nu ma latrau cum des o faceau dupa unii trecatori.
Mincatul pizzei cu ketchup pe deasupra. Niste prieteni au cumprat pizza hut pt acasa si toti mincau cu ketchup--am gustat si eu si nu mi-a placut deloc asa.
Baile fara perdele.....si toata apa de la dus stropeste toata baia. Le-am explicat cam ce utila ar fi o predea la baie.
Mi-au plcut noul stil de Wc-uri in case si aparatmente....cu rezervor jos( cam ca aici) si cu buton de tras apa.
Mi-a placut ca toti se scoala in maisni in picioare pt cei batrini sau cu copii.
M-a surprins ca toti barbatii imi sarutau mina.......uitasem d egestul asta atit de cavalersc.
Cersetorii ......mai ales copii.Mereu aveam in minte legile si regulamentele stricte din America ;legate de copii.
Culmea e ca toate aceste lucruri neobisnuite.......traficul si condusul nebun, lumea care cam fiecare pare s aface cam ce-i vine, fara teama de a fi dat in judecata..etc etc etc.....m-au facut sa ma simt foarte LIBERA.......si nu stiu d ece dar nu am dus deloc dorul constringerilor americane de care eram oricum ultra saturata.

Am mincat( o sa rideti dar mi-am facut lista d eaici inainte de a pleca , cu ceea ce vreau sa gust acolo--ca sa nu uit)
:Pastrama de porc ( nu de vita), brinza cu mamaliguta si smintina, cirnati de porc si friptura d eporc, tochitura, sarmale,bere Gambrinus( yummm ce buna a fost) icre de crap( am mincat pina am lesinat ___ ce delicioase erau( scoteam niste sunete cind mincam ceva de ziceau aia ca e altceva ), cas muuult cas cu rosii si cepa verde, bors de loboda, urzici cu usturoi, salata d ebeuf, telemele si cascavaluri numai de oaie, bomboane fondante, visine trase in ciocolata, amandine, diplomat, iaurt care ere un gust formidabil, muschiulet de porc, kaizer,mici,parizer......ah ce bun a fost!!!!!!!------nu am mincat ciorba d eburta caci am petrecut mai mult timp la Iasi si acolo sint mai traditionale borsurile.
Cred ca am cuprins tot.
A! am mincat si am si adus aici: zacusca d e casa, dulceata d e visine , dulceata d e cirese amare. Am adus leustean si condimente de mici, deasemena seturi cu esente pt dulciuri--erau foarte foarte ieftine comparativ cu aici.
La aeroport am declarat tot ce am adus--pur si simplu mi-a fost frica sa nu declar si apoi ei s avada la acele aparate prin care trec bagajele. Si tot m-au trimis la ghiseul ce apartinea d edepartamentul agriculturii. Aici nu au deschis bagajul ci l-au trecut pt a 4 oara( asa au cercetat toti) prin ala cu raze ) si m-au lasat in pace. Tare mi-a fost frica sa nu-mi ia dulcetturile. Cit despre brinzeturi fie ele si la vid nu am luat--unii cica nu declara ca le au--mie mi-a fost frica sa nu declar.--asa ca nu am vrut sa risc.
Voi continua.........
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 27 Mar 2004, 08:40 AM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



Ce frumos ai povestit,mi-a venit asa o nostalgie de casa,de tara,de Bucuresti,....etc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 27 Mar 2004, 02:10 PM
Mesaj #8


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Bine ai revenit si ...la cit mai multe si mai dese.... ohyeah.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 27 Mar 2004, 03:12 PM
Mesaj #9


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



M-am dus in tara cu gindul ca mai mult ca sigur voi gasi nod in papura( asta asa interior si ca sa fiu eu carcotasa si ca sa nu-mi fie dor si sa nu imi placa ca sa zic ca uite e mai bine aici) si uite ca a fost invers. Mi-a placut prea tare...asa de tare ca acuma aici ma simt fara rost si fara sens.E atita singuratate in jur....ai mei par niste straini....caci de fapt sint. Acolo in Romania , mergind singura si amintirile navalind peste mine asa de pe la orice colt de strada, m-am simtit tinara, ca la 18 ani......fara griji, fara responsabilitati....si foarte foarte libera-------libera in tara de unde am plecat ca sa fiu libera. unsure.gif

Parca si natura a cooperat. Acolo a fost frig si urit si ploios, spun toti--cind am ajuns era soare si peste 18 grade Celisus.Prea cald pentru luna martie.....in Cismigiu era un covor de voirele si ghioceii erau deja pe trecute.....mugurii stateau s aplesneasca....si aerul mirosea a primavara deja instalata. Aici in Pennsylvania , in acelasi timp, a fost iar o furtuna de zapada si a nins si au inchis astia iar scolile. Luni care a trecut, deja Herastraul era galben d ela tufele de forsitia( ploaia de aur) si tufele deja se inverzisera. A doua zi am vazut pomii infloriti roz si alb.....pe traseul autobuzului 282 catre lacul Tei.......m-am oprit in parcul Circului.....si magnoliile deja se deschideau.....ce atmosfera superba!!!!! M-am simit atit de vulnerabila sa ma indragostesc....bine ca nu am avut timp de asa ceva caci precis imi pierdeam mintile wub.gif si cine stie ce mai iesea sorry.gif

Am colindat si In Bucuresti si in Iasi prin locurile amintirilor.......locul unde a fost casa unde m-am nascut.....scoala generala...liceele pe unde mi-am perindat pasii.....maternitatea Giulesti unde s-a nascut fiul meu......ISPE-ul unde am lucrat....casa din Tei pe care cu greu am obtinut-o fiind pe lista de case la institut.......si de peste tot imi veneau in minte cuvinte si fraze spuse de diferite persoane la diferite momente in viata.....strada unde am primit o declaratie de dragoste.....banca din Cismigiu cu multe multe amintiri sentimentale....si multe multe emotii m-au napadit.

Si deja dupa vreo 2 zile nu mai vedeam gunoaile si praful....vedeam florile d ela colturile strazilor.....adulmecam mirosurile din pietele atit de familiare......si ce colorit de nuante si galagie si mirosuri......m-am oprit in mijlocul unei piete si am inchis ochii ca sa pot prind emai bine senzatiile traite.....mici la gratar....rosii, catraveti, salata verde , urzici,leurda....verede mult verde....si pina si manellele care dadeau pietei o atmosfera de bazar oriental........superb!.....si soarele incalzea puternic si cerul era asa de albastru..........

In autobuze.....frinturi de discutii....peste tot discutii in gura mare...oamenii nu se sfiau a-si impartasi fragemnete d e viata.....si m-am gindit la linsitea de mormint a autobuzelor sau metrourilor din America.......unde totul este asa de privat si secret. In tren spre Iasi geamurile erau prinse in suruburi ca sa nu fie furate cry.gif si am lesinat de cald si mirosuri....insa am stiut despre viata si situatia fiecarui vecin de compartiment......de la batrina care minca brinza cu ceapa verde( ca s amai adauge la mirosul deja existent ) si care venea d ela doctor de la Bucuresti, pt piciorul care o durea si il tinea in sus pe o bancheta.......pina la tipul dolofan cu alura joviala si pus pe glume si care vorbea la celular in italiana....povestind tuturor despre comunitatea romana din Italia.......la profesorul de geografie din Sinaia insurat cu o tipa din Iasi si care mi-a facut o prelegere despre structura muntilor Carpati de est...........La intoarcere am luat clasa 1-a si geamurile erau libere si am putut sa-mi petrec mare parte pe culoar facind poze la peisajele ce se perindau .....multi multi oieri......ciini din gari care veneau uitindu-se rugator precum cersetorii fara picioare ce treceau tirindu-se pe jos din vagon on vagon. Mi-am impartit mincarea cu toti ciini vagabonzi de peste tot. Stiu ca cu o floare n8 se face primavara insa am simit nevoia sa impart cu ei mincarea.......am simtit nevoia sa imi tin gunoiul in buzunar pina la primul cos de gunoi si sa nu adaug la restul gunoiului de pe strazi. Si aerul.......ma asteptam s amiros poluare, praf......si nu am gasit nici o diferenta intrre aerul de acolo si cel de aici din pennsyvania rurala.

Strazile mi-au parut mai inguste de cum imi aminteam insa mi-am dat seama ca era din cauza ca sint atit d e multe masini peste tot si parcate pe marginile bordurilor sau pe trotuare, ca sa nu mai zic de inghesuiala d e pe strazi....asta facea ca asfaltul vizibil sa dispara. Sofatul in slalom printre gropile de pe starzi deveneise deja motiv de riz si amuzament.....si era asa d e usor sa facem haz d e necaz si sa constatat cu uimire ce rezistente sint Daciile spoton.gif

Asta mi-am venit in minte acum de dimineata si m-am gindit sa imparatsesc cu voi.....

La intrarea in aeroportul Otopeni mi-a spus ofterul vamal : " Bine a-ti venit in Romania"
La intrera in America " Welcome home Mem".........de ce nu mi-sa spus oare invres???????????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 27 Mar 2004, 06:33 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



Buna Roxana,

Abia acum am vazut topicul tau...

So daca iti spun "Welcome home" nu iti cade bine, nu? hug.gif

Ai povestit f frumos...m-ai dus si pe mine intr-o calatorie imaginara in Ro, mersi. rolleyes.gif

Cascaval puteai sa aduci cit voiai, daca e in vid e ok, eu am in frigider si congelator...se mentine bine.. produsele din carne sint interzise datorita ca au inebunit vacile laugh.gif

Cind am citit fraza asta:
QUOTE
Si ce de imratisari din alea serioasae cu trosniri de oase nu ca astia de aici care te bat pe spate de parca te asteapta sa ragaii dupa masa ca bebelusii. si dai cu pupaturi si dai iar cu imbratisari
am ris in hohote... rofl.gif
Da, asa sint latinii, iubareti... wink.gif

Mincarea intr-adevar are alt gust, si eu cind vin din europa am probleme cu papilele gustative, intra in greva...nu le mai place nimic de-aici. laugh.gif rolleyes.gif

Ti-ai adus ghiocei? smile.gif

Roxana, fa si tu ce fac eu...nu merg nici unde in vacanta prin US, imi string banii ptr Europa, Spania, Elvetia, Romania...
rolleyes.gif

Iti doresc reajustare, reacomodare rapida si bine-ai revenit la han. smile.gif Ah si pozele...multumesc ca le pui....
ligia


--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 27 Mar 2004, 07:13 PM
Mesaj #11


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Ligia--bine te-am gasit---si ceilalti vegas, Misti toti toti Mihai= Bine v-am regasit!!!!!!!!!! mwah1.gif mwah1.gif

Ligia mi-am adus ghiocei in poze , presati dar mai ales in suflet!

Tocmai eram la bucatarie si m-am apucat de gatit--ai mei m-au astepat cu sufletul la gura caci s-au cam saturat de pizze inghetate si alte frozen dinners. Si ma gindeam la recenta mea vizita....acum apar tot felul de crampee pe care pe moment le-am uitat....mici insignificante aspecte, dar au contribuit la imaginea generala........ dughenele de la parter.
Nu cred ca am vazut prea multe blocuri, fie in Iasi fie in Bucuresti, care sa nu aiba acele dughene care vind de toate de la deodorante la piine si apa minerala. Le-am gasit a nu fi foarte aspectuase la inceput insa dupa aia chiar le-am gasit folositoare. Mama si toti m-au sfatuit sa nu beau apa d ela robinet si atunci am trecut pe apa minerala--am facut o cura de Borsec si Izvorul Minunilor sau Dorna. Si ce folositoare au fost dughenele cind am ramas fara apa pe la 12 noaptea si muream d esete d ela caldura coplesitoare cu care eu nu eram obisnuita. Pina si rosii am luat de acolo si tot felul d emaruntisuri pe care m-am trezit asa ca am nevoie si nu a trebuit sa mai merg la magazine. Nu am avut parte deloc de marfa proasta --totul a fost bun si mai ales foarte convenient.

Alceva ce mi-a placut: placinateriile /patiserii/ magazine cu piine calda/gogoserii. Peste tot le-am vazut si pot sa spun ca de atita umblat ma apuca foamea pe te miri unde si ce delicoase au fost Dobrogenele cu brinza sarata sau Merdenelele.Ah si acuma salivez---ca sa nu mai zic ce aspectuase erau la vedere .

A--si WC-urile!!!!!! tocami ma gindeam ce tragedie era in tara pe vremuri ca trebuia mereu sa ma asigur de acasa caci nicaieri nu te lasau --restaurante hoteluri caci trebuia sa servesti ceva sau pur si simplu nu era voie. E ! acuma , nu numia ca poti unde vrei : de la Atheene palace la Inter si din Herastaru in Cismigiu....peste tot se poate folosi o toaleta iar parcurile sint pine d ewc-uri portabile. Am fost foarte placut impresionata de aceset lucru.

Mc Donalds!--am intrat acolo ca s afolosesc un wc si pt ca ne era sete. Mama a vrut o inghetata si cu ocazia asta m-am uitat la meniu: mult mai mic decit cel de aici, adica nu asa divers insa am observat ca aveau si acomodari la tara nosatra--burgeri din porc. Nu imi era foame ca de curiozitate tot as fi incercat unul.

Lacurile in Cismigiu si Herastaru erau golite...pacat!!!! Insa munceau d ezor cei de la ...sa fi fost oras??primarie??? si infrumusetau parcurile, plantau flori, sapau ..era peste tot un aer sarbatoresc d eprimavara.

Ma duc la bucatarie...si cum imi mai amintesc ceva cum vin sa va mai povestesc.
_________________

Acest topic a fost editat de Roxana: 27 Mar 2004, 07:22 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 27 Mar 2004, 10:53 PM
Mesaj #12


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



QUOTE (Roxana @ 27 Mar 2004, 09:12 AM)
Luni care a trecut, deja Herastraul era galben d ela tufele de forsitia( ploaia de aur) si tufele deja se inverzisera. A doua zi am vazut pomii infloriti roz si alb.....pe traseul autobuzului 282 catre lacul Tei.......m-am oprit in parcul Circului.....si magnoliile deja se deschideau.....ce atmosfera superba!!!!! M-am simit atit de vulnerabila sa ma indragostesc....bine ca nu am avut timp de asa ceva caci precis imi pierdeam mintile wub.gif si cine stie ce mai iesea sorry.gif

Am colindat si In Bucuresti si in Iasi prin locurile amintirilor.......locul unde a fost casa unde m-am nascut.....scoala generala...liceele pe unde mi-am perindat pasii.....maternitatea Giulesti unde s-a nascut fiul meu......ISPE-ul unde am lucrat....casa din Tei pe care cu greu am obtinut-o fiind pe lista de case la institut.......si de peste tot imi veneau in minte cuvinte si fraze spuse de diferite persoane la diferite momente in viata.....strada unde am primit o declaratie de dragoste.....banca din Cismigiu cu multe multe amintiri sentimentale....si multe multe emotii m-au napadit.

Si deja dupa vreo 2 zile nu mai vedeam gunoaile si praful....vedeam florile d ela colturile strazilor.....adulmecam mirosurile din pietele atit de familiare......si ce colorit de nuante si galagie si mirosuri......m-am oprit in mijlocul unei piete si am inchis ochii ca sa pot prind emai bine senzatiile traite.....mici la gratar....rosii, catraveti, salata verde , urzici,leurda....verede mult verde....si pina si manellele care dadeau pietei o atmosfera de bazar oriental........superb!.....si soarele incalzea puternic si cerul era asa de albastru..........


Roxana, mi-au dat lacrimile.
Mai scrie, ca tare bine le zici... mwah1.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fernando
mesaj 28 Mar 2004, 06:12 AM
Mesaj #13


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 3 February 04
Forumist Nr.: 2.074



Sarumana si bine v-ati intors sanatoasa,
Eu va spun drept ca,prin 25-26,cand am vazut ca nu mai postati,mi-am zis: Iar am mai pierdut una la"ditech.com"(replica din reclama TV...),sper sa nu mi-o luati in nume de rau.Eu nu prea postez(poate si pt. faptul ca nu-mi place treaba pe jumatate facuta,asa ca neavand timp...mai bine ma abtin...dar va citesc pe voi ceilalti),dar totusi as vrea sa va zic ca,in ce priveste Romania;"Afara-i vopsit gardu,da-nauntru-i leopardu".Eu chiar am facut greseala pe care ati fi tentata d-voastra sa o faceti:m-am intors in tara cu ceva bani si am inceput o afacere.Pe scurt,eram primul la ghishee sa-mi platesc taxele,tot timpul am cautat sa fiu"model"de cinste,colaboratorii apropiati chiar ziceau ca asa prompt nu-i platea nici statul si nici firmele mari(cu greutate).In schimb"Garda financiara"m-a luat"tare"inca din prima luna de activitate,iar pt.o greseala facuta de ei,am fost amendat cu o suma destul de mare,tinand seama ca eram la inceputul activitatii.Datorita incapatinarii mele de a nu intra in "jocul"lor,de a "unge"pe unul si pe altul,adica de a plati "taxa de protectie";dupa 5 ani de activitate,timp in care facusem ceva bani(cinstiti),au inscenat ca as fi delapidat sau neplatit taxe la stat,ocazie cu care am pierdut tot ce realizasem in cei 5 ani.Contabilii,nu o data,mi-au zis ca trebuie sa ma invat sa mai fur si eu,sa pot face fata"greutatilor"....Concluzia :asa dupa cum va cunosc din ceea ce postati...Inca nu-i de noi,"mediul de afaceri"si nu numai mediul...Ca o paranteza,mie daca nu mi-au placut gropile peste care trebuia sa trec..."m-am suparat si le-am astupat",iar daca n-au vrut sa ne dea"pamantul"(4 terenuri)inapoi,eu mi-am cumparat o gradina in care as fi vrut sa-mi fac casa...
Sper sa n-o dau in bara ca-s cam off topic cu postul,de-abia astept sa vad pozele...Ma bucur pt.d-voastra(de fapt v-am insotit,...eram ascuns in coltul din stanga sus al valizei) si pt.timpul deosebit petrecut in tara.
Cu simpatie,Fernando.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 28 Mar 2004, 06:54 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



Hey Fernando, ce mai faci? Esti bine? Toate bune?? smile.gif

***

Roxana, am vrut doar sa te intreb daca ti s-a spus ca vorbesti lb. romana cu accent sau nu?


--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fernando
mesaj 28 Mar 2004, 04:16 PM
Mesaj #15


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 3 February 04
Forumist Nr.: 2.074



Sarumana D-shoara Ligia,
Multumesc de intrebare si vorba unei prietene:"Merge,d-ar mai incapea".
D-na Roxana,
Am uitat sa precizez ca altfel subscriu intru totul;oameni calzi si ospitalieri(romanii),locuri unice in lume(strainii care ajung sa cunoasca cat de cat tara,raman blocati,nu le vine sa creada ca exista cu adevarat)...Niciodata nu m-am lacomit si am fost dispus sa impart(castigul)cu ceilalti(stat,colaboratori,etc.)...dar cand vezi ca pe munca ta altii huzuresc iar tie nu-ti ramane nici pt.un trai decent;"Ti se deschide briceagul in jeb(buzunar)"de-ti vine sa-l scoti si sa-l bagi in ei...
Ar trebuii sa tatonam terenul la"National Geographic"...am doua subiecte cu Romania de-ar ramane"masca" cei de la revista,dar tre sa vedem daca ne lasa si ajuta sa culegem noi materialul si cum platesc(si la ei, e rushinos sa cumperi...mai bine furi).
Cu respect,Fernando.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aramis
mesaj 28 Mar 2004, 05:43 PM
Mesaj #16


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.948
Inscris: 23 January 04
Din: Luna
Forumist Nr.: 1.955



Bine ai revenit Roxana hug.gif
De ce nu mi-ai spus ca vii prin Iasi? Te-as fi intampinat cu "pane si sare"... smile.gif


--------------------
humanity is overrated
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 29 Mar 2004, 12:42 PM
Mesaj #17


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



QUOTE (LigiaB @ 28 Mar 2004, 07:54 AM)
Hey Fernando, ce mai faci? Esti bine? Toate bune?? smile.gif

***

Roxana, am vrut doar sa te intreb daca ti s-a spus ca vorbesti lb. romana cu accent sau nu?

Nu, Ligia, nu mi-sa spus ca vorbesc cu accent, ba dimpotriva se minuau toti ca ce bine vorbesc romaneste--ei erau cei care se asteptau sa vorbesc cu accent. Singura greseala care mai iesea era ca propozitiile erau uneori construite ciudat sau folosesam expresii americane traduse in romaneste. Cum ar fi " lasa-ma sa stiu cind esti acasa."

Bine te-am gasit Fernando!

Aramis, multumesc de intentie insa si asa timpul a fost tare scurt si abia mi-a ajuns sa fac tot ce mi-am propus.

De cind am venit vad ca o tin numai intr-o boala--azi nici nu ma duc la servici caci am febra si ma doare gitul de lesin. Cred ca am racit trecind de la calduriel de peste 20 de grade din tara la aici abia daca sint 12-15 in zilelele cu soare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 29 Mar 2004, 06:27 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



Incredibil, te felicit! rolleyes.gif Probabil vorbesti acasa romaneste mai mult. Eu ma bag pe han ca sa nu uit. laugh.gif
numai bine...



--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cleomax
mesaj 29 Mar 2004, 10:18 PM
Mesaj #19


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 15
Inscris: 2 January 04
Forumist Nr.: 1.674



bine-ai revenit, roxana!
ma bucur nespus ca te-ai simtit bine si ca ai avut experiente minunate, mai povesteste, pliz, si nu uita de pozeeeeee biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LiBel
mesaj 30 Mar 2004, 10:39 AM
Mesaj #20


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 25
Inscris: 20 March 04
Din: Olanda
Forumist Nr.: 2.663



cry.gif Si mie mi-e dor de Romania...Roxana, no inca nu ne-am intalnit prin han, ca eu am aparut in timp ce tu erai plecata, cred, dar vreau sa stii ca ce ai scris tu pe aici despre vacanta in Romania mi-a mers la suflet, mai ca mi-au dat lacrimile, mai ales cand am citit lucrurile pe care le-ai gasit tu impresionante acolo si de care mie mi-e dor tare...Chit ca eu tot in Europa sunt, si mi-e mai aproape sa merg pana in Romania. Uite un pupic pentru ca frumos ai vorbit-scris mwah1.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 30 Mar 2004, 12:15 PM
Mesaj #21


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Dragilor --bine v-am regasit pe toti!
Au venit si pozele , ma duc sa le postez la rubrica de turism.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 2 Apr 2004, 02:16 AM
Mesaj #22


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



Peste "ceva" timp am sa plec si eu in vacanta si sper sa am de povestit tot asa de frumos si mai ales sa postez cit mai multe poze wink.gif
Am sa-ti trimit multe vederi frumoase thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 01:44 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman