HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Din America... o Vizita In Romania
go_west
mesaj 23 Feb 2004, 08:55 PM
Mesaj #36


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 17 February 04
Forumist Nr.: 2.260



Din pacate pentru tine, plecind acum (mai ales dupa o perioada lunga) nu o sa apuci sa vezi toate schimbarile in bine, mai ales pe litoral unde s-a facut curatenie, nu mai sint chioscuri metalice pe plaja, si nu se mai parcheaza peste tot si cum poti. Eu am fost la inceput iarna si dupa ce am fost prima data vara, nici nu vreau sa mai aud de mers iarna, cind nu peste tot e cald, citeodata de impotmolesti in zapada si nu te poti deplasa intr-o localitate care e la..10 km, s.a.m.d. sad.gif
Prefer sa merg vara, chiar daca biletele sint mult mai scumpe dar asta nu conteaza. In vacanta se merge pentru relaxare si pentru a uita de munca, pentru a vedea partile frumoase si schimbarile care s-au produs in bine, etc. Nu spun ca iarna nu se poate, dar vara e mult mai frumos, plus faptul ca nu mai pot trai fara mare….dar Marea Neagra vreau sa spun nu Atlantic sau Pacific. smile.gif
Drum bun si sper sa nu fii in categoria alora care se intorc spunindu-le ca nu le-a placut din cauza ca…au vrut sa faca economii thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 24 Feb 2004, 02:37 AM
Mesaj #37


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Facind economii la bani, am calatorit si am vazut locuri de vis. A fost fantastic la Miami, Niagara, Las Vegas, Grand Canion....etc si fara sa ma plimb cu limuzina sau mai stiu eu ce lux. De ce nu ar fi o experienta frumoasa si fara sa cheltuiesti un sac de bani chiar in Romania?
O s a vad eu si litoralul si alte schimbari...ce imi place mie insa sint muntii si priveslistile de vis de acolo....fiecare cu gusturile lui. O sa le fac pe toate cit de curind...cam intr-un an jumate....numai bine, vor fi si mai multe schimbari in bine in tara noastra.
Acuma merg nu pt relxare ca sint deja destul de staula de atita relaxare aici la tara...unde nu este mai nimic de facut, decit sa te tot relaxezi intr-o veselie biggrin.gif .Eu merg sa-mi vad familia .
Nu stiu ce nu o sa-mi placa caci inca nu am fost acolo,---insa cu siguranta nu-mi va place ce nu-mi placea si pe vremuri. .Dar nu ma duc cu ideea sa caut cu luminarea ce nu-mi place....ma duc sa vad CUM MA SIMT EU....ACOLO.....acceptind d ela bun inceput ca unele lucruri nu s-au schimbat si de altele m-am dezobisnuit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 24 Feb 2004, 03:03 AM
Mesaj #38


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



Roxana,
Stii ce iti doresc?
Cand ai sa treci cu avionul deasupra Carpatilor, sa nu fie nici un nor intre tine si ei...
Nici nu am cuvinte sa descriu ce am simtit cand i-am vazut..... cry.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Feb 2004, 03:03 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
LigiaB
mesaj 24 Feb 2004, 04:07 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



Roxana, ceau.

Tu ai prins f bine din descriere, stare mea sufleteasca... smile.gif Mersi! Imagineaza-ti ca plecasem din RO pe vremea comunismului, inainte de revolutie, si acum ma intorc si toti au democratie in cap...Pe bune ca am avut shoc laugh.gif Schimbarea fusese totala....: )
...si nici nu am mai amintit ce m-au amuzat sutele de dughene, magazine mici cu grate de jur imprejur... aliniate cite 3-4 in unele locuri... : ))))

***

In alta ordine de idei, se pare ca ai primit toate informatiile necesare. Super!

Eu ti-as spune sa iei mai mult de 500$. Ia dublu daca poti. Niciodata nu stii ce se intimpla, mai degraba ai in plus decit prea putin. Ia cum ti-a spus Misti si marunti de 1 si de 5 de 10...
Eu m-am dus la cumparaturi sa le umplu frigiderul rudelor. Am pus in cos tot ce am vazut, : ) cind am ajuns la casa si mi-a spus vinzatoarea $77, am scos banii....apoi caserita se uita la mine si imi spune: "D'ra, stiti ca atit cistig eu pe o luna?" Mi-a cazut fata...i'am dat ciubuc 5$, imi fusese mila de ea...

***

E bine ca iei bagaj putin, eu carasem 2 valize enorme, una plina da cadouri... intre timp mi-am dat seama ca nu se merita laugh.gif . Acum dau cash as a gift. : ) Asta e, nu comenteaza nimeni...: )

Alta chestie. Suna la compania de avion si intreaba exact cit bagaj ai voie. Eu zbor cu Delta. Cu ei am bilet gratis (mile acumultate wink.gif ) cu ei am voie 40lbs/pers. au redus de la 70lbs. Cu KLM am zburat in Spania in august, am avut voie 70lbs. E bine sa stii.
Alt lucru...poti suna din timp sa rezervezi locul. : ) Ceri la geam sau la margine. Eu intotdeauna cer primul rind ca sa pot pune picioarele in sus... rolleyes.gif Unele companii de zbor au web site, poti rezerva locul pe internet.

Pastilutele astea, sint un produs nou importat din Noua Zeelanda. Se numesc NO Jet Lag (homeopatic) Sint extraordinare. Se gasesc numai la Natural Food Store. M-au ajutat sa ma acomodez cu noul fus numai de cit. Dar....am luat si somnifer ca sa imi fortez somnul. Plecasem dimineata si ajunsesem dimineata...nu dormisem deloc pe avion (eu nu pot) si un somnifer m-a ajutat sa dorm putin numai 3h, apoi altul seara si gata! La intoarcere la fel. Cind nu le-am luat, m-am chinuit cumplit citeva zile si nu eram buna de vizite de nimic. Pastilutele asta le iei tot la 2 ore, sint dulci. : )

In rest se pare ca esti gata de plecare. Drum bun! : )
O sa treaca 8 zile in no time...fa poze multe...bea numai apa cumparata in sticle...cumpara ghiocei si zambile : ) preseaza'le ....gata am terminat....te-am bombardat cu ultimile idei care mi-au venit. : ) Ai grija de tine....ceau ceau. : )


--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 24 Feb 2004, 05:25 AM
Mesaj #40


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



Roxana,te-am tot sunat si suna mereu ocupat 50.gif ......,vroiam sa dau de tine ca sa-ti dau niste numere de telefon ale prietenilor mei(2),care sint exceptionali,(....si NU o sa-ti ceara bani sau altele,asa ca poti fii linistita in privinta asta)ca sa te mai duca pe unde ai nevoie,.....te pot astepta si la Aeroport,dar NU am cum sa dau de tine.Vreau sa-ti spun mai multe,dar in "privat" wink.gif
O sa-mi fie dor de tine hug.gif
Sa "saluti" cartierul(Militari) si din partea mea,caci acolo am si eu apartamentul.Ce bine ar fi fost sa calatorim impreuna smile.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 24 Feb 2004, 12:24 PM
Mesaj #41


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



QUOTE (Jasmine @ Feb 24 2004, 03:03 AM)
Roxana,
Stii ce iti doresc?
Cand ai sa treci cu avionul deasupra Carpatilor, sa nu fie nici un nor intre tine si ei...
Nici nu am cuvinte sa descriu ce am simtit cand i-am vazut..... cry.gif

Jasmine--pt prima oara in viata am mers cu avionul , la 18 ani. Tin minte ca am vrut sa merg la Timisoara, dar am luat un avion pt caransebes ...in fine....ideea este ac am zburat peste Carpati. Cu toate ca aveam numai 18 ani si natura pt mine la aceea vreme nu era ceva sa ma impresioneze(deh..ale tineretii valuri) totusi tin minte ca am ramas muta uitindu-ma la priveslistea absolut clara si fara nori cind am trecut muntii. A ramas cu mine pt totdeauna, chiar si acuma, 20 de ani mai tirziu, tot o tin minte.


LigiaB---multumesc!!!!uite ca mi-ai dat o idee superba sa presez ghioceii pe care nu-i am aici! O sa caut si patilelel de jet lag--caci tin minte ca atunci cind am venit aici din Europa, acum 13 --nu ma fost om 3 zile din cauza fusului orar--mi-a fost rau , greata si dureri d ecap si nu puteam dormi dar nici treaza nu eram.
Apa la sticla???? d ece? eu tin minte ca imi placea chiar foarte mult apa d ela robinet. Am venit in Ameirca si aici mi-sa parut ca apa e cumplita,,,ca miroase a apa de spalat wc-uri--a clorina.
77$ pe mincare??????? auchhhh! pai eu nu cheltuiesc aici al mine atita.!!!!1 Si eu tocmai ma gindeam ieri ca s a stau doua saptamini , caci sefa mea mi-a aprobat 2 spatamini imediat...dar asta va insemna sa cheltui si mai mult. 50.gif multi ar zice ca sint poate zgircita---eu zic ca sint calculata pt ca banii nu cresc in pom. Aici la mine din cauza ca viata e mai ieftina si salariile sint mai ieftine...ca s anu mai vorbim de invatamint unde se stie ca nu sint o roaba de bani.

Vegas-scuze scumpa--insa feciorul meu e calare pe net in draci. Daca lasai mesaj , te sunam eu inapoi . E cumplit al mine din cauza lui fimiu! De asta mi-am pus call wave---asa ca cei ce ma suna lasa mesaj si el iese , ca apoi s aputem vorbi. Scuze--Eu te-am cautat si pe [pareta cealalata unde vorbim noi de obicei si nu te-am mai vazut de mult. Oricum azi cind vin de la servici va trebui sa-mi fac rezervarea.--as aca voi sti oricum ( sper ) ceva precis azi dupa amiaza. O sa incerc s ate sun eu--de fapt nici nu ti-am maispus ca te-am sunat acum 2 saptamini dar nu erai acasa.Las aca vorbim noi. Lucrez mai mult oricum zilelel astea asa ca nici nu prea ama vut timp de net decit dimineata.pupici multiiiii--vai ce fain ar fi sa vii si tu..sa ne intilnim undeva la unul din punctele d elagatura---si sa mergem imperuna pina in tara-wow--cred ca vecinii d eavion ar ramine fara urechi, satui s ane auda pe noi vorbind. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 24 Feb 2004, 09:03 PM
Mesaj #42


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



Roxana,nu m-ai fi putut suna inapoi caci eram la servici,de acolo te-am sunat.Spui ca m-ai sunat dar nu am gasit(auzit) nici un mesaj sad.gif Astazi din pacate lucrez,incearca daca poti sa ma suni inainte de ora 5 pm(la tine),caci v-a fi ora 2 pm la mine si lucrez de la 2 pm si pina seara,la 9:30 pm.Poate reusim totusi sa dam una de alta clapping.gif
Sa-mi spui sigur cind pleci,ce data,zi,la ce ora ajungi in tara ca sa te astepte cineva la Aeroport.....,sper sa avem timp sa mai discutam "detaliile" privind vizita ta in tara.
Hai ca incerc sa te sun acum,de acasa,poate am noroc sa te gasesc thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de Vegas2002: 24 Feb 2004, 09:29 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 24 Feb 2004, 09:28 PM
Mesaj #43


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



INSFIRSIT am reusit sa vorbim clapping.gif thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 25 Feb 2004, 11:34 AM
Mesaj #44


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Gata!!!!! am luat biletuuuu!!!! Plec pe 14 martie si voi sta pina pe 25.
Am vorbit cu mama si ea deja a zis ca vine la aeroport cu un vecin si cu o verisoara. Wow! ce repede s-a mobilizat. Ca mai apoi sa aud ca si sora, cu cumnatul si tata vor fi si ei prezenti. Asta chiar ca ma face sa ma simt importanta. spoton.gif spoton.gif
Mi-am luat ieri si adaptor pt prizele din Ro--asa ca voi putea sa-mi ususc si parul. deci se pare ca toate s erezolva si ca grijile mele au fost mai mari decit e cazul.
Va multumesc din suflet la toti pt sfaturi si ideei si voi veni cit d ecurind dupa ce ma intorc cu vesti-povesti din Romania.
Dar mai vin pe aici pina atunci ca inca mai am doua saptmaini si jumatate. I am so excited!!!!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 25 Feb 2004, 12:33 PM
Mesaj #45


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Cat mai multe intamplari frumoase in Romania, Roxana! thumb_yello.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 25 Feb 2004, 09:08 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Roxana...bag o navete de bere ca n-o sa-ti para rau smile.gif O super distractie.....

Sorin


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 26 Feb 2004, 06:53 AM
Mesaj #47


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



Roxana, cit ai dat pe bilet pina la urma? rolleyes.gif

Si nu uita sa faci poze muuulte smile.gif oare ai vrea sa le pui si pe han? rolleyes.gif


--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 26 Feb 2004, 12:37 PM
Mesaj #48


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Ligia--am dat 446 $ plus taxe a ajuns la vreo 500 si un pic. Mi-a convenit sa iau prin Kaven Travel din California caci au 1-800 number si am putut sta cu ei pe telefon la nesfirsit pina m-am hotarit la datele respective.etc etc..ba chiar am stat si la parole cu tipa de acolo --ca era asa de fain sa auzi romaneste! Simbata sau luni trebuie sa-mi vina biletele cu posta. Drum luuuung!!!! caci fac 3 ore cu masina pina la Pittsburgh, iau avionul pina la Detroit--unde voi sta 3 ore!!!!!! sa lesin! ce naiba voi face 3 ore acolo nu stiu dara asta e!--apoi de acolo iau KLM-ul pt Amsterdam..unde voi ajunge la 9 am a doua zi.Acolo mai stau 2 ore si iau alt avion spre Bucuresti unde voi ajunge in jur de 3...asa ca jdemii ore pe drum. Numai sa ajung cu bine!!!

Categoric ca voi pune poze!Imi iau o traista de filme caci nu iau digitalul cu mine,,vreau sa le am direct pr hirtie, si pe urma e mai sigur asa cred.Eu aici platesc 4$ pe 4 role de film am vazut ca in tara costa cam 6$ o rola de film--as aca voi pleca aprovizionata de aici.

Sorin si Mihai , multumesc de urari!

Acest topic a fost editat de Roxana: 26 Feb 2004, 12:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iason
mesaj 26 Feb 2004, 05:42 PM
Mesaj #49


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 19 January 04
Forumist Nr.: 1.881



Acum cateva luni ma uitam la un documentar Lonely Planet care prezenta o calatorie prin Romania si Ungaria. Era filmat in 1997. Deci nu chiar asa mult timp in urma. Si nu-mi venea sa cred cat de diferit mi se parea Bucurestiul de atunci fata de cel de acum. Vedeam un centru prafuit, trist, oameni ursuzi, mizerie, caini , copiii strazii peste tot. Centrul de acum este viu, animat, relativ curat, plin de lume imbracata bine, magazine cu aer occidental. Exista cersetori si copii ai strazii, dar sa nu inchidem ochii la aceleasi elemente care abunda in New York sau Montreal...Curtea Veche se reface, si cafenele, terase si cluburi se deschid in zona Lipscani, cum vezi si prin alte capitale europene in districtele vechi. Brasovul vechi arata deja f turistic si cosmetizat, Sibiul se imbraca si el in haine noi, Timisoara la fel. In '97 Brasovul din documentar era la fel de trist, scorojit, cu culorile sterse - ceea ce acum nu mai e cazul.

Nu vorbesc de cartierele marginase, in care situatia e din ce in ce mai grava socio-economic. Nu vorbesc de accentuarea diferentelor economice dintre oameni, implicit dintre zonele rezidentiale. Nu vorbesc de orasele moarte in care nimeni nu are ce sa lucreze. Acesta este doar un fenomen normal - aceste orase industriale nu erau decat niste bule artificiale, iesite din context, existenta lor a fost fortata, este normal ca atunci cand sprijinul central cade si ele sa dispara. Orasele cu traditie totusi renasc in Romania, fie ca doar dintr-o pespectiva de cosmetizare turistica.

Ce se intampla de fapt acum in Romania ar putea f bine pus in legatura cu acea teorie a formelor fara fond. Se schimba modul in care arata Bucurestiul, dar se schimba oare societatea in sine, perceptiile oamenilor? Aparent nu. Dar totusi, cel putin in generatia tanara, desi exista in general o atitudine pur pasiva, mioritica, incepe sa se distinga o noua categorie. Cunosc tineri , si nu putini, care activeaza in ONG-uri, lucreaza pt companii transnationale, fac proiecte de marketing si publicitate, si mai presus de toate gandesc altfel. Este ceea ce in Dilema se definea drept "Generatia Curriculum Vitae".

Vanzatoarele de la supermarketuri nu zambesc tot timpul? Nu este o chestie specifica doar Romaniei. In Germania persoanele din sectorul servicii abia acum invata modul american "Service with a smile", dupa ce atata vreme era "service with a frown". Poate ca si in Romania se va intampla la fel.

Problema ramane insa aceeasi - fatadele caselor, zambetele vanzatoarelor sau o slujba in marketing sunt doar aspecte de forma. Fondul reprezinta mentalitatea, modalitatea de a percepe lumea. Si cu toate ca nu imi place atmosfera de continua vaicareala si invidie la adresa vecinului pe care o aveam acasa, imi e dor de acele cozi in care intram unii in altii si spatiul nu mai era o problema....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 26 Feb 2004, 08:52 PM
Mesaj #50


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Iason--iti dai sema ca abia astept sa pot si eu comenta cele spuse de tine si de altii, si sa pot veni in plus cu propriile trairi. Cred ca vor fi niste trairi contradictorii..ciudate...imi aduc aminte ce ciudat mi-sa parut cind am aflat ca in Bucuresti, cu ceva timp in urma, s-a construit un mall. M-am dus pe web-siteul cu pricina si nu-mi venea a crede....parca era un mall oarecare de aici. Se faceau concursuri, evenimnete d etot felul , pt a atrage consumatorii...ca si aici.....am avut niste simtaminte foarte...aiurea..nu stiam ce sa zic....pe de o parte eram bucuroasa, pe de alta parca eram mihnita caci nu stiu daca as vrea sa ma duc in propria tara si sa nu mai fac diferenta dintre ce-i aici si ce-i acolo.....parca a dsiparut din parfumul etnic romanesc. Insa imi dau seama ca asta este doar suprafata.....inteleg ca oamenii totusi si conceptiile de viata d eaoclo nu s-au schimbat cu aceeasi viteza cu care s-au schimbat magazinele......cred ca va fi o vizita foarte interesanta...asta pt ca nu numai tara s-a scimbat dar si eu m-am schimbat enorm fata de cum gindeam si eram ..cind am plecat .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iason
mesaj 26 Feb 2004, 10:38 PM
Mesaj #51


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 19 January 04
Forumist Nr.: 1.881



ai mare dreptate Roxana.. cred ca problema e cat de mult ne-am schimbat noi... Nu sunt decat din august in State dar simt cum m-am schimbat in anumite privinte, cum privesc totul mult mai detasat, obiectiv... Iar tu care esti de atata timp aici vei avea un soc probabil si mai mare.

O parte din mine isi doreste insa ca in Romania sa se pastreze in linii mari aceleasi patternuri. Vorbesc de interactiunile sociale, de prietenii... aici e mult mai greu sa construiesti o relatie, oamenii sunt mai tematori sa se deschida... ca sa nu mai vorbesc de zambetul politicos care nu are insa nici o semnificatie reala. Intr-un fel prefer ca strainul x ( fie el vanzator sau pasager in acelasi tren) sa fie incruntat, pentru ca asta creste sansele ca strainul y care zambeste sa o faca sincer... . Nu sugerez ca zambetul nord-american ar fi o fateta a unei oarecare ipocrizii, ci este doar un element legat de cultur proprie a societatii respectivel. Prefer totusi niste reactii cat de cat personalizate... Zambetul de aici creeaza mai mult granite decat le rezolva, ascunzand adevaratele pareri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 27 Feb 2004, 02:26 AM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



QUOTE (Roxana @ 26 Feb 2004, 08:52 PM)
...imi aduc aminte ce ciudat mi-sa parut cind am aflat ca in Bucuresti, cu ceva timp in urma, s-a construit un mall. M-am dus pe web-siteul cu pricina si nu-mi venea a crede....

Roxana, buna,
Eu am avut aceeasi reactie cind am intrat prima data in Metro, e un 'whole sale store' ca Sam's Club sau Costo din Usa. Am ramas stupefiata....dar felul cum e tratat clientul, nu se compara...smile.gif

...dar nu de-asta iti scriu, rolleyes.gif ci am intrat sa iti spun, ca daca vrei, iti pot cumpara si trimite eu pastilutele alea mici ptr jet lag. Te-ar ajuta f mult. smile.gif Eu de 5 ani consecutiv zbor vara peste ocean si tare am fost chinuita laugh.gif dar de cind am gasit pastilutele astea, nu ma mai stresez deloc. Si nu te mira ca vreau sa ti le trimit rolleyes.gif plz, eu stiu f bine cit de grea e tranzitia asta, si daca pot sa ajut pe altcineva in aceasta directie, o fac cu toata placerea. : ) Vorbesc serios.
Astept sa raspunzi. : )

***

Iason, sedere placuta in State, iti ea putin sa te acomodezi, depinde mult de rezistenta ta la schimbare, ajustare...: ) Zimbetele care acum le vezi reci... o sa se "incalzeasca"...iti promit : ) De fapt, mai bine spun ca perceptia ta fata de ele va fi alta...: )
Ceau.


--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 27 Feb 2004, 04:13 AM
Mesaj #53


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



Roxana,tu sa ajungi cu bine in tara si sa te intorci sanatoasa ca sa ne(imi) povestesti cum a fost.Am sa te mai sun ca sa-ti dau doua numere de telefon,ale prietenilor mei,ca sa te duca pe unde ai nevoie,asta in limita timpului tau liber.Mai multe vom vorbii in privat wink.gif secret.gif
Sint curioasa cu ce impresii te vei intoarce si oricum ma bucur pentru tine ca ai luat decizia de a te duce in tara dupa atitia ani de zile clapping.gif
Sa faci multe poze thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 27 Feb 2004, 01:03 PM
Mesaj #54


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Ligia--esti o draguta!! multumesc!! --insa chiar aseara am fost la magazin si am luat pastilele..ceva cu melatonin--am si citit pe borcan( are o tona de pastile--sa tot merg in Romania biggrin.gif )ca s afiu sigura ca e ok--sint naturale si scire clar ca ajuta cu jet lagul.
Culmea e ca atunci cind ai mei imi povesteau de magazinele cu pricina, exact asta mi-am imaginat---Sam's club si Costco.Apropo insa de magazine---de cind cu plecarea, zilnic cercetez pagini pe internet ,despre preturi in tara. Si chiar ma gindeam ca ce ciudat e totul. Mai ales ca eu compar cu aici la mien unde este totul mult mai ieftin deict la orasele mari americane. Ce mi-sa parut scump este carnea..sea food este de-a dreptul exorbitant...piinea e ingrozitor d e ieftina....cosmeticile uzuale--gen sapun deo etc....mult mai scumpe in tara...( din fericire eu aici cumpar multe d ela surplus stores si iau de exemplu deo cu 50 d ecenti maxim un dolar( o'bao)--ceea ce nu cred sa fie in orase gen NY de exemplu).
Apoi alta ciudatenie: toti imi zica ca un taxi din aeroport pina la mama acasa in militari --nu scap fara 20 $ ( ne e cazul ca vin s ama ia cu masina,) dara sa ca contradictie...insa cu noul tren intercity( l-am gasit pe net) pina la iasi, 400km..e 12-15 $...asta chiar ca e o nebunie biggrin.gif . Ideea e ca ceea ce vad fara sa fi ajuns acolo, este ca unele lucruri care ar trebui sa fie ieftine ,sint scumpe asa fara nici o noima si altele care ( zic eu ) ar trebui s afie scumpe , sint ieftine......ce sa mai zic!!??? biggrin.gif
Vegas--desigur ca vom mai vorbi pina plec. Mai sint doua spatamini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!( nu pun la socotela week endurile) Am asa o nerabdare ca as vrea sa plec miine.

Iason---da intr-adevar o s ate obisnuiesti cu zimbetele...si dupa oaresce timp vei distinge si printre ele pe cele false, mai putin false si sincere......mai ales de cind am studiat tone d eore de psihologie la scolile de aici ohyeah.gif m-am mai dezmeticit si eu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cleomax
mesaj 27 Feb 2004, 06:12 PM
Mesaj #55


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 15
Inscris: 2 January 04
Forumist Nr.: 1.674



draga roxana,

ma bucur pentru tine si sunt geloasa in acelasi timp, as merge si eu mai ales ca anul asta nu cred sa ajungem in tara, din pacate.

nici eu nu fusesem in romania de 13 ani atunci cand am fost in '96( ultima vizita fusese in '83), asa ca iti inteleg emotiile. am lasat o societate comunista si am dat de una libera si nu a fost usor deloc. insa fii fara grija, cand o sa atingi pamant romanesc, o sa-ti aduci aminte exact de unde ai plecat, o sa intelegi de ce oamenii sunt absolut la fel cum erau cand ai plecat.
nu trebuie sa-ti fie frica de hoti, nu-ti da nimeni in cap in amiaza mare, nu exista haite de golani care sa te atace pe strada si nici violatori care sa urmareasca femei frumos mirositoare.

exista, in schimb, neajunsuri datorita saraciei, exista soferi de taxiuri care nu s-ar da in laturi daca pot sa te fraieresaca, exista cersetori, copii ai strazii, ce mai, daca inchizi ochii ai zice chiar ca te afli in orice oras vest-european sau american. depinde de tine sa stii cum sa te aperi si atata timp cat ai trait acolo odata in viata, nu ai cum sa uiti.

daca vrei sa nu te simti alienata de cei de acasa, incearca sa nu te arati mirata atunci cand dai peste ceva nou tie(sau lipsa de). de exemplu, mie prietenii mereu imi spun ca vin unii romani care fac comentarii gen:" vai, ce frigidere mici aveti voi, la noi e altfel", sau " la noi lumea e asa si asa, la voi de ce e altfel?". adica, in loc sa se bucure sa sunt acasa, printre ai lor, ca pot sa se bucure de locul unde au vazut lumina soarelui, au crescut, au invatat si s-au format, se duc cu pretentii de emancipare si parvenitism si nu realizeaza ca asta sare in ochi imediat si ca nu e bine primit.

problema de accent sa stii ca e foarte reala. chiar daca ti se va spune ca ai accent frumos, sa stii ca va fi numai din politete, realitatea este ca un roman care traieste in alta tara nu are voie sa vorbeasca stalcit limba materna. asta daca iti pasa. stiu oameni carora li se pare ca sunt foarte interesanti si chiar sunt mandri ca au accent. e loc sub soare pentru toti.
iti recomand sa nu iei orice taxi de pe strada, cel mai bine chemi prin telefon, sunt prompti, profesionisti si nu te jecmanesc. eu am folosit mereu firmele cobalcescu, perozzi si cristaxi si nu am decat cuvinte de lauda.

eu am fost aproape in fiecare an incepand din '96 si vreau sa-ti spun ca in fiecare an am vazut o mare diferenta in bine. m-am imbracat exact cum ma imbrac si aici, important era sa fiu comoda, decenta si sa-mi placa mie, m-am dus sa fiu acasa, nu sa fac parada modei sau concurenta cu tinerele cu care, oricum, n-as avea vreo sansa.

credit carduri am folosit cam peste tot, ti se va cere pin # pe care aici noi nu il folosim la cc, doar la debit card- dar el exista, poti suna la compania de unde ai cc si ti-l spun ei. dar, cel mai bine e sa faci cum ti-a spus misti.

bucura-te de tot ce vezi, incarca-ti sufletul cu ce e frumos si nu pune la suflet ce nu-ti place, fa poze frumoase si multe, intra in vorba cu oamenii pe strada si ai sa poti sa simti pulsul societatii mai bine decat orice ti-am spune noi cei care deja am fost, pana nu vezi si traiesti momentul din propriul punct de vedere nu ai sa intelegi asa cum trebuie.
pacat ca nu il iei si pe fiul tau, ar fi fost minunat pentru el, dar din pacate e la scoala. al meu, care e nascut aici, a fost complet fascinat in tara, atunci a inteles cine e si de unde se trage si cred ca de la el am invatat sa vad mai mult partile bune.
poate apuci sa mergi la vreo piesa de teatru, eu niciodata nu am fost de cand am plecat, pentru ca mereu merg vara, cand sesiunea e inchisa.
nu uita sa iei melatonina 24 ore inainte de calatorie si sa nu bei alcool in timpul asta, deci adio bere sau vin pe avion tongue.gif

iti doresc din suflet calatorie frumoasa si sa fii pazita de toate cele rele, sa te intorci sanatoasa si sa ne arati poze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 27 Feb 2004, 09:58 PM
Mesaj #56


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Darga Cleomax,

Multumesc pt sfaturi! Uite ca este grozava ideea cu miratul --eu din pacate am o gura mare si ma mir de toate si sincer fara ifose sau intentii rele. Asa fac si aici...ca taranu ce sa-i fac- ohyeah.gif -eu tot miarata am ramas de cite vad pe lumea asta si mereu ma exprim verbal. Bine ca mi-ai spus sa-mi tin gura--caci nu vreau sa jignesc pe nimeni.

De accent nu ma ingrijorez, caci eu pot inca si foarte usor sa-mi reiau pina si accentul moldovenesc daca e nevoie--am avut mereu talent la limbi thumb_yello.gif si cei cu care am vorbit la telefon mereu se mirau ca ce bine vorbesc romaneste--cred ca ei erau cei ce se asteptau sa am accent pina la urma.

Bine ca mi-ai spus de PIN --uite sa sun la banca imediat---eu credeam ac pot folosi precum credit card.

multumesc d eurari--si numai bine si tie! Roxana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 27 Feb 2004, 10:18 PM
Mesaj #57


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Cleomax, ce bine imi pare sa te revad! mwah1.gif

Roxana, am inteles ca o sa stai in Militari - eu iti recomand in loc de Metro sa te duci la Carrefour. Asta e parerea mea despre Metro: in primul rand acolo ai nevoie de cineva cu card (acelasi principiu ca si Costco si restul de Cluburi), in al 2-lea rand, nu economisesti bani decat daca ai cumpara in cantitati mari. Carrefour are preturi destul de bune (mari la unele lucruri, dar alea pot fi evitate - mancarea insa e buna calitativ si preturile rezonabile), e curat, frumos si foarte diversificat. Nu te duce in week-end cand este arhi-aglomerat.

Pretul care l-ai citat pentru tren este la clasa I, nu? Si eu am gasit trenurile absurd de ieftine comparat cu restul transporturilor (stiu ca pentru romani tot sunt scumpe, dar fac doar o comparatie). Desi taxiul este scump de la aeroport (deh, distanta), nu este deloc scump in oras. Ai sa gasesti foarte convenabil sa iei taxiul peste tot in Bucuresti ($1-2 de acasa pana in centru daca imi aduc bine aminte) si subscriu la companiile mentionate de Cleomax.

Oh, saluta Bucurestiul pentru mine... cry.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 27 Feb 2004, 10:35 PM
Mesaj #58


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Roxana,
Si nu uita sa vizitezi NEAPARAT cele mai frumoase locuri din tara: streap-teas-urile......... hh.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 27 Feb 2004, 10:37 PM
Mesaj #59


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



................saluta-l si din partea mea thumb_yello.gif wink.gif,orasul si mai ales cartierul..... laugh.gif

Acest topic a fost editat de Vegas2002: 27 Feb 2004, 10:38 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 28 Feb 2004, 12:29 AM
Mesaj #60





Guests






Cleo, stiam io ca esti o dulce mwah1.gif
Va mwah1.gif fetelor!!
Roxana, are dreptate Misti cu Carrfour, au mancare buna si destul de ieftina in comparatie cu altele..Si este carrefour in militari, grozavesti si colentina...Scuze ca am uitat sa-ti zic de el sorry.gif
Abia astept sa vadce gust iti lasa tara biggrin.gif
Misti, Vegas, pup io Bucurestiul si din partea voastra, ca si mie mi-e tare taredrag wub.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana
mesaj 28 Feb 2004, 02:13 AM
Mesaj #61


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



Misti---Da exact!!! mama imi spunea ca d ecite ori isi permite merge la Carrfour...m-am uitat si eu la el ca are un web site pe net. Ma interb ce s-o fi ales de Falimentarele de la Gorjului si d el a Apusului??!!!C acolo cautam pe vremuri in mincare si erau mai mereu goale---da aveau mici si bere afara la terasa la Gorjului.
Nu am in plan sa merg in week end caci in weekend merg la iasi...sa vad si mallul de acolo ohyeah.gif spoton.gif Ca de aia merg eu in tara sa vad malurile ca d easta d eaici m-am saturat ohyeah.gif ohyeah.gif
Am notat firmele de taxi.Multumesc!

BDL--am vazut aici destul streap tease.....pe vremurile cind eram si eu uluita de asa ceva.......am trecut de pubertate..acuma fimiu e interesat......pe mine ma lasa mai mult decit rece...ba chiar ma face iceberg biggrin.gif

Bravo tie Afro!!!! asa imi place sa aud ca esti in Bucuresti si ca de fapt chiar iti place...ca mereu ii auzi pe toti ce nasol e.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 28 Feb 2004, 02:18 AM
Mesaj #62





Guests






Pai chiar imi place..Chiar daca e un noroi de ma fac maronie pe pantalonii gri, cjhiar daca uneori pute, chiar daca incamai am de invatat cum sa traversez strazile sau ce tramvaie sa iau, sunt constienta ca nicaieri nu e perfect si iubesc Bucurestiul cu bunele si relele lui...Aici am vrut sa vin mereu si n-am de gand sa-l parasesc prea curand biggrin.gif Sper sa-ti placa si tie si sa poti trece peste micile neajunsuri (mici da' multe rofl.gif glumeam biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
caius
mesaj 14 Oct 2004, 03:29 PM
Mesaj #63


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 2 August 04
Din: Cetatea Baniei
Forumist Nr.: 4.180



QUOTE (bdl @ 22 Feb 2004, 05:44 AM)
Mie imi place sa vorbesc limba asta de aici cu accent oltenesc.... wink.gif

welcome to oltenia my friend


--------------------
"Paziti dragostea caci este de la Dumnezeu, pentru ca este insusi Dumnezeu"
Parintele Rafail Noica
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 01:51 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman