Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
27 Feb 2004, 10:05 PM
Mesaj
#1
|
|
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
S-a deschis in han o noua camaruta, special pentru consumul substantelor ce intaresc. Acum, ce intaresc ele, e treaba lor... Important e ca s-a deschis camaruta pentru ca in primul si in primul rand mi-e dor de Ghost (o simpla presupunere...)
Ma rog, nu conteaza! Hangii cei mai priceputi in prepararea cafelelor, ceaiurilor, cappuccino-urilor, ciocolatelor calde si Dumnezeu-stie ce sunt invitati in aceasta noua camaruta sa ii serveasca pe musterii, iar musterii dornici de ceva tare sa vina si sa se bucure din plin... Gal-gal-gal. Am iesit. -------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
|
|
21 Aug 2009, 08:43 AM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Da, nu ziceam neaparat de marca, doar ca nu stiu la ce tre' sa te uiti cand il iei, ce conteaza, adica. In primul rand daca are pompa si ce presiune are, daca are sistem pentru frisca si ceai. Daca esti la pretentioasa cumperi un expresor cu timer, silentios, etc. Pe piata adica in supermaket nu prea exsita aparate semiprofesionale, daca vrei din astea trebuie sa cauti o firma care vinde astfel de expresoare. Pana mai acum cateva zile am avut o cafea greceasca Cafeaua aia greceasca este totala, am urmarit la greci cum fac ei cafeaua, o ceasca de apa, o lingurita cu varf de cafea, 1/2 lingurita de zahar, daca vrei, se amesteca totul cand apa este inca rece, apa din ibric trebuie sa fiarba la foc mediu catre mic (flacarile trebuie sa nu depaseasca fundul ibricului) apoi se asculta "cantecul" apei care fierbe, "cantecul" este unul ascendent pana in momentul cand cafeaua este gata sa dea in clocot, in acel punct se ia ibricul de pe foc si se toarna foarte usor cafeaua in ceasca, in acest mod obti si celebrul caimac colorat in alburiu si maro inchis. Dupa punerea cafelei pe foc nu se mai mesteca in ibric si sub nicio forma nu se lasa cafeaua sa se umfle. Loumidis este o cafea extra si se foloseste doar pentru ibric. Aparatul pe care l-ai prezentat este o porcarie si se foloseste de obicei pentru o cafea de birou, americana. Acest topic a fost editat de marduk: 21 Aug 2009, 08:45 AM -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 29 March 2024 - 01:23 AM |