Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
27 Feb 2004, 10:05 PM
Mesaj
#1
|
|
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
S-a deschis in han o noua camaruta, special pentru consumul substantelor ce intaresc. Acum, ce intaresc ele, e treaba lor... Important e ca s-a deschis camaruta pentru ca in primul si in primul rand mi-e dor de Ghost (o simpla presupunere...)
Ma rog, nu conteaza! Hangii cei mai priceputi in prepararea cafelelor, ceaiurilor, cappuccino-urilor, ciocolatelor calde si Dumnezeu-stie ce sunt invitati in aceasta noua camaruta sa ii serveasca pe musterii, iar musterii dornici de ceva tare sa vina si sa se bucure din plin... Gal-gal-gal. Am iesit. -------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
|
|
21 Aug 2009, 09:50 AM
Mesaj
#2
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Informatii despre originea si aromele cafelelor aveti aici
Eu de cind am descoperit cafeaua comercializata de Waitrose ,in masura posibilitatii, mi-o procur din timp si in cantitati mari de acolo. Sunt convinsa insa ca exista si alti producatori/comercianti de cafea buna. Lavazza care se vinde in Ro n-are nici o legatura cu cea din Italia. Procesarea si comercializarea ei a fost cumparata de evreii de la Elite mi se pare, si-au prostit-o rau. Am cumparat cafea si din Cuba dar nu era buna. Concluzia mea este ca o mare importanta o are procedeul de prajire si pregatire a boabelor, procedura care in Franta poarta denumire de torrefaction.Acest procedeu ajuta in mare masura la dezvoltarea aromelor sub efectul caldurii controlate. Ca procedeu de preparare eu prefer filtrul clasic, nu french press-ul si espresoarele meseriase. Un espresor bun are 15 atm. Astea care se vand la metro,carrefour etc nu-mi prezinta incredere, desi scrie pe ele ca ar avea 15 atm.De ce? pentru ca o pompa buna care sa faca abur sub pres de 15 atm, constant, costa mult. Am incercat sa-mi iau un espresor incorporabil de la Ariston dar deocamdata n-as da atatia bani pe micul meu viciu e vorba de cca 1000-1500 euroi edit. sa nu uit...cafea ff buna au si portughezii, probabil de origine braziliana, si ce au ei specific este amestecatul ei cu un cinnamon stick asa cum zice si melodia din clipul publicitar... Acest topic a fost editat de Michelle: 21 Aug 2009, 09:58 AM -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 24 April 2024 - 07:33 PM |