HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info "Arta Vizuala"

Te invitam sa participi la discutiile de aici, nu inainte de a citi detalii Despre Arta Vizuala.

> Sfaturi pentru fotografie
Roxana
mesaj 15 Feb 2004, 03:00 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 304
Inscris: 18 July 03
Din: USA-PA state
Forumist Nr.: 478



La rugamintea lui Misti m-am gindit sa deschid acest subiect , unde toti putem veni cu sfaturi, lectii, trikuri etc...pt a face fotografii de mai buna calitate.
De cite ori nu a-ti vazut fotografii care nu sint clare, apare o jumate de cap, un cot, e aglomerata, nimic nu face sens si ochiul nici nu stie unde sa se uite????In fotografie , dupa cele invatate de mine la scoala( am luat niste cursuri foto la Penn State Univ)exsita cite-va ( mai multe ) reguli de baza cum s-ar sune. Poate ca de aici ar trebui sa pornim.
Voi incepe cu cite-va elementare , mai ales in ceea ce privesc portretele.Putem discuta fiecare subiect pe larg mai incolo.
1-Prima intrebare care trebuie sa ne-o punem este : Care este SUBIECTUL fotografiei....si e bine sa alegem doar unul....e ca si cum " care va fi titlul?" O persoana, sau un grup? o floare sau mai multe?
2-Dupa ce stim precis subiectul , cautam sa il facem cit mai clar , adica fara aglomeratie( pe cit posibil)--aici ar trebui sa pun niste poze de exemple). Fara jumate de cap al lui X sau cotul lui Y sau 1/3 de tramvai ce trece prin spate, sau un copac ce creste din cap...etc etcccccc/.Si mai ales sa formam compozitia fotografiei astfel incit sa fie armonioasa.....asta poate ca pt multi este partea cea mai dificila.
3- Mai aproape de subecte , eventual cu o lentila zoom..nimic nu e mai enervant decit sa vezi o poza , unde de exemplu subiectul este o persoana si nici nu-i poti distinge ochii, ca sa nu mai spunem expersia fetei.Nu voi intra in amnunte cu lampile foto de lumina caci banuiesc ca nu multi au studio foto acasa, care insa se poate face destul de usor.
4-Lumina este foarte foarte importanta! In interior folositi Flash cu red eye reduction ( daca are camera asa ceva).
Afara este cea mai buna lumina. Zilele cu soare insa la amiaza nu sint insa favorabile porteretelor deoarece fac umbre pe fata. E de preferat un portret la umbra si folosit flashul.Ceele mai bune fotografii se fac dimineata sau dupa amiaza. Vremea innorata este perfecta pt portrete afara , caci reda foarte bine texturile si detaliile .
5-cunoasterea camerei foto si a ceea ce poate face--este foarte important sa invatam ce capabilitati are camera si sa le folosim---majoritatea se rezuma doar la apasa butonul si face poza.

Ar fi enorm de mult de discutat despre tehnica fotografiei, insa astept sa vad daca este cineva interesat , si apoi putem dezvolta tot felul de idei.

Acest topic a fost editat de Roxana: 15 Feb 2004, 03:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 April 2024 - 08:03 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman